Inhoud blog
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    04-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip heeft een nieuw gebouw

    Kip Caravans opent volledig duurzame Kip Store Utrecht - Een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van het iconische merk

    Kip Caravans, het toonaangevende merk in de caravanindustrie, kondigt met trots de opening aan van hun nieuwe pand, Kip Store Utrecht. Dit nieuwe pand, volledig duurzaam gebouwd en gelegen aan de prachtige Haarrijnseplas, belichaamt de toewijding van Kip Caravans aan vakmanschap, duurzaamheid en kampeerbeleving.

    Met een trotse geschiedenis die bijna een eeuw beslaat (in 2024 bestaat Kip 90 jaar), heeft Kip Caravans zich gevestigd als een icoon in een niche markt in de caravanindustrie. De nieuwe Kip Store Utrecht is een mijlpaal in dit succesverhaal en een symbool van vooruitgang. Volledig duurzaam gebouwd door gebruik te maken van de modernste technieken en met hout als voornaamste materiaal, is het pand een eerbetoon aan de erfenis van het merk en haar streven naar duurzaamheid.



    Bij het betreden van Kip Store Utrecht wordt de bezoeker ondergedompeld in een warme en natuurlijke sfeer. Overal in het pand is het gebruik van hout zichtbaar, soms in panelen van wel 15 meter lang, wat een gevoel van authenticiteit en vakmanschap oproept. Dit iconische pand is het resultaat van een gedurfde uitdaging die Kip Caravans is aangegaan om een unieke ruimte te creëren die de essentie van het merk weerspiegelt.



    Duurzaamheid is diepgeworteld in de kernwaarden van Kip Caravans. Van productie tot showroom streven we ernaar om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. We zijn ons ervan bewust dat kamperen plaatsvindt in de natuur en daarom zetten we ons in voor het behoud en de bescherming van deze natuurlijke omgeving waar we zo van houden.



    Bij Kip draait kamperen om meer dan alleen een caravan - het gaat om de complete beleving. In de nieuwe Kip Store kunnen bezoekers niet alleen het complete assortiment aan unieke caravans ontdekken, maar ook de passie voor kamperen ervaren. Het is een plek waar enthousiaste kampeerliefhebbers samenkomen en waar ze geïnspireerd worden om te genieten van de schoonheid van de natuur en de vrijheid van het buitenleven.

    Kip Caravans nodigt iedereen uit om een bezoek te brengen aan de Kip Store Utrecht en deel uit te maken van de volgende stap in de reis.

    Kip Store Utrecht

    Nieuwe Store!

    De Heldinnenlaan 218
    3543 MB Utrecht

    Geopend:
    dinsdag t/m vrijdag 09:00 – 17:00
    zaterdag: 10:00 – 16:00

    04-06-2023 om 19:40 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. alcohol is de oorzaak

    7% van de Belgen heeft al een ongeval gehad te wijten aan alcohol achter het stuur

    Vandaag start de zomerbobcampagne ‘BOB beschermt levens’

     

    Vorig jaar werden bijna 47 000 bestuurders geverbaliseerd voor alcohol achter het stuur. Dat zijn er gemiddeld 128 elke dag. Een Europese enquête toont ook aan dat 7% van de Belgische bestuurders al betrokken geweest is in een ongeval waarbij alcohol een rol speelde. Dat gaat over ongeveer 420 000 bestuurders. De nieuwe campagne ‘BOB beschermt levens’ roept daarom via sociale media en op festivals op om niet te drinken en te rijden. De lokale en federale politie zullen tot eind augustus extra alcoholcontroles uitvoeren. Vorig jaar blies 2,5% van de bestuurders positief tijdens de controles. Dit jaar hopen we dat nog meer bestuurders de boodschap begrepen hebben dat drinken en rijden niet samengaan.

     

    4224 ongevallen met alcohol in 2022
    Vorig jaar waren er 4224 letselongevallen waarbij een bestuurder onder invloed van alcohol betrokken was. Dat zijn er 12 per dag. Dat is het hoogste cijfer sinds 2016. De volledige heropening van de horeca in het eerste semester van vorig jaar na twee jaren met restricties speelt hierin een rol. Net zoals het feit dat er terug volop festivals, familiefeesten en andere evenementen overal georganiseerd werden waar mensen in de verleiding kwamen om te drinken en te rijden.
     
    Elke dag lopen 130 chauffeurs tegen de lamp
    Vorig jaar werden 46 807 bestuurders betrapt op rijden onder invloed. Dat zijn er ongeveer 130 elke dag. Met uitzondering van de twee Covid-jaren is dit cijfer de afgelopen tien jaar vrijwel constant gebleven, hoewel het aantal controles waarschijnlijk wel toeneemt. Door het gebruik van samplingtoestellen die de aanwezigheid van alcoholdamp in de wagen kunnen detecteren, kunnen er meer controles uitgevoerd worden.
     
    Belg blijft alcohol achter het stuur onderschatten
    Het probleem in België blijft de sociale norm. De acceptatie ten aanzien van rijden onder invloed is nog te groot en we onderschatten de gevolgen. Zo blijkt uit de resultaten van een recente Europese enquête van de Fondation Vinci dat 19% van de Belgen toegaf boven de wettelijke limiet te hebben gereden zonder de effecten van alcohol te voelen. Dat ligt bijna twee keer zo hoog als het Europese gemiddelde (10%). 7% van de Belgische geeft ook aan al eens een ongeval gehad te hebben dat te wijten was aan te veel alcohol achter het stuur. In totaal gaat het over ongeveer 420 000 bestuurders.

    Nieuwe campagne: ‘BOB beschermt levens’.
    Al meer dan 25 jaar brengt BOB zichzelf en de andere mensen veilig thuis, maar dankzij zijn positief gedrag zorgt hij er ook voor dat geen enkele andere weggebruiker in gevaar komt. ‘BOB beschermt levens’ is daarom de slogan van de zomercampagne van Vias institute, Belgische Brouwers vzw en Assuralia.

    Sociale media
    Heel de zomer zal aanwezig zijn op de sociale media. Zo zal de campagnespot op de muziek van de hit van Dr. Alban's "It's my life" verspreid worden, net zoals tal van andere sensibiliseringsvideo’s.

    BOB trekt naar de Parkies
    In 19 Vlaamse steden en gemeenten worden in juli en augustus in totaal 137 Radio2 Parkies- concerten gehouden. Jaarlijks komen zo’n 300 000 bezoekers naar die gratis optredens. Via boodschappen in de nieuwsbrief en op sociale media vraagt de organisatie om op voorhand een BOB te kiezen. ”Met deze unieke samenwerking sensibiliseren we graag mee onze bezoekers, waardoor ze op een veilige manier deze zomer maximaal kunnen genieten van de optredens van 17 topartiesten, zoals Karen Damen, Gustaph, MAKSIM, Günther Neefs of Gers Pardoel”, klinkt het bij Jeffrey Vanhaeren van de organisatie. Daarnaast kunnen bezoekers zelf in een BOB-decor het campagnelied ‘It’s my life’ meezingen. De video van hun coverversie kunnen ze daarna via mail ontvangen.

    Carrefour legt het accent op alcoholvrije dranken
    BOB zijn is een vanzelfsprekendheid. Warenhuisketen Carrefour ondersteunt dit door BOB op de digitale schermen in de winkels onder de aandacht te brengen. Ze gaan nog een stap verder door naast de frisdranken aan de toonbanken affiches te plaatsen met "0% alcohol, 100% BOB". Het assortiment alcoholvrije dranken is de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid, zodat BOB net als iedereen het glas kan heffen en feest kan vieren.
     
    Extra controles door de politie vanaf 2 juni
    De lokale en federale politie zijn trouw op post om in het hele land controles uit te voeren. Tussen vrijdag 2 juni en eind augustus zullen extra controles uitgevoerd worden. De controles kunnen op moment van de dag en op elke locatie gebeuren. De regels zijn ook sinds 1 juni verstrengd. Vanaf nu is er een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs van 15 dagen wanneer je betrapt wordt met 1,2 ‰ (0,50 mg/l AAE), voorheen was dat pas vanaf 1,5 ‰ (0,65 mg/l AAE).

    Annelies Verlinden, Minister van Binnenlandse Zaken: “BOB is en blijft de oplossing om iedereen ook deze zomer veilig thuis te brengen. Elk verkeersongeval door rijden onder invloed leidt tot menselijke en materiële schade met financiële gevolgen, die te vermijden zijn. Een échte feestzomer is een zomer zonder zorgen en dus ook zonder alcohol en drugs achter stuur. Met de verlaging van de drempel om het rijbewijs van dronken bestuurders onmiddellijk voor 15 dagen in te kunnen trekken, geven we het duidelijk signaal dat onverantwoord rijgedrag wordt bestraft. Omdat we slachtoffers willen vermijden, zal de politie ook deze zomer controleren op alcohol en drugs achter het stuur.”

    Koen Ricour, directeur Federale Wegpolitie:“Gezien de cijfers van de laatste zomerBOBcampagne (2.5% van de bestuurders bliezen positief) zullen we deze zomer, samen met onze partners, onze inspanningen blijven leveren en aanwezig zijn op het terrein om een van de grootste killers op de weg te bestrijden. We moeten er immers samen voor zorgen dat alle weggebruikers zich veilig voelen door het cijfer van nul bestuurders onder invloed te bereiken.”

    Georges Gilkinet, minister van Mobiliteit: “De strijd tegen alcohol achter het stuur is één van de belangrijkste punten uit ons Federaal Plan voor Verkeersveiligheid. Samen met overdreven snelheid, gsm-gebruik achter het stuur of druggebruik, is alcohol één van de grootste killers in het verkeer in ons land. Daarom hebben we de tolerantiedrempel voor alcoholgebruik nu verlaagd: je rijbewijs wordt sneller tijdelijk ingetrokken. Op het juiste moment en op de juiste plek Bob zijn, daarmee kan je levens redden. Het enige dat je mag gebruiken als je rijdt, is je stuur.”

    Meer info VIAS

     

    02-06-2023 om 15:27 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-05-2023 om 20:31 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer

    Proefproject rond hoffelijkheidslichten voor vrijwillige brandweerlui gestart
    4 zones werken mee

    Hoffelijkheidslichten zijn groene zwaailichten in de personenwagens van vrijwillige brandweerleden die onderweg zijn naar de kazerne voor een dringende interventie. Door die lichten zijn ze herkenbaar voor de andere weggebruikers. Enkele weken geleden startte een proefproject dat 8 maanden zal duren waarin Vias institute in opdracht van de FOD Mobiliteit en Vervoer het effect van die lichten op de aanrijtijden en de impact op de veiligheidsgevoel van de brandweervrijwilligers gaat bestuderen. 4 zones zijn geselecteerd om deel te nemen. Voor het project werd een toelating verleend door de federale overheid aan de deelnemende korpsen om met zo’n lichten te rijden.

     

    Proefproject in 4 zones
    Begin april startte Vias institute met een test in 4 brandweerzones met hoffelijkheidslichten.
    De 4 betrokken zones zijn: Hulpverleningszone Luxemburg (provincie Luxemburg), Hulpverleningszone Waals-Brabant (provincie Waals-Brabant), Hulpverleningszone Kempen (provincie Antwerpen), Hulpverleningszone Oost (provincie Oost-Vlaanderen). In totaal nemen 20 vrijwilligers, 5 per deelnemende zone, deel aan het proefproject.  
    De eerste 4 maanden rijden de deelnemers zonder hoffelijkheidslichten, de laatste 4 maanden rijden de deelnemers met hoffelijkheidslichten om het effect te kunnen meten. In beide gevallen worden de aanrijtijden gemeten en met elkaar vergeleken. De lichten worden gedurende de effectenmeting aangeleverd door Vias institute. Na afloop van het pilootproject leveren de vrijwilligers deze lichten terug in. 
    De pilootstudie wil de volgende onderzoeksvragen beantwoorden:

    • Wat is de impact van hoffelijkheidslichten op de aanrijtijden van de brandweervrijwilligers richting kazerne? 
    • Tot in welke mate vertonen overige weggebruikers hoffelijk gedrag ten aanzien van de brandweervrijwilligers die rijden met hoffelijkheidslichten?
    • Tot in welke mate voelen de brandweervrijwilligers zich veilig tijdens het rijden met hoffelijkheidslichten?

    Het gebruik van hoffelijkheidslichten is normaal gezien illegaal en dus een overtreding. Daarom werd een toelating verleend door de federale minister van mobiliteit Georges Gilkinet aan de brandweerkorpsen die deelnemen aan deze pilootstudie om er tijdens het pilootproject mee rond te rijden.
     
    Wat is een hoffelijkheidslicht precies?
    Vrijwilligers van de brandweer zijn thuis van wacht. Eens ze opgeroepen worden voor een dringende interventie, moeten zij zich zo snel mogelijk van hun huis naar de kazerne verplaatsen. Deze verplaatsing doen ze met hun eigen wagen. Ze moeten daarbij uiteraard alle verkeersregels respecteren.
     
    Tijdens hun rit naar de kazerne is het voor weggebruikers niet duidelijk dat deze vrijwilligers onderweg zijn naar een noodoproep. Een groen hoffelijkheidslicht dat op het dashboard bevestigd is, zorgt ervoor dat de andere weggebruikers weten dat deze vrijwilligers op weg zijn naar een dringende interventie.
    Door hoffelijk te zijn naar deze bestuurders en hun voorrang te verlenen waar het kan, zouden ze in theorie sneller op hun bestemming moeten aankomen. Het groene licht is echter geen vrijgeleide om het verkeersreglement niet te respecteren. Voertuigen met een groen hoffelijkheidlicht zijn geen prioritaire voertuigen.
    In een aantal Canadese provincies zoals Québec bestaat zo’n dergelijk systeem met groene hoffelijkheidslichten al.
     
    Vias institute voorziet samen met de deelnemende hulpverleningszones nog een gerichte communicatiecampagne naar de lokale bevolking van de hulpverleningszones om hen uit te leggen wat de betekenis is van zo’n groen hoffelijkheidslicht en hoe ze zich hoffelijk kunnen gedragen. Heel concreet kunnen bijvoorbeeld andere weggebruikers in bepaalde situaties waar zij voorrang hebben oogcontact maken en voorrang verlenen aan de bestuurders met een groen licht.
     

    30-05-2023 om 20:19 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektrisch ondersteunde fietsen

     

     

    2022 was een topjaar voor sportieve en ‘last mile’ fietsen

     

    Steeds meer elektrisch ondersteunde sportfietsen 

     

    Na de daling in 2021 wegens verminderde leveringen, hebben de sportieve fietsen hun tweede adem gevonden in 2022. Ze totaliseren 198.095 stuks, goed voor 28,5% van de totale verkoop. België blijft een land van de sportieve fietsen. We merken dat ook kleinere ‘last mile’-segmenten zoals de bakfiets, de longtail en de plooifiets de wind in de zeilen hebben en ondertussen goed zijn voor 28.476 eenheden

     

    Filip Rylant, woordvoerder van TRAXIO, verduidelijkt : Er werden in 2022 in totaal 198.095 sportfietsen verkocht, goed voor een marktaandeel van 28,5% en een stijging met 23.623 eenheden na een moeilijk jaar 2021. De mountainbike blijft het populairst, voor de koersfiets (Road) waarvan er te weinig konden geleverd worden. Opmerkelijk is de stijgende populariteit van de elektrisch ondersteunde sportfietsen : dit laatste taboe is nu definitief gesneuveld.”

     

    Over de last mile fietsen : “In stedelijk gebied zien we steeds meer bakfietsen, longtails en plooifietsen en daarom hebben we nu aparte cijfers voor deze categorieën. Ze totaliseren nu samen 28.476 eenheden en blijven groeien. Ze zijn dan ook bijzonder handig voor pendelaars (al-dan-niet elektrische plooifietsen) of voor het vervoer van gezin en goederen. Hoewel zwaarder en logger dan een gewone fiets, bieden de bakfiets en longtail daarbij een handig alternatief op de auto en het openbaar vervoer. [...]"

     

    30-05-2023 om 20:16 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-05-2023 om 20:12 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese landen

     

    Ontdek 16 Europese landen op één dag

    Het Europese continent is erg divers en heeft veel te bieden. Vakantiegangers kunnen er hun hart ophalen. Zij reizen er snel en gemakkelijk van het ene naar het andere land. Zo kunnen zij in korte tijd proeven van verschillende culturen en genieten van uiteenlopende landschappen en unieke bezienswaardigheden. 

    In Duitsland is een plek is waar je Europa nóg gemakkelijker, leuker en zonder grensovergangen leert kennen en ervaren. We hebben het over attractiepark Europa-Park. Hier heb je continu een vakantiegevoel en geniet je van grenze(n)loos avontuur.

     

    Het enorme effect van reizen
    De landen op het Europese continent hebben allemaal een eigen sfeer en karakter. Veel mensen vinden het leuk om deze te ontdekken door middel van reizen. Dat brengt meer dan inspiratie alleen. Volgens de succesvolle psycholoog (en hartstochtelijk reiziger) Ap Dijkstershuis heeft reizen een enorm effect op onze gesteldheid. Hij stelt dat het dé manier is om ons brein soepel te houden. Reizen inspireert, reikt creativiteit aan, haalt vooroordelen onderuit, maakt ons gelukkiger en verlengt ons leven.

    Inspiratie opdoen in een vakantiesfeer
    In Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark, kunnen bezoekers in elk geval veel inspiratie opdoen. Dat klinkt misschien wat vreemd, want draait het in een attractiepark niet vooral om pret? Dat klopt. Maar in Europa-Park kunnen bezoekers tegelijkertijd ook kennismaken met de tradities en culturen van 16 Europese landen. Op een paar passen van een Scandinavisch havenstadje ligt bijvoorbeeld een lieflijk Grieks dorpje. Om de hoek van een Frans straatje staat een Spaanse arena. En op een steenworp van een Italiaans pleintje zie je er Hollandse huisjes en een Zwitsers bergdorpje. Andere landen waar je heen kunt reizen zijn Duitsland, Engeland, Ierland, Liechtenstein, Luxemburg, Portugal, Rusland, Oostenrijk en IJsland.

    Is het Mykonos of het Griekse themagebied in Europa-Park?

    Van postkoetsbouwer naar wereldspeler
    De geschiedenis van het attractiepark begon meer dan 200 jaar geleden. In 1780 richtte Paul Mack een bedrijf op dat zich specialiseerde in de bouw van houten postkoetsen. De zaken liepen goed en daarom werd in 1880 besloten om wagens te bouwen voor kermissen en circussen. Vanaf 1920 ging de fabriek zich bezighouden met de ontwikkeling van attracties voor jaarmarkten. Een jaar later werd de eerste houten achtbaan voor een attractiepark gebouwd. Sindsdien ging het familiebedrijf verschillende soorten attracties bouwen en groeide het snel uit met klanten over de hele wereld. Ook in tientallen Nederlandse en Belgische parken, waaronder de Efteling en Walibi, staan attracties van deze fabrikant: Mack Rides.

    Het park: showroom voor eigen attracties
    Het waren uiteindelijk Franz Mack en zijn zoon Roland die in 1972 op het idee kwamen om een eigen attractiepark te bouwen. Het park moest een ‘levende showroom’ worden van de producten die de fabriek kon maken. Uiteindelijk kreeg de familie Mack toestemming om een park te bouwen in Rust, een klein dorp in het Zwarte Woud, aan de rand van de Elzas. Op 12 juli 1975 opende Europa-Park voor het eerst zijn deuren.

    Een Guinness of shepherd's pie in Ierland.

    Reis door de verschillende landen
    In 1982 werd het attractiepark verdeeld in zones rondom Europese landen. Dit bood het attractiepark de kans om de diversiteit van de verschillende landen onder de aandacht te brengen. Inmiddels kunnen bezoekers in de 16 landen meer dan 100 attracties en shows bezoeken. Bezoekers wanen zich echt in die landen; in het park zijn onder andere verschillende gebouwen in de typische bouwstijlen nagebouwd. Daarbij is ook gebruikgemaakt van authentieke materialen. De tegeltjes in ‘Portugal’ zijn bijvoorbeeld echt Portugees. En in de diverse landen is ook gekozen voor bomen en planten die in die landen voorkomen. Dit draagt allemaal bij aan de (vakantie)beleving.

    Steeds meer landen
    Europa-Park blijft zich uitbreiden. Sinds eind 2019 heeft Europa-Park ook een van de grootste waterparken van Europa: Waterwereld Rulantica. Hier draait alles om waterplezier in een Scandinavische belevingswereld. Ook komen er in het attractiepark steeds nieuwe Europese landen bij. In 2023 werd Liechtenstein toegevoegd. In 2024 volgt het 17e land: Kroatië. Bezoekers krijgen in 2023 alvast een voorproefje van dit nieuwe land met onder andere een nieuwe 360-graden film waarin ze Kroatië verkennen, samen met de visionair en uitvinder Nikola Tesla.

    Welkom in Scandinavië!

    Proeven van Europese keukens
    In de diverse landen kunnen bezoekers ook kennismaken met de typische gerechten en drankjes. Denk aan raclette in Zwitserland, tapas en paella in Spanje, shepherd's pie in Ierland en een koel biertje in de gezellige Duitse Biergarten. De cultuur van elk land komt ook op allerlei andere manieren tot leven, bijvoorbeeld in shows. Zo voeren Spaanse dansers dagelijks de energieke flamenco-dans op en zijn er regelmatig themadagen waarin bepaalde tradities centraal staan, bijvoorbeeld uit de Elzas en het Zwarte Woud.

    Overnachten in bijzondere sferen
    Ook in de 6 bijzondere themahotels (minimaal 4 sterren) komt het thema Europa terug. Hotel “El Andaluz” ademt bijvoorbeeld de sfeer uit van een Andalusisch landhuis. In hotel “Santa Isabel” komen bezoekers op adem in de rustgevende ambiance van een Portugees klooster. En hotel “Krønasår” brengt hen in de mystieke sfeer van het Hoge Noorden. Ook is er een groot Camp Resort. Daar kunnen bezoekers even proeven van een wat andere sfeer; die van het Wilde Westen. Ze kunnen er slapen in ingerichte tipi-tenten, huifkarren en stoere blokhutten. Vakantiegangers met een eigen camper/mobile home, caravan of tent zijn van harte welkom op de camping.

    Je waant je echt in Wallis.

    Meer ontdekken, ook in de attracties
    De attracties zelf zijn vaak ook leerzaam. In Voletarium - het grootste flying theater van Europa – vliegen bezoekers over de mooiste plekken van Europa. In de houten achtbaan Wodan leren ze in de wachtrij alles over de Noordse mythologie. En voordat ze in Oostenrijk afdalen in boomstammetjes krijgen ze de beginselen van het jodelen bijgebracht. Ook over techniek, het milieu en duurzaamheid is er op tal van plekken op een speelse manier veel te leren.

    Meer informatie
    Europa-Park is een leuke bestemming voor een (mini)vakantie. Daarnaast is het ook een mooie plek om een tussenstop te maken op de heen- of terugreis van het vakantieadres in Zuid-Europa. Veel mensen zijn zich hier nog niet van bewust. Een gemiste kans, want Europa-Park heeft veel te bieden. Het park is al 8 keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. Kijk voor meer Nederlandstalige informatie op www.europapark.de/nl.

     

     

     

     

     

     

    Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Europa-Park is al acht keer op rij uitgeroepen tot beste park ter wereld! In het park zijn 16 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 24 uur show op het programma. Vanaf eind 2019 beschikt Europa-Park ook over een gigantische Waterwereld: Rulantica. Aan de rand van het park staan 6 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping. Meer informatie: www.europapark.de/nl

     

    30-05-2023 om 20:09 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!