Inhoud blog
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    15-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indrukwekkend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    15-04-2023 om 20:41 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie nieuwelingen bij Sunlight

    Sunlight

    Sunlight sluit aan met 3 nieuwe types bij de fabrikanten die Ford Transit als basisvoertuig gebruiken.

    Drie nieuwe halfintegrale kampeerauto’s zullen we kortelings uit de Sunlight fabriekspoorten zien rollen.

    Terwijl het kleinste model met enkele bedden de T 670S net geen 7,0 m lang is, zijn de T 690 en de T 680 7,36 m lang.

    De 690 is achterin met een eilandbed uitgerust. Integendeel kreeg de T 680 enkele bedden in de slaapkamer, die bij middel van bijkomende kussens tot een groot bed kunnen omgebouwd worden. Om het niet te moeilijk te maken hebben de ontwerpers van Sunlight een kopie gemaakt van een succesnummer op Fiat Ducato. Dat spaart veel ontwikkeling kosten uit.

    Voor de slaapkamer bevindt zich een ruime  badkamer met wc, wastafel en douche verdeeld over de volle breedte van het interieur. Een deur sluit dit deel af van de woonkamer. Tussen zitgroep en sanitair heeft men een L-keuken geïnstalleerd. Ze is uitgerust met 2 kookvuren met elektrische ontsteking en een 156 l absorptie koelkast. Onderaan is in de kasten genoeg plaats voor het keuken gerief van een koppel.

     Meer naar voor is de zitgroep met een tafelblad uit één stuk, verschuifbaar bij middel van profielen aan de wand onder het venster en door één poot gedragen. Met een optioneel hefbed en omgebouwde zitgroep kunnen er 5 zwervers hun bedje dekken in de T 680. Wel is het opletten met de lading want de wagen heeft een MTM van 3.500 kg.

    De Ford Transit als basisvoertuig heeft standaard een 130 pk sterke turbo diesel motor. Met zijn zwarte metallic kleur van de stuurcabine en zijn stoere radiator grille rijdt hij niet ongemerkt voorbij. Daarbij heeft hij een flinke standaard uitrusting aan boord. Als hij voorbij is komt het mooie moderne achterfront met opvallende bumper en lichten in ’t zicht. In het interieur is het meubilair sterk opgefrist met witte bovenkast deuren, antraciet kleurige accenten aan de keuken en wanden in een licht houtdecor. Daarbij is de stahoogte tot 2,1 m opgetrokken wat het interieur een aangenaam en comfortabel gevoel geeft.

    Prijzen beginnen voor de T 680 ongeveer bij de 68.500 euro.

    Technische gegevens van de t 670S en de T 690 L

    Basisvoertuig: Ford Transit met vlak chassis

    Motor: 130 pk sterke turbo diesel met voorwielaandrijving.

    Afmetingen;L x B x H 7,36 x 2,32 x 2,93 m

    MTM 3,5 ton

    Info www.sunlight.de

     

    15-04-2023 om 20:38 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakwerk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12-04-2023 om 17:53 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwelingen bij Dethleffs

    Dethleffs Globebus T45

    De nieuwe Globebus Go T45 is wat groter dan een klassieke camperbus en wat kleiner dan een comfortabele kampeerauto.

    Dethleffs start met een nieuwe halfintegrale reeks, de Globebus Go. Zoals het meer en meer in beeld komt zijn de afmetingen van de opbouw beperkt tot een breedte van 2,2 m, dat heeft natuurlijk ook de prijs een beetje beïnvloed. In tegenstelling tot de integrale reeks Globebus die op Fiat Ducato is gebouwd rollen de nieuwelingen op Ford Transit omwille dat het moeilijker is om voldoende Fiat Ducato onderstellen te bekomen.

         

    De Ford Transit heeft voorwielaandrijving en onder de kap een 130 pk EcoBlue-dieselmotor. Tot de standaarduitrusting van de Ford behoren onder meer cruisecontrol, verwarmde en elektrisch bedienbare buitenspiegels, diverse rijhulpsystemen en een DAB+-radio met stuurbediening. Daarbij horen nog een laag chassis, zijwind assistent en in de hoogte verstelbare cabine zetels met armleuningen.

    Dethleffs biedt de Globebus Go aan in twee varianten. De 5,99 m lange T15 heeft een hoog geplaatst dwarsbed dat het dak van de onderstaande garage vormt. De wat langere 6,69 m Globebus T45 heeft achterin enkele bedden. Zoals bij vele kampeerauto’s kan men er bij de Globebus Go met behulp van kussens een groot bed van maken. Het woongedeelte is in beide kampeerauto’s gelijk aan de T15. Het zeer lichte moderne interieur maakt er een gezellige leefruimte van. Twee draaibare cabinezetels maken van de zitgroep een comfortabel geheel. Hij sluit aan bij de badkamer. Het uit één deel bestaande tafelblad rust op één poot, kan naar voor en naar achter schuiven via een profiel aan de wand net onder het venster. Aan de overkant is de keuken met twee kookvuren en een rond spoelbakje. Onderaan is voldoende kastruimte voor het nodige keukengerief. Koelkast en kleerkast bevinden zich tussen keuken en bed. De 86 l compressorkoelkast werkt op elektra en de 6 kW-verwarming op diesel, dus gas is alleen nog nodig om te koken. Een kleine gasfles volstaat daarom en hiermee ontstaat extra bagageruimte in de zwerfauto.  

    Omwille van de slechts 1,9 m stahoogte hebben de ontwerpers van Dethleffs er geen hefbed voorzien. Ze zijn dus echt ingericht voor een koppel. Een badkamer met draaibare wastafel zorgt dat er een douche vrijkomt. Een goed opgestelde wc staat aan de zijkant. In afgesloten kastjes kan men toilet bijhorigheden bergen.

    Wanden, achterfront en dak zijn met GfK sandwichpanelen gemaakt. De vloer bestaat uit een houten sandwichconstructie met EPS isolatie.

    Technische gegevens.

    Basis voertuig: Ford Transit met laag chassis

    Motor: 130 pk turbo diesel

    Voorwiel aandrijving

    MTM: 3.5 ton

    Prijs: rond de 59.000 euro

    Info: www.dethleffs.de  

    12-04-2023 om 17:50 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinsberg oud en nieuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10-04-2023 om 19:46 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinsberg met nieuwelingen

    Weinsberg CaraLoft en CaraSuite

    Weinsberg gebruikt door gebrek aan vlotte leveringen van Fiat Ducato wagens meer en meer Ford Transit basisvoertuigen.

    Nu brengt de prijsgunstige fabrikant Weinsberg van het huis Knaus-Tabbert concern enkele kampeerauto’s op Ford Transit op de markt.

    Na de voorstelling van de twee camperbus types volgen nu de halfintegrale reeksen CaraLoft en de CaraSuite. We bekeken de ongeveer 7 m lange CaraLoft 650 MF. Deze reeks werd ontwikkeld enkel voor een koppel zwervers. Hij heeft geen hefbed boven de zitgroep. Zij moeten tevreden zijn met een fransbed in de lengte richting.

     Wat niet belet dat het zeer comfortabel overkomt. Daarnaast is het zoals in de meeste zwerfauto’s met een fransbed de douchecel, wc en wastafeltje verborgen achter een kloeke deur. Dat soort indeling geeft een ruimtelijk gevoel omdat je van vooraan tot achterin een ononderbroken zicht hebt. Het nadeel is dat er geen hoge garage is om fietsen in onder te brengen tijdens de reis.

    Bij de CaraSuite reeks is een hefbed boven de zitgroep een standaard uitvoering. Hiermee is het mogelijk dat een gezin met twee kinderen comfortabel kan wonen, of bij gelegenheid vrienden die eens mee op weekeind willen. Langs buiten zijn de CaraSuite  zwerfauto’s te herkennen aan het wat naar boven uitgewerkte dak boven de stuurcabine waarin langs binnen het hefbed gedeeltelijk in schuift.

    CaraSuite op Ford Transit.

    Ontwerpers van Weinsberg hebben voor de CaraSuite twee indelingen bedacht. Ze hebben achterin enkele bedden die het dak vormen van een grote garage. Fietsliefhebbers kunnen hier hun fietsen veilig en droog in opbergen. De nodige ankerpunten zijn er voorzien. Terwijl de 6,99 m lange CaraSuite 650 MEG met in de badkamer een geïntegreerde douche uitgerust is, rolt de 7,42 m lange 700 MEG met een goed ingericht sanitair gedeelte de fabriek uit.

    In standaard uitvoering heeft de Ford Transit een 130 pk turbo diesel met een zes versnellingsbak. Wie van meer comfort wil genieten kan de kampeerauto bestellen met een 155 pk turbodiesel plus een zes gangen automatische versnellingsbak, tractie controle en hillholder  zijn standaard. Typisch voor Duitse producten is er nog een lange lijst opties in de cataloog te vinden.

    Prijzen waren nog niet bekend, om u een idee te geven, de CaraLoft op Fiat Ducato werd de vorige jaren aangeboden tegen ongeveer 62.000 euro de CaraSuite ongeveer 2.000 euro meer.

    Technische gegevens

    Basisvoertuig  Ford Transit

    Motor 130 pk turbo diesel

    MTM 3,5 ton

    L X B X H  9,99 x 2,32 x 2,94 m

    Meer info www.weinsberg.com 

    10-04-2023 om 19:34 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!