Aantal personen 4
Voorgerecht
|
2014/267
Gevulde raapjes
|
Klassieke bereiding
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 mooie rapen
- 4 plakjes panchetta
- 1 kleine ui
- 2 teentjes look
- 1 wortel
- 1 wit van prei
- 250 gram ricotta
- 1 ei
- 1 eetlepel gemalen parmezaan
- 4 fijngehakte blaadjes salie
Bereiding:
- Kook de rapen op zijn geheel in water gedurende ongeveer 25 minuten. Controleer met een fijne naald op hun gaarheid
- Laat ze afkoelen onder stromend water.
- Snij de kapjes af en hol ze voorzichtig uit met een parisiennelepel
- Hak het uitgehaalde vlees van de raapjes fijn
- Snij de pancetta, de ui, de knoflook, de wortel en de prei in heel kleine blokjes (in brunoise dus) en fruit ze aan tot de groenten gaar zijn
- Ondertussen klop je het ei goed los
- Voeg het vlees van de raapjes toe, samen met de ricotta, de parmezaan, de salie en het losgeklopte ei. Meng alles goed onder elkaar en zorg dat de bereiding niet verder meer gaart.
- Vul de raapjes met het mengsel en zet ze in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende een 12-tal minuten
Opmerking :
Dranktip :
Je kan hier een heel lichte witte wijn bij drinken uit de Loirestreek
|