| 
             Aantal personen
             0 
            Dessert 
             | 
            
               
            2013/vak/11 
            Marsepein 
              
              
              
             | 
         
    
 
Ingrediënten : 
    - 150 gram bloemsuiker
 
    - 200 gram zuivere en fijne
    amandelpoeder
 
    - 1 eiwit
 
 
Bereiding: 
    - Doe de amandelpoeder en de
    bloemsuiker in één pot en meng dit goed door elkaar
 
    - Doe er het eiwit bij en
    kneed met de hand goed door tot je een mooi bolletje deeg krijgt
 
    - Wikkel het geheel in
    porties die je zelf bepaalt in plasticfolie
 
    - Laat het geheel minstens 2
    uur in de koelkast liggen tot je een stevige bol marsepein hebt
 
 
Opmerking :  
Tijdens het kneden zal je je de bedenking maken dat 1 eiwit
nogal weinig is. Doe er met deze hoeveelheden GEEN eiwit bij. Het deeg zal plots natter worden en dan kan je het
mooi tot een glad bolletje of rolltje kneden 
Dranktip :  
  
  
Bereiding met de Thermomix  
 
Ingrediënten : 
    - 130 gram fijne suiker of
    poedersuiker
 
    - 230 gram zuivere en fijne
    amandelpoeder
 
    - 1 eiwit
 
 
Bereiding: 
1.    
Indien je fijne suiker gebruikt, doe deze in de
mengbeker en maal deze tot poedersuiker of bloemsuiker 
2.    
(vergeet het maatbekertje niet op het deksel te
zetten 
3.    
Stel de machine in : 6 seconden  snelheid 10 
4.    
Doe er nu het amandelpoeder bij en zet de
machine in : 16 seconden  snelheid 7 
5.    
Voeg nu het eiwit toe en stel in op 20 seconden
 snelheid 7 
6.    
Je bekomt nu een korzelig deeg. 
7.    
Draai dit in een rolletje en wikkel het in
plastic-folie  
8.    
Zet in de frigo en laat rusten en opstijven 
Opmerking :  
    - Neem nu kleine stukjes en
    draai ze op tot bolletjes de je in de cacaopoeder rolt en je bekomt
    lekkere marsepeinpatatjes. Plezierig om deze te maken samen met de
    kinderen of de kleinkinderen met bv. Sinterklaas in het vooruitzicht 
 
 
					
 
					
					
					 |