Inhoud blog
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    31-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Oulaw voor sportmensen

    Weinsberg CaraBus 630 MEG Outlaw


    Voor sportieve zwerver.
    Weinsberg CaraBus 630 MEG Outlaw is ontworpen voor fietsen, moto’s en indien nodig zelfs een quad te vervoeren en er bovendien nog te kunnen in wonen. Hij ziet er uit als zijn vergelijkbare broeders. Alleen achteraan heeft hij een uit de kluiten gewassen garage. Als je de achterdeur open trekt sta je perplex van de enorme garage voor een zwerfauto, zeker als ze leeg is. Staan er een moto of enkele fietsen in vermindert dat effect een beetje. Ze is meer dan 2 m diep, links en rechts zijn kasten die de wielkasten wat verbergen. Er tussen is nog 1,35 m breed voor de lading die zelfs 1.5 m hoog mag zijn. Uit voorzorg is de bodem met geript aluminium plaat bedekt. Om fietsen of moto’s te vervoeren zijn stevige verankeringspunten gemonteerd.

    Voor actieve zwervers.
    De CaraBus Outlaw is niet zo direct ontworpen voor rustige kampeerders, die de voorkeur geven aan een ruim interieur en een rustige vakantie tegenover actieve zwervers die tijdens de vakantie of weekeinden met hun moto of mountainbikes op en over de bergen willen snorren. Dankzij het extra verhoogd dak kon de fabrikant boven de garage nog een breed bed installeren. Als je het grondplan bekijkt heeft de Outlaw een door de weekse indeling. Vooraan draaibare cabine zetels, een smal tafeltje met zitbank waarachter zich het sanitair bevindt. De keuken is aan de schuifdeur.


    De Outlaw behoort met zijn 6,36 m lengte tot de langste Fiat Ducato’s. Minder bekent maar wel een gewone optie voor het extra hoge dak waarmee hij een hoogte van 2,82 m bereikt. Al lijkt volgens het grondplan het interieur voor dit type kampeerauto heel normaal, toch moeten de bewoners vrede nemen met enkele compromissen. Zo heeft de zitgroep een tafeltje van slechts 0,8 x 0,37 m. Het eetgerief zal dus wat aangepast moeten zijn. Erger is de zitbank met de ongemakkelijke stijlrechten rugleuning. De fabrikant ging er waarschijnlijk van uit dat de bewoners jonge en sportieve lui zouden zijn die zich in de cabine zetels zouden nestelen, maar die zijn niet zo comfortabel bij het eten aan tafel. Wie zijn half huishouden wil meenemen komt bedrogen uit want er is geen overvloed aan bergruimte. Jonge paren zijn meestal tevreden als ze het noodzakelijk kunnen meenemen. Voor soms een specifieke kledij en helmen blijft wel een plekje vrij in de garage om een ​​valies te zetten. Goed gestapeld kan in de kast boven de stuurcabine nog redelijk wat bagage. De keuken is goed uitgerust om te kokkerellen. Twee branders met elektrische ontsteking, een ruime spoelbak en op het aanrecht is voldoende werkoppervlakte om de culinaire voorbereidingen tot een goed einde te brengen. Onderaan zijn laden, de koelkast en bovenkasten ontbreken niet om samen voldoende keukenbenodigdheden te bergen. De natte cel is net groot genoeg voor het menselijke sanitaire onderhoud. Nog een compromis die we feitelijk niet erg gevonden, is de ladder om in het hoge bed te geraken. Om 's nachts naar de wc te gaan moet je als je beneden bent ze wegnemen want ze staat voor de deur van het sanitair. Als voordeel heb je een comfortabel bed van zo maar eventjes 2,07 m lang en 1,60 m breed. Dat vindt je zelden in een omgebouwde bestelwagen. Van het interieur uit kan je in de garage die perfecte afgesloten wordt door een deur met rubberen dichtingen zodat er geen geurtjes in het interieur sijpelen. In de kasten aan de zijkanten van de garage zijn de elektriciteitscentrale verborgen, batterijen en de verswatertank, alles goed bereikbaar.

    Eerst even een optelling maken.
    Voor de aankoop van de Outlaw doet men er best aan een sommetje te maken van wat mee op vakantie moet. Blijft het bij een paar "gewone" fietsen dan hoeft het eigenlijk niet om voor een outlaw te kiezen. Gaan er één of twee moto’s mee of zelfs een quad dan is het noodzakelijk de gewichten op te tellen. De standaard 3,5 ton van deze zwerfauto is snel bereikt. In dit geval is het misschien beter voor een maxi chassis van 4 ton te kiezen. Houdt er vooral rekening mee dat het grote gewicht op de achteras terecht komt. Een versterkt veersysteem zal zeker geen overdreven luxe zijn. Denkt er aan dat boven de gewicht grens van 3,5 ton een aantal verkeersbeperkingen zijn en het rijbewijs aangepast moet zijn.

    Samen gevat
    De Weinsberg CaraBus 630 MEG Outlaw is best geschikt voor jonge sportievelingen die de compromissen in het interieur zonder morren er bij nemen. Voor hen is de wagen geweldig als moto's, fietsen of ander groot materiaal gemakkelijk in en uit de garage kunnen en er een goed en veilig onderkomen vinden.


    Meer informatie: www.weinsberg.com



















    Bijlagen:
    grondplan.jpg (71.5 KB)   

    31-07-2020 om 17:58 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dethleffs jubileert met de Aero

    De Aero van Dethleffs als jubileum caravan.

    Dethleffs, de fabrikant uit Isny, maakt een uitzondering bij de jubileum feestvierders. De meeste bekende fabrikanten kenden hun startjaren 10-15 jaren na de laatste wereldoorlog. De economie was goed aan het opleven, lonen stegen en we kregen meer vakantie. De fabricatie van tenten kende al succes. Na een uitgeregende vakantie begonnen de vakantiegangers meer naar iets comfortabeler uit te kijken. Caravans kwamen meer in beeld, van kampeerauto’s was toen nog geen spraak. Vandaar dat er veel fabrikanten rond deze tijd hun 50 tot 60 jarig bestaan vieren. Dethleffs kan nu een 90 jarig bestaan vieren omdat Arist Dethleffs in 1931 waarschijnlijk als eerste in Duitsland voor zich en zijn gezin een caravan bouwde.

    De Aero van begin jaren 80

    Caravans van na de oorlog hoewel ze op het eerste zicht niet veel veranderd blijken te zijn buiten de ontbrekende disselkoffer, zijn gewoonweg niet te vergelijken met de huidige constructies. Alles is intussen totaal verbeterd. Mooier en steviger meubilair, verlichting was enkel op gas en water moest men uit de kit in een potje gieten om koffie te maken, kasten die niet meer van de wand vallen na een rit op slechte wegen en banden die op het meest ongelegen ogenblik in flarden vlogen. Het koetswerk zit nu stevig gelijmd in elkaar. Een waterdichtheid garantie van 10 jaar en meer geven al meerdere fabrikanten. Er werd ook veel geëxperimenteerd met de vorm van de caravans. Dat kwam soms ten goede van de aerodynamische vorm, maar ten nadele van het interieur. Inhoudelijk werden bovenkasten kleiner en soms moeilijker te bevestigen, de kleerkast was bovenaan smaller, vooraan kon soms enkel een vast bed staan omdat de voorwand te schuin was en men er niet kon zitten.

    De eerste Aero.

    Zo ontstond in 1982 de eerste Aero met een flink hellend voorfront. Voor die tijd een modern interieur en goed afgewerkt. Toen waren er nog geen vaste bedden en werd de zithoek vooraan omgebouwd tot bed. Daar zitten was alleen geschikt voor kleine kinderen wegens het schuine voorfront. De slogan was: ”de caravan voor snelle chauffeurs”. Zijn vorm was het resultaat van het in 1980 ontwikkelde schaalmodel ZET 2000. Inderdaad de Aero 450 T had een prima weggedrag, helaas het verbruik van het trekkende voertuig schoot snel de hoogte in. We deden verbruiksproeven met een Dethleffs Nomad Luxus bijna dezelfde opbouwlengte en zelfde gewicht als de Aero 450 T Voor de Nomad Luxus hadden we op onze Datsun 2.8 zes cilinder een spoiler geplaatst. We hadden geluk om onder gelijke weersomstandigheden redelijk wat rijtesten te kunnen uitvoeren. Met de Nomad Luxus aan de trekhaak konden we sneller rijden en bij gelijke snelheid met de Aero 450 T was het verbruik telkens minder.

    Veel veranderd.

    Intussen is er veel verbeterd zowel aan de auto’s als aan de caravans en zijn er nauwelijks nog enkele caravans met een hellend voorfront. De meeste hebben nu licht afgeronde verticale hoeken vooraan, dat heeft zijn voordeel zonder het interieur er mee te belasten. Dat zien we dus ook bij de nieuwe Aero van Dethleffs. Het voorfront heeft nog een lichte helling en de profielen op de hoeken zorgen voor betere afvoer van de rijwind. De disselkoffer is geïntegreerd in het voorfront wat de aerodynamische vorm nog verbeterd.

    Het jubileum model.

    Nu komt de nieuwe Aero 2021 van Dethleffs in beeld als een frisse moderne caravan voor een gunstige prijs. De fabrikant richt zich hiermee tot een jonger prijsbewust publiek, dat toch graag nog wat comfort wil genieten. Zo biedt Dethleffs 3 verschillende interieurs aan met een licht meubilair en schuine bovenkasten wat het ruimtelijk gevoel sterk vergroot. De 5 aangeboden types hebben een klassieke indeling bijzonder geschikt voor paren met of zonder kinderen. Omdat het om jubileum modellen gaat kan men als optie een 90 jarig jubileums pakket bestellen, wat zeker niet te versmaden is. Voor iets meer dan 3.000 euro kun je dat pakket van de fabriek laten inbouwen. Voor winterkampeerders heeft Dethleffs zelfs een echt winterpakket ontwikkeld en als dat nog niet genoeg is bestaat er en nog een autark pakket.

    De Indelingen

    Om zeker te zijn dat de indelingen goed aanslaan bij de kampeerders hielden de ontwerpers zich aan de klassieke indelingen. Zo heeft de kleinste Aero 410 QS een dwarsbed vooraan en achterin een treinzit plus kleerkast. Een maatje groter is de Aero 470 FR met het beroemde Fransbed voorin en achteraan een ruime comfortabele U zitgroep. Voor gezinnen heeft men de Aero 500 QSK bedacht. De papa en de mama (?) slapen vooraan terwijl de kinderen in de stapelbedden mogen. Andere kampeerders zullen voor de Aero 510 ER of de nog iets grotere 520 ER kiezen omwille van de enkele bedden die het slaapgedeelte sieren. Alle types zijn 2,30 m breed en zijn tussen de 6,34 en de 7,51 m lang. De MTM’s kunnen oplopen tot 1.400 kg of zelfs met optie tot 1.800 kg.

    Het 90 jarig jubileum pakket.

    -        Disselafdekking

    -        17 duim alu velgen

    -        Een venster in de brede buitendeur

    -        Glanzend gladde aluminium buiten beplating

    -        Fliegendeur

    -        Een extra Midi Heki dakluik.

    Foto's onder.

    De eerste foto is een Aero 450 T waarmee we de testritten deden in 1983 ( met een ander trekkend voertuig)

    De andere foto's zijn van de nieuwe Aero

     











    27-07-2020 om 20:52 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!