Aantal personen 4
Hoofdgerecht
|
2014/278
Verse pasta met tapijtschelpjes of Palourdes
of
Pasta alle vongole
|
Klassieke bereiding
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kilo tapijtschelpen (desnoods mogen het ook venusschelpen zijn)
- 500 gram spaghetti
- 1 kopje olijfolie
- 3 kleine sjalotjes
- 1 bussel platte peterselie
- Peper
- zout
Bereidingswijze:
- Zet een grote pot water op het vuur zodat we hierin straks de pasta kunnen koken
- Snipper de sjalotjes in fijne stukjes. Doe in een kommetje en zet even opzij
- Kak de peterselie fijn en zet die eveneens in een kommetje
- Spoel nu de schelpen drie tot vier keer in gezouten water tot er geen zand meer in de schelpjes en spoelbakken overblijft
- Kook nu de pasta al dente in het licht gezouten water (bekijk de aangegeven kooktijd. Let op dat er niet teveel zou in je water is, gezien de schelpjes ook voor het nodige zout zorgen
- Verhit nu in een ruime kookpot of ruime kookpan een flinke bodem olijfolie
- Stoof de stukjes sjalotjes heel even in de olie
- Giet de tapijtschelpen in de pot en plaats er een deksel op en laat deze gedurende enkele minuten garen (controleer wel tussendoor)
- Giet de spaghetti af en meng de pasta onder de zeevruchten
- Kruid naar smaak met peper en zout en versier met de fijngesnipperde bladpeterselie
Opmerking :
Dranktip :
Hier mag je een mooie volle of zelfs een jonge Bourgogne bij drinken. Chablis past hier uitermate
|