Klassieke bereidingxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 vel bladerdeeg
- Peper en zout
- Sesamzaadjes
- Olijfolie
Bereiding:
1. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat of bedek een ovenplaat met een siliconenmatje
2. Verwarm de oven voor op 180 graden
3. Snij het bladerdeeg mooi in gelijke repen van ongeveer 2 à 3 cm
4. Draai de repen bladerdeeg lichtjes aan de uiteinden op zodat ze er als gedraaid uit zien (dit noemt men het twisten)
5. Strijk nu de repen mooi in met olijfolie
6. Bestrooi ze met maanzaadjes en doe er, voor de smaak, wat peper en zout over
7. Leg de stroken bladerdeeg naast mekaar op de ovenplaat en laat wat ruimte tussen de stengels
8. Laat ze bakken in de oven gedurende een 15-tal minuten op 180 graden
9. Controleer bijtijds de kleur.
Opmerking:
· Het is heel leuk om deze te gebruiken als brood bij de soep.
· In principe zetten wij ze ook op tafel in een hoog glas of hoog kommetje en worden ze gegeven als vervanger van brood.
Dranktip :
|