Aantal personen
4
Voorgerecht
|
2013/240
Espuma
van aardappelen met gerookt ei
|
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gram aardappelen
bintjes
- 125 gram boter
- 0.5 liter room
- 4 eierdooiers
- 2 eetlepels Parmezaanse
kaas, fijngaraspt
Bereiding:
1.
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke delen
en kook ze gaar. Laat ze mooi drogen op het vuur.
2.
Doe er de boter bij en stamp het geheel tot een
mooie gladde puree.
3.
Meng er nu ook de room bij en giet alles in een
blender zodat alles goed gemixt en gemengd is
4.
Controleer evenwel nog of er geen kleine brokjes
inzitten. Het verdient aanbeveling om het mengsel nog eens door een fijne zeef
te gieten.
5.
Doe nu het mengsel in een espuma-fles en zet de
fles onder druk door er de gaspatronen aan toe te voegen. Je kan de espuma-fles
nu warm houden in een bain-marie van 65 graden.
6.
Scheid de eierdooiers van het eiwit en doe de
dooiers in aparte kommetjes.
7.
Steek de rookpan aan en zet de potjes met de
eierdooiers ongeveer 5 tot 10 minuten in de rookpan
8.
Spuit de espuma in glaasjes of schaaltjes en leg
de gerookte eierdooier op de espuma.
Opmerking :
Je kan de espuma ook de dag voordien maken en hem een
nachtje in de koelkast plaatsen. Vergeet dan niet de espuma-fles tijdig uit de
koelkast te nemen. Let op dat je de espuma-fles niet in kokend water plaatst.
Dranktip :
Champagne
|