Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 20 verse doperwtjes
- 16 mange-touts (of peultjes of sugar snaps)
- 20 fijne princesseboontjes
- 0,5 venkel (in stukken gesneden)
- 4 lente-uitjes
- 1 preiwit (in julienne gesneden)
- 150 gram boter
- 1 eetlepel truffeljus
- 1 eetlepel witte truffelolie
Bereidingswijze :
- Reinig de groenten en hou van de venkel de groene blaadjes apart
- Kook de groenten in een goeie groentebouillon of water. Let er op alle groenten afzonderlijke te koken omdat ze allemaal een verschillende gaartijd hebben. Waak er eveneens over dat je ze niet langer dan 2 minuten laat koken. In feite moeten ze afzonderlijk beetgaar zijn en hou het kookvocht. In feite worden dus alle groenten én afzonderlijk én in hetzelfde kookvocht gekookt.
- Voeg nu in het kookvocht de boter, de truffeljus en de truffelolie toe en mix het geheel
- Schik de afgekoelde gekookte groenten in het bord en overgiet ze met de truffelbouillon
Wijntip :
nihil
|