Inhoud blog
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
  • Op weg
  • Een nieuwe Carthago
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    06-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescherm uw zwerfauto

    Bescherm uw zwerfauto.

    Door de snel stijgende verkoop van kampeerauto’s hebben de dieven meer keus en verdwijnen er veel meer vrijetijdsvoertuigen. Tegenover 2016 zijn het aantal diefstallen al meer dan verdubbeld. Verzekeringsmaatschappijen zien dat met lede ogen aan en beginnen stilaan hogere eisen te stellen aan de beveiliging van zwerfauto’s. Bijzonder de zogenaamde bus campers van Volkswagen T5 en T6 vallen in de smaak van begerige handen. Omgebouwde bestelwagens van Mercedes of klassieke kampeerauto’s ontsnappen al evenmin aan grijpgrage vingers. Net zoals dure auto’s door bendes op bestelling worden gestolen gebeurt het ook met kampeervoertuigen. Zij verdwijnen zeer snel uit het land. Denk nu niet, mijn wagen is elektronisch beveiligd, er kan mij niets overkomen. De gangsters zijn zo knap dat ze zonder stukken te maken of sporen van inbraak achter te laten, de elektronica uitschakelen en de wagen meenemen of hem voor een deel leeg stelen waarbij heel dikwijls ook de airbag verdwijnt. De vraag is of we niet beter terug grijpen naar de nu sterk verbeterde mechanische beveiliging, die veel moeilijker te kraken is. Enkele van die sloten zijn het versnellingsbakslot, motorkapslot, verschillende stuurwielsloten, extra sloten op de deuren en minder handig maar wel degelijk de wielklem. Al die zowel elektronische als mechanische sloten helpen de diefstal vertragen. Als een “gewone” dief ziet dat het te lang gaat duren vooraleer hij het karweitje geklaard heeft kijkt hij uit naar een andere minder beveiligde wagen, er staan er tegenwoordig genoeg op straat of op een parking. Als provisionele gangsters uw zwerf- of ander auto willen stelen is daar niets aan te doen. Eén van de beste antidiefstel sloten is de “DISKLOK” hij belet dat ongewenste niet met de wagen kunnen rijden en beschermt vooral de airbag die dagelijks uit een paar honderd auto’s worden gestolen. De Disklok, op vrachtwagens na, past op bijna alle wagens en voorkomt verbreking van het stuurslot en diefstal van de airbag omdat het volledige stuurwiel omsloten is. Het is het enige stuurslot dat het hele stuurwiel van de wagen omsluit. De behuizing is van gehard staal, bedekt met een sterke chroomkleurige laklaag en bedrukt met de benaming wat potentiele dieven afschrikt. Het speciale slot uit titanium vergrendelt samen met de metalen lange beugel de behuizing. Hij kwam trouwens als één van de beste beveiligingssysteem tegen diefstal uit Duitse testen.

    Samengevat

    -   Voorzien van SCM goedkeuring

    -   Beschermt airbag tegen diefstal.

    -   Verkrijgbaar in drie afmetingen.

    -   Voor stuurwielen tussen de 35 en 44 cm doormeter.

    -   Stuurslot voor kampeervoertuigen, personenwagens, bestelwagens.

    -   Houten of met leder beklede stuurwielen bescherm je met een optionele hoes.

    -   Handige draagtas ligt stevig op automatten.

    -   Prijzen tussen de 149 en de 169 euro.

    -   de DISKLOK is in de meeste winkels voor auto toebehoren te koop




    De DISKLOK omvat heel het stuurwiel

    06-07-2018 om 00:00 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karmann-Davis modellen 2019

    Karmann-Mobil

    Karmann-Mobil lanceert 2 nieuwe compacte zwerfauto’s op basis van Fiat Talento de Danny 490 en de Danny 530. Hoewel de Danny 490 slechts 4,99 m langs is,196 m breed en 2,06 m hoog is en meer aan een SUV dan aan een kampeervoertuig doet denken heeft hij toch een redelijk uitgebreide kampeeruitrusting. Koel- en kleerkast zijn aan boord en het hefdak dat ook een bed herbergt wordt elektrisch bediend. Achter kan de vast ingebouwde zitbank tot bed uitgevouwen worden, er onder zijn twee grote laden. Als je de tafel niet nodig hebt kan je ze tijdelijk achter de zitbank schuiven. Wegens zijn beperkte afmetingen moet de Danny 490 wel enkele comfort uitrustingen missen, maar hij is met zijn krachtige 145 pk motor geschikt voor dagelijks gebruik, zijn standaard kampeeruitrusting laat toe om er verre reizen mee te maken. Meer comfort biedt de iets grotere Danny 530, hij heeft een badkamertje met wc en douche. Hier kon ook een grotere keuken worden geplaatst met veel bergvakken. Hoewel het meubeldecor vrij donker gehouden werd is het interieur redelijk licht dank zij het witte keukenblok, kastdeuren, de brede vensters en de krachtige LED verlichting. De ontwerpers hebben van het interieur een aangenaam verblijf gemaakt door de wanden van zitgroep en slaapkamer met leder te bekleden. De in hoog glanzend wit uitgevoerde keuken vormt een aangenaam contrast met het meubilair. Met het optionele “Lifestyle-paket” kan de Davis nog luxueuzer worden uitgerust. Zo krijgen de bovenkasten exclusieve glanzende deuren met een brede handgreep en onrechtstreekse verlichting aan de bovenkasten en de keuken. Een langs buiten bereikbare keukenlade, bergvakken in de achterdeuren en boven de stuurcabine maken er een complete kampeerauto van. Als standaarduitrusting hebben ze LED met geïntegreerde schakelaar, nieuwe kussens, sterker tafelblad, Truma C4 en met leder bekleed stuurwiel. Daarbij komen nog de 145 pk diesel motor, luchtkoeler, fietsdrager, luifel en een 120 l dieseltank. De 4 bekende Davis type 540, 590, 600 en de 620 blijven behouden.







    03-07-2018 om 21:35 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eura-Mobil modellen 2019

    Eura Mobil

    De nieuwste Integra-Line heeft een ander uitzicht met zijn verandert voor-en achterfront waarbij Eura Mobil de RIM voor toepast met zeer nauwkeurig gevormde bouwonderdelen. In het voorfront zijn krachtige LED lichten die 30% meer licht uitstralen dan de vorige halogeenlampen. Met een exclusief pakket dat veel chroomlijsten omvat heeft de nieuwe Integra-line een luxe uitstraling. Voor het comfort van de reizigers hebben de afvaltank een elektrisch bediende afvoerkraan, een Alde vloeistof verwarming, in de hoogte elektrisch verstelbare hefbedden en betere vensters. Voor het interieur heeft de klant de keuze tussen twee decors in lichte eik of in hoogglans decor. Aan de verlichting is veel aandacht besteed en de zitgroep biedt een aangenaam zitcomfort. Daarbij heeft de Integra-Line een uitrusting die men van een zwerfauto uit die prijsklasse mag verwachten.

    De Profila T en RTS kregen voor 2019 een duidelijke opwaardering en zelfs een 10 jaar durende waterdichtheid garantie. Ze kregen dezelfde achterlichten als de Integra-line en de elektrisch bediende kraan voor het afvalwater. De 720 EB, de 720 QB en de 730 EB hebben voor het komende seizoen een Alde verwarming, afhankelijk van het type zijn een aantal bedden 1,50 m breed.

    De Activa One 570 HS een compacte alkoof type van 5,99 m lang heeft alvast een waterdichtheid garantie van 10 jaar. Hij heeft een klassieke zitgroep zoals we meestal vinden in alkoof modellen. In plaats van de traditionele 105 l koelkast in de keuken werd een afzonderlijke 140 l koelkast geplaatst waardoor veel bergruimte vrij komt. Onder de zitbanken in combinatie met de 37 cm hoge dubbele bodem heeft men enorme bergvakken. Langs 3 grote kofferdeksels is de bagage eenvoudig te bereiken.







    03-07-2018 om 21:32 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carado modellen 2019

    Carado 2019

    Carado brengt voor 2019 vier nieuwe VLOW’s op de markt, compacte zwerfauto’s aan zeer gunstige prijzen. De 540 en de 600 met dwars opgestelde bedden, de 601 met stapelbedden en de 640 zelfs met een eilandbed, allen ingericht voor het verblijf van vier personen. Als optie kan vooraan nog een bed worden voorzien. De lengtes van de basis bestelwagens variëren tussen de 5,41 m en de 6,63 m. De ontwerpers hebben de hoofden bij elkaar gestoken en een aangenaam wooninterieur bedacht. Een tweekleurig meubeldecor met aangepaste kussens zijn de meest op vallende zaken. Bij avond zorgt de LED verlichting voor zowel helder licht als voor sfeerverlichting. De koelkast kreeg een uitgekiende plaats om de doorgang te verbreden. Met het oog op de groter wordende zwervers is het keuken aanrecht wat hoger geplaatst. Twee kookvuren en een spoelbakje staan ter beschikking van de kok van dienst. Achterin is de slaapkamer met comfortabele bedden. Afhankelijk van het type kunnen ze opzij klappen om fietsen of ander groot materiaal te vervoeren. Verankeringspunten zijn aanwezig. In de natte cel is een wc, een vast wastafeltje en toiletkastje. Dank zij de verbeterde isolatie hoef je geen angst te hebben om op wintervakantie te gaan. Om de VLOW naar eigen wensen te personaliseren zijn er nog tal van pakketten.

    Wie wat meer levensruimte in de wagen wil hebben kan kiezen voor de nieuwe net geen 7 m lange integrale I339 met een eilandbed. Niettegenstaande hij korter is dan de I447 en de I449 biedt hij het zelfde ruimte gevoel. Het koetswerk met zijn brede panoramisch voorruit kreeg andere meer sportievere decorstukken op de flanken. Het interieur werd vernieuwd met aan de buitendeur een spiegel met verlichting, een brede handgreep en in de directe omgeving stevigere kapstokken. Aan de zitgroep werd veel aandacht besteed door een mooie wandbekleding en bijzonder aan het LED licht systeem. De doorgang naar de stuurcabine is verbreed. Wanden en werkbladen zijn wat lichter wat al snel een vakantiegevoel geeft. De techniek stond niet stil en met een centraal paneel kan men alle lichten en apparaten bedienen. Knap gevonden is de wegdraaiende wc in de badkamer. Bij middel van een handgreep draait ze in de wand wat natuurlijk de vloeroppervlakte in de natte cel vergroot.













    03-07-2018 om 20:52 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!