Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- Augurken
- Jeneverbessen
- Mosterdzaad
- Takjes verse dragon
- Sjalotjes of zilveruitjes
- Enkele knoflookteentjes
- Peperkorrels
- Rietsuiker
- Witte inmaakazijn (1 liter azijn op 125 gram rietsluiker)
Bereidingswijze :
1. Was de augurken onder stromend water tot de stekeltjes er van af zijn
2. Bestrooi ze rijkelijk met zout en laat ze minstens 24 uur in een schaal, bedekt met vochtige handdoek, op een koele plaats of de koelkast liggen. Het vocht wordt uit de augurk getrokken en de schil wordt krokanter
3. Haal uit de kom en giet het vocht dat uit de augurken gekomen is weg en dep de augurken mooi droog
4. Breng nu een grote pan water aan de kook en kook hierin de potten waarin je de augurken gaat bewaren. Kook ook de deksels mee.
5. Maak nu de sjalotjes of de zilveruitjes schoon samen met de look
6. Warm in een pan de azijn met de suiker. Roer goed tot de suiker volledig is opgelost
7. Haal nu met een groentetang of houten lepel de bokalen uit het gekookte water en laat deze zo snel mogelijk uitlekken
8. Doe er de peperkorrels, het mosterdzaad, de dragon, de jeneverbessen, de knoflookteentjes en de augurken in
9. Giet nu de zoetzure azijn erover tot de augurken mooi onderstaan
10. Hak de deksels nu uit het kokende water en schroef de potten goed dicht
11. Laat nu de potten met augurken minstens 3 weken onaangeroerd
|