NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Lezers kiezen voor Fiat Ducato basisvoertuig
 • 100.000 California's gebouwd
 • CUV compacte kampeerauto's voor 2019
 • Tabbert Caravan voor 2019
 • Weinsberg Caravans voor 2019
 • Weinsberg kampeerauto's voor 2019
 • Knaus caravans voor 2019
 • Knaus kampeerauto's voor 2019
 • LMC actiemodellen 2019 voor Belg´e
 • LMC Musica 470 E Model 2019
 • LMC Explorer Premium I650G Kennis making
 • Eriba Nova 485 GL kennis making
 • Slimme Starter-Set Truma LevelControl
 • Actie modellen 4.2018
 • Nieuwe compressor koelkast van Thetford
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Startpagina !
  Foto
  Foto
  Caravan en Zwerfauto nieuws
  Weetjes over caravans en zwerfauto's
  03-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezers kiezen voor Fiat Ducato basisvoertuig
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Fiat Ducato weer het beste kampeerauto onderstel.

  Tijdens de laatste enquête van Promobil kozen de lezers voor het Fiat Ducato basisvoertuig als beste voor hun kampeerauto.

  Fiat is de enige die in samenwerking met de zwerfautofabrikanten zijn basisvoertuigen aanpast aan hun wensen. Dat maakt dat 3 van de 4 kampeerauto’s op een Fiat Ducato onderstel rijden. Ze zijn zodanig aangepast dat het voor de fabrikant eenvoudig is om er een opbouw op te monteren. Een kabelbaan voor de elektrische leidingen licht klaar, eenvoudig voor de verdere aansluitingen in de opbouw. Door al die jaren heeft Fiat de sterke kanten van zijn onderstellen nog geoptimaliseerd en verfijnd, waardoor ze nu een internationale standaard zijn. Uit het commentaar van de vele klanten blijkt dat een kampeerauto met een Fiat Ducato onderstel zeer betrouwbaar is en menig zwerver rijdt al meer dan 100.000 km zonder zorgen.

  03-06-2018 om 21:46 geschreven door Flup

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100.000 California's gebouwd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Duitse voertuigfabrikant mag trots zijn dat ze haar 100.000e California kampeerauto bouwt. Een ongekend groot aantal, waarmee de California met grote voorsprong de populairste zwerfauto aller tijden is.

  Bovendien wil het toeval dat Volkswagen dit mooie getal bereikt in het jaar waarin de VW California ook nog eens 30 jaar bestaat.

  De bedrijfsvoertuigentak van Volkswagen, waar de California deel van uitmaakt, worden niet in Wolfsburg gevestigd maar in Hannover. Daar wordt sinds 2004, toen Volkswagen de afbouw van de California zelf ter hand nam, deze populaire zwerfauto gebouwd in een speciale productiehal van zo’n 13.000 m2. Momenteel zijn daar ongeveer 300 medewerkers mee bezig, die vanwege de huidige drukte in een drieploegendienst werken. Het gaat goed met de verkoopcijfers. Vorig jaar werd er al een record gevestigd toen er ruim 15.000 California’s werden verkocht. Zoals het er nu naar uitziet, wordt dat record dit jaar overtroffen.

  De 100.000e California wordt gebouwd in de Ocean-uitvoering. Hij is voorzien van een sterke dieselmotor van maar liefst 204 pk. De camper wordt voorzien van vierwielaandrijving en een 7-traps automatische versnellingsbak. Hij wordt uitgevoerd in twee kleuren: Candy-Wit en Starlight-Blue Metallic. Ook het tentdoek van het hefdak is in blauw uitgevoerd.

   

  03-06-2018 om 20:39 geschreven door Flup

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CUV compacte kampeerauto's voor 2019
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  CUV Kampeerauto’s voor 2019

  Knaus-Tabbert lanceren een nieuwe omgebouwde bestelwagen. Blijkbaar vonden ze er geen Duitse benaming voor, dus naar gewoonte een Engelse naam: CUV “Caravaning Utility Vehicles”. Architecten en ontwerpers hebben er veel van hun kennis in gestoken om deze handige luxe zwerfauto op wielen te zetten. Voor een ideaal gewicht verdeling werden de 105 l verswatertank, een platte afvalwatertank en de zware huishoudbatterij zo dicht mogelijk bij de achteras geplaatst. Perfecte isolatie speciaal voor de CUV wagens ontworpen voorkomt koude bruggen aan wanden en dak. Een daarvoor ontworpen 25 mm dikke geïsoleerde bodemplaat zorgt dat ook langs onder geen koude lucht binnen kan. Een verwarming onder de zitbank stuwt met gering geruis warme lucht in het interieur. Als optie kan men een elektrische vloer verwarming laten installeren. Een speciaal systeem houdt de tafel “pootloos” aan de wand wat zich vertaald in genoeg beenruimte onder de tafel. De keuken met compressor koelkast werd redelijk ondiep gehouden om de voldoende loopruimte te hebben. Bijna vanzelfsprekend heeft de CUV LED verlichting. De natte cel werd minuscule berekend om comfortabel te douchen, wassen en de wc te gebruiken.

  Boxstar

  De Boxstar kreeg een nieuw meubilair in lichte kleuren en onrechtstreekse verlichting. Zijwanden werden met textiel bekleed wat een aangenamer gevoel geeft. Het aanrecht van de keuken kan met een opklapbare plaat worden uitgebreid en de laden met metalen handgrepen zijn zelfsluitend. Voor een beter rijgedrag kan men 17 duim Knaus velgen bekomen (optie)

  02-06-2018 om 21:12 geschreven door Flup

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tabbert Caravan voor 2019
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tabbert caravans 2019

  Alle Tabbert caravans kregen voor 2019 talrijke verfraaiingen waarbij vanaf de reeksen Vivaldi allen een nieuwe brede deur kregen. Het neuswiel is met een weegschaal uitgerust en de geïntegreerde trede aan de deur is beter verlicht. De nieuwe vliegendeur verdwijnt samen gevouwen volledig in de deurkader.

  In alle reeksen

  Het comfort slaapsysteem van Tabbert werd nog door watergel matrassen verbeterd. Ze passen zich uitstekend aan de vorm van het lichaam aan en zorgen voor een optimale vochtigheid regeling. Andere nieuwigheden zijn een microgolf oven in de keuken, wegklapbare kleerhaken in het woongedeelte. In de Rossini 620 DM kan het onderste kinderbed snel en eenvoudig tot een kleine zitgroep met zijtafel worden omgebouwd. Door het openen van de extra garagedeur is het mogelijk de tafel naar buiten te zwenken en daar als toog te gebruiken.

  Vivaldi

  Het interieur kreeg meer uitrusting, een Dometic koelkast kan zowel links als rechts openen en het Truma i-Net Systeem is voorhanden. Voor 2019 hebben de ontwerpers voor witte meubelvlakken, licht hout en grijze wanden gekozen. Kussens zijn aangepast. De reeks werd uitgebreid met 4 nieuwe indelingen de 490 TD vervangt de 480 TD. In de 550 DF vinden we een eilandbed. De 560 DM werd door de 560 EMK vervangen en in de 685 DF werd een ruime natte cel gebouwd.

   

  Davinci Finest Edition met zijn super de luxe woon- en slaapgedeelte kreeg een aantal technische en luxe artikelen bij en wordt met een enorm prijsvoordeel aangeboden.

   

  02-06-2018 om 19:50 geschreven door Flup

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinsberg Caravans voor 2019
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Weinsberg Caravans  2019

  Voor 2019 krijgen de Weinsberg caravans een betere stabiliteit door een ander soort velgen te monteren. Een reservewiel en houder wordt mogelijk. Voor het interieur werd een energie besparende LED verlichting bedacht. In de natte cel is een buis geïnstalleerd om kleren te drogen . Voor bepaalde typen kan men een brede comfort deur bestellen.

  CaraTwo

  CaraTwo biedt 4 modellen aan, de 390 QD, de 400 LK, de 450 FU en de 500 QDK allen met een nieuwe brede buitendeur. De familie caravan 500 QDK met 7 slaapplaatsen werd flink onder handen genomen. Voornamelijk achterin aan het multifunctioneel 3 verdiepingen tellende stapelbed is heel wat aangepast. Door het middelste bed achterover te klappen vormt het bed een rugkussen waardoor kinderzitplaatsen worden gevormd. Klapt men het onderste bed omhoog bekomt men een groot bergvak dat langs binnen en buiten bereikbaar is. Als optie kan een hoge garage deur geïnstalleerd worden zodat fietsen of eventueel ander groot vakantie materiaal meekunnen. Naast enkele verbeterde details kregen de kussens andere overtrekken.

  01-06-2018 om 21:24 geschreven door Flup

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinsberg kampeerauto's voor 2019
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Weinsberg Kampeerauto’s 2019

  CaraCompact EDITION (PEPPER)

  De van een lange benaming voorziene zwerfauto is één van de meest verkochte vrijetijdsvoertuigen in Europa. Zijn bekende typen de 600 MEG en de 600 MG werden op vele plaatsen veranderd of verbeterd. Standaard hebben ze een 160 pk motor, ABS, ESP, Hill Holder, het Remis verduisteringsgordijn voor de stuurhut en een comfort buiten deur. In de iets duurdere type zijn een hele reeks toebehoren ingebouwd van het fabriek uit zoals verwarmde buitenspiegels, snelheidsregelaar, achteruitkijk camera, 16 duim velgen, twee garage deuren om er slechts enkele te vernoemen. De PEPPER op Peugeot basisvoertuig met zijn rijke uitrusting wordt aan een aanvaardbare prijs aangeboden.

  CaraHome

  Deze alkoof reeks op Peugeot bestaat uit 3 indelingen de 550 MG, de 600 DKG en de 700 DG. Standaard zijn ze voorzien van het Peugeot assistentie systeem, AEBS om de afstand tussen de voorganger te behouden, tractie controle, bergafrij hulp, een bredere deur om zoal de voornaamste te vernoemen.

  01-06-2018 om 18:18 geschreven door Flup

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knaus caravans voor 2019
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Knaus Caravans voor 2019

  Het succes nummer van Knaus, de SPORT is volgend jaar te bekomen onder een andere naam “SILVER SELECTION” zeer goed uitgerust en andere buiten en binnen decors. Bijzonder het achter front is gemoderniseerd met opvallende lichtblokken. Ze rollen op 17 duim Titaan gekleurde Knaus velgen. In het neuswiel is een weegschaal ingebouwd. Het interieur is attractiever geworden door een combinatie van licht en donker gekleurde meubelen. Voor de avonden is er een heldere of een sfeer verlichting voorzien. Veel stopcontacten, een gecombineerd buiten stopcontact in de zijwand, een verrijdbare 25 l afvaltank, verstelbare tv draagarm zijn slechte enkele stukken van de uitgebreide uitrusting. In de 460 EU, de 500 EU en de 540 UE kunnen de enkele bedden bij middel van een tussen latten rooster tot één groot bed worden omgevormd. Ze worden voor een zeer gunstige prijs aangeboden.

  SÜDWIND

  De SÜDWIND 2019 werd helemaal vernieuwd zowel langs buiten als langs binnen. Rond lopende decorstrepen langs de buitenkant en de betere lichtblokken zullen zeker in het oog vallen. Standaard zijn ze uitgerust met de 70 cm brede Knaus comfort deur, het neuswiel met weegschaal en AAA remmen. In het interieur worden de lichte meubelen afgewerkt met donker houten stroken en verchroomde handgrepen zorgen voor een aangenaam vertoeven in de caravan. Afhankelijk van de indeling is er een 142 l of een 190 l koelkast aan boord. De SÜDWIND biedt 15 nieuwe indelingen aan van 4 m tot 7 m opbouwlengte. Zelfs een met een kopkeuken zit terug in het gamma.

  01-06-2018 om 17:20 geschreven door Flup

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knaus kampeerauto's voor 2019
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   Knaus kampeerauto’s

  Het bestuur van Knaus-Tabbert kwam ons lachend te gemoed. Niet moeilijk ze noteerde een stijging van 25% in de productie in vergelijk met vorig jaar. Dat vertaalt zich in 21.000 verkochte eenheden en is voor de fabrikant het beste jaar ooit. Voor het komende jaar investeren ze 70 miljoen euro in producten, onderzoek, technologie, infrastructuur en personeel.

  Nieuws over kampeerauto’s

  Dit jaar viert Knaus het 30 jarig bestaan 1988-2018 van hun kampeerauto’s. Voor die gelegenheid hebben ze niet één wagen, maar heel het gamma zwerfauto’s in een nieuw kleedje gestoken. Vanaf volgend jaar kunnen ze met 17 duim Knaus alu velgen worden uitgerust. Achteraan hebben ze nieuwe lichtblokken, een andere bredere buitendeur met een grote handgreep is nieuw. Een aantal interieurs zijn aangepast aan de vraag van de klanten en het meubilair kreeg de moderne tinten van licht en donker. In het luxe segment werd de SUN I met een knap voorfront bedacht en hebben standaard de Knaus 17 duim velgen, een bredere buiten deur met centrale vergrendeling. Voor het interieur heeft Dometic een koelkast geleverd die zowel links als rechts open kan draaien. De SKY I bekomt ook hetzelfde voorfront als de SUN I, de nieuwe brede buitendeur maakt het in- en uitstappen veel gemakkelijker. Zowel de SKY TI, de SKY WAVE en de SKY I kregen een nieuw achter front met geïntegreerde lichtblokken.

  Totaal nieuw bij Knaus is het MAN basis voertuig. Het voornaamste kenmerk is dat het verkrijgbaar is met voor- of achter- of en vierwiel aandrijving. Knaus zette er een modern uitgeruste opbouw op met de naam VAN TI Plus. De auto uitrusting bevat bijna alles wat een modern basisvoertuig kan bieden. Voorlopig zijn 2 indelingen te koop, de 650 MEG en de 700 MF

  01-06-2018 om 15:31 geschreven door Flup

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LMC actiemodellen 2019 voor Belg´e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  LMC 2019 Actie modellen

  Bij LMC heeft men flink zijn best gedaan om in iedere reeks enkele nieuwe wagens te introduceren. Bij de Breezer zijn dat zelfs 3 typen waarvan 2 met enkele bedden en 1 met een dwarsbed. Enkele bedden zijn een succes want ook in de Cruiser komt de T663G bij met enkele bedden. Nieuw bij de Cruiser Comfort is de T732 met enkele bedden en de T752 met een eilandbed.

  Het grote nieuws

  Het grote nieuws exclusief voor Belgiê en Nederland zijn de 4 actiemodellen. Als basis koos LMC voor de Cruiser Comfort T692, de T672G, de Explorer Comfort I695 en de I675G. Al deze zwerfauto’s zijn uiterst geschikt voor een koppel dat bij gelegenheid nog een stel (klein) kinderen kan huisvesten. Ze worden in de fabriek in Kehl geproduceerd. Men kan kiezen tussen een integraal of een half integraal en een indeling met een eilandbed of enkele bedden. Ze krijgen een ongeziene uitrusting aan toebehoren mee. Standaard hebben ze een Fiat Ducato 35 onderstel met een 2.3 MJT motor van 130 pk. Als optie is een krachtigere versie van 150 pk en een automaat te bekomen. Verder zijn bijna alle LMC pakketten geschikt voor deze kampeerauto’s van de fabriek uit ingebouwd en voor een prijs om zeker niet aan voorbij te gaan.

  26-05-2018 om 21:07 geschreven door Flup

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LMC Musica 470 E Model 2019

   LMC Musica 470 E

  De Musica 470 E leent zich best voor een koppel dat regelmatig op stap gaat. Geen overdreven afmetingen, binnen echter voldoende ruimte om comfortabel te wonen zowel gedurende de zomer als tijdens de winter, laten we zeggen heel het jaar door. Als indeling voor de 470 E koos LMC voor de succesvolle enkele bedden (2-2,0 x 0,9 m)vooraan en achterin een zitgroep met tafel aan de wand. Indien nodig kan men er een bed (2,1 x 1,25 m) maken. Bij de zitbanken is het deksel en zitkussens aan mekaar bevestigd handig als je iets in de koffer wil leggen of uithalen. Onder de enkele bedden zijn grote koffers waarvan de rechter langs buiten bereikbaar is. Oppassen echter met zoveel bergruimte, de kogeldruk loopt snel op met veel bagage. De dikke matrassen zorgen voor een zalig slaapcomfort. Wil je er een groot bed van maken kan je tussen beide een lattenrooster uitrollen en opvullen met de bij geleverde kussens. Een centrale schakelaar bediend de plafondlamp, de 2 leeslampen hebben hun eigen schakelaar. Hier voldoende licht, boven de tafel hadden we graag toch wat meer licht gezien. De trend volgend van moderne interieurs is een licht houtdecor voor het meubilair gebruikt. De kastdeuren zijn uit wit glanzend materiaal. Vooral de bovenkasten zijn blikvangers in caravans, bij de Musica 470 E is dat niet minder. De ontwerpers van LMC hebben gekozen voor licht gebogen deuren met onderaan een boord in houtdecor en brede blinkende handgrepen met geïntegreerd slot. Onderaan de kasten zijn open bergvakken altijd handig als men op zijn vast stek staat. Bij het binnen komen kan men niet naast de mooie keuken kijken. In het donkere aanrecht zijn 3 kookvuren geïntegreerd plus het spoelbakje. Alles afgedekt met een donkere glazen plaat. Niet genoeg werk oppervlak, geen nood langs beide kanten is een opklapbaar verlengstuk, mooi ingewerkt in de zijkant van de keuken. Onderaan is de koelkast en 3 zelfsluitende laden met witte blinkende fronten. De achterwand is met een melkkleurige acrylplaat afgeschermd. Kijken we nog even in de badkamer met houten wanden en meubilair waar de wc gebruiksvriendelijk opgesteld is. Een brede hangkast, wastafeltje en 2 spiegels maken het meubilair uit.

  LMC biedt 12 jaar waterdichtheid garantie op het koetswerk. De garantie blijft geldig al wordt de caravan 1 of meerdere malen door verkocht.

  Afmetingen

  Lengte           5,685 m

  Breedte         2,326 m

  Hoogte           2,575 m

  Stahoogte       1,951 m

  Gewicht rijklaar 1.254 kg

  MTM             1.400/1.700 kg.  22-05-2018 om 21:53 geschreven door Flup

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!