Inhoud blog
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    14-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennis making met Eura Mobil

    Eura Mobil Contura 760 QB.

    Met de nieuwe half integrale Contura 760 QB doet Eura Mobil een greep naar de hoogste halfintegrale klasse.

    Het was in 1997 dat Eura Mobil zijn eerste halfintegrale Contura voor stelde. Hij was geen lang leven beschoren want langzaam verdween hij uit het beeld tot hij voor enkele maanden weer in volle glorie te voorschijn kwam. Hij scoort nu bij de luxe halfintegralen veel goede punten. Voor het interieur stond de chique Integra model. Uit verschillende types konden we kennis maken met de Contura 700 QB. De 7,71 m lange kampeerauto is gebouwd op een Fiat Ducato met max verlaagd AL-KO chassis. Een 160 pk turbo diesel met 6 versnellingen maakt dat hij met gemak het verkeer kan volgen. Zoals we van de fabrikant uit Sprendlingen gewoon zijn heeft de wagen een verwarmde dubbele bodem, langs buiten en binnen bereikbaar. Het snoetje boven de stuurcabine heeft een mooie vorm, evenzo het polyester achterfront. Helaas is het uit één stuk gemaakt. Bij serieus wat schade moet het helemaal worden vervangen. Eura Mobil geeft 10 jaar garantie op de waterdichtheid van de polyester opbouw. Een goed punt voor het interieur is alvast de vloeistof verwarming van Alde. Vuilwater kan bij middel van een elektrisch bediende kraan uitlopen. In het schitterend interieur gaan de bovenkasten met glad gepolijste deuren in een vloeiende lijn tot in de stuurcabine wat het ruimtelijk effect sterk vergroot. In de zitgroep zien we een L-zitbank en een zijzit. Spijtig dat de rugkussens nogal recht geplaatst zijn wat niet zo comfortabel zit. Het tafelblad is verschuifbaar. De keuken is een knap stukje vakmanschap. Een wit aanrecht in kunststof met 3 geïntegreerde kookvuren en een redelijk grote spoelbak. Onderaan zijn laden, in de bovenkasten is plaats voor het kleinere keuken gerief. Tegenover de keuken is een 160 l grote koelkast. Het sanitair ziet er al even chick uit. Een leuk wastafeltje, draaibaar wc en wat bergruimtes maken er een praktisch geheel van. Het vloer oppervlak van de tegenover staande douche cel wordt bijna gehalveerd door een onvermijdelijke wielkast. Komen we achterin waar een eilandbed prijkt. De matras kan omhoog klappen en er komt een groot bergvak vrij. Het bed kan hydraulisch in een hogere stand worden gezet om fietsen in de garage te bergen. Een vouwdeur sluit de slaapkamer van het woongedeelte af

    Zoals bekent bij de Duitse kampeerauto’s legt men u een waslijst opties voor bij de aankoop. Zo kan men een sterkere motor met automaat bekomen. Een groot panoramisch dakluik, centrale vergrendeling, soms zijn er ook nog enkele pakketten die het leven aan boord comfortabeler maken.

    Technische gegevens

    Opbouw L X B X H 7,71 x 2,32 x 2,92 m

    Gewicht rijklaar 3.385 kg

    MTM 4.500 kg

    Eilandbed 1,99 x 1,52 m

    Omgebouwde zitgroep 2,00 x 1,05 m

    Meer informatie: www.euamobil.de









    14-06-2020 om 17:06 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CamperClean nieuws

    CamperClean en FrankenTherme staan ​​garant voor kwaliteit

    FrankenTherme tekent een positief jaarsaldo voor 2019
    Het automatisch CamperClean-station gebruikt enkel grijswater.
    100 moderne parkeerplaatsen voorzien van individuele CamperClean stroomvoorziening.


    Schermbeck Bad Königshofen juni 2020

    Spa-directeur Werner Angermüller is lovend. Hij runt zijn FrankenTherme in Bad Königshofen volgens het uitgangspunt "kwaliteit is alles" en kwaliteit heeft altijd prioriteit. In september 2018 besloot Bad Königshofen de camperplaats die is aangesloten op het thermale bad uit te breiden en te moderniseren met CamperClean-componenten. Na een jaar oefenen is de balans van Angermüller zeer positief.

    “Wij, of liever onze mobiele klanten, zijn enthousiast over het comfort en de probleemloze werking van het afvalverwijderings- toevoersysteem en elektriciteitskolommen. De kwaliteit van de parkeeruitrusting voldoet aan onze eisen en ook aan de zeer hoge standaard van onze thermale baden. De samenwerking is meer dan bevredigend. Reizigers en lokale campers maken steeds vaker gebruik van de handige service. De administratie registreerde in 2019 meer dan 1.000 reinigingen. Voor een plaats van deze omvang met een exclusief publieks- en gezondheidsprogramma en een parallel aangeboden handmatige verwijdering is dit een zeer respectabel aantal. Handmatige verwijdering zal zeker slechts in beperkte mate worden gebruikt nadat de coronacrisis is overwonnen. Omdat alleen het volautomatische CamperClean-station nu en in de toekomst de allround vereiste en noodzakelijke hygiëne-eisen garandeert.

    Met een glimlach rapporteert Kurdirektor Angermüller over groepjes mensen die zich soms vormen voor het volautomatische leegmaak- en reinigingsstation om meer te weten te komen over de technologie of gewoon uit nieuwsgierigheid naar de procedure met de mobiele toiletcassette te kijken. Het station is uitgegroeid tot een klein communicatiecentrum. Iedereen legt iedereen iets uit. Over discussies gesproken. Zonder discussie wordt de nachtprijs van 13 euro per nacht en 2 euro voor elk verwijderingsproces geaccepteerd. Volgens Angermüller prijzen campers de hoge kwaliteit van de parkeerplaats, die zich naadloos aanpast aan de hoge kwaliteit van de thermale baden.

    De parkeerplaats beschikt momenteel over het nieuwste volautomatische aan- afvoerstation dat gebruikt kan worden voor alle gangbare cassettetoiletten. Met dit systeem wordt de toiletcassette volautomatisch geleegd, gereinigd en gedesinfecteerd en tegelijkertijd gevuld met microbiologisch, absoluut chemievrij Sanitair additief. Het station is gekoppeld aan een zeer grote grijswater schacht, waarvan de reiniging en spoeling volautomatisch wordt geregeld via het station. Het aan- en afvoersysteem wordt aangevuld met een moderne zoetwaterkolom.

     

    Daarnaast zijn op de parkeerplaats moderne elektrische kolommen voor de individuele parkeerplaatsen geplaatst. Er zijn zes verlichte hoofdpijlers die op hun beurt de 31 comfortplaatsen en de overige 65 parkeerplaatsen individueel van stroom voorzien via elf extra satellietzuilen. Naast de stroomaansluiting op elke plek biedt de parkeerplaats zijn campergasten een wifi-hotspot, bakkerij en gasdienst, een drempelvrij sanitairgebouw met douches en toiletten en twee bijkeukens met wasmachine, droger en gootsteen.
    De ruime, aangelegde camperplaats ligt op slechts een paar honderd meter van het marktplein en wordt begrensd door de kuurtuinen, weiden en velden met uitzicht op de romantische bedevaartkerk Ipthausen. De camperplaats is gelegen in de directe omgeving van de FrankenTherme met het eerste natuurlijke geneeskrachtige watermeer in Duitsland. Dit meer is chloorvrij, het warmste van Duitsland (32 graden watertemperatuur) en bijzonder goed voor de gezondheid als er problemen zijn met gewrichten en huid.

    Meer informatie: www.camperclean.de







    12-06-2020 om 11:19 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knaus Live I 700 MEG kennis making

     

    Knaus Live I 700 MEG

    Stilaan nemen meer fabrikanten goedkopere integrale kampeerauto’s in hun gamma op. Eerst werden ze voorgesteld onder een andere naam, nu worden ze gelanceerd als instapmodel van eigen merk. Een typisch voorbeeld hiervan zijn de Knaus Live I 600 MEG en zijn grotere broer de Live I 700 MEG.

    We kregen de gelegenheid nader kennis te maken met de 7.53 m lange Live I 700 MEG. Hij is gebouwd op een Fiat Ducato met origineel verlaagd chassis. De 120 pk turbo diesel met 6 versnellingen zijn standaard. De zwerfauto die wij bekeken was uitgerust met de 177 pk turbo diesel en de 9 traps Wandler automaat. Het is een optie maar een genot om mee te rijden.

    Als indeling hebben de ontwerpers van Knaus het niet moeilijk gemaakt. Achteraan boven de garage twee enkele bedden en vooraan in de stuurcabine is een handbediend hefbed voor 2 reizigers. Onder het voeteinde van de enkele bedden zijn kleerkasten. Naast de buitendeur is een redelijk grote badkamer met er tegenover de keuken om voorin te eindigen met een ruim bemeten zitgroep.

    De Live I 700 MEG is een moderne verschijning. Met zijn grote voorruit, hangende achteruitkijkspiegels en zijn mooi gevormde decorstukken op de wanden geeft hij helemaal niet de indruk van een instapmodel. De wagen is voorzien van een 40 mm dikke bodemplaat, wanden met aluminium buitenbeplating zijn 30 mm dik en het dak is 31 mm dik bekleed met hagelbestendige polyester. Niet zo handig is de motorkap, men moet ze afnemen om aan de motor te kunnen.

    Interieur

    Voor zijn prijs levert de fabrikant uit Jandelsbrün de Live I 700 MEG met een mooi en keurig meubilair af. De witte kastdeuren vormen met de donkere boorden en wanden een knap harmonisch geheel. Waar het kan zijn bovenkasten. Grote bagage kan onder de bedden, in de garage en kledij in de hoge kast naast de keuken. Kokkerellen aan de met wat goede wil een L keuken is een plezier. Achteraan zijn 3 branders in het aanrecht geïntegreerd. Het ronde wasbakje bevindt zich vooraan in de korte arm van de L, zo blijft er nog redelijk wat werkblad over. Onderaan zijn 3 laden, rechts een kast voor het grote materiaal. Het kleine kan in de bovenkast. De badkamer is knap ingericht met een draaibaar wc, een wit wasbakje en enkele kastjes. De witte afzonderlijke douchecel sluit af met een acrylglazen vouwdeur. Een belangrijk deel van een zwerfauto is de zitgroep. Er worden vele uren in doorgebracht dan zijn comfortabele zitbanken zoals hier aangenaam. Het tafelblad van de zitgroep met zijn L zitbank en zijzit kan men verschuiven. Een leuk idee is de dubbele vloer in de gang. Als het nodig is kan men hem wegnemen en verhoogt de stahoogte onder het hefbed.

    Zoals het hoort zorgt een Truma C 6 voor een gezellige warmte bij koude dagen. LED lichten zorgen voor voldoende licht op tafel en sfeerverlichting rondom.

    Men zou hem als een 3.5 tonner kunnen laten inschrijven. Dat is zeker geen aanrader want rijklaar weegt hij al bijna 3,4 ton (afhankelijk van de toebehoren) Dus een rijbewijs C is noodzakelijk om de meer als 3,5 ton wegende en meer als 7 m lange kampeerauto te mogen besturen.

    Technische gegevens

    Opbouw LXBXH 7,53 x 2,32 x 2,79 m

    Rijklaar gewicht 3.361 kg

    MTM 4.000 kg

    Bedden 2 – 1,95 x 0,78 m

    Hefbed 1,67 x 1,80 m

    Meer informatie www.knaus.com













    10-06-2020 om 17:17 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!