Inhoud blog
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    16-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een luxe kampeerauto 2024
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    16-09-2023 om 21:07 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concordezijn luxe kampeerauto's

    Concorde Reisemobile GmbH voor 2024

    Concorde kampeerauto’s 2024

    Concorde Motorhomes, een van de toonaangevende Europese fabrikanten van luxe kampeerauto’s, presenteert de hoogtepunten van de modelgeneratie van 2024.

    In het nieuwe modeljaar 2024 lanceert Concorde Reisemobile GmbH met 6 aantrekkelijke series en in totaal 39 exclusieve modellen. Credo, Carver, Charisma, Cruiser, Liner en Centurion, sommige op verschillende chassis, zijn de namen van de zes series waarmee Concorde Reisemobile GmbH het nieuwe modeljaar 2023/24 ingaat. Achter deze series schuilen 39 verschillende aantrekkelijke varianten. Naast de bekende modellen die met diverse updates en verbeteringen op de markt komen, is de ‘Cruiser Daily Diamond Series’ een bijzonder hoogtepunt.

    Op basis van de “Liner Diamond Series” uit modeljaar 2021 is de ‘Cruiser Daily Diamond Series’ ontstaan. Beide series bieden het hoogste niveau van exclusiviteit op het gebied van design, technologie en uitrusting.

    Als terugkerend verschijningskenmerk van de nieuwe serie combineert hij de modelbelettering met een gestileerde diamant en de koperkleurige speer, evenals een extreem uitgebreide standaarduitrusting tegen een aantrekkelijke prijs. Het elegante exterieurontwerp van de cabine is afgewerkt in metallic ‘Leipzig grijze’ lak met bijpassende gekleurde bumpers.

    De chassisuitrusting voldoet aan de hoogste eisen: van de Bi-LED-koplampen, de aluminium velgen, de luchtveren op de achteras en een comfort- en veiligheidspakket tot de 3-liter motor met 152 kW (207 pk), de 8 -speed automatische transmissie, evenals een hefondersteuningssysteem en nog veel meer, er blijft nauwelijks iets te wensen over.

    Deze luxe uitrusting wordt in het voertuig voortgezet: de meubelconstructie is gebaseerd op de ‘Jatoba Brilliant’-versie. Daarnaast is er de speciale “Diamond Series Vanilla” bekleding met cabineschommelstoelen in een speciale lederen uitvoering.

    De technische uitrusting voldoet aan de hoogste normen: het omvat het elektrische prestatiepakket met lithiumbatterijen 2 x 200 Ah, een laadstroompakket, het navigatieapparaat met achteruitrijcamera, elektronische aftapkranen voor grijs en zwart water en nog veel meer. Bijzonder comfort bieden de multimedia-uitrusting met het dubbele satellietsysteem met Full HD LED-smart-tv's in de woon- en slaapkamer en het akoestisch pakket met radio- en geluidsinstallatie in de woonkamer.

    Interessante veranderingen zijn van invloed op de Credo-serie. De eerdere plattegronden 791 L, 840 L, 841 L en 841 M worden uit het assortiment verwijderd. Hiervoor is de nieuwe plattegrond Credo 840 LI beschikbaar. Dit model (8,50 meter lang) combineert een nieuw interieur uit de Credo-serie met de badkamer van de vorige 840 L. Over het algemeen nieuw in deze serie: de douchebakken in de badkamers uit de 1-serie hebben een grotere voetafdruk.

    Andere vernieuwingen in de Credo zijn dat de toiletdeur een deurklink heeft in plaats van het elektronische slot. De slaapkamer in de Credo 741 HI heeft een langer bed. Dit betekent dat er optioneel een hoge garagedeur aan de bestuurderszijde kan worden aangeboden.

    Wanneer je een tv voor de slaapkamer bestelt, wordt deze aan de buitenmuur gemonteerd en biedt hij extra opbergruimte dankzij de horizontale wandkast aan de achterwand.

    Een uiterst exclusief hoogtepunt van de nieuwe lanceringen in 2024 is de Centurion 1200 GSI. Als beproefd drieassig schip, ook wel bekend als landjacht voor gesofisticeerde mensen, wordt het vlaggenschip van de Concorde voor het eerst als geïntegreerd model gepresenteerd. Met het nieuwe model blijft de Centurion-serie groeien in het hogere segment. Dit nieuwe model wordt beschouwd als de maatstaf voor alle luxe campers, niet alleen bij de Concorde.

    Tot nu toe vertegenwoordigden alle 12 meter modellen in de Centurion topserie alleen semi-geïntegreerde modellen, elk uitgerust met een originele Actros GigaSpace bestuurderscabine. Vanaf modeljaar 2024 komt er nu ook een geïntegreerde variant. Dankzij het nieuwe ontwerp beschikt de Centurion 1200 GSI ook over een grotere garage voor auto's tot 3,85 meter lang (Mini) en optioneel een comfortabel en optioneel comfortabel schuifplatform.

    Op chassisgebied keert de Centurion terug naar zijn oorspronkelijke roots en wordt hij opnieuw exclusief aangeboden op de Mercedes-Benz Actros.

    Voor meer info:

    Concorde Motorhomes GmbH

    Voor België

    www.alpha.motorhomes.be

    16-09-2023 om 21:01 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een kerk in de rotsen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    15-09-2023 om 21:54 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een geslaagd caravan salon in Düsseldorf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    CARAVAN SALON 2023 enthousiasmeert de community


    Grote interesse in producten en uitstekende sfeer op het beursterrein
    CARAVAN SALON 2023, die na tien dagen beurs op zondag eindigde, liet zien dat de vakantievorm ‘caravaning’ steeds meer mensen enthousiasmeert en de community gestaag groeit. Op het beursterrein heerste een uitstekende sfeer, was er volop dialoog en uitwisseling van informatie. Fabrikanten en dealers spraken van veelbelovende gesprekken met klanten en talrijke verkooptransacties. "Met 254.000 bezoekers uit 65 landen heeft CARAVAN SALON 2023 een zeer positief signaal afgegeven. Gezien de uitdagende omstandigheden zijn we heel blij dat we zo'n succesvol resultaat hebben behaald. Professionals van over de hele wereld en consumenten uit heel Europa reisden naar Düsseldorf en zorgden zo voor de speciale internationale sfeer van CARAVAN SALON," zegt Erhard Wienkamp, CEO van Messe Düsseldorf.
    Stefan Koschke, directeur CARAVAN SALON, voegt toe: "Ons aantrekkelijke, gevarieerde en unieke programma heeft de bezoekers volledig overtuigd. Zowel de StarterWelt als het trendthema ‘Avontuur Doe-het-zelf’ zijn centrale informatie-hotspots op CARAVAN SALON. Het podium Travel & Nature CONNECTED met zijn gevarieerde programma rond caravaning-bestemmingen van over de hele wereld en advies over de thema’s wandelen en outdoor-activiteiten had een grote schare fans in hal 3."
    Meer dan 750 exposanten uit 37 landen toonden hun innovaties en actuele modellen in 16 beurshallen en op het buitenterrein. Op meer dan 250.000 vierkante meter konden vrijetijdsvoertuigen van iedere grootte en in iedere prijscategorie, stacaravans, voortenten en daktenten worden bezichtigd. Accessoires, technische uitrusting en uitbouwonderdelen waren bij de hele caravaning-community erg in trek. Bovendien konden bezoekers bij stands met een aanbod van camping- en kampeerplaatsen en bestemmingen hun volgende uitstapje of vakantie individueel plannen.
    De nieuw gekozen president van de Caravaning Industrie Verband, Bernd Löher, maakte een zeer positieve balans van de 62e editie van CARAVAN SALON op: "Veel bezoekers, een zeer goede sfeer en ongeëvenaarde productvariatie. Zo kent en waardeert men CARAVAN SALON in Düsseldorf. Als caravaning-branche mogen we ons gelukkig prijzen, want gezien de gespannen economische situatie is dit goede beursresultaat geen vanzelfsprekendheid maar wel een zeer positieve impuls voor de caravaning-industrie. Zo bevestigt CARAVAN SALON eens te meer haar rol als toonaangevende vakbeurs en baken van onze branche. Ik wil in het bijzonder alle exposanten prijzen, daar zij ondanks de moeilijke randvoorwaarden ook nu weer nieuwe normen op het gebied van productkwaliteit en diversiteit hebben bepaald. De hoeveelheid noviteiten bij zowel voertuigen, accessoires als diensten is en blijft het handelsmerk van CARAVAN SALON. Overigens mag niet worden vergeten, dat niet alleen producten, maar ook alle andere aspecten van de caravaning-branche in Düsseldorf een groot podium krijgen. Ik ben er dan ook bijzonder trots op, dat we ook dit jaar veel belangrijke persoonlijkheden uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de politiek in Düsseldorf mochten verwelkomen. Als hooggeplaatste politici zoals minister Mona Neubaur of minister Oliver Krischer onze beurs bezoeken, is dat een teken dat caravaning als toeristische en economische factor de aandacht krijgt die het verdient. De CIVD is echter nog lang niet klaar met haar werk en het nieuw gekozen bestuur zal zich blijven inzetten om het economische en toeristische potentieel van onze vakantievorm nog verder te stimuleren."
    Ook de exposanten van CARAVAN SALON waren over het algemeen zeer tevreden:
    "CARAVAN SALON biedt Knaus Tabbert de ideale randvoorwaarden om zich aan het groot aantal bezoekers te presenteren. De interesse in onze voertuigen en de bezoekersstroom in onze hallen waren zeer bemoedigend. Tegelijkertijd zien we na de oververhitte pandemietijden opnieuw een veelzijdig aanbod en daarmee ook een zekere normalisering van de markt. Dit blijkt ook uit de stabiele verkoopcijfers op een hoog niveau," aldus Gerd Adamietzk, Sales Director bij Knaus Tabbert.
    "CARAVAN SALON in Düsseldorf markeert voor Hobby het begin van het nieuwe modeljaar en is tegelijkertijd een belangrijke graadmeter voor de hele caravaning-branche. We zijn blij dat onze verwachtingen ruimschoots zijn overtroffen en dat we met onze handelspartners op een zeer succesvolle beursperiode kunnen terugkijken," aldus Holger Schulz, Sales Director van Hobby. "Dit jaar hebben we ons volledige assortiment
    caravans herzien en deze vernieuwde lijn is voor het eerst in Düsseldorf gepresenteerd. De belangstelling voor caravans en campers van Hobby blijft onverminderd groot en we kijken erg uit naar dit nieuwe seizoen. Onze dank gaat specifiek uit naar Messe Düsseldorf, die met een vrijwel perfecte organisatie en zeer goede public relations een aanzienlijke bijdrage aan ons succes heeft geleverd."
    Dr. Holger Siebert, CEO van Eura Mobil GmbH en Trigano Deutschland KG: "CARAVAN SALON werd dit jaar gekenmerkt door betere leveringstijden van camperfabrikanten. Terwijl men vorig jaar nog 1 tot 2 jaar moest wachten op zijn droomcamper, zijn de wachttijden nu 3 tot 12 maanden. Het feit dat de productiekosten - net als bij de bouw van huizen - aanzienlijk zijn gestegen en daarmee ook de prijzen van campers, heeft de interesse in mobiel recreëren nauwelijks beïnvloed. De klanten zijn geïnteresseerd en willen nieuwe mobiele recreatievoertuigen kopen. Bij sommige van onze merken, zoals Eura Mobil, Challenger of Benimar, konden we, ondanks prijs- en renteverhogingen, zelfs de goede verkoopcijfers van vorig jaar overtreffen. Niet in de laatste plaats dankzij het complete, marktdekkende aanbod en de professionele sfeer op CARAVAN SALON hebben klanten vertrouwen en zekerheid dat ze hun geld goed hebben besteed."
    "Voor de merken Hymer en Eriba kan Hymer GmbH & Co. KG op een drukbezochte beursweek en een goede sfeer op CARAVAN SALON 2023 terugkijken. De interesse in deze vorm van reizen blijft onverminderd groot. Stabiele prijzen en een aanzienlijk betere leveringstijd in vergelijking met vorig jaar hebben bovendien een positief effect. In veel persoonlijke gesprekken merken we dat bezoekers steeds meer waarde hechten aan kwaliteit, vooral met betrekking tot het ontwerp, de functionaliteit en de uitrusting van de voertuigen. Onze beursboodschap ‘More style, less limits’ vat deze verwachting samen en de interesse in onze noviteiten onderstreept dat onze premiumstrategie de verwachtingen van veeleisende kampeerders precies vervult. CARAVAN SALON, een van 's werelds grootste beurzen voor mobiel reizen, blijft voor ons een belangrijk platform waar we met dealers, partners, klanten en geïnteresseerden contact kunnen leggen en informatie kunnen uitwisselen," aldus Christian Bauer, CEO van Hymer GmbH & Co. KG.
    Bernd Wuschack, directeur Sales, Marketing en Klantenservice van de Carthago Groep: "Door de aanhoudend gespannen leverings- en prijssituatie, hadden we dit jaar gemengde verwachtingen met betrekking tot het succes. We waren dan ook des te meer tevreden met het resultaat van CARAVAN SALON. De aandacht voor de vakantievorm caravaning is onverminderd groot, wat uit het stijgende aantal bezoekers en de vele positieve gesprekken op onze stands bleek. Samengevat werd de beurs door de hoge kwaliteit en een aangename sfeer voor ons gekenmerkt. Hier moet ook worden vermeld, dat de samenwerking met Messe Düsseldorf net als in de voorgaande jaren uitstekend heeft gewerkt. Het hoogtepunt voor onze handelspartners en ons was de gezamenlijke beursavond op de stand met onze eregast Johann Lafer."
    "Na een wisselvallige beurs vorig jaar reisden we met niet al te hoge verwachtingen naar Düsseldorf en werden zeer positief verrast. Klanten tonen veel interesse in ons hele scala van modellen, zijn bereid tot aankoop, zijn zeer goed geïnformeerd en hebben concrete modellen of modelreeksen op het oog voordat ze naar onze stand komen! In het bijzonder onze Plus-modellen voor op Citroën en Mercedes zijn erg populair en daarmee de hoogtepunten van de beurs. Ook de grote aankoopinteresse in de modellen van 6,40m. verraste ons. Al met al was het een succesvolle CARAVAN SALON," concludeert Robert Hein, Head of Marketing, Pers en Productontwikkeling van de Pössl Groep.
    Eva Karlsson, President EMEA Segment, Dometic: "CARAVAN SALON is voor ons een heel belangrijk platform. Het evenement biedt Dometic op verschillende manieren een belangrijke kans. Deze beurs stelt ons in staat om onze technische producten onder reële gebruikscondities live te presenteren, wat onze klanten - zowel de vakhandel als de consumenten - zeer waarderen. Een ander aspect is dat het evenement ons de kans biedt om onze klanten persoonlijk te ontmoeten. Als wereldwijde speler in de industrie, helpt het diverse publiek van de CARAVAN SALON ons bij de interactie met onze internationale klanten. In Düsseldorf hebben we onze klanten uit de hele wereld mogen verwelkomen."
    Ute Dicks, CEO van de Deutscher Wanderverband (DWV): "CARAVAN SALON heeft ons dit jaar laten zien, dat er meer naar gecombineerde aanbiedingen van caravaning en campings met outdoor-activiteiten zoals wandelen en fietsen werd gezocht. Met ons kwaliteitsinitiatief ‘Wanderbares Deutschland' hebben we uiteraard veel te bieden, maar het zou fijn zijn, als veel meer bestemmingen zich zouden aansluiten. Met de twee goed bezochte vakbeurzen van de Deutscher Wanderband en haar partners, hebben we gemerkt dat de CARAVAN SALON een goed platform biedt voor professionele uitwisseling en de trends in de branche zichtbaar maakt. De Deutscher Wanderverband is heel blij, dat haar expertise op het gebied van duurzaamheid, paden en wandelen met haar 140-jarig jubileum door de beurs wordt gewaardeerd, waarvoor veel dank."
    "CARAVAN SALON verandert steeds meer in een belangrijke reisbeurs, waar door bezoekers naar veel meer dan alleen caravans en andere voertuigen wordt gezocht. Dat werd duidelijk op onze stand: er was vooral vraag naar tips rond het wandelen maar ook advies over steden - beide onderwerpen waar NRW de juiste partner voor alle reizigers is," aldus Dr. Heike Döll-König, CEO van Tourismus NRW. Onder het motto ‘Buitengeluk in NRW’ presenteerden elf exposanten op het NRW-paviljoen het kampeer- en caravanland Noordrijn-Westfalen. Deelnemers waren onder meer negen toeristische regio's, Tourismus.NRW en de Campingvereniging NRW.
    Michael Krämer, CEO van CAMPWERK GmbH: "Te midden van een uitdagend jaar, gekenmerkt door talloze onzekerheden en ongunstige weersomstandigheden, is het een bijzonder genoegen om te zien hoe betrouwbaar CARAVAN SALON als ankerpunt van de branche fungeert. De indrukwekkende opkomst van bezoekers bij het evenement heeft duidelijk gemaakt dat het enthousiasme voor het kampeeravontuur ondanks alle tegenslagen onveranderd hoog blijft. Bijzonder bemoedigend was de merkbare toename van interesse, ook op doordeweekse dagen, die in het verleden minder druk werden bezocht. Deze hoge opkomst is een zeer positief signaal, niet alleen voor CAMPWERK, maar voor de hele campingbranche. Het bevestigt ons vertrouwen in een veelbelovende toekomst. Kortom, we zijn dit jaar zeer tevreden met de resultaten van CARAVAN SALON kijken vol verwachting uit naar volgend jaar."

    CARAVAN SALON 2024 vindt van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 8 september 2024 plaats.

    15-09-2023 om 21:42 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met een caravan ,op vakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    15-09-2023 om 13:58 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwste Fendt voor 2024

    Fendt Bianco Active 515 SGD


    Fendt vergroot het aanbod van de Bianco reeks met de iets grotere Active 515 SGD met achterin een bakamer over de volle breedte van het interieur.


    Na grote ingrepen van het modellenjaar 22/23 hield Fendt het nu met hier en daar slechts wat kleine aanpassingen of verbeteringen. Met de Active 515 SGD maakte de fabrikant uit Mertingen een uitzondering en lanceerde het type met een nieuwe indeling, een waar veel gezinnen op gewacht hebben. Vooraan zijn in de Bianco enkele bedden, achterin een sanitair over de volle breedte van het interieur. Enkel aan het koetswerk met zijn blauwe lijnen is verschil met zijn broeders te zien.

    Vooraan nemen enkele bedden van 2,0 x 0,85 m een deel van het interieur in. Centraal gelegen zijn de keuken, de kleerkast en een deel van de zitgroep. Zoals men van goede ontwerpers mag verwachten zijn de zwaarste delen zoveel mogelijk boven de as gebouwd. De koelkast werd hierbij niet vergeten. Voor de badkamer heeft men niet op een centimeter gekeken. De draaibare wc in een afzonderlijk vak, bewoners met lange benen en brede schouders hoeven zich daar geen zorgen te maken. Het wastafeltje staat in de midden en is omricht door een spiegel, open en gesloten legvakken. Helemaal aan de andere zijde van de wc is de douche cabine. De fabrikant bouwt een 25 l watertank in, als optie kan men een 45 l tank bekomen, wie nog meer wil besteden kan een stadswater aansluiting laten inbouwen.
    Omdat douchen met koud water nogal fris is heeft Bianco standaard een Truma C4 met 10 l water. Weer als optie kan een Truma C6 worden ingebouwd met digitaal bedieningspaneel dat kan met de WLAN worden verbonden.
    Het meubeldecor voor heel het interieur is licht met een dwars tekening. Voor de bedden heeft men vederkernmatrassen gebruikt die op een lattenbodem liggen. Het licht in de kleerkast gaat aan door een beweginsdedector.
    De Bianco Active 515 SGD kost standaard rond de 31.000 euro maar zal met een paar opties al vlug enkele duizende meer kosten.

    Meer info: www.decuyper.com


    Technisch gegevens
    MODEL: Bianco Activ 515 SGD
    MAX. GEWICHT:1700
    RIJKLAAR GEWICHT:1420
    GARANTIE:3 jaar
    WATERDICHTHEID GARANTIE:12 jaar
    Totaallengte: 751 cm.
    Opbouwlengte: 637 cm.
    Binnenlengte: 556 cm.
    Totale breedte: 232 cm.
    Max. hoogte: 266 cm.
    Stahoogte: 198 cm.
    Slaapplaatsen: 3.
    Bedmaten voorkant: 1 x 85 x 195 / 1 x 85 x 200 cm.
    Prijs 33.497 euro

    15-09-2023 om 13:53 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gat in de rotsen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-09-2023 om 18:00 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe een test


    Rijgeschiktheidstesten: 9 op de 10 geteste bestuurders kan nog veilig aan verkeer deelnemen
    Eerste provinciale rijgeschiktheidsafdeling vandaag geopend in Limburg

    Vorig jaar hebben 4980 bestuurders in Vlaanderen een rijgeschiktheidsevaluatie bij het CARA ondergaan. Daar wordt zowel medisch, neuropsychologisch als rijpraktisch bekeken of ze nog veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. In 87% van de gevallen is gebleken dat ze al dan niet met een beperking op het rijbewijs en/of aanpassingen aan hun voertuig nog mochten rijden. Vandaag opende Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters in Limburg de eerste provinciale rijgeschiktheidsafdeling. Vanaf nu kunnen Limburgse cliënten in Hasselt terecht voor alle onderzoeken, terwijl ze voorheen voor bepaalde onderzoeken naar Brussel moesten.

    Wat is het CARA?
    Het rijgeschiktheidscentrum CARA is een multidisciplinaire afdeling van Vias die al meer dan 40 jaar bestaat. Het onderzoekt of mensen nog veilig aan het verkeer kunnen deelnemen op basis van medische, neuropsychologische en rijpraktische criteria. Die onderzoeken gebeuren, na een medische doorverwijzing, enkel bij personen van wie er twijfel is over de rijgeschiktheid. Afhankelijk van de aandoening wordt beslist welke onderzoeken nodig zijn. Na alle onderzoeken wordt op basis van wettelijke criteria een beslissing genomen door een arts. Daar zijn verschillende uitkomsten mogelijk:

    • De bestuurder kan verder rijden zonder aanpassingen of beperkingen op het rijbewijs.
    • De bestuurder mag enkel verder rijden met aanpassingen aan zijn voertuig, vb verplichte automatische versnellingsbak.
    • De bestuurder mag enkel verder rijden met beperkingen op het rijbewijs: vb enkel nog in een straal van 10 kilometer rond zijn woning.
    • De bestuurder mag verder rijden met beperkingen op het rijbewijs en aanpassingen aan zijn voertuig.
    • De persoon wordt rijongeschikt verklaard en moet het rijbewijs inleveren.

     
    Opening eerste provinciale rijgeschiktheidsafdeling in Hasselt
    Vandaag werd in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters de eerste volwaardige provinciale rijgeschiktheidsafdeling geopend.
    Minister Lydia Peeters: ‘Vanaf nu kunnen dus alle onderzoeken (zowel neuropsychologisch, medisch als rijpraktisch) van Limburgse cliënten dichter bij huis gebeuren. Voorheen konden enkel in sommige gevallen de rijpraktische proeven al lokaal gebeuren. Vorig jaar werden in totaal 868 personen uit Limburg onderzocht op hun rijvaardigheid. Daarvan werd ongeveer 25% uitgenodigd naar Brussel voor medische en neuropsychologische onderzoeken en/of rijpraktische proeven. Die onderzoeken kunnen vanaf nu allemaal in Hasselt afgelegd worden. De dienstverlening wordt zo dus nog beter afgestemd op de noden van de doelgroep.
    Na de rijgeschiktheidsafdeling in Limburg opent Vias dit najaar bij het AZ Delta in Roeselare een soortgelijke rijgeschiktheidsafdeling in West-Vlaanderen. Andere provinciale hubs zijn zeker in de toekomst mogelijk.

    9 op de 10 kan nog veilig aan het verkeer deelnemen.
    Vorig jaar werden in Vlaanderen in totaal 4980 personen door het CARA onderzocht op hun rijgeschiktheid. 13% van de geteste bestuurders kreeg te horen dat hun rijgeschiktheid niet meer voldoende is om nog veilig aan het verkeer deel te nemen. De overige 87% kan wel nog veilig aan het verkeer deelnemen, al dan niet met aanpassingen aan hun voertuig en/of beperkingen op hun rijbewijs.
     
    In totaal kreeg 4 op de 10 bestuurders (41%) een aanpassing aan hun voertuig opgelegd. In quasi alle gevallen ging het om de verplichting om te rijden met een auto met een automatische versnellingsbak. Daarnaast kreeg een kleine groep de combinatie opgelegd om met een wagen te rijden die een gas- en rembediening aan het stuur had.

    De helft van de bestuurders (50%) kreeg minstens een beperking opgelegd. Binnen die groep kreeg 85% de beperking opgelegd om enkel te rijden met bril of contactlezen. 18% kreeg een straalbeperking opgelegd, dat wil zeggen dat ze enkel in een beperkte straal rond hun woning nog met de wagen mogen rijden. 15% van de bestuurders die een beperking opgelegd kreeg, mag niet meer op de autosnelweg rijden en 7% mag enkel nog overdag rijden. Ook een combinatie van de voorgaande beperkingen komt voor.

    Doe eerst een zelftest
    Mensen die twijfels hebben over hun rijgeschiktheid kunnen in eerste instantie terecht bij een online zelftest op de vernieuwde website www.senior-test.be. Als daaruit blijkt dat ze tot de risicogroep behoren, nemen ze best contact met hun arts of specialist. Die kunnen bij gegronde twijfel altijd doorverwijzen naar de onderzoeken van het CARA.
    Die onderzoeken bij het CARA zijn gratis en worden in Vlaanderen gefinancierd door het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Samen met Vias zien ze erop toe dat de rijgeschiktheidsonderzoeken op een efficiënte en kwaliteitsvolle manier kunnen gebeuren.
    De mensen die getest worden op hun rijgeschiktheid zijn zeker niet alleen ouderen. De gemiddelde leeftijd van iemand die door het CARA onderzocht wordt is 59 jaar. De jongste was 16 jaar en de oudste was 99 jaar.
    De insteek van het CARA zal altijd zijn om te bekijken hoe bestuurders zo lang mogelijk op een veilige manier nog aan het verkeer kunnen deelnemen.
     

    14-09-2023 om 17:58 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware kampeerauto's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-09-2023 om 11:54 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Steeds zwaardere, hogere en krachtigere wagens zorgen voor verkeersveiligheid op twee snelheden
    Inzittenden van lichtere voertuigen en kwetsbare weggebruikers lopen meer risico’s

    De laatste jaren zijn wagens steeds zwaarder, hoger en krachtiger geworden. Dat zorgt ervoor dat de inzittenden van die wagens bij een ongeval steeds beter beschermd zijn. Voor inzittenden van lichtere voertuigen en voor kwetsbare weggebruikers is de balans minder gunstig. In een botsing tussen twee wagens waarbij de ene minstens dubbel zo zwaar is dan de andere, lopen de inzittenden van het lichte voertuig 3 keer meer kans op ernstige verwondingen dan wanneer de voertuigen evenveel zouden wegen. Een fietser of voetganger die aangereden wordt door een voertuig waarvan de motorkap 10 cm hoger is dan gemiddeld, loopt 30% meer kans op dodelijke verwondingen. Deze conclusies blijken uit een studie van Vias institute die alle ongevallen van 2017 tot 2021 bestudeerd heeft.

    Voor deze grootschalige studie zijn alle letselongevallen tussen 2017 en 2021 geanalyseerd. In totaal waren daarbij 300 000 auto-inzittenden en kwetsbare weggebruikers betrokken. Twee vragen stonden centraal in de studie:

    • Wat is de impact van voertuigkenmerken van een personenwagen op de letselernst bij kwetsbare weggebruikers?
    • Wat is de impact van voertuigkenmerken op de letselernst van auto-inzittenden, zowel bij de eigen auto als bij de auto van de tegenpartij?

    Voertuigkarakteristieken die een impact hebben op de ernst van de verwondingen bij een ongeval
    1. Massa van het voertuig
    Ten eerste heeft voertuigmassa zowel een beschermend als “agressief” effect: inzittenden van voertuigen met een hogere voertuigmassa hebben minder kans om ernstig of dodelijk gewond te raken, terwijl opponenten getroffen door een voertuig met een hogere voertuigmassa net meer kans hebben om ernstig of dodelijk gewond te raken.
     
    Als een wagen van bijvoorbeeld 1600 kilogram botst met een wagen van 1300 kilogram dan is het risico op dodelijke verwondingen:

    • 50% lager voor de inzittenden van de zwaarste wagen
    • 80% hoger voor de inzittenden van de lichtste wagen

    Per 300 kilo dat een wagen zwaarder wordt, stijgt de kans op dodelijke verwondingen met 30% voor kwetsbare weggebruikers als ze aangereden worden.
    Wanneer een kleine stadsauto met een gewicht van ongeveer 1000 kg botst met een grote gezinswagen met een gewicht van 2000 kg, hebben de inzittenden van het lichte voertuig ongeveer 3 keer meer kans op ernstig letsel dan wanneer de twee voertuigen een vergelijkbare massa zouden gehad hebben.

    2. Vermogen van de wagen
    De inzittenden van een wagen die 50 KW krachtiger dan een andere wagen die in botsing betrokken is, lopen 65% minder risico om te overlijden dan de inzittenden van de andere wagen.
    Daarentegen hebben inzittenden van een wagen 125% meer kans om te sterven wanneer ze aangereden worden door een wagen die 50 KW meer vermogen heeft dan hun wagen.
     
    Dit effect komt omdat massa en vermogen sterk met elkaar verbonden zijn. Een zwaardere wagen heeft gemiddeld meer vermogen dan een lichtere wagen. Meer vermogen gaat soms ook gepaard met een sportievere rijstijl.
     
    3. Motorkaphoogte
    Het risico op dodelijke verwondingen voor kwetsbare weggebruikers wordt groter naarmate de motorkaphoogte toeneemt. Zo is het risico om te sterven 30% groter voor fietsers of voetgangers wanneer zij aangereden worden door een voertuig met een motorkaphoogte van 90 cm, dan wanneer zij worden aangereden door een voertuig met een motorkap van 10 centimeter lager.
     
    4. Pick-up
    De inzittenden van een pick-up lopen minder kans op ernstige of dodelijke verwondingen dan de inzittenden van een personenwagens. De risico’s voor de opponenten om ernstig gewond te raken of te sterven zijn wel groter dan wanneer ze door een personenwagen aangereden zouden worden.
    Het risico op ernstige verwondingen:

    • Vermindert met 65% voor de inzittenden van een pick-up
    • Stijgt met 50% voor de inzittenden van een wagen die in een ongeval betrokken is met een pick-up.

    Wanneer een fietser of voetganger wordt aangereden door een pick-up dan verdubbelt de kans (+90%) op ernstige verwondingen en verdriedubbelt (200%) de kans op dodelijke verwondingen.

    5. SUV
    De inzittenden van een SUV lopen minder risico om ernstig gewond te raken of te sterven dan de inzittenden van een gewone personenwagen. De inzittenden van een personenwagen die betrokken zijn in een ongeval met een SUV hebben wel een hoger risico op ernstige verwondingen.  
     
    Het risico op ernstige verwondingen:

    • Vermindert met 25% voor de inzittenden van een SUV
    • Stijgt met 20% voor de inzittenden van een personenwagen die betrokken zijn in een ongeval met een SUV.

    Leeftijd van de wagen
    Hoe ouder de wagen, hoe minder goed hij de inzittenden in een geval van een aanrijding zal beschermen. In vergelijking met een jonge wagen (0-3 jaar) zal het risico op ernstige verwondingen voor inzittenden met 60% stijgen bij voertuigen die 12 jaar of ouder zijn.
     
    Evolutie van de voertuigkarakteristieken
    De laatste 20 jaar zijn de voertuigkarakteristieken gunstiger geworden voor de auto-inzittenden en minder gunstig voor de opponenten:

    • De massa van personenwagens is met bijna 30% gestegen op 20 jaar tijd (van 1186 kg in 2000 naar 1521 kg en 2021) 
    • Het vermogen van personenwagens is met 60% toegenomen (van 65 kW in 2000 naar 103 kW in 2021)
    • De motorkaphoogte is met 15% gestegen (van 73 cm naar 83 cm).

    Conclusie
    Uit de bestudeerde ongevallen tussen auto’s onderling en anderzijds auto’s met kwetsbare weggebruikers blijkt dat de evolutie van steeds zwaardere, krachtigere en hogere voertuigen leidt naar een verkeersveiligheid op twee snelheden. De inzittenden van de steeds robuuster wordende wagens zijn beter beschermd, maar langs de andere kant hebben inzittenden van lichtere voertuigen en kwetsbare weggebruikers meer risico op ernstigere of dodelijke verwondingen.
    Hoewel voertuigen steeds vaker uitgerust zijn met allerhande rijhulpsystemen die kunnen bijdragen tot het vermijden van ongevallen of het verminderen van de ernst ervan, is het nodig om de tendens naar zwaardere voertuigen te doorbreken. Hoe homogener het voertuigpark is op het vlak van gewicht, hoe beter voor de bescherming van zowel fietsers en voetgangers als voor auto-inzittenden van de tegenpartij wanneer ze aangereden worden.

    Meer info www.vias.be
     

    14-09-2023 om 11:53 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware kampeeraut's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-09-2023 om 11:49 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast

    Wees voorzichtig bij het kopen van een voertuig!

    De lekgarantie bij aanschaf van een recreatievoertuig wordt anders behandeld

    Lekdichtheidsgarantie bij aankoop van het voertuig zonder extra installatie van accessoires

    Lekdichtheidsgarantie na installatie van accessoires

    Lekdichtheidsgarantie met tijd- en prestatiegerelateerd (KM) raamwerk

    Frankfurt in augustus 2023

    De Reisemobil Union, de Duitse koepelorganisatie voor camperrijders, wijst op een belangrijk feit bij het kopen van een kampeerauto (maar ook een caravan). Het gaat om de dichtheidsgarantie. Dit is van het allergrootste belang voor een (handgemaakt) recreatievoertuig en wordt door alle fabrikanten toegekend. Belangrijk om te weten is dat dit doorgaans beperkt is tot een bepaalde periode, maar dit kan zeker ingekort worden middels een KM-prestatieclausule. Wat veel mensen niet weten is dat deze dichtheidsgarantie kan vervallen als er accessoires (bijvoorbeeld satellietantenne, luifel etc.) op het voertuig zijn geïnstalleerd. Dan moet er over een nieuwe garantie worden onderhandeld.

    Een dichtheidsgarantie voor kampeerauto's en caravans is een garantie van de fabrikant of dealer dat het voertuig gedurende een bepaalde periode beschermd is tegen het binnendringen van water of vocht. Deze vrijwillige dichtheidsgarantie zorgt ervoor dat een voertuig beschermd is tegen het binnendringen van water en vocht. Deze garantie is een belofte van de fabrikant of dealer dat alle relevante delen van de camper zorgvuldig zijn afgedicht om te beschermen tegen de mogelijk schadelijke effecten van vocht en om de kwaliteit van het product te ondersteunen.

    Normaal gesproken dekt de dichtheidsgarantie zowel het dak van het voertuig als de interfaces met de zijwanden, die bijzonder kwetsbaar kunnen zijn voor het binnendringen van water. Ook ramen en deuren, vaak gevoelige toegangspunten voor water, worden zorgvuldig afgedicht zodat het voertuig in iedere situatie optimaal beschermd is. Ook andere kritische ruimtes zoals ventilatieopeningen, doorvoeren voor kabels en leidingen en aansluitingen voor externe voorzieningen worden grondig gecontroleerd en afgedicht.

    De dichtheidsgarantie wordt doorgaans verleend voor een bepaalde periode vanaf de aankoopdatum. Deze periode kan variëren afhankelijk van de fabrikant of detailhandelaar, maar bedraagt ​​meestal meerdere jaren. Tijdens de garantieperiode heeft de klant recht op reparatie of herstelmaatregelen als vocht in de camper of caravan binnendringt en schade veroorzaakt.

    Belangrijk om te weten is dat aan de lekgarantie doorgaans bepaalde voorwaarden verbonden zijn. Hierin kan worden bepaald dat het voertuig moet worden onderhouden volgens de specificaties van de fabrikant om de geldigheid van de garantie te behouden. Schade veroorzaakt door oneigenlijk gebruik of ongelukken kan eveneens van de garantie uitgesloten zijn. Indien de dealer na aankoop wijzigingen aan het recreatievoertuig uitvoert, zoals het installeren van een satellietsysteem met schotel of een zonne- of alarmsysteem, kan de fabrieksgarantie vervallen. Nu is de garantie van de dealer vereist.

    Belangrijk: De lekgarantie zelf vervalt niet automatisch als accessoires door de dealer worden geïnstalleerd, maar als de fabrikant van mening is dat een eventueel lek te wijten is aan de installatie. Dit geldt ook voor geautoriseerde dealers van de fabrikant, wat uit de ervaring ook kan gebeuren. Als de eindklant er bij een claim anders over denkt, moet de klant een rechtszaak aanspannen. Dit gaat meestal gepaard met een zeer duur beoordelingsproces.

    Ook moet worden opgemerkt dat de dealergarantie doorgaans maximaal 2 jaar bedraagt, wat altijd veel korter is dan de lekgarantie van de fabrikant. Als u bijvoorbeeld op een beurs het aanvullende pakket aanschaft waar in aanwezigheid van de fabrikant veel reclame voor wordt gemaakt, komt u vaak pas op de hoogte van de uitsluitingscriteria voor de lekgarantie nadat het nieuwe voertuig is afgeleverd en overgedragen met de bijbehorende papieren. Dan zal het te laat zijn. Vroeger kon je de kleine lettertjes niet eens lezen. Volgens de Reisemobil Union moet dit tijdig en duidelijk zichtbaar voor de koper worden gewaarborgd. Dit is ook in het belang van de industrie en het bedrijfsleven om conflicten met klanten tegen te gaan.

    Voordat u een kampeerauto (of caravan) koopt, is het dus voor alle betrokkenen raadzaam om goed de voorwaarden van de lekgarantie te checken. Houd rekening met de garantieperiode, de gedekte gebieden en eventuele uitsluitingen. Een uitgebreide lekdichtheidsgarantie toont het vertrouwen van de fabrikant in de kwaliteit van zijn product en zorgt voor extra veiligheid en gemoedsrust. Over het geheel genomen is de dichtheidsgarantie voor kampeerauto's een belangrijke waarborg tegen mogelijke schade door vocht en draagt ​​hieraan bij.

    14-09-2023 om 11:28 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bomen langs een rivier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-09-2023 om 19:58 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder verkeersdoden

    Sterke daling aantal verkeersdoden in de eerste 6 maanden van het jaar
    Het aantal ongevallen met e-steps is eindelijk ook gedaald

    Volgens de laatste verkeersveiligheidsbarometer van Vias institute op basis van cijfers van de Federale politie is het aantal verkeersdoden met 21% gedaald in ons land in de eerste 6 maanden van het jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vorig jaar waren er 287 personen die om het leven kwamen in deze periode, nu nog 227. De covid-jaren buiten beschouwing gelaten, is dat het laagste aantal ooit. Het is positief om vast te stellen dat ook eindelijk het aantal ongevallen met een elektrische step daalt (-18%). Daarentegen noteren we wel een grote stijging van het aantal doden tijdens weeknachten. Het aantal doden is verdubbeld tijdens die momenten.

    Alle indicatoren dalen op nationaal niveau
    Tijdens de eerste 6 maanden van het jaar is het aantal verkeersdoden in ons land met 21% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (ofwel 227 doden ten opzichte van 287 vorig jaar). Buiten het covid-jaar 2021 waren er nog nooit zo weinig verkeersdoden in de eerste 6 maanden van een jaar. Dit is dus een gunstige tendens. Toch sterven nog elke week gemiddeld 9 mensen op onze wegen, wat natuurlijk veel te veel blijft.
     
    Ook het aantal letselongevallen is lichtjes gedaald (van 18.577 naar 17.944, ofwel een daling van 3%). Het aantal gewonden nam af met 4% (van 22.495 naar 21.594). Alle indicatoren vertonen dus een positieve tendens.

                     Evolutie 2022-2023 van het aantal letselongevallen en slachtoffers tijdens de eerste 6 maanden

     

     
    1ste semester 2022

     
    1ste semester 2023

    Evolutie 2022-2023
     (aantallen)

    Evolutie
    2022-2023
    (%)

    Letselongevallen

    18.577

    17.944

    - 633

    - 3%

    Totaal aantal slachtoffers

    22.782

    21.821

    - 961

    - 4%

    Doden

    287

    227

    -60

    -21%

    Gewonden

    22.495

    21.594

    -901

    -4%

                                  Gegevensbron: Federale Politie/DGR/DRI/BIPOL – Infografie: Vias institute

    Daling in alle gewesten
    In Wallonië daalde het aantal verkeersdoden het sterkst, van 133 naar 100 (-25%), in Vlaanderen was de daling iets minder groot (van 142 naar 122, ofwel -14%). In Brussel noteerden we 5 doden in de eerste 6 maanden van dit jaar, ten opzichte van 12 vorig jaar in die periode.
     
    Het aantal letselongevallen daalde het meest in Brussel (van 2081 naar 1898 ongevallen, ofwel - 9%). In Vlaanderen (van 11.547 naar 11.230 ongevallen, ofwel -3%) en Wallonië (van 4949 naar 4816 ongevallen, ofwel -3%) was de daling minder uitgesproken.

    Enkel in Vlaams-Brabant geen daling in Vlaanderen
    Het aantal doden daalt in elke Vlaamse provincie, behalve in Vlaams-Brabant (van 14 naar 18 doden). In Limburg (van 24 naar 18 doden), West-Vlaanderen (van 36 naar 28), Oost-Vlaanderen (van 31 naar 28) en Antwerpen (van 37 naar 30) stelden we wel een daling vast.

    Tendensen volgens het type weggebruiker.
    Aantal doden in ongevallen met bestelwagens blijft hoog
    Op nationaal vlak daalt het aantal verkeersdoden voor bijna alle categorieën. Toch valt op dat het aantal dodelijke ongevallen waarbij een bestelwagen betrokken is, hoog blijft (29 doden in het eerste semester 2023 ten opzichte van 28 in 2022). Het blijvende succes van e-commerce speelt daarin mogelijk een rol.
    Het aantal fietsdoden daalde wel stevig van 54 naar 37. 

    Een eerder verontrustende tendens is dat aantal doden tijdens weeknachten verdubbeld is (35 doden in  het 1ste semester van 2023 ten opzichte van 18 doden vorig jaar tijdens dezelfde periode). Meer dan een derde van die doden stelden we vast in de nacht van donderdag op vrijdag. Dat is een moment waar sommige mensen al feest gaan vieren.

    Het aantal letselongevallen met e-steps eindelijk gedaald
    Bijna voor alle types weggebruikers daalt het aantal letselongevallen, enkel voor de voetgangers (2116 ongevallen dit jaar ten opzichte van 2103 in 2022) en de bromfietsen (1954 ongevallen in 2023 en exact evenveel en 2022) is er geen verbetering.

    De meest gunstige tendens stellen we vast bij het aantal ongevallen met elektrische steps. We zien een daling met 18%. Iets meer dan een jaar geleden zijn de regels verstrengd en mogelijk begint die verstrenging zich nu te vertalen in minder ongevallen.

    Conclusie
    De resultaten van de verkeersveiligheidsbarometer voor de eerste 6 maanden van het jaar tonen een gunstige evolutie van de verkeersveiligheid in ons land. De twee covid-jaren buiten beschouwing gelaten was het aantal verkeersdoden op nationaal vlak nooit zo laag in ons land in de eerste 6 maanden van het jaar. In vergelijking met 10 jaar geleden is er een daling met 35% van het aantal verkeersdoden. Toch blijft het aantal verkeersdoden te hoog. Nog elke week komen gemiddeld 9 personen om in het verkeer in ons land.

    Bij de gunstige tendensen valt vooral de daling van het aantal ongevallen met e-steps op. Die ongevallen stegen de laatste jaren zeer fors. De maatregelen die reeds genomen worden vorig jaar lijken nu een positief effect te hebben.
     Toch is er geen reden tot euforie, de gunstige tendens moet zich ook in de komende maanden en jaren verderzetten.

    Georges Gilkinet, federaal minister van Mobiliteit: "Deze resultaten zijn eerder bemoedigend, hoewel er nog veel werk aan de winkel is en elk ongeval er één te veel is. Het lijkt erop dat de maatregelen over de e-steps zich nu vertalen in positieve cijfers, maar het blijft duidelijk een grote zorg. Het is essentieel om doeltreffende maatregelen te blijven nemen: er staan mensenlevens op het spel. Als federaal minister van Mobiliteit blijf ik werken aan verschillende maatregelen, waaronder een hervorming van de Wegcode om een beter evenwicht te vinden tussen alle weggebruikers en een efficiënter systeem om recidivisten met gevaarlijk rijgedrag te bestrijden."

    13-09-2023 om 19:55 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekhouder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-09-2023 om 19:46 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Instapmodel van Dethleffs

    Halfintegraal-camper, instapmodel met aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding

    Dethleffs Globebus Go: de nieuwe compacte camper op basis van de Ford Transit

    Groter dan een Camper Van en compacter en wendbaarder dan een grote camper: de Dethleffs Globebus, bijzonder populair bij starters, ontdekkingsreizigers en stedentripliefhebbers. De integraal Globebus op basis van de Fiat Ducato krijgt gezelschap van een halfintegraal: de Globebus Go op basis van de Ford Transit.

     

    ‘Compactheid’ is het toverwoord: wie comfortabel en flexibel wil reizen, hoeft niet zijn heil te zoeken in een cruiseschip. Het is pas als je op smalle landweggetjes rijdt of in nauwe binnensteden manoeuvreert, dat je de wendbaarheid leert waarderen die kleine voertuigafmetingen met zich meebrengen. Dat ook een compacte camper luxe, comfort en woongenot kan bieden, bewijst de Dethleffs Globebus al jarenlang. Nu breidt Dethleffs deze populaire serie uit met een halfintegraal.  

    De compacte halfintegraal onderscheidt zich door een erg aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn breedte van slechts 2,20 meter en het voor Dethleffs kenmerkende exterieurontwerp met de vloeiende zijlijn en de goedgevormde achterkant, zijn bij de nieuwe Globebus Go de genen van het zustermodel Globebus onmiskenbaar aanwezig. Maar als het gaat om het basisvoertuig, de uitrusting en het interieurontwerp gaat de halfintegraal zijn eigen weg. Datzelfde geldt voor de voertuighoogte. Want de Globebus Go is niet alleen compact in lengte en breedte, maar ook in totale hoogte: met een hoogte van 269 centimeter is de nieuwe halfintegraal 12 centimeter lager dan de integraal.

    Basis met uitgebreide veiligheidsuitrusting: Ford Transit

    Terwijl het zustermodel, de integraal, de Fiat Ducato als basis heeft, neemt Dethleffs bij de halfintegraal Globebus Go de Ford Transit als basisvoertuig. Het omvangrijke startpakket omvat in de basisuitvoering al een EcoBlue-dieselmotor van 96 kW (130 pk) met voorwielaandrijving en een uitgebreide comfort- en veiligheidsuitrusting. De standaarduitrusting omvat cruisecontrol, verwarmbare, elektrisch instelbare buitenspiegels en een digitale DAB+-autoradio met afstandsbediening op het stuur evenals talrijke hulpsystemen, zoals noodremassistent, hill-holder-, zijwind- en hulpremsysteem. Voor extra comfort tijdens de rit zorgen de draaibare en in hoogte verstelbare pilotenstoelen met twee armsteunen.

    Keuze uit twee indelingen

    Dethleffs biedt de halfintegraal Globebus Go in twee indelingen aan. De korte          T 15 beschikt over een dwars ingebouwd tweepersoonsbed achterin en is met een totale lengte van 599 centimeter de kortste camper in het Dethleffs-programma. De langere T 45 heeft eenpersoonsbedden achterin en is met een totale lengte van 669 centimeter de kortste Dethleffs-camper met eenpersoonsbedden. Onder de verhoogde bedden bevinden zich royale opbergkasten voor kleding en allerlei reisbenodigdheden.

    De klassieke indeling vóór de slaapkamer is bij beide modellen hetzelfde: in het midden van het voertuig de badkamer en de keuken, daarvoor een halve dinette met een tweezitsbank en een aan de wand bevestigde tafel. In het moderne interieurontwerp zijn mat witte, greeploze bovenkastkleppen met natuurlijke houttinten gecombineerd met antracietkleurige, contrasterende vlakken. De stoffering Salerno vult het geheel perfect aan.

     

    Passend bij de compacte afmetingen en ten behoeve van een hoge nuttige lading heeft Dethleffs de Globebus Go in de standaarduitvoering voor twee personen ontworpen. Desgewenst kunnen passende opties worden besteld, waardoor een derde en vierde zitplaats mogelijk wordt.

    Minder gas – meer opbergruimte

    De keuken is compact maar toch goed uitgerust. Naast ruime hangkasten en lades, een tweepits kooktoestel, spoelbak en uitklapbaar werkblad, is de keuken van de Globebus Go voorzien van een zuinig en krachtige 86-liter compressorkoelkast. Ook te bestellen: een koel-vriescombinatie van 149 l.

    De elektrische compressorkoelkast is tegelijk een belangrijk onderdeel van het totaalconcept van de Globebus Go, waarin hij afwijkt van de integraal Globebus, evenals de standaard 6 kW dieselverwarming met geïntegreerde, tien liter grote warmwaterboiler. Want het feit dat er, behalve het kooktoestel, geen extra gasverbruikers zijn biedt veel voordelen. Zo kan voor het kooktoestel worden volstaan met een kleiner formaat gasfles, die gewoon in de keuken past. En is het is niet meer nodig om met zware gasflessen van 11 kg te slepen. Achterin, op de plaats waar normaal gesproken de opbergkast voor gasflessen is, is er zo ook meer opbergruimte voor kampeerbenodigdheden. En omdat de efficiënte dieselverwarming wordt gevoed met brandstof uit de tank van het voertuig, biedt de Globebus Go ook op koude dagen maximale autonomie. Een optioneel verkrijgbare lithium-ion-boordaccu met een capaciteit tot 168 Ah maakt ook een langere autonome werking van de elektrische compressorkoelkast mogelijk.

     

    Comfortabele badkamer met innovatieve draaibare wand

    Ondanks de zeer compacte voertuigafmetingen van beide Globebus-Go-modellen heeft de badkamer dankzij de innovatieve draaibare wand een comfortabel formaat en uitrusting met een wastafel, toilet en douche. In de basispositie sluit de draaibare wand tegen de buitenwand aan – wastafel en toilet zijn vrij toegankelijk. Bij het naar buiten draaien schuift de aan de draaibare wand bevestigde wastafel over het toilet, zodat er voldoende ruimte ontstaat voor een volwaardige douche met vaste wanden.

    Twee uitvoeringsvarianten vereenvoudigen de keuze

    De omvangrijke basisconfiguratie omvat bijvoorbeeld al de opbouwdeur met hor, cabineverduistering en koudschuimmatrassen van 150 mm dik op de bedden. De garage beschikt standaard al over een vloer met antislipoppervlak en nieuwe, soepele draai-spansluitingen.

    Het voor Nederland en België standaard aanwezige Comfortpakket voldoet aan de eisen voor meer woon- en rijcomfort. Naast extra uitrusting voor het basisvoertuig, zoals een koplamp assistent, regensensor en airco, beschikt het Comfortpakket o.a. over een dakraam in de cabine, een hef-kanteldakluik Midi Heki boven de zitgroep, voorruitverduistering en de mogelijkheid om de eenpersoonsbedden om te bouwen tot tweepersoonsbed.

    Voor beide versies is bovendien een assistentiepakket met meer veiligheidsassistenten verkrijgbaar. Dankzij het optionele wintercomfortpakket wordt de Globebus Go een absolute winterspecialist, die ook in koude omstandigheden een prima wooncomfort biedt, zonder risico dat de waterinstallatie bevriest. Daarnaast kan de camper voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding een persoonlijke touch krijgen dankzij opties, zoals een sterkere motor van 114 kW (155 pk), automatische in plaats van manuele versnelling, trekhaak, elektrische vloerverwarming of een grotere lithium-ion-accu met max. 168 Ah.

    13-09-2023 om 19:45 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw basisvoertuig bij Dethleffs

    Nieuw basisvoertuig voor Dethleffs Camper Van-serie

    Nieuw: Dethleffs Globetrail voor het eerst op VW Crafter-basis

    Dethleffs biedt de Camper Van Globetrail in de toekomst niet meer alleen op basis van de Fiat Ducato, Citroën Jumper of Ford Transit aan. Vanaf het modeljaar 2024 is er voor het eerst ook een Globetrail-model op basis van de VW Crafter. Deze zal uitsluitend verkrijgbaar zijn met een hoogwaardige uitrusting in de nieuwe ‘Performance’-serie. Een ruime badkamer met inloopdouche, een twee meter lang dwarsbed en een keuken met telescopische werkbladverbreding: dat zijn slechts enkele van de hoogtepunten in de Globetrail 600 DR Performance.

     

    In het modeljaar 2024 bestaat de Dethleffs Camper Van Globetrail uit veel nieuwe indelingen en uitrustingsvarianten. Een bijzondere rol is daarbij voor de Globetrail 600 DR weggelegd. De indeling met een lengte van zes meter, een dwars ingebouwd tweepersoonsbed en een ruime badkamer is er op basis van de Fiat Ducato of Citroën Jumper in zowel de productlijn voor starters, Classic, als in de productlijn Advantage met een uitgebreide standaarduitrusting. En alsof dat nog niet genoeg is: in de lijn voor de hogere middenklasse ‘Performance’ is de Globetrail 600 DR de eerste VW Crafter die in de Camper Van-serie uit de Allgäu wordt opgenomen.

    „Het aandeel Camper Vans onder de voertuigen die in Europa als camper zijn geregistreerd, is al meer dan 50 procent en de trend zet door“, zegt Bernhard Kibler, algemeen directeur van Dethleffs. „Met de VW Crafter buscamper als basisvoertuig kunnen we nog beter inspelen op de grote vraag naar goed presterende en compacte campers. Tegelijkertijd hebben we met de Crafter een basisvoertuig dat met zijn standaarduitrusting en de vele beschikbare hulpsystemen perfect in het hogere middenklasse-segment past.“ De Dethleffs Globetrail 600 DR Performance op VW Crafter zal vanaf januari 2024 beschikbaar zijn.

    Basisvoertuig met veel beschikbare rijhulpsystemen

    Standaard wordt de Globetrail 600 DR Performance aangedreven door een 2,0-liter TDI-dieselmotor met 140 pk (103 kW) en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Naar wens is een krachtigere motor met 177 pk (130 kW) verkrijgbaar. Deze topmotor kan met een automaat met acht versnellingen worden gecombineerd. Naast een licht-en-zicht-pakket met grootlichtregeling ‘Light Assist’, dagrijverlichting, ‘Leaving home’-functie en licht- en regensensor biedt Dethleffs voor de Globetrail 600 DR Performance twee rijassistentiepakketten van verschillende omvang. Pakket 1 omvat een multifunctioneel stuurwiel, de rijstrookassistent ‘Lane Assist’, vermoeidheidsdetectie en cruise control met snelheidsbegrenzer. Pakket 2 biedt dit alles ook, plus de automatische afstandsregeling ACC en het omgevingscontrolesysteem ‘Front Assist’ met noodremfunctie voor in de stad.

    Reizen met een extra portie rij- en wooncomfort

    Wie in de nieuwe serie Performance extra comfort verwacht, wordt bij de Globetrail 600 DR Performance op wenken bediend. Zo vindt u in de cockpit veel opbergvakken boven uw hoofd dankzij de standaard uitbouw. Extra opbergruimte bieden de bovenkasten aan de zijkant, die tot voorin doorlopen. De pilotenstoelen met armsteunen aan beide zijden behoren ook tot de standaarduitrusting. Deze stoelen kunnen niet alleen in hoogte en diepte worden versteld, maar hebben ook een kantelfunctie en een in vier richtingen elektrisch verstelbare lendensteun. De bestuurders- en de passagiersstoel rusten op speciale draaiconsoles van Aguti. Daardoor kunnen de stoelen draaien, zonder dat de hoek van de rugleuning of andere stoelinstellingen aangepast hoeven te worden. Ook de passagiers op de tweede rij reizen met extra comfort dankzij de verstelbare hoek van de zitbank.

    Meer huiselijkheid en technische finesses

    In het hele interieur zorgen textiele panelen in viltlook op de wanden voor een beter binnenklimaat en een aangename, huiselijke sfeer. ’s Nachts verlicht het lichtconcept ‘Light Moments’ het interieur volledig naar wens op maar liefst vier niveaus. De indirecte verlichting onder het plafond kan apart ingeschakeld worden, net als de wandverlichting, de verlichting op de vloer of de functionele verlichting die in de keuken, aan tafel en in bed het licht precies daar richt waar het nodig is om te werken of te lezen.

    De aan de wand bevestigde tafel in de zitgroep is groot genoeg: hij is 50 centimeter breed en het tafelblad heeft een draaibaar verlengstuk. Het werkblad in de keuken ertegenover heeft ook royale afmetingen, omdat het verlengstuk in de rijrichting naar voren telescopisch kan worden uitgeschoven. De koelkast met een inhoud van 80 liter blijft gewoon aan de voorzijde toegankelijk. De tweepits kookplaat met aansluitende spoelbak kan volledig afgedekt worden, waardoor het werkoppervlak in de keuken nog groter wordt. Greeploze kleppen en deuren in de keuken maken net zo goed deel uit van de hogere standaard van de Globetrail 600 DR Performance als de vaste kraan die naar opzij kan worden gedraaid.

    Ruime badkamer met inloopdouche

    Een van de absolute hoogtepunten in de Globetrail 600 DR op VW-Basis is de innovatieve ruime badkamer, die in deze klasse de standaard zet. Door bijvoorbeeld de badkamer uit te breiden naar de gang voor de keuken, slaagden de ontwerpers van Dethleffs erin om een royale badkamer te creëren met veel ruimte om te douchen. Maar ook wordt hier voor het eerst een inloopdouche gebruikt. Dankzij deze technologie kan de vloer in de gang gewoon worden gebruikt bij normaal gebruik en hoeft deze niet te worden omgebouwd of afgedekt om te douchen. De hoogwaardige opklapbare wastafel, die in neergeklapte toestand over het toilet heen reikt, biedt extra bewegingsvrijheid in de badkamer.

    Twee meter lang dwarsbed

    Het dwars ingebouwde tweepersoonsbed achterin is net zo gerieflijk en ruim als de cockpit, zitgroep, keuken en badkamer. Om grotere bedmaten te creëren heeft Dethleffs in de Globetrail 600 DR Performance bij het bed een wanduitbouw doorgevoerd. Het resultaat: het bed van 2,00 bij 1,40 meter biedt bovengemiddeld veel plaats. Aan ligcomfort heeft Dethleffs ook extra aandacht besteed: de comfortabele koudschuimmatrassen rusten op schotelveren, die zich aan de lichaamscontouren van de slaper aanpassen en het lichaam optimaal ondersteunen. Bovendien heeft de VW-Globetrail een andere bedopbouw. De linkerhelft van het bed rust namelijk op een vaste onderkast. Het middelste gedeelte van de bedplaat met schotelveren kan heel eenvoudig omhoog worden geklapt. Zo ontstaat ruimte voor een brede gang waar bijvoorbeeld fietsen kunnen staan. Deze flexibele oplossing maakt een extra bedframe overbodig. Net als in de Globetrail zitten er in de linker opbergkast achterin twee gasflessen van 11 kg. En er is een praktische lade om kampeerspullen in op te bergen die binnen handbereik moeten zijn. De schoonwatertank van 100 liter bevindt zich rechts onder het bed. Extra opbergruimte bieden de bovenkasten, die niet alleen langs de zijwanden boven het bed lopen, maar ook aan de achterkant.

    Dethleffs zal in januari 2024 beginnen met de serieproductie van de Globetrail 600 DR Performance op VW-Basis.

    13-09-2023 om 19:39 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Detleffs

     Gezinscaravan in een nieuw jasje

    Nieuw interieur voor Dethleffs c’go en c’go up

    Dethleffs vernieuwt de gezinscaravan c’go en het model met hefbed, c’go up. Met een volledig nieuw interieurdesign onderstreept de producent het moderne karakter van de c’go. De nieuwe, frisse look combineert lichte meubelpanelen met nieuwe, aantrekkelijke bekledingen en kleuraccenten op het plafond, de wanden en de vloer. Voor het modeljaar 2024 zit bovendien de Dethleffs System Information Unit (SIU) standaard in de c’go. Daarmee kunnen de elektrische spanning, horizontale uitlijning en nog veel meer worden bekeken en gecontroleerd in de Dethleffs Connect App op de smartphone.

    Met zijn royale opbergruimte en dito laadvermogen is de lichte caravan Dethleffs c’go net zo geliefd bij jonge gezinnen met kinderen als bij startende kampeerders. Met twee- of eenpersoonsbedden, stapelbedden, rondzitgroep of dinette: met vijf mogelijke indelingen is er voor elke kampeerder een passende oplossing. Met de c’go up met hefbed komen daar nog eens twee extra indelingen bij, met zes of zeven slaapplaatsen. Afhankelijk van het model heeft de c’go een breedte van 220, 230 of 250 centimeter. Elke c’go is comfortabel uitgerust met een sanitairruimte en een goed doordacht keukenblok met driepits kooktoestel en grote koelkast, afhankelijk van het model met een inhoud tot 137 liter plus een groot vriesvak van 15 liter. Bovendien zijn het dak en de voor- en achterzijde van de c’go voorzien van een stevige buitenbeplating van GFK.

    Zoals bekend is in het interieur van de c’go geen houtdecors te vinden, maar effen, lichte oppervlakken. Dat geeft het interieur een vriendelijke uitstraling, licht, modern en uitnodigend. Ook daarom is hij bij jonge gezinnen zo populair. Voor het modeljaar 2024 steekt Dethleffs nu het interieur van de c’go en de c’go up in een nieuw jasje en zorgt daarmee voor een harmonieus, modern en ongecompliceerd interieurdesign.

    Als je de woonruimte binnenkomt, voel je je door de nieuwe, huiselijke sfeer meteen thuis: warme, natuurlijk ogende kleuren voor het plafond en de wanden contrasteren mooi met lichte meubeloppervlakken. Capuccino kleurige wandbekledingen met een leerachtige structuur worden afgewisseld met lichtgrijze oppervlakken met een linnenstructuur. De nieuwe vloer met grafisch patroon in grijsbruin is ongevoelig voor vuil en geeft de Dethleffs c’go een extra modern tintje.

    De nieuwe stofferingen Ronda, Estepona en Manilva – genoemd naar Spaanse steden – zetten accenten in het nieuw ontworpen interieur met naar keuze een donkerbruine, groene of cognackleurige stof, en zorgen zo voor een instant vakantiegevoel. In de standaarduitrusting zorgt de stoffering Ronda voor een gezellige sfeer met een fraaie donkerbruine bekleding die naar antraciet neigt. De stofferingen Estepona met cognackleurige bekleding en Manilva met stoffen in gedekt groen zijn optioneel verkrijgbaar.

    Dethleffs System Information Unit

    In modeljaar 2024 breidt ook de technologie uit in de caravan c’go. De System Information Unit (SIU) is bij de c’go in de basisuitrusting inbegrepen en biedt daarmee voor het eerst de mogelijkheid om diverse gegevens en informatie over de caravan gemakkelijk via de Dethleffs Connect App voor Android- of IOS-smartphones te bekijken. Standaard beschikt de SIU-besturingseenheid in de c’go en c’go up over de sensoren ‘spanning’ en ‘niveauregeling’, waarmee respectievelijk de elektrische spanning en de horizontale uitlijning van de caravan bekeken kunnen worden. Naar wens kan de SIU worden aangevuld met extra sensoren uit de Originele Dethleffs-accessoires, bijvoorbeeld voor het waterniveau, het vulniveau van de gasfles, de aslast, temperatuur, bandenspanning of de vergrendelingsstatus van de deur.

     

     

    13-09-2023 om 19:32 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij rimpelloos water
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-09-2023 om 19:27 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!