Klassieke bereidingxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten :
- 6 sneden wit brood
- 2 palingfilets
- 1 sjalot
- 3 dl blanke fond
Bereidingswijze :
1. Maak de sjalot schoon,
2. Doe bij de blanke fond en reduceer tot de helft.
3. Voeg de gerookte palingfilets toe en mix tot een vloeibare massa.
4. Snij de korsten van het wit brood en snij het brood in fijne stukken. Leg ze op een ovenplaat met de palingbrij.
5. Laat 3 uur drogen op 100°C..
6. Verbrokkel het geheel tot fijne crumble
Opmerking :
- Deze crumble kan je gebruiken als versiering en is zeer lekker bij (hoe ongelooflijk het ook klinkt) een dessertbordje met bv. espuma van bloemkool in een klein glaasje en daarbij enkele droge koekjes van bv. kattentongen
Dranktip :
|