Inhoud blog
  • een interieur
  • even een ander werkje
  • De terrassen zijn nog leeg
  • zomer aan de Bodensee
  • Pretpark
  • Een toren met kleintjes
  • Een nieuwe MAXIA bij Hobby
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    15-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een geslaagd caravan salon in Düsseldorf


    CARAVAN SALON 2023 enthousiasmeert de community


    Grote interesse in producten en uitstekende sfeer op het beursterrein
    CARAVAN SALON 2023, die na tien dagen beurs op zondag eindigde, liet zien dat de vakantievorm ‘caravaning’ steeds meer mensen enthousiasmeert en de community gestaag groeit. Op het beursterrein heerste een uitstekende sfeer, was er volop dialoog en uitwisseling van informatie. Fabrikanten en dealers spraken van veelbelovende gesprekken met klanten en talrijke verkooptransacties. "Met 254.000 bezoekers uit 65 landen heeft CARAVAN SALON 2023 een zeer positief signaal afgegeven. Gezien de uitdagende omstandigheden zijn we heel blij dat we zo'n succesvol resultaat hebben behaald. Professionals van over de hele wereld en consumenten uit heel Europa reisden naar Düsseldorf en zorgden zo voor de speciale internationale sfeer van CARAVAN SALON," zegt Erhard Wienkamp, CEO van Messe Düsseldorf.
    Stefan Koschke, directeur CARAVAN SALON, voegt toe: "Ons aantrekkelijke, gevarieerde en unieke programma heeft de bezoekers volledig overtuigd. Zowel de StarterWelt als het trendthema ‘Avontuur Doe-het-zelf’ zijn centrale informatie-hotspots op CARAVAN SALON. Het podium Travel & Nature CONNECTED met zijn gevarieerde programma rond caravaning-bestemmingen van over de hele wereld en advies over de thema’s wandelen en outdoor-activiteiten had een grote schare fans in hal 3."
    Meer dan 750 exposanten uit 37 landen toonden hun innovaties en actuele modellen in 16 beurshallen en op het buitenterrein. Op meer dan 250.000 vierkante meter konden vrijetijdsvoertuigen van iedere grootte en in iedere prijscategorie, stacaravans, voortenten en daktenten worden bezichtigd. Accessoires, technische uitrusting en uitbouwonderdelen waren bij de hele caravaning-community erg in trek. Bovendien konden bezoekers bij stands met een aanbod van camping- en kampeerplaatsen en bestemmingen hun volgende uitstapje of vakantie individueel plannen.
    De nieuw gekozen president van de Caravaning Industrie Verband, Bernd Löher, maakte een zeer positieve balans van de 62e editie van CARAVAN SALON op: "Veel bezoekers, een zeer goede sfeer en ongeëvenaarde productvariatie. Zo kent en waardeert men CARAVAN SALON in Düsseldorf. Als caravaning-branche mogen we ons gelukkig prijzen, want gezien de gespannen economische situatie is dit goede beursresultaat geen vanzelfsprekendheid maar wel een zeer positieve impuls voor de caravaning-industrie. Zo bevestigt CARAVAN SALON eens te meer haar rol als toonaangevende vakbeurs en baken van onze branche. Ik wil in het bijzonder alle exposanten prijzen, daar zij ondanks de moeilijke randvoorwaarden ook nu weer nieuwe normen op het gebied van productkwaliteit en diversiteit hebben bepaald. De hoeveelheid noviteiten bij zowel voertuigen, accessoires als diensten is en blijft het handelsmerk van CARAVAN SALON. Overigens mag niet worden vergeten, dat niet alleen producten, maar ook alle andere aspecten van de caravaning-branche in Düsseldorf een groot podium krijgen. Ik ben er dan ook bijzonder trots op, dat we ook dit jaar veel belangrijke persoonlijkheden uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de politiek in Düsseldorf mochten verwelkomen. Als hooggeplaatste politici zoals minister Mona Neubaur of minister Oliver Krischer onze beurs bezoeken, is dat een teken dat caravaning als toeristische en economische factor de aandacht krijgt die het verdient. De CIVD is echter nog lang niet klaar met haar werk en het nieuw gekozen bestuur zal zich blijven inzetten om het economische en toeristische potentieel van onze vakantievorm nog verder te stimuleren."
    Ook de exposanten van CARAVAN SALON waren over het algemeen zeer tevreden:
    "CARAVAN SALON biedt Knaus Tabbert de ideale randvoorwaarden om zich aan het groot aantal bezoekers te presenteren. De interesse in onze voertuigen en de bezoekersstroom in onze hallen waren zeer bemoedigend. Tegelijkertijd zien we na de oververhitte pandemietijden opnieuw een veelzijdig aanbod en daarmee ook een zekere normalisering van de markt. Dit blijkt ook uit de stabiele verkoopcijfers op een hoog niveau," aldus Gerd Adamietzk, Sales Director bij Knaus Tabbert.
    "CARAVAN SALON in Düsseldorf markeert voor Hobby het begin van het nieuwe modeljaar en is tegelijkertijd een belangrijke graadmeter voor de hele caravaning-branche. We zijn blij dat onze verwachtingen ruimschoots zijn overtroffen en dat we met onze handelspartners op een zeer succesvolle beursperiode kunnen terugkijken," aldus Holger Schulz, Sales Director van Hobby. "Dit jaar hebben we ons volledige assortiment
    caravans herzien en deze vernieuwde lijn is voor het eerst in Düsseldorf gepresenteerd. De belangstelling voor caravans en campers van Hobby blijft onverminderd groot en we kijken erg uit naar dit nieuwe seizoen. Onze dank gaat specifiek uit naar Messe Düsseldorf, die met een vrijwel perfecte organisatie en zeer goede public relations een aanzienlijke bijdrage aan ons succes heeft geleverd."
    Dr. Holger Siebert, CEO van Eura Mobil GmbH en Trigano Deutschland KG: "CARAVAN SALON werd dit jaar gekenmerkt door betere leveringstijden van camperfabrikanten. Terwijl men vorig jaar nog 1 tot 2 jaar moest wachten op zijn droomcamper, zijn de wachttijden nu 3 tot 12 maanden. Het feit dat de productiekosten - net als bij de bouw van huizen - aanzienlijk zijn gestegen en daarmee ook de prijzen van campers, heeft de interesse in mobiel recreëren nauwelijks beïnvloed. De klanten zijn geïnteresseerd en willen nieuwe mobiele recreatievoertuigen kopen. Bij sommige van onze merken, zoals Eura Mobil, Challenger of Benimar, konden we, ondanks prijs- en renteverhogingen, zelfs de goede verkoopcijfers van vorig jaar overtreffen. Niet in de laatste plaats dankzij het complete, marktdekkende aanbod en de professionele sfeer op CARAVAN SALON hebben klanten vertrouwen en zekerheid dat ze hun geld goed hebben besteed."
    "Voor de merken Hymer en Eriba kan Hymer GmbH & Co. KG op een drukbezochte beursweek en een goede sfeer op CARAVAN SALON 2023 terugkijken. De interesse in deze vorm van reizen blijft onverminderd groot. Stabiele prijzen en een aanzienlijk betere leveringstijd in vergelijking met vorig jaar hebben bovendien een positief effect. In veel persoonlijke gesprekken merken we dat bezoekers steeds meer waarde hechten aan kwaliteit, vooral met betrekking tot het ontwerp, de functionaliteit en de uitrusting van de voertuigen. Onze beursboodschap ‘More style, less limits’ vat deze verwachting samen en de interesse in onze noviteiten onderstreept dat onze premiumstrategie de verwachtingen van veeleisende kampeerders precies vervult. CARAVAN SALON, een van 's werelds grootste beurzen voor mobiel reizen, blijft voor ons een belangrijk platform waar we met dealers, partners, klanten en geïnteresseerden contact kunnen leggen en informatie kunnen uitwisselen," aldus Christian Bauer, CEO van Hymer GmbH & Co. KG.
    Bernd Wuschack, directeur Sales, Marketing en Klantenservice van de Carthago Groep: "Door de aanhoudend gespannen leverings- en prijssituatie, hadden we dit jaar gemengde verwachtingen met betrekking tot het succes. We waren dan ook des te meer tevreden met het resultaat van CARAVAN SALON. De aandacht voor de vakantievorm caravaning is onverminderd groot, wat uit het stijgende aantal bezoekers en de vele positieve gesprekken op onze stands bleek. Samengevat werd de beurs door de hoge kwaliteit en een aangename sfeer voor ons gekenmerkt. Hier moet ook worden vermeld, dat de samenwerking met Messe Düsseldorf net als in de voorgaande jaren uitstekend heeft gewerkt. Het hoogtepunt voor onze handelspartners en ons was de gezamenlijke beursavond op de stand met onze eregast Johann Lafer."
    "Na een wisselvallige beurs vorig jaar reisden we met niet al te hoge verwachtingen naar Düsseldorf en werden zeer positief verrast. Klanten tonen veel interesse in ons hele scala van modellen, zijn bereid tot aankoop, zijn zeer goed geïnformeerd en hebben concrete modellen of modelreeksen op het oog voordat ze naar onze stand komen! In het bijzonder onze Plus-modellen voor op Citroën en Mercedes zijn erg populair en daarmee de hoogtepunten van de beurs. Ook de grote aankoopinteresse in de modellen van 6,40m. verraste ons. Al met al was het een succesvolle CARAVAN SALON," concludeert Robert Hein, Head of Marketing, Pers en Productontwikkeling van de Pössl Groep.
    Eva Karlsson, President EMEA Segment, Dometic: "CARAVAN SALON is voor ons een heel belangrijk platform. Het evenement biedt Dometic op verschillende manieren een belangrijke kans. Deze beurs stelt ons in staat om onze technische producten onder reële gebruikscondities live te presenteren, wat onze klanten - zowel de vakhandel als de consumenten - zeer waarderen. Een ander aspect is dat het evenement ons de kans biedt om onze klanten persoonlijk te ontmoeten. Als wereldwijde speler in de industrie, helpt het diverse publiek van de CARAVAN SALON ons bij de interactie met onze internationale klanten. In Düsseldorf hebben we onze klanten uit de hele wereld mogen verwelkomen."
    Ute Dicks, CEO van de Deutscher Wanderverband (DWV): "CARAVAN SALON heeft ons dit jaar laten zien, dat er meer naar gecombineerde aanbiedingen van caravaning en campings met outdoor-activiteiten zoals wandelen en fietsen werd gezocht. Met ons kwaliteitsinitiatief ‘Wanderbares Deutschland' hebben we uiteraard veel te bieden, maar het zou fijn zijn, als veel meer bestemmingen zich zouden aansluiten. Met de twee goed bezochte vakbeurzen van de Deutscher Wanderband en haar partners, hebben we gemerkt dat de CARAVAN SALON een goed platform biedt voor professionele uitwisseling en de trends in de branche zichtbaar maakt. De Deutscher Wanderverband is heel blij, dat haar expertise op het gebied van duurzaamheid, paden en wandelen met haar 140-jarig jubileum door de beurs wordt gewaardeerd, waarvoor veel dank."
    "CARAVAN SALON verandert steeds meer in een belangrijke reisbeurs, waar door bezoekers naar veel meer dan alleen caravans en andere voertuigen wordt gezocht. Dat werd duidelijk op onze stand: er was vooral vraag naar tips rond het wandelen maar ook advies over steden - beide onderwerpen waar NRW de juiste partner voor alle reizigers is," aldus Dr. Heike Döll-König, CEO van Tourismus NRW. Onder het motto ‘Buitengeluk in NRW’ presenteerden elf exposanten op het NRW-paviljoen het kampeer- en caravanland Noordrijn-Westfalen. Deelnemers waren onder meer negen toeristische regio's, Tourismus.NRW en de Campingvereniging NRW.
    Michael Krämer, CEO van CAMPWERK GmbH: "Te midden van een uitdagend jaar, gekenmerkt door talloze onzekerheden en ongunstige weersomstandigheden, is het een bijzonder genoegen om te zien hoe betrouwbaar CARAVAN SALON als ankerpunt van de branche fungeert. De indrukwekkende opkomst van bezoekers bij het evenement heeft duidelijk gemaakt dat het enthousiasme voor het kampeeravontuur ondanks alle tegenslagen onveranderd hoog blijft. Bijzonder bemoedigend was de merkbare toename van interesse, ook op doordeweekse dagen, die in het verleden minder druk werden bezocht. Deze hoge opkomst is een zeer positief signaal, niet alleen voor CAMPWERK, maar voor de hele campingbranche. Het bevestigt ons vertrouwen in een veelbelovende toekomst. Kortom, we zijn dit jaar zeer tevreden met de resultaten van CARAVAN SALON kijken vol verwachting uit naar volgend jaar."

    CARAVAN SALON 2024 vindt van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 8 september 2024 plaats.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!