Klassieke bereidingxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen:
- 700 gram rundvlees
- 4 stronken broccoli
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Muskaatnoot
Bereiding:
- Snij de broccoliroosjes in kleine stukjes.
- Gebruik ook de stengels : snij het harde gedeelte weg en snij de rest in fijne plakjes
- Breng het licht gezouten water aan de kook en doe er de broccoli in. Laat de broccoli nu 5 minuten meekoken
- Giet de broccoli af en verfris hem onder koud stromend water. Laat het geheel goed uitlekken
- Bak nu de broccoli in een hete pan met geklaarde boter (je mag ook olijfolie gebruiken). Ik verkies persoonlijk geklaarde boter omdat je de boter heter kunt laten worden tot ze een nootachtige geur afgeeft, beter bekend onder de naam beurre noisette).
- Let er wel op dat de broccoli niet verbrandt, dus blijf goed in de pan roeren met een houten lepel
- Pureer de broccoli met een stamper en kruid bij met peper, zout en muskaatnoot.
- Draai de broccoli met behulp van 2 lepels tot quenelles
- Bak het rundvlees mooi bruin in een pan en bestrooi het met peper en zout.
- Zet de pan met het rundvlees nu in een over die voorverwarmd is op 180 graden. De duur in de oven is afhankelijk van hoe je het vlees wilt hebben. Ik verkies dat het vlees bleu is en heeft het gedurende een 8-tal minuten in de oven gestaan.
- Snij het vlees in mooie plakken en leg er een drietal op ieder bord. Bestrooi het vlees met een weinig fleur-de-sel of enkele korrels grof zeezout
Opmerking :
Dranktip :
- Hier hebben wij een mooie volle Médoc wijn bijgedronken
|