'Klaar weer op Sint Silvijn, het kan nog 2 maanden winter zijn'. Ik hoop dat deze weerspreuk eens niet klopt, tenandere deze heilige is echt van het jaar stillekes en overleed in 717. Maar het is een prachtige dag ideaal om een 'burger' te verorberen. Daar gaat heel wat voorbereiding en besprekingen aan vooraf om deze lekkernij te kunnen degusteren. Eerst heb ik gisterenavond het weerbericht beluisterd van Bram. Welke dag zou het beste zijn om dat stuk vlees in een pistolet te verorberen: zaterdag of zondag. Want let wel, een hamburger kan je zelf niet klaarmaken en een hamburger kan je niet binnen verorberen, dat gebeurt in de natuur op een bank buiten. Aangezien er voor zondag regen voorspeld wordt, was het rap een uitgemaakte zaak, tussen mijn petekind en mezelf, dat we op de zonnige droge zaterdag onze vettige snack zouden eten. Dan is er de kwestie: waar gaan we die aanschaffen. Er zijn verschillende zaken waar je aan een toog deze lekkernij kan bestellen. Is het daar waar er vele soorten hamburgers op het bord staan en annex een cremerie is of bij één van de 3 frietpaleizen waar er nog een bakske frites kan bijgenomen worden?. Moeilijke keuze! Zoals je ziet, beste mensen, vergt zoiets toch wat voorbereidingen en discussies. Eens dat we dat bakske in ons bezit hebben is er nog de keuze van de bank op de zeedijk. De bank moet natuurlijk gelegen zijn niet té ver van het frietkot, op een zonnige plek en met het mooiste zeezicht. Als aan al die voorwaarden is voldaan dan belet niks ons nog om van dit culinair feest te genieten. Dat is voor straks, want eerst moet hij nog een taak voor school afwerken en dan gaan we volop genieten van ons eerste dagje van het weekend samen. Tot morgen
|