Inhoud blog
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    31-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carado viert zijn 15 jarig bestaan

    Carado T459 EDITION15

    Een eerste blik in de nieuwe Carado is een van waardering.

    Als je de T459 bekijkt en er een paar dagen mee opstap gaat vindt je altijd wel iets dat beter zou kunnen. Dat is ook zo bij de duurste kampeerauto's. Voor het 15 jarig jubileum werd de T459 EDITION met een hele reeks extra’s uitgerust.

    Voor deze wagen werd een Fiat Ducato basis voertuig met 140 pk sterke diesel motor gekozen. 16 duim wielen met aluminium velgen vullen mooi de wielkasten.

     De halfintegrale 459

    Wij vonden de T 459 alleszins een prima en keurig afgewerkte wagen. Super luxe zaken ontbreken daar is de prijs verantwoordelijk voor. Het interieur met achteraan een eilandbed is in licht houtdecor uitgevoerd. Kastdeuren zijn voor een harmonische kleur afwisseling in wit uitgevoerd. De zwarte koelkast past netjes tussen het houten meubilair. Aan de buitendeur met venster is aan de zijwand een spiegel en een stevige handgreep in een schuin oplopende witte band geschroefd.

     De trend volgend heeft de zitgroep twee zijzitbanken. Gelukkig kan de tafel in hoogte geregeld worden. Goede zit en rugkussens waarborgen een aangename zit voor 4 personen. Met 4 kan men comfortabel op reis. In het hefbed  boven de zitgroep is plaats voor twee, een ander koppel kan zijn  bedje spreiden in het luxe eilandbed achterin. Komt er bij gelegenheid bezoek kunnen ze een zitje krijgen op de draaibare cabinezetels, een drankje en een hapje moeten kunnen. Voor de verluchting zorgen een groot en klein dakluik, boven de stuurcabine is nog een extra dakluik dat voor veel licht vooraan zorgt.

     Keuken en sanitair.

    Ze is best uitgerust voor 4 zwervers. Drie kookvuren met zwarte afdekbladen zijn achteraan in het aanrecht geïntegreerd. In het ronde spoelbakje kan men de borden weer netjes schoon maken. Onder zijn drie zelfsluitende  laden en een kast. Wegens het hefbed kon men de bovenkast slechts half zo breed maken. Tegenover de keuken is een grote Thetford koelkast met afzonderlijk vriesvak. Tegen de zijwand zijn enkele verstelbare haakjes. De dubbele wand achteraan  herbergt een onrechtstreekse verlichting.

    We stappen iets hoger naar de douche cel. Ze is afgemaakt met witte vlakke kunststof platen en keurig afgekid. Douchekop en kraan hebben een zwarte achtergrond  wat een mooi effect geeft  tussen al dat wit. Een deur sluit sanitair en slaapkamer af van de woonkamer. In het daar tegen over staande kamertje staat het wc gebruiksvriendelijke opgesteld, voor zwervers met lange benen geen probleem. In de hoek is het wastafeltje geplaatst. Door heel het sanitair in hout uit te voeren geeft dit een aangenaam gevoel bij een wasbeurt.

    Achterin

    Onder het voeteinde van het eilandbed is een grote koffer. Links en rechts zijn gemakkelijk te bereiken een kleerkast en een legkast. Voor de achterwand boven het hoofdeinde heeft men een eenvoudige decoratie bedacht, met de belichting er achter komt het echter mooi over. Iedere slaper heeft een eigen leeslampje met schakelaar. Nu we bij de lichten zijn gekomen er is geen gebrek aan. Vier spots boven de tafel twee boven de keuken. Hier de daar zijn nog wat spotlichten en slierten LED's voor een gezellige sfeer belichting.

    Samen gevat

    Voor zijn prijs is de Carado T 459 een prima kampeerauto. Keurig afgewerkt en zonder al te veel franjes kan men er leuke vakantie mee beleven.

    Meer informatie www.carado.de

    31-07-2021 om 17:45 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31-07-2021 om 17:40 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concorde Charisma IV, het hoogtepunt in 2022

    Concorde

    Het hoogtepunt in modeljaar 2022, de Concorde Charisma IV

    Deze reeks is nu volledig herzien in de 4e generatie.

    Met een complete revisie is de nieuwe Charisma het hoogtepunt van de nieuwe Concorde modeljaar 2022. Met technische innovaties, een hoog niveau van ontwerpcreativiteit en talloze ideeën om de beschikbare ruimte nog intensiever te gebruiken, is de Charisma IV een van de opmerkelijke nieuwe ontwikkelingen in het luxe segment kampeerauto’s.

    Het is al jaren de bedrijfsfilosofie van Concorde dat elk modeljaar zich richt op één reeks met technische innovaties en nieuwe design- en uitrustingsvarianten. Voor het modeljaar 2022 is dit de Charisma reeks, die nu na 9 jaar in de 4e generatie wordt gepresenteerd.

    Een aandachtspunt bij de verdere ontwikkeling van de nieuwe Charisma was het ontwerp van het exterieurdesign. Nieuw is het fraaie frontmasker, afkomstig uit de Centurion Daily. De frameloze zijruiten van de cabine, de afgeronde dakframeprofielen met geïntegreerde luifel en de nieuwe zijschorten stralen een bijzondere elegantie uit. Optionele, vergrendelbare sensor-touch opbergruimtekleppen zijn exemplarisch qua design en techniek. De highlights van het achterontwerp zijn de lichtdrager met schuin geplaatste verlichtingselementen, de fraaie achterspoiler met geïntegreerd camerasysteem, de handige achteruitrijverlichting en een derde remlicht in het midden van de achterwand.

    De dubbele bodem met doorlading over de gehele breedte van het voertuig in het voorste gedeelte, de nette opstelling van alle technische elementen zoals batterijen, elektra, verwarming en 2e verdiepingverschillende tanks zijn op elk moment gemakkelijk toegankelijk. Handig is de mogelijkheid om de aftapkranen voor zwart en grijs water vanaf de bestuurdersstoel, bewaakt door camera's, te kunnen bedienen.

    Ook de aan beide zijden toegankelijke achtergarage is zeer ruim met optionele airline montagerails. Ruimtelijk is het sleutelwoord voor de innerlijke werking van de nieuwe Charisma, waarin alle mogelijke ruimtes werden benut. Zelfs de toegangsdeur biedt met een breedte van 67 centimeter veel ruimte.

    De cabine maakt indruk met het ergonomisch geplaatste dashboard. De aparte monitor voor het birdview-systeem met achteruitkijkspiegelfunctie is een "eyecatcher". Alle monitoren en schakelaars zijn zo gepositioneerd dat ze in één oogopslag goed te zien zijn en met één beweging bereikbaar zijn. Een hoogtepunt op dit gebied is het afneembare stuur.

    Zonder stuur is de bestuurdersstoel eenvoudig om te toveren tot woonruimte van Charisma. Dit schittert met twee meubelkleuren en drie mogelijke combinaties. Onder de bovenkasten bevinden zich nieuwe opbergvakken, bekleed met leermateriaal in de kleur "vanille", die een enorme ruimtelijke indruk wekken.

    Zoals reeds vermeld, is grootheid de stelregel in het nieuwe charisma. Alle mogelijkheden zijn benut om opbergvakken, vakken en opbergruimtes te creëren. De keuken met apothekerskast en talrijke lades is daar een heel mooi voorbeeld van. De zeer grote kledingkast in de badkamer, evenals de laden en vakken onder het bed en in de vloer van de slaapkamer documenteren de "ruimtelijke" verscheidenheid aan ideeën.

    De badkamer, die over de gehele breedte van het voertuig rafzonderlijke douche (optioneel regenwoud variant), een wastafel met veel opbergruimte en een hoog gemonteerde kraan. De in de deur geïntegreerde grote spiegel straalt de sfeer van een wellnessoase uit.

    In de slaapkamer beloven het grote bedoppervlak en de hoogwaardige matrassen met comfortabele plaatveren het beste slaapcomfort.

    Meer informatie: fb.me/concorde-reisemobile

    30-07-2021 om 20:40 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is vers fruit te koop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-07-2021 om 20:31 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     Sprite caravans

    Sprite komt met nieuwe Basecamp indeling en komt met veel detailwijzigingen!

    Sprite caravans heeft het afgelopen seizoen, ondanks de corona crisis, uitstekend gedraaid. Reden voor de fabriek om voor komend jaar de veranderingen te beperken tot kleine toevoegingen.

    Wel komt er nog een nieuwe Basecamp variant bij: de Basecamp 6. Hierdoor is er inmiddels keuze uit 3 uitvoeringen van deze sportief ogende caravan.

    De Basecamp 6 is simpel gezegd een Basecamp 2 (zitgroep voor) met een dubbele zit/stapelbed aan de achterzijde van de caravan. In het midden staat de luxe keuken tegenover de badkamer.

    In totaal heeft dit model dus 6 slaapplaatsen. De binnenlengte blijft net onder de 5 meter.

    De Alpine Sport serie krijgt een aantal extra USB-punten (in de spotjes onder de bovenkasten) en de nieuwe Dometic series 10 koelkast. De keukenachterwand krijgt een nieuw design met downlight verlichting in plaats van een geheel verlicht paneel.

    De witte wasbak in de wastafel in de toiletruimte en bij de vaste bedden krijgt een nieuw design. Er komt een nieuwe douchekop in de doucheruimtes (indeling afhankelijk). De vloermat bij de buitendeur wordt vervangen door een groter exemplaar.

    De Mondial SE serie komt met dezelfde vernieuwingen, behalve de keukenachterwand aanpassing. Daarnaast wordt het binnen design in kleur aangepast. De bovenkastdeurtjes worden komend seizoen uitgevoerd in een houtkleur waardoor de caravan een warmere uitstraling krijgt.

    De Cruzer SR serie biedt uiteraard dezelfde vernieuwingen zoals bij de Alpine Sport besproken met als extra dat de spotjes komend jaar dimbaar zijn.

    Ook worden hier de nieuwe Dometic series 10 koelkasten gemonteerd. De topmodellen Cruzer 550 SR en 635 SR behouden uiteraard de grote 133 liter koelkast.

    Voor een nog luxere uitstraling worden de hoofdeindes van het vaste bed verhoogd.

    De Cruzer serie blijft een serie die een overdaad aan luxe heeft met onder andere een luxe ovencombinatie, een magnetron, een Truma Combi-unit voor warm water en verwarming, een radio met bluetooth en het Swift Command systeem. Met dit laatste kunt u bijna alle apparatuur in uw caravan bedienen via de Swift Command App op uw mobiele telefoon.

    Alle Cruzers zijn voorzien van een luxe doucheruimte.

    De nieuwe caravans staan vanaf eind juli in de showroom.

    De prijzen van de Sprite caravans beginnen bij € 22.595, - voor de Alpine Sport, € 25.895, - voor de Mondial SE, € 29.195, - voor de Cruzer SR en de Basecamp is er vanaf € 27.595, -.

    De prijzen voor deze ruim uitgeruste caravans zijn All-in, dus inclusief 21% BTW, kentekenbewijs, verwijderingsbijdrage, transport naar de dealer en kosten rijklaar maken.

    Sprite biedt tot 10 jaar garantie op vochtinwerking.

    Sprite caravans worden in Nederland geïmporteerd door Caravan Trading Europe B.V.

    Website: www.spritecaravans.com 

    30-07-2021 om 18:18 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Saksen vindt je knappe gevels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-07-2021 om 17:59 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinsberg stelt zijn modellen 2022 voor

    Weinsberg

    Kampeerauto’s

    WEINSBERG biedt nieuwe opties voor de kampeerauto’s voor het nieuwe modeljaar 2022

    De ontwerpers hebben hun best gedaan om zowel de kampeerauto’s als de caravans hier en daar in een nieuw kleedje te steken of met een aantal toebehoren uit te rusten zonder de prijs noemmenswaardig te verhogen. Gezien de vele kwalitatieve verbeteringen, verfraaingen en de interessante prijzen loont het zeker de nieuwe Weinsberg 2022 zwerfauto’s of caravans eens nader te bekijken.    

     CaraCompact en CaraCompact EDITION [PEPPER] zijn op aanvraag beschikbaar met centrale vergrendeling voor de garagedeuren. Optioneel kunnen de Thule Lift V16 achterfietsdrager (in hoogte verstelbaar) of Thule G2, het e.hit transportsysteem met een laadvermogen verhoogd tot 150 kg (in plaats van 120 kg) en het Truma iNet X systeem voor alle kampeerauto’s besteld worden. Het iNet X Panel met intuïtieve smartphone-app-bediening via Bluetooth maakt het mogelijk om zowel Truma- als Alde-apparaten en een Dometic Freshjet-airconditioningsysteem te bedienen. Het gekleurde 4,3"-aanraakscherm toont duidelijk de buiten- en binnentemperatuur, batterij, water- en gasniveaus. Door schakelaars te integreren kunnen ook diverse voertuigfuncties via het bedieningspaneel worden aangestuurd, zoals waterpomp, radio en tv, verlichting en vloerverwarming  

    .Innovaties standaard: SUPERLIGHT

    Maximale gewichtsbesparing, geen stress tijdens het laden  dankzij de revolutionaire SUPERLIGHT-technologie:

    SUPERLIGHT is meer dan alleen iets weglaten. Dankzij de innovatieve technologie kan er meer worden meegenomen op reizen zonder dat u zonder apparatuur hoeft te doen. Daarom heeft WEINSBERG zijn grootste modellen SUPERLIGHT gemaakt - de CaraCore 700 MEG en de nieuwe CaraHome 650 DG.

    En hoe werkt het? Dankzij de nieuwe, nog stabielere stoelconstructie in lichtgewicht technologie en meubels met fronten gemaakt van® hoogwaardige lisocore lichtgewicht panelen, wordt veel gewicht bespaard. De golvende kernstructuur geeft de lichtgewicht panelen een hoge stabiliteit en bespaart tegelijkertijd gewicht (holtes). De SUPERLIGHT-voertuigen zijn ook voorzien van een 52 mm dikke bodemplaat in XPS-schuimtechnologie met verbeterde stabiliteit en isolatie. Kunststof in plaats van staal: Verdere gewichtsverminderingen brengen veranderingen in het chassis met zich mee - nieuwe lichtere bladveren van hightech plastic verbeteren de bruikbaarheid van de kampeerauto’s. Een enorme extra gewichtsbesparing kan worden bereikt met de optionele zeer krachtige lithium-ionbatterij.

    Wat betekent dit concreet? Het gewicht en de massa in rijvolgorde van de SUPERLIGHT voertuigen zijn aanzienlijk lager, waardoor tot 30% meer laadvermogen mogelijk is dankzij deze gewichtsbesparing. Tegelijkertijd biedt de nieuwe CaraCore 700 MEG SUPERLIGHT ruimte aan vijf personen in de rijmodus. De nieuwe CaraHome 650 DG SUPERLIGHT met Frans bed aan de achterzijde vervangt de 700 DG. Het is niet alleen compacter en wendbaarder, maar ook aanzienlijk lichter ondanks goedkeuring van 6 personen  zelfs als het is uitgerust met tal van opties, zoals .B smart- en tv-pakket, garagedeur, extra ramen, bedconversie met uittrekbare, comfortdouche, airconditioning, luifel en fietsendrager achter. Compacte buitenafmetingen plus veel ruimte plus uitgebreide uitrusting en weinig gewicht  met deze functies scoort de CaraHome 650 DG SUPERLIGHT als een ideaal voertuig, niet alleen voor gezinnen, maar ook voor verhuurbedrijven. 

     mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    CaraCore

    Stijlbewuste trendsetter die vaardig nut combineert met design  de betere halfintegrale, zo gezegd dankzij het standaard hefbed: dit is de volledig integrale CaraCore. Voor het nieuwe modeljaar wordt het nog beter: vanaf nu is de gasbox standaard in de lengterichting gerangschikt. Hierdoor kunnen beide gasflessen naast elkaar passen en kunnen ze gemakkelijk en gemakkelijk worden vervangen. Geïntegreerde luifelverlichting is optioneel verkrijgbaar. De met riem geïntegreerde Fiat-stoelen, waarin de veiligheidsgordel direct is geïnstalleerd, kunnen nu ook optioneel worden besteld met een hoes in de levende wereldstof. Dit zorgt voor een uniforme uitstraling en dus een aanzienlijk verbeterd interieur. Daarnaast zijn AGUTI PREMIUM-stoelen ook op aanvraag verkrijgbaar  met geïntegreerde riem, gordelspanner, veiligheidsgordel en stoelherkenning, draaiconsole, traploos verstelbare armleuning, hoogte kanteling, rugleuning en longitudinale verstelling (200 mm) en ventilatie voor stoel en rug  of AGUTI EXCLUSIVE stoelen, die ook stoelverwarming, luchtvering, kantelverstelling en tweekamer lendensteun hebben. 

    CaraHome

    Ruimte voor maximaal zes personen, twee aparte slaapgedeeltes, uitstekende ruimte, exclusief WEINSBERG-ontwerp: de nieuwe CaraHome maakt indruk met zijn nieuwe interieur en een uitgebreid plattegrondportfolio. Naast de nieuwe 650 DG SUPERLIGHT is de 650 MEG volledig nieuw als populaire eenpersoonsbedindeling: Met een dinettetafel met draaibare tafelbladverlenging, een extra bijzetstoel waardoor een vijfde persoon aan tafel kan zitten, keuken met driepitsfornuis, ruime badkamer en twee eenpersoonsbedden aan de achterzijde, waaronder een kledingkast, is het de perfecte metgezel voor vakantie met familie of vrienden. De nieuwe buitenkant van de CaraHome overtuigt met geavanceerde technologie: de optimaal isolerende 52 mm dikke XPS vloerstructuur (in plaats van 42 mm zoals voorheen), kunststof bladveren en de hoogwaardige hagelbestendige GRP dakhuid maken de CaraHome stabiel en toch licht en geschikt voor alle weersomstandigheden. In de in de lengterichting geplaatste gasbox kunnen beide gasflessen naast elkaar worden geplaatst en kunnen ze gemakkelijk worden vervangen (niet bij 550 MG). In het nieuwe interieur maakt de CaraHome indruk met een moderne uitstraling: lichtgewicht meubels met dwars gelamineerde inrichting en rechte fronten zonder handgrepen (met pushlock-functie), ruime keuken met kasten, een lade en een grote koelkast (afhankelijk van de indeling 107, 142 of 177 liter), douche-uitbreiding met gordijn (optioneel is ook de doucheruimte Deluxe met zijwanden en scheidingsdeuren mogelijk), Thetford toilet, temperatuur- en vochtregulerende EvoPore HRC Light matrassen voor hoog slaapcomfort, deur voor het scheiden van de achterslaapkamer, optionele Smart TV  WEINSBERG's design en kwaliteitsnormen zijn op het eerste gezicht herkenbaar in de CaraHome. Als geen ander combineert hij functionaliteit en stijl. De alkoofmobiel gaat het nieuwe modeljaar  in met de indelingen 550 MG, 600 DKG, 650 DG SUPERLIGHT en 650 MEG

    .

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    CaraLoft en CaraSuite

    Voor het modeljaar 2022 zijn er enkele veranderingen voor de twee halfintegrale CaraLoft en CaraSuite, die zeer succesvol zijn in de markt: In de CaraLoft 650 ME en 650 MF, evenals in de CaraSuite 650 MF en 700 ME, is de gasbox nu zo ontworpen dat twee gasflessen van elf kg naast elkaar kunnen worden geplaatst. Voor de andere caraLoft 600 MF en CaraSuite 650 MG indelingen is op aanvraag een gasfles lade beschikbaar, waardoor het ook gemakkelijk is om de flessen achter elkaar te verwisselen. Om de ruime badkamer nog comfortabeler te maken, zijn de volgende aanpassingen gedaan in de CaraLoft 600 MF: Het Franse bed aan de achterzijde, dat zich naast het sanitair bevindt, behoudt zijn aangename hoogte. Tussen het bed en de kledingkast, die ook grenst aan de badkamer, is een kleine opstap van ongeveer tien cm hoog nodig. Vanaf dit punt is de vloer vlak in de hele interieur. Er kan dus veel ruimte worden gecreëerd voor de douche. In de CaraLoft en CaraSuite 650 MF daarentegen is er geen opstap in het achterste gedeelte en is de hoogte van het Franse bed iets verminderd om het gemakkelijker te maken om binnen te komen. Op deze manier is er ook veel stahoogte in de douche ontstaan.

    wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

    Caravans

    Nieuw modeljaar, nieuwe opties  dat geldt ook voor Weinsberg caravans. Op verzoek kan voor alle caravans een afdekking voor de gootsteen worden besteld, die ook als snijplank kan worden gebruikt. Daarnaast is er een optioneel zelfvoorzienend pakket met een sterke lithiumbatterij beschikbaar, waardoor het mogelijk is om onafhankelijk van het stroomnet van elektrische energie te worden voorzien. In de CaraOne zijn er drie zijramen op aanvraag als u kiest voor het driepersoons stapelbed. Met de CaraOne 550 QDK  en ook in de CaraCito 470 QDK en 500 QDK  zijn op aanvraag een garagedeur en een multifunctioneel tweepersoons stapelbed beschikbaar, dat eenvoudig kan worden opgeklapt voor het laden. Optioneel is er ook het multifunctionele driepersoons stapelbed: De opvouwbare functie van het middelste bed verandert het ligvlak in een rugleuning, waardoor een kinderbank ontstaat, of creëert grote opbergruimte die van binnen en van buiten toegankelijk is.

     CaraCito

    De CaraCito biedt nu een nieuwe grote compressorkoelkast van Dometic met een volume van 83 liter (in plaats van 65 liter). Daarnaast heeft het (in elektrische uitvoering) standaard een inductiekookplaat. Als meerdere elektrische apparaten tegelijkertijd worden bediend, zorgt een intelligent elektrisch besturingssysteem voor de juiste belastingsverdeling of prioritering van de verbruikers en past het de energieverdeling in het voertuig optimaal aan.

     Innovatie – ontworpen door Knaus Tabbert: Dyonic‐Chassis

    Lichter, veerkrachtiger, duurzamer  het innovatieve Dyonic-chassis toont de decennialange caravanexpertise van Knaus Tabbert. Het nieuwe chassis is ontwikkeld voor optimaal klantvoordeel: het gebruik van hoogwaardig staal is niet alleen duurzaam,maar zorgt ook voor een hoge stabiliteit met een laag gewicht met de uitsparingen in de balken. Extra dempingscomponenten in het asbereik maken het Dyonic chassis extreem duurzaam. De componenten worden geproduceerd door het bekende bedrijf Knott industrie. Het nieuwe Dyonic-chassis biedt de hoogste kwaliteit en wordt geleverd met optionele veiligheidsuitrusting die voldoet aan de gebruikelijke eisen van de markt. Het wordt standaard gebruikt op CaraCito en CaraOne (niet op CaraOne UK).

     wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

     CUV's Camperbussen

    Er zijn ook nieuwe opties voor de WEINSBERG CUV's voor het nieuwe modeljaar: Alle CUV's zijn optioneel verkrijgbaar met een elektrische zacht sluitende  schuifdeur, een grijswatertank met elektrische aftapklep en camerabewaking, evenals een zonnestelsel met 110 Wp (niet voor voertuigen met een schuin dak). Om de ruimte voor voertuigen met hoogte H2 te vergroten, kan de Easy-Space-extensie worden besteld  de panorama uitbreiding zonder panoramisch venster. Als gevolg hiervan krijgt de cabine hoofdruimte en is de toegang tot de bestuurders- en passagiersstoel ongehinderd zonder te hoeven bukken bereikbaar. Daarnaast zijn er nu grotere kozijnramen voor de achterdeur en het Dometic 2000 dakairconditionings systeem met antraciet kap. De 630 MEG [OUTLAW] van CaraTour en CaraBus kan op verzoek worden uitgerust met airconditioning en een Midi‐Heki achterin.

    Het EasySlide bed van de 600 MQH indeling biedt nu standaard een nog comfortabeler, zachtere Evo matras. De CaraBus gaat ook het modeljaar 2022 in met het nieuwe Tiberino-meubeldecor en de exclusieve WEINSBERG-meubelgreep. Op alle CUV's is het bedframe omgebouwd tot aluminium voor nog meer stabiliteit en heeft het ook bredere lamellen. Voor nog meer gebruiks gemak is de zoetwatertank uitgerust met een nieuwe, soepel lopende aftapklep. Dankzij het nieuwe gekleurde 4,3" Truma iNet XPanel is het mogelijk om niet alleen Truma-apparaten te bedienen, maar ook  een Dometic-airconditioning systeem. Het display toont ook de buiten- en binnentemperatuur. Naast wit en metallic zwart biedt het nieuwe kleurenpalet de buitenkant aan met  een keuze uit vijf verschillende grijstinten die perfect passen bij de elegant sportieve WEINSBERG CUV's.

    Meer info; www.weinsberg.com

    30-07-2021 om 15:19 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meiboom staat er al een tijdje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-07-2021 om 15:11 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caravelair in de belangstelling voor 2022

    Caravelair

    De Franse fabrikant brengt voor 2022 veel nieuws over zijn caravans., bijzonder de toebehoren zijn flink uitgebreid.

    Caravelair breidt de populaire Alba serie fors uit met de Alba Style variant en viert het 60-jarig bestaan met de Antares Titanium Anniversary serie.

    Afgelopen seizoen was weer uitstekend voor de Franse caravanproducent Caravelair. Ondanks de coronacrisis zit kamperen in de lift en Caravelair doet het veel beter dan gemiddeld. Dit komt mede doordat de fabrikant verrassend leuke caravans bouwt met een laag gewicht en prima prijs/kwaliteit verhouding. Reden genoeg om komend seizoen op dit succes voort te borduren.

    ALBA serie:

    De Alba serie krijgt de “body” van de Antares Style van afgelopen seizoen in combinatie met de huidige Alba bumper, waardoor de caravan een robuust uiterlijk krijgt. Het bekende pack Travel (AKS 3004, schokbrekers, serviceluik 75x30 cm en reservewiel- houder in de disselbak) wordt uitgebreid met een vers- en afvalwatertank, maar het uitgebreidere Pack Ambition vervalt.

    De indelingen zijn gelijk aan het 2021 seizoen.

    ALBA STYLE serie:

    Wanneer de keuze valt op een Caravelair Alba maar deze caravan mag voorzien zijn van alle luxe, dan valt de keuze al snel op de Alba Style serie: Deze serie is een combinatie van de Alba serie, met looks en uitrusting die veelal richting de duurdere Titanium serie gaan. Dat is terug te zien in het meubelwerk, dat is uitgevoerd in deze Titanium stijl in combinatie met fraaie bekleding. De buitendeur heeft aan de binnenzijde meer detail voor een chiquere uitstraling.

    De Alba Style krijgt tevens een pakket aan extra standaarduitrusting ten opzichte van de standaard Alba:

    Polyester zijbeplating.AKS 3004 stabilisator.

    Serviceluik 100 x 40 cm.

    Reservewielhouder in de disselbak.

    Accessoires in de buitendeur.

    Schapjes onder de bovenkasten met verlichting.

    Bovenkastdeurtjes in twee kleuren.

    LED verlichting onder de werkbladen.

    4 LED spotjes met USB-aansluiting.

    Groot dakluik 70 x 50 cm.

    Comfortmatras op het tweepersoons vaste bed van 15 cm dik.

    Tweepersoons vaste bed opent d.m.v. gasveren.

    Luxe Sydney bekleding.

    Boiler Trumatherme 5 liter.

    Kraan met uittrekbare slang en douchekop.Vaste watertank 50 liter.

    Losse vuilwatertank van 30 liter.

    Op het gebied van indelingen is de keuze groot, zo kan de consument gaan voor enkele bedden, tweepersoonsbedden of stapelbedden. Er is zelfs een indeling met een driepersoons stapelbed. De caravans hebben een 85 liter koelkast of waar mogelijk zelfs standaard het 150 liter XL-Freeze compressor model.

    Kortom, de ALBA STYLE biedt een aantrekkelijke caravan met een hoog uitrustingsniveau.

    ANTARES TITANIUM serie:

    Caravelair viert komend seizoen haar 60-jarig jubileum en daardoor krijgen de Antares Titanium modellen het Anniversary logo.  In de praktijk betekent dit dat er op deze modellen veel voordeel valt te behalen door een extra aantrekkelijke prijsstelling.

    De Antares Titanium serie wordt komend jaar voorzien van nieuwe bekleding en aangepaste striping. Ook krijgt de Antares Titanium serie twee nieuwe indelingen: de Antares Titanium 450 en de 470.

    Beide caravans hebben de zit aan de achterzijde, in het midden de hangkast met toilet tegenover de keuken en de buitendeur. De voorkant biedt bij de 450 twee enkele bedden die om te bouwen zijn tot King-size bed. Voor in de Antares Titanium 470 staat een groot eilandbed. De Antares Titanium 470 is daardoor 30 cm langer dan de 450.

    ARTICA serie:

    De Artica serie krijgt een nieuwe bekleding en er wordt een extra luxe indeling toegevoegd: de Artica542.

    Deze caravan heeft een binnen lengte van 5,6 meter, in de voorzijde een ruime rondzit, middenin een ruime bad/doucheruimte tegenover de grote keuken. Achterin staan twee enkele bedden die ook nog eens omgebouwd kunnen worden tot een groot bed. De Artica 542 heeft bovenop de toch al ruime uitrusting van de serie standaard een extra sky-roof in het front boven het voorraam en de Truma Combi 4 verwarming/boiler. Uiteraard heeft de Artica serie standaard de 150 liter XL-Freeze koelkast.

    De basisserie van Caravelair, de Alba is verkrijgbaar vanaf € 14.750, -, de Alba Style begint bij € 17.075,-, de Antares Titanium wisselt vanaf € 20.195, - van eigenaar en de Artica start bij € 23.950, -.

    De prijzen zijn All-in, dus inclusief 21% BTW, kentekenbewijs, verwijderingsbijdrage, transport naar de dealer en kosten rijklaar maken.

    Caravelair geeft op alle modellen 3jaar fabrieksgarantie en 7 jaar garantie op vochtinwerking.

    Voor meer injformatie: www.caravelair.nl

    29-07-2021 om 16:55 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morelo vergroot zijn werkoppervlakte

    MIJLPAL VOOR MORELO EN DE REGIO

    Baanbrekende ceremonie voor fabrieksuitbreiding

    De caravanindustrie zit in de lift en een trendbreuk is nog lang niet in zicht. De fabrikant van luxe kampeerauto’s MORELO uit Schlüsselfeld bij Bamberg zet nu de volgende grote stap op weg naar de toekomst. Na het besluit om in het voorjaar de bestaande fabriek en de expositieruimte fors uit te breiden, vond op maandag 12 juli de eerste schop op het bedrijfsterrein plaats.

     MORELO heeft zich de afgelopen 10 jaar gepositioneerd als topaanbieder in het marktsegment voor luxe kampeerauto’s en is nu toonaangevend in het luxe segment. Door de aanhoudende groei hebben de Oberfranken nu echter bijna hun capaciteitslimiet bereikt.

     Daarom wordt in 2 bouwfasen een nieuwe vloeroppervlakte van 4.350 m² gecreëerd. "Met de fabrieksuitbreiding creëren we de basis om zelf verder te kunnen groeien en tegelijkertijd de eersteklas wensen van onze klanten nog beter, individueler en sneller te kunnen realiseren", aldus Robert Crispens , directeur van MORELO Reisemobile GmbH.

     BOUW SECTIE 1: UITBREIDING VAN DE TENTOONSTELLINGSHAL

     Om een ​​nog groter aanbod eersteklas kampeerauto’s aan klanten en bezoekers te kunnen presenteren, wordt de toch al ruim bemeten beurshal uitgebreid met 675 m². In de nieuwe, deels uit twee verdiepingen  bestaande aanbouw aan de oostzijde van het bestaande hoofdgebouw komen extra overlegruimtes, een nieuwe klantenlounge en kantoorruimte voor verkoop en orderverwerking.

     CONSTRUCTIE DEEL 2: PRODUCTIE-UITBREIDING

     Aan de westkant van de fabriek wordt de bestaande productielijn uitgebreid met 64 meter. Op een totaal van 285 meter bandlengte zijn dan 23 royale montage plaatsen beschikbaar, die vanwege de toenemende productie hard nodig zijn. Verder komt er nieuwe ruimte voor onder meer de paneelproductie, de onderdelenproductie en het machinepark. In totaal zal de uitbreiding van bouwfase 2 een vloeroppervlak van 3.520 m² innemen en naadloos worden geïntegreerd in de bestaande fabriek.

     REGIO VOORDEEL VAN "VERBORGEN KAMPIOENEN" ZOALS MORELO

     Reinhard Löhner, algemeen directeur van MORELO, sprak tijdens de baanbrekende ceremonie niet alleen van een "echte mijlpaal voor MORELO, maar ook van een sterke impuls voor de hele regio". Terwijl het tot een paar jaar geleden "normaal" was om de dagelijkse reis van Schlüsselfeld naar Bamberg, Würzburg of zelfs Erlangen en Neurenberg als werknemer te maken, maken "verborgen kampioenen" zoals MORELO nu ook de omgekeerde route "een reële optie voor meer en meer mensen".







    28-07-2021 om 21:14 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Studis @ CMT" voor de vakantiebeurs in Stuttgart CMT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Studenten van de Frankfurt University of Applied Sciences ontwikkelen een specifiek concept "Studis @ CMT" voor de vakantiebeurs in Stuttgart CMT

     's Werelds grootste openbare vakbeurs voor vrije tijd en toerisme (CMT) trekt jaarlijks tot 300.000 bezoekers naar Stuttgart. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers varieert tussen de 40 en 50 jaar en bereikt daarmee de generatie die graag reist en een koopkracht heeft. Naast jonge gezinnen zullen millenniums in de toekomst steeds meer het middelpunt van de doelgroepen van de beurs zijn. Hiervoor ontwikkelen studenten van de opleiding dual tourisme management aan de Frankfurt University of Applied Sciences (UAS) samen met de CMT een nieuw evenementenconcept "studis @ CMT". Het is een speciale aanbieding voor stagiaires en studenten in de branche die wordt geïntegreerd in het ondersteunende programma van de beurs. Het project moet worden uitgevoerd als een kick-off evenement op CMT 2023.

     Samenwerking tussen beurs en universiteit

     “Wie kent de focusdoelgroep millennials beter dan studenten van dezelfde leeftijd? Juist daarom is de samenwerking tussen de duale bachelor Tourisme Management aan de Frankfurt UAS en CMT ideaal”, legt Guido von Vacano uit, lid van het managementteam van Messe Stuttgart. En prof.dr. Kerstin Wegener, Head of Tourisme Management bij Frankfurt UAS, voegt hieraan toe: "Het is een belangrijke zorg van ons om op een praktische manier les te geven en onderzoek te doen en zo onze studenten meerwaarde te bieden in hun studie." Het doel van dergelijke samenwerkingen is het stimuleren van studenten en innovatieve projecten om een ​​platform voor de praktijk te bieden en tegelijkertijd beide partijen aan te moedigen met elkaar om te gaan.

     Concept voor het evenement van een halve dag

     Op basis hiervan hebben 17 studenten in hun zesde semester toeristisch management onder begeleiding van Prof. Dr. Wegener werkte het concept uit voor het dagdeel "studis @ CMT". Het krijgt de claim "Diversiteit in toerisme - reizen zo individueel als jij!" En omvat een divers programma met bijvoorbeeld een interactieve paneldiscussie, een projectpitch en een selectie van workshops. Het is gepland als een hybride evenement en moet ook ruimte bieden voor interactie met deelnemers vanuit huis. Dit gebeurt in de vorm van stemmen, opiniepeilingen en Q&A-sessies met behulp van een app. Mogelijke onderwerpen voor de paneldiscussie zijn 'Caravanen in Transitie' en 'Toegankelijk reizen'. De geplande workshops bestrijken een breed scala aan actuele toeristische onderwerpen, van LGBTQ-reizen tot bedevaarten op de Camino de Santiago. De projectpitch vertegenwoordigt een competitie tussen verschillende studentenprojecten: "We vinden onze academische prestaties bijzonder waardevol om praktijkprojecten aan universiteiten te ontwikkelen, niet alleen om te slagen voor een examen, maar ook om ze in de praktijk te kunnen brengen", zegt Laura Menger. een van de projectleiders. De studenten gaan ervan uit dat ze met dit project veel ideeën voor praktische toepassing kunnen initiëren, zodat 'het CMT in de toekomst een grotere, jonge doelgroep zal hebben', weet de student zeker.

     De Frankfurt University of Applied Sciences (Frankfurt UAS)

     De Frankfurt University of Applied Sciences wordt gekenmerkt door toegepaste wetenschap, hoge internationaliteit en geleefde diversiteit. Vragen uit de praktijk krijgen wetenschappelijk verantwoorde antwoorden en onderzoeksresultaten vinden een directe weg naar de samenleving. Dankzij partnerschappen met ongeveer 200 universiteiten over de hele wereld, is Frankfurt UAS goed verbonden in een mondiale onderwijswereld. Vier afdelingen bieden 72 opleidingen aan met een technische, economisch-juridische en maatschappelijke focus. Een divers trainingsprogramma maakt het ook mogelijk om tijdens het werken extern levenslang te leren. Daarnaast wordt veeleisend, inter- en transdisciplinair onderzoek verricht in ongebruikelijke onderwerpcombinaties. In dialoog met partners uit het bedrijfsleven, verenigingen en instellingen is Frankfurt UAS een innovatieve ontwikkelingspartner om gezamenlijk toekomstgerichte oplossingen te genereren.

     De duale bachelor's degree in Tourisme Management wordt sinds het wintersemester 2012/2013 aangeboden aan de Frankfurt UAS Department of Economics and Law. Het verbindt universitaire studies met operationele afdelingen en wordt uitgevoerd met samenwerkende bedrijven in de toeristische sector; Momenteel zijn er ongeveer 25 bedrijven, waaronder DER Touristik GmbH, e-domizil en het Duitse Nationale Bureau voor Toerisme. Voorwaarde voor de cursus is een studieopleidingscontract met een van de samenwerkende bedrijven van de Frankfurt UAS. De opleiding omvat een opleidingsvergoeding voor de student; sommige van de samenwerkende bedrijven dekken ook de registratierechten.

    28-07-2021 om 13:27 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een schitterende gevel schilderij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    28-07-2021 om 13:22 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carado en Sunlight modellen 2022

    Carado en Sunlight.

    NIEUWS voor HET MODELJAAR 2022

    Het modeljaar 2022 is een heel bijzonder jaar voor Carado, want de kampeerautofabrikant viert zijn 15-jarig jubileum. Bij deze gelegenheid presenteert Carado een individuele verjaardagseditie de Edition15 met veel speciale kenmerken. Bij de geïntegreerde modellen zorgt een volledige renovatie van het front en het dashboard voor een nieuw en bijzonder harmonieus totaalbeeld. Ook met de kampeerauto’s is er veel gebeurd, want in modeljaar 2022 kunnen de vrijetijdsvoertuigen voor het eerst worden aangeschaft met een hefdak. Dit zorgt voor een nog comfortabelere reiservaring.

    Dit is de nieuwe Edition15, de speciale editie waarmee Carado jarig is.

    De kampeerauto fabrikanten brengen komend modeljaar een groot aantal indelingen op de markt die, afhankelijk van de reeks, tot 18 optionele extra's hebben. Deze bijzondere uitbreiding van het productassortiment heeft gevolgen voor de integrale en halfintegrale zwerfauto’s.

    Voor 15 jaar gingen Carado en Sunlight samen van start. Toen nog duidelijk instap modellen. Ieder jaar echter leerde de jonge directie bij en werden de kampeerauto’s als maar mooier, vooral beter afgewerkt, de huidige interieurs al hebben ze geen overdreven luxe artikelen zien er mooi en verzorgd uit, hebben alles wat nodig is aan boord en nodigen uit tot er een leuke vakantie in door te brengen. 

     Eén fabriek waar beide merken gemaakt werden. Voor nieuwe ontwerpen, veranderingen of verbeteringen worden de koppen bij elkaar gestoken. Vandaar dat beide merken met hier en daar wat verschillen samen om de markt verschijnen. Toch hebben ze ieder hun eigen verdelers en klanten want dat verschil in kussens of een andere houtdecor kan bij een andere klant meer in de smaak vallen.

    Opvallend voor 2022 is het nieuwe hefdak bij de camperbussen. Een knappe uitvoering dat mooi past op het dak van de wagens. Beide merken hebben voor volgend jaar voor meer uitrustingen gezorgd om het de reizigers comfortabeler te maken.

    We vatten de meeste veranderingen en uitrustingen samen voor zowel Carado als Sunlight.

    De jubileumeditie maakt indruk met zijn hoge standaard toepassingsgebied, veelzijdige uitrusting en een zeer goede prijs / prestatieverhouding. De radiatorgrille met chromen applicatie en het Carado-opschrift, nieuwe LED-koplampen met hun eigen lichtsignatuur en een nieuwe buitenhoogte van 2,90 meter zorgen voor de individuele uitstraling. Ook binnen de geïntegreerde is er veel gebeurd. Het dashboard heeft een complete facelift gekregen en wint aan functionaliteit dankzij vele slimme snufjes. Daarvoor zorgen bijvoorbeeld een groot aantal opberg- en opbergvakken en nieuwe kaart- en flessenhouders voor de bestuurder en voorpassagier. Een opklapbare passagierskast voorin met geïntegreerde opbergvakken zorgt voor nog meer praktische opbergruimte. Zo wordt reizen in een kampeerauto nog makkelijker en comfortabeler. Een nieuwe oppervlaktestructuur, gebaseerd op het interieurdesign van Fiat en het ontbreken van zichtbare schroefpunten ronden het herziene dashboard volledig af, waardoor een bijzonder harmonieus totaalbeeld ontstaat. Een ander bijzonder kenmerk van de modeljaarwisseling zijn kampeerauto’s. Vanaf modeljaar 2022 is Edition15 voor het eerst verkrijgbaar met de optionele uitrusting van een Pop-up dak. Met deze uitbreiding komen er twee extra slaapplaatsen bij, die zorgen voor nog meer comfort en een heel bijzonder thuisgevoel onderweg. Het pop-up dak is zwart en kan worden gekocht voor alle indelingen van de zwerfauto’s op het Fiat Ducato-chassis. De beklimming gebeurt met behulp van een telescopische ladder, die ook is goedgekeurd voor gebruik buitenshuis, bijvoorbeeld om het dak schoon te maken of de fietsen vast te sjorren. Binnen in het hefdak bevindt zich een hoogwaardig matras met een houten lattenbodem en een zwanenhalslamp met geïntegreerde USB-aansluiting zorgt voor de juiste verlichting. Het tentdoek kan aan de voorzijde worden geopend als "cabrio" of "panorama" en er is een grote dakventilatie die ook voor licht zorgt. Met al deze slimme innovaties, jubileumedities en speciale uitrustingen zorgt Carado opnieuw voor onvergetelijke reiservaringen in modeljaar 2022. Met zijn individuele en doordachte vrijetijdsvoertuigen verandert de kampeerautofabrikant uw huis op wielen in een echte mobiele huislijke plek.

    Vans

    Vanaf modeljaar 2022 zijn de Vans te bestellen met het Chassis Safety pakket. Dit omvat een Lane Departure Warning, regen- en lichtsensor, verkeersbord- en grootlichtdetectie en het matrix combi-instrument Een licht- en regensensor is een nieuwe toevoeging aan de speciale uitrusting Vans in modeljaar 2022 in één oogopslag: Speciale uitrusting  Nieuw: Licht- en regensensor. Chassis Safety Package  Lane Departure Warning Regen- en lichtsensor. Verkeersbord- en grootlichtdetectie.  Matrixcombinatie Instrument Edition15

    Indelingen: V132, V337, V339 uitrusting. Citroen Jumper 140 PK • Chassiskleur grafietgrijs metallic • Bumpers in carrosseriekleur gespoten • 16” aluminium velgen • Lederen stuurwiel & pookknop • Bed ombouw van eenpersoonsbed naar tweepersoonsbed (V337) • Uitvoering maskering • Luifel 3,5 m of 4 m • Geïsoleerde vuilwatertank • 2. Opbergruimte buitenklep • Woonwereld Nebula • Bovenkastkleppen in speciale kleur • Kabelvoorbereiding voor achteruitrijcamera • Radiovoorbereiding met speakers • TV-pakket (22” vlakscherm tv + houder, Teleco Flatsat Classic 65)

    Buscamper

    Voor het modeljaar 2022 worden de kampeerauto’s standaard geleverd met Isofix inclusief standaard. Een start & stop-functie inclusief booster en cruisecontrol, evenals een handmatig instelbare airconditioning in de bestuurderscabine en een passagiersairbag zijn nu standaard inbegrepen. De speciale uitrusting is uitgebreid met een vouwgordijn en een 4 meter lange luifel in de CV640. In Edition 15 zullen de Camper Vans voor het eerst verkrijgbaar zijn met een pop-up dak. Deze uitbouw zorgt voor nog twee bedden en nog meer comfort. Het hefdak is een huis ontwikkeling van de Erwin Hymer Group, de beklimming gebeurt met een telescopische ladder en is zwart. Binnen in het dak ligt een hoogwaardige matras met houten lattenbodem met een ligoppervlak van 206 x 143 cm. In de speciale uitvoering Edition15 zijn de kampeerauto’s verkrijgbaar in de indelingen CV540, CV600, CV601 en CV640.

    Alle nieuwe kenmerken van de kampeerauto’s in modeljaar 2022 in één oogopslag: Bijzondere uitrusting: • Nieuw: vouwgordijn • Nieuw: voortent nu 4 m, in plaats van 3,75 meter voorheen met de CV640 Standaarduitrusting: • Nieuw: Isofix met basis basispakket: • Nieuw: Elektrische en verwarmde buitenspiegels • Nieuw: Radiovoorbereiding met speakers en dakantenne (DAB) • Nieuw: Captain Chair incl. 2 armleuningen Nieuw: Stylepakket: • Radiatorrooster in glanzend zwart met chromen strips • Stuurwiel en pookknop in leer afwerking • Dashboard met applicaties (Techno-Trim) Nieuw: Chassis Safety Package: • Remassistent met voetgangers- en fietserdetectie • Lane Departure Warning • Regen- en lichtsensor • Verkeersbord- en grootlichtsensor Nieuw: Chassis Easy Driving Package: • Adaptieve cruisecontrol• Intelligente snelheidsdetectie • Vermoeidheidsdetectie Fiat standaarduitrusting: • Nieuw: handmatige airconditioning in de bestuurderscabine • passagiersairbag • cruise control • Start & Stop-functie inclusief BoosterFiat Speciale uitrusting: • digitaal instrumentenpaneel i.v.m. multifunctioneel stuur • Multifunctioneel stuur (nieuwe look) • elektrische parkeerrem • full led-koplampen incl. ruitenwisserknipperlichten en led-dagrijverlichting • koplampen met zwart frame • led-dagrijverlichting lichtstrips.

    De integrale

    De integrale kampeerauto’s krijgen een uitgebreide facelift van de voorkant en van het dashboard. LED-koplampen met een eigen lichtsignatuur en een nieuwe oppervlaktestructuur zijn slechts twee innovaties die de geïntegreerde onmiskenbaar maken.

    Ze hebben allemaal standaard een Start & Stop-functie inclusief Cruisecontrol, handmatig regelbare airconditioning in bestuurderscabine en passagiersairbag geleverd. Daarnaast heb je nu de keuze uit een stijl Pakket, inclusief een stuur en lederen versnellingspook. In de speciale editie Edition15 zijn de integralen in de indelingen I338, I447 en I449 beschikbaar.

    We zetten veel nieuwigheden op een rij:

    Facelift van de voorkant:

    LED-koplamp met zijn eigen lichtsignatuur

    De LED-richtingaanwijzer is aangepast aan de lichtsignatuur met een richtingaanwijzer afdekking

    Radiatorrooster met chromen applicatie en Carado of Sunlight opschrift

    Nieuwe koplamp covers

    Externe hoogte van 2,90 meter

    DAB + dakantenne

    Facelift-dashboard:

    Harmonieuze uitstraling, integratie van de passagierskast

    Geen zichtbare schroefpunten meer

    Nieuwe oppervlaktestructuur, gebaseerd op Fiat

    Mobiele telefoon “opbergruimte” links en rechts voor bestuurder en voorpassagier

    Opvouwbare passagierskast met veel geïntegreerde opbergvakken

    Fiat standaarduitrusting:

    Digitaal instrumentenpaneel alleen in combinatie met multifunctioneel stuurwiel

    Elektrische parkeerrem

    Mobiel Oplader (Telefoonbox) inductief.

    De halfintegralen.

    De halfintegrale modellen zijn vanaf modeljaar 2022 verkrijgbaar naast de standaarduitrusting en het basispakket in de uitrustingspakketten Style, Chassis Safety en Chassis Easy Driving.

    Het basispakket wordt uitgebreid met elektrische en verwarmde buitenspiegels en een daarin geïntegreerde DAB-antenne. Een cruise control, een handmatig instelbare airconditioning voor de bestuurderscabine evenals een start & stop-functie inclusief booster en een passagiersairbag zijn standaard in het nieuwe model. In de speciale editie Edition15 zijn de halfintegrale modellen beschikbaar in de indelingen T135, T338, T447, T448 en T459.

     Enkele nieuwe kenmerken van de halfintegrale modellen voor modeljaar 2022 in één oogopslag: Speciale uitrusting: • Nieuw: vouwgordijn • T-kap ombouw uit LFIBasic pakket • Elektrisch en verwarmde buitenspiegels • Radiovoorbereiding met speakers • DAB-antenne geïntegreerd in de buitenspiegel Stylepakket: • Radiateurgrille, glanzend zwart met chromen strips • Stuur en pookknop in leer • Dashboard met applicaties (Techno-Trim) Chassis Safety Package: • Remassistent met voetganger en fiets Bestuurdersdetectie • Rijbaanassistent • Regen- en lichtsensor • Verkeersbord- en grootlichtdetectie Chassis Easy Driving Pakket: • Adaptieve cruisecontrol • Intelligente snelheidsdetectie • Slaperigheidsdetectie Fiat Standaarduitrusting: • airconditioning in bestuurderscabine handmatig • passagiers airbag. Start & Stop functie incl. BoosterFiat Speciale uitrusting: • Digitaal instrumentenpaneel alleen in combinatie met multifunctioneel stuur • Multifunctioneel stuur (nieuwe look) • Elektrische parkeerrem • Volledig LED-koplampen inclusief ruitenwissers en LED-dagrijverlichting • koplampen met zwart frame.

    Alkoof kampeerauto’s

    De Alkoof-modellen worden in het modeljaar 2022 standaard geleverd met Start & Stop-functie inclusief booster, cruisecontrol, passagiersairbag en handmatige airconditioning in de bestuurderscabine. Naast het basispakket, dat is uitgebreid met elektrische en verwarmde buitenspiegels, kunt u nu kiezen voor de pakketten Style, Chassis Safety en Chassis Easy Driving. U kunt ook genieten van een glanzend zwarte radiatorgrille met chromen strepen (StylePackage), een remassistent met voetgangers- en fietserdetectie (Safety Package) of intelligente snelheidsdetectie (Easy Driving Package). De speciale uitrusting is aangevuld met een elektrische parkeerrem, een visueel opnieuw ontworpen multifunctioneel stuur en vele andere opties. Enkele nieuwigheden voor het modeljaar 2022.

    Speciale uitrusting: • Roman blackout basispakket: • elektrische en verwarmde buitenspiegels • radiovoorbereiding met luidsprekers en dakantenne (DAB) Stylepakket: • Radiateurgrille, glanzend zwart met chromen strepen • Lederen stuurwiel en pookknop • Dashboard met applicaties (Techno-Trim) Chassis Safety Package: • Remassistent met voetgangers- en fietserdetectie • Lane Departure Warning • Regen- en lichtsensor • Verkeersbord- en grootlichtdetectie Chassis Easy Driving Package: • Adaptieve cruisecontrol • Intelligente snelheidsherkenning • Slaperigheidsherkenning

    Fiat Standaarduitrusting: • handmatige airconditioning in de bestuurderscabine • passagiersairbag • cruisecontrol • Start & Stop-functie inclusief boost.

     

    26-07-2021 om 21:10 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knaus klaar voor 2022

    De nieuwigheden van het modeljaar 2022

    Opening van nieuwe horizonten.

     Onder het motto "New Horizons" presenteert Knaus Tabbert de toekomst van caravanning en de hoogtepunten van morgen

    Het afgelopen jaar heeft veel uitdagingen met zich meegebracht, maar caravanning heeft zijn potentieel bewezen als een (crisis)veilige vorm van vakantie en is allang midden in de samenleving aangekomen

     Knaus Tabbert AG als aanjager van innovatie zet de volgende beslissende stappen vooruit. Sterke E.POWER en mobiele ONE‐NIGHT‐STAND‐Energy elektrificeren in de ware zin van het woord en openen volledig nieuwe mogelijkheden als de volgende fase van elektromobiliteit. Dankzij de innovatieve SUPERLIGHT-technologie voor maximale gewichtsbesparing staat niets zelfs de meest uitgebreide paklijst voor familievakanties in de weg. Innovatie ontworpen door Knaus Tabbert is het nieuwe Dyonic-chassis dat lichtere, veerkrachtigere en duurzamere optimale klantvoordelen biedt.

    Met kracht en moed om te innoveren, zal het hooggekwalificeerde team op de locaties Jandelsbrunn, Mottgers, Schlüsselfeld en Nagyoroszi blijven imponeren met revolutionaire nieuwe ontwikkelingen in het modeljaar 2022 - en de toekomst van caravanning binnen handbereik brengen.

    llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

     Nieuwe uitrustingsopties

    • Of het nu ondersteboven, schuin of verticaal is – nooit meer een uitglijdende bril dankzij silwyREADY.
    • Velocate 2.0: Nu ook met temperatuur- en niveauweergave in de app.
    • Helderder, contrasterender, beter – het nieuwe Pioneer-navigatiesysteem met parkeerradar.
    • ONENIGHTSTAND: "Mobiele" elektrische energie voor een nacht met de caravan.
    • Andere opties: Smart TV, Lithium-ion batterij en veiligheidsvoorzieningen.
    • In serie: Hygiënisch perfect water op elke bestemming – het nieuwe bluuwaterfilter.
    • Nog veiliger, nog beter uitgerust: de nieuwe Fiat Ducato serie 8

    lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

    KNAUS

    • Ongeëvenaard: de L!VE I met innovatieve FoldXPand achterkant, geoptimaliseerde gasbox en nieuwe opties.
    • De luxe liner van KNAUS is nu ook verkrijgbaar als tweeassig voertuig: de SUN I met een nieuwe exclusieve plattegrond.
    • Geen compromissen: De nieuwe VAN I combineert autodynamiek met een groot gevoel voor ruimte.
    • Ideale allrounders en nu echte klassiekers: SKY TI en SKY TI PLATINUM SELECTION met FoldXPand achter in een nieuwe dimensie en unieke nieuwe functies.
    • Sportieve ruimtewonderen met state-of-the-art assistentiesystemen: VAN TI en VAN TI VANSATION nu ook op MAN TGE.
    • Ontspannen en veilige caravanvakantie voor vier- en tweevoeters: KNAUS werkt samen met Lucky Dog Camper.
    • De volgende fase van elektromobiliteit – volledig elektrisch: SPORT en SÜDWIND met krachtige E.POWER.
    • Lichter, innovatiever, eleganter, sportiever, met een nieuw interieur en exterieur: de nieuwe SPORT.
    • Caravanicoon met een sterk karakter: SÜDWIND en SÜDWIND 60 YEARS in een nieuw uiterlijk.
    • CUV-innovatie: De BOXDRIVE met nieuw interieur en innovatieve 600 XL hoogdakplattegel  combineert rijveiligheid en functionaliteit.

    IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

     WEINSBERG

    • Maximale gewichtsbesparing, geen belastingsstress meer  dankzij de revolutionaire SUPERLIGHT-technologie bij CaraHome en CaraCore.
    • Stijlbewuste trendsetter: De CaraCore met geoptimaliseerde gasbox en nieuwe opties.
    • Uitstekende ruimte: De CaraHome met een uitgebreid plattegrondportfolio.
    • Nog handiger: Optimalisaties voor badkamer en gasbox bij CaraLoft en CaraSuite.
    • Consistent elektrisch: De CaraCito nu met inductiekookplaat en intelligente elektrische bediening.
    • Lichter, veerkrachtiger, duurzamer – het innovatieve Dyonic chassis voor CaraOne en CaraCito.
    • Nog beter in het nieuwe modeljaar: de CUV's van WEINSBERG met tal van veranderingen en nieuwe opties.

    IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

    TABBERT

    • Modern, automotiv, innovativ: Neuer, geräumiger Familiengrundriss für den DA VINCI.

    T@B

    Zeitloser Klassiker – der kultige T@B fährt erfolgreich ins Modelljahr 2022

     IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

    Nieuwe opties voor alle Knaus Tabbert voertuigen

     silwyREADY

    Met de nieuwe silwyREADY-uitrusting,die op aanvraag beschikbaar is voor alle Knaus Tabbert-voertuigen, blijven brillen en potloden van alle soorten veilig op hun plaats, zelfs tijdens het rijden - ondersteboven, diagonaal of verticaal. Omdat: De zelfklevende silwy‐ondervloeren zijn van metaal, zodat de silwyvaten voorzien van een magneet in de basis niet rammelen, uitglijden of omvallen. De silwyREADYapparatuur kan als losse optie of als onderdeel van een pakket worden besteld. De metsilwyREADY uitgeruste voertuigen hebben een metalen mat in een van de keuken bovenkasten, evenals een vrij te plaatsen metalenstrip ,die ook kan worden bevestigd aan verticale en hellende oppervlakken.. Het silwyREADY-pakketbevat ook een metalen nanogelkussen met magneetpen, dat zich aan bijna elk oppervlak hecht en keer op keer kan worden verwijderd en verplaatst zonder resten achter te laten. Notities en foto's kunnen eraan worden toegevoegd, e.B. De metalennanogelonderzetter is overal klaar voor gebruik. Het houdt ook zonder residu op verschillende oppervlakken en zet het glas wijn vast, zelfs op de meest wiebelige kampeertafel.

     IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

    Velocate‐Uitbreidingspakket

    De Velocate GPS-tracker kan nu worden uitgebreid met Bluetooth-sensoren, die het mogelijk maken om op elk gewenst moment de interne temperatuur en het gasniveau in de bijbehorende app op te vragen. Daarnaast is er een mobiele bewegingsmelder voor het interieur, die informeert over ongenode gasten   zonder de campingburen lastig te vallen met een alarmgeluid. Het Velocate uitbreidingspakket is op aanvraag beschikbaar voor alle caravans en  kampeerauto’s van KNAUS,WEINSBERG,T@B en TABBERT. Om de voertuigen uit te breiden met nog meer slimme functies, zijn er extra draadloze sensoren beschikbaar op de website van velocate.com.

     Nieuwe Pionier‐Navi

    Voor modeljaar 2022 is het nieuwe navigatiesysteem van Pioneer optioneel beschikbaar voor alle zwerfauto’s  met helderder en contraster 9" multi-touchdisplay, verbeterde kijkhoek, 24-bits kleurdiepte en draadloze Apple Carplay en draadloze Android Auto-verbinding voor iOS- en Android-smartphones. Daarnaast is de parkeerradar van het gerenommeerde vakblad promobil geïntegreerd in het navigatiesysteem. In combinatie met het head-up‐display in de nieuwe Fiat Ducato 8 biedt het nu een nog groter scala aan functies :Als de navigatie van de smartphone wordt gebruikt, toont het head‐up‐ display ook deze navigatie-instructies  een unieke functie die zelfs in de automobie lsector nog niet wordt aangeboden.

     one-night stand

    Zelfvoorzienend staan voor een nacht met de caravan  de optie ONENIGHTSTAND maakt het mogelijk. Het kan worden besteld voor de WEINSBERG CaraCito evenals de KNAUS Caravans  SPORT en SÜDWIND en biedt voldoende VERMOGEN om de werking van de licht-, waterpomp- en compressor- koelkast voor maximaal één nacht mogelijk te maken en dus elektrisch zelfvoorzienend te zijn  Deze mobiele ONE‐NIGHT‐STAND‐energie  opgeslagen in een Power XChange batterij van Einhell (4 – 6 Ah)  is natuurlijk flexibel en veel goedkoper dan een retrofit‐"mobiel systeem" met grote batterij en laadtechnologie. Afhankelijk van het gebruik van de verschillende verbruikers in de caravan kan deze ook worden aangevuld met extra accu's. De Power X‐Change accu wordt ook tijdens het rijden opgeladen via de toevoerleiding van het trekkende voertuig en kan dankzij het Power XChangesysteem ook thuis worden gebruikt, e.B. voor veel tuingereedschap of ander gereedschap.

     IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

     Meer opties

    Op verzoek zijn alle voertuigen van KNAUS, WEINSBERG en TABBERT te bestellen met een Smart TV  en zijn daarom ideaal uitgerust voor de toekomst van televisie. Lineaire televisie wordt immers steeds minder belangrijk en video-on-demand aanbod wordt steeds belangrijker. Met een mobiele hotspot, zoals de Gigacube van Vodafone ©, of internettoegang op de camping, is het mogelijk om series of films via de tv te streamen. Vanaf het modeljaar 2022 zal Knaus Tabbert elk besteld voertuig uitrusten met een tv met een smart-tv, waarmee hij voldoet aan de video-on-demand-trend. Krachtige lithium-ionbatterijenzijn beschikbaar voor alle kampeerauto’s en buscampers. Nieuwe Fiat-opties  Lane Keeping Assist, Care Drive en ACC  zorgen voor meer veiligheid in alle campeervoertuigen.

     Standaard: waterfilter uit bluuwater

    Hygiënisch perfect water op elke bestemming  het nieuwe bluuwaterwaterfilter verwijdert ziektekiemen, bacteriën en zeer kleine deeltjes bijna volledig (99.999%) uit het water van Knaus Tabbert voertuigen (in serie). De vervangbare filterpatroon met zeer efficiënt ultrafiltratiemembraan wordt verticaal of horizontaal tussen de watertank en het bemonsteringspunt in het leidingsysteem gemonteerd. Het heeft een filtercapaciteit tot 8000 liter  en dankzij een tijdstripindicator in het voertuig kan de resterende gebruikstijd op elk moment worden gecontroleerd. Een vervanging van de bluuwatercartridge is vereist na uiterlijk zes maanden, afhankelijk van het gebruik. Dankzij het klik- en klikklare snelkoppelingssysteem kan het eenvoudig en druppelbestendig worden vervangen.

     Fiat Ducato Serie 8

    Nog veiliger, nog beter uitgerust: Fiat stapt over op de nieuwe Ducato van de Series 8 – en ook de kampeerauto’s en camperbussen van KNAUS en WEINSBERG profiteren hiervan. De opnieuw ontworpen voorkant met volledige LED-koplampen, herzien radiatorrooster en onderloopbescherming ziet er opvallender uit. Dit wordt geëvenaard door de twee nieuwe grijstinten die het kleurenpalet van het chassislakwerk aanvullen. Het interieur van de cabine is verbeterd.  Bijvoorbeeld door het digitale instrumentendisplay, de radio met 5" kleurendisplay en de nieuwe deurbekleding, die vier opbergvakken en een flessenhouder heeft. Als het handmatige airconditioningsysteem voor de cabine wordt besteld, is er ook een inductieve smartphone-oplaadhouder. De herziene versnellingspook, het stuurwiel en de elektrische stuurbekrachtiging zorgen samen met moderne assistentiesystemen voor meer veiligheid en nog meer rijcomfort, waaraan ook de nieuwe, krachtigere motor bijdraagt. U kunt kiezen tussen handgeschakelde 6-traps transmissie en 9-traps automatische transmissie.

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

     KNAUS

    Kampeerauto’s

    Het nieuwe modeljaar brengt nieuwe opties voor alle KNAUS kampeerauto’s: Op aanvraag zijn het modulaire transportsysteem e.hit met verhoogd laadvermogen (150 kg in plaats van 120 kg) en een nieuw scooterplatform voor de e. hit beschikbaar. AGUTI PREMIUM stoelen zijn nu geïnstalleerd in de volledig geïntegreerde stoelen (standaard in de SUN I, optioneel in de VAN I en L!VE I  met geïntegreerde riem, riemspanner en gordelherkenning, traploos verstelbare armleuning, hoogte kantelverstelling, 200 mm longitudinale aanpassing, rugleuningverstelling, draaiconsole, stoeldetectie en ventilatie voor de stoel en rug. Op verzoek zijn er ook AGUTI EXCLUSIVE-stoelen beschikbaar voor de drie geïntegreerde modellen, die ook luchtvering, kantelverstelling, verwarmde stoelen en lendensteun met twee kamers hebben. VAN IVAN TI en VAN TI VANSATIONL!VE TI en L!VE WAVE zijn vanaf modeljaar 2022 op aanvraag te bestellen met centrale vergrendeling voor de garagedeuren. Voor de VAN TI PLUS PLATINUM SELECTION is er een optionele trek voorzonwering voor de zijruiten. De SKY WAVE is nog steeds te bestellen als speciaal model 60 YEARS.

     L!VE I

    De L!VE I wordt nog exclusiever voor het nieuwe modeljaar: hij krijgt de innovatieve FoldXPand-achterkant - de driedimensionale achterwand met inbouw geïntegreerde achterlichtdrager, die een beslissende toename van de lengte binnenin mogelijk maakt met behoud van dezelfde externe lengte. De gasbox is in de lengterichting geplaatst, zodat beide gasflessen naast elkaar geplaatst kunnen worden en eenvoudig verwisseld kunnen worden. Op verzoek is er een buitendouche. Daarnaast kunnen de met riem geïntegreerde Fiat-stoelen (d.w.z. de veiligheidsgordel is direct in de stoelen geïnstalleerd) nu ook worden besteld met een hoes in de levende wereldstof.

     ZON I

    Naast de drieassige plattegronden 900 LEG en 900 LX is de SUN I nu ook verkrijgbaar als tweeassige plattegrond: hij gaat het modeljaar 2022 in met de nieuwe 700 LEG plattegrond. Net als de 900 wordt deze standaard geleverd met een Alko chassis met maximale verlaging en Alde verwarming. Daarnaast maakt de nieuwe plattegrond indruk met een GRP douchebak met echte glazen deuren, een 32" Smart TV, een edele glazen vitrine in de entree en een grote 177 liter koelkast in de keuken. Voor maximale bewegingsvrijheid en een groot gevoel van ruimte is de zithoek schuin opgesteld.

     VAN I

    De compacte volledig geïntegreerde VAN I betreedt het modeljaar 2022 op twee plattegronden en met een nieuw exterieur- en interieurontwerp: de dynamische, automotive buitenkant met nieuwe onmiskenbare KNAUS-folieafbeeldingen in blauw en grijs en de indrukwekkende voorkant weerspiegelen het sterke voertuigkarakter. De standaard full LED koplampen in een onmiskenbare U-vorm onderstrepen het uiterlijk en zorgen voor een uitstekend zicht en herkenbaarheid. De innovatieve FoldXPand-achterkant met inbouwachterlichtdrager ziet er niet alleen sportief elegant uit, maar biedt ook voordelen voor het interieurontwerp: de 550 MF heeft ruimte voor een frans bed van twee meter lang. In de 650 MEG biedt schuin meubilair een groot gevoel van ruimte met veel bewegingsvrijheid. Het nieuwe moderne en tegelijkertijd gezellige interieur inspireert met licht hout in combinatie met warme witte oppervlakken in kasten en laden. Passend bij dit kan worden gekozen uit verschillende bekledingen, ook met duurzame actieve stoffen. De riemgeïntegreerde Fiat-stoelen zijn ook op aanvraag verkrijgbaar met bekleding in de levende wereldstof.

     mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

     SKY TI en SKY TI PLATINUM SELECTIE

    Het is een van de best verkochte voertuigen in zijn klasse en is een echte klassieker geworden: de SKY TI. En het rijdt nog beter het nieuwe modeljaar in: SKY TI en SKY TI PLATINUM SELECTION hebben nu ook de innovatieve KNAUS FoldXPand achterkant. De bovenste achterkant is geïmplementeerd in een hoogwaardig LFI-ontwerp met exclusief derde remlicht. Door de op deze manier verkregen binnenlengte konden de plattegronden geoptimaliseerd worden: De schuine opstelling van de zitgroep en in de 650 MEG ook van de keuken en de badkamer zorgt voor maximale bewegingsvrijheid. In de 650 MEG creëert dit ook ruimte voor een andere kledingkast en een zijzitje in de boeg, zodat een extra persoon aan tafel kan zitten. Nieuw in het plattegrondportfolio is de 550 MEG, een compacte en tegelijkertijd ruime plattegrond met eenpersoonsbedden aan de achterzijde. De keuken van alle plattegronden is uitgerust met een grote koelkast van 142 liter – in plaats van de vorige met 133 liter. Optioneel kan een buitendouche worden besteld. De andere lay-outs van de nieuwe SKY TI: 650 MF, 700 MEG en 700 MX. Naast de optimalisaties in het interieur maken het productiemodel en PLATINUM SELECTION ook indruk met de nieuwe sportieve dynamische exterieurafbeeldingen met accenten in carbon en geborstelde roestvrijstalen look.

     VAN TI MAN en VAN TI MAN VANSATION

    De VAN TI PLUS heeft al laten zien dat KNAUS en MAN een geweldig team zijn. Dynamisch, sportief, met state-of-the-art assistentiesystemen en het beste rijcomfort – deze kenmerken worden nu ook overgenomen door de VAN TI: Vanaf het nieuwe modeljaar zal het ook beschikbaar zijn als de VAN TI MAN en de uitgebreid uitgeruste VAN TI MAN VANSATION op basis van de MAN TGE, elk met een 640 MEG-plattegrond. Met 6,89 meter is hij tien cm korter dan de VAN TI PLUS 650 MEG, maar net zo groot in het interieur. Dit is mogelijk dankzij de innovatieve FoldXPand achterkant,die de lengte van het interieur vergroot met een compacte buitenlengte. Er is ruimte voor meer dan twee meter lange eenpersoonsbedden aan beide zijden, die kunnen worden uitgebreid tot de ligweide en een grote zithoek. Net als de keuken en de badkamer met banktoilet is deze schuin gerangschikt – dit maakt perfect gebruik van de ruimte, er is een groot gevoel van ruimte met open visuele assen. De MAN cabine integreert harmonieus in de leefruimte. De ruime keuken is voorzien van een Thetford koelkast van 142 liter en een uitklapbare werkvlakvergroting. De tafel in de zithoek kan ook worden vergroot met een draaibare uitbouw. In de kasten onder de eenpersoonsbedden is ruimte voor een uitgebreide vakantiegarderobe. Op verzoek is de nieuwe VAN TI MAN ook te bestellen met Alde heater. Voor meer rijcomfort en rijveiligheid heeft het standaard een tweekanaals luchtvering op de achteras, die vanuit de cockpit kan worden bediend.

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

     Camperbussen

    Voor het modeljaar 2022 kunnen alle KNAUS CUV's nog individueler worden ontworpen met nieuwe opties: de Dometic 2000 dakairco, die op aanvraag verkrijgbaar is, heeft nu een antracietkleurige kap, waardoor deze perfect past bij het uiterlijk van de CUV's. Daarnaast is het mogelijk om een elektrische softclose schuifdeur te bestellen, evenals grotere kozijnramen in de achterdeur en de SpaceRoof dakverlenging voor voertuigen van hoogte H2  de panoramische uitbreiding zonder panoramische ramen, wat meer hoofdruimte in de cabine creëert en dus een comfortabele, ongehinderde toegang tot de bestuurder en de voorpassagiersstoel (deze vier opties niet met de BOXDRIVE). Op verzoek is er ook een zonnesysteem beschikbaar (niet voor voertuigen met een schuin dak). BOXSTAR 630 FREEWAY en BOXLIFE 630 ME kunnen op aanvraag worden uitgerust met airconditioning of een Midi‐Heki achterin.

    Voor het nieuwe modeljaar heeft de BOXLIFE het Matara Teak meubeldecor ontvangen, wat het feel-good karakter van het interieur verhoogt en het een nobele en tegelijkertijd sportieve uitstraling geeft. De BOXSTAR blijft ook in 2022 leverbaar als uitgebreid uitgerust speciaal model 60 YEARS KNAUS in de volgende indelingen: 540 ROAD, 600 STREET en 630 FREEWAY.

     BOXDRIVE

    De ideale dag- en vakantiegenoot – de BOXDRIVE combineert rijveiligheid en functionaliteit als geen ander. Voor het nieuwe modeljaar heeft het nieuwe felle tinten in het interieur gekregen, waardoor de woonkamer een huiselijk oase van welzijn is. De nieuw ontworpen verlichting neemt het verlichtingsconcept over van de KNAUS camperfamilie: geïntegreerd in muren en meubels, citeert de verlichting in vloeiende filigraanlijnen de KNAUS-schommel en benadrukt tegelijkertijd de ontwerptaal van de BOXDRIVE. Optioneel kunnen accenten worden ingesteld met de nieuwe donkere echt lederen bekleding DARK COFFEE.

    Standaard heeft de BOXDRIVE nu een praktisch draaibad dat twee verschillende gebruiksgebieden combineert: ofwel wastafels en toiletten kunnen worden gebruikt of de draaiwand en wastafel kunnen over het toilet worden gedraaid, waardoor een homogene doucheruimte met gladde wanden ontstaat. Op aanvraag is er ook de kamerbadkamer met bifunctionele wastafel (positie 1: handwasbak, positie 2: ergonomische wastafel). Het optionele opklapbed aan de achterzijde is vervangen door een optioneel praktisch hefbed, waaronder voldoende bergruimte is voor diverse vakantiespullen en zelfs fietsen, e-bikes of andere sportartikelen. De boordtechnologie bevindt zich ook in het achterschip en is comfortabel toegankelijk. De bekleding van de achterdeuren, de eindzijden van de opbergkasten en het mechanisme van de plafondkastkleppen zijn herzien voor optimaal gebruik en ruimtegebruik  in de gebruikelijke hoogwaardige KNAUS kwaliteit. Optioneel is er een tekenfront arcering voor de zijruiten. Op aanvraag is de nieuwe BOXDRIVE te bestellen met antraciet kap of een Midi‐Heki achterin.

    Met de nieuwe BOXDRIVE 600 XL wordt het plattegrondpalet uitgebreid: Het hoge dak creëert een nog grotere ruimte, die ook veel hoofdruimte biedt voor grote buscampers, en integreert het ComfortSlide-bed perfect in het boeggedeelte. De 600 XL biedt vier ruime comfortabele slaapplaatsen op een lengte van slechts zes meter. Met slechts een paar eenvoudige stappen wordt het ComfortSlide bed soepel en gemakkelijk in de slaappositie geduwd. Dankzij geïntegreerde isolatie beschermt het hoge dak tegen kou en warmte. Het dakraam laat veel licht en lucht binnen. De sportieve lijnen van het dak zijn optimaal afgestemd op het basisvoertuig  dit ziet er niet alleen goed uit, maar zorgt ook voor de beste aerodynamica. Talrijke opbergvakken en opbergkasten met soft-close functie, een ruime badkamer, de grote keuken en twee aparte slaapgedeeltes in de boeg en achtersteven maken de BOXDRIVE 600 XL het ideale voertuig voor elke camper zowel voor koppels als voor gezinnen.

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

     Knaus

    Caravans

     De elektrische innovatie: E.POWER

    KNAUS staat voor innovatieve kracht, de hoogste kwaliteitsnormen en state-of-the-art technologieën – en dat is vooral duidelijk in het modeljaar 2022 voor caravans: E.POWER is de volgende fase van elektromobiliteit.

    Het idee: nieuwe en bestaande doelgroepen aanspreken met de ideale uitrusting: Meer dan 80 procent van de kampeerders zijn seizoen kampeerders die vooral tussen Pasen en oktober onderweg zijn. Vanwege deze voorkeursperiode is het voor velen van hen belangrijk dat hun voertuig is uitgerust met een luchtkoeler. Vooral camping beginners hebben vaak problemen met de complexiteit van voertuigtechnologie en angst voor contact met gasflessen en apparaten. Nieuwe intuïtieve en onderhoudsarme voertuigconcepten die geen verborgen onderhoudskosten met zich meebrengen, fungeren dus in veel opzichten als probleemoplossers. Hoe lichter de caravan, hoe beter, dus hij kan ook worden verplaatst door kleine sleepvoertuigen. Verhuurders en hun klanten waarderen deze voordelen ook. Voor hen is een uitgebreid assortiment apparatuur tegen een aantrekkelijke prijs ook een groot voordeel.

    De implementatie: Moderne elektrische apparaten zijn uiterst energiezuinig en de perfecte oplossing om te voldoen aan de eisen van zowel seizoen kampeerders, nieuwkomers als verhuurders. Zo kan een inductiekookplaat intuïtief bediend worden en is bij veel kampeerders thuis al bekend. Een verwarmings- en airconditioningcombinatie met warmtepomptechniek zorgt ervoor dat er in de zomer en tijdens de overgangsperiode altijd een aangename temperatuur in het voertuig is. Met een volume van 98 of 150 liter (afhankelijk van het model) houdt een energiebesparende compressorkoelkast alles vers wat nodig is voor de vakantiekeuken.

    Het resultaat: het juiste voertuig aanbieden voor elk type camping. De E.POWER is, uniek in de industrie, uitgerust met intelligente elektronica met selecteerbare zekering (6A/10A/16A), die alle elektrische apparaten in het voertuig bestuurt en prioriteert. Afhankelijk van welke bescherming er op de camping beschikbaar is en welke voertuigfuncties nodig zijn, wordt prioriteit gegeven aan de kookplaat, verlichting, verwarming/airconditioning, enz.  De slimme bediening zorgt hiervoor en past de energieverdeling aan zodat de zekering op de camping er niet "uit springt". Geselecteerde plattegronden van de SÜDWIND en SPORT zijn nu verkrijgbaar als volledig elektrische E.POWER-modellen (SÜDWIND 460 EU, 500 FU, 500 QDK; SPORT 400 LK, 400 QD, 420 QD, 450 FU, 460 EU, 500 EU, 500 FU, 500 KD, 500 QDK, 500 UF). Aangepast voor apparatuur zijn deze maar liefst 50 kg lichter dan de gasversie. De tien elektrische SPORT-plattegronden zijn ook voorzien van uitgebreide speciale modeluitrusting: de SPORT E.POWER SELECTION met 17" aluminium velgen, gladde plaatwanden, steunwiel met gewichtsdisplay, mobiele 25-liter vuilwatertank, omgevingsverlichting, extra 230 V- en USB-aansluitingen, insectenbeschermingsdeur, rookmelder, BluuWater-waterfilter, bed functie voor eenpersoonsbedden, COZY HOME-pakket en nog veel meer. Verder zijn er natuurlijk alle indelingen van de SPORT als seriemodel in de gasversie. Hetzelfde geldt voor de drie elektrische indelingen van de SÜDWIND: Ze hebben de uitgebreide 60 YEARS KNAUS-apparatuur en gaan zo het nieuwe modeljaar in als een speciaal model SÜDWIND 60 YEARS E.POWER. Verder zijn alle SÜDWIND indelingen ook verkrijgbaar als 60 YEARS uitvoering met gasinstallatie en natuurlijk als seriemodel.

    De nieuwe SPORT en SÜDWIND nemen het nieuwe, zeer eigen familieontwerp van de volledig geïntegreerde KNAUS-caravans over: twee onmiskenbare caravans in het opvallende, tijdloze KNAUS ontwerp, die de ideale vakantiepartner zijn voor elke caravanner  van koppels tot grote gezinnen, van camping beginners tot verhuurders.

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

     

     Sport

    Naast de E.POWER SELECTION is er nog veel gebeurd in de SPORT voor het nieuwe modeljaar: het nieuwe exterieurontwerp met aangepaste manoeuvreergrepen aan de voor- en achterzijde, zilvergrijze sticker met KNAUS swingelement en FoldXPand achterzijde met inbouw achterlichtdrager geeft de caravan een sportieve uitstraling. Het nieuwe interieur met moderne, kubieke meubelstijl maakt indruk met kruisnerfhout en lichte oppervlakken in de badkamer, keuken en zithoek. Edele verlichte bekledingstoepassingen in de zithoek verspreiden een aangenaam indirect licht. De nieuwe BLUE NIGHT bekleding past bij het elegante sportieve karakter van de SPORT, die standaard soft-close kleppen heeft voor een hoog comfortniveau. Op verzoek is er een Bluetooth-geluidssysteem dat kan worden aangesloten op mobiele apparaten, USB 3.0-aansluitingen op elk zwanenhalslicht, drie zijramen bij het kiezen van het drievoudig stapelbed en een comfortdouche voor de indelingen 500 KD en 580 QS. Alle compacte indelingen tot en met 500 carrosserielengte zijn in serie uitgerust met de Truma Vario Heat heater. Hierdoor ontstaat er nog meer ruimte in de kasten dan voorheen. Dankzij intelligente lichtgewichtconstructies geïnspireerd op structuren in de natuur, is de nieuwe SPORT nog waardevoller en indrukwekkender van uiterlijk met behoud van hetzelfde gewicht. Het indelingen portfolio is ook aangepast om alle kampeerders de optimale kamerindeling van eenpersoons tot gezin te bieden: Nieuw zijn 650 FDK en 650 UFK, daarnaast zijn er de bovengenoemde tien gasvrije indelingen evenals 540 FDK, 540 UE en 580 QS.

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

     

     SÜDWIND  60 JAAR KNAUS

    Het caravanicoon SÜDWIND gaat ook het modeljaar 2022 in met een nieuw exterieur en interieur: de nieuwe gasbox met carbon-look toepassingen, geoptimaliseerde vorm en grootte en robuuste golfplaten vloer biedt nog meer ruimte en gemakkelijkere toegang. De driedimensionale foldXPand achterzijde, de nieuwe opvallende sticker in zwart en zilvergrijs met KNAUS swing en de donkere omlijsting van de zijwandramen met SÜDWIND belettering geven de caravan een compleet nieuwe look, waardoor het sterke karakter op het eerste gezicht herkenbaar is. Het Pro.TecFrame op de SÜDWIND 60 YEARS KNAUS in opvallend zwart, passend bij de nieuw ontworpen grijze en zwarte add-on onderdelen en de innovatieve exterieurkleur Campovolo grijs (60 JAAR ook in wit op aanvraag) – zorgt niet alleen voor een uitstekende stabiliteit door de zijkant, boeg, achterwand en dak te combineren, maar integreert ook perfect en geeft de caravan een harmonieus silhouet. Het nieuwe ontwerp van het Pro.Tec-frame – veel hoekiger en beknopter – past perfect bij het nieuwe voertuigontwerp. De indelingen 500 PF, 650 PEB en 650 PXB zijn nu standaard voorzien van een serviceklep linksvoor. In het nieuwe interieur zorgen felle, warme kleuren voor een feel-good sfeer: dwars gelamineerd hout en warme witte hangkastfronten met een discreet grafisch patroon geven de woonkamer een moderne en tegelijkertijd gezellige flair. Het nieuw ontworpen nobele meubilair is vakkundig geënsceneerd met deels indirecte verlichting. Filigraan lichtstrips pikken het KNAUS-swingelement van de buitenafbeelding op. Optioneel is er een 27" TV beschikbaar voor de SÜDWIND, die perfect past in het nieuwe meubilair. Daarnaast zijn er drie zijramen op aanvraag bij het bestellen van het drievoudig stapelbed. Van de 16 verschillende indelingen, waarvan er twee nieuw zijn: 650 FSK en 650 LX .

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    26-07-2021 om 06:22 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!