Inhoud blog
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    19-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwieren tussen de bomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-12-2023 om 16:41 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie!!

    Droomvakantie voor de deur

    Van Hohenlohe tot het Bodenmeer: ongeveer 150 exposanten presenteren op CMT het brede scala aan reismogelijkheden in Baden-Württemberg

    Van de heuvels van de regio Hohenlohe in het noordoosten, tot de bruisende hoofdstad van de deelstaat, tot de schilderachtige Schwäbische zee, het Bodenmeer: Baden-Württemberg is veelzijdig en biedt talloze mooie ervaringen. Bezoekers van CMT kunnen ervaren hoe opwindend de staat is als vakantieregio. Van 13 tot 21 januari zullen ongeveer 150 exposanten uit Baden-Württemberg in de Oskar Lapp-hal (hal 6) op indrukwekkende wijze laten zien dat je niet ver hoeft te reizen om een droomvakantie te vinden.

    De afwisselende landschappen met hun indrukwekkende uitzichten zijn een paradijs voor alle fiets- en wandelliefhebbers. De talloze routes maken de weg vrij voor bekende klassiekers en nieuwe hoogtepunten te voet of met de fiets tussen de keurvorstelijke Palts en de Breisgau. Als u in de voetsporen van de Romeinen wilt treden op de Limes-wandelroute of op pelgrimstocht wilt gaan op de Frankisch-Schwäbische Jakobsweg, komt u in het zuiden aan uw trekken. Informatie over de talrijke mogelijkheden voor een actieve vakantie in het zuiden vindt u bij het CMT.

    Een uitstapje voor het hele gezin
    Ook voor gezinnen is er veel te ontdekken. De verscheidenheid aan gevarieerde excursiebestemmingen zoals de Schwäbische Albgrot Erlebwel, een zeppelintocht op het Bodenmeer of pretparken zoals het Schwabenpark of Tripsdrill maken een vakantie met kinderen tot een onvergetelijke ervaring. De stands van de exposanten in de Oskar Lapp-hal (hal 6) van de CMT-vakantiebeurs weerspiegelen het brede scala aan vakantiemogelijkheden in het zuidwesten en zijn gericht op alle leeftijden, weersomstandigheden en gezinstypes. Dankzij dit brede aanbod is de deelstaat Baden-Württemberg bekroond met het kwaliteitskeurmerk "gezinsvakantie", dat bijzonder gezinsvriendelijke vakantiebestemmingen onderscheidt.

    Laat je gedachten de vrije loop
    Het grote aanbod aan kuuroorden en kuuroorden maakt Baden-Württemberg tot het nummer één kuuroord van Duitsland. Van de kuuroorden van de Schwäbische Alb zoals Bad Ditzenbach tot de thermale baden van Stuttgart in de hoofdstad van de deelstaat, tot het kuuroord Bad Peterstal-Griesbach in het Zwarte Woud, geïnteresseerden kunnen ter plaatse op de vakantiebeurs meer te weten komen over de vele wellnessmogelijkheden in het "waterrijk van het zuiden".

    Baden-Württemberg staat niet alleen landelijk bekend om zijn kuuroorden, maar ook om zijn topgastronomie. Zwabische specialiteiten zoals Maultaschen of Spätzle zijn al lang geen geheime tips meer. Het wijnzuiden met twee van de beste wijnregio's van Duitsland zal zich op de beurs presenteren met prachtige alledaagse wijnen en luxe topwijnen. Geïnteresseerden kunnen bijvoorbeeld een klein voorproefje krijgen van de bekroonde wijnen op de stand van Weingärtner Esslingen op de vakantiebeurs.

    Culturele hoogtepunten in het zuiden
    Op de CMT presenteert het Zuiden zich ook met al zijn culturele hoogtepunten. Daartoe behoren historische gebouwen zoals kasteel Hohenzollern, kleurrijke tuinen zoals die van de Staatstuinshow 2024 in Wangen im Allgäu, of de Porsche- en Mercedes-automobielmusea van de stad Stuttgart. Andere culturele hoogtepunten in het komende jaar zijn de wedstrijden van het Europees kampioenschap voetbal in Stuttgart, de Ornamenta 2024 en de viering ter gelegenheid van het 1300-jarig bestaan van het UNESCO-werelderfgoed Klosterinsel Reichenau.

    Tourismus Marketing GmbH Baden-Württemberg (TMBW) is met een gezamenlijke stand vertegenwoordigd op de CMT. Andreas Braun, directeur van TMBW, kijkt uit naar de komende vakantiebeurs: "We kijken er erg naar uit om de deelstaat Baden-Württemberg met al zijn mooie facetten op CMT te presenteren. Het zuiden biedt veel bijzondere excursiemogelijkheden en unieke momenten – er is hier gegarandeerd voor elk wat wils."

     

     

     

    19-12-2023 om 16:31 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie aan het water
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-12-2023 om 16:28 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwelingen bij Pösll

     Een chique nieuwe Pössl Shine”640”

    Als je de Shine “640” binnen stapt is de eerste indruk “wauw”. Zeker als de lichtjes branden is het er gezellig wonen.

    Pössl is gespecialiseerd in het ombouwen van bestelwagens. Ik herinner mij hun eerste eenvoudig omgebouwde kampeerauto. Dat evolueerde tot de nu prachtige interieurs die niet, buiten de afmetingen, moeten onderdoen  voor een prachtige halfintegraal of integraal.

    Het witte blinkend koetswerk is buiten enkele afwisselende decoratie lijnen gelijk aan veel andere 6,36 m lange Fiat Ducato’s of deze wagen met een Citroën uitrusting. Shine “640” heeft 4 vensters achteraan rond de bedden. Aan de schuifdeur is een brede elektrisch bediende opstap. De schuifdeur sluit zeer zacht met hulp van het soflock systeem. Een hordeur belet dat steek en bijtbeesten zich toegang tot het interieur verschaffen. Vensters en service luik voor de wc cassette zijn omlijnd met zwarte kaders. Stroom aansluiting, watervuldop zijn eveneens in het zwart wat een mooi contrast geeft met de witte opbouw. De grote achteruitkijkspiegels zijn verwarmd. Boven de schuifdeur is een streep LED lichtjes over de volle breedte. Bij regenweer of te veel zon kan je de luifel open stellen. Dat is wel een optie.

    Via de 63 cm brede opstap is vlak voor de zitgroep, die prima geschikt is voor een koppel. Door een mobiel deel van het tafelblad uit te draaien kan men met drie en met wat inschikkelijkheid met vier rond de tafel zitten. Het tafelblad steunt op één poot en aan de wand gehouden met een metalen profiel dat het mogelijk maakt het tafelblad naar voor of naar achter te schuiven. Samen met de draaibare luxe cabinezetels uitgerust met veiligheidsgordels en kopsteunen plus de zitbank met dezelfde uitrusting kan men met z’n vieren in de rijrichting zitten. Onder de tafel is een gemakkelijk bereikbare koffer. Om het chique en modern te maken is rond het venster van de zitgroep een zwarte kunststof kader met een onrechtstreekse verlichting. Trouwens veel grijze kleuren, lichte wanden en een donkere vloer in parkettekening geven de Shine “640” een modern uitzicht. Onder de bovenkast hangen piepkleine verschuifbare lichtjes. Met de streep licht boven en onder de bovenkastdeur is ze leuk afgeboord. De kast is redelijk groot en heeft zelfs een stootrand die belet dat er iets uitvalt bij het openen van de deur. Veel licht en lucht kan door het dakluik naar binnen. Winter sporters hoeven zich geen zorgen te maken een Truma C 4 op gas, gecombineerd met warmluchtslangen sturen de warmte door heel het interieur.

    De keukenblok is knap afgewerkt zoals trouwens heel het meubilair dat duidelijk de stempel van een goed vakmanschap uitstraalt. Zoals bijna overal staat de keuken langs de kant van de schuifdeur en is zomaar eventjes 1,43 m breed en 0,5 m diep. Aan de kop staat een 84 l Dometic compressor koelkast met links en rechts open draaiende deuren. De inhoud is zowel langs binnen en buiten eenvoudig bereikbaar. Er boven een 40 x 50 cm groot werkblad dat deel uitmaak van het aanrecht. Zeer praktisch is het 30 x 40 cm groot opklapblad vooraan van het aanrecht. In het aanrecht zijn 2 kookvuren met elektrische ontsteking en de spoelbak in één roestvrij stalen bak verwerkt. Onderaan zijn drie zelf sluitende laden met er naast nog een kast. Plaats genoeg voor het keuken gerief van de zwervers. Rechts van het aanrecht is nog een stuk werkblad, tegen de wand zijn 2 kruidenschapjes. De bovenkast verlicht met strepen licht loopt helemaal tot tegen de achterdeur wat het interieur een lange indruk geeft. Onder de kast zijn open legplanken met stootrand, Handig voor kleine zaken die men snel bij de hand wil hebben.

    Badkamer

    Het is bijna een plezier om zich te wassen of te douchen in de schitterende natte cel. Ze is volledig in het wit met hier en daar zwarte elementen. Op het draaibaar paneel zijn een leuk kommetje met een knappe waterkraan en een spiegel gemonteerd. Samen kunnen ze over het draaibaar wc wentelen en vormt een douchecabine ruim genoeg om er zich gemakkelijk in te bewegen. In de douchebak zijn twee aflopen. Een lamellen schuifdeur sluit de douche zorgvuldig af.

    Wat hier opvalt zijn de rondom verlichte bovenkasten met onderaan kleine verschuifbare lichtjes. Twee enkele bedden met comfortabele 10 cm dikke matrassen nodigen de zwervers uit tot zalige nachten. Een deel van het langste bed kan aan het voeteneinde omhoog klappen matras en lattenbodem zijn er voor aangepast. Een kleerkast met buis om kleren aan te hangen komt te voorschijn. De inhoud is alleen langs boven bereikbaar. Aan de overzijde is onder het voeteinde ook een kast die via een deur bereikbaar is. Wie liever een groot bed heeft kan tussen de bedden een bijgeleverd kussen leggen. Via 2 treden die gelijktijdig bergvakken zijn kan men gemakkelijk in de bedden. Knap gevonden zijn de treden die een geheel vormen, om lange voorwerpen mee te nemen, kunnen ze eenvoudig weggenomen worden. Matrassen gedragen door lattenbodems kunnen tegen de zijwanden klappen en komt er een grote ruimte vrij om fietsen of zelfs een motor te zetten. Voldoende verankerringen zijn voorzien. Onder het linkerbed is een kast voor 2 gasflessen, verswater en afvalwater hebben hun plaats aan de overkant. Langs de 2 zijvensters, de venster in de achterdeur plus het dakluik is vast en zeker voldoende verluchting.

    Samengevat.

    Met de Shine “640” scoort Pösll beslist hoge punten zowel voor de kleuren combinatie, leuke verlichting, een meubilair dat stevig in mekaar zit en keurig afgewerkt is. Grote zwervers doen er best aan het bed eens te proberen. De draaibare WC staat goed opgesteld voor hen is er geen probleem met lange benen. Laat ons zeggen de Shine “640” is perfect geschikt voor een koppel. Voor een gezin met kinderen zijn tussen de vijf broeders types met een hefdak en 4 volwaardige slaapplaatsen.

    Technische gegevens.

    Basisvoertuig: Citroen bestelwagen

    Motor: Turbo diesel 2,2 l 140 pk

    Afmetingen L x B x H: 6,36 x 2,05 x 2,58 m

    Stahoogte: 1,9 m

    MTM: 3.500 kg

    Rijklaar: 2.960 kg afhankelijk van de toebehoren.

    Bedden: 1-1,9 x 0,8 m

            1-1,78 x 0,8 m

     Verwarming: Truma C4 op gas plus ringverwarming

    Verswatertank 100 l

    Vuilwatertank 110 l

    Kast voor 2 gasflessen van 11 kg

    Koelkast compressor 84 l

    Prijs: Totaal AL-IN  € 70.995

    Meer info. www.alphamotorhomes.be

    18-12-2023 om 00:00 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!