Inhoud blog
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    14-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder Pedelecs op straat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Minder Pedelecs in België

     Inschrijvingen speed pedelecs dalen voor tweede opeenvolgende maand
     “Na een sterke zomer daalden de inschrijvingen van speed pedelecs niet alleen in september maar nu ook in oktober – meer bepaald met -6,8 %. Voor de volledige periode januari-oktober bedraagt de daling -6,9 % t.o.v. de eerste 10 maanden van vorig jaar,” zegt Filip Rylant, woordvoerder van TRAXIO. “De daling doet zich voor in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen evenals in Brussel. Deze provincies nemen samen niet minder dan 71,4 % van de Belgische inschrijvingen voor hun rekening. Goed nieuws is dat alle andere provincies erop vooruitgaan. In totaal zijn er dit jaar nu 10.904 speed pedelecs ingeschreven. ”
     
    Redenen voor de daling
    De daling van het woon-werkverkeer en van de files tijdens de Covid-19 pandemie is een doorslaggevende factor bij de verminderde verkoop op de as Antwerpen-Brussel-Gent. De semi-lockdown die net is gestart, zou deze tendens verder kunnen versterken.
    Ondertussen dalen de stocks van beschikbare fietsen in België zienderogen. Tenzij de vooruitziende fietshandelaar nog voldoende fietsen heeft, moet men rekening houden met leveringstermijnen van weken of zelfs maanden - dit vooral voor de buitenlandse en in het bijzonder de niet-Europese merken. De Belgische merken proberen hun productie op te drijven, maar ook zij kennen problemen indien zij afhankelijk zijn van buitenlandse leveranciers voor bepaalde onderdelen. Gelukkig zal een aanzienlijk aantal fietsen de volgende weken nog een eigenaar kunnen vinden.
    Ook de aanhoudende weigering van FOD Mobiliteit om het digitale platform WebDIV voor de inschrijving van speed pedelecs open te stellen, blijft een rem zetten op de verkoop aan bedrijven en de verdere groei van dit segment.
    Particulier en bedrijf/leasing
    Door de terugval van het aantal leasing speed pedelecs, blijft nipt meer dan de helft van alle speed pedelecs dit jaar ingeschreven door particulieren (52,5 %) terwijl het aandeel leasing zakte naar 30,7 %. Op enige afstand (16,8 %) volgen de inschrijvingen op naam van een bedrijf.
    Meer info TRAXIO

    14-11-2020 om 20:48 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar mag ik met een dieselkampeerauto rijden?

    Het is ingewikkeld.

    Het wordt in veel landen als maar moeilijker om met een dieselwagen rond te rijden. Het bouwjaar en de euro normen spelen een belangrijke rol. Moesten die regeltjes voor alle steden en landen in Europa het zelfde zijn zou dat wel eenvoudiger zijn voor de reizigers. Maar neen iedere stad heeft zijn eigen milieuzones wat betreft de toegang van diesel en soms van benzine wagens. We bekeken er enkele, hebt u vrienden in Nederland is het een aanrader om ze op de hoogte te brengen van de Belgische dieselpuzzel.

    Amsterdam

    Oude dieselauto’s mogen Amsterdam niet meer in. De gemeente wil hiermee de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. Het verbod is op 1 november ingegaan en geldt voor personen- en bestelauto’s die voor 2006 zijn gemaakt. De begrenzing van deze milieuzone is de Ring A10. Op de Ring A10 rijden is wel toegestaan. Op de site van de gemeente is met een kentekenchecker te controleren of het voertuig de milieuzone in mag rijden.

    Geen boetes

    Tot 1 maart 2021 worden nog geen boetes uitgeschreven, maar worden waarschuwingsbrieven verstuurd als een dieselvoertuig dat niet aan de eisen voldoet in de milieuzone rijdt. Op deze manier gunt de gemeente Amsterdam bestuurders tijd om te wennen aan de nieuwe regels.

    Uitzondering

    De NKC berichtte al eerder dat bewoners in de milieuzone die een kampeerauto hebben met de aanduiding SA op het kenteken een vrijstelling hebben. Zij mogen na 1 november de stad wel in- en uitrijden met hun kampeerauto.

    Het Belgische gewest Wallonië gaat vanaf 1 januari 2023 oudere benzine- en dieselvoertuigen weren. Het verbod gaat gelden voor het gehele gebied en zal in fases worden ingevoerd.

    Vanaf begin 2023 zijn het allereerst de voertuigen van voor 1996 met een euronorm van 0 of 1 die de lage-emissiezone niet meer in mogen. Vanaf 2024 worden voertuigen met een euronorm 2 uitgesloten. Vanaf 2025 zijn voertuigen van voor 2005 niet meer welkom. Voor voertuigen van voor 2010 geldt dit vanaf 2026 en vanaf 2028 voor diesels met euronorm 5. Vanaf 2030 mogen voertuigen met een euronorm 6 Wallonië niet meer in.

    Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Zo geldt het verbod niet voor voertuigen die minder dan 3.000 kilometer per jaar rijden, ongeacht euronorm of leeftijd. Voor oldtimers wordt nog aan een regeling gewerkt.

    Steden in Wallonië stellen mogelijk al eerder een milieuzone in. Namen en Eupen hebben hier plannen voor.        

      

    Verbod gaat in per:

      
      

    Diesel

      
      

    Benzine

      
      

    Voertuig uit jaar:

      

    1-1-2023

    euronorm 0 of 1

    euronorm 0 of 1

    < 1996

    1-1-2024

    euronorm 2

    euronorm 2

    1997 - 2000

    1-1-2025

    euronorm 3

    euronorm 3

    2001 - 2005

    1-1-2026

    euronorm 4

    euronorm 4

    2006 - 2010

    1-4-2028

    euronorm 5

    Toegestaan

    2011 - 2015

    1-1-2030

    euronorm 6

    Toegestaan

    2015 - 2019

    Bron: www.wallonie.be

    in België is een nauwelijks te bevatten woud van regels rond milieuzones ontstaan. Met onder meer als gevolg dat bonnenmachines overuren maken. Voor zwerfautomobilisten geldt in Brussel een uitzondering, maar ook daar moeten zij op hun hoede zijn.

    Vooral buitenlandse bezoekers aan Gent moeten goed opletten. Sinds 1 januari 2020 gelden daar dezelfde regels als in Antwerpen: diesels tot en met Euro-klasse 4, gebouwd voor 2010, mogen de stad niet meer in, net als benzineauto’s lager dan Euro-klasse 2, gebouwd voor 1996. Wie wel de stad in wil met een dergelijke auto, mag dat maximaal acht keer per jaar met een dagpas, verkrijgbaar voor 35 euro.

    Proefperiode voorbij

    Maar anders dan in Antwerpen moeten eigenaren van auto’s met een Nederlands kenteken hun auto registreren voordat ze de stad inrijden, ook als deze aan de nieuwste eisen voldoet. Dit op straffe van een boete van 150 euro. De maand januari is gebruikt om waarschuwingen uit te delen, maar sinds 1 februari is het menens. Hoeveel er tegen de lamp zijn gelopen heeft Gent nog niet vastgesteld, maar in januari bleken er volgens cijfers van de gemeente per dag gemiddeld 150 auto’s uit Nederland nietsvermoedend de stad in te rijden. Anders dan de Belgen werden zij er niet op gewezen dat dit niet mag. De boete wordt echter wel bezorgd.

    Uitzondering voor Nederlandse voertuigen

    Voor Antwerpen en Brussel liggen de regels iets soepeler: ook daar moeten buitenlandse kentekens vooraf worden geregistreerd, maar voor Nederlandse auto’s geldt een uitzondering. Waarom dat niet voor Gent geldt, kan een woordvoerder niet uitleggen. Ook voor de ANWB is dit een raadsel en de club zet zich ervoor in om een einde te maken aan dit onderscheid. ‘Het schijnt dat je tegenwoordig kunt afstuderen op milieuzones in België’, grapt een woordvoerder. Om het geheel overzichtelijk te houden, mogen alle kampeerauto’s de binnenstad van Brussel in, op voorwaarde dat het kenteken is geregistreerd. Deze regel geldt echter weer niet in Antwerpen en Gent.

    De gemeente Gent verwacht jaarlijks zo’n 6 miljoen aan boetes op te strijken.

    Enkele verkeersborden die u kunt tegen komen onderwag













    13-11-2020 om 21:37 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dethleffs Kennis making

     

    Dethleffs Camper 500 QSK

    Wij kozen de Camper 500 QSK een caravan indeling zeer geschikt voor een gezin met twee kinderen.

    Trouwens heel de Camper reeks is ontworpen voor gezinnen met en zonder kinderen. Ze bestaat uit 12 verschillende uitvoeringen, naar gelang de grootte en indeling vinden 3 tot 8 reizigers er een volwaardige slaapplaats. De Camper 500 QSK heeft achteraan een stapelbed en voorin een vast dubbel bed. Om voor de nacht nog twee plaatsen bij te creëren kan men de centrale zitgroep tot twee persoons bed ombouwen. Goed slapen met zes personen is Ok. echter met zes aan tafel is zeer krap, zeker als de kindjes groter worden.

    Voor grote gezinnen is het belangrijk dat er voldoende bergruimte is zeker als er een stel kinderen mee op reis gaan. Zij hebben zo van dat speelgoed meestal niet zwaar, het neemt wel veel plaats in. Een paar kleine fietsen, misschien nog een kinderwagen en kinderstoeltje om er maar enkele op te noemen. Natuurlijk moeten voor de ouders nog kampeerstoelen en tafel mee. Veel van die zaken kunnen in de koffer onder het dubbel bed. Omdat er nog meer bagage een plaats moet vinden hebben de ontwerpers van Dethleffs het onderste van de stapelbedden zodanig uitgekiend dat het omhoog kan klappen en zelfs zo blijft staan. Men kan er een fiets of ander groot sporttuig zetten tijdens de verplaatsingen. Dit vak is eveneens langs buiten bereikbaar. We zijn nog niet aan het einde van de bagageruimte, in de banken van de zitgroep kan nog een heel pak bagage. Kleine zaken verdwijnen in de bovenkasten in bijna heel de caravanrond. Komen we aan de knappe badkamer met een breed wastafeltje en wc. Ze is rijkelijk voorzien van diepe kasten waar alle badkamer accessoires in verdwijnen.

    Keuken

    De keuken met een lichtgrijs aanrecht is voldoende uitgerust met 3 kookvuren, gootsteen en een 142 l grote koelkast. Onderaan zijn 2 laden, een apothekerslade. Voor het lichte keuken gerief is genoeg plaats in de bovenkasten. Aan de zijkant is er een klapblad om de werkoppervlakte te vergroten.

    s’Nachts of beter gezegd voor de avond kunnen de kinderen zelf de leuke lichten met dierenmotief aan en uit doen. Afsluiten van de kinderafdeling laten we best over aan de ouders.

    Voor daglicht en ventilatie zorgen dakluiken en vensters, terwijl de Truma met ringverwarming voor een aangename temperatuur zorgt.

    Samen gevat

    De Dethleffs Camper 500 QSK is zonder veel franjes uitgerust zeer goed geschikt voor families met twee kinderen.

    Meer info www.dethleffs.de











    12-11-2020 om 21:02 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!