Inhoud blog
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    18-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    RV beveiliging: hoe maak je je camper inbraakbestendig

    Wie zijn eerste campervakantie plant, heeft meestal een heleboel vragen: Hoe veilig is kamperen? Wat is de veiligste camper? En ook: Hoe bescherm ik mijn camper? Veiligheid is immers een belangrijke factor om u een perfecte en ontspannen vakantie te bezorgen. In dit artikel wijzen wij u op de belangrijkste accessoires, tips over hoe u zich moet gedragen en maatregelen die zorgen voor nog meer veiligheid op campervakantie. Te beginnen met het kiezen van de juiste parkeerplaats, over optioneel verkrijgbare sloten en veiligheidsvoorzieningen, tot preventieve tips om pech en schade aan bagage te voorkomen.

    1. Hoe veilig is het reizen met een camper?

    Vakantie met een camper of caravan is het summum van vrijheid: gewoon gaan waar de reislust je brengt en doen waar je zin in hebt. En ook al voel je je in de camper net zo op je gemak als binnen je eigen vier muren, hij is minder inbraakveilig in vergelijking met een permanent gebouw. Daarom is veiligheid altijd een issue als je op reis gaat. Zeker als u naar afgelegen plaatsen reist of uw camper gebruikt als basiskamp voor uitgebreide excursies. Natuurlijk speelt ook de reisbestemming een doorslaggevende rol. Op de website van de overheid kunt u nagaan hoe veilig uw reisbestemming is, want op sommige plaatsen is het belangrijker dan op andere om de camper inbraakwerend te maken.

    2. Algemene veiligheidstips

    Veilig parkeren:
    Uw camper veilig houden

    Bij het parkeren heeft u de meeste veiligheid als u uw camper op officiële campings en standplaatsen parkeert. Dit zijn meestal omheinde terreinen die bewaakt worden door beveiligingspersoneel. Uw camper kan daar ook zonder inbraakbeveiliging worden geparkeerd.

    De situatie is anders wanneer u tussenstops maakt op openbare plaatsen of wanneer u in de natuur bent. De regel hier is: vertrouw op uw instinct. Uw onderbuikgevoel zal u een vooroordeel geven over hoe veilig u zich in uw omgeving kunt voelen. Ben je bijvoorbeeld omringd door andere kampeerders? Dan kunt u hen vragen een oogje op uw camper te houden terwijl u weg bent.

    Inbraken zijn minder waarschijnlijk op drukke plaatsen dan op stopplaatsen en parkeerplaatsen van supermarkten waar alleen doorgaand verkeer is. Beschouw de veiligheid van uw camper niet als een gegeven, parkeer zo dat u snel wegrijden als er iets gebeurt en haal uw ogen niet van uw voertuig als u een slecht gevoel hebt. Als u dat wel doet, moet u uw camper beveiligen tegen inbraak.

    Meer tips voor de veiligheid van uw camper

    • Verberg waardevolle spullen
    • Als u het voertuig verlaat, sluit het dan af en neem de sleutel mee
    • Sluit af voordat u naar bed gaat
    • Laat geen autopapieren achter in de camper

    3. Beveiliging van uw camper tegen inbraak:
    Zo gaat het in zijn werk

    Iedereen die zich bezighoudt met de veiligheid van zijn camper komt meestal tot de conclusie: deuren en ramen zijn de eerste keuze voor inbrekers en dieven als ze zich toegang willen verschaffen tot het voertuig. Daarom is het zinvol om na te denken over extra deur- en raamsloten voor campers.

    Beveilig de woondeur met extra deursloten

    Het moge duidelijk zijn dat de opbouw van een camper minder stevig is dan die van de bestuurderscabine. Daarom moet u de toegangsdeur extra beveiligen. Een gebruikelijke manier om uw camperdeur te beveiligen is met extra deursloten. Deze worden aan de binnenkant gemonteerd en ook van binnenuit vergrendeld. Daarom zijn ze bijzonder geschikt als u 's nachts extra veiligheid in de camper wilt.

    Overeenkomstige sloten kunnen op alle deuren van uw voertuig worden gebruikt. Want ook achterste garagekleppen en bergruimtekleppen zijn camperdeuren die u kunt en moet beveiligen. Een doe-het-zelfmethode voor het beveiligen van camperdeuren in de cabine is het spannen van een ratelband tussen beide deuren. Het nadeel van deze methode is dat bij een poging tot inbraak, sloten en ramen beschadigd kunnen raken door de krachten die er op werken.

    HYMER alarmsysteem anti-inbraaksysteem - misdaadpreventie

    Het HYMER BKS-slot biedt u extra veiligheid voor uw camper. Het is verkrijgbaar met een enkele of dubbele vergrendeling en kan eenvoudig achteraf op veel van onze modellen worden gemonteerd.

    Met het innovatieve anti-inbraaksysteem slaapt u veilig en ontspannen. Dankzij visuele en akoestische signalen die door een bewegingssensor worden geactiveerd, schrikt het indringers af voordat ze zich toegang tot de camper kunnen verschaffen.

    Wat moet u beveiligen tegen inbrekers?

    •  Laptops/tablets
    •  Smartphones
    •  Geld
    •  Creditkaarten
    •  ID-kaarten
    •  Sleutels
    •  Camera's
    •  Voertuigdocumenten
    •  Juwelen
    •  Belangrijke reisdocumenten

     

    Houd inbrekers weg met raamsloten

    Onze HYMER campers zijn standaard uitgerust met uiterst stabiele kaderramen, die een betere inbraakbeveiliging bieden dan gordijnramen. Mocht dit bij uw camper niet het geval zijn, dan beloven raamsloten veiligheid in de camper. Dit zijn meestal extra stangen die van binnenuit zo worden bevestigd dat de ramen van buitenaf niet kunnen worden geopend.

    U kunt de ramen van uw camper ook beveiligen door er "veiligheidsprofielen" aan te bevestigen. Dit is een rails die ervoor zorgt dat het raam niet kan worden opengeprikt, zelfs niet als er geweld wordt gebruikt. Met de juiste voorzieningen kunt u de ramen van uw camper dus extra beveiligen tegen inbraak.

    Beveilig de camper met een alarmsysteem

    Als u ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch nog meer veiligheid in de camper wilt, is een alarmsysteem de juiste keuze. Afhankelijk van welk systeem u kiest, schrikt een alarmsysteem dieven en inbrekers af of informeert het u als eigenaar over de inbraak.

    In het eerste geval zorgt een akoestisch of visueel signaal ervoor dat de dief wordt afgeschrikt en, idealiter, wegloopt in plaats van uw waardevolle spullen mee te nemen. De andere oplossing kan een GSM-unit gebruiken om informatie over de inbraak rechtstreeks naar uw smartphone te sturen, zodat u onmiddellijk op de hoogte bent van de inbraak en de politie kunt inlichten.

    4. Bescherm kostbaarheden:
    met kluizen, brandkasten en schuilplaatsen, 
    Camperkluizen en safes

    Het is het veiligst als u uw waardevolle spullen bij u draagt. Maar dat is niet altijd mogelijk, zeker niet op een ontspannende of actieve vakantie. Als u iets waardevols in uw camper moet achterlaten, kunt u extra beveiliging toevoegen met een camperkluis.

    Er zijn twee categorieën van camperkluizen: de eerste dient als een bewaarplaats voor kleinere waardevolle spullen en ervoor te zorgen dat dieven niet eens op het idee komen om in te breken. In de meeste gevallen gaat het om onopvallende dummy's van bijvoorbeeld soep- of drankblikjes.

    Voor grotere kostbaarheden worden permanent geïnstalleerde kluizen aanbevolen. Dit zijn massieve, afsluitbare metalen kluizen die niet gestolen kunnen worden en zo de veiligheid in de camper garanderen. Afhankelijk van het model bieden wij dergelijke kluizen als optionele extra’s vanuit de fabriek aan. U kunt kiezen uit kluizen met een sleutel- of cijferslot. Kiest u voor een model zonder cijferslot, bedenk dan: u moet ook de sleutel van de kluis bewaren of verstoppen.

    5. Diefstal voorkomen of opsporen

    Hoe vaak worden campers gestolen? Dat campers helemaal in zijn, blijkt niet alleen uit het enthousiasme voor de vakantievorm en de goede verkoopcijfers in de branche, maar helaas ook uit de diefstalstatistieken van campers. De diefstal van campers en andere kampeermiddelen is van 2019 tot 2020 met 8,7 procent gestegen. U kunt gebruik maken van startonderbrekers of GPS-trackers om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van diefstal.

    Meer info: www.hymer.com.

    18-03-2022 om 19:20 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen de dorst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-03-2022 om 19:16 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een speciale Chausson

    Chausson 720 Titanium Premium.

    De Franse constructeur ontwierp een halfintegrale speciaal voor een gezin met kinderen en daarbij nog genoeg levensruimte.

    Jaren geleden werden halfintegrale gemaakt voor koppels. Naar gelang de grootte met veel comfort en luxe. Doch er waren altijd maar 2 slaapplaatsen voorzien.  Toen dachten de fabrikanten er nog niet aan om indelingen te ontwikkelen voor meer personen. Voor kampeerauto’s van 7 m of meer kon dat geen enkel probleem zijn. Stilaan kwam er meer vraag  naar zwerfauto’s en gezinnen met kinderen begonnen naar iets anders uit te kijken dan de populaire alkoof modellen. Om meer klanten te winnen kwamen er stapelbedden later zelfs een hefbed voor 1 of 2 personen in de halfintegrale.

    Chausson bouwt iets nieuws.

    De Franse fabrikant maakte van zijn 7,20 m lange zwerfauto een voor gezinnen met kinderen. Hij is gebouwd op een Ford Transit met origineel verlaagd chassis, het kan eveneens op een Fiat Ducato met laag chassis. Als titel kreeg de kampeerauto de klinkende naam “Titanium Premium Edition”. Van begin kreeg deze wagen voor 2022 een uitgebreide uitvoering van fabriek af dat kan oplopen tot een prijsvermindering van rond de 6.000 euro. Wat men er voor krijgt is niet mis. Zeker de 170 pk turbo diesel met een 6 gang automaat is een plezier om hem te mogen besturen, in de stuurcabine is een luchtkoeler, luchtkussens, snelheidsregelaar, aan het koetswerk is een aansluiting voor gas en een buitendouche.

    Vooral is de stevige opbouw gemaakt uit sandwich panelen met hagelbestendige bekleding aan de buitenkant. De wanden zijn zo maar eventjes 54,4 mm dik, de bodem 64,5 mm. Als isolatie heeft met het water afstotend XPS schuim gebruikt. De vensters met zwarte kaders zijn van de beste kwaliteit eveneens de robuuste buitendeur met venster, dubbelslot en centrale vergrendeling. Het interieur biedt opmerkelijk veel bewegingsvrijheid, de middengang is zelfs 0,92 tot 1,05 m breed. Achterin zijn stapelbedden. Het bovenste bed kan bij middel van een elektrische motor hoger of lager worden ingesteld. Om de garage hoger of lager te maken kan men het onderste stapelbed met mankracht hoger of lager verstellen. Aangezien de mama en de papa ook een bed moeten hebben kan men het elektrisch bediend hefbed boven de zitgroep laten zakken. Zelfs de zitgroep kan men tot een tweepersoonsbed ombouwen.

    Keuken

    Voor de keuken bleef niet veel plaats meer over. Slechts 2 kookvuren, een rond spoelbakje, gelukkig kan er aan de zijkant een opklapbaarblad het werkoppervlak vergroten. Onderaan en boven zijn kasten voor het keukengerief.

    Voor de badkamer is men niet gierig geweest. In de hoek staat een draaibaar wc aan de andere zijde het wastafeltje en er rest nog genoeg plaats om een stortbad te nemen.

    Samengevat

    De Chausson 720 is ontworpen bijzonder voor een gezin met kinderen. Daarbij behoort een uitgebreid pakket tegen een voordelige prijs.

     

    Technische gegevens

    Basis voertuig    Ford Transit

                      Verlaagd chassis

                      Turbo diesel 170 Pk

                      6 gang automaat.

    L X B X H    7,19 x 2,35 x 2,92 m

    Gewicht rijklaar   3.052 kg

    MTM                3.500 kg

    Hefbed             1,9 x 1,6 m

    Stapelbedden       2,0 x 0,81 m

                       1,9 x 0,74 m

    Meer info: www.chausson.fr

    17-03-2022 om 21:48 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bomen in het landschap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-03-2022 om 21:45 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webasto extra verwarming

    Webasto Range Plus:

    Extra verwarming zorgt voor warmte in kampeerauto’s

     

    Een achteraf gemonteerde dieselluchtverwarmer van Webasto zorgt in de koude maanden voor een actieradius tot 35 procent in elektrisch aangedreven bestelwagens. Het zorgt ook voor aangename temperaturen voor passagiers en iedereen die voor het werk afhankelijk is van een warme auto.

     Retrofit-oplossing voor e-vans: Range Plus van Webasto inclusief luchtverwarmer op brandstof en tank van 8 liter. U kunt hier afbeeldingen in hoge resolutie vinden om te downloaden.

    Gilching – 15 maart 2022 – Ondanks nieuwe generaties batterijen en batterijbeheersystemen, verkort het verwarmen van het interieur van elektrische voertuigen wanneer de buitentemperatuur koud is, het bereik van een batterijlading tot 35 procent. Daarnaast ontsnapt de warmte, afhankelijk van het toepassingsgebied van een bestelwagen, keer op keer door frequente deuropeningen, bijvoorbeeld bij personenvervoer of pakketdiensten. Bovendien zorgen de raamoppervlakken ervoor dat voertuigen snel kunnen afkoelen. Het transport van temperatuurgevoelige goederen vereist ook een betrouwbaar constante omgevingstemperatuur, die energie vereist om de transportruimte te verwarmen.

    Door het achteraf uitrusten van het Range Plus-systeem van Webasto een op brandstof werkende Air Top 2000 STC luchtverwarmer plus tank wordt de belasting van de stroomverwarmer van het voertuig aanzienlijk verminderd. Er wordt extra thermische energie in het voertuigsysteem gebracht, zodat de aandrijfbatterij met zijn volledige capaciteit beschikbaar is voor de maximale actieradius van het elektrische voertuig.

    Baanbrekende oplossing voor de eVito van Mercedes-Benz

    "Het eerste dat we besloten, was een ombouwset voor een Mercedes-Benz eVito/EQV, omdat deze in Duitsland heel vaak wordt gebruikt voor de toepassingsgebieden waarvoor onze verwarmingsoplossing is bedoeld", legt Uwe Trettin uit, hoofd applicatieontwikkeling bij Webasto. “Iedereen die besluit een elektrische auto aan te schaffen, kan hiervan profiteren, maar kan of wil niet zonder de veiligheid en het comfort van permanent betrouwbare warmte met een maximale actieradius. Dat geldt vooral voor zogenaamde 'minibusjes' voor het vervoer van patiënten, scholieren of luchthaven- en hotelgasten, maar ook voor bestelwagens die tevens werkplek zijn voor pakketbezorgers, verkeersregelaars of servicemonteurs".

    Als het voertuig tevens een werkplaats is, gelden speciale regels. De Duitse Sociale Ongevallenverzekering e.V. (DGUV) schrijft in haar informatie 215-530, "Airconditioning in het voertuig": "In de winter moet het mogelijk zijn om in normale kleding te rijden. Zware jassen, handschoenen en sjaals kunnen het rijden belemmeren en de effectiviteit van de veiligheidsgordel verminderen. Met Range Plus kan een geparkeerd voertuig ook zonder laadaansluiting worden voorverwarmd, terwijl de luchtverwarmer de temperatuur tijdens het rijden op peil houdt

    Eenvoudig achteraf inbouwen

    Met het nieuw ontwikkelde systeem kunnen de 1.000 gecertificeerde Webasto-partnerwerkplaatsen de retrofit zonder verdere training uitvoeren. De installatie duurt ongeveer tien uur en kost ongeveer 3.200 euro inclusief alle onderdelen. De tank bevat acht liter brandstof, wat voldoende is voor een opwarmtijd van ca. 40 uur bij volledige belasting, afhankelijk van het weer, de comfortabele temperatuur en het voertuiggebruik zelfs langer. 

    Het retrofitsysteem kan worden ontworpen voor personenauto's (12V), maar ook voor vrachtwagensystemen (24V). De kachel wordt tussen de voor- en achteras gemonteerd. Bij een verbrandingsmotor zou hier het uitlaatsysteem komen te zitten. Afhankelijk van de voertuigtoepassing kan de verwarming worden geïnstalleerd in de modus verse lucht of recirculatie. Bij de laatste variant zuigt het apparaat circulerende lucht uit de kofferbak binnen in het voertuig zodat de voorverwarmde lucht energiezuinig kan worden gebruikt en het apparaat eerder in stand-by kan gaan. De warme lucht wordt vervolgens in de voetenruimte verdeeld. De verwarming krijgt de benodigde stroom van de startaccu van het voertuig, die regelmatig wordt opgeladen door de hoogspanningsaccu.

    Voor de tankvulhals is een zijwandopening gemaakt op het punt waar de drinkwater- en walstroomaansluitingen bedoeld zijn voor de "Marco Polo" camperversie van de Mercedes-Benz Vito. Hierdoor zit de tankdop niet in de weg van de schuifdeur. U kunt diesel of – indien beschikbaar – gehydrogeneerde plantaardige olie (HVO) tanken.

    De veelzijdige ThermoConnect-app of het in het voertuig te installeren MultiControl-bedieningspaneel zijn naar behoefte beschikbaar voor bediening.

    Overal veilig

    De aanvraag is goedgekeurd door een deskundige van een keuringsorganisatie conform artikel 21 van de Regeling Vergunningen wegverkeer (StVZO). Zo werd er gelet op de stabiliteit bij een ongeval of het kantelen van het voertuig. Op basis van dit voorbeeldrapport wordt voor elke retrofit een eenvoudige eindcontrole uitgevoerd

    Meer info: www.webasto-group.com

    15-03-2022 om 19:40 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterbeelden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    15-03-2022 om 19:32 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agressie tussen bestuurders

    Steeds meer fysieke agressie tussen bestuurders


    Vandaag start de internationale week van de hoffelijkheid achter het stuur


    Vias institute heeft een nieuwe enquête gehouden over agressiviteit en irritante gedragingen in het verkeer. Een van de meest opvallende resultaten is de stijging van het fysieke geweld tussen bestuurders. 7% van de bestuurders zegt er het voorbije jaar slachtoffer van geworden te zijn ten opzichte van 2% in 2017. Bij de irritante gedragingen valt op dat vooral in Brussel steeds vaker dubbel parkeren gemeld wordt. Bij het begin van de week van de hoffelijkheid achter het stuur geeft Vias concrete tips om escalatie te voorkomen.


    De tweede editie van de nationale enquête over agressiviteit en irritante gedragingen achter het stuur werd eind februari gehouden bij een representatief staal van 1000 Belgische bestuurders.

    7% slachtoffer van fysieke agressie achter het stuur
    54% van de Belgen zegt slachtoffer geworden te zijn van agressiviteit in het verkeer het voorbije jaar. Dat is een kleine daling ten opzichte van 5 jaar geleden (57%). We stellen wel vast dat de extremere vormen van agressie wel toegenomen zijn. Zo zegt 7% van de Belgische bestuurders slachtoffer geworden te zijn van fysieke agressie in de voorbije 12 maanden ten opzichte van 2% in 2017. 1 op de 15 bestuurders (6,5%) zegt ook uit zijn wagen gestapt te zijn ‘om het uit te vechten’ met een andere bestuurder. 5 jaar geleden was dat 2,5%. In Brussel gaat het zelfs over 1 bestuurder op 8 (13%).
    De coronapandemie speelt wellicht een rol in het feit dat mensen ook in het verkeer een korter lontje hebben.

    Uit de enquête blijkt ook dat bestuurders die agressief zijn, vaker betrokken zijn in een ongeval. 61% van de bestuurders die agressief gedrag vertonen, waren de voorbije 3 jaar betrokken in een ongeval. Bij de bestuurders die zelden of nooit agressief gedrag vertonen, is dat 39%.

    Op de autosnelweg irriteert gsm-gebruik achter het stuur steeds vaker
    Op het middenstrook rijden, blijft het meest irritante gedrag op de autosnelweg. 25% van de bestuurders vindt dat het meest irritante gedrag. Bumperkleven (14%) en het gebruik van de gsm achter het stuur (12%) maken de top 3 volledig. Voor het gsm-gebruik is dat een stijging van 9 naar 12%.

    In Vlaanderen staat ‘de richtingaanwijzer niet gebruiken’ in de top 3. Dat is voor 14% van de Vlaamse bestuurders de grootste ergernis. Gsm-gebruik staat op de 4de plaats en is voor 11% de hoofdergernis.

    Top3 van meest irritante gedragingen op de autosnelweg
    België Wallonië Brussel Vlaanderen
    1) Op de middenstrook rijden in plaats van in te voegen 25%

    2) Bumperkleven 14%

    De gsm achter het stuur gebruiken 14%

     Te snel rijden 14%

    De richtingaanwijzer niet gebruiken 14%

    Dubbel parkeren binnen de bebouwde kom irriteert steeds vaker in Brussel
    De richtingaanwijzer niet gebruiken is het meest irritante gedrag binnen de bebouwde kom voor 1 op de 4 bestuurders (24%). Op de tweede plaats staat gsm-gebruik achter het stuur (21%) en op de derde plaats een overvol kruispunt oprijden en de andere weggebruikers blokkeren (15%). In Brussel is dubbel parkeren het gedrag dat het vaakst als irritant beschouwd wordt. Op 5 jaar tijd is het percentage bestuurders dat dit de grootste ergernis vindt van 12 naar 19% gestegen.

    Top 3 van meest irritante gedragingen binnen de bebouwde kom
    België Wallonië Brussel Vlaanderen
    1) De richtingaanwijzer niet gebruiken 24% 

    Dubbel parkeren 19% 
    2) De gsm achter het stuur gebruiken 21% 
    3) Een overvol kruispunt oprijden en de andere weggebruikers blokkeren 15% 

    Dubbel parkeren 15%

    In Wallonië zijn 14% van de bevraagde bestuurders het meest geïrriteerd door bestuurders die hun voorrang afdwingen. Dat percentage ligt er hoger dan in Vlaanderen (9%) en Brussel (8%). In Brussel is er nog een aanzienlijke groep (11%) die zich het meest ergert aan bestuurders die de linkerrijstrook gebruiken en op het laatste moment naar rechts uitwijken.

    Conclusie
    De coronapandemie lijkt ervoor gezorgd te hebben dat bepaalde vormen van agressie vaker voorkomen achter het stuur. Uit je wagen stappen om uitleg te geven of zelfs om je excuses aan te bieden aan een andere bestuurder is nooit een goed idee. Het feit alleen al dat je uit je wagen stapt, kan door de andere bestuurder slecht opgevat worden.
    Onder alle omstandigheden zijn gezond verstand en hoffelijkheid belangrijk zodat de interacties tussen verschillende weggebruikers vlot kunnen verlopen.
    Hoffelijkheid werkt aanstekelijk en zet andere weggebruikers er ook toe aan om zich ook positief te gedragen.

    Agressiviteit in het verkeer: 5 tips om escalatie te voorkomen
    1. Wanneer je de irritatie voelt opborrelen, beeld je dan in dat de bestuurder die je irriteert jouw schoonmoeder of je baas is. Dat zal helpen om snel te kalmeren.
    2. Glimlachen helpt. Iedereen maakt fouten, ook jij. De meeste ‘fouten’ worden niet met opzet gemaakt.
    3. Blijf onder alle omstandigheden kalm. Als je het op je heupen krijgt, adem dan diep in en denk aan iets aangenaam.
    4. Aarzel niet om met een handgebaar iemand te bedanken of om je te excuseren. Dat kost niets en het zal anderen aansporen om hetzelfde te doen.
    5. Jouw wagen is je eerste bescherming: als de andere bestuurder toch uit zijn wagen stapt, sluit dan de deuren. Zelf uitstappen gooit alleen maar olie op het vuur.
    Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet:”1 op de 2 bestuurders geeft aan dat ze in het afgelopen jaar slachtoffer zijn geweest van agressie in het verkeer. Voor 1 op de 15 bestuurders ging dat zelfs over fysieke agressie. Dat imogen we niet tolereren. De studie van Vias toont ook duidelijk de link aan tussen agressiviteit en recidivisme. In het kader van de visie ‘All for Zero’, werk ik samen met mijn partners in de federale regering aan een systeem om recidive in het verkeer te bestrijden. Zo worden de wegen veiliger en kunnen we de meest kwetsbare weggebruikers beter beschermen en zo leven redden.”

     Meer informatie: Vias institute

    14-03-2022 om 17:40 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke richting?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-03-2022 om 17:31 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!