Inhoud blog
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    07-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een smalle Etrusco

    Etrusco V6.8SR Complete Selection.

    Voor de eerste maal bouwt Etrusco een fabrikant uit de Hymer-Gruppe een smalle halfintegrale kampeerauto op een Renault basisvoertuig.

    Bij een vlugge blik in het interieur ziet het er zeer gezellig uit. Met zijn 6,82 m lengte en 2,14 m breedte behoort hij niet tot de grote kampeerauto’s. voor dit type gebruikt de fabrikant een Renault met een vlak bodem chassis. In mooi Vlaams werd dat vroeger “planché cabine” genoemd. Vooraan kijkt men op een indrukwekkende radiator grille met het Renault kenteken in de midden. Voor de aandrijving zorgt een 2,3 l turbo diesel 145 pk, die zijn paardjes via een 6 versnellingsbak naar de voorwielen stuurt. Voor de opbouw gebruikt Etrusco sandwichpanelen met hagelbestendige polyester beplating. Het dak is 33 mm dik, de wanden zijn 34 mm dik. Voor de bodemplaat heeft men er van 41 mm dikte gebruikt. De garage kreeg een stevigere maar niet geïsoleerde vloer. Heel het koetswerk is zoals het hoort keurig afgewerkt en de aansluitingen van de stuurcabine met de opbouw zorgvuldig dicht gekit. Om de kampeerauto mooier, veiliger en comfortabeler te maken zijn er verschillende pakketten te koop.

    Voor het interieur hebben de ontwerpers zich aan een klassieke en veel gebruikte indeling gehouden. Het meubilair is in een houtdecor met in verschilleden grijs tonen elementen. Kussen vallen met hun kleur harmonisch bij het geheel. Alles zeer keurig afgewerkt.

    Achterin zijn enkele bedden, een compacte natte cel met afzonderlijke douchecel sluit er bij aan. Daar tegenover is de keuken met opvallend groot aanrecht. Vooraan is de zitgroep met rechte tweepersoonszitbank en uitgeklapt een redelijk groot tafelblad met schuifprofielen aan de wand en rustend op een plooibare poot. Dat we hier in een smalle versie halfintegrale vertoeven  merken we nauwelijks. Misschien diegene die in het 0,72 m smalle bed moet (mag) slapen wel. Maar zoals in bijna alle zwerfauto’s kan van de twee bedden één groot bed gemaakt worden. Met een op maat gemaakt laddertje komen de zwervers in het bed. De 12 cm dikke matrassen liggen op een lattenbodems en waarborgen een zalige nachtrust. Onder de voeteinden zijn leg- en hangkasten.

    In de praktische en goed dicht gekitte badkamer zwenkt het wastafeltje met de spiegelwand voor de draaibare Thetford wc en completeert de douche met een goed sluitende deur. Twee aflopen zorgen dat al het water in de douchebak zijn weg naar de water afvaltank vindt. Om een betere afvoer van de waterdampen te krijgen had het dakluik iets groter mogen zijn. Een handdoekdroger heeft de fabrikant niet vergeten hier te plaatsen.

    Naast de buitendeur heeft de keuken haar plaats gekregen. Twee kookvuren met elektrische ontsteking en de spoelbak zijn geïntegreerd in het aanrecht dat groot genoeg is om er naast nog een werkblad over te houden. Kookvuren en spoelbak kan men met zwarte platen afdekken. Onderaan is een 78 l grote absorptiekoelkast gemonteerd. Samen met de bovenkast is er voldoende bergruimte voor het keukengerief voor twee zwerver. De gasafsluiters zijn snel bereikbaar in geval van nood. LED’s zijn op de juiste plaats geïnstalleerd om een goed zicht in de potten te hebben. Goed geplaatste LED’s vinden we ook boven de hoofdeinden van de bedden.

    De zitgroep bestaat uit een 2 persoonszitbank met kopsteunen en veiligheidsgordels, 2 draaibare cabinezetels en een zijzitbank. Met wat knutselwerk kan men het tafelblad vergroten en kunnen er 5 zwervers comfortabel van de tafelaanbiedingen genieten.

    Samen gevat.

    Met de Renault Master maakt Etrusco een start met een stevige, eenvoudige en doordachte basis voertuig. Daarbij nog een zinvol en compleet woongedeelte maakt van de Etrusco V6.8SR een leuk vakantievoertuig.

    Een tweede type de Etrusco V5.9DR staat al iets verder dan de planning.

    Technische gegevens

    Basisvoertuig Renault Master met vlak bodemchassis.

    Motor: 2,3 l turbo diesel 145 pk 

    6 versnellingsbak

    L X B X H: 6,82 x 2,14 x 2,71 m

    MTM 3.500 kg

    Rijklaar 2.745 kg

    Bedden 1,95 x 0,8 m.    

           1,94 x 0,72 m.

    Meer info: Etrusco.com/NL









    07-05-2023 om 15:51 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een luxe Laika Kreos

    Laika Kreos L5009.

    De Kreos is zowat het vlaggenschip van Laika. Gestadig de modellen aanpassen zodat de Kreos altijd update is, is de leuze van Laika.

    Het was de rede om de nieuwste Kreos L5009 eens nader te bekijken. De statige 7,9 m lange halfintegrale met 2 langs enkele bedden boven de garage, een extra grote badkamer, een knappe keuken plus een L-vormige zitgroep met ronde tafel vormen in grote lijnen het luxe verblijf voor twee zwervers.

    Het basisvoertuig voor deze knap afgewerkte opbouw met verwarmde en geïsoleerde dubbele bodem is de Fiat Ducato Heavy met laag AL-KO chassis aangedreven door een 140 pk sterke turbodiesel. Het is logisch dat Laika deze goed uitgeruste kampeerauto als een 4,5 tonner aanbiedt.

    Voor het koetswerk gebruikt de fabrikant ongewoonlijk 44 mm dikke sandwich panelen met langs beide zijden aluminium beplating. Voor het dak zijn hagelbestendige polyester platen gebruikt. 42 mm dikke bodemplaten vormen de 25 cm hoge dubbele bodem. Via binnen deksels en buitenkleppen is de inhoud bereikbaar. Het knappe achterfront is uit polyester vervaardigd met al even mooi gevormde geïntegreerde LED achterlichten. De bekende deurfabrikant Hartal mocht de kloeke deur met venster en een drievoudig slot leveren. Tot slot zijn er enkele licht doorlatende dakluiken geplaatst.

    Een eerste blik in het interieur ontlokt ons een “wauw” kreet. De ontwerpers van Laika combineerden echt hout elementen met donkere wanden. Om het schitterend effect nog te verhogen zijn de kussen in een licht beige kleur. Dank zij de dubbele bodem kon men de vloer zonder opstapjes leggen. De Alde vloeistof verwarming zorgt voor een aangename temperatuur in het interieur inclusief de bagageruimte. Eens men zich in de kussens van de zitgroep heeft neergevlijd is de lust om terug recht te staan over.

    Buiten het genot van de zitgroep is er nog een schitterende keuken. Het aanrecht is gemaakt uit hoogwaardig Corian materiaal. Drie kookvuren met elektronische ontsteking staan ver genoeg van elkaar om een grote pot of pan te kunnen gebruiken. Afgedekt met een Corianplaat is de spoelbak met verdoken kraan in het aanrecht verwerkt. In de onderkast met donker front zijn laden, samen met de apothekers lade is er genoeg plaats voor keukengerief. Voor het lichtere materiaal is de bovenkast geschikt. Een 153 l grote koelkast met links en rechts opendraaiende deuren houdt de drankjes en voedsel fris. Tussen de enkele bedden en de keuken heeft Laika een ruime badkamer geïnstalleerd. Alleen al maar naar kijken geeft een prettig gevoel.  Achter de acryl glazendeur is een roestvrijstalen regendouche met een afzonderlijk te bedienen handdouche. Langs twee afvoer openingen verdwijnt het water in de afvaltank. Aan de overkant is het sanitair al even prachtig uitgevoerd als het interieur. De wastafel met wasbakje zijn hier ook in Corian uitgevoerd met onderaan een prachtig donker meubel.

    De draaibare wc staat in een hoek gebruiksvriendelijk opgesteld. Langs de zijkant  is een handdoekdroger en een spiegel is men niet vergeten. Zelfs aan een 230 Volt stopcontact heeft men gedacht. Een deur met magneetslot sluit de bad- en slaapkamer af van het woongedeelte. Aansluitend bij de badkamer over de volle breedte van het interieur is de slaapkamer met twee enkele bedden. Ze zijn bereikbaar via en opklapbaar trapje. Gedragen door een bodem met bordenvering bieden de matrassen een zalig slaapcomfort. Eigenaardig, de bedden kunnen tot één groot bed worden omgebouwd, maar dat is een optie. Licht en lucht vallen door het panorama dakvenster. Onder de voeteinde van de bedden zijn grote bergvakken.

    Samen gevat.

    De nieuwe Kreos L5009 biedt een schitterend sfeervol interieur met een ruime uitrusting. Daarbij is veel aandacht besteed  aan de afwerking van het product. Standaard is hij uitgerust voor een paar dat van luxe en comfort houdt. Bestaat het gezin uit meer personen kan men een elektrisch bediend hefbed bekomen als optie.

    Technische gegevens

    Basisvoertuig: Fiat Ducato Heavy met laag AL-KO chassis

    Motor: 2,2 l turbo diesel 140 pk

    L X B X H :7,89 x 2,3 x 2,99 m

    MTM: 4.500 kg

    Bedden: 1,92 x 0,76 m   1,9 x 0,76 m

    Meer info www.laika.it

    07-05-2023 om 14:39 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gouden sleutel

    Joren Verweirder (VTI Brugge) wint de Gouden Autosleutel in aanwezigheid van Minister Annelies Verlinden

    Het EDUCAM Training Center in Lokeren was gisteren het toneel voor de 51ste editie van de wedstrijd Gouden Autosleutel. Het event, georganiseerd door mobiliteitsfederatie TRAXIO en EDUCAM, trok 32 deelnemende leerlingen van 16 verschillende scholen uit Vlaanderen. Na een dag vol uitdagende praktische en theoretische proeven, werd uiteindelijk Joren Verweirder van VTI Brugge tot winnaar gekroond in aanwezigheid van Minister Annelies Verlinden.

    Eindklassement :

    • 1ste plaats : Joren Verweirder (VTI Brugge)
    • 2de plaats : Mauro Panis (VITO Hoogstraten)
    • 3de plaats : Jonas Coppens (VTI Roeselare)
    • 4de plaats : Emiel Lietaert (VTI Brugge)

    Eerste post-corona-editie, nu ook met winnende school

    De Gouden Autosleutel werd voor het eerst opnieuw uitgereikt sinds 2019. De autopartner voor het event was dit jaar Jaguar Land Rover.

    Opvallend was dat het VTI Brugge met beide deelnemende studenten 2 van de 4 finaleplaatsen wist te veroveren. Het instituut werd dan ook uitgeroepen tot winnende school en mocht daarvoor - naast mooie sponsorprijzen - ook een cheque van 2.500 euro uit handen van TRAXIO-voorzitter Didier Perwez ontvangen.

    De prijzenpot voor de 4 finalisten en voor de winnende school bestond uit onder andere gevulde gereedschapskoffers, materiaalkasten en andere tools die gesponsord werden door ATC, Bardahl, Doyen, EDUCAM, Facom, febi, Gates, Hidria, LKQ, PartsPoint en TAE.

    Filip Rylant, woordvoerder TRAXIO: “De jury was onder de indruk van de technische kennis en vaardigheden van alle deelnemers: zij zijn in onze ogen allemaal winnaars! Met deze wedstrijd wil TRAXIO het belang van technische profielen in de autobedrijven evenals de verschuiving binnen deze technische beroepen naar meer elektrische en elektronische vaardigheden in de aandacht brengen. De Gouden Autosleutel is een originele en uitdagende manier om jonge talenten aan om te moedigen om niet alleen bewust te kiezen voor technisch onderwijs maar ook om levenslang te blijven bijleren en te blijven streven naar technische uitmuntendheid.” 

    De Franstalige editie Porte-Clés d’Or vond plaats op 28 april 2023 in Luik. De winnaar van die wedstrijd was Victorien Parotte (Institut Saint-Laurent de Liège).

    Met oprechte dank aan alle sponsors: Jaguar Land Rover Benelux, ATC, Bardahl, Doyen, EDUCAM, Facom, febi, Gates, Hidria, LKQ, PartsPoint en TAE.

    05-05-2023 om 21:25 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!