Klassieke bereidingxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten :
- 2 blikken van 400 gram gepelde tomaten
- 750 gram rundsstoofvlees OF
- 250 gram rundsstoofvlees en
- 500 gram varkenswangetjes
- 5 deciliter rundsbouillon
- 4 aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 1 blaadje laurier
- 2 takjes tijm
- 1 scheut olijfolie
- 1 rode paprika
- 2 uien
- Platte peterselie
- Peper
- Zout
- Paprikapoeder
Bereidingswijze :
1. Pel de uien en snij ze fijn
2. Pel en hak de knoflook fijn
3. Snij de paprika overlangs in twee. Haal de zaadlijsten er uit en snij het vruchtvlees in mooie fijne reepjes.
4. Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes
5. Bak het vlees even mooi bruin aan
6. Verwarm de olijfolie en stoof daarin de uien, de aardappelen en de knoflook
7. Voeg het vlees toe alsmede de runderbouillon, de paprika, de tomaten, de tijm en de laurier.
8. Kruid af met peper, zout en paprikapoeder
9. Zet nu het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook.
10. Laat ongeveer anderhalf uur sudderen op een klein vuurtje en controleer geregeld het vlees op zijn gaarheid
11. Kruid indien nodig bij
12. Verdeel de goulash over de diepe borden of kommen en garneer met de platte peterselie
Opmerking :
- Je mag hier ook afwerken met een toefje zure room, indien gewenst
Dranktip :
|