Inhoud blog
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
  • Een knappe Chausson
  • Opgepast met motorhelmen
  • 1000 jaar oud
  • Nieuwe halfintegraal Frankia Now
  • Prachtig uitzicht
  • Meer elektrische wagens
  • Mooie gevels
  • Tabbert Pantiga
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    06-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets anders dan vakwerkhuizen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    06-08-2023 om 20:00 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fendt Tendenza 560 SFDW

     Fendt Tendenza 560 SFDW

    De Tendenza van Fendt behoorde net niet tot de topklassen. Met zijn huidige aanpassingen komt hij weer een stapje dichter bij.

    De Tendenza profiteert mee van de Fendt modernisering. Alle reeksen hebben de nieuwe stijl koetswerk van de Diamant. Dat de stahoogte in het interieur bijna 2 m is valt nauwelijks op aan de buitenkant.

     Koetswerk

    Alleen aan de bronskleurige decorlijnen en de tentprofielen boven de ramen merkt men het verschil tussen de Tendenza, de Diamant en andere reeksen. Fendt blijft zich houden aan de hamerslag buitenplaat voor de zijwanden. Om de fronten voor en achter mooie vormen te geven zijn ze in kunststof uitgevoerd. De achterlichten gevormd door een smalle rode strook over de volle breedte van de Tendenza met op het einde een krul geeft een chique effect aan het front. Alle verplichte functies zoals vaste, stop, mist lichten en pinkers zijn er in verwerkt. De ingebouwde LED’s geven een fel licht ten goede van het achter op komend verkeer. Vooraan in het licht gebogen front is een groot venster en de disselkoffer met een deksel dat ver open gaat. In de koffer zijn verankeringspunten voor gasflessen, watertank en reservewiel. Het interieur wordt afgesloten met een stevige deur inbegrepen een goed slot, venster en afvalbakje. Daarnaast is het universele stopcontact ingebouwd voor de aansluiting van stroom en TV antenne.

     Hoewel het moderne meubilair niet direct aan Fendt doet denken zijn de afwerking en de gebruikte materialen perfect. Bovenkasten hebben gelakkeerde deuren met onderaan een smal profiel als afwerking. Wanden in houtdecor hebben een gepast contrast met de licht grijze kleur van de deuren. Kussens van de zitgroep zijn grijs voor de rug en blauw voor de zittingen. De ontwerpers van Fendt hebben zich voor de Tendenza 560 SFDW gehouden aan een van de succesrijke indelingen. Achterin staat een eilandbed vooraan een U-zitgroep met centraal gelegen de ruime badkamer en naast de buitendeur de keuken. In een 6 m lang interieur heeft men de mogelijkheid om wat meer plaats te voorzien voor een eilandbed. Het is 1,5 x 1,98 m groot en heeft een zevenzone koudschuim matras. Hij biedt genoeg plaats en comfort voor een paar. Het hoofdeinde kan wat omhoog klappen en wordt het bed korter, zo kan men beter bij de kleerkasten naast het bed. Boven het hoofdeinde zijn bovenkasten, een open bergvak en leeslampen. Twee grote vensters en een dakluik laten voldoende licht en lucht binnen in de slaapkamer.

    In verhouding van zulk een grote caravan is de keuken redelijk klein, toch groot genoeg voor een twee persoons bezetting. Ze is hoekig doch degelijk uitgevoerd, de lichtgrijze kleur misstaat niet. In het aanrecht zijn drie kookvuren en een rechthoekige spoelbak geplaatst met een zwarte plaat af te dekken. Vooraan blijft een smal stukje over als werkblad. Onderaan zijn drie laden, samen met de 2 deurige bovenkast voldoende plaats voor het keukengerief van de bewoners. Licht en stopcontacten zijn voorzien. Naast de keuken staat een Dometic 154 l grote koelkast op een verhoog.

    Op plaats voor de badkamer heeft de fabrikant niet bezuinigd. Ze is zo breed als heel de keuken aan de overkant. Een elegant wastafeltje uitgevoerd in witte kunststof staat onder het venster. Onderaan in houtdecor zijn open bergvakken en de met hout afgewerkte wielkast. Op het vaste wc hebben zelfs groten kampeerders voldoende beenruimte. In het middenvak is ruimschoots plaats om zich om te kleden. We vragen ons echter af waarom die hoge opstap naar de douchecel noodzakelijk is.

    Komen we zo stilaan in de al even schitterende moderne zitgroep. Rondom zijn bovenkasten met grijze deuren zoals we in de slaapkamer gezien hebben. Door de drie vensters heeft men een panoramisch uitzicht. Voor de gezelligheid heeft ieder venster een gordijn, feitelijk meer bij avond als het buiten donker is. In de hoeken zijn kleine schappen met een leuk lichtje. Grijze rugkussens en blauwe zitkussens  bieden een goed zitcomfort. Het 0,76 x 0,96 m grote tafelblad wordt door een ‘automatische poot’ gedragen. Een beetje voorzichtigheid is aan te raden want het tafelblad durft wel eens onverwachts omhoog of omlaag bewegen. Het blad is alleszins groot genoeg voor een eventuele bezetting van vier personen. In de linkerbank is een Alde warmwater verwarming geïnstalleerd, zij bediend ook de vloerverwarming. Het zal dus best aangenaam vertoeven zijn in de Tendenza 560 SFDW gedurende winterse dagen. Zoals je kan verwachten heeft Fendt overal voor sfeer en/of voldoende licht gezorgd.

    Samen gevat.

    Zulk een bijna 8 m lange Fendt koop je niet voor een prikje. Reken er op dat je voor de standaard uitvoering al rond de 45.000 euro op tafel moet leggen. Daar komt allicht nog een paar duizend euro bij voor pakketten. Je bekomt voor dit geld een caravan van de bovenste plank. Inrichting en koetswerk is vakmanschap waar niets op aan te merken valt. Daarbij krijg je een gezellig modern interieur, veel bewegingsruimte en meer dan genoeg plaats voor bagage.

    Technische gegevens.

    L X B X H: 7,72,x 2,5x 2,66 m

    Lengte interieur: 5,95 m

    Bed: 1,96 x 1,5 m

    Dikte dak: 39 mm

          Wanden: 31 mm

          Vloer 47 mm

    Gewicht: MTM 2.000 kg

    Leeg gewicht: 1.530 kg

    Verwarming: Alde warmwater met vloerverwarming    en boiler.

    Meer info.www.fendtcaravans.de

              www. decuyper.com   

    06-08-2023 om 19:58 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    05-08-2023 om 10:45 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caravan Salon Düsseldorf


    Voor ieder die zich overal ter wereld thuis voelt


    CARAVAN SALON wordt het centrum van de caravaning-wereld
    Mobiel reizen is meer dan een vorm van vakantie; het is een levensgevoel dat steeds meer aanhangers vindt. Voor ieder, die zich overal ter wereld thuis voelt, verandert CARAVAN SALON van 25 augustus tot 3 september in het centrum van de caravaning-wereld. Op een oppervlakte van 250.000 vierkante meter, worden meer dan 720 exposanten caravans, campers en kampeerbusjes gepresenteerd - voor elke smaak en elk budget. Daarnaast vinden bezoekers in 16 hallen en op het buitenterrein basisvoertuigen, accessoires, uitbouwonderdelen, tenten, stacaravans, vakantie-bestemmingen, camping- en staplaatsen.

    CARAVAN SALON is tien dagen lang hét belangrijkste internationale platform voor mobiel reizen en het hoogtepunt van het jaar voor alle caravaning-fans. Naast het brede scala aan producten en een groot aantal diensten rond caravaning, biedt de toonaangevende beurs ook een gevarieerd programma, dat perfect op de interesses en behoeftes rond de mobiele vrije tijd is afgestemd. Speciale tentoonstellingen en talloze events vol actie, plezier en een goede sfeer nodigen jong en oud uit om naar het beursterrein in Düsseldorf te komen. Bovendien is CARAVAN SALON het belangrijkste forum voor professionals, experts en brancheverenigingen uit de hele wereld.
    3e Duitse Staplaatsdag: ‘Duurzaam, digitaal en informatief - wat ons in beweging brengt en hoe we vooruitkomen’

    In Duitsland zijn er momenteel bijna 4.700 staplaatsen voor campers met meer dan 71.000 standplaatsen - niet genoeg om gelijke tred te houden met het groeiende aantal campers. Een ontwikkeling die ook steeds meer staplaatsen in minder drukbezochte plaatsen in de schijnwerpers plaatst en daarmee steeds meer regio's de kans geeft om deel te nemen aan de caravaning-boom.
    Tegen deze achtergrond nodigen CIVD, ADAC en DTV op maandag 28 augustus 2023 geïnteresseerden op CARAVAN SALON in Düsseldorf uit voor de 3e Duitse Staplaatsdag, die onder het motto ‘Duurzaam, digitaal en informatief - wat ons in beweging brengt en hoe we vooruitkomen’ staat.

    Het evenementenprogramma met ervaren experts en wetenschappers belooft onder andere interessante inzichten in natuurvriendelijke toeristische projecten, inzichten op het gebied van de winstgevendheid van de laadinfrastructuur op staplaatsen en campings, wat gasten verwachten van overnachtingsplaatsen en hoe de Generatie Z over campertoerisme denkt.


    Model-camperstaplaats op het buitenterrein
    De Caravaning Industrie Verband (CIVD) presenteert dit jaar op het buitenterrein tussen de hallen 10 en 17 een speciale tentoonstelling met innovatieve oplossingen op het gebied van staplaatstechnologie en -infrastructuur. Experts uit de branche en producenten laten aan de hand van praktijkvoorbeelden zien, hoe een succesvolle planning en exploitatie van camperstaplaatsen werkt. Hierbij ligt de nadruk met name op duurzaamheid en elektrische mobiliteit. Net als de voorgaande jaren kunnen bezoekers ter plaatse advies van experts krijgen.
    Symposium Natuur.Toerisme.Toekomst: ‘De natuur ervaren: avontuur, buitensport en duurzaam toerisme’
    Steeds meer mensen willen hun vrije tijd in de natuur doorbrengen. Voor veel toeristische regio's en de partijen die daar actief zijn, is deze trend dé kans bij uitstek om natuurbehoud en kwaliteitstoerisme met doordachte en duurzame concepten te combineren.
    Maar hoe zien duurzame toerismeprojecten er in de praktijk uit? En hoe kunnen sportaanbiedingen met natuurbescherming worden gecombineerd? Onder het motto ‘De natuur ervaren: avontuur, buitensport en duurzaam toerisme’ zullen vertegenwoordigers uit de politiek, het bedrijfsleven, de wetenschap en de sport tijdens het symposium Natuur.Toerisme.Toekomst op dinsdag 29 augustus 2023 hierover discussiëren. Deelnemers kunnen best practices en gesprekken over duurzaamheidsthema's verwachten.


    CIVD presenteert nieuwe opleiding
    De eerste beroepsopleiding die speciaal op de branche is afgestemd, is een belangrijke mijlpaal voor de caravaning-branche. Met de nieuw opgerichte

    specialisatie ‘Caravan- en campermonteur’ zullen in de toekomst gespecialiseerde vakkrachten voor de productie, het onderhoud en de reparatie van caravans en campers worden opgeleid. Hiermee komt de caravaning-branche actief tegemoet aan de enorme vraag naar gespecialiseerde vakkrachten. De CIVD wijdt ook dit jaar op het buitenterrein van CARAVAN SALON een eigen stand aan deze nieuwe beroepsopleiding. Op deze stand informeren vertegenwoordigers van de branche potentiële leerlingen en hun ouders/opvoeders over de inhoud van de opleiding en de uitstekende carrièremogelijkheden in de caravaning-branche.


    ADAC zoekt de ‘Kampeerder van het jaar 2023’
    De ADAC is op zoek naar de ‘Kampeerder van het jaar 2023’. De finale van de landelijke wedstrijd vindt op zaterdag 2 september (11 tot 16 uur) op het buitenterrein voor hal 10 op CARAVAN SALON plaats. Acht campereigenaren uit heel Duitsland hebben zich tijdens de ADAC Camping Days in juni of met een wildcard voor de eindronde gekwalificeerd en moeten hun vaardigheden in verschillende rijdisciplines en bij verschillende speciale opdrachten bewijzen. Bij de ADAC ‘Kampeerder van het jaar-verkiezing’ staat, naast een flinke dosis plezier, verkeersveiligheid centraal.
    ‘Starter Welt’ in hal 7 - een must voor beginners
    Voor alle beginners toont de ‘Starter Welt’ in hal 7 waarop zij bij de aankoop of het huren van campers en caravans op moeten letten. Hierbij staat onafhankelijk advies centraal. De experts beantwoorden ook vragen en bieden individuele oplossingen aan. Daarnaast biedt het lezingenforum een gevarieerd programma over verschillende onderwerpen op het gebied van mobiele recreatie die voor starters relevant zijn


    Doe-het-zelf-avontuur
    Bij het ‘Doe-het-zelf-avontuur’, opgezet door ‘Explorer / Wanderlust’ in samenwerking met Martin Kreplin op het buitenterrein voor de hallen 13 en 14, krijgen doe-het-zelvers praktische tips voor het ombouwen en aanpassen van voertuigen tot campers. Verschillende dagelijkse lezingen voor beginners, gevorderden en professionals behandelen onderwerpen als stroom- en energievoorziening, werkplaats en materiaalkennis, verwarming en koken, wonen en timmerwerk, ramen en luiken, maar ook isolatie en het ontwerpen van de indeling.


    Hal 3: Equipment & Outdoor en Travel & Nature
    Van de volgende wandeltocht in het hooggebergte, een peddeltocht op een idyllisch bergmeer, snel raften door stroomversnellingen of ontspannen SUP op kalme rivieren, voor degenen die houden van activiteiten in de vrije natuur, is hal 3 dé place to be. Onder het motto ‘Travel & Nature’ en ‘Equipment & Outdoor’ kunt u heerlijk dromen over uw volgende caravanvakantie in de bergen of aan zee. Hier vindt u traditionele en alternatieve kampeer- en camperplaatsen, de mooiste regio's en een groot aantal recreatieve activiteiten. Bovendien informeren talrijke regio’s van over de hele wereld over geweldige bestemmingen voor de mooiste tijd van het jaar. Ook zijn er volop ideeën en tips voor de juiste uitrusting voor buitensport. Ook aanbieders van tenten, vouwcaravans, caravan- en campingaccessoires en outdoor-kleding en -uitrusting tonen hun diverse aanbod. Het podium Travel & Nature CONNECTED in het midden van hal 3, biedt een spannende mix van entertainment en presentaties over bestemmingen, uitrusting en recreatieve activiteiten.


    E-bikeparcours voor hal 15
    Fietsen is een favoriete hobby van veel caravaning-fans. Vooral e-bikes zijn erg populair en worden graag gebruikt voor de ‘laatste mijl’ tussen de camping en de excursiebestemming. Op het buitenterrein voor hal 15 biedt het ‘E-bikeparcours’ bezoekers de gelegenheid om de rij-eigenschappen van elektrische fietsen, e-scooters en elektrische scooters op een apart terrein uit te proberen.
    Droomreizen voor campers en spannende EOFT-films
    In het Traumtouren-Kino op de 1e verdieping van hal 1, kunnen bezoekers ook dit jaar bijzondere caravaning-bestemmingen leren kennen. Konstantin Abert, Janette Emerich en Uwe Hamm nemen caravaning-fans mee naar nabij en ver weg gelegen droombestemmingen en zorgen met hun mooie shows voor een speciaal wow-effect. Op vrijdag 1 september zijn er tijdens de European Outdoor Film Tour (EOFT) spectaculaire outdoor- en adventure-films te zien. Op het podium ‘Travel & Nature CONNECTED’ in hal 3, biedt de EOFT-crew een kijkje in de spectaculaire diversiteit van outdoor-sporten. Of het nu in de diepe jungle is, op grote hoogte of een reis rond de wereld - de professionals op het scherm laten zien hoeveel inspiratie er in de wereld en in ons zelf is te vinden.

    Activiteiten voor kinderen
    In hal 3 zorgt een door de Deutschen Wanderverband en Messe Düsseldorf georganiseerde rally gedurende de hele beursperiode ervoor, dat CARAVAN SALON ook voor kinderen een mooie ervaring is. Met een speciale loopkaart kunnen kinderen de hal verkennen en bij verschillende exposanten kleine puzzels oplossen of deelnemen aan gevarieerde interactieve activiteiten. Jonge en oudere kinderen vinden in het Adventure Camp van de Stadtsportbund Düsseldorf diverse speel- en klimmogelijkheden. Op het buitenterrein tussen hal 11 en hal 15 nodigen verschillende activiteitenstations uit tot spel en plezier.


    Preview Day
    Op de Preview Day op vrijdag 25 augustus kunnen bezoekers in een exclusieve ambiance van de première van de vakbeurs genieten. Dankzij het beperkt aantal tickets, kunnen geïnteresseerden op hun gemak alle voertuigen en nieuwtjes bekijken en zich uitgebreid laten adviseren door de exposanten.


    Caravan Center
    Wie van het beursbezoek een korte vakantie wil maken, kan in het populaire Caravan Center op parkeerplaats P1 van het beursterrein terecht. Deze tijdens CARAVAN SALON grootste camperstaplaats van Europa met ongeveer 3.500 staplaatsen met en zonder voorzieningen, kent een groot gemeenschapsgevoel. Vanwege de grote vraag zijn de camperplaatsen snel volgeboekt en moeten daarom tijdig via de ticketshop op www.caravan-salon.de worden gereserveerd.

    Tickets en prijzen voor CARAVAN SALON Düsseldorf 2023:
    Een dagkaart kost in het weekend 19 euro voor volwassenen en doordeweeks 17 euro; dagkaarten met korting (scholieren, studenten, Club CARAVAN SALON & boot, ADAC) kosten 16 euro in het weekend en doordeweeks 14 euro; voor kinderen (6 tot 12 jaar) kost een dagkaart in het weekend 8 euro en doordeweeks 6 euro. Daarnaast wordt er van maandag tot vrijdag een middagkaart aangeboden voor 10 euro (van 14 tot 18 uur). De prijzen voor de Preview Day bedragen 35 euro voor volwassenen (met korting 30 euro) en kinderen van 6 tot 12 jaar betalen 8 euro.

    04-08-2023 om 20:57 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    03-08-2023 om 19:29 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongevallen op snelwegen

    Autosnelwegen: 1 dodelijk ongeval op 2 vindt plaats
    nabij op –en afritten.

    Ook verrassend: 1 op 10 verkeersdoden is... een voetganger!

     

    Vias institute heeft alle dodelijke ongevallen op snelwegen onderzocht uit de periode 2021-2022. Uit deze nieuwe analyse blijkt dat op- en afritten van snelwegen bijzonder risicovol zijn: meer dan 1 op de 2 dodelijke ongevallen vond daar plaats gedurende deze periode. Een andere bevinding: 1 op de 10 verkeersdoden op de snelweg was een voetganger! Verder stellen we vast dat een groot aandeel dodelijke ongevallen plaatsvindt wanneer het donker is: bijna 1 op de 3.

     

    In België wordt meer dan een derde (38%) van alle voertuigkilometers op de autosnelwegen afgelegd. Het risico op een ongeval is er kleiner dan op andere delen van het wegennet, maar de ernst van de ongevallen is wel  hoger. We kunnen 31 doden per 1000 letselongevallen vaststellen; dat is 3 à 4 keer meer dan in een bebouwde kom (9 doden  per 1000 letselongevallen).
     
    In het kader van deze studie heeft Vias institute 151 dodelijke snelwegongevallen  in de periode 2021-2022 onderzocht. Hierbij waren 483 personen betrokken.

    54% van de ongevallen op de op- en afritten
    Eén dodelijk ongeval op tien (10%) gebeurde op de op –of afrit en meer dan 4 dodelijke ongevallen op 10 (44%) vond plaats in de onmiddellijke omgeving (500 m) ervan. In totaal vindt dus meer dan 1 dodelijk ongeval op 2 (54%) plaats op of nabij een op- of afrit. Het risico op een  ongeval is er dus hoger. 3% van de ongevallen vond plaats ter hoogte van een verkeerswisselaar.

    Dodelijke ongevallen op een autosnelweg

    Nabij oprit/afrit

    40%

    Nabij oprit/afrit naar tankstations, rustplaatsen

    4%

    Op oprit

    1%

    Op afrit

    6%

    Op verkeerswisselaar

    3%

    Totaal ongevallen nabij oprit/afrit

    54%


    1 ongeval op 3 in duisternis

    Meer dan een vijfde van de dodelijke snelweg ongevallen (21%) vond plaats bij duisternis, waarbij de openbare verlichting actief was. Bij 1 ongeval op 6 (13%) in duisternis, was de openbare verlichting niet actief. Dus in totaal, vond 34% van de ongevallen plaats wanneer het donker was.
     
    Het percentage dodelijke ongevallen tijdens de nacht (tussen 22u en 6u) is hoger op autosnelwegen (25%) dan op andere type wegen (19%).

    1 weggebruiker op 10 is een voetganger

    1 weggebruiker op 10 (10%) die om het leven kwam bij een ongeval op een autosnelweg was… een voetganger. Wanneer er zich een ongeval voordoet met een kwetsbare weggebruiker is het overlijdensrisico zeer groot: 29% van de voetgangers betrokken bij een ongeval overleed. In de wagen bedraagt de mortaliteitsgraad 1,4%.
     
    In ons land is meer dan 1 op de 5 weggebruikers (22%), die betrokken zijn bij een dodelijk snelweg ongeval, afkomstig uit het buitenland. Dit percentage is veel hoger voor vrachtwagens: meer dan 1 op de 2 (57%) is ingeschreven in het buitenland.

    Autosnelwegen meest dodelijk in Oost-Vlaanderen
    Over de periode 2013-2022, vielen er gemiddeld 56 doden per 100 kilometer autosnelweg. De autosnelwegen in Oost-Vlaanderen (73 doden per 100 km), Vlaams-Brabant (67 doden per 100 km), Antwerpen (64 doden per 100 km) en Henegouwen (64 doden per 100 km) waren het meest dodelijk. De autosnelwegen in de provincie Luxemburg waren het veiligst (28 doden per 100 km).
     

    Aantal doden per 100 kilometer snelweg en per provincie, 2013-2022

     

     

     

    Km snelweg

    Ongevallen per 100 km

    Doden per 100 km

    Wallonië

    Waals Brabant

    67

    1509

    43

    Henegouwen

    274

    1149

    64

    Luik

    255

    1335

    46

    Luxemburg

    157

    448

    28

    Namen

    100

    1085

    43

    TOTAAL

    852

    1096

    48

    Vlaanderen

    Vlaams Brabant

    182

    2788

    67

    Antwerpen

    214

    2572

    64

    Oost-Vlaanderen

    186

    2605

    73

    West-Vlaanderen

    183

    1352

    62

    Limburg

    106

    1380

    39

    TOTAAL

    872

    2224

    63

    Brussel

     

    18

    3388

    124

    TOTAAL

     

    1741

    1684

    56

     

    Conclusie
    Deze statistische analyse toont duidelijk de aanwezigheid van gevaarlijke locaties op de snelweg aan. Dit is het geval waar weggebruikers met elkaar interageren of plotseling van richting moeten veranderen, zoals op verkeerswisselaars of op- en afritten (vaak in bochten welke soms zeer scherp kunnen zijn). Hoewel er al strenge snelheidslimieten gelden bij afritten van snelwegen, blijft het belangrijk dat weggebruikers zich hieraan houden.
     
    Ook andere maatregelen zouden de verkeersveiligheid kunnen verbeteren. Zo zou een volle witte lijn aangebracht kunnen worden tussen de 1ste en 2de rijstrook ter hoogte van een drukke op- of afrit om bestuurders te ontmoedigen om op het laatste moment af te slaan of van richting te veranderen. Weggebruikers verder stroomopwaarts bij knooppunten beter begeleiden kan ook helpen om te vermijden dat men op het laatste moment van richting dient te veranderen. Ten slotte zouden camera's, dewelke het overschrijden van een volle witte lijnen kunnen detecteren, gebruikt kunnen worden om bepaalde weggebruikers aan te moedigen om de regels beter te respecteren. De wet staat dit nu al toe.

      Meer info: VIAS

    03-08-2023 om 19:21 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korenbloemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-08-2023 om 15:55 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carthaog's voor 2024


    Compact en licht: de nieuwe Carthago c-tourer T/I 145 RB LE

    Uniek modellengamma in de camper premiumklasse

    Vijf series geïntegreerd, twee series semi-integraal

    In totaal meer dan 60 modellen op drie verschillende basisvoertuigen

    Never change a winning team: Carthago, het toonaangevende Europese merk voor premium campers, start het reisseizoen 2024 met een grotendeels ongewijzigd en uniek programma bestaande uit zeven succesvolle series.De grote uitzondering: het c-tourer-programma wordt versterkt door het nieuwe Carthago c-tourer T/I 145 RB LE. Daarmee maakt Carthago zijn reputatie als innovator in de camperbranche eens te meer waar: de nieuwe c-tourer T/I 145 RB LE is compact, biedt maximaal reiscomfort en is verkrijgbaar in vijf varianten als halfintegraal en integraal voertuig op twee basisvoertuigen en daarvoor in de exclusieve "superieur".

    Compact: de nieuwe Carthago c-tourer T/I 145 RB LE

    Bij Carthago staat de nieuwe c-tourer T/I 145 RB LE in het middelpunt van het programma voor het reisseizoen 2024 (zie ook uitgebreide aparte tekst). Het biedt maximaal reiscomfort over een lengte van slechts ongeveer zeven meter: grote, vast geïnstalleerde eenpersoonsbedden in de lengte met een lengte tot twee meter in de slaapkamer. Daarvoor is een ruime badkamer en de merktypische kleedkamer. Een ruime comfort hoekkeuken. De comfortabele L-vormige loungezitgroep met extra individuele zitplaats, eveneens typisch voor het merk. Achteraan een ruime scootergarage, daaronder een volwaardige dubbele vloerkelder met enorme bergruimte. De tot nu toe optionele stijlwereld "casablanca" behoort tot de standaarduitrusting van de nieuwe c-tourer T/I 145 RB LE en werd in de loop daarvan verder ontwikkeld.

    Carthago bouwt de nieuwe c-tourer T/I 145 RB LE optioneel op een Fiat Ducato en Mercedes-Benz Sprinter, elk verfijnd met een AL-KO verlaagd chassis. De nieuwe campers zijn zo'n 30 tot 50 centimeter compacter dan vergelijkbare campers. Dit vereenvoudigt de bediening en vermindert het gewicht: de meeste modellen komen uit met een rijbewijsvriendelijk 3,5 ton toegestaan ​​totaalgewicht.

    De opnieuw ontworpen opvallende Dynamic Design-achterkant met gebogen hoekstijlen en opvallende achterlichten in de typische onafhankelijke C-branding straalt kracht uit. Het luidt een nieuw tijdperk in voor de Carthago c-tourer. Als u kiest voor de Mercedes-Benz Sprinter, is de bestuurderscabine nu optioneel verkrijgbaar in obsidiaanzwart metallic in plaats van de standaard lakkleur Artic White.

    Verkrijgbaar als halfintegrale en integrale camper op twee verschillende basisvoertuigen en als integraalcamper in de optisch en technisch uitstekend uitgeruste "superieure" variant, het nieuwe model komt in talrijke varianten met een compleet wagenpark en vormt een serie in de serie .

    Uniek modellengamma in de camper premiumklasse

    Vijf series met integrale campers, geflankeerd door twee series met halfintegrale modellen – als toonaangevend merk in het premiumsegment van campers biedt Carthago het grootste aanbod in Europa. Of het nu Carthago c-compactline,
    c-tourer T/I, chic c-line T/I, chic e-line en s-plus, de exclusieve "superior" versies en de fascinerende liner-for-two - veeleisende kopers vinden hier hun camper op maat van meer dan 60 modellen. Inbegrepen is de unieke verscheidenheid aan chassis van Fiat Ducato en Mercedes-Benz Sprinter - elk verfijnd met AL-KO lage chassis - en Iveco Daily. Daarnaast zijn er verschillende stijlwerelden en talloze stofferingsvarianten, met de geïntegreerde mogelijkheid om te kiezen tussen standaard hefbed of opbergkasten boven de cockpit - een Carthago is net zo individueel als zijn eigenaar, bijna geen camper lijkt op de andere.

    Alle modellen worden gekenmerkt door het Carthago premium-DNA. Het bestaat uit een opbouw uit de Liner Premium-klasse, een dubbele vloerkelder met enorme opbergruimte, een hoog laadvermogen en een zorgvuldig uitgebalanceerd gewicht, de hoogwaardige verwarmings- en klimaattechniek, het visuele concept van de bestuurderscabine en last but not least de Carthago persoonlijkheid.

    Carthago c-compactline I: het slanke formaat

    Met een opbouwbreedte van slechts 2,12 meter verzekert de slanke Carthago c-compactline zich van een uitzonderlijke positie als premium camper onder de slanke integrale modellen: volwaardige dubbele bodem met AL-KO verlaagd chassis, superlichtgewicht constructie met een verrassend lage massa in rijklare toestand en alle kenmerken van het Carthago-DNA. Met de c-compactline richt Carthago zich op drie indelingen: de bijzonder compacte I 138 DB, die slechts 6,41 meter lang is met een tweepersoonsbed dwars achterin, de 6,67 meter lange I 141 LE met eenpersoonsbedden en Vario draaibare badkamer, en de I 143 LE met eenpersoonsbedden en combi-badkamer met deelbare ronde douche. Alle drie de varianten beschikken over de typische Carthago-kleedkamer met roomdivider-functie en het bekende royale bankstel.

    De c-compactline krijgt nog meer individualiteit door te kiezen tussen de twee stijlwerelden 'epic' en 'casablanca'. Beide zijn op maat gemaakt voor de slanke lichaamsbreedte. Het zorgt voor een eenvoudige bediening, zelfs op smalle wegen, en een laag gewicht van de integrale campers.

    Carthago c-tourer I: de allrounder voor veeleisende klanten

    Nu zes plattegronden, twee basisvoertuigen, twee stijlwerelden - de Carthago c-tourer I overtuigt met een grote keuze aan integraalcampers van 6,67 tot 7,65 meter lang. Nog een belangrijk argument: ondanks het volledige formaat, ondanks de hoogwaardige constructie met een volwaardige dubbele bodem en ondanks de uitgebreide uitrusting met een hefbed, kunnen tal van modellen tot een lengte van ongeveer zeven meter worden goedgekeurd voor een rijbewijs met een toelaatbaar totaalgewicht van 3,5 ton. Dat geldt ook voor het splinternieuwe model Carthago c-tourer I 145 RB LE, dat uitblinkt door maximaal reiscomfort bij minimale lengte en tal van nieuwe features van binnen en van buiten.

    Carthago chic c-line I: de instap in de Carthago liner premiumklasse

    Het vormt de stabiele ruggengraat van het grote merk Carthago: de chic c-line I opent de deur naar de fascinatie van de premiumklasse Carthago line. Wie Carthago zegt, zegt ook chic c-line I. Dat heeft te maken met comfort en kwaliteit, maar ook met fijne techniek, maar ook met een unieke veelzijdigheid. Zes plattegronden, de exclusieve "superieure" versies en de keuze tussen twee basisvoertuigen met twee en drie assen samen tot 20 modellen van 7,39 tot 8,78 meter lang. Daarnaast zijn er drie stijlwerelden en tal van andere individualiseringsmogelijkheden - een Carthago chic c-line I is net zo uniek als zijn bezitter.

    Carthago chic e-line I/s-plus I: het hoogtepunt van de Carthago Liner-klasse

    Ruimte is echte luxe – de dubbele serie Carthago chic e-line I/s-plus I biedt zowel royaal wooncomfort als enorme bergruimte in de dubbele vloerkelder. Wat chic e-line I/s-plus I gemeen heeft, is de elegante uitstraling zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant met twee stijlwerelden om uit te kiezen. Het basisvoertuig maakt het verschil: onder de chic e-line I bevindt zich een Fiat Ducato of een Mercedes-Benz Sprinter met voorwielaandrijving, AL-KO verlaagd chassis en twee of drie assen. De basis voor de chique s-plus I is de stoere Iveco Daily met krachtige achterwielaandrijving en dubbele banden. Het resultaat zijn in totaal elf integrale campers van topklasse met een lengte van 7,89 tot 8,99 meter en een toegestaan ​​totaalgewicht van 4,5 tot 6,7 ton.

    Carthago liner-for-two: pure luxe en comfort

    Het is een perfect voorbeeld van de innovatieve kracht van Carthago: de fascinerende Carthago liner-for-two met zijn unieke 4-kamerconcept op een relatief compacte voertuiglengte heeft zich met zijn unieke kenmerken onderscheiden in de eersteklas integrale campers voor koppels . De creatieve ontwikkelaars van het merk hebben de gebruikelijke camperindeling 180 graden gedraaid: vooraan boven de bestuurderscabine zweven elektrisch neerlaatbare eenpersoonsbedden, achterin bevindt zich een royale rondzitgroep met elektrisch uitschuifbaar tv-bed. Daartussen bevindt zich een extra brede kitchenette en een comfortabele ruime badkamer met kleedkamer en grote kledingkast. Verfijnde details zoals een extra, ruime zitplaats voor werk en vrije tijd in de cockpit of het elegante aanrechtblad als scheidingswand met geïntegreerde pantry en een schuifdeur in tegengestelde richting zetten ook de norm. De Carthago liner-for-two is verkrijgbaar in twee lengtes van ongeveer 7,8 en 8,5 meter op basis van de Ducato met AL-KO verlaagd chassis en enkele of tandemas en op de Iveco Daily.

    Carthago c-tourer T/chic c-line T: de premium halfintegraal

    Ook geïnteresseerden in halfintegrale campers hoeven de kwaliteit en het comfort van Carthago niet te missen. Met de c-tourer T en chic c-line T heeft Carthago twee series premium halfintegralen voor u klaar staan. De Carthago c-tourer T is de instap in de Carthago premiumklasse. Het is de goedkoopste manier om met een Carthago te rijden. Met vijf indelingen en de keuze tussen de basisvoertuigen Ducato en Sprinter is er een breed aanbod om uit te kiezen. Altijd aanwezig: de typische Carthago-kenmerken zoals het AL-KO verlaagde chassis, de volwaardige dubbele bodem en de hoogwaardige opbouw- en meubeltechniek.

    Dit alles vormt ook de basis voor de exclusieve Carthago chic c-line T. Twee indelingen, twee basisvoertuigen - een aanbod op maat voor de topklasse onder de halfintegraalcampers.

    Ook de Carthago T-modellen voldoen aan de waardebelofte van het Carthago premium-DNA - de garantie voor comfortabel en veilig reizen en het bijna spreekwoordelijke hoge waardebehoud van een Carthago.

    Meer info: www.cathago.com

    02-08-2023 om 14:37 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergen in het zicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-08-2023 om 14:31 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijdt eens naar een zwerfauto parking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is de moeite waard om naar ecologische kampeerautoplaats te rijden
    WOHNmobil for Climate Protection e.V. evalueert al 2 jaar het ecologische profiel van parkeerplaatsen voor zwerfauto's in Duitsland. Sinds de herfst van vorig jaar reikt de vereniging een ECO-certificaat uit met 3 tot 5 ECO-sterren. Tijd voor een balans.
    Niedernhausen in juli 2023
    "Slechts elke 10e parkeerplaats voor Kampeerauto's voldoet aan de eisen die we hebben vastgelegd in een catalogus met criteria voor een ecologisch ontworpen en geëxploiteerde parkeerplaats", vat Albert Märkl, voorzitter van de vereniging, de resultaten tot nu toe samen. WOHNmobil für Klima e.V. heeft tot nu toe 144 camperplaatsen in Duitsland geëvalueerd (93 zonder sanitair, 51 met sanitair), en de vereniging heeft 14 plaatsen kunnen belonen met het ECO-certificaat. 4 plaatsen behaalden 5 ECO-sterren, 3 plaatsen 4 ECO-sterren en 7 plaatsen 3 ECO-sterren.
    Märkl vervolgt: "Ook al is dit geen representatieve steekproef van alle parkeerplaatsen voor kampeerauto's in Duitsland, het wordt duidelijk dat er nog ruimte is voor verbetering als het gaat om de ecologie van kampeerauto's."
    Een paar voorbeelden: Slechts ongeveer elke tweede parkeerplaats (48,3%) biedt gescheiden afvalinzameling aan. Ook op de staanplaatsen zijn energie- en waterbesparende voorzieningen ver onder de maat. Fotovoltaïsche cellen voor stroomopwekking gebruiken slechts ongeveer elke tiende parkeerplaats; als je alleen kijkt naar plaatsen met sanitair is dat bijna een derde (30%).
    Ook wordt regenwater onvoldoende opgevangen en gebruikt. Een overeenkomstige voorzorgsmaatregel is slechts in elke tiende parkeerplaats te vinden; Als je alleen kijkt naar de staanplaatsen met sanitair, dan gebruikt een kwart (26%) het kostbare water.

    Ondanks bomen en groen heeft slechts elke derde parkeerplaats natuur (32,2%) en nog niet elke vijfde parkeerplaats heeft biotopen of vergelijkbare natuurbeschermingsmaatregelen (17,5%).
    Tot nu toe heeft slechts 3,5% van de parkeerplaatsen voor zwerfauto's voorzieningen om e-mobiliteit te promoten/ondersteunen (bijv. laadstations, verhuur van e-bikes).
    Last but not least kan de ecologisch relevante informatievoorziening aan gasten op de staanplaatsen worden uitgebreid. Van de 144 onderzochte parkeerplaatsen gaf 14,0% informatie over milieuvriendelijk gedrag op de parkeerplaats, 18,2% over OV-verbindingen en 18,9% over winkelmogelijkheden voor streekproducten op loopafstand.
    Een volledige en continu bijgewerkte analyse van de beoordeelde kampeerauto's is te vinden op de website van de vereniging.
    Naar de mening van de vereniging loont het de moeite om naar ecologische camperplaatsen te rijden. Ecologisch ingerichte camperplaatsen hechten veel belang aan milieuvriendelijke maatregelen. Ze gebruiken hernieuwbare energiebronnen, bevorderen het zuinige gebruik van hulpbronnen en bieden recyclingmogelijkheden voor afvalverwerking. Ecologisch ontworpen camperplaatsen zijn vaak ontworpen om de natuurlijke omgeving te respecteren en te beschermen. Ze waarderen het behoud van flora en fauna en creëren leefgebieden voor dieren. Door te kiezen voor ecologisch ingerichte camperplaatsen steunen camperbezitters direct duurzame initiatieven. Dit kan de vraag naar milieuvriendelijke oplossingen op staanplaatsen helpen vergroten en ecologisch kamperen en kamperen bevorderen.
    "Het zou belangrijk zijn als we het zichtbare aanbod van ecologisch ontworpen en geëxploiteerde kampeerauto's verder zouden kunnen vergroten", zegt Märkl. Volgens het gedachtegoed van de vereniging zouden milieubewuste exploitanten van zwerfautoparkeerplaatsen daarom actief het ECO-certificaat moeten aanvragen. Campereigenaren kunnen standplaatsen voor de prijs indienen. Alle nodige informatie over de procedure is te vinden op de website van de vereniging (zie hieronder).
    Op zijn website presenteert WOHNmobil for Climate Protection e.V. ook alle 14 bekroonde parkeerplaatsen met hun ecologisch profiel.
    Camperliefhebbers kunnen sinds kort ook de door de vereniging toegekende ECO-plaatsen vinden in de CampingAPP (https://camping-app.eu). De APP-gebruiker kan op dit moment in de pitchbeschrijving aflezen hoeveel ECO-sterren een pitch heeft gekregen. Een apart ECO-pictogram wordt later toegevoegd.
    Gedetailleerde informatie op www.wohnmobil-fuer-klimaschutz.de

    01-08-2023 om 20:55 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bomen langs een rivier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    01-08-2023 om 20:44 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!