Klassieke bereidingxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten :
- 1 meloen
- 2 eetlepels gehakte basilicum
- 1 kreeftenstaart of grijze garnalen of 4 schijfjes ganda-ham
- 2 deciliter suikersiroop
- 2 deciliter zoete witte wijn
- 1 hoeveelheid sap van 1 citroen
Bereidingswijze :
- Ontpit de meloen en haal de schil er af. Zorg er ook voor dat aan de meloen geen groen meer te zien is
- Maak de suikersiroop (1 deciliter water = 100 gram suiker toevoegen). Zet de nodige hoeveelheid op het vuur en blijf roeren tot de suiker gesmolten is. Het is aangewezen eerst water in de pan te doen, dan de suiker en dan het geheel te koken. Als je eerst suiker in de pan doet en je vuur heeft toevallig nog warm, dan kan het gebeuren dat er klontjes in je mengsel komen. Laat de suikersiroop nu afkoelen
- Mix de meloen met de wijn, de suikersiroop, het citroensap en de gehakte basilicum tot een soepje en breng het geheel op smaak.
- Je kan de bereiding in de koelkast zetten tot die mooi koud is. Vergeet niet hem nog even door te mixen bij het opdienen zodat je een mooi schuimig soepje hebt.
- Je kan dit nu versieren met grijze garnaaltjes of je kan er ook de staart van een kreeft in plakjes snijden en die toevoegen of nog een sneetje ganda-ham in fijne reepjes snijden en deze in het soepje vermengen.
- Doe in de diepe borden en dien op
Opmerking :
- Je kan dit soepje zowel koud als lauw opdienen. Het is heerlijk op een mooie zomeravond maar kan ook heel goed bij een complete warme maaltijd
Dranktip :
nihil
|