Inhoud blog
  • een interieur
  • even een ander werkje
  • De terrassen zijn nog leeg
  • zomer aan de Bodensee
  • Pretpark
  • Een toren met kleintjes
  • Een nieuwe MAXIA bij Hobby
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    07-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oude granaat werper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-04-2024 om 20:09 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een knappe Chausson

    Chausson Etape Line 724

    Wat een verschil met een Chausson van voor enkele jaren. Nu mooi afgewerkt zowel binnen als buiten.

    De Chausson Etape Line 724 is een halfintegrale kampeerauto gebouwd op een Peugeot met standaard chassis en een 140 pk sterke turbo diesel. Hij heeft een leuk uitzicht met de licht grijze wanden, een sierlijke decorlijn en de witte stuurcabine. Hij is geholpen door de getinte vensters voor een afwisseling van het koetswerk. Een kloeke buitendeur met venster en vuilbakje geeft toegang tot het interieur. Het vlakke achterfront is nieuw met zijn hooggeplaatst derde remlicht dat hier verticaal gemonteerd is. We zien ook de voorbereiding om een fietsrek te monteren en in de zwarte balk onderaan de ronde geïntegreerde  verkeerslichten.

    Bij het binnenkomen zou je zeggen dat is een indeling  zoals alle merken er een hebben. Het is niet waar het verschil zit in spitsvondige uitvoering verscholen onder het bed achterin. Daar komen we verder op terug.

    Tot aan de achterin gelegen slaapkamer voel je, je net als in een kleine feestzaal. Zeker die ronde schijf onder het hefbed is een blikvanger, zelfs de tafel ziet er ook al wat ongewoon uit.

     Er zijn minder LED slierten gebruikt maar wel veel langwerpige lichten, het geeft het interieur een feestelijk uitzicht. De wanden zijn in een licht houtdecor afgeboord met donkere profielen, deuren en deurtjes zijn ook in donker uitgevoerd. Samen vormen ze een moderne contrastrijke uitvoering wat het aangenaam gevoel geeft om er te blijven. De tafel op één poot heeft geen al te groot blad, maar aan iedere zijde is een omklapbare driehoek bevestigd. Als ze allemaal op de tafel gedraaid zijn geeft dat een gemakkelijke doorgang naar de stuurcabine en de ruim bemeten zitbanken. Klapt men alle driehoeken uit heeft men een groot tafelblad om met z’n vieren van de culinaire genoegens te genieten. Staat het blad wat te hoog, geen nood het kan op de gewenste hoogte worden ingesteld.

    Boven de tafel is een ronde schijf met 4 LED’s voor genoeg licht op tafel te hebben. Het elektrisch bediend hefbed met zijn donkeren bodem geleid door metalen profielen zakt tot op de zitbanken. Dus geen laddertje nodig. Met wat knutselen kan men de zijzitbanken van de zitgroep omvormen tot zit voorzien van veiligheidsgordels in de rijrichting. Rijden kan men met zes, slapen is beperkt tot 4 bewoners. Met dit type zitbanken verliest men natuurlijk wat bergruimte onder de zitting. Aan de zijkanten zijn open legvakken ook boven de stuurcabine waar een panoramisch dakluik voor veel licht zorgt. Links van de buitendeur staat een 167 l grote absorptie koelkast met afzonderlijk vriesvak.

    Er tegenover is de keuken met een donker front. In het aanrecht met houtdecor zijn 2 kookvuren met elektrische ontsteking en een rechthoekig spoelbakje met een zwart omlijnd afdekblad. De zwarte waterkraan heeft witte ringen een mooi en fijn detail. Vooraan heeft het aanrecht nog plaats om de culinaire genoegens voor te bereiden. De lampen onder de ruim bemeten bovenkast geven voldoende licht in en om de potten. In de onderkast zijn zelfsluitende laden. In de laden is plaats voor een vuilbakje, 1,5 l grote drankflessen, gasafsluitkranen zijn er goed bereikbaar. Een 0,4 x 0,6 m groot dakluik voert de keukengeurtjes snel af. Voor de afmaak is rond het venster een zwarte plaat gemonteerd. Aansluitend is de volledig in witte blinkende platen uitgevoerde douchecel met op een zwarte plaat geplaatste sproeier en kraan. Afsluiten gebeurt met een dubbele acrylglazen deur.

    Verborgen achter een stevige deur die zowel het sanitair als heel het achterste deel met bureel en bed kan afsluiten van het woongedeelte is de gebruiksvriendelijke draaibare wc en een waskommetje met wit geringde zwarte waterkraan te vinden. Zwervers met lange benen hoeven geen angst te hebben om de wc te gebruiken er is genoeg plaats. Een brede spiegel gedeeltelijk met kast  en onderaan nog een is voldoende voor het kleine toiletgerief. Aan het plafond is een beugel om kleren aan te hangen.

     In de slaapkamer zien we de grote nieuwigheid van de Chausson Etape Line 724. De 2 matrassen op lattenbodem kunnen samen schuiven tegen de achterwand. Links en rechts komen kasten te voorschijn. Links is de kleerkast, als het blad omhoog klapt komt ook de kleerhanger mee omhoog en kan men gemakkelijker bij de kleren. In de kast zijn nog een paar schapjes als legplanken. Als de kast dicht is kan het blad gebruikt worden door kinderen als speel- of teken- of speeltafel.

    De andere zijde is om te werken. Zoveel lampen te vinden in het interieur en daar waar het volgens ons toch nodig is, is er geen boven het werkblad. Men kan er een pc of een ander elektronisch apparaat aan sluiten. USB, 230 Volt, 12 volt stopcontacten zijn voorzien in een vakje onder een deksel. Voor gereedschap, andere werktuigen of documenten is er een zelfsluitende lade. De bijhorende zitbank wordt met magneten onder het bureelblad op zijn plaats gehouden tijdens de verplaatsingen. Tegen de zijwand is een plaats voor de onmisbare tv.

    Boven de bedden zijn over de volle breedte van de wagen bovenkasten met zwarte deurtjes. Twee vensters en dakluik zorgen voor frisse lucht en licht. Wie rustig bureel werk wil doen kan de schuifdeur dicht schuiven. Onder het bed is een doorgang naar de garage met 2 deuren. In de garage is licht, stopcontacten en verankeringsringen voor fietsen of ander gerief. Winterkampeerders worden verwend met een 4000 of 5.500 w (optie) sterke ringverwarming.

    Samen gevat

    We mogen gerust zeggen dat Chausson van de Etap Line 724 een schitterende goed uitgeruste kampeerauto heeft gemaakt. Voornamelijk het modern uitgevoerde interieur zal veel belangstellende aanspreken. De uitvoering achterin met bureel en kleerkast zou voor een aantal bewoners van pas kunnen komen om tijdens de uitstap nog iets af te werken waar men thuis geen tijd meer voor had. Kinderen zullen zeker dat speelkamertje waarderen om er gerust wat speelgoed uit te spreiden.

    Meer info. www.alphamotorhomes.be

    Technische gegevens

    Basis voertuig: Peugeot met standaard chassis

    Motor: Turbo diesel 2,2 l  140 pk

    MTM: 3.500 kg

    Afmetingen: LXBXH   7,2 x 2,35 x 2,92 m

    Stahoogte: 2,11 m

    Bedden: Elektrisch hefbed 1,9 x 1,4 m

    Bed achter: 1,95 x 1,3

    Verswatertank: 100 l

    Vuilwatertank: 100 l

    Ringverwarming met diesel 4000 w (5.500 w optie)

    Koelkast: absorptie 167 l

    Heeft een uitgebreid uitrustingspakket vanaf de fabriek.

    Prijs van het beschreven model 83.975 euro

    07-04-2024 om 00:00 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast met motorhelmen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Vias waarschuwt voor motorhelmen met ingebouwde infotainmentsystemen


    Steeds meer vormen van afleiding op de motor
    Steeds vaker zijn er allerhande infotainmentsystemen voor motorrijders en andere gemotoriseerde tweewielers beschikbaar die voor afleiding kunnen zorgen. Uit een nieuwe studie van Vias institute blijkt dat 55% van die gebruikers van een gemotoriseerde tweewieler aangeeft minstens 1 infotainmentsysteem te gebruiken. In die groep rijdt een kwart met een smartphone op het stuur en gebruikt 8% een ‘Head-up Display’, dat is een motorhelm met klein projectiescherm voor één oog. Dat scherm kan verbonden worden met een smartphone. Hoewel er nog geen bewezen rechtstreekse link is met verkeersongevallen werd vastgesteld dat de systemen mogelijk risico’s inhouden. Daarom roept Vias institute toch op tot voorzichtigheid met die systemen en raadt het aan om de focus op de primaire rijtaak te houden.
    Om veilig met de motor te rijden is een hogere mate van aandacht vereist dan voor het besturen van een auto. Een motorrijder moet zijn voertuig namelijk steeds stabiel houden. Ook zijn noodmanoeuvres complexer om uit te voeren en is anticiperen een veeleisende taak. Zo moeten motorrijders voortdurend alert zijn voor gevaarlijke infrastructuur zoals putten in de weg en andere weggebruikers. Een fout kan snel leiden tot een val met mogelijk ernstige gevolgen.

    55% van de gemotoriseerde tweewielers gebruikt een infotainmentsysteem
    Voor deze studie over infotainmentsystemen bevroeg Vias een groep van bijna 300 bestuurders van een gemotoriseerde tweewieler. 45% gaf aan geen infotainmentsysteem te gebruiken. Over het algemeen gebruiken jongere bestuurders vaker infotainmentsystemen dan oudere bestuurders.

    Binnen de groep van de gemotoriseerde tweewieler bestuurders die wel een infotainmentsysteem gebruiken, zijn dit de populairste systemen:
    Navigatiesysteem op het stuur (1 op de 3 rijders)
    Wordt vaak gebruikt om informatie te krijgen over de route of rit en een vaak uitgevoerde handeling is het gebruiken van het toestel via bedieningsknoppen op het stuur.

    Smartphone op het stuur (1 op de 4 rijders)
    Gelijkaardig aan het navigatiesysteem op het stuur, maar ook functies als oproepen beantwoorden, tekstberichten ontvangen en met andere motorrijders communiceren worden algemeen gebruikt.

    Smartphone in de zak met een oortje (1 op de 5 rijders) en Intercom (1 op de 7 rijders)
    De informatie die ontvangen wordt is auditief en luisteren staat centraal. Rijders communiceren met een passagier, luisteren naar muziek, beantwoorden oproepen en ontvangen (auditieve) informatie over de omgeving. Een intercom wordt ook vaak bediend met knoppen op de helm.

    Heads-up Display (8% van de rijders)
    Een heads-up display is een klein projectiescherm voor één oog dat in de helm wordt ingebouwd. Dat scherm is verbonden met de smartphone en op die manier kunnen er tal van opties weergegeven worden zoals navigatie, favoriete muzieklijstjes of zelf het ontvangen van tekstberichten. De systemen gebruiken Apple CarPlay of Android Auto, maar er zijn ook specifieke interfaces beschikbaar. Die systemen kunnen vrij complex zijn, waardoor het moeilijk is om bepaalde handelingen uit te voeren en specifieke functies te gebruiken. Gebruikers geven aan sociale media te bekijken, te communiceren met andere rijders en informatie te ontvangen over de omgeving.

    Infotainmentsystemen kunnen een positieve impact hebben. Ze geven bijvoorbeeld de maximumsnelheid aan of bezorgen tijdig informatie waardoor bestuurders minder vaak plots van rijstrook moeten veranderen. Anderzijds zorgen ze ook voor negatieve effecten. Zo worden bochten bijvoorbeeld soms verkeerd ingeschat omdat ze niet even scherp lijken op een navigatiesysteem. Ook laten sommige systemen toe om tijdens het rijden sociale media te checken of tekstberichten lezen. Dit raden we ten stelligste af omdat je op die manier onmogelijk je voertuig nog voldoende onder controle kan hebben of tijdig kan reageren op een gebeurtenis.

    De nieuwste regelgeving voor de typegoedkeuring van helmen (ECE 22.06) stelt dat systemen of accessoires die op de helm gemonteerd worden alleen zijn toegestaan indien ze samen met de helm werden getest. Vias institute adviseert dan ook om geen systemen te gebruiken die niet samen met de helm werden goedgekeurd. Ook adviseert het om waakzaam te blijven bij het combineren met een oudere helm. Gezien het onderzoek een mogelijke invloed op afleiding heeft vastgesteld, kan het gebruik de verkeersveiligheid beïnvloeden.

    Vias institute roept dus op tot waakzaamheid bij het gebruik van deze systemen. Bij het raadplegen van deze systemen wenden bestuurders namelijk hun blik af van de weg en ze geven zelf aan andere weggebruikers of situaties daardoor niet altijd op te merken. Ook is het belangrijk om eerst de motorfiets goed onder controle te hebben vooraleer te gaan experimenteren met allerhande technologie.

    Start van het motorijseizoen: motorrijden steeds veiliger
    19% meer motorfietsen, 22% minder ongevallen
    Nu het mooie weer eraan komt, trekken veel motorliefhebbers er terug op uit. Uit een profileringsstudie van motorrijders door Vias institute blijkt namelijk dat 8 op de 10 motorrijders niet rijdt in de winter. Vanaf maart begint het aantal letselongevallen terug te stijgen en ongeveer drie kwart van de ongevallen met motorrijders gebeurt tussen april en oktober. In ons land waren vorig jaar 538.536 motorfietsen ingeschreven. Dat is een stijging van 19% in de afgelopen tien jaar. Het aantal ongevallen is nochtans tijdens diezelfde periode gedaald met 22%. Gemiddeld gebeuren er nog altijd zo’n 7 motorongevallen per dag, 2517 in totaal in 2023. Vorig jaar kwamen ook 49 motorrijders om het leven, in 2014 waren er dat nog 81.

    In Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen op 10 jaar met 28%, in Wallonië met 16%, en in Brussel met 17%.

    Motorongevallen in Wallonië, 16 keer ernstiger dan in Brussel
    Van alle weggebruikers zijn de motorrijders betrokken bij de meest dodelijke ongevallen. Op 1000 letselongevallen vallen er 27 dodelijke slachtoffers onder de motorrijders, ten opzichte van 8 fietsers, 9 automobilisten en 18 voetgangers bijvoorbeeld.

    Er zijn sterke regionale verschillen. In Wallonië vallen er per 1000 letselongevallen met een motorfiets 33 doden. Daarmee zijn de motorongevallen daar 2 keer zo ernstig dan in Vlaanderen (16 doden per 1000 letselongevallen) en maar liefst 16 keer ernstiger dan in Brussel (2 doden per 1000 letselongevallen). 

    Een derde van de motorrijders komt om bij een enkelzijdig ongeval
    In het merendeel van de ongevallen met een motorrijder is er sprake van een aanrijding met een andere weggebruiker. Motorrijders zijn bij ongevallen met een tegenpartij ook het meest kwetsbaar langs opzij. Bij 34% van de ongevallen in België met motorrijders werd de motorrijder namelijk langs opzij geraakt. Van de motorrijders die overlijden komt 36% echter om in een ongeval zonder tegenpartij.  

    5 tips voor motorrijders om aandachtig te rijden

    Vertrouw niet blindelings op je navigatiesysteem:  je navigatiesysteem is niet 100% accuraat. Vertrouw bij het aansnijden van de bochten op je eigen ogen en houdt afstand van de andere rijstrook.
    Telefoneer zo weinig mogelijk en hou het gesprek kort! Motorrijden vergt veel concentratie, extra mentale belasting kan een impact hebben op je concentratievermogen.
    Stel je navigatie of systeem in voor je vertrekt: Je bestemming al rijdend ingeven of je systeem bedienen kan complex zijn en zorgt langer dan je denkt dat je blik niet op de weg gericht is.
    Probeer eerst een goed gevoel te hebben op je motor vooraleer je technologie gebruikt! Zeker bij het begin van het motorijseizoen is het belangrijk om terug de motor volledig onder controle te hebben.
    Wees bewust van de effecten van afleiding: Leer op een juiste manier te compenseren wanneer je met technologie een rit uitvoert. Check je systeem tijdens minder risicovolle momenten in het verkeer.

    Meer info VIAS

    06-04-2024 om 21:09 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1000 jaar oud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    06-04-2024 om 21:01 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe halfintegraal Frankia Now

    Nieuwe halfintegraal Frankia Now

    Men zou het niet verwachten van Frankia dat hij “slechts” een 7 m lange halfintegrale op wielen zou zetten. Bij een eerste blik in het interieur niets bizonders zo heeft iedere fabrikant wel een paar indelingen.

    Deze nieuwe zwerfauto is jong, eigentijds en fraai ingericht. Het leuke is dat de ontwerpers van Frankia het interieur zodanig ontworpen hebben dat het groter lijkt dan zijn werkelijke afmetingen. Het ontbreken van de bovenkasten is daar niet vreemd aan. Voor Frankia is het min of meer een gok want belangstellende zijn gewoon aan grote luxueuze kampeerauto’s. Maar met deze al evenwaardige 7 m lange Now probeert Frankia een jonger publiek aan te trekken. De Now is wel het evenbeeld van de Neo maar is op het basis voertuig Fiat Ducato met standaard chassis gebouwd met een 140 pk sterke motor. De Neo daar en tegen heeft een laag ALKO chassis met dubbele bodem. Om de prijs en het gewicht te drukken moet de Now het zonder deze uitvoering doen.

     Daarom kiest de fabrikant zoveel mogelijk voor organische vormen. Dat is al te zien aan het exterieur van de zwerfauto, waar de opbouw zowel aan de voor- als aan de achterzijde een vloeiende lijn vertoont. Die ronde vormen komen in het interieur overal terug, bijvoorbeeld in de hoofdsteunen van de tweezitsbank en bij de kasten en open vakken. Veel aandacht is ook besteed aan de sfeervolle indirecte verlichting die door de hele zwerfauto is aangebracht.

    Nog even terug naar het exterieur, waar de kleur geel een prominente rol toebedeeld heeft gekregen. Van wit is sowieso geen sprake bij de Frankia Now. De neus van de Fiat Ducato is stoer zwart, dat gedeeltelijk doorloopt naar vlakken aan de zijkanten en deels naar het dak met panoramaraam. De zwarte vlakken aan de zijkant zijn omgeven door felgele strepen, die ook terugkomen op de achterzijde van de wagen. De zwarte Thule-luifel sluit daar mooi op aan. Voor de opbouw maakt Frankia gebruik van de Thermoprotect-techniek, bekend van onder meer de Frankia Neo. Het dak is gemaakt van hagelbestendiger GFK.

    In het interieur zien we veel zwart en donkergrijs, gecombineerd met wit en meubelfronten van houtdecor. De gele kleur werd rijkelijk gebruik in de fluwelen kussens, in de gordijnen en als bekleding in de opbergvakken. De wanden zijn bekleed met stof, wat volgens Frankia comfortabel is en de akoestiek in de zwerfauto ten goede komt. Het keukenblok is uitgerust met een kookstel, ronde spoelbak en veel opbergruimte. Daarnaast staat een grote koelkast. In de vario-badkamer vind je een toilet en wastafel, én kan je douchen. De Frankia Now heeft vier slaapplaatsen: twee achterin de camper en twee in het hefbed. Onder het achterste bed bevindt zich de garage, die 1,20 meter diep is en waar bijvoorbeeld twee fietsen in passen.

    Grote bewoners hebben zeker niet te klagen met de 2,13 m stahoogte. In plaats van kasten heeft de halfintegraal de al eerder genoemde open opbergvakken die in de wand zijn geïntegreerd. Alleen achter het bed vind je bovenkastjes.

    05-04-2024 om 21:25 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig uitzicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-04-2024 om 19:53 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer elektrische wagens

    Dynamische tweedehandsmarkt in maart 2024 versus verlies nieuwe wagens

    Aanzienlijke stijging elektrische voertuigen in Vlaanderen tijdens het eerste kwartaal van 2024!

    Filip Rylant, woordvoerder van mobiliteitsfederatie TRAXIO: “Nadat we eerst een positieve trend zagen in het aantal inschrijvingen van tweedehands auto’s in januari en februari, eindigde ook de maand maart op een bemoedigende noot, met een stijging van +6,0%, zijnde 63 178 voertuigen in totaal. De cijfers voor het eerste kwartaal kwamen neer op een cumulatieve stijging van +9,1%, of 15 481 voertuigen meer in vergelijking met het eerste kwartaal van 2023.

    Het aantal inschrijvingen van benzinewagens bleef stabiel (54,9%) maar het aandeel dieselwagens daalde van 35,5% in 2023 naar 31,9% in 2024, ten voordele van hybride en elektrische voertuigen, die hun marktaandeel respectievelijk zagen stijgen van 7,7% naar 9,9% en van 1,7% naar 2,8% over dezelfde periode.


    “Het aantal inschrijvingen van nieuwe wagens zakte met 13,5 % in maart 2024, wat neerkomt op 44 751 voertuigen in vergelijking met 51 754 over dezelfde tijdsspanne van vorig jaar. Het is echter belangrijk om deze daling te nuanceren, want in maart 2023 werd een sterke stijging vastgesteld. Ondanks deze daling vertegenwoordigt het aantal inschrijvingen in maart 2024 nog steeds een stijging met 8 335 inschrijvingen tegenover 2022. Bovendien groeide de markt in de eerste drie maanden van 2024 met 2,8%.”

    Tijdens het eerste kwartaal van 2024 noteerden we – vooral in Vlaanderen, dankzij de premie - een sterke stijging van de door particulieren aangekochte nieuwe en tweedehandse elektrische voertuigen, een stijging van respectievelijk 139,5% en 202,4%.”

    De inschrijvingen van elektrische wagens - eerste kwartaal van 2024


    Het aantal nieuwe, door particulieren ingeschreven elektrische wagens is in februari 2024 meer dan verdubbeld tijdens het eerste kwartaal van 2024 tegenover 2023: van 2442 eenheden naar 4869 eenheden (+99,4%).

    Deze positieve dynamiek is duidelijk merkbaar in Vlaanderen, waar in de eerste drie maanden van 2024 3 971 nieuwe elektrische voertuigen werden ingeschreven, tegenover 1 658 voor dezelfde periode in 2023, wat neerkomt op een stijging van 139,5%. Deze groei zorgt voor een marktaandeel van 81,6%, een stijging van 13,7% ten opzichte van 2023.

    Het aantal inschrijvingen van elektrische tweedehands voertuigen door particulieren kende ook aan aanzienlijke stijging in de loop van het eerste kwartaal van 2024 ten opzichte van 2023, van 1003 voertuigen naar 2576 voertuigen, of een stijging met 156,8 %. Deze groei heeft het marktaandeel van particulieren opgedreven met 50,6 % tegenover 37,0% in 2023.

    In alle gewesten van België was er in het eerste kwartaal van 2024 een duidelijke stijging van het aantal inschrijvingen van tweedehands elektrische voertuigen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vlaanderen is goed voor het grootste aandeel van de totale inschrijvingen (76,9%), gevolgd door Wallonië (18,9%) en Brussel (4,2%).

    Vlaanderen noteerde een totaal van 1981 inschrijvingen, wat neerkomt op een aanzienlijke groei van 202,4% ten opzichte van het voorgaande jaar.

    Hoewel de absolute volumes lager zijn dan die in Vlaanderen en Wallonië, heeft Brussel ook een aanzienlijke groei in inschrijvingen gezien, met een stijging van 120,4% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023.

    En hoewel de groei gematigder was dan in de andere gewesten, registreerde Wallonië in totaal 487 inschrijvingen, wat een groei van 62,9% betekent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023.

    Enkele grote concessiehouders en tweedehandsverkopers deelden hun interessante inzichten met ons:

    Frédéric Vassamillet, SOCO: “De maand begon relatief rustig, maar deze week zagen we een stevige stijging met een inhaalbeweging van de vertraagde verkoop. Wat betreft de opdeling in brandstoftypes vertegenwoordigen de benzinewagens de hoofdmoot van de markt, gevolgd door dieselvoertuigen, en een klein marktaandeel voor hybrides.
    De meest prominente merken zijn BMW, Peugeot, VW, Opel en Renault.
    Op de tweedehandsmarkt is er een lichte stijging sinds maart 2023. Consumenten lijken een voorkeur te hebben voor relatief recente tweedehandsvoertuigen, tussen 3 en 4 jaar oud, met een lage kilometerstand en een gemiddelde prijs van ongeveer € 20.000.”

    Ward Van Sighem, Auto’s Verschueren: “De maand maart liep op zijn einde toen ik een verbetering van de cijfers merkte ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In maart kenden we twee zeer dynamische weken en twee minder goede weken. De benzinevoertuigen zijn goed voor ongeveer drie kwart van de verkoop, gevolgd door dieselwagens, die iets minder dan één kwart uitmaken, gevolgd door hybride voertuigen. Daarbij moet ik aanstippen dat volledig elektrische voertuigen slechts een zeer klein deel van onze huidige verkoop vormen.”

    Koen Claesen, Groupe Van Mossel Automotive: “Hoewel er variaties waren in de gebruikelijke vraagpatronen, zagen we in maart 2024 een lichte verbetering ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. We zagen een vermindering van de impact die doorgaans samengaat met de maand van het autosalon en ook een vermindering van de traditionele piek in de vraag aan het begin van het jaar. Dit resulteerde in een gelijkmatiger spreiding van de vraag over het hele eerste kwartaal. Voor particuliere klanten hebben we tactische aanbiedingen op voertuigen die op voorraad zijn, terwijl we stevige promoties bieden op instapmodellen.
    Wat de wagenvloten betreft, zien we een intensievere concurrentie, wat een positief effect heeft op de prijzen voor wagenvlootklanten. Bovendien profiteren elektrische voertuigen nu van speciale aanbiedingen die aantrekkelijker zijn voor wagenvloten.”

    Ivo Willems, Cardoen: “We zien een lichte stijging van de verkoop ten opzichte van vorig jaar, maar we hebben de indruk dat voor dit eerste kwartaal maart minder dynamisch was dan februari. Wat elektrische voertuigen betreft, krijgen de klanten uiteenlopende dingen te horen. We merken een daling van de vraag op de inruilmarkt, vooral voor oudere voertuigen, wat zich vertaalt in iets minder voordelige aanbiedingen voor onze klanten. Aan de andere kant blijft de vraag naar kleine auto's met een lage kilometerstand groot, maar het aanbod is beperkt door de stopzetting van de productie van dit soort wagens de afgelopen jaren.”

    Simon Bossuyt, DEX: “Ondanks een wat trage start was maart weer een goede maand. Vergeleken met vorig jaar noteerden we opnieuw een stijging van de verkoop en overtroffen we zelfs onze doelstelling.
    Veel consumenten lijken te twijfelen over hun aankoopbeslissingen, maar als verkopers richten we ons vooral op hun behoeften, zodat we passende voorstellen kunnen doen.
    Meer specifiek voor ons zijn we in zekere zin slachtoffers van ons eigen succes. Door de grote vraag en de snelle verkoop kunnen we onze showroomvoorraden soms niet snel aanvullen. Desondanks werken we hard en verwachten we in de komende weken weer een volledige voorraad te hebben.”

    Joost Kokke, VP AUTO1 Group België: "In het eerste kwartaal van dit jaar merkten we al positieve ontwikkelingen op de tweedehands automarkt en dat vertaalt zich in een goede dynamiek tussen onze sourcing en onze verkoopplatforms. De AUTO1 Group Price Index, ons rapport dat de maandelijkse evolutie van prijzen weergeeft, toont bovendien aan dat de prijzen van tweedehands auto’s in maart ook weer zijn gedaald met 2,8% ten opzichte van februari. Dit is een tegengestelde beweging met vorig jaar, waar de prijzen van februari op maart stegen met 1,2%. Kijken we naar het hele eerste kwartaal van dit jaar, dan zijn de prijzen al met 3,3% gedaald, dubbel zoveel als de prijsdaling over het hele jaar 2023. Deze dalende trend van prijzen geeft een positieve duw aan de tweedehands automarkt en beïnvloedt de wisselwerking tussen de in- en uitstroom in goede richting."

    Meer info TRAXIO

    04-04-2024 om 19:50 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie gevels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-04-2024 om 20:49 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tabbert Pantiga

    Tabbert PANTIGA

     490 E, 550 TDL en 655 DMK: nieuwe indelingen maken de modelserie compleet

    De onlangs bij klanten zeer populaire PANTIGA-serie breidt TABBERT nu al uit met nog drie onconventionele plattegronden, waarvan de succesfactoren flexibiliteit en individualiteit zijn.

    Het nieuwe programma strekt zich nu uit van de PANTIGA 490 E 2.3 met een lengte van iets minder dan 7,50 meter, met twee eenpersoonsbedden voorin, tot de 550 TDL 2.5 met een comfortabele zithoek achterin en een groot tweepersoonsbed in de lengterichting voorin. Daartussen bevindt zich de ruime hoekkeuken met hoekaanrecht. Het nieuwe topmodel is echter de 655 DMK. Deze grootste variant van de PANTIGA maakt indruk met zijn bijna royale woongedeelte, twee kledingkasten en veel opbergvakken, maar ook met andere voorzieningen zoals een comfortdouche in de complete badkamer of een koelkast met een inhoud van 177 liter in de keuken – de PANTIGA 655 DMK met een dwars tweepersoonsbed voorin en kinderbedden achterin biedt het hele gezin wooncomfort bijna zoals thuis. Door de uitbreiding van het modellengamma is het nu nog eenvoudiger om voor elke caravanbehoefte de juiste PANTIGA te vinden. Ondanks de verschillende formaten is de multifunctionele serie toch verenigd door zijn individuele stijl: hij is licht, luchtig en visionair. Het meest opvallende kenmerk van de PANTIGA, niet alleen qua uiterlijk, zijn de grote salonramen in het achterste gedeelte aan beide zijden. Ze creëren ook een tolerante sfeer in het interieur en bepalen in sommige gevallen zelfs het inrichtingsconcept. De achterkant van het voertuig wordt gedomineerd door de spatborden, waartussen een raam is gemonteerd in de stijl van een doorlopende rij (op 390 WD en 550 E). In overeenstemming met zijnuiterlijk, de PANTIGA wordt geleverd met een opvallende 15" lichtmetalen velg in wit. Voor snelle toegang van buitenaf, de watertank en stroomaansluiting werden geïntegreerd in één servicemodule.

    Samengevoegde. Bovendien wordt de nieuwe PANTIGA standaard geleverd met de Dyonic   Chassis gemaakt van hoogwaardig staal in een bionisch ontwerp. De innovatieve constructie met uitsparingen in de riemen bespaart gewicht en verbetert de stabiliteit. Het chassis is voornamelijk ontwikkeld door het Knaus Tabbert-team en maakt gebruik van rubberen veerassen en een elektronisch stabilisatiesysteem (ETS). Optioneel kan het chassis worden uitgerust met een aanhangerbediening, een neuswiel met geïntegreerde dissellastindicator en een reservewiel dat onder de vloer is gemonteerd. Het interieur van de PANTIGA maakt indruk met een volledig nieuw caravandesign: geen bovenkasten aan de zijkanten, maar twee hoge ramen. Dit betekent dat het woongedeelte niet alleen lichtovergoten en helderder is, maar ook vriendelijker en nog opener. De matwitte bovenkasten achterin en in de keuken blijven visueel onopvallend dankzij hun eenvoudige, greeploze design. Het comfortabele, moderne zitmeubilair creëert ook meer ruimte dan het caravankarakter. Drie  bekledingscombinaties in warme zonsondergangkleuren, koele grijstinten of stof en kunstleer zorgen voor een individuele reliëfdruk. Doordachte details – zoals comfortabele rolgordijnen, een tafel met houten rand en met stof beklede wandelementen – in combinatie met de in de panelen verzonken lichtpanelen en de bijpassende plafondlamp geven de PANTIGA een ontspannen feelgood-karakter. 

    Gebruikersgericht en uiterst praktisch is de standaard mobiele inductiekookplaat, die ook buiten in de luifel kan worden bediend en onzichtbaar in het keukenblok verdwijnt wanneer hij niet wordt gebruikt. Een glazen afdekking zorgt ervoor dat de spoelbak verdwijnt en op aanvraag is er een afvalscheidingssysteem beschikbaar voor de onderste lade. De 230V- en USB-poorten in het woongedeelte zijn slim weggewerkt in de opbergvakken. De compartimenten zelf zijn discreet geïntegreerd in de dienovereenkomstig gesneden binnenwanden. De PANTIGA is verkrijgbaar in in totaal zes indelingen die zijn afgestemd op verschillende doelgroepen: De compacte 390 WD is ontworpen voor actieve vakanties met een spontane verandering van locatie – met een gecombineerde woon- en slaapkamer voor twee personen met een opklapbed in plaats van vaste bedden en des te meer bewegingsruimte gedurende de dag. Bijna iconisch voor de dynamische PANTIGA-levensstijl, is hij even wendbaar als veranderlijk met zijn comfortabele banken, die in slechts een paar eenvoudige stappen kunnen worden omgebouwd tot een ruim en comfortabel bed van 204 x 156 cm. De populaire indeling van het eenpersoonsbed 550 E scoort met een volwaardige douche dankzij het draaibare wastafelelement. Daglicht van beide zijden - en optioneel ook via een panoramische dakkap - overspoelt het luchtige, helder vormgegeven slaapgedeelte aan de voorkant. Aan de zijkanten bevinden zich bovenkasten die zijn aangepast aan de vloeiende vorm van de boeg voor veel opbergruimte. Zes verlichte spots werpen het typische TABBERT-ruitpatroon van het merk op de muur. Praktisch: Om de opbergruimte optimaal te benutten, zijn er uitneembare dozen met handgrepen beschikbaar voor de bedlades 550 E en 550 K. Daaronder is er nog voldoende ruimte voor klaptafel en stoelen of andere accessoires. De beste manier om met kinderen te reizen is in de 550 K met een stapelbed dat snel en eenvoudig kan worden omgebouwd tot een andere bank. Door het bovenste bed neer te klappen, dient het als rugleuning.

    Meer info: www.knaus-tabbert.com Pantiga

    02-04-2024 om 20:44 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!