Inhoud blog
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    20-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht van VIAS

    Vluchtmisdrijven

    Bij 1 op de 8 verkeersongevallen met gewonden in Vlaanderen is er sprake van vluchtmisdrijf
    Nieuwe kortfilm over deze problematiek voorgesteld
     
     Bij 12% van de verkeersongevallen waarbij iemand gewond raakt of sterft in ons land is er sprake van vluchtmisdrijf. Vorig jaar gebeurde er minstens elke twee uur een ongeval waarbij de dader de vlucht nam. Ook in Vlaanderen neemt het fenomeen toe en in 1 op de 8 letselongevallen is er sprake van vluchtmisdrijf. Vandaag werd de kortfilm ‘Cirque’ voorgesteld van regisseur Bob Colaers. Die film toont haarscherp de gevolgen van vluchtmisdrijf. Vanaf nu kan de kortfilm gebruikt worden in vormingen voor verkeersovertreders van Vias institute. Daarnaast start Rondpunt VZW vandaag ook de campagne ‘Ik blijf erbij’ om iedereen zijn engagement te laten uitspreken om altijd te stoppen na een ongeval.  
      

      Nationale tendens: 1 ongeval met vluchtmisdrijf elke twee uur in ons land
    Vorig jaar zijn er 4458 letselongevallen gebeurd waarbij als verzwarende omstandigheid vluchtmisdrijf is gepleegd, 24 personen kwamen bij die ongevallen om het leven.
     Het gaat dus over meer dan 1 ongeval elke 2 uur waarbij iemand gewond geraakt of sterft.
     Dat is een lichte stijging ten opzichte van 10 jaar geleden (+2,8%). In dezelfde periode is het totale aantal letselongevallen wel gedaald (-18%). Vandaag gebeuren dus vooral verhoudingsgewijs meer ongevallen met vluchtmisdrijf dan 10 jaar geleden (12% ten opzichte van 9%). De kwaal wordt dus steeds erger op onze wegen.
     
    1 op de 8 ongevallen in Vlaanderen gaat gepaard met vluchtmisdrijf
    In Brussel neemt bij 16% van alle letselongevallen de dader de vlucht, in Vlaanderen is dat 12% en in Wallonië 10%. In 1 op de 8 ongevallen in Vlaanderen vlucht de dader dus weg in een ongeval met doden of gewonden. In Vlaanderen is het absolute aantal ongevallen waarbij sprake is van vluchtmisdrijf de laatste jaren gestegen van 2583 in 2017 naar 2766 in 2019. In totaal kwamen in 2019 10 personen om het leven in Vlaanderen in een ongeval waarbij de dader de vlucht nam.
     Ook in Wallonië (van 1023 in 2017 naar 1059 in 2019) en Brussel (van 593 in 2017 naar 633 in 2019) is er een stijging in absolute cijfers van het aantal letselongevallen met vluchtmisdrijf.

    6 op de 10 van de ongevallen met fietsers of voetgangers in Vlaanderen
    Fietsers en voetgangers zijn in Vlaanderen in het algemeen betrokken in 37% en 10% van alle letselongevallen, maar in 47% en 18% van alle ongevallen met vluchtmisdrijf. Ze zijn dus oververtegenwoordigd in dit type ongevallen.  In totaal is in 62% van de ongevallen met vluchtmisdrijf in Vlaanderen een fietser en/of voetganger betrokken.
     15% van de ongevallen met vluchtmisdrijf gebeurt ‘s nachts. In het algemeen gebeurt 10% van de letselongevallen ‘s nachts. Meer dan 8 op de 10 ongevallen met vluchtmisdrijf gebeuren dus overdag.

    Meeste vluchtmisdrijven in Antwerpen
    In Vlaanderen ligt het absolute aantal vluchtmisdrijven het hoogst in de provincie Antwerpen. In 2019 waren er 948 letselongevallen waarbij de dader vluchtmisdrijf pleegde. De laatste 2 jaar steeg het aantal letselongevallen met vluchtmisdrijf. In totaal is er nu bij 14% van alle letselongevallen in de provincie sprake van vluchtmisdrijf. In Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen ligt dat percentage op 12%, in Vlaams-Brabant op 11% en in Limburg op 8%.

    Vooral jonge mannen plegen vluchtmisdrijf
    Vias institute analyseerde het profiel van 850 bestuurders die door een rechter veroordeeld werden om een sensibiliseringscursus te volgen nadat ze betrokken waren in een ongeval met vluchtmisdrijf. 86% van hen waren mannen. Meer dan 50% hiervan was jonger dan 25 jaar op het moment dat ze vluchtmisdrijf pleegden. Bij 42% van de ongevallen was de bestuurder onder invloed van alcohol en/of drugs. 16% reed rond zonder geldig rijbewijs of verzekering. De meesten van hen waren jonge bestuurders die niet mochten rijden tijdens de weekendnachten of die te jong waren om hun rijbewijs te halen. Enkele oudere bestuurders waren al veroordeeld tot een verval van recht tot sturen na het plegen van andere misdrijven.

    Nieuwe kortfilm voorgesteld met vluchtmisdrijf als thema
    Vandaag stelde de Limburgse filmmaker Bob Colaers zijn kortfilm ‘Cirque’ voor in Cinema Zed Hasselt. In deze kortfilm met acteurs Oscar Willems, Darya Gantura en Bert Huysentruyt wordt een verhaal geschetst waarin vluchtmisdrijf een prominente rol speelt. Rijden onder invloed van alcohol is een versterkende factor die vluchtmisdrijf in de hand kan werken. Ook dat komt aan bod in deze kortfilm die de zware gevolgen van vluchtmisdrijf in 15 minuten in kaart brengt.
     Regisseur Bob Colaers: ‘In mijn thuisdorp Peer zijn doorheen de jaren verschillende jonge mensen overleden aan verkeersongevallen waaronder ook ongevallen waar vluchtmisdrijf werd gepleegd. Tijdens mijn brainstormsessies voor deze film viel het me op dat er weinig rond dit thema wordt gewerkt terwijl dit helaas toch een veelvoorkomend probleem is. Ik vond het daarom belangrijk om mijn licht hierop te werpen. Ik hoop dat ik aan de hand van deze film mensen aan het denken kan zetten wat voor een impact dit kan hebben voor zowel de nabestaanden als de bestuurder zelf.’

    Vormingen als hulpmiddel tegen vluchtmisdrijf 
    De straffen voor vluchtmisdrijf zijn de laatste jaren verstrengd. Bij een ongeval met dodelijke afloop kan je tot 4 jaar gevangenisstraf krijgen. 
     Overtreders zijn vaak niet aan hun proefstuk toe als het gaat om verkeersonveilig gedrag. Het is belangrijk om zelfs indien er bij een ongeval met vluchtmisdrijf geen (zwaar) lichamelijk letsel is, toch de bestuurder die vluchtmisdrijf pleegt adequaat te bestraffen . Dit om te voorkomen dat hij later opnieuw in de fout gaat. De klassieke straffen zoals een geldboete of een verval van recht tot sturen kennen hun limieten om het permanent gedrag te veranderen.
     
    In sommige gevallen gaat de rechter daarom over tot een alternatieve straf in de vorm van een verkeerscursus. Er bestaan zo specifieke vormingen voor overtreders die te snel rijden, rijden onder invloed van alcohol en drugs, en een meer algemene module waar ook plegers van vluchtmisdrijf in terechtkomen.
     Vorig jaar volgden in Vlaanderen bijna 1100 verkeersovertreders zo’n interactieve vorming van 20 uur bij Vias institute. De kortfilm ‘Cirque’ kan nu ook door de vormingsmedewerkers gebruikt worden in hun lessen als aanknopingspunt om hen inzicht in hun gedrag te geven.
     

    Zuhal Demir, Vlaams minister van Justitie en Handhaving: “De gevolgen van vluchtmisdrijf zijn voor families van gewonden, voor nabestaanden, een zware tweede klap. Een effectieve en sterke bestraffing van verkeersmisdrijven is dan ook cruciaal, ook voor de geloofwaardigheid van justitie. Toch zijn de klassieke straffen alleen niet voldoende als we nieuwe slachtoffers willen voorkomen. Hardleersheid of risico op recidive doorbreek je met schuldinzicht en door daders een spiegel voor te houden over hun eigen gedrag. Om ervoor te zorgen dat daders inzien dat wat zij gedaan hebben niet door de beugel kan en hun daden niet herhalen, zijn de gedragstrainingen van Vias een zinvolle aanvulling of alternatief voor loutere geldboetes.”
     
    Rondpunt VZW lanceert campagne ‘Ik blijf erbij’ 
    Als je betrokken partij bent in een ongeval, is vluchten altijd de slechtste optie. Zeker als er gewonden zijn, moet je eerste bekommernis zijn om hulp te verlenen. VZW Rondpunt pakt daarom van 21 tot en met 27 september uit met de actie www.ikblijferbij.be. Met die petitie te ondertekenen geef je het signaal om altijd te stoppen wanneer je betrokken bent in een ongeval. Nadat mensen de petitie ondertekend hebben, zullen ze ook aangemoedigd worden om de gratis autosticker te bestellen en op de autoruit te plakken als reminder aan hun belofte.

     Stef Willems: woordvoerder Vias institute: 0473/85.59.44.
     Marlies Sandra: communicatieverantwoordelijk Rondpunt VZW: 0485/20.45.44.
       
     

    20-09-2020 om 19:22 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Free 540 Blue Edition van Hymer

    Hymer

    Vorig jaar stelde Hymer de B Klasse MasterLine voor, intussen zijn er nu vier integrale bijgekomen met verschillende indelingen waaronder twee tandemassers. Het koetswerk wordt met moderne technieken opgebouwd en het interieur oogt met de nieuwe meubelen zeer mooi. Om aan de vraag van veel klanten te voldoen stelt de fabrikant nu eerst zijn integrale voor.

    De nieuwe B-MLT 780 krijgt voor een deel dezelfde uitvoeringen en ideeën mee in de integralen. Daarbij horen assistentie systemen van het basisvoertuig. In de klasse onder de 4,5 ton heeft men het SL-C chassis gecombineerd met de Mercedes Sprinter. Bijkomend vergroot Hymer het gamma in CamperVan met de Free 540 Blue Edition. Het is een reactie op het succes met de al bestaande “Blue Edition”. Het sportieve uiterlijk in blauw metallic gecombineerd met het zwarte hefdak maakt van de Free 540 Blue Evolution een blikvanger. Dank zij het hefdak biedt de compacte zwerfauto toch nog 4 slaapplaatsen aan. Het Fiat Ducato basisvoertuig is met het splinter nieuwe navigatie systeem uitgerust inbegrepen een 7 duim scherm. Met het geïntegreerde isofix kinderbeveiliging systeem is de Free 540 Blue Edition ook voor jonge gezinnen geschikt.

    Info www.hymer.com









    19-09-2020 om 20:25 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webasto verwarmingen voor kampeerauto's

    Webasto verwarmingen

    Een stukje geschiedenis

    Webasto is lang geen onbekende meer in de zwerfautowereld. De geschiedenis echter van de fabrikant gaat terug tot 1901. Wilhelm Baier richtte dat jaar de Esslinger Draht-und Eisenwahrenfabrik op. In 1908 verhuisde het bedrijf naar Stockdorf en kreeg de naam WEBASTO. Aanvankelijk werden enkel schuif- en dakkanteldaken gefabriceerd. Pas later ontwikkelde de constructeur een verwarmingssysteem voor personenauto’s en vrachtwagens. In 1952 werd de eerste verwarming voor autobussen geproduceerd.

     Thermo Top verwarmingen

    De Thermo Top comfortverwarming werkt volgens het principe waarbij de koelvloeistof van de motor wordt verwarmd. Het grote voordeel van dit systeem is dat de motor voor een deel op bedrijfstemperatuur komt. Met als gevolg een vlottere start en minder uitstoot van giftige gassen. Naast dit type verwarming heeft Webasto nog enkele lucht verwarmers. Zij hebben een compacte vorm en kunnen dienen als verwarming voor slaap-verblijfplaatsen of stuurcabines. Afhankelijk van de te verwarmen ruimtes bestaan er verschillende types met aangepaste vermogens. Zo levert de Air Top vermogens van 0,9 tot 22 kW. Gezien het succes van de zwerfauto’s begonnen de ingenieurs van Webasto enkele verwarmingen wat aan te passen voor het gebruik in deze wagens. Begonnen werd met luchtverwarming voor integrale zwerfauto’s. De grote ruit oppervlakte en een kachel die soms ver naar achter in het interieur staat waren de oorzaak dat het vooraan in de wagen moeilijk behaaglijk warm te krijgen was tijdens winterse omstandigheden. Bovendien is het net daar waar de zitgroep zich bevindt en men er veel tijd doorbrengt. Als extra en afzonderlijk te bedienen verwarmingssysteem biedt een Thermo Top vooraan een grote verbetering voor het interieur. Een ander bijkomend voordeel is dat de brandstof voor de verwarming uit de tank van de wagen betrokken wordt. Die is overal verkrijgbaar tegenover gasflessen omruilen in het buitenland geen eenvoudige klus is. De Webasto verwarmingen mogen branden tijdens het rijden er is geen veiligheidsapparaat nodig zoals voor vloeibaar gas.

    Later ontwikkelde de fabrikant verwarmingen voor zowel het interieur als voor warm water voor een stortbad en voor de keuken. Dat was niet direct een succes want 2 zware batterijen waren op 24 u plat. De ingenieurs en elektronikers begonnen in ijltempo aan het systeem te sleutelen met als resultaat veel minder stroom verbruik en geen problemen meer met snel leeg gelopen batterijen. Wel vragen diesel branders, ze bestaan ook voor benzine, dat komt echter nauwelijks voor bij zwerfauto’s, meer onderhoud dan een gasbrander. Men doet er goed aan de Webasto, we kennen ook de Eberspächer die werkt volgens het zelfde principe, maar minder gebruikt wordt in zwerfauto’s, minstens éénmaal per maand 10 tot 15 min op volle kracht te laten werken. Ja, ook als het 30°C is. Als een dieselbrander te lang werkloos blijft kan hij soms moeilijker op gang komen, lukt het dan braakt hij dikke rookwolken uit. Zulk een start doe je best niet op een camping op parkeerplaats voor zwerfauto’s. Stop ergens langs de weg, start de verwarming en rijdt onmiddellijk verder. Rookwolken en reukgordijnen zijn dan sneller verspreid.

    Er zijn al meerdere merken zwerfauto’s waar Webasto een standaard uitrusting heeft. Trouwens ook koken op diesel is geen nieuws meer, neem daarbij nog een compressor koelkast en je hoeft helemaal geen zware gasflessen meer mee te voeren, dus in het buitenland geen zoekacties voeren om een fles te vullen of om te ruilen. Indien men kan kiezen welk type verwarming moet ingebouwd worden, dit zal meestal voorkomen in een ingerichte bestelwagen, neem geen dieselbrander met een overschot aan vermogen. Een type dat juist geschikt is voor de te verwarmen ruimte zal als het koud is constant blijven branden om het interieur op temperatuur te houden. De verbranding is zuiverder omdat heel het systeem warm blijft. Een type met overschot aan vermogen warmt het interieur sneller op maar valt dan stil het apparaat koelt af en moet na een tijd terug opstarten. Dat kost energie van de batterij en voor dat de brander weer goed warm staat stoot hij meer onwelriekende gassen uit.

    Voor onderhoud best naar een erkende verdeler gaan

     Voor onderhoud van een Webasto of Eberspächer kan men enkel terecht bij verdelers van het merk. Een dieselverwarming kan lang normaal werken, op voorwaarde dat hij geregeld een tijdje mocht functioneren. Na enkele jaren afhankelijk van het gebruik begint hij minder warmte te produceren, dat is het moment voor nazicht. Een eerste ingreep(je) dat je zelf gemakkelijk kunt uitvoeren is de rooster langs waar de lucht wordt aangezogen los schroeven of klikken en het stof verwijderen. Kan je de schoepen van de schroef bereiken, ze zuiver borstelen met een tandenborstel. Verdere ingrepen laat je over aan vakmensen. LMF in Herk-de Stadt een specialist in Webasto houdt zich naast het onderhoud en herstellingen van verwarmingen in tractoren, autobussen en bouwkranen ook bezig met de Webasto producten in zwerfauto’s. Ik ging eens kijken hoe een specialist de Webasto in een ingerichte bestelwagen demonteerde en na herstelling terug werd bouwde. In het werkhuis werd het apparaat uit elkaar gehaald, de brander vernieuwd, want hij was gedeeltelijk zwart gebrand, en vakkundig weer in elkaar geschroefd. Nadien terug in de wagen geïnstalleerd. Omdat het apparaat redelijk gemakkelijk uit de zitbank kan worden genomen ging het langs dezelfde weg terug op zijn plaats. Hier was het verwarmingsapparaat redelijk goed bereikbaar en moest er niets worden afgebroken om hem te verwijderen. Volgens Marc Forier van LMF zijn er constructeurs die er weinig rekening mee houden dat kachels het mogen zowel diesel als gasbranders zijn op zijn minst onderhoud vragen maar ook defecten kunnen krijgen. Om aan het toestel te geraken moeten soms panelen of een stuk van een wand worden afgebroken en later zo goed mogelijk hersteld worden, dat kost dure werkuren.

    Voor deze reportage was ik welkom bij LMF nv Industrieweg 1132   3540 Herk de Stad. www.lmf.be









    18-09-2020 om 20:59 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm de winter te gemoed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verwarmde  stoelen voor een koele prijs

    Aan het einde van het jaar organiseren de stoffeerders de speciale "Stoelverwarming"
    Stoelverwarming voor de bestuurders- / bijrijdersstoel voor een speciale prijs van 499 euro
    Complete installatie inclusief elektra op één dag alleen in november / december 2020 in Enkenbach
    Alle deelnemers aan de campagne ontvangen een pre-kerst verrassingsgeschenk (zolang ze beschikbaar zijn)
    Aan het einde van het jaar biedt “Die Polstermacher” alle zwervers de mogelijkheid om voor een speciale prijs van 499 euro (oorspronkelijke prijs 599 euro) stoelverwarming voor de bestuurders- en bijrijdersstoel volledig te installeren. De actie is geldig voor de periode van 1 november tot 31 december 2020. De complete installatie (inclusief de elektrische installatie) vindt plaats in het G + S klantencentrum in Enkenbach en neemt maximaal één dag in beslag. Daarnaast heeft G + S voor alle campagnedeelnemers een aantrekkelijk en handig verrassingsgeschenk in petto.

    Geheel volgens het motto "de volgende winter komt zeker" hebben de "stoffeerders" stoelverwarming tegen een speciale prijs. Als onderdeel van een aantrekkelijke reclamecampagne hebben alle kampeerauto bezitters de mogelijkheid om hun kampeerauto’s uit te rusten met stoelverwarming in de bestuurderscabine. Voor een gunstige actieprijs te installeren “Die Upholstered Makers” op maat gemaakte stoelverwarmingssystemen inclusief elektra voor de bestuurders- en passagiersstoel. Installatie inclusief aansluiting duurt maximaal één dag. De campagne duurt vanaf 1 november. tot 31 december 2020.

    De actie geldt niet voor stoelen met luchtvering, die meestal standaard zijn uitgerust met stoelverwarming.
    In het klantencentrum van G + S wacht een bekwaam team van experts na voorafgaande telefonische registratie, dat niet alleen de individuele verwarmingstoestellen precies voor de rugleuning en zitting vervaardigt, maar ook de nodige elektrische aansluitingen legt tot de definitieve inbedrijfstelling. Voor een afspraak bel: 06701/205260.
    En als kleine verrassing voor de kerst krijgt elke deelnemer (zolang de voorraad strekt) een exclusief verrassingsgeschenk dat niet in de winkel verkrijgbaar is: de G + S cosmetische bank! Een functioneel en modieus elegant accessoire dat uwzwerfauto op unieke wijze verbetert

    meer info:

    Hete stoelen voor een koele prijs

    Aan het einde van het jaar organiseren de stoffeerders de speciale "Stoelverwarming"
    Stoelverwarming voor de bestuurders- / bijrijdersstoel voor een speciale prijs van 499 euro
    Complete installatie inclusief elektra op één dag alleen in november / december 2020 in Enkenbach
    Alle deelnemers aan de campagne ontvangen een pre-kerst verrassingsgeschenk (zolang ze beschikbaar zijn)
    Aan het einde van het jaar biedt “Die Polstermacher” alle zwervers de mogelijkheid om voor een speciale prijs van 499 euro (oorspronkelijke prijs 599 euro) stoelverwarming voor de bestuurders- en bijrijdersstoel volledig te installeren. De actie is geldig voor de periode van 1 november tot 31 december 2020. De complete installatie (inclusief de elektrische installatie) vindt plaats in het G + S klantencentrum in Enkenbach en neemt maximaal één dag in beslag. Daarnaast heeft G + S voor alle campagnedeelnemers een aantrekkelijk en handig verrassingsgeschenk in petto.

    Geheel volgens het motto "de volgende winter komt zeker" hebben de "stoffeerders" stoelverwarming tegen een speciale prijs. Als onderdeel van een aantrekkelijke reclamecampagne hebben alle kampeerauto bezitters de mogelijkheid om hun kampeerauto’s uit te rusten met stoelverwarming in de bestuurderscabine. Voor een gunstige actieprijs te installeren “Die Upholstered Makers” op maat gemaakte stoelverwarmingssystemen inclusief elektra voor de bestuurders- en passagiersstoel. Installatie inclusief aansluiting duurt maximaal één dag. De campagne duurt vanaf 1 november. tot 31 december 2020.

    De actie geldt niet voor stoelen met luchtvering, die meestal standaard zijn uitgerust met stoelverwarming.
    In het klantencentrum van G + S wacht een bekwaam team van experts na voorafgaande telefonische registratie, dat niet alleen de individuele verwarmingstoestellen precies voor de rugleuning en zitting vervaardigt, maar ook de nodige elektrische aansluitingen legt tot de definitieve inbedrijfstelling. Voor een afspraak bel: 06701/205260.
    En als kleine verrassing voor de kerst krijgt elke deelnemer (zolang de voorraad strekt) een exclusief verrassingsgeschenk dat niet in de winkel verkrijgbaar is: de G + S cosmetische bank! Een functioneel en modieus elegant accessoire dat uwzwerfauto op unieke wijze verbetert

    Meer info https://diepolstermacher.de/

    16-09-2020 om 19:55 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benimar

    Nieuws van Benimar

    De Spaanse fabrikant behoort al een tijdje tot de Trigano-Group. Voor 2021 hebben de ontwerpers redelijk wat nieuws bedacht.

    Dat begint bij de compacte zwerfauto’s waar de 140 UP en de 165 uit productie werden genomen. De 144 UP verschijnt op het toneel, samen met nog andere nieuwe modellen; de 190 UP, 105 en de 167. Deze reeks de Sport is voor gezinnen en voor de verhuur ontwikkeld. Ze hebben zes slaapplaatsen en zes zitplaatsen met veiligheidsgordels.

    De alkoven blijven nog zoals ze vorig jaar waren.

    De 340 VP en de 363 worden op Ford Transit gebouwd en de anderen op Fiat Ducato.

    De Mileo reeks bestaat nu uit 8 halfintegrale, waarin de M 261, de M 268 en de M 297 nieuw zijn. Zwervers die van enkele bedden houden vinden hun gading in de M 261. Hij is iets korter dan 7 m en laat zich gemakkelijk maneuvreren.

    Zo komen we bij de uitgebreide Tessoro reeks. De kampeerauto’s worden met een interessante prijs-kwaliteit kaartje  aangeboden. Bij deze reeks liggen enkel verschillen aan het basisvoertuig Ford Transit dat gebruikt wordt. De T 468 met enkele bedden vervangt de T 494.

    Bij de duurste en meest luxueuze reeks de Amphitryon is niet veel veranderd. Alleen de 6,99 m lange A 940 met 5 bedden komt er bij. Opmerkelijk is het hefbed boven het dwars geplaatst vast bed achterin de wagen.

    Meer informatie: www.benimar.de





    15-09-2020 om 21:47 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!