Inhoud blog
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    03-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basecamp in Emmen

    Basecamp Emmen

     Campfire Group opent nieuwe productielocatie ‘Basecamp Emmen’, thuisbasis van Holtkamper en Easy Caravanning tenttrailers.  

    Woensdag 6 april opent Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen, ten overstaande van personeel en pers officieel het nieuwe ‘Tent Trailer Center Basecamp’. Op de nieuwe locatie aan Paganelstraat 12 in Emmen zijn voortaan vrijwel alle activiteiten van Holtkamper en Easy Caravanning gecentraliseerd. Op de begane grond vindt de productie van het innovatieve cross-over kampeerconcept ‘TakeOff’ plaats. Verder bevinden zich hier alle ondersteunende disciplines zoals marketing, sales, service, inkoop en het centrale magazijn, engineering, administratie en o.a. het eigen tentenatelier. Alle modellen van beide ‘made in the Netherlands’ premium vouwwagenmerken zijn op afspraak te bewonderen in de riante showroom op de 1e verdieping van waaruit de assemblage met eigen ogen kan worden aanschouwd.

    “De centralisatie van onze activiteiten in Noord-Nederland is de volgende stap in het uitrollen van onze groeistrategie in binnen- en buitenland”, aldus Maarten de Roos, algemeen directeur van de Campfire Group. “Nu start-up Easy Caravanning zich inmiddels in de scale-up fase bevindt, was het een logische vervolgstap om de 3 locaties voor de assemblage van onze 2 eigen merken en van de showroom en servicewerkplaats samen te brengen. Op deze wijze kunnen wij maximale synergie realiseren in zowel front als backoffice werkzaamheden. De assemblagelijn van Holtkamper (in nauwe samenwerking met manufacturing partner Technologies Added) bevindt zich nu op loopafstand aan de Kapitein Grantstraat. Zo kunnen we geïnteresseerden na telefonische aanmelding of via onze websites laten zien hoe we onze tenttrailers - gewoon in eigen land – maken”.

    Niels Gerrits, manager Operations vervolgt: “De populariteit voor kamperen is de afgelopen paar jaar - mede onder invloed van de coronapandemie - verder toegenomen. Lichte compacte kampeerconcepten winnen aan populariteit omdat hedendaagse trekauto’s meer en meer uitgerust zijn met kleinere energiezuinige motoren en/of volledig elektrische aandrijving. Als Campfire Group hebben we met het introduceren van ons 2e eigen merk Easy Caravanning eind 2019 onze groei verder zien toenemen. Ook voor de komende jaren staan diverse nieuwe projecten op stapel die deze strategie verder kracht bij moeten zetten. Het was daarom ook vanuit capaciteitsoogpunt de hoogste tijd om te verhuizen naar een andere, grotere productielocatie”.

    In de nieuwe fabriek in Emmen bevindt zich een productielijn met 8 werkstations met daarnaast aparte cellen voor de subassemblage, prototypebouw en o.a. houtbewerking. Na binnenkomst lopen bezoekers via een corridor door de fabriek naar de showroom. In de corridor wordt met een kleine expositie ‘history unfold’ teruggeblikt op de ontwikkeling van beide vouwwagenmerken. In een tijd waar in de kampeerindustrie juist sprake is van steeds verdere consolidatie van producenten door Europese of mondiale fabrikantengroepen, is Nederland met deze nieuwe fabriek een unieke onafhankelijke producent van tenttrailers uit het topsegment rijker.

    Kijk voor meer informatie op www.holtkamper.nl en www.easycaravanning.com.  













    03-04-2022 om 18:50 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen de bomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    03-04-2022 om 15:52 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw bij Knaus-Tabbert en Weinsberg

    Veel nieuws bij Knaus-Tabbert en Weinsberg

    WEINSBERG voegt Mercedes-Benz Sprinter toe aan zijn gamma

    • Nieuwe versies van de succesvolle bestseller
    • Mercedes-Benz Sprinter biedt premium kwaliteit
    • Breder scala aan basisvoertuigen in de toekomst
    • Nu configureerbaar en bestelbaar

     [PEPPER] is de naam van de meest succesvolle en best verkochte speciale modelserie in de industrie. Al vele jaren staat het bovenaan de lijst in het voordeel van zowel kosten- als kwaliteitsbewuste kopers. Reden genoeg voor WEINSBERG om zijn bestaande portfolio strategisch uit te breiden: vanaf nu vullen twee varianten op Mercedes-Benz Sprinter de populairste modellen in het assortiment van het traditionele merk WEINSBERG aan.

    Voor geïnteresseerden biedt dit voordelen op verschillende niveaus. De technologische finesse van de Stuttgarter Stern tilt het aanbod in deze klasse naar een nieuw niveau. De krachtige en efficiënte OM654 viercilinder diesel zorgt voor een zelfverzekerde start van de voertuigen, die WEINSBERG naar wens aanbiedt in uitvoeringen met een bruto voertuiggewicht van 3,5 en 4,2 ton. Daarnaast zijn er uitgebreide veiligheids- en assistentiesystemen, zoals De actieve zijwindassistent, en comfortfuncties zoals het MBUX-multimediasysteem (Mercedes-Benz User Experience). Bij de marktintroductie biedt WEINSBERG de nieuwe modellen op Mercedes-Benz Sprinter aan in twee uitbreidingsvarianten. Prijzen beginnen bij 72.990 euro. Als slank, wendbaar semi-geïntegreerd model biedt de CaraCompact 640 MEG MB EDITION [PEPPER] een royale plattegrond met één bed voor maximaal drie personen, terwijl in de SUITE-versie een hefbed het aantal slaapplaatsen uitbreidt tot maximaal vijf. Bijzonder vernieuwend is een eenvoudig, maar zeer effectief detail van de zitgroep in de praktijk: WEINSBERG installeert de bank vijf graden gedraaid in een rechte hoek – dat klinkt niet als veel, maar verrast met positieve effecten. Niet alleen is het gemakkelijker om plaats te nemen en op te staan, maar ook het gevoel van ruimte profiteert duurzaam van de veranderde visuele assen.

    De nieuwe strategie van WEINSBERG vormt een samenwerking met Mercedes-Benz, die in de toekomst een groot aantal andere opties mogelijk moet maken. Het bouwt ook voort op een bewezen traditie - de samenwerking tussen de merken is immers niet nieuw: Knaus Tabbert had het terrein eind jaren 1970 al met succes uitgezet met de WEINSBERG ORBIS- en WEINSBERG ORBITER-modellen, die beide waren gebaseerd op Mercedes-Benz bestelwagens. In die tijd bood TABBERT ook comfortabele campers aan op basis van Mercedes-Benz voertuigen.

    Verdere hoogtepunten van de EDITION [PEPPER] op Mercedes-Benz Sprinter

    Opties/Pakketten

    Naast de uitgebreide [PEPPER] uitrusting zijn er op aanvraag opties beschikbaar, zoals.B een fietsendrager voor maximaal vier wielen, de PREMIUM of EXCLUSIVE carrosseriedeur (inclusief raam- en thuiskomstfunctie), Seitz kozijnramen, ISOFIX, elektrische vloerverwarming, de Velocate GPS tracker of een lithium-ion accu aan boord.
    Het Light & Vision pakket met LED high-performance koplampen van de Sprinter, evenals de grootlichtassistent en regensensor zorgen voor een goede zichtbaarheid en zichtbaarheid. Dankzij het WET WIPER SYSTEM wordt de reinigingsvloeistof direct voor de ruitenwisserbladen gespoten en direct weggeveegd. Dit verbetert niet alleen het zicht voor de bestuurder tijdens het vegen, maar vermindert ook het waterverbruik en voorkomt onbedoeld sproeien van achtervolgende voertuigen of voetgangers in de buurt zoveel mogelijk.

    Het Hot [PEPPER]-pakket bevat nog meer Mercedes-Benz veiligheidsvoorzieningen (elektrische parkeerrem, Afstandsassistent, Verkeersbordassistent) en het MBUX-multimediasysteem.

    MBUX: Mercedes-Benz User Experience: intelligent multimediasysteem

    Het intelligente, intuïtief bedienbare MBUX-multimediasysteem integreert het voertuig direct in het digitale leven en staat voor comfort op hoog niveau. MBUX heeft een scherm van maximaal 10,25 inch met HD-resolutie. Het kan worden bediend via het touchscreen, de touch-compatibele stuurwielbediening of met spraakbesturing ("Hey Mercedes"). Het systeem beantwoordt de uitspraak "De tank is leeg" met suggesties van de nabijgelegen tankstations in de buurt of langs de opgegeven route. Berichten kunnen ook worden gedicteerd en betrouwbaar worden herkend. Een in het voertuig geïntegreerde snelle internetverbinding (LTE-compatibel) kan uitsluitend worden gebruikt voor de netwerkdiensten van Mercedes me connect of dienen als hotspot voor inbellen met afzonderlijke mobiele apparaten.
    Het combi-instrument met kleurendisplay is gerangschikt tussen de snelheidsmeter en de toerenteller. In het gezichtsveld van de bestuurder maakt het gemakkelijk afleesbare displays en duidelijke menunavigatie mogelijk. Zo toont het display.B, een reiscomputer met ECO-verbruiksgegevens, gemiddeld brandstofverbruik, AdBlue-niveau en geselecteerde voertuiggegevens.
    Een Bluetooth-interface met handsfree-functie zorgt ervoor dat gesprekken zo afleidingsvrij en veilig mogelijk zijn tijdens het rijden.

    Verdere Mercedes hoogtepunten in de [PEPPER]

    In vier bekerhouders in de cockpit zijn drinkflessen en bekers gemakkelijk en gemakkelijk toegankelijk, zowel voor de bestuurder als voorpassagier. Ook de twee praktische opbergvakken in het midden van het instrumentenpaneel zijn te allen tijde goed bereikbaar. Aan de passagierszijde, onder het instrumentenpaneel, bevindt zich een breed, open opbergvak met een inhoud van ca. 8,5 liter. Persoonlijke bezittingen of documenten kunnen daar worden opgeborgen.B. Ventilatiesproeiers, waarvan de richting individueel kan worden aangepast, zorgen voor meer comfort in de cabine.
    Andere mercedes-benz highlights: keyless start, elektromechanische servobesturing, zijwindassistentie, hill start assist, ECO start stop functie, adaptief elektronisch stabiliteitsprogramma ESP (kan de bestuurder ondersteunen door richtingsstabiliserende remkrachten in te stellen in kritieke rijdynamische situaties) en adaptief remlicht (kan de reactietijd van de bestuurders van volgende voertuigen aanzienlijk verminderen vanwege het opvallende knipperen en zo kop-staartbotsingen voorkomen).

    Succesvolle samenwerking: KNAUS en MAN

    Nieuw: VAN WAVE 640 MEG VANSATION op MAN TGE

    MAN en KNAUS vormen een sterk team – dat bewijzen de succesvolle VAN TI PLUS en VAN TI 640 MEG VANSATION modellen. De vraag naar deze voertuigen blijft groot – campers op MAN TGE zijn dynamisch, sportief en uitgerust met state-of-the-art assistentiesystemen. En minstens zo populair is de uitgebreide VANSATION-apparatuur die van de VAN TI een KNAUS-bestseller heeft gemaakt. De nieuwe VAN WAVE 640 MEG VANSATION op basis van de MAN TGE bouwt voort op dit succes.Het
    semi-geïntegreerde model met een praktisch hefbed, verkrijgbaar vanaf € 71.999, is voorzien van de innovatieve FoldXPand-achterkant, die de lengte van het interieur vergroot met een compacte buitenlengte. En ook de schuine positie van het meubilair en het golvende dak dragen bij aan het perfecte gebruik van de ruimte. Bovendien bevinden alle bovenbouwen zich achter de as en hebben ze dus geen extra invloed op de hoogte van het voertuig. Dankzij de standaard tweekanaals luchtvering op de achteras met supercharger biedt de VAN WAVE het beste rijcomfort en maximale rijveiligheid.
    In de nieuwe VAN WAVE heeft KNAUS een stahoogte van 190 cm gecreëerd, zelfs onder het hefbed (196 cm in de rest van de leefruimte), en het voertuig heeft ook de grootste VAN-zitgroep, een zijstoel en comfortabele eenpersoonsbedden achterin met een lengte van 195 cm en 201 cm, die kan worden verlengd tot de ligweide. De uitrusting omvat ook: cruise control met snelheidsbegrenzer, slaperigheidsdetectie, Truma CP‐Plus, BluuWater-waterfiltersysteem, sfeerverlichting, verwarmde afvalwatertank isolerende kap, multifunctioneel stuurwiel, hordeur, 17" lichtmetalen velgen met originele MAN-banden en luifel en zijwanden in Campovolo-grijs. Op verzoek kan het voertuig worden besteld met Alde-kachel.

    Verdere hoogtepunten van de VAN WAVE VANSATION op MAN TGE

    Motorisering

    De VAN WAVE 640 MEG VANSATION met voorwielaandrijving140 pk en handgeschakelde 6-versnellingsbak is ook te bestellen met 177 pk en 8-traps automaat. De kleine overbrengingsverhoudingen van de automaat hebben een zeer positief effect op het brandstofverbruik en de rijdynamiek. Het technisch toelaatbare totaalgewicht van de VANSATION van 3.500 kg kan op aanvraag worden belast tot 3.850 kg of 4.000 kg. Door het aantal goedgekeurde stoelen in bedrijf te verminderen van vier naar drie of twee, is meer laadvermogen of meer extra uitrusting mogelijk.

    Opties/Pakketten

    De uitgebreide VANSATION-apparatuur kan op verzoek worden uitgebreid met opties zoals.B. met alarmsysteem, gassensor, de Velocate GPS-tracker, een lithium-ionbatterij, een batterijhoofdschakelaar die alle elektrische verbruikers van het voertuig zonder stroom kan schakelen en zo de ontlading van de voertuigaccu als gevolg van rustig stroomverbruik voorkomt, of de TVT-structuur (Top Value Technology), die het voertuig beschermt dankzij vochtbestendige polyurethaan plastic strips en een nog betere Structurele stabiliteit (zijwand, dak, achterwand en vloer zijn aan elkaar gelijmd) maakt het nog duurzamer en rotbestendiger - met behoud van hetzelfde gewicht en dezelfde isolatie-eigenschappen.
    Het winterpakket voorziet de VAN WAVE van de verwarmde voorruit in thermische isolatieramen, verwarmde ruitensproeiers aan de voorzijde, elektrische vloerverwarming en stoelverwarming voor de cabinestoelen, zelfs bij vorsttemperaturen.
    Dankzij grootlichtassistent, mistlampen incl. bochtverlichting, LED-koplampen met LED-dagrijverlichting en het ruitenwisserintervalcircuit met regensensor en automatische rijlichtschakeling (reageert automatisch in donker en regen) zorgt het Light & Vision-pakket ook bij slecht weer altijd voor de beste zichtbaarheid.
    Het Energy Basic-pakket omvat een aanraakbedieningspaneel met een intuïtief bedieningsconcept voor netwerkcomponenten, waaronder temperatuursensoren binnen en buiten (in plaats van een standaard bedieningspaneel) en een intelligente oplader met 25 A laadvermogen. Het Energy Plus-pakket bevat ook een extra ingebouwde batterij en een batterijsensor voor de opbouwbatterij.

    Andere MAN en VANSATION hoogtepunten

    Met de innovatieve MAN-assistentiesystemen speelt u altijd op veilig. Zo omvat de VAN WAVE VANSATION cruise control met snelheidsbegrenzer, hill start assistance, elektronische startonderbreker, slaperigheidsdetectie, ABS, noodremassistent, een start &stop systeem met remenergieterugwinning en elektromechanische stuurbekrachtiging. Het elektronisch geregelde ESP-rijhulpsysteem gaat het uitbreken van de auto tegen door individuele wielen gericht te remmen, en de multi-collision brake zorgt voor een automatische noodremming van het voertuig wanneer een botsing wordt gedetecteerd, waardoor latere ongevallen worden voorkomen.
    Andere MAN-assistentiesystemen kunnen op aanvraag worden besteld: afstandsgestuurde cruise control (ACC) met snelheidsbegrenzer, actieve rijstrookassistent en verkeersbordherkenning.

    Het multifunctionele display "Plus" met monochroom TFT-display geeft duidelijk actuele informatie weer, zoals buitentemperatuur, resterende actieradius, gemiddeld verbruik, assistentiesystemen en voertuigfuncties. De "MAN Media Van Business Navigation" is meer dan een navigatiesysteem: naast de navigatiefunctie (met een licentie van twee jaar) met live verkeer en regelmatige MAN-kaartupdates, heeft het 8" TFT-kleurendisplay met touchscreen en nabijheidssensoren twee extra luidsprekers, een AUX-IN-interface, een USB-poort, een Bluetooth-verbinding voor smartphones, de Wireless MAN SmartLink (voor het verbinden van een smartphone via WLAN) en spraakbesturing. De originele MAN-cabinestoelen met hoogwaardige stoelbekleding in KNAUS Wohnwelt-uitvoering zijn in hoogte verstelbaar en draaibaar. Met de CAB darkening EXCLUSIVE kunnen de voor- en zijruiten snel en eenvoudig verduisterd worden. De praktische KNAUS ServiceBox biedt centrale toegang tot alle belangrijke elementen van de toevoertechniek via een klep in de zijwand van het voertuig: afvoerkranen voor vers- en afvalwatertanks, vulopening van de zoetwatertank, waterfiltersysteem. De gasbox is net zo goed bereikbaar via een servicedeur in de zijwand. De gasflessen zijn in de lengterichting geplaatst - dus de verandering is eenvoudig en handig, een lege fles kan op elk moment worden vervangen zonder beide flessen te hoeven verwijderen.
    Verdere hoogtepunten: achteruitrijcamera, KNAUS CATEYE evolution-achterlicht met exclusieve nachtsignatuur en dynamische knipperlichten in LED-technologie, evenals comfortbadkamer met draaibare wastafelwand en hoogwaardig banktoilet.

    De nieuwe KNAUS SPORT

    Veelzijdig, uniek en nu een echte caravanklassieker: de KNAUS SPORT is de ideale metgezel voor een vakantie alleen, met z'n tweeën of met het hele gezin. Op de Caravan Salon vorig jaar maakte hij al indruk met zijn nieuwe exterieur- en interieurontwerp: zilvergrijze sticker met KNAUS-swingelement, FoldXPand-achterkant, intelligente lichtgewicht constructies, moderne kubusvormige meubelstijl met kruisnerfhout, lichte oppervlakken en nobele bekledingstoepassingen met achtergrondverlichting.
    Nieuw in het brede plattegrondenportfolio is de 650 FDK – een ruime familieplattegrond. Het heeft een Frans bed langs de boeg, ernaast is de badkamer - met aparte wastafel, dus er is geen file in de badkamer in de ochtend met het hele gezin. In het midden van het voertuig is er voldoende ruimte voor reiscatering in de grote 177-liter koelkast met praktische dubbele deurstop. In tal van opbergvakken en in de grote kledingkast kunnen vakantiekast en andere apparatuur worden ondergebracht. Tegenover de keuken is er een grote dinette. Een andere zithoek en een stapelbed bevinden zich in de lengterichting aan de achterzijde. Zo hebben de kinderen een eigen ruimte in het voertuig, die met een textiele scheidingswand van het voorste gedeelte kan worden gescheiden. Speciale uitrusting: het optionele multifunctionele driepersoons stapelbed. Door de opklapfunctie van het middelste bed wordt het ligvlak een rugleuning, waardoor een kinderzitje ontstaat. Door het onderste bed op te vouwen, krijg je een grote opbergruimte die van binnen en buiten toegankelijk is. Daarnaast is een grote garagedeur mogelijk als extra optie, zodat fietsen ook comfortabel vervoerd kunnen worden. Bij het kiezen van het driepersoons stapelbed zijn er drie zijramen.

    De nieuwe KNAUS SÜDWIND

    Het caravanicoon SÜDWIND – vooral populair in de uitgebreid uitgeruste 60 YEARS-versie – maakt ook indruk met zijn nieuwe exterieur en interieur: FoldXPand achter, sticker in zwart en zilvergrijs met KNAUS-veeg, donker omlijste zijwandramen met SÜDWIND-belettering, Pro.Tec-Frame in een nieuw, beknopter ontwerp, meubels gemaakt van dwars gelamineerd hout, warmwit hangkastfronten met grafisch patroon en nieuw ontworpen entreemeubilair met indirecte verlichting.
    Onder de 16 verschillende plattegronden is er voor elke camper de juiste. Nieuw en bijzonder geschikt voor gezinnen is de tandemas 650 FSK, die dankzij zijn doordachte ruimte-indeling veel ruimte biedt. In de boeg is het gebied voor de ouders: Frans bed in de lengterichting, ernaast ruime badkamer met aparte wastafel. In het midden van het voertuig vinden alle passagiers ruimte in de grote salonzitgroep, tegenover is de keuken met grote 177-liter koelkast met praktische dubbele deurstop. De achterzijde vormt de "kinderkamer" – met een stapelbed in de lengterichting en een eigen kinderzitje. In plaats van het tweepersoons stapelbed kan op aanvraag ook het multifunctionele driepersoonsbed besteld worden, waardoor door de opklapfunctie van het middelste en onderste bed een kinderzitje en grote opbergruimte ontstaat. Daarnaast is een grote garagedeur met kozijnraam incl. verduistering en insectenwerend middel mogelijk, zodat ook grotere objecten zoals e.B fietsen comfortabel vervoerd kunnen worden. Daarnaast zijn er drie zijramen op aanvraag bij het bestellen van het driepersoons stapelbed. De ruimtes van ouders en kinderen kunnen worden gescheiden door een textiele scheidingswand. In tal van opbergvakken en in de grote kledingkast is er voldoende ruimte voor de kledingkast van het hele gezin en andere vakantiegerei.

    Over Knaus Tabbert

    Knaus Tabbert AG is een toonaangevende fabrikant van vrijetijdsvoertuigen in Europa met hoofdkantoor in Jandelsbrunn, Neder-Beieren. Andere locaties in Duitsland zijn Mottgers en Schlüsselfeld en Nagyoroszi in Hongarije. Het bedrijf is sinds september 2020 genoteerd in het Prime Standard-segment van de Frankfurt Stock Exchange (ISIN: DE000A2YN504) en realiseerde in 2020 een omzet van bijna 800 miljoen euro met zijn merken KNAUS, TABBERT, T@B, WEINSBERG, MORELO en de caravanverhuurdienst RENT AND TRAVEL en produceerde meer dan 24.000 recreatievoertuigen met ongeveer 3.000 werknemers.
    Meer informatie: www.knaustabbert.de

    01-04-2022 om 18:01 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een mooie halfintegraal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    01-04-2022 om 17:43 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescherm uw kampeerauto

    Naast deuren en ramen ook de stuurcabine en motor beschermen.

    Startonderbrekers:
    Stuursloten en wielklemmen

    Het meest waardevolle voorwerp dat u bij u hebt op een caravanvakantie is waarschijnlijk uw kampeerauto zelf. Het is daarom raadzaam om na te denken over een diefstalbeveiliging voor uw camper.

    Enkele van de ingebouwde maatregelen die u kunt nemen om uw kampeerauto tegen diefstal te beschermen, zijn verborgen schakelaars om de dieselpomp of de accu van het voertuig apart van het contact te activeren. Als u de verborgen schakelaar niet kent, kunt u niet wegrijden, en heeft u de beveiliging van uw camper verhoogd.

    Als alternatief kunt u een stuurklem voor uw zwerfauto gebruiken. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze op het stuurwiel geschroefd, zodat deze niet meer kan worden bewogen. Daardoor kan niemand met uw camper wegrijden zonder het stuurslot van de camper te verwijderen, waar alleen u een sleutel voor heeft.

    Wielklemmen werken volgens hetzelfde principe. Deze worden echter direct aan de buitenkant van de kampeerauto aan de wielen bevestigd en maken al van verre duidelijk dat dieven geen kans hebben. U zorgt voor een extra dosis veiligheid voor uw camper - vooral wanneer hij lang geparkeerd staat of overwintert.

    Lokaliseer de kampeerauto met GPS trackers

    Mocht het echter gebeuren dat uw camper wordt gestolen, dan zullen u en de speurders er alles aan doen om het terug te vinden. In dat geval zult u blij zijn als u met behulp van een GPS-systeem voor extra beveiliging van uw camper heeft gezorgd. Een bijbehorende GPS tracker kan op elk moment de positie van uw camper bepalen en dit aan u doorgeven via SMS of app. U kunt de coördinaten vervolgens doorgeven aan de politie in geval van een onderzoek.

    HYMER Connect-app

    De HYMER Connect App biedt niet alleen slimme functies zoals praktische toegang tot belangrijke voertuiginformatie en comfortabele bediening van woonruimtecomponenten via de smartphone. De HYMER Connect App is ook een betrouwbare partner als het om veiligheid gaat. Zo kunt u bijvoorbeeld de status van uw centrale vergrendeling opvragen en de camper op afstand vergrendelen. De app informeert u ook via een pushmelding als de camper wordt ontgrendeld en verplaatst door een derde partij of als het alarmsysteem wordt geactiveerd. Bovendien waarschuwt de app u bijvoorbeeld als de koelkast niet goed is afgesloten of als er onweer is terwijl de satellietantenne nog omhoog staat.

    6. Nog meer veiligheidstips voor uw zwerfauto

    Voorkom lekke banden

    Naast bescherming tegen indringers en dieven speelt ook het vermijden van pech en ongevallen een belangrijke rol in de veiligheid van uw camper. De meest voorkomende pechgevallen zijn lekke banden. Als u toevallig met hoge snelheid rijdt, kunnen er ongelukken gebeuren die niet alleen uw gezondheid in gevaar brengen, maar ook uw camper.

    Het beste is om regelmatig visuele inspecties uit te voeren en de banden van uw kampeerauto op beschadigingen te controleren. U dient ook regelmatig de bandenspanning te controleren en uw banden tijdig te vervangen.

    HYMER Nieuwe functie ‘E-Pressure’

    Met E-Pressure ventieldopen met bandenspanningssensor krijgt u een nieuwe functie voor HYMER Connect! Zoals de naam al zegt, meten de ventieldoppen de bandenspanning, zodat u deze op elk moment comfortabel met de HYMER Connect app kunt controleren. De app waarschuwt ook wanneer de druk te hoog of te laag is.

    Optimale beveiliging van de lading:
    Beveiligd dak en bagageruimte achterin

    U kunt extra veiligheid tijdens het rijden creëren door ervoor te zorgen dat de lading op de juiste manier wordt geladen en vastgezet. Dit begint met de juiste verdeling van de lading in bergruimten en garages en eindigt met het zorgvuldig vastzetten van uw dak- en achterbagage.

    Bagage moet tijdens het rijden dubbel worden vastgezet of met meerdere spanbanden worden vastgesjord, zodat er niets af kan vallen. Want losse bagage zou de veiligheid van uw camper en andere voertuigen in gevaar brengen, vooral op de snelweg.

    In de garage achterin uw HYMER-camper of op het laadvlak van uw HYMER-buscamper vindt u standaard een speciale sjorrails inclusief bagage vastzetogen, om de lading met sjorbanden perfect vast te zetten. Als u niet rijdt, als u stilstaat of zelfs tijdens korte pauzes, moet u ook de bagage op het dak en achter met sloten beveiligen, om dieven geen kans te geven uw fietsen en andere voorwerpen van het dak of de bagagedrager achter te stelen.

    Meer info www.hymer.com

    31-03-2022 om 17:54 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helemaal boven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-03-2022 om 20:17 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa park weer open

    Europa-Park-seizoen met keizerlijke nieuwigheden van start

    Europa-Park heeft afgelopen zaterdag de poorten van het 48e seizoen geopend. Bezoekers kunnen zich verheugen op talloze nieuwe attracties waaronder een keizerlijke uitbreiding van het Oostenrijkse themagebied. Het Europa-Park Resort bestaat intussen behalve uit het grootste attractiepark van Europa, ook uit een waterpark, zes themahotels, vr-experience YULLBE en een Camp Resort. Ook voor de komende jaren staan uitbreidingen op stapel.

    Romantiek in Oostenrijk

    Bezoekers kunnen dit seizoen meevaren met de geheel nieuw gethematiseerde boottocht "Josefina’s kaiserliche Zauberreise". Het ontspannen tochtje voert door een geheime paleistuin, langs waterspuwers en fonteinen en midden door een bijzondere rozenboog. Keizerin Josefina presenteert zich tijdens de reis op verschillende momenten in haar leven en de brutale Yomis vergezellen de gasten en halen overal hun ondeugende streken uit. Trouwe bezoekers kennen de Yomis uit de attractie “Zauberwelt der Diamanten”. Op het 10.500 m² grote meer vaart ook de nieuwe “Donau Dampfer” en op gezette tijden is er de nieuwe spectaculaire fonteinenshow "Weense Waterwals" met 54 fonteinen, waarvan sommige wel 40 meter hoog zijn.

    Keizerlijke bouwwerken kunnen niet van de ene op de andere dag gerealiseerd worden, daarom zal de uitbreiding van Oostenrijk ook volgend jaar nog in beslag nemen.

    23 uur entertainment iedere dag

    Iedere dag verzorgen internationale artiesten, dansers, muzikanten en zangers 23 uur per dag live amusement van het hoogste niveau. De bezoekers van Europa-Park kunnen zich ook dit jaar weer verheugen op enkele nieuwe shows. Zo bestaat de dagelijkse "Ed's Adventure Parade" uit drie nieuwe wagens waaronder een piratenfort. In de Spaanse Arena staat adembenemende paardenacrobatiek te wachten bij de show "De terugkeer van de Sultan", gepresenteerd door de stuntmannen en -vrouwen van de beroemde paardentrainer Mario Luraschi. De razendsnelle ijsshow met magische effecten, glamoureuze kostuums en opzwepende muziek brengt met "ACE – the adventure begins!” een ode aan legendarische Adventure Club of Europe. Acrobaten van wereldklasse laten in “The show must go on” de Roaring Twenties in het barokke Europa-Park Teatro tot leven komen. De vierde grote show is "Abraka...Shakespeare! RELOADED" waarin de illusies van Timothy Trust & Diamond de bezoekers keer op keer weer zullen verbazen. Ook de kleinere theaters maken plaats voor nieuwe shows zoals de flamencoshow “Ritmo Flamenco”, poppentheater “Baila, Carmen, baila!”, “Junior Club Studios – Live!” met gastheer Ed en gastvrouw Edda en de zeepbellenshow “Limerick Bubbles”. Van 4 juni tot en met 4 september staat de bloedstollende high diving show Retorno dos Piratas ook weer op het programma.

    Nieuw op het witte doek

    In Magic Cinema verschijnt niet alleen iets nieuws óp het doek, ook het filmdoek, de projectoren en de geluidsversterkers zijn vernieuwd. De nieuwe film die vertoond wordt is "Happy Family – Next Level 4D" en daarin gaat het opnieuw mis in huize Wünschmann. De presentatie van een door zoon Max ontwikkeld VR-spel verloopt niet zoals gepland. De hele familie wordt  -omgetoverd in monsters-  het spel ingezogen en moet nu alle levels van het spel halen om naar de werkelijkheid terug te keren. Gaat ze dat lukken?

    Ook in de bioscoop in Grimms Sprookjesbos draait vanaf de zomer een nieuwe film: “Fina en de Yomis”. Hierin wordt antwoord gegeven op de vraag wie die groene wezentjes zijn die overal kattenkwaad uithalen in de nieuwe attractie “Josefina’s kaiserliche Zauberreise”.

    Virtuele belevenissen

    Als een van de eerste parken ter wereld bood Europa-Park de mogelijkheid om achtbanen te rijden met een VR-bril. Het aanbod aan virtuele avonturen telt dit seizoen zes stuks. Zo werd vorig jaar "Madame Freudenreich Dino-Rennen VR" toegevoegd. Hierin beleven bezoekers samen met dinosaurussen een turbulente zeepkistenrace over berg en dal. Dit jaar kunnen de gasten op achtbaan Alpenexpress ook nog kiezen voor "Amber Blake - The Chase". Deze virtuele achtervolging op een jetski is een prequel van de nieuwe YULLBE PRO-experience "Amber Blake: Operation Dragonfly”. Dit verhaal is gebaseerd op de stripboeken van de uit België afkomstige Jade Lagardère en zal de bezoekers vanaf de zomer onderdompelen in een 30 minuten durende interactieve agentenfilm. De YULLBE-experience bevindt zich tussen hotel “Krønasår” en Waterwereld Rulantica. Vanaf het voorjaar hebben de gasten hier ook de mogelijkheid zich te verkleinen en zo het gedetailleerde landschap van Miniatur Wunderland Hamburg te beleven tijdens een YULLBE PRO- of een YULLBE GO-avontuur.

    Telkens weer op zondag

    De kijkers van het populaire tv-programma "Immer wieder sonntags" zullen eveneens iets nieuws opmerken. De zomerse muziekshow krijgt een nieuwe buitenstudio vlak naast Rulantica. De shows zullen vanaf 12 juni 2022 weer live worden uitgezonden, zoals de titel al doet vermoeden, telkens op zondag.

    Overige nieuwtjes

    Vlak naast de bioscoop werd bistro La Cigale vorig jaar omgedoopt tot bistro Tomi Ungerer. In de ruimte zullen tekeningen en andere werken van de grote Elzasser kunstenaar, en vriend van de eigenaarsfamilie Mack, tentoon worden gesteld.

    Europa-Park is al jaren sponsor van voetbalclub SC Freiburg. Het onlangs geopende stadion draagt nu de naam Europa-Park Stadion. De harten van fans van deze club zullen sneller kloppen in de nieuw gedecoreerde attractie "Arena of Football". Nieuw zijn hier een VIP-box, SC Freiburg-rekwisieten, een fotopunt en spannende weetjes over het Europa Park Stadion. Hier is voortaan ook stijlvolle sportkleding te koop in de "TOGETHER.FASTER. Sports Store" van de nieuwe partner PUMA. Er is zelfs een eigen Europa-Park-collectie.

    In het park zijn ook twee nieuwe shops verrezen. Bij de „granini Saft Butikk“ in Scandinavië worden sappen, koele spritzers en lekkere cocktails geschonken. Bij het Dallmayr Theehuis is een gigantisch assortiment thee verkrijgbaar om thuis lekker van te genieten.

    Afgelopen winter zijn de laatste locomotieven van de Panoramabahn omgebouwd. Ze rijden nu allemaal op elektriciteit.

    Over treinen gesproken: het treinstation het dichtst bij Europa-Park gelegen is dat van Ringsheim en heet voortaan “Ringsheim/Europa-Park“. Hier stopt sinds kort de ECE van Frankfurt naar Milaan een paar keer per dag.

    Nieuw in het hotelresort

    Voor overnachtingen staan zes themahotels en een Camp Resort ter beschikking. Het laatst geopende hotel “Krønasår” is vorig jaar al uitgebreid met een fitnessruimte maar zal in de loop van dit jaar elf extra suites en een infinity pool krijgen. Vanuit dit zwembad kijken hotelgasten dan uit over de ‘zee’ tussen het hotel en Waterwereld Rulantica.

    Nieuw in Rulantica

    Het in 2019 geopende waterpark is de afgelopen jaren indoor uitgebouwd met een relax- en sauna-afdeling, een VR-bassin en in het buitengebied met “Snorri Strand” en het glijbanen-bastion “Svalgurok”. Dit jaar biedt "Snorri Strand" nog meer waterpret voor de kleintjes: Want drie nieuwe kindvriendelijke glijbanen beloven extra actie bij "Snorri's Rutscheplads". Daarnaast zal speelhoek "Snorri's Spelaborg" de ogen van kinderen doen glinsteren. Deze zomer zal de Heligvända“ de eerste rondjes draaien. Deze attractie waarin bezoekers elkaar nat kunnen spuiten past perfect bij Waterwereld Rulantica. Buiten komt voor zonaanbidders en sportievelingen zandstrand „Dynstrønd“. Op het buitenterras van de relax- en sauna-afdeling kunnen saunaliefhebbers terecht in de derde sauna: een chalet genaamd „KOTA“. Tenslotte opent eettent „Snorri´s Piknikbud“ en krijgt restaurant “Snekkjas” en overdekt terras.

    Meer info www.europapark.de/nl 

    30-03-2022 om 20:15 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europapark
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-03-2022 om 19:42 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een compacte Challenger

    Challenger S 194

    Meer  en meer fabrikanten maken zwerfauto’s die de compacte afmetingen van camperbussen sterk benaderen. Ook Challenger een halfintegrale nieuwe S 194 op de markt.

    Hij wordt gebouwd op een Ford chassis met standaard verlaagd chassis. Een 130 pk sterke turbo dieselmotor zorgt voor een vlot rijgedrag en hij heeft een omvangrijke standaard uitrusting voor een binnen de perken blijven de prijs.

    De verzorgde opbouw is gemaakt met polyester sandwichpanelen. Voor de wanden zijn ze 30 mm dik, dak 55 mm en voor de bodem 65 mm. Dit laatste is geïsoleerd met water afstotende XPS materiaal. Winterkampeerders zullen alvast geen koude hebben in het goed geïsoleerde koetswerk. Vensters van de beste kwaliteit maken het koetswerk af. De elektriciteit centrale en de verswatertank zijn langs buiten goed bereikbaar.

    Met zijn totale hoogte van 2,75 m is de S 194  15 cm hoger en 5 cm breder dan een gemiddelde camperbus.  De garage achterin is langs beide kanten toegankelijk en biedt plaats aan twee fietsen.  In tegen stelling met een camperbus zijn de wanden van de S 194 vlak en maakt dat de binnenruimte wat breder is over de volle hoogte, ook de stahoogte reikt hier tot 1,96 m. een blik in het interieur geeft alvast een ruimere indruk. Het meubilair in licht houtdecor heeft een wat vierkantige vorm is echter keurig afgewerkt. Slim gevonden zijn de beide lattenbodems die omhoog kantelen waardoor de laadruimte achterin beter te bereiken is. Goed bedacht is de natte cel die met een draaibare wand meer plaats vormt voor een douche. Een dubbele afloop in de douchebak zorgt voor een volledige afvoer van het water. Tegen de natte cel en de keuken zijn legkasten boven het bed.  Tegenover de badkamer pronkt de keuken. In het donkere aanrecht zijn spoelbak en 2 kookvuren met elektronisch ontsteking geïntegreerd. Een werkblad klap je aan de linkerzijde omhoog. Onderaan en boven is voldoende kastinhoud voor het keukengrief van een stel zwervers. Ee 87 l koelkast maakt deel uit van de keuken.

     De tafel van de zitgroep is verlengbaar. Voor 3 personen is er voldoende plaats een vierde heeft het echter niet erg comfortabel aan tafel. Tussen de zitgroep en de badkamer is een kleerkast.

    De Challenger S 194 is niet alleen compact hij biedt ook voldoende comfort aan voor twee zwervers. Zoals we van de Franse constructeur mogen verwachten heeft hij voor de S 194 een paar vernuftige zaken bedacht, zoals de variabele garage en de vele bergvakjes. Daarbij komt nog een interessante prijs voor een goed uitgeruste zwerfauto.

    Technische gegevens

    Basisvoertuig  Ford Transit

    Motor Turbo diesel 130 pk 

    6 versnellingen.

    L X B X H   5,99 x 2,1 x 2,75 m

    Stahoogte 1,96 m

    Gewicht rijklaar 2.570 kg

    MTM 3.500 kg

    Bed 1,89 x 1,4 m

    Meer info www.trigano-vdl.com

    28-03-2022 om 19:28 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!