NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • WILRIJK NIEUWS
 • CurieuzeNeuzen
 • FIETSERS OPGELET
 • SANT EGIDIO NIEUWS
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  19-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAARMARKT HOBOKEN 2017

  Jaarmarkt in Hoboken 17 en 18 September 2017
   
   De zondag in de Kapelstraat en kioskplaats tot de lelieplaats een rommelmarkt samen met de winkeliers de foor mocht niet ontbreken.
  De maandag een feestmarkt een autoshow en verschillende bezienswaardigheden zoals de aquashow  de verschillende politieke partijen waren aanwezig en niet de veemarkt vergeten de afsluiting gebeurde in het park sorghvfliedt met swingen en een  prachtig vuurwerk ook waren de weergoden ons goed gezind.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SASJA HANDBAL

  Lions de beter ploeg

  We wisten op voorhand dat winnen van de Lions een moeilijke zaak zou zijn, maar eerlijk gezegd hebben we het in de beginfase zelf laten afweten door slecht uit de startblokken te schieten. Indien de gemiste kansen werden afgewerkt, had de stand er bij de rust al heel anders uit kunnen zien.

   

  Na twee gemiste open doelkansen van Sasja in de eerste minuten, waren het de Lions die via Ivo Steins in de 3de minuut de score openden. Het was Aaron Vandewoestyne die de eerste voor Sasja tegen de netten knalde. Meer open doelkansen werden gemist als ook twee strafworpen. Er moet wel gezegd worden dat de ganse wedstrijd door Luuk Hoiting, de keeper van de Lions, een uitmuntende prestatie neerzette en verschillende gemaakte doelpunten toch uit zijn netten wist te houden. Langs onze kant werden er nog meer fast breaks en starfworpen gemist en Lions liepen uit tot 1-4 en 2-8. Rond de 15de minuut begon de Sasja motor aan te slagen en met o.a. enkele mooie doelpunten van Bert  Bisschop en ook Nemanja Kostic en Yme Bertels die hun duit in het zakje deden kwamen onze jongens terug tot 6-9. Een fout van Nemanja Kostic op een doorgebroken Lions speler leverde echter een rode kaart op maar Stijn Gijs nam de taak van pivot succesvol over. Het bleef gelijk opgaan tot aan de rust, mede door enkele thuisdoelpunten van Hans Lamberigts. Ruststand 14-18.

  Het eerste kwart van de tweede helft kregen we een zelfde spelbeeld als op het einde van de eerste helft en er werd om en om gescoord en mooie reddingen uitgevoerd door beide keepers. Het waren vooral Stijn Gijs en Hans Lamberigts die goed bij schot bleven. Halverwege de tweede helft begon de motor langs Sasja kant echter te sputteren. Waarschijnlijk mede door vermoeidheid werden er veel balverliezen geleden die genadeloos afgestraft werden door vooral Feldman en Rebelo. De Lions konden verder uitlopen met een toch zware 25-35 eindscore als resultaat.

  Jammer, maar Lions was gewoon beter. Maar we zijn er zeker van dat als de jongeren en nieuwelingen nog beter ingepast zijn in het team dat we van Sasja nog mooie dingen gaan te zien krijgen.

   

  Scoreverloop; 10’ 2-4 / 20’ 6-11 / 30’ 14-18 / 40’ 17-21 / 50’ 19-27 / 60’ 25-35

  Voor Sasja: Dias 35’ / Theyssens 25’ / Gijs 5 / Kostic 1 / Vandewoestyne 3 / Jacobs 1 / Bertels 2 / Lamberigts 6 / Rola 2 / Bisschop 4

  Voor Lions: Feldman 7 / Janssen 4 / Steins 4 / Rebelo 7 / Ramos 2 / Bergen 2 / Schmets 2 / Stavast 2 / Versteegden 2

  Tijdstraffen: Sasja 6 x 2’ / Kostic rode kaart    -   Lions 5 x 2’

  Schiedsrechters: Van de Beek - Egberits


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DHW-HANDBAL

   

   

   

   DHW HANDBAL

   

   

   

   

  DHW zet de competitie in met een ruime zege tegen DB Gent

   

  Verslag DHW United Antwerpen –DB Gent : 16-09-‘17 Uitslag : 36 - 22 ruststand : 19 - 13

   

  Zonder de Gentse dames te onderschatten, leek alles er op te wijzen, dat de hekkensluiter van vorig seizoen, de ideale tegenstrever voor het verjongde DHW zou zijn om de competitie te starten en de eerste punten thuis te houden. Het “ideale scenario”kwam uit. De nieuwkomers konden zich voor het eerst tonen aan het thuispubliek in een officiële wedstrijd en hun doelpuntjes meepikken, zodat er vertrouwen getankt kon worden voor het zwaardere werk volgende week in Visé. Waar we een rechtstreekse concurrent voor het felbegeerde Play-off ticket zullen bekampen.

   

  DHW nam aanvallend een vliegende start met de “anciens”aan het kanon. Gitte Janssens en Sara Haazen (2x) werden goed bediend op de counter door doelvrouw Joni Muys. Sinne Bes en Teuntje Voermans werkten de vlot uitgespeelde aanvallen af. Gent kon rekenen op Sara De Smet (2) om tegen te prikken : 5 –2 na 5’

   

  Even stokte de Antwerpse aanval en Gent profiteerde om de kloof te herleiden tot 1 doelpunt, maar een bedrijvige Teuntje Voermans (4x) en Gitte Janssens zetten de situatie recht : 10 –4 na 14’

   

  Hetzelfde beeld aan de start van het 2e kwart. Enkele technische fouten, slordigheden in de defensie, een tijdstraf, wat concentratieverlies bij DHW en prompt speelde Gent weer even mee : 12 –10 na 22’

   

  Een goed ingevallen Gintare Butkeviciute (4x) toonde onmiddellijk haar talent en meerwaarde voor de ploeg en samen met de zusjes Janssens (Rilke 1x en Gitte 2x) dreef ze de score terug op : 18 –11 na 29’

   

  In een productieve laatste minuut, had Gent het laatste woord. Sara De Smet met haar 6e treffer van de namiddag, legde de ruststand vast : 19 –13

   

  DHW kwam goed uit de kleedkamer en bleef het tempo hoog houden, waardoor Gent definitief de rol moest lossen. Gintare Butkeviciute (2x) ging op haar elan verder. Nieuwkomer Tina Brecelj (1x), onze youngster Rachel Broeren (1x) en “ancien”Amber Major (3x) deden hun duit in het zakje, samen met een kwikzilveren Sara Haazen (1x) en Rilke Janssens (1x) : 28 –16 na 48’

   

  De 17-jarige Resi Hopstaken mocht ook haar debuut maken in de Belgische competitie op het hoogste niveau. Ze viel in voor doelvrouw Joni Muys, die een goede prestatie had neer gezet. De jongeren van DHW : Jana Maes, Rachel Broeren en kersvers geselecteerde voor de nationale M19 Young Women Emma Henderix vergrootten samen met Amber Major (2x) de kloof : 33 –19

   

  In de slotfase van een sportieve wedstrijd, hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, wat de score betreft. Eindstand : 36 –22

   

  Volgende week trekken we dus naar Visé. Verdedigend zal er een tandje bij moeten gestoken worden, maar we onthouden vooral dat DHW zijn start niet gemist heeft en dat ook de beloften “naar goede gewoonte”het goed voorbeeld gaven en hun eertse zege beet hebben.

  Voor DHW : Joni Muys (48’)   en   Resi(12Hopstaken’)(keepster)–Sinne Bes (2)–Sara

   

  Haazen (5) –Gintare Butkeviciute (6) –Rilke Janssens (2) - Amber Major (5) - Gitte

  Janssens (4) - Teuntje Voermans (5) –Jana Maes (2) –Tina Brecelj (2) –Emma Henderix

  (1) –Rachel Broeren (2) –Ellen Van De Vloed

   

  Voor Gent : Emilie Smet (47’)en Annemare De Vries (13’)en Oona Jonnaert (keepsters)–Sara De Smet (10) –Eline De Smet (2) –Lisa Van Laecke –Alieke De Fauw (3) –Barbara Fustos (2) - Lien Lampens (1) –Josefien Maes (1) –Jet Steur (2) –Anke Vandenheede (1)

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal

   

  Het bestuur van GS Beobank Hoboken nodigt u VR 15/9 om 19u uit voor een glaasje en een hapje op de persvoorstelling van GS Beobank Hoboken, waar we onze club en haar partners voorstellen aan de:

  -          pers

  -          huidige sponsors

  -          potentiële sponsors.

   

  Ook enkele spelers van ons A-team zullen paraat zijn, vooraleer ze aan de aftrap komen voor de topwedstrijd tegen landskampioen en professioneel team Selaklean Thulin.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaazlvoetbal

  15-09-2017

  Wedstrijdverslag:
  GS Beobank Hoboken – Selaklean Thulin

  Onze naamsponsor aan de aftrap

  Twee prominenten van Beobank genoten de eer om deze topmatch symbolisch af te trappen: Johan Bressinck en Peter Verhaest, respectievelijk zelfstandig agent van de Beobankfilialen Kiel/Berchem en Wilrijk/Boom.

  Bruisend spektakel

  De bezoekers hadden niet genoeg aan twee overtredingen om de eerste Hobokense aanvalsgolven te bedwingen: Imad Amazou presenteerde een schitterende voltreffer op één van de gouden schoenen van Steven Dillien (1-0).

  Selaklean Thulin probeerde de lokale defensie uit verband te rukken met snelle kaatsbewegingen van haar overwegend Braziliaanse balvirtuozen. De Hobokenaars hielden het been echter stijf. Meer zelfs, een punter van Mustapha Aabbassi zoefde rakelings over de deklat, terwijl Darcio Lemos Forgiarini met een duiksprong moest uitpakken om een keihard schot van Steven Dillien in hoekschop te weren.

  Toch lukten de Henegouwers het gelijkstellend doelpunt. Weliswaar in geschenkverpakking want Bruno Barboza mocht Lucas Diniz Pinheiro losjes op wandel sturen, Birger Maes kwam vergeefs uit zijn kooi gesneld (1-1).

  Arber Shkodra knalde een hemelsbrede kans in het zijnet. De van Snob Schaarbeek overgekomen Albanees werd seconden later op de rechterflank in de luren gelegd door Hicham Channouf die de bal in de verste hoek deed ploffen (2-1).

  De titelhouder reageerde furieus. Een machtige reflex van Birger Maes op een zware trap van Ivo Kaique werd gevolgd door een onontwarbare schermutseling voor de Hobokense muit die gelukkig zonder kleerscheuren afliep.

  Dan was het weer de beurt aan de Beobankers. Imad Amazou nam een voorzet van Steven Dillien in één tijd over maar zag het projectiel nipt naast zeilen. Een verraderlijke kogel van laatstgenoemde verdween in de grijparmen van de ST-portier.

  Nadat Orazio Valenti een assist van Bruno Barboza ietwat nonchalant naar de haaien hielp, kon ook Antoine Lemaire geen gunstig vervolg breien aan een krachtige balrecuperatie van Khaled Oulichki. Een mooie actie van Hicham Channouf werd in extremis afgeblokt.

  In de 24′ bood Yannis Van Parys een zee van ruimte aan Khaled Oulichki, uit diens rechter vertrok een onhoudbare schicht (3-1).

  In volle euforie wist Mustapha Aabbassi de bal te ontfutselen van Hicham El Morabit en bereikte de goed meegevolgde Yannis Van Parys. Het vluchtschot van de Edegemnaar daverde helaas op de dwarsligger.

  De boeiende eerste speelhelft werd afgesloten met een vrijschop van Ivo Kaique die Birger Maes tot een karpersprong noopte. GS Beobank Hoboken mocht gaan rusten met een puike uitgangspositie om het tweede bedrijf aan te vatten.

  Thriller van formaat

  Zoals verwacht, kwamen onze jongens na de verfrissingen onder felle druk te staan. Zij gaven echter geen krimp en in noodgevallen was er nog de onverstoorbare Birger Maes. Een en ander leidde in het bezoekende kamp tot een toenemende nervositeit: ter hoogte van de middellijn liet Arber Shkodra zich betrappen op een volstrekt onnodige fout en ontving bovendien een geel karton wegens gezeur.

  In de 43′ incasseerde GS Beobank Hoboken een (heftig gecontesteerde) vijfde blauwe overtreding. Het was nu voorzichtig uitkijken om een negenmeter te vermijden…

  De partij stevende af op een zenuwenoorlog. Ivo Kaique viseerde de staak, André Pereira de Campos nam Birger Maes tweemaal stevig op de korrel, onze ballenpakker week voor geen meter. De gefrustreerde Ivo Kaique torpedeerde Steven Dillien, waardoor hij niet alleen een gele sanctie slikte maar zijn ploeg tegelijkertijd met een vijfde blauwe kaart opzadelde.

  Het mocht niet beletten dat Hicham Channouf even later onderuit werd gehaald. Yannis Van Parys kweet zich vanop negen meter voortreffelijk van zijn taak (4-1). Aan de overzijde wist Selaklean Thulin dezelfde strafmaatregel te versieren, waarbij de protesterende Hicham Channouf een geel kleurtje voor de neus zag wapperen. André Pereira de Campos loodste de wedstrijd naar een bloedstollende slotfase (4-2).

  Met Lucas Diniz Pinheiro als meespelende doelman poogde de tegenstander alsnog de bakens te verzetten. Toen Gabriel Fernando Schneider een vlotte combinatie tot een glorieus einde bracht (4-3), slopen de gasten beangstigend dichtbij. Zij gingen evenwel onstuimig tekeer want Orazio Valenti worstelde Mustapha Aabbassi foutief tegen de vloer. Yannis Van Parys hield het hoofd voor de tweede keer koel en vuurde de negenmeter resoluut in de koorden (5-3). Niettemin weigerden de zwart-witten nog steeds om de handdoek in de ring te werpen. Gabriel Fernando Schneider kwam als overwinnaar tevoorschijn uit een scrimmage voor de Hobokense tent (5-4) … kort daarop weerklonk het verlossende eindsignaal!

  Onze moegestreden krijgers werden na afloop onthaald op een verdiend applaus van de laaiend enthousiaste GS-aanhang. Zij hadden de landskampioen, beker- en supercupwinnaar met lege handen naar huis gestuurd. GS Beobank Hoboken prijkt na drie speeldagen als enige club met het maximum der punten aan de leiding van het klassement. Heerlijk!

  Wedstrijdfiche

  GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Yannis Van Parys, Xavier Potvin, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

  Selaklean Thulin: Darcio Lemos Forgiarini (d), Garcia Rodrigo Moral (d), Bruno Barboza (kpt), Arber Shkodra, Gabriel Fernando Schneider, André Pereira de Campos, Ivo Kaique, Orazio Valenti, Hicham El Morabit, Lucas Diniz Pinheiro, coach Gween Cristens en assistent-coach Yannik Ansart .

  Doelpunten: 2′: Steven Dillien (1-0); 8′: Lucas Diniz Pinheiro (1-1); 11′: Hicham Channouf (2-1); 24′: Khaled Oulichki (3-1); 51′: Yannis Van Parys (4-1); 53′: André Pereira de Campos (4-2); 57′: Gabriel Fernando Schneider (4-3); 58′: Yannis Van Parys (5-3); 59′: Gabriel Fernando Schneider (5-4).

  Gele kaarten: 40′: Arber Shkodra; 50′: Ivo Kaique; 53′: Hicham Channouf.

  Rode kaarten: geen.

  Arbitrage: Claude Dubois en Guy Rassart.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Wilrijk herinnert inwoners aan lokaal erfgoed met vaste tentoonstellingsborden


  Het district Wilrijk installeert op vijf plaatsen permanente tentoonstellingspanelen die inwoners inlichten over het rijke verleden van het ‘geitendorp’, van het gemeentehuis tot steenbakkerijen.

   

  In 2015 vierde het district zijn 1250-jarige bestaan met een reeks activiteiten. Zo werd een tijdelijke openluchttentoonstelling met informatiepanelen ingericht op plekken die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van Wilrijk.

   

  Op vijf plaatsen verankert het district nu de herinneringen aan zijn rijke erfgoed met een vast tentoonstellingsbord. Centraal daarop staat een oude foto die vele decennia geleden op dezelfde plaats werd genomen. Zo kan de Wilrijkenaar zich perfect inbeelden hoe deze plek er vroeger uitzag. De foto’s komen uit het rijke fotoarchief van kring voor heemkunde Wilrica.

   

  De permanente tentoonstellingsborden staan op vijf plekken verspreid over Wilrijk:

  • Hoek Eglantierlaan/Della Faillelaan (wijk Hoogte)
   De rijhuizen in de Eglantierlaan hebben een hoge architecturale waarde. Hoe dat komt, wordt op het tentoonstellingsbord uitgelegd.
  • Hoek Bist/Heistraat (wijk Centrum)
   Hier wordt de geschiedenis van het Wilrijkse gemeentehuis geschetst.
  • Hoek Groenenborgerlaan/Sint-Augustinuslaan (wijk Hoogte/Oosterveld)
   In de buurt van dit bord stond ooit het Groenenborgerhof, één van de vele Wilrijkse ‘hoven van plaisantie’ of luxueuze buitenverblijven waar rijke stedelingen kwamen verpozen. Onder andere de campus van de Universiteit Antwerpen verwijst nog naar deze historische plek.
  • Buurtpark ’t Marmotteke (hoek Gebroeders De Wachterstraat/Primulalei, wijk Valaar)
   Deze verstedelijkte wijk was tot in het midden van de twintigste eeuw een bosrijk gebied.
  • Wanninkhovepark(Wanninkhovelaan, wijk Neerland)

  Ook Wilrijk had vroeger een eigen steenbakkerij die de voorbode was van de industriële activiteit rondom de Boomsesteenweg.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Provincie Antwerpen

  13| 09 | 2017

  Chinezen bezoeken provincie Antwerpen

  Chinese delegatie leert bij over afvalverwerking, duurzaam bouwen en landbouw.

  Vandaag verwelkomt het Antwerpse provinciebestuur enkele delegaties van de Chinese provincie Shaanxi. Zij zullen van 13 tot 16 september verschillende organisaties en bedrijven bezoeken die bezig zijn met afvalverwerking, duurzaam bouwen en landbouw.

   

  De Chinese delegatie bestaat uit een cleantechdelegatie (schone energie) en een landbouwdelegatie. In beide delegaties zitten zowel afgevaardigden van de overheid als van bedrijven. Voor beide delegaties is een apart programma voorzien.

   

  Partnerschap

  De provincie Antwerpen heeft al 32 jaar een partnerschap met de provincie Shaanxi. Dit is ontstaan naar aanleiding van een investering van Janssen Pharmaceutica in die regio. De provincies Antwerpen en Shaanxi willen met hun samenwerking de beide economieën versterken en uitwisseling tussen bedrijven promoten. Vooral in minder evidente, belangrijke domeinen zoals landbouw en schone energie.

   

  Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Internationale Samenwerking: “In China zijn overheidscontacten nog altijd zeer belangrijk. Als provincie hebben we ginds een partner van hetzelfde niveau, hoewel Shaanxi met haar 206.000 km² 38 miljoen inwoners telt. Onze uitstekende contacten met Shaanxi staan ter beschikking van Antwerpse instellingen, zoals de Universiteit en de haven, en Vlaamse bedrijven. Het gaat niet om een éénmalige losstaande gebeurtenis, maar kadert in een langdurige samenwerking.”

   

  Cleantechdelegatie
  Op 14 september bezoekt de cleantechdelegatie verschillende bedrijven rond afvalverwerking in Antwerpen zoals de Hooge Maey en Umicore. Op 15 september trekt de delegatie naar Kamp C in Westerlo, het provinciaal centrum voor duurzaam bouwen en verbouwen. Voor cleantech is het al het tweede bezoek bij Kamp C dit jaar.

   

  Landbouwdelegatie
  Vorig jaar organiseerde de provincie Antwerpen in samenwerking met Flanders Investment & Trade een landbouwmissie naar China. Nu komen de toen bezochte bedrijven en de Dienst Landbouw hier op bezoek. Deze landbouwdelegatie komt op 14 september meer te weten over voedselveiligheid en mestverwerking in België. Ze kunnen van gedachten wisselen met experts  van het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel. Vrijdag 15 september leert de delegatie bij over de verwerking van meststoffen (vergisting, hergebruik…) tijdens bezoeken aan Groep Op De Beeck (Kallo), Quirijnen (Brasschaat) en Biolectric (Temse).

  Beleidsverantwoordelijke:

  Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Internationale Samenwerking

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  13 | 09 | 2017

  Op 15 september start de provincie Antwerpen met het ruimen van haar waterlopen

  In de provincie Antwerpen kronkelt 2.400 km aan provinciale, onbevaarbare,  waterlopen die bijna allemaal tegen 14 februari een onderhoudsbeurt zullen krijgen. Een goed onderhoud zorgt ervoor dat de beken de watertoevloed na een fikse regenbui vlot kunnen opvangen en afvoeren. Een cruciaal gegeven voor gemeenten en burgers in hun strijd tegen wateroverlast en overstromingen.

  Bijna alle provinciale waterlopen krijgen minstens 1 kruidruiming per jaar. Dit gebeurt met de hand of machinaal, in de periode tussen 15 september en 14 februari. Er wordt stroomafwaarts gestart, om vervolgens geleidelijk de meer opwaartse gedeelten van een waterloop aan te pakken.

   

  Soms grijpt de provincie ook tijdens de zomer in, als dat noodzakelijk is om wateroverlast te vermijden.

  Ongeveer 70% kan machinaal geruimd worden

  Didier Soens, directeur van de dienst Integraal Waterbeleid van de provincie, legt uit wat het beheer inhoudt. “Te veel kruid in een waterloop kan de vlotte doorstroming van het water in het gedrang brengen en tot overstromingen leiden. Net zoals zwerfvuil of andere hindernissen trouwens. Wij zorgen ervoor dat het water weer ruimte krijgt en zijn weg vindt. Ook houden we doorheen het jaar meer dan 200 vuilroosters proper. En soms moeten oevers hersteld worden of slib geruimd.”

  Provinciale waterlopen alsmaar belangrijker in de strijd tegen wateroverlast

  Door de klimaatsverandering maar ook door de aanhoudende verstedelijking en betonnering van de beschikbare ruimte, krijgen de kleine waterlopen steeds meer water te verwerken. Via deze provinciale waterlopen moet het water zijn weg vinden naar grotere rivieren en zo verder naar de zee.

  De vlotte doorstroming van deze waterlopen is cruciaal, maar helaas komt het meer en meer voor dat waterlopen de hoeveelheid water niet meer aan kunnen. De provincie investeert dan ook alsmaar meer middelen in de aanleg van overstromingsgebieden en pompinstallaties en in het herstel van valleigebieden.

  Rik Röttger beklemtoont hierbij de gezamenlijke verantwoordelijkheid. “Slechts 1 obstakel kan in een traject een hele waterloop lam leggen. We pleiten ervoor dat iedereen ons helpt om vrije doorgang te verlenen om de onderhoudswerken mogelijk te maken en voldoende afstand tot de waterloop bewaart. We gaan daar ook strenger op toekijken. Zie je iets dat niet thuishoort in een onbevaarbare waterloop, laat het dan de provincie weten via www.meldpuntwaterlopen.be. Zo kunnen burgers én provincie samen 2.400 km waterlopen in het gareel houden en tijdig problemen aanpakken.”

  Beleidsverantwoordelijke:
  Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Integraal Waterbeleid  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Provincie Antwerpen

  12| 9 | 2017

  Jonge ministers in het Suske en Wiske -Kindermuseum
  Moet de EU stripboeken verplichten in de klas of investeren in tablets en laptops?

  Van 11 tot en met 22 september organiseert Europa Direct samen met het Suske en Wiske - Kindermuseum in Kalmthout twee Europaweken. Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de basisschool kruipen in de huid van Europese ministers. Ze stemmen over een verplichting voor het gebruik van stripboeken versus tablets op school.

  De Europese Unie heeft een steeds grotere impact op ons dagelijks leven. Dit verdient uiteraard ook de nodige aandacht in het onderwijs. Tijdens de Europaweken doen de leerlingen op een interactieve manier basiskennis op over het ontstaan en de werking van de EU. Op die manier is Europa later voor hen geen ver-van-mijn-bedshow,” motiveert Peter Bellens, gedeputeerde voor Europese Samenwerking.

  De interactieve Europasessie maakt van de leerlingen echte Europa-experts in amper twee uur tijd. Naast hun rol als minister van een Europese lidstaat maken ze in een fractie van het Europese parlement een Europese begroting op. Na deze Europasessie volgen de leerlingen nog het drie uur durende programma van het Kindermuseum. Daar nemen ze o.a. deel aan het Eurovisiestripfestival.

  Deelnemende scholen

  Aan de Europaweken in Kalmthout nemen de volgende basisscholen deel : 

  • Sint-Jozef Heide uit Kalmthout
  • GBS Maatjes uit Kalmthout
  • VBS Sint-Mariaburg uit Ekeren
  • OZCS Noord-Kempen GVBS Mater Dei uit Brasschaat
  • Sancta Maria basisschool uit Deurne
  • GO! Irishof uit Kapellen
  • GVBS Sint-Catharina uit Stabroek
  • Polderstadschool uit Hoboken

  Europaweken schooljaar 2017-2018 wegens succes uitgebreid

  Het Suske en Wiske Kindermuseum is de eerste van negen provinciale locaties waar de Europaweken dit schooljaar naartoe reizen. Het aantal Europaweken is dit schooljaar wegens groot succes overigens uitgebreid met een extra week. Er zijn nu in totaal zeventien Europaweken. Ongeveer 3000 leerlingen uit meer dan 125 klassen van het basisonderwijs zullen daarbij opgeleid worden tot jonge Europa-experts.

  In 2017 en 2018 zijn er nog Europaweken:

  • 13 november – 1 december: PIME, Lier – Thema: milieu – Stemming over plastic zakjes.
  • 29 januari – 2 februari 2018: Kamp C, Westerlo – Thema: duurzaam energieverbruik – Stemming over het verplicht plaatsen van windmolens in dorpen.
  • 5-9 februari 2018: de Warande, Turnhout – Thema cultuur. (thema stemming te bepalen)

             19 februari – 2 maart 2018: Kasteel d’Ursel, Hingene (Bornem) – Thema: geschiedenis – Stemming over verplichting van erfgoedbezoeken met de school.

  • 19-30 maart 2018: Proefbedrijf pluimveehouderij, Geel. Thema: landbouw.
  • 16-27 april 2018: Vrijbroekpark, Mechelen – Thema milieu – Stemming om ontbossing tegen te gaan.
  • 15-29 mei 2018: FOMU Antwerpen – Thema: fotografie. (thema stemming nog te bepalen)
  • 4-15 juni 2018: Veiligheidsinstituut Antwerpen. Thema: preventie. Stemming over een maximum geluidsbeperking.

  PRAKTISCHE INFO

  Persfotografen zijn welkom voor een foto en journalisten voor een babbeltje. Graag een seintje vooraf.

  Wanneer:
  Van maandag 12 tot en met vrijdag 23 september, (niet op 14, 17, 18 en 21 september).
  Van 10 tot 12 uur & van 13 tot 15 uur

  Waar:
  Suske en Wiske Kindermuseum, Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout. Routebeschrijving.

  Meer info:
  Suske en Wiske Kindermuseum
  Europaweken

  Beleidsverantwoordelijke:
  Peter Bellens, CD&V, bevoegd voor Europese Samenwerking

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAANDEREN NIEUWS

  REGISTRATIE VAN DE KATTEN

  Geachte Mevrouw, Heer,

  In België gaan de gewesten een officiële dienst voor de registratie van katten aanvangen, samen met de maatschappij die de registratie van honden beheert (www.dogid.be).

  Naar aanleiding hiervan brengt en perscampagne de dienstverlening door ID Chips in de registratie van huisdieren in diskrediet.

  Wij willen dit rechtzetten.

  ID Chips werkt sinds 1990 onafgebroken aan de registratie van huisdieren.

   

  Onze databank telt meer dan 650.000 geregistreerde dieren.

   

  De dierenartsen en asielen die ons contacteren zeggen erg tevreden te zijn met de geboden service.

   

  In het bestek opgesteld door de gewesten voorzag de nieuwe officiële registratie service voor katten een overname van de gegevens (zie hieronder een kopie van onze mailwisseling met de regering).

  • Ze zeggen nu een technisch probleem te hebben waardoor de gegevens niet op een bevredigende manier overgenomen kunnen worden.
  • Er is geen enkel technisch probleem. Alle technische gegevens waren bekend ten tijde van het opstellen van het bestek.
  • In de kopie van de mails hieronder, zult u kunnen constateren dat de regering ID Chips erkent, en dat de geregistreerde katten NIET OPNIEUW MOETEN WORDEN geregistreerd in de nieuwe database (de Waalse regering vertegenwoordigt de 3 gewesten wat betreft deze materie).

   

  Onze perceptie is dat de politiek van de drie gewesten betreffende de registratie van gezelschapsdieren niet genoeg aandacht schenkt aan het dierenwelzijn.

   

  Ons enige doel is om zo snel mogelijk de eigenaar van een verloren dier terug te vinden.

   

  Wij gaan onze dienstverlening dus op vrijwillige en particuliere basis voortzetten.

  Wij zullen onze service garanderen voor alle katten die zijn geregistreerd in onze databank, en VOOR ALLE DIEREN die de eigenaars wensen te registreren in onze databank.

   

   


  Beste,

  Teneinde het opvolgen van de gegevens, die talrijke verantwoordelijken van katten hebben geregistreerd bij ID Chips, te verzekeren, wensen wij deze te integreren in de gecentraliseerde databank zonder bijkomende kosten.
  Om hen deze service te kunnen bieden, verzoeken wij om uw medewerking.
  Kunt u ons een bestand met alle registraties voor katten doen toekomen? 

  Met vriendelijke groeten,

  Dr Catherine Terclavers

  Expert vétérinaire

  P.S. Wij zijn ook de officiële databank voor het Groothertogdom Luxemburg.

   

  Met vriendelijke groeten.

   

  Dr. M. Buchet                                               Dr. M. Schoffeniels
  Voorzitter                                                     Secretaris
  marc.buchet@gmail.com                          michel.schoffeniels@skynet.be

   

   

  info@idchips.com
  www.idchips.com

  IK HEB TOCH EEN BEDENKING DE MENSEN DIE EEN KAT HEBBEN LATEN REGISTREREN HEBBEN ER 25 EURO VOOR BETAAL DUS VIND IK HET NIET MEER ALS NORMAAL DAT WE DIT BEDRAG NIET MEER MOETEN BETALEN HET IS DE KATTEN EIGENAAR ZIJN FOUT NIET .

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  11 september 2017

  Aantal doden en zwaargewonden door het verkeer gaat weer helemaal de verkeerde kant op.

   

  Hoeveel (jonge) mensen willen we nog offeren op het altaar van koning auto?

   

   

  Voor alles leven wij intens mee met de familie, vrienden en vriendinnen van Gilles Dierckx en Julie Roelens die dit weekend werden doodgereden door dronken chauffeurs die bovendien vluchtmisdrijf pleegden. Zoveel dromen en plannen van jongeren, ouders, vrienden en scouts die brutaal worden afgebroken door –alweer- dronken chauffeurs. Het is intriest.

   

  In 2016 waren er in de provincie Antwerpen maar liefst 57 dodelijk verkeersslachtoffers te betreuren. Tot en met juli van dit jaar verloren al 40 mensen het leven in en door het verkeer in de provincie Antwerpen. De cijfers van augustus zijn pas over enkele dagen en die van september pas half oktober bekend, maar lijken nu al dramatisch. Kortom, als de cijfers zich zo doorzetten, tellen we dit jaar meer dan 10 dodelijke verkeersslachtoffers meer dan vorig jaar. 

   

  Ook het weekendverkeer blijft een akelig hoge tol eisen. Tot en met juli 2017 vielen er al 11 dodelijke verkeersslachtoffers tijdens de weekends in onze provincie.  De weekends van augustus en de eerste helft van september waren ronduit dramatisch. Officiële cijfers van deze periode zijn binnenkort beschikbaar, maar het aantal dodelijke weekendverkeersslachtoffers is nu al ongeveer even hoog als in het hele jaar 2016 (19). Het is om radeloos en moedeloos van te worden. Hoeveel (jonge) mensen willen we nog offeren op het altaar van koning auto en bestuurders onder invloed en/of te snel rijdende chauffeurs?

   

  Meer dan eens wordt duidelijk dat veel controleren en de pakkans verhogen helaas niet volstaan.  Immers, in de periode januari tot en met juli 2017 werden er ongeveer 50 000 alcoholtesten méér uitgevoerd dan in dezelfde periode in 2016.

   

  Een mentaliteitswijziging en veel meer sociale controle blijven noodzakelijk. Ook daar kunnen we, hoe cruciaal ook, helaas niet op blijven wachten.

   

  Meer dan eens wordt duidelijk dat bijkomende strenge maatregelen dringend en noodzakelijk zijn. Maatregelen die het materieel onmogelijk maken om nog langer een auto te besturen wanneer men onder invloed is. Een alcoholslot en automatische snelheidsbegrenzer voor elke auto zijn het absolute minimum.

   

  Tegelijk blijven we inzetten op veel controles en blijft de oproep: drinken en rijden gaan niet, gaan nooit samen, grijp in wanneer een persoon onder invloed de baan op wil, vraag aan wie alcohol bestelt of hij/zij met de auto is en wijs hem/haar op zijn/haar verantwoordelijkheid.

   

  Immers, veel belangrijker dan cijfers en statistieken zijn de tragedies en voor altijd gebroken levens van ouders, broers, zussen, vrienden voor wie het leven nooit meer hetzelfde zal zijn.  We delen in het verdriet. Maar dat volstaat niet.

                                                                                               

  Jean-Claude Gunst                                                                    Cathy Berx                                                      

  Directeur-coördinator Antwerpen - Federale Politie                  Gouverneur provincie Antwerpen

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GALERIE DE ZWARTE PANTER

   

                                                     GALERIE DE ZWARTE PANTER

   

                                       

   

  Hoogstraat  70-74

   B 2000 Antwerpen tel:0032(0)3-233 13 45

  September-oktober 2017

   

  De tentoonstelling Nick Andrews,'Revised Recollections'loopt van zondag 10 september tot en met zondag 29 oktober. De vernissage vindt plaats op zaterdag 9 september tussen 16u00 en 22u00. Inleiding en boekpresentatie van "Folie à deux' van Nick Andrews en Nadia Naveau, door Sergio Servellón, directeur FeliXart Museum om 18u00.

   

  Revised Recollections

   

  Voor zijn nieuwe tentoonstelling van Revised Recollections zijn er vier aspecten die Nick Andrews aangaat.

   

  Het eerste aspect is een herinterpretatie of herziening van zijn oeuvre. Het is dan ook 20 jaar geleden dat Andrews zijn eerste expo "Let's get Lost" (maart 1997) in De Zwarte Panter had. Hij bekijkt dit aan de hand van thematische en plastische variaties; de theatrale en imaginaire

   

  wereld waar zijn alter-ego de zogenaamde Champagne Charlie floreerde.("Beyond the Scenes", 2013). Het tweede aspect is een picturale analyse van een document. Het is een foto van Henri Matisse in zijn atelier in Nice, genomen door een vriendin van zijn assistente. De foto is eigenlijk een 'snapshot' maar herbergt voor Andrews een inkijk in een wereld die vergelijkingen toont met Van Eyck of Vermeer's interieur taferelen. Andrews maakt hier compositorische variaties op die hij "Recollections on his Nice studio"(2015-2017) noemt.

   

  Een derde aspect is zijn teruggrijpen naar de geschiedenis ("Sacred Themes",2011). Door elementen en objecten te gebruiken in een 'setting' worden de schilderijen verstilde en eigentijdse stillevens, die uitmonden in de reeks "The End of an Era". Deze reeks werken op doek, papier en keramiek komen uit een intuïtieve en instinctmatige manier van tekenen en schilderen.

   

  Het vierde aspect in deze expo is zijn studiereis naar Mexico (dec.'16 - jan.'17) samen met zijn partner Nadia Naveau. Hier zien we een vroeger weerkerend thema in Andrews' werk nl. zijn reisverslag, The Beaten Track. ("Wandering Eye", 2009) In een samenwerking met Nadia Naveau ontstaat een sculptuur, een installatie en het bibliofiele boek "Folie à Deux"(2017), die hun reis naar Mexico schetst. Nadia Naveau wordt vertegenwoordigd door Base -Alpha Gallery, Borgerhout. "Folie à Deux" wordt uitgegeven door Demian en de vrienden van de Zwarte Panter.

   

  Sergio Servellón, directeur FeliXart museum, zal "Folie à Deux" inleiden en het eerste exemplaar overhandigen. Hij schreef in 1996 de introductie voor Andrews' eerste solo tentoonstelling "Depraved Mind" in het Bernarduscentrum, Antwerpen. Servellón nodigde in 2016 Nick Andrews uit om "De Brabantse Fauvisten" te cureren in het FeliXart museum te Drogenbos. In 1996 studeerden ze beiden af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen afstudeerrichting Schilderkunst en behoorden tot de eerste lichting studenten van Fred Bervoets. Sergio Servellón is tevens voorzitter van ICOM België (International Council Of Museums), Museumvereniging van België.

  Eerder verschenen bibliofiele boeken:

  "Wandering Eye", (2009) ism. Marc Ruyters en Jeroen Olyslaegers. "Sacred Themes", (2011) ism. Jeroen Olyslaegers.

  "Beyond the Scene", (2013) ism. Jeroen Olyslaegers.

   

  Monografie "Within Me"(2016), ism. Annelies Nagels, Jeroen Olyslaegers en Sofie Vermeiren. Jeroen Olyslaegers, die in De Zwarte Panter de Arkprijs van het Vrije Woord ontving, wordt

   

  “writer in residence” bij het Museum Mayer van den Bergh. Hij werkt de komende twee jaren samen met dit museum waar het schilderij “Dulle Griet” van Pieter Bruegel de Oude hangt. De schrijver bereidt er zijn volgende boek voor dat in het teken staat van het Antwerpen van de 16° eeuw. Jeroen Olyslaegers is een compagnon de route van Nick Andrews. Hij schreef voor diverse publicaties indringende teksten rond en over deze kunstenaar.

  Exposities in de Zwarte Panter:

  1997 Let's get Lost, 2000 One Liners, 2003 Coney Island, 2005 My Lovely Neigbourhood,

   

  2007 The Beaten Track, 2009 Wandering Eye, 2011 Sacred Themes, 2013 Beyond the Scene, 2015 Divine Desires, 2017 Revised Recollections.

   

  Nick Andrews (°1972, Londen) woont en werkt in Antwerpen en Saint-Bonnet Troncais, Frankrijk. In 2009 werd hij Laureaat van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunst.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  van Nick Andrews en  door Sergio Servellón, directeur FeliXart Museum om 18u00.

  Nadia Naveau,

  directeur FeliXart Museum 

  Nick Andrews  Nadia Naveau,


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  EERSTE 2 WEGWIJZERS


  Eerste 2 wegwijzers die Hobokense bezienswaardigheden in de kijker plaatsen, zijn een feit


  Vandaag werden de eerste 2 wegwijzerpijlen aan Fort 8, die Hobokense bezienswaardigheden extra in de kijker zetten, ingehuldigd.

   

  Het district Hobokenzet zijn bezienswaardigheden, en op die manier ook wandel- en fietsroutes, in de kijker door middel van bewegwijzering. Het centrum en anderelocaties zoals het cultuur- en jeugdcentrum Gravenhof, het veer Hoboken-Kruibeke en park Sorghvliedt liggen immers op wandel- en/of fietsafstand van elkaar. 

   

  Met de wegwijzerpijlen wil Hoboken enerzijds zijn inwoners en bezoekers aansporen om zich te voet of met de fiets te verplaatsen. Anderzijds toont het district op deze manier zijn troeven aan zowel bezoekers als bewoners. Naast bewegwijzering hangt aan elke pijl een infobord met meer uitleg over de plek.

   

  De eerste 2 palen staan aan Fort 8 (ingang Krijgsbaan-Schansstraat tegenover de fitnesstoestellen) en aan het Station Hoboken-Polder in de Berkenrodelei. In de komende jaren wil Hoboken ook nog landmarkpalen plaatsen aan de Marneflaan (park Broydenborg) en aan het veer Hoboken-Kruibeke.

   

  “Deze landmarkpijlen of toeristische infoborden zijn een wezenlijk onderdeel in het promoten van Hoboken als bruisend en groenste district van Antwerpen. Daarnaast wordt de eigenheid van Hoboken als stadsdorp benadrukt", aldus districtsschepen Koen Raets.

   

  Districtsschepen Tom De Boeck: “De laatste jaren werd er fors in openbaar domein geïnvesteerd met een grote focus op de fietsers. Denk maar aan het recent vernieuwde fietspad aan Fort 8 of het Jef Van Lindenfietspad. De volgende jaren willen we deze trend verderzetten. Naast de verbeterde infrastructuur hopen we met deze bewegwijzering nog meer Hobokenaren te motiveren om de fiets te nemen. Op de pijlen staat de 'fietstijd' immers ook aangeduid. En die valt best mee want alles in Hoboken is dichtbij.”  Verantwoordelijken: Tom De Boeck, districtsschepen voor publiek domein - Koen Raets, districtsschepen voor cultuur  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  8 | 9 | 2017

  Provinciale bakfiets als alternatief voor dienstauto
  Provincie Antwerpen geeft duurzaam voorbeeld met inschakeling elektrische bakfiets

  Het provinciebestuur van Antwerpen breidt haar fietspool voor werknemers uit met een bakfiets. Deze robuuste fiets met elektrische ondersteuning is ideaal om materiaal te vervoeren over een fietsbare afstand. Collega Wim Peetermans, controleur van werken, droeg het idee van de bakfiets aan. Intussen kunnen provinciale medewerkers een bakfiets in provinciale kleuren ontlenen voor dienstreizen ver en dichtbij.

  Traditioneel verhoogt begin september de verkeersdrukte. Verschillende wegenwerken in Antwerpen, zoals de knip in de Leien, zorgen bovendien voor extra drukte op nu al verzadigde wegen. Het provinciebestuur van Antwerpen kocht een bakfiets met elektrische ondersteuning zodat medewerkers voor dienstverplaatsingen kunnen kiezen voor een bakfiets als volwaardig alternatief voor de dienstauto.

   

  Gedeputeerde bevoegd voor facilitaire dienstverlening Ludwig Caluwé is opgezet met de nieuwe aanwinst voor de fietspool: “De bakfiets is een mooie aanvulling van de provinciale fietspool, die voorheen al bestond uit gewone fietsen en enkele elektrische fietsen voor langere verplaatsingen. We willen onze medewerkers maximaal kansen bieden om voor dienstverplaatsingen alternatieven voor de auto te gebruiken. Als medewerkers files vermijden en zo tijd winnen door werkverplaatsingen met de fiets te maken, is dat een goede zaak. Zo geven we als bestuur ook het goede en duurzame voorbeeld. Bovendien vind ik het een meerwaarde als goede ideeën van ons provinciepersoneel opgepikt en uitgevoerd worden.”

  Gedeputeerde Caluwé probeert de provinciale bakfiets uit - Copyright: Dirk Laenen voor provincie Antwerpen

  De bakfiets wordt binnenkort gebruikt om fietstellers te plaatsen rond Antwerpen en op de fietsostrade F1 (Antwerpen-Mechelen). Hij komt ook van pas op vormingsdagen en evenementen. Ook de collega’s van de interventieploeg zijn tevreden dat ze klusjes op locaties in de omgeving kunnen opknappen met de bakfiets. De fiets is ook de geknipte oplossing voor het vervoeren van archiefstukken. Onderweg rijden de provinciale medewerkers fluitend langs wegenwerken en de knip in de Leien.


  Voor de keuze van het type bakfiets baseerde het provinciebestuur zich op een vergelijkend onderzoek van de Fietsersbond. De Urban Arrow Cargo met afgesloten bak is gebruiksvriendelijk, vlot hanteerbaar en heeft een laadvermogen van 125 kg. Medewerkers van de provincie Antwerpen kunnen de bakfiets reserveren via de facilitaire helpdesk.

  PRAKTISCHE INFO

  Waar:

  Als de bakfiets niet op pad is, kan je hem bewonderen in de onthaalruimte van het Provinciehuis aan de Singel, Desguinlei 100, 2018 Antwerpen

   

  Meer info:
  www.provincieantwerpen.be

  Beleidsverantwoordelijke:
  Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Facilitaire Dienstverlening


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  Sprookjeshuisnocturne voor volwassenen
  Zaterdag 16 september 2017 om 20u in het Sprookjeshuis van het Rivierenhof (2100 Deurne).

   

  Aan de vooravond van ’t Verhalenhof voor families,

  kunnen volwassenen in het Sprookjeshuis Rivierenhof komen genieten van een opwarmertje op maat.

   

  Met ‘Kwade reuk’ nemen Hilde Rogge en Rein De Vos op zaterdagavond 16 september 2017 je mee in een onbeschaamd vermakelijke wereld vol exuberantie en pittige intrige.

   

  Wil jij worden ondergedompeld in de excentrieke avonturen van ‘Oom Oswald’ (Roald Dahl)? Reserveer dan snel een plaatsje via educatie.antwerpen@provincieantwerpen.be

  Of T 03 324 82 70. Deelnemen kost vijf euro per persoon.

   

  Eerbetoon

  De verhalen die Roald Dahl voor volwassenen schreef zijn intrigerend, humoristisch en prikkelend. Hilde Rogge, vertelster pur sang, en accordeonist Rein de Vos verdiepten zich in de wondere wereld van deze Engelse schrijver en maakten zelfs een reis naar zijn woon- en werkplek. De voorstelling ‘Kwade Reuk’ is daar het resultaat van. Met een onbeschaamd vermakelijke vertelling -gebaseerd op verhalen uit het dagboek van Oom Oswald- brengen ze nu een eerbetoon aan de schrijver die 100 jaar geleden werd geboren.

   

  Pikant voorprogramma

  In het voorprogramma verrassen de vertellers van het Sprookjeshuis met ‘smakelijke verhalen’ voor volwassen oren die wel wat pikante details kunnen verdragen! Lieve De Meyer, Kristine Marteleur en Mia Verbeelen brengen verhalen uit o.a. ‘Rode Rozen en Tortilla’s’ van Laura Esquivel en ‘Afrodite’ van Isabel Allende.

   

  Europese subsidie voor Vertelnetwerk

  Het Sprookjeshuis is lid van FEST (Federation for European Storytelling). Het FEST netwerk kreeg een subsidie van  het Creative Europe NETWORK om een reeks van vertelactiviteiten op te zetten in Europa met de bedoeling het aantal en de kwaliteit  van storytelling events te vergroten en op diverse terreinen in de samenleving te kunnen inzetten.

  PRAKTISCHE INFO SPROOKJES OP ZONDAG

  Wanneer:

  Zaterdag 16 september 2017 om 20u (tot 22u).

   

  Waar:

  Sprookjeshuis Rivierenhof, gelegen aan de Parkweg z.n. (omgeving kasteel en spiegelvijver) in provinciaal groendomein Rivierenhof te 2100 Deurne.

  Wie:

  Voor volwassenen.

  Deelname:

  € 5,00 p.p.  Vooraf reserveren verplicht op het nummer T 03 324 82 70 of via educatie.antwerpen@provincieantwerpen.be .

  Website:

  www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

  Social media:

  www.facebook.com  > Rivierenhof

  Beleidsverantwoordelijke:

  Bruno Peeters | N-VA | bevoegd voor provinciale groendomeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zorgbedrijf antwerpen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Zorgbedrijf Antwerpen organiseert 10 dansnamiddagen met bekende artiesten in samenwerking met Radio Minerva


  Van 15 september tot 30 november staan er negen swingende Radio Minerva dansnamiddagen op het programma in de feesttent van Radio Minerva op Linkeroever en in de dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen. Als uitsmijter volgt later dit jaar nog een verjaardagsfeest voor 35 jaar Radio Minerva.

   

  De dansnamiddagen van Radio Minerva zijn al jarenlang een vaste waarde bij Zorgbedrijf Antwerpen. Ze zijn elk najaar een groot succes in de dienstencentra. Dit jaar zitten ze in een nieuw kleedje, met meer aandacht voor swingende muziek en nog meer ruimte om te dansen. De formule blijft wel vertrouwd met eerst lekker eten en dan een sfeervol optreden.

   

  Ivann bijt op vrijdag 15 september de spits af voor de negen dansnamiddagen. Eindigen doen Zorgbedrijf Antwerpen en Radio Minerva dit jaar met een swingend verjaardagsfeest voor het 35-jarig bestaan van de radiozender. Dat wordt de kers op de taart in een jaar dat Radio Minerva een bijzondere verjaardag viert maar tevens moet ijveren voor het behoud van zijn verzendvergunning.

   

  In totaal kunnen 1000 senioren genieten van de optredens en het lekkere eten:

   

  vrijdag 15 september: Ivann

  Radio Minerva feesttent (Linkeroever)

   

  woensdag 27 september: Accordeonduo De Melando’s

  Radio Minerva feesttent (Linkeroever)

   

  donderdag 5 oktober: Michael Heaven

  dienstencentrum De Veldekens (Berchem)

   

  vrijdag 13 oktober: Lia Linda

  dienstencentrum De Brem (Merksem)

   

  vrijdag 20 oktober: Michael Lanzo

  dienstencentrum Molengeest (Berendrecht)

   

  vrijdag 17 november: Luc Caals

  dienstencentrum Silsburg (Deurne)

   

  dinsdag 21 november: Matthias Lens

  dienstencentrum Blankenberg (Ekeren)

   

  vrijdag 24 november: Doran

  dienstencentrum Klein Heide (Hoboken)

   

  donderdag 30 november: Guy Neve

  dienstencentrum Oversnes (Wilrijk)

   

  35 jaar Radio Minerva: verrassingsfeest

  (informatie over datum en locatie volgen later)

   

  Programma

  Het programma is elke keer goed gevuld met een driegangenmaaltijd (soep, hoofdgerecht, dessert), een optreden van bekende artiesten en muziek met dj Danny Van Tichelen. De dansnamiddag start telkens om 12 uur met het middageten, vanaf 13 uur beginnen de optredens en muziek.

   

  Kaarten

  Kaarten kosten 14 euro per persoon voor een dansnamiddag, maaltijd inbegrepen.

  De kaarten zijn te koop bij alle 42 dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen.                      

  Alle adressen en meer informatie op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/radiominerva.  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADS ANTWERPEN Bericht

    

                                                                                               copyright: stad Antwerpen
   

  Antwerpse archeologen stoten op historische draaibrug van de oude Kempische Vaart


  Archeologen van de stad Antwerpen zoeken naar overblijfselen van de oude Kempische Vaart onder de IJzerlaan. Na het vooronderzoek in 2014 werd een vervolgonderzoek uitgevoerd. Hierbij werden de verschillende delen van de vaart in kaart gebracht, zoals sluis, land- en brughoofd, duiker en kadetalud. Deze opgravingen kaderen binnen de heraanleg van de IJzerlaan en bieden meer inzicht in de historische waterinfrastructuur van Antwerpen.

   

  De afgelopen twee weken zetten de archeologen van de stad Antwerpen hun onderzoek aan de kruising van de IJzerlaan en de Bredastraat verder. Uit vooronderzoek in 2014 was gebleken dat een van de brughoofden en een deel van kade van de Kempische vaart nog in goede staat bewaard waren. In het kader van de heraanleg van de IJzerlaan, werden er daarom afspraken gemaakt met de aannemer om het vervolgonderzoek mee op te nemen in de planning.

   

  Vondsten

  De brug aan de Bredastraat bestond uit een platform, een brughoofd, een zwevend brugdek uit smeedijzer en enkele bijgebouwen. In februari werd aan de zuidzijde van IJzerlaan het volledige draaiplatform van deze brug over de vaart blootgelegd. Dit platform van 12 op 24 meter was verhard met platte kasseien en was monumentaal afgewerkt met natuursteen. Het bevatte nog de metalen geleiders en het mechanisme, waarop de brug met houten brugdek draaide rond een spil. De vorm en werking van de draaibrug kan vergeleken worden met de nog oorspronkelijke Willembrug (1869) in Antwerpen, die het Kattendijkdok met het Willemdok verbindt. Tussen dit bruggenhoofd en het platform was het kanaal 7,5 m breed, net voldoende om een ‘Kempenaar’ door te laten. Dit waren vrachtschepen geschikt voor binnenvaart op ondiepe en smalle kanalen.

   

  Overig onderzoek

  Schepen Van de Velde: “Na het onderzoek werden de resten van het draaiplatform en het bruggenhoofd verwijderd om plaats te maken voor de nieuwe aanleg. De metalen elementen van het draaimechanisme en de boorden en trappen uit natuursteen werden ontmanteld. Daarnaast wordt ook een selectie van de kade bijgehouden. Deze blokken krijgen een plaats in de nieuwe aanleg als verwijzing naar de Kempische vaart.”

   

  Net voorbij de spoorwegbrug werd een ander element van de lokale waterhuishouding onderzocht. Hier bevond zich een kanalisatie (duiker) uit baksteenmetselwerk. Door middel van verschillende overwelfde kanalen werd hier een zijarm van de Schijn onder de Kempische vaart geleid. Zowel de dieper gelegen kanalen (op meer dan 5 meter diepte) als de toegangsschacht tot de duiker werden in kaart gebracht. Door duikers werd ook de binnenzijde van de constructie opgemeten. Deze informatie kan nu afgetoetst worden aan de historische plannen.

   

  Historiek Kempische vaart

  De Kempische vaart volgde het traject van de huidige IJzerlaan. Aanvankelijk kwam het kanaal uit op het Kattendijkdok, maar bij het graven van het Asiadok (1873) werd de vaart door middel van een sluis op het nieuwe dok aangesloten. Zo verbond de vaart uiteindelijk het Noordschippersdok met het Asiadok.  Bij de bouw van het Albertkanaal in 1930 werd het traject voor binnenscheepvaart verlegd en in 1935 werd de Kempische vaart gedempt.

   

  De Kempische vaart nam vrijwel de volledige breedte in van de huidige IJzerlaan. Het westelijk deel tot aan de sluis aan het Asiadok was meer dan 30 meter breed en ter hoogte van de draaibrug aan de kruising met de Bredastraat versmalde de vaart tot circa 20 meter, terwijl de te overspannen doorgang circa 7,50 meter bedroeg. Over de Kempische vaart lagen verschillende draaibruggen, die zichtbaar zijn op oude foto’s en plannen. In de geschiedenis van de Kempische vaart werd de brug aan de Bredastraat als eerste aangelegd. 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Regionale Landschappen provincie Antwerpen

  Slotmoment Paard en Landschap op zondag 10 september
  Paardenhouders als landschapsbouwers

  Op zondag 10 september organiseren de vier Antwerpse Regionale Landschappen en de Hooibeekhoeve in samenwerking met Paardenpunt Vlaanderen het slotmoment Paard en Landschap bij een paardenhouder in de Worfthoeven 2 in Geel. Tijdens dit evenement, dat kadert in het Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO), kom je als paardenliefhebberalles te weten over hoe je een paardenweide landschappelijk kan integreren, welke beplantingen, kleine landschapselementen en afsluitingen interessant zijn en waarom correct graslandbeheer cruciaal is voor de gezondheid van het paard.

  Workshops, vliegende tapijten en huifkartochten

   

  Tijdens het slotmoment kan je deelnemen aan de workshop landschapsintegratie, meestappen met de begeleide wandeling graslandbeheer en een lezing bijwonen over de paardensector in Vlaanderen. Daarnaast vinden er diverse rondleidingen plaats waarbij landschapsarchitecten en projectmedewerkers uitleg en tips geven bij de landschappelijke inkleding van een paardenweide. Het aanpalende natuurgebied ‘de Zegge’ zal uitzonderlijk met een gids toegankelijk zijn. Wie wil, kan genieten van een huifkartocht langs erfgoedpareltjes en beeldschone natuur of een ritje maken op het vliegend tapijt. Tot slot stellen de vier Antwerpse regionale landschappen de brochure ‘Inspiratie voor Paard en Landschap’ voor aan het publiek en huldigen ze de winnaars van de fotowedstrijd.

  Steeds meer paardeneigenaars

   

  “Er zijn steeds meer mensen die paarden houden voor louter recreatief gebruik. Vlaanderen telt momenteel 235.000 geregistreerde paardachtigen en het aantal blijft stijgen. De groeiende paardensector heeft dan ook een steeds grotere impact op het landschap en de landschapskwaliteit. Tijdens dit evenement willen de Antwerpse Regionale Landschappen en de Hooibeekhoeve paardenhouders inspireren en adviseren om gronden en weiden optimaal te integreren in het landschap. Dit verhoogt niet alleen de natuurwaarde, maar heeft ook een positief effect op het welzijn van het paard en de aantrekkelijkheid van onze leefomgeving. Bovendien gaan relatief eenvoudige ingrepen vaak gepaard met een mooi resultaat,” aldus gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Peter Bellens, die alle paardenliefhebbers uit de provincie Antwerpen oproept om zondag een kijkje te komen nemen. 

   

  Gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu Rik Röttger voegt eraan toe dat ook de ecologische meerwaarde een belangrijk aspect is: “Door het paardenlandschap mooier te maken, wordt het aantrekkelijk voor dieren zoals vogels, vleermuizen en nuttige insecten die profiteren van hagen, struiken en bomen rond een paardenweide. Deze dieren zijn meer dan welkom voor de paardenhouders, want ze vangen heel wat lastige insecten zoals vliegen, muggen en dazen.”

  Landschapsvriendelijk inrichten van paardenweides

  PRAKTISCHE INFORMATIE

  Wanneer: zondag 10 september van 11 tot 17 uur

   

  Waar: Worfthoeven 2, Geel

   

  Deelnameprijs:gratis

   

  Website:www.rlrl.be/agenda/slotmoment-paard-en-landschap

  Meer info:
  Foeke Van Weverberg

  T 015 21 98 53, M 0468 27 22 62

  E foeke@rlrl.be

  Beleidsverantwoordelijken:
  Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu

  Peter Bellens, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Plattelandsbeleid


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!