Inhoud blog
  • een interieur
  • even een ander werkje
  • De terrassen zijn nog leeg
  • zomer aan de Bodensee
  • Pretpark
  • Een toren met kleintjes
  • Een nieuwe MAXIA bij Hobby
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    01-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een interieur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    01-05-2024 om 10:17 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even een ander werkje

    Beste vrienden lezers,

    Het zal even stil zijn op mijn blog. Ik moet min of meer eerst een ander werkje doen en zal geen tijd hebben om mijn blog van artikels te voorzien. Maar geen nood zodra dat karweitje klaar is kan ik terug aan de slag..

    Met vriendelijke groeten.

    01-05-2024 om 10:15 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De terrassen zijn nog leeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-04-2024 om 19:06 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Hymer Free S Blue Evolution

    De HYMER Free S Blue Evolution is het perfecte instapmodel voor stellen en gezinnen. De aangename rijervaring en de uitgebreide en flexibele uitrusting maken vakantie tot pure ontspanning. Bovendien overtuigt de sportieve zwerfauto met zijn moderne design en capri blauw lakwerk. Een echte blikvanger op de wegen en campings.

    Hij is een ideale zwerfauto voor iedereen die van een avontuurlijke kampeervakantie houdt en toch een bepaald niveau van comfort niet wil missen. Zijn elegante en tegelijkertijd sportieve uitstraling, die wordt gegeven door de stijlvolle exterieurkleur blauwgrijs in combinatie met sportief-moderne designaccenten, maakt hem tot een echte blikvanger op de wegen en campings.

    Interieur

    Stahoogte in woongedeelte tot 1,98 m is een pluspunt. Hij heeft een modern en fris interieur met lichte meubeldecor, zilveren kleuraccenten en trendy stoffen. Het interieurdesign heeft modern sportief uitzicht. Mat witte oppervlakken en zilvergrijze details in combinatie met eikenhouten accenten leveren een sfeervol beeld op en aangenaam om er te vertoeven. De zwervers zullen zeker kunnen genieten van een heleboel comfort aan boord. Dankzij de sportief-moderne interieuruitvoering bezorgt hij onvergetelijke reiservaringen zonder compromissen.

    Slaapkamer in het dak.

    Door het hefdak met geïntegreerd  opklapbaar en opvouwbaar tweepersoonsbed met slaapcomfortsysteem beschikt hij over een afzonderlijke bed voor 2 personen. Het hefdak wordt geleverd in de kleur van het voertuig. De zitgroep kan met een extra kussen tot een eenpersoonsbed omgebouwd worden. Dankzij ICOFIX kan een kinderstoel veilig en eenvoudig op de zitbank bevestigd worden zodat ook kinderen veilig kunnen meerijden De vouwverduistering van hoogwaardige plisséstof in de cabine houdt ongewenste blikken buiten en beschermt in de zomer tegen sterke zonnestraling.

    Prettig rijden

    Rijden is een plezier. De HYMER Free S, als voorwielaangedreven Mercedes Sprinter, biedt een comfortabele manier om zonder veel stres te rijden. De krachtige motor en de omvangrijke uitrusting op het gebied van comfort en veiligheid, zoals de Mercedes 9-traps automaat of de geavanceerde assistentiesystemen, voldoen aan zeer hoge eisen. De voorwielaandrijving garandeert meer extra lading en een ruimere stahoogte in het interieur. Zo is de HYMER Free S ideale reisgenoot niet alleen voor kleine uitstapjes ook geschikt voor grote reizen.

    Sturen en het verkeer in het oog houden is nog de belangrijkste taak van de chauffeur. Techniek en elektronica helpen heel goed om veilig te rijden. De automatische versnellingsbak 9G-TRONIC met geoptimaliseerd verbruik neemt van de bestuurder het manuele schakelen over en garandeert een zachte overgang tussen versnellingen. De HOLD-functie van het systeem voorkomt op verzoek, door het rempedaal in te drukken, dat het voertuig aan een stoplicht of in een file onbedoeld achteruitrijdt. De rijassistent DISTRONIC PLUS (incl. actieve remassistent) helpt om afstand tot de voorligger te houden en remt in geval van nood zelfstandig. De risico’s van een te korte veiligheidsafstand, plots stilstaand verkeer of onoplettendheden worden zo beperkt. Met 6.000 watt vermogen zorgt de heteluchtkachel op diesel met warmwaterboiler moeiteloos voor kamertemperaturen en warm water, zelfs bij temperaturen onder het vriespunt. De werking op diesel en de daaruit voortvloeiende eliminatie van gasflessen hebben een positief effect op het gewicht en de bergruimte. Tot slot is er nog de dodehoekassistent hij merkt voertuigen in de dode hoek op en waarschuwt de bestuurder door visuele en akoestische signalen, incl. Rear Cross Traffic om bij het achteruitrijden kruisende voertuigen te herkennen.

    Technische gegevens

    Basis voertuig:  Mercedes-Sprinter bestelwagen

    Voorwielaandrijving

    Versnellingen: 9G-Tronic

    Afmetingen: LXBXH 5,93 x 2,06 x 2,78 m

    MTM: 3.500 kg

    Meer info: www.hymer.com

    30-04-2024 om 19:05 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomer aan de Bodensee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-04-2024 om 17:38 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pretpark

     

    Nieuwe Europa-Park-achtbaan ‘Voltron Nevera’ met steilste lancering ter wereld open voor publiek

    Morgen gaat in Europa-Park de gloednieuwe achtbaan ‘Voltron Nevera powered by Rimac’ open voor bezoekers. De nieuwe attractie kenmerkt zich door een totaalpakket aan storytelling, thematisering, innovatieve technieken en bijzondere achtbaan-elementen. De 14e achtbaan is het middelpunt van het eveneens nieuwe, 17e, themagebied van het park: Kroatië.

    Mack Rides, het moederbedrijf van Europa-Park, was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze baanbrekende achtbaan. De bouw van deze zogenoemde ‘Stryker-coaster’ nam ruim twee jaar in beslag. Dit type is nog in geen enkel ander park te beleven. Dat dit wel in Europa-Park kan, is logisch. Voor Mack Rides is Europa-Park de ‘showroom’ waarin de nieuwste attracties en concepten worden geïntroduceerd.

    Overzichtsfoto Voltron Nevera powered by Rimac

    Bijzondere achtbaan-elementen

    Met ‘Voltron Nevera powered by Rimac’ zet Europa-Park nieuwe standaarden  voor toekomstige achtbanen. Deze innovatieve achtbaan vestigt met een veelvoud aan bijzondere achtbaan-elementen enkele nieuwe records:

    • Lanceerachtbaan met steilste lancering ter wereld (105 graden), adrenalinestoot verzekerd!
    • Lanceerachtbaan met de meeste over-de-kop-elementen ter wereld (7)
    • Langste lanceerachtbaan in Europa (1.385 meter)
    • Langste achtbaan met over-de-kop-elementen in Europa (6e langste achtbaan met over-de-kop-elementen wereldwijd)
    • Met 3 versnellingssecties is de achtbaan recordhouder in Europa
    • Met 4 versnellingen is de achtbaan recordhouder in Duitsla

    Ritbeleving     

    De nieuwe achtbaan is de hoofdattractie in Kroatië: het nieuwe Europese themagebied dat op 26 april open gaat. Daar slingert de achtbaan in volle vaart door een authentiek Kroatisch landschap met rotsen, eeuwenoude gevels en andere decoraties. De achtbaan is toegankelijk voor bezoekers vanaf acht jaar, met een minimale lengte van 1,30 meter. Zij worden onder andere vier keer gelanceerd (waaronder één keer verticaal en één keer achterwaarts) met een snelheid tot 90 km/u, gaan zeven keer over de kop en voelen zich gewichtloos op ruim dertig meter hoogte, gedurende ruim twee seconden.  

    Thema

    Europa-Park maakt veel gebruik van storytelling. De achtbaan (en het themagebied Kroatië) dompelen de bezoekers onder in de experimenten die wetenschapper en uitvinder Nikola Tesla begin vorige eeuw uitvoerde. Tesla werd geboren in het huidige Kroatië. De achtbaan start in een waterkrachtcentrale die Tesla in het verhaal van Europa-Park gebruikt voor zijn experimenten. Een van zijn spannendste ideeën was een teleportatiemachine, die mensen als pure energie heen en weer zou sturen tussen twee torens, door middel van een bliksemschicht. Bezoekers beleven dit tijdens een ritje in de ‘Voltron Nevera powered bij Rimac’. 

    Naamgeving


    De Kroatische fabrikant Rimac verleende zijn naam aan de nieuwe achtbaan. Europa-Park en Rimac delen een passie voor innovatie, versnelling en perfectie. De uitvinder Mate Rimac noemt Nikola Tesla zijn grote voorbeeld voor zijn onderzoek naar elektrische motoren en accu’s in snelle personenwagens. De Nevera van Rimac wordt beschouwd als de snelste elektrische auto ter wereld. De nieuwe achtbaan zorgt voor eenzelfde gevoel van snelheid.

    Volop beleving in Europa-Park

    Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark. Het ligt in het Zwarte Woud, aan de rand van de Elzas en heeft enorm veel te bieden. Hier zijn zeventien Europese landen in themagebieden tot in de kleinste details nagebouwd. Je vindt er meer dan 100 attracties en shows, waaronder veertien achtbanen. Europa-Park heeft ook een van de grootste waterparken van Europa (Waterwereld Rulanticaen biedt tal van overnachtingsmogelijkheden, waaronder zes bijzondere themahotels. Europa-Park is al acht keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld.

    Videos opVEEJOY

    Onride-Video: https://www.veejoy.de/de/filme/1st-onride-voltron-nevera-pov
    Persconferentie herbeleven: 
    https://www.veejoy.de/livestream/livestream-pressekonferenz-eroffnung-voltron-nevera
     

    Kom je deze zomer?

    Daar krijg je geen spijt van. Europa-Park is in het zomerseizoen 2024 dagelijks geopend van 09.00 tot minstens 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.europapark.de/nl.

    30-04-2024 om 17:34 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een toren met kleintjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-04-2024 om 16:39 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe MAXIA bij Hobby

    De Luxe 515 UHL

     De nieuwe MAXIA VAN 680 DT met een ruime korting! Hobby verrast met introductieprijs

    Ter gelegenheid van de marktintroductie van de nieuwe MAXIA VAN 680 DT begint Hobby het kampeerseizoen 2024 met een buitengewone actie: de nieuwe MAXIA VAN 680 DT is tot eind mei verkrijgbaar voor een ruime introductieprijs. Het assortiment, dat direct verkrijgbaar is bij de deelnemende vakhandelaren, omvat alle uitrustingshighlights die de MAXIA VAN net zo flexibel en stijlvol maken als altijd.

    RUIM INTERIEUR

    De MAXIA VAN 680 DT is net zo veelzijdig als het leven zelf: soms comfortabel, soms opwindend, altijd klaar voor verandering. De nieuwe aanwinst brengt de knuffelige hygge-flair met zich mee die hobbyfans al kennen en waarderen van de MAXIA VAN 680 ET. Het bijzonder ruime interieur en de rechtlijnige vormgeving met licht walnotenhout en de grijze V-Flex viltlook bekleding laten letterlijk ruimte voor spontaniteit en creativiteit.

    SOMS HYGGE, SOMS WERKRUIMTE

    De nieuwste gesloten bestelwagen van Hobby heeft een zithoek voor twee personen en een ruime, verlichte kast in het voorste gedeelte – deze is verkrijgbaar met een kledingroede of twee planken. De zwenktafel met zwenkkolom is altijd daar waar hij nodig is, of kan eenvoudig worden opgeborgen in de standaard dubbele bodem.

    Het hart van het nieuwe voertuig bevindt zich in het achterste gedeelte: de multifunctionele achterkant is zowel een zit- als slaapgedeelte. Overdag een mobiele werkplek in een face-to-face zithoek, 's avonds de gezellige ronde zithoek om samen te dineren en 's avonds een eenpersoons- of tweepersoonsbed met een lengte van 2 m voor welverdiende ontspanning. De extra portie slaapcomfort wordt gegarandeerd door een 3-traps stofferings-/lattenbodemsysteem met een extra topmatras. Dankzij de verschuifbare zittingen biedt de relaxstand met schuine rugleuning een aangenaam zitcomfort. Overdag worden de toppers in een kussensloop omgetoverd tot knusse kussens.

    3,5 TON REGISTRATIE EN DIESELVERWARMING

    Met een gewicht van minder dan 3,5 ton is de MAXIA VAN 680 DT uitgerust voor alle levenssituaties of het nu gaat om langere zomervakanties, mobiel werken of spontane korte ritten in de sneeuw. Dankzij de sfeerverlichting, de krachtige dieselverwarming TRUMA Combi D 6, een dubbele bodem en de zeer efficiënte Cellofoam-isolatie van tot 60% gerecyclede vezels blijft het ook 's nachts en in de winter behaaglijk. Rijveiligheid, comfort en prestaties zijn allemaal standaardkenmerken van de tweezitter dankzij een breed scala aan assistentiesystemen, een 8-traps automatische transmissie en een motor van 177 pk.

    Interieurdetails zoals de keuken en doucheruimte voldoen aan de bekende hoge standaard van de MAXIA-serie. De compressorkoelkast van 90 liter en de combinatie van spoelbak met 2-pits kooktoestel en elektrische ontsteking overtuigen. Dankzij het superhoge dak heeft de bestelwagen een comfortabele stahoogte van 2 meter.

    Ontdek de wereld met z'n tweeën – maar dan in stijl! De MAXIA VAN is gebouwd voor koppels die houden van Scandinavisch design, verfijnde functies en rijcomfort. Twee modellen bieden alles wat u nodig heeft om van uw vakantie de mooiste tijd van het jaar te maken.

    THUIS IN HET HART, MET UITZICHT OP DE STRAAT

    Licht walnoothout, grafietgrijze wandelementen, witte bovenkasten en de flair van het open ruimteontwerp; Het elegante interieur van de MAXIA VAN vervult de woondromen van iedereen die verliefd is geworden op de lichte Scandinavische designstijl. Ook de grijze V-Flex viltlook bekleding voor het dak en de zijwanden en de modern gevormde kastkleppen dragen bij aan dit woongevoel. En dankzij het superhoge dak heeft de bestelwagen een comfortabele stahoogte van 2 m.

    Gezellige ligweide aan de achterzijde

    Dankzij de sfeerverlichting, de krachtige TRUMA-verwarming en de zeer effectieve Cellofoam-isolatie van tot 60% gerecyclede vezels blijft het zowel 's nachts als in de winter behaaglijk. Dit geldt voor alle drie de slaapplaatsen, want naast de twee eenpersoonsbedden met maar liefst 2 m lengte heeft de MAXIA VAN nog een andere overnachtingsoplossing voor kleine campers in de bestuurderscabine.

     Alles aan boord voor fijnproevers

    Ook de doordachte keukenelementen zoals de compressorkoelkast van 90 liter, de kook-spoelcombinatie met 2-pits kooktoestel en elektrische ontsteking weten te overtuigen. Er is ook een uitklapbare werkbladverlenging en keukenlades met druksloten en soft-close mechanisme geïnstalleerd.

    Je woonkamer voor onderweg

    Met een stahoogte van twee meter zorgt het superhoge dak in de MAXIA VAN voor een comfortabel gevoel van ruimte. Dit wordt ondersteund door de ademende en geluidsabsorberende bekleding van het dak en de zijwanden.

    Compacte sanitaire ruimte met geïntegreerde douche

    De compacte sanitaire ruimte maakt bijzonder effectief gebruik van de beschikbare ruimte. De wastafel boven het toilet is opklapbaar, waardoor er veel ruimte gecreëerd kan worden. Het uitklapbare raam zorgt voor natuurlijk licht en optimale ventilatie van de wasruimte. De douche kan worden gescheiden van de rest van de kamer door een douchewand met lamellen en de breed uitschuifbare douchekop kan ook worden gebruikt als buitendouche door het raam.

    Hygge ontmoet hightech: het multimediapakket van de MAXIA VAN

    "Composition Colour", het eigen radiosysteem van Volkswagen met TFT-display, vier luidsprekers, Bluetooth en twee USB-C-poorten, maakt net zo goed deel uit van het uitgebreide multimediapakket als Car-Net App-Connect en de interface voor de smartphoneverbinding.

    Meer info: www.hobby.de

    29-04-2024 om 16:35 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuker met een boot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-04-2024 om 17:10 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opletten in Spanje

    Regels voor kampeerauto’s en caravans in Spanje

    Rondreizen door Spanje met kampeerauto of caravan is erg populair. De weidse landschappen en eindeloze, in het binnenland vaak lege wegen, lenen zich hier uitstekend voor. En als de zon ergens niet schijnt, zoek je die gewoon op. Maar zorg wel dat je de lokale regels voor zwerfauto’s, kampeerbusjes en caravans in Spanje kent..

    Bereid je trip daarom goed voor. Kampeerauto’s en caravans moeten net als andere voertuigen aan regels voldoen. Je wilt bij thuiskomst geen onaangename boete in je brievenbus vinden. Ook dien je op te letten dat als je meerdere landen doorkruist, de regelgeving net over de grens anders kan zijn. Zo staat Portugal bijvoorbeeld bekend om zijn iets soepeler regelgeving. In tegenstelling tot in Spanje is kamperen in het wild onder bepaalde voorwaarden wel toegestaan. Je mag daar voor 48 uur binnen dezelfde gemeente je kampeerauto neerzetten. Behalve als het een natuur-of kustgebied is of er een verbodsbord staat. Ook zijn de tolheffingen in Portugal anders geregeld. Spanje heeft weer meer voorzieningen specifiek voor kampeerauto’s dan Portugal. Daarentegen is het overnachten in Portugal over het algemeen iets goedkoper.

    Technische regels voor kampeerauto’s en caravans

    Ongeacht hun formaat, moeten alle caravans en kampeerauto’s voldoen aan bepaalde technische eisen en ook gehomologeerd zijn. Natuurlijk gelden hiervoor de vereisten van het land waar het voertuig staat geregistreerd. Kampeerauto’s met Spaans kenteken moeten net als personenauto’s elke 2 jaar door de ITV (technische keuring) tot ze 10 jaar oud zijn. Daarna elk jaar. Alleen de eerste 4 jaar zijn ze vrijgesteld van keuring.

    Voor caravans (gesloten, niet-zelfrijdende aanhangwagens die basis meubilair bevatten), hangt de periodiciteit af van de MMA (maximaal toegestane massa). Als een caravan een MMA heeft van minder dan 750kg, is deze van technische inspectie vrijgesteld. Is de caravan zwaarder dan 750kg is de eerste keuring 6 jaar na registratie vereist. Daarna geldt een periodiciteit van elke 2 jaar.

    Lees ook: Welke documenten heb je nodig voor je met een kampeerauto door Spanje reist?

    Wat betreft kampeervoertuigen of campervans hangt de frequentie van inspectie af van de categorie van het voertuig. Als een busje bijvoorbeeld is omgebouwd tot camper, geldt de periodiciteit van een busje zijn. Gaat het om een omgebouwde vrachtwagen, geldt de periodiciteit van een vrachtwagen etc.

    Over het algemeen wordt ook gekeken of alle geïnstalleerde elementen en apparatuur correct staan weergegeven in de technische fiche. Denk aan meubilair, verwarming, ramen, dakramen, zonnepanelen.. Vervolgens wordt de keuring uitgevoerd zoals bij elk ander voertuig: controle van externe elementen, motor- en emissietest (indien van toepassing), banden, remtest, lichten, inspectie van de onderkant… Inspecteurs in Spanje zullen vooral letten op de installatie van gas, watertanks en elektrische installatie. Voor de veiligheid is het belangrijk dat de bedrading, batterijen en zekering in perfecte staat zijn. Tot slot moet het voertuig uitgerust zijn met de juiste veiligheidsuitrusting en -markeringen volgens de Europese normen.

    Parkeren en overnachten

    Al is de vrijheid van reizen met een kampeerauto groot, er zijn er specifieke beperkingen en regelgevingen waar je je aan moet houden. Met een camper, campervan of caravan mag je overal parkeren waar dit ook toegestaan is voor andere voertuigen. maar het uitpakken en erbuiten zetten van stoelen of tafels blijft verboden. Dus kamperen buiten aangewezen camperplaatsen of campings is vaak verboden. Je kunt niet overal stoppen en ook overnachten. Parkeren is iets anders dan kamperen.

    De gebieden die zijn ingericht voor kampeerauto’s bieden vaak ook faciliteiten zoals water en elektriciteit. De regels kunnen per regio of zelfs per gemeente verschillen. Daarom is het raadzaam om vooraf de lokale voorschriften te checken. Ook gelden er soms strikte verboden op overnachten om overlast of milieuschade in specifieke gebieden te voorkomen. Voor meer specifieke informatie over waar je wel en niet mag overnachten met je camper in Spanje, kun je kijken op websites die gespecialiseerd zijn in reizen met campers zoals España Discovery​ (España Discovery)​. Deze sites bieden vaak gedetailleerde gidsen en kaarten met camperplaatsen door heel Spanje.

     

    Meest overtreden regels voor kampeerders in Spanje

    De autoriteiten delen de meeste boetes uit voor illegaal kamperen, parkeren op plekken waar dat niet is toegestaan, snelheidsovertredingen of wanneer een bestuurder niet over het juiste type rijbewijs beschikt om zijn voertuig te besturen.

    Kamperen aan de kust

    Volgens de Kustwet is het verboden om te rijden, kamperen en parkeren op stranden of vergelijkbare gebieden. Het niet naleven van deze regel kan leiden tot boetes vanaf 40 euro per bezette vierkante meter bij overnachtingen, en tussen 50 en 150 euro bij ongeoorloofd rijden of parkeren.

    Kamperen in beschermde gebieden

    In lijn met de bovengenoemde regel, en om natuurlijke gebieden te behouden, is parkeren in beschermde zones ook verboden. Overtredingen kunnen leiden tot zeer hoge boetes, dus het is aan te raden om van tevoren te informeren naar toegestane plaatsen voor kampeerders. Als je ergens wilt gaan staan, vraag de lokale autoriteiten naar de regels en let goed op geplaatste verkeersborden.

    Ongeoorloofd parkeren

    Het Algemeen Verkeersreglement bepaalt dat het stopen en parkeren op stedelijke wegen gereguleerd zal worden door gemeentelijke verordeningen. Gemeentelijke autoriteiten kunnen maatregelen nemen om verkeersbelemmeringen te voorkomen kampeerauto’s  en auto’s met caravans kunnen stoppen en parkeren op dezelfde plaatsen als elk ander voertuig, tenzij een gemeentelijke verordening anders bepaalt. Als een kampeerauto of vergelijkbaar voertuig op een plek staat die de doorstroming van andere voertuigen belemmert, kan een boete worden opgelegd die varieert tussen 100 en 200 euro, afhankelijk van de ernst van overtreding.

    Snelheidsovertredingen

    Ook gehomologeerde kampeervoertuigen kunnen boetes krijgen voor snelheidsovertredingen. In de meeste gevallen mogen deze voertuigen niet harder rijden dan 120 km/u op snelwegen of autowegen en 90 km/u op gewone wegen, zolang het voertuig niet meer dan 3500 kg weegt. Zijn ze zwaarder dan geldt maximaal 80 km/u op autosnelwegen en autowegen. Op andere wegen buiten de bebouwde kom, met een enkele rijbaan is de maximumsnelheid beperkt tot 80 km/u. Bij overtreding beginnen de boetes vanaf 100 euro.

    Overnachten of kamperen

    Wanneer de regelgeving spreekt over overnachten, verwijst dit naar iemand die slaapt in een geparkeerde kampeerauto van op straat. Over het algemeen is dit toegestaan in elk gebied, tenzij er specifiek wordt vermeld dat het verboden is. Echter, kamperen verwijst naar het slapen in tenten of het bezetten van buitenruimtes. In Spanje is kamperen bijna overal in het land verboden, maar er zijn specifieke gebieden die door elke gemeente zijn aangewezen voor dit doel. Als je dus twijfelt en wilt overnachten, zorg er dan in elk geval voor dat je geen ramen of zonneschermen uitklapt of spullen buiten je camper plaatst.

    Rijbewijs C1-97

    Voor het besturen van een kampeerauto van meer dan 3.500 kg is in Spanje een C1-97 rijbewijs vereist. Dat is een variant voor niet-professioneel gebruik van het C1 rijbewijs. Deze uitbreiding heeft enkele bijzonderheden. De aanvrager moet minstens 18 jaar oud en al in het bezit van een rijbewijs B zijn. Daarnaast moeten bestuurders ook een specifieke theoretische opleiding over caravans volgen, praktijklessen in manoeuvreren uitvoeren en ten slotte deelnemen aan praktische rijlessen.

    Vijf tips voor je rondreis door Spanje met de kampeerauto

    1. Controleer lokale regels: Voordat je parkeert of overnacht in een gebied, controleer altijd de lokale verordeningen via gemeentelijke websites of apps die gespecialiseerd zijn in camperinformatie.
    2. Gebruik gespecialiseerde apps: Maak gebruik van apps zoals Park4Night of Campercontact om legale staanplaatsen en voorzieningen specifiek voor campers te vinden.
    3. Plan je route vooraf: Plan je route en stops vooraf om te voorkomen dat je onverwacht moet overnachten op plaatsen waar het niet toegestaan is.
    4. Respecteer de natuur: Zorg ervoor dat je geen sporen achterlaat op je overnachtingsplekken, vooral in beschermde natuurgebieden, om de natuur te behouden voor toekomstige bezoekers.
    5. Wees voorbereid op boetes: Houd een reserve budget voor eventuele boetes als gevolg van parkeer- of snelheidsovertredingen, en informeer jezelf goed over de sancties die kunnen volgen op het niet naleven van de regels.

     

    26-04-2024 om 17:08 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!