NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Provincie Antwerpen
 • Antwerps Boksgala
 • WILRIJK NIEUWS
 • HOBOKEN 2018
 • zwarte panter
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  10-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


  Agendatip
  Provincie Antwerpen

  Schrijf nu in voor de cursus Natuurgids in De Averegten!
  De Averegten en Natuurpunt CVN organiseren cursus natuurgids in Heist-op-den-Berg

  Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan is de cursus Natuurgids van Natuurpunt CVN in De Averegten helemaal jouw ding!

  De cursus biedt je heel wat inhoudelijke achtergrond dankzij een brede waaier aan thematische lessen; van dieren en planten tot landschappen, ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je groepen vol enthousiasme in de natuur gidst.

  Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen. Je bezoekt verschillende natuurgebieden zoals De Averegten, Hertberg en de Vallei van de Grote Nete. Op die manier breng je je opgedane kennis direct in de praktijk.

  Praktisch

  De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies. De activiteiten gaan door op dinsdagvoormiddag van 9.30 tot 12.30 uur. Tijdens de schoolvakanties is er geen cursus. De eerste bijeenkomst is op 20 februari 2018 en de afronding is in december 2018. De lessen gaan door in Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg.

  Het programma vind je op de website van Natuurpunt CVN.  

  Cursus Natuurgids - Copyright: Natuurpunt CVN

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Van 20 februari tot december 2018, dinsdagvoormiddag van 9.30 tot 12.30 uur, niet tijdens schoolvakanties.

  Waar:
  Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg

  Deelnameprijs:
  Inschrijven kan op de website van Natuurpunt CVN. Het inschrijfgeld bedraagt 240 euro. Ben je lid van Natuurpunt, dan krijg je korting en betaal je 216 euro. Ben je 25 jaar of jonger bij aanvang van de cursus, dan betaal je 180 euro.

  Meer info:
  Kim Van Sande

  Educator De Averegten
  T 015 22 81 00
  E kim.vansande@provincieantwerpen.be


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2018
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  09 | 01 | 18

  Sint-Bernardsesteenweg richting Kiel afgesloten van 15 tot en met 19 januari

  Rioleringswerken Don Bosco


  Riolink start met weg-  en rioleringswerken aan de Schoonselhoflei in Hoboken. Daardoor zal er van 15 tot en met 19 januari lokaal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn op de Sint-Bernardsesteenweg richting Kiel.

   

  Riolink voert deze werken uit op vraag het van Don Bosco-college, om de nieuwe vleugel van het college aan te sluiten op de riolering van de Sint-Bernardsesteenweg. Ze zullen verlopen in 2 fasen.

   

  In de eerste fase wordt de verbinding gemaakt tussen de nieuw aan te leggen riolering van de Schoonselhoflei en die van de Sint-Bernardsesteenweg. Tijdens de tweede fase wordt de nieuwe riolering in de Schoonselhoflei aangelegd.

   

  Omleiding

  De Sint-Bernardsesteenweg zal in de eerste fase ter hoogte van de Salesianenlaan in de rijrichting van het Kiel worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 januari is er dus geen doorgaand verkeer mogelijk komende van Hemiksem richting Kiel. Het verkeer dat van Hemiksem komt, volgt de omleidingssignalisatie via de R11 (Krijgsbaan) richting de A12 (Boomsesteenweg) om het Kiel te bereiken. Voetgangers en fietsers kunnen de werken wel passeren.

   

  Bij de start van de tweede fase wordt de Sint-Bernardsesteenweg opnieuw opengesteld voor doorgaand verkeer en wordt de omleiding opgeheven.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


  Provincie Antwerpen

  08 | 01 | 2018

  De mooiste dame van Antwerpen blijft erg geliefd
  Gerestaureerde Onze-Lieve-Vrouwekathedraal blijft een must bij toeristen en Antwerpenaren

  In 2017 bewonderden maar liefst 279 358 toeristen de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Met 55 658 gratis bezoekers per jaar, of maar liefst 153 per dag, blijven ook de Antwerpenaren de weg naar de kathedraal vinden. En de vooruitzichten voor 2018 zijn goed. De kathedraal en de provincie investeren momenteel in een betere bezoekersdoorstroming en een gloednieuwe ontmoetingsruimte in de Sint-Janskapel. Daarnaast treedt in het voorjaar het gerenommeerde Schyven-orgel opnieuw in werking, wat goed nieuws is voor de befaamde kathedraalconcerten.

  De voorbije legislatuur hebben we vanuit de provincie volop ingezet op de restauratie van de kathedraal in al haar facetten. Daarbij was er oog voor de uitbreiding van de kathedraal van een liturgische plek naar een multifunctionele ruimte waar er plek is voor onder andere cultuurbeleving en gesprek”, stelt provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens. “In 2018 zetten we hier nog verder op in.”

  Zowel de gedeputeerde als directeur Christiaan Devos verwachten dat deze aanpak een positieve impact zal hebben op de toekomstige bezoekerscijfers, die al tot tevredenheid stemmen. De kathedraal verwelkomt immers 765 bezoekers per dag. En uiteraard kunnen alle inwoners van de provincie Antwerpen ook in 2018 de kathedraal gratis bezoeken.

  “Voor de kathedraal wordt 2018 een bijzonder jaar”, beaamt directeur Devos. “We kijken enerzijds uit naar het gerestaureerde Schyvenorgel dat opnieuw kan worden ingespeeld. En anderzijds naar de opening van onze Zondagsschool, een ontmoetingsplek voor parochianen en een rustpunt voor bezoekers. Momenteel wordt er tevens volop gewerkt aan een vernieuwd inkomportaal om tegemoet te komen aan een betere doorstroming van de talrijke bezoekers. We zijn de provincie heel dankbaar voor deze grote investeringen.

  Schyvenorgel - Copyright: De Kathedraal

  Beleidsverantwoordelijke:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Erfgoed  Elisabeth Michiels
  Adjunct-directeur OLV-Kathedraal
  M 0486 98 66 64
  E e.michiels@dekathedraal.be


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  05 |01 | 18

  Kerstboomophaling in januari


  Van maandag 8 tot en met vrijdag 26 januari haalt de stad Antwerpen kerstbomen op. Burgers mogen hun kerstboom buitenzetten op dezelfde dag als de gewone huisvuilophaling. Ook bewoners van gebieden met sorteerstraatjes kunnen hun kerstboom aanbieden.

   

  Antwerpenaars kunnen de tweede, derde en vierde week van januari hun kerstboom meegeven met de huisvuilophaling. De kerstboomophaling gebeurt van maandag 8 tot en met vrijdag 26 januari op dezelfde dag als de gewone huisvuilophaling en volgens dezelfde regeling.

   

  Wie een dagophaling heeft, zet zijn boom buiten tussen 20 uur 's avonds en 7 uur ’s ochtends. Wie een nachtophaling heeft, zet de kerstboom buiten tussen 18 en 21.30 uur. Bij twijfel kan men de ophaalkalender 2018 raadplegen, deze werd eind vorig jaar gebust. Indien men er geen heeft ontvangen, kan die bekeken worden via www.antwerpen.be/ophaalkalenderof via de recycle-app (Recycle!) op de smartphone of kan men een exemplaar halen in het districtshuis.

   

  Bewoners met sorteerstraatjes

  Voor bewoners van een gebied waar er verplicht sorteerstraatjes gebruikt worden, is er in een aparte ophaling voorzien voor de kerstbomen. Deze worden op de volgende dagen opgehaald:

   

  • Groen kwartier (Militair Hospitaal): maandag 8, 15 of 22 januari
  • Eksterlaar: maandag 8, 15 of 22 januari
  • Nieuw Zuid: dinsdag 9, 16 of 23 januari
  • Dam: woensdag 10, 17 of 24 januari
  • Linkeroever: woensdag 10, 17 of 24 januari
  • Neerland: woensdag 10, 17 of 24 januari
  • Kiel: donderdag 11, 18 of 25 januari
  • Groen Zuid: vrijdag 12, 19 of 26 januari
  • Haantjeslei en Zuidervelodroom: vrijdag 12, 19 of 26 januari

   

  Leg de kerstboom zonder versiering, aarde of bloempot voor de gevel. Zorg ervoor dat er voor voetgangers steeds een doorgang beschikbaar blijft van 1,5 meter.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

   

  05 | 01 | 2018

  Nieuw overstromingsgebied biedt mee oplossing voor wateroverlast in Mol en Balen

  Op 8 januari starten de werken in en rond het gebied tussen de Molse en Oude Nete in Balen

  De Molse Nete treedt geregeld buiten haar oevers. Dat veroorzaakt soms zowel plaatselijk als in het centrum van Mol waterellende. De aanleg van een overstromingsgebied tussen de Molse en Oude Nete is één van de maatregelen van de provincie om het water uit de getroffen zones te houden. Door de komst van het overstromingsgebied wordt de omgeving ook een mooi wandelgebied rijker.  

  De vallei van de Molse Nete is een gebied dat van nature reeds overstroomt. Nu de vergunning rond is, kan de provincie er door een aantal aanpassingen een gecontroleerd overstromingsgebied aanleggen. De buffercapaciteit van het valleigebied zal hiermee aanzienlijk toenemen. Met in- en uitlaatconstructies kan de Molse Nete haar teveel aan water kwijt in het gebied, dat daarna vertraagd wordt afgevoerd naar de Oude Nete

  .

  Plan van de werken – voorjaar 2018

  Waar water geborgen ligt, krijgen natuur en zachte recreatie kansen

   

  De dijken die de provincie moet aanleggen, zullen gebruikt worden als wandelpaden. Dankzij een nieuwe brug en houten knuppelpaden door het moerasachtige gebied kunnen omwonenden gemakkelijk de weg vinden naar dit stukje mooie natuur. Deze aanpak typeert de provinciale manier van werken. Rik Röttger beaamt: “De provincie is beheerder van de meeste onbevaarbare waterlopen. Vanuit onze integrale visie beoefenen wij een waterbeleid dat niet alleen burgers beschermt tegen wateroverlast. Waar het kan, richten we onze projecten namelijk zo in dat de natuur en zachte recreatie er ook op kunnen vooruitgaan.”

   

  PRAKTISCHE INFO

  Planning van de werken:

  Vanaf 8 januari start aannemer Van Raak uit Ravels met de rooiwerkzaamheden. Die moeten klaar zijn voor het broedseizoen. Daarna legt hij de dijken en de in- en uitstroomconstructies aan.

   

  Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werken ongeveer 5 à 6 maanden in beslag nemen.

   

  We proberen de hinder te beperken. Op bepaalde momenten zullen sommige trajecten niet of moeilijker toegankelijk zijn. Belangrijke informatie met betrekking tot tijdelijke omleidingen staat op www.provincieantwerpen.be/waterlopen.

   

  Kostprijs van de werken:

  De kostprijs bedraagt ongeveer €490.000.

   

  Meer info?

  Vind je op www.provincieantwerpen.be/waterlopen

   

   

   

  Beleidsverantwoordelijke:

  Rik Röttger, s.pa, gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS:: Wintervonk

   

   GEITETROFEE 2017

   Geitetrofee 2017


  Elk jaar reikt het district Wilrijk de Geitetrofee uit. Voor 2017 zijn er drie genomineerden: Lydia Baeck, Hubert De Ranter en Sarina Ahmad. De Wilrijkenaren verkiezen de winnaar op de nieuwjaarsdrink van het district op woensdag 3 januari 2018.

   

  De jury, bestaande uit leden van de Wilrijkse districtsraad, het districtscollege en de lokale pers, selecteerde drie personen voor de Geitetrofee. Allen hebben ze zich het afgelopen jaar ingezet voor het district en zijn inwoners of Wilrijk op een positieve manier in het nieuws gebracht.

   EERSTE PLAATS:                           Sarina Ahmad is de kleindochter van Jommeke-tekenaar (en Wilrijkenaar) Jef Nys. Ze maakte het ontwerp van de gigantische Jommeke-stripmuur die in november werd onthuld aan de Heistraat. De stripmuur bevat heel wat verwijzingen naar het Wilrijkse erfgoed  

  TWEEDE PLAATS:                           Lydia Baeck bezoekt maandelijks 35 eenzame ouderen en zieken voor de in 2017 opgerichte ‘Warme Buurt Valaar’. Zij doet al 60 jaar actief vrijwilligerswerk in Wilrijk en maakt er haar werk van dat nieuwe bewoners zich thuis voelen in de buurt. De vroegere kleuterjuf van de Johannesschool is een echte spilfiguur in de wijk.

                                 

   DERDE PLAATS:                             Hubert De Ranter is al 25 jaar actief binnen de jumelage van het district Wilrijk met de Duitse gemeenten Niedernhausen en Ilfeld. Via de vzw WNI zet hij tal van activiteiten op, waarvan het jaarlijkse kerstmarktweekend de meest bekende is.

   .

  De stemming voor de Geitetrofee vindt plaats tijdens de nieuwjaarsdrink van het district Wilrijk. Die vondt plaats woensdag 3 januari 2018 op de Bist in Wilrijk. Tussen 17 en 19 uur kon elke bezoeker zijn stem uitbrengen op een van de drie kandidaten. In ruil voor hun stem kregen de bezoekers een gratis drankje, een hartverwarmend geschenk en versnaperingen uit een van de foodtrucks aangeboden. De Geitetrofee wordt meteen na de stemming in de concerttent uitgereikt door het Wilrijkse districtscollege.

   

  Aansluitend op deze uitreiking werdt het feestelijke startschot gegeven van de tweede editie van Wintervonk. Dit meerdaags familiefestival loopt van 3 tot en met 7 januari. Meer informatie over dit festival vindt u op www.wintervonk.be.

           

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  foto@georges peeters


  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen nieuws
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stad bereidt zich voor op stormweer: parken dicht, waterkeringspoorten sluiten woensdagvoormiddag


  De stad neemt verschillende veiligheidsmaatregelen met het oog op het aangekondigde stormweer. De parken worden vanaf dinsdagavond gesloten en in de loop van woensdagvoormiddag gaan de waterkeringspoorten aan de Scheldekaaien dicht. Daardoor blijven tal van kramen en attracties van ‘Winter in Antwerpen’ gesloten.

  De laatste weersvoorspellingen kondigen stormweer aan. Het KMI geeft voor Antwerpen een code oranje vanaf dinsdagavond. Dat betekent hevige rukwinden rond de 100 kilometer per uur en kans op ontwortelde bomen en schade aan gebouwen. Daarom neemt de stad enkele veiligheidsmaatregelen.

   

  Stedelijke parken en groendomeinen afgesloten

  De stedelijke parken en groendomeinen worden in de loop van dinsdagavond 2 januari preventief gesloten omwille van de voorspelde slechte weersomstandigheden en de sterke rukwinden. De kans op afbrekende takken is te groot zodat de veiligheid van de parkbezoekers niet gegarandeerd is.

   

  Daarmee gaat een toegangsverbod van kracht voor parkbezoekers, sportclubs en concessiehouders. Waar mogelijk worden aan hoofdingangen infoborden en hekwerken geplaatst. Deze veiligheidsmaatregelen blijven van kracht tot het einde van het zware weer. Dit zal waarschijnlijk aanhouden tot donderdagmorgen.

   

  Waterkeringsmuur sluit in de loop van woensdagvoormiddag

  De laatste prognoses voor het voor vannacht en morgen aangekondigde stormweer wijzen erop dat Antwerpen woensdagnamiddag wellicht met stormtij zal worden geconfronteerd. De hoogste waterstanden worden in Antwerpen verwacht in de loop van de namiddag.

  De waterkeringspoorten aan de rand van de Scheldekaaien zullen uit voorzorg gesloten worden tegen woensdagmiddag. Automobilisten verwijderen best zo snel mogelijk hun geparkeerde wagens voor woensdagochtend.

   

  Wie bij gesloten waterkeringspoorten toch de parking af wil rijden, kan dat tot woensdagmiddag langs de nieuwe helling ter hoogte van de Fortuinstraat. Het is sterk afgeraden om te voet de waterkeringsmuur over te steken tijdens of onmiddellijk na hoogwater.

  Kramen en attracties ‘Winter in Antwerpen’ op Steenplein woensdag dicht

  De sluiting van de waterkeringspoorten heeft ook gevolgen voor het stadsfestival ‘Winter in Antwerpen’. Een deel van de attracties, zoals het reuzenrad, de spiegeltent en de tubing-piste, bevindt zich op en rond het Steenplein tussen de Schelde en de waterkeringspoorten. Deze attracties en de omliggende kramen blijven woensdag gesloten. Ook alle activiteiten van ‘Winter in Antwerpen’ woensdag op het Steenplein worden geannuleerd.

   

  Meld stormschade via het e-formulier

  De brandweer adviseert om losse zaken in de tuin vast te maken of binnen te halen. Er wordt ook aangeraden om de wagen niet in de buurt van hoge bomen te parkeren. Wie toch schade ondervindt van het stormweer, kan dit melden via het e-formulier. Surf naar www.antwerpen.be  en zoek op ‘stormschade’ of klik hier voor de rechtstreekse link. Vanaf 20 uur activeert Binnenlandse Zaken ook het nummer 1722 voor de melding van stormschade.

  Indien er sprake is van gewonden of dreigend gevaar, kan men het noodnummer 112 bellen.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Wilrijkse kinderen starten 2018 met springkastelenfestijn


  Tijdens de eerste dagen van het nieuwe jaar kunnen Wilrijkse kinderen zich opnieuw uitleven op ‘Spring de winter in’, een groot springkastelenfestijn in de Valaarwijk.

   

  De Wilrijkse jeugddienst vult sporthal Red Vic met een heleboel springkastelen op woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 januari. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen zich er naar hartelust uitleven onder toezicht van monitoren. Ondertussen kunnen de (groot)ouders genieten van een drankje in de cafetaria van de sporthal.

   

  Praktisch

  • Spring de winter in (voor kinderen van 4 tot 12 jaar)
  • Sporthal Red Vic (Pachthofplein, Wilrijk)
  • Op 3, 4 en 5 januari 2018 van 9.30 tot 16.00 uur
  • Inkom: 3 euro per kind – vrije toegang voor ouders

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen nieuws
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Sirenes loeien op donderdag 4 januari 2018


  Op donderdag 4 januari 2018 worden in Antwerpen en omgeving tussen 11.45 en 13.15 uur de elektronische alarmsirenes, opgesteld in risicozones rond nucleaire en Seveso-bedrijven, getest.

   

  De elektronische sirenes die door Binnenlandse Zaken worden opgesteld in welbepaalde risicozones rond nucleaire centra en Seveso-bedrijven worden dagelijks op hun gebruiksklaarheid getest. Dat gebeurt door middel van stille testen. Ze zijn niet hoorbaar voor de bevolking.

   

  Elke eerste donderdag van de eerste maand van ieder trimester worden er ook luide testen uitgevoerd, die meer vertellen over de hoorbaarheid van de signalen. In 2018 zijn er luide testen op 4 januari, 5 april, 5 juli en 4 oktober.

   

  Op het ogenblik van de test zal de sirene een alarmsignaal geven. Dit is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal melden de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap 'Proefsignaal'. Tijdens de test duurt het alarmsignaal ongeveer 1 minuut. Bij een reële noodsituatie duurt het signaal ongeveer 3 minuten en kan het ook meermaals worden herhaald. Bewoners hoeven dus niet ongerust te zijn als ze donderdag 4 januari 2018 deze alarmsignalen horen.

   

  Wie vragen over de testen heeft, kan tijdens de week van de test, tussen 9 en 16 uur, terecht op het gratis nummer 0800 94 113. Eventuele vragen of reacties naar aanleiding van de sireneproeven kunnen ook steeds bezorgd worden aan alerte@ibz.fgov.be.

  Bijkomende informatie over het alarmeringsnet van Binnenlandse Zaken kan u vinden op de site www.crisiscentrum.be.

   

  BE-Alert

  Naast het sirenenetwerk kan de overheid nog andere communicatiekanalen inzetten om de burger te alarmeren bij een noodsituatie. Sinds half juni kunnen de mensen ook worden gealarmeerd via het nieuwe alarmeringsplatform BE-Alert. Bij een noodsituatie (een grote brand, een overstroming, een stroomonderbreking,… ) stuurt BE-Alert automatisch berichten uit. U krijgt die als u bent ingeschreven en de noodsituatie een impact op u heeft. Zo krijgt u snel de juiste informatie en instructies over wat u moet doen. U kan berichten ontvangen via sms, e-mail of een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Voor een efficiënte alarmering via BE-Alert is het van groot belang dat u zich registreert op de website www.be-alert.be.

   

  Sirenetest op 4 januari 2018: locaties

  In Antwerpen zullen de sirenes loeien bij:

  • ABC Sociale woningen, Reinaartlaan 12 (Linkeroever)
  • PIVA, Desguinlei 244
  • Hogere Zeevaartschool, Campus Noordkasteel Oost 6
  • Provinciale Verkeerseenheid, d'Herbouvillekaai 9
  • Politie, Antwerpsebaan (Berendrecht)
  • Pyloon, Leugenberg (Ekeren)
  • OLV van Lourdesinstituut, Alfons Jeurissenstraat 13 (Ekeren)
  • Total Raffinaderij, Scheldelaan 16
  • Vopak Terminal Eurotank, Industrieweg 16 – Haven 399
  • Vormingscentrum Noord (seinhuis) blok 9, Noorderlaan
  • Indaver, Poldervlietweg
  • Vopak Terminal ACS, Scheldelaan 410
  • NV Vollers
  • LBC, Leon Bonnetweg 28
  • Solvay, Scheldelaan 480
  • New Holland, Wilmarsdonksteenweg 32
  • ABT, Nieuwe Westweg
  • Opel Belgium (Powerplant), Noorderlaan 401
  • HesseNoordNatie, Scheldelaan 601
  • HesseNoordNatie, Treurenberg 1-9
  • Sobelgra, Zandvoort 2 - Haven 350
  • HesseNoordNatie, Delwaidedok 700-714 - Kaai 913
  • Esso, Haven 447 - Polderdijkweg
  • Vollers Belgium/Capella, Kaaien 218-220
  • het vormingsstation Noord 9 aan de Noorderlaan 630
  • het vormingsstation Noord blok 10 aan de Noorderlaan 630
  • Douane en accijnzen, Kattendijkdok Oostkaai 22 A 1
  • Northern Manuport, Mulhouselaan Zuid
  • Belgian Refining Corporation, Scheldelaan 490
  • Monsanto Europe, Scheldelaan 460
  • Degussa Antwerpen, Frans Tijsmanstunnel West
  • Politieschool POTVA (Blok E), Noorderlaan 500
  • Total, Scheldelaan 4
  • Umicore Precious Metals, A. Greinerstraat 14 (Hoboken)
  • ZNA Hoge Beuken, Cdt. Weynsstraat 165, 2660 Hoboken
  • Stelplaats De Lijn, Putsebaan 204 (Zandvliet)
  • Voetbalterrein, Armenstraatje (Zandvliet)
  • Basisschool Noordland, Begijnhoeve 6 (Zandvliet)
  • Brandweer, Sint-Jacobsmarkt 58 – 60

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  “Ezels blijven thuis op kerstdag…

  “Ezels blijven thuis op kerstdag…

  Foto: GEORGES PEETERS & LEO SPAEY

  Wilrijk - “We nemen enkel nog één avond deel aan de ‘levende kerststal’ van de Valaarwijk.

  Dat is niet te veraf. Je moet weten dat we altijd met zijn tweeën moeten zijn om met een ezel op stap te gaan…

  en als hij in de kerststal staat ben ik altijd graag in de buurt. Niet dat ik het dier niet betrouw – de dieren bij ons zijn wel wat actie en lawaai gewoon. Het zijn meer de toeschouwers die we in het oog moeten houden. Zo was er vorig jaar een jonge gast die onze ezel eens goed wilde verwennen en er een pakje friet voor kocht… Met wat extra water en hooi willen we hem wel belonen – maar wat de mensen allemaal willen voederen…

  Waarom we met z’n tweeën moeten zijn ? Een paar jaar geleden op de terugweg ter hoogte van café Den Brem begon de ezel echt de ezel uit te hangen en bleef hij pardoes staan. Er was geen beweging in te krijgen en ik was er alleen mee.Je kent die tekeningetjes wel van de boer die aan de ezel staat te sleuren… zo heb ik daar dus ook gestaan. Van armoe ben ik in de café volk moeten gaan ronselen om dat beest op gang te duwen. Sindsdien zijn we altijd met twee, iemand vooraan en iemand om desgevallend te duwen.

  Op kerstdag zijn dus alle ezels thuis … en ik ook !”

  De kinderboerderij is zowel met kerstmis als op nieuwjaar open van 10 tot 16 uur. Zoals altijd is ze enkel de maandag gesloten.

  Misschien een ideetje  voor een frisse neus die dagen ?

  “En … laat je kater maar thuis !” grapt boer Karl tot afscheid.

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen winter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Bezoekers Winter in Antwerpen stuurden al meer dan 4000 wensen uit


  Aan de interactieve wensenmuur van Winter in Antwerpen op de Suikerrui stuurden bezoekers al meer dan vierduizend keer hun beste wensen uit. Iedereen is nog tot en met 7 januari welkom om zelf zijn of haar wens de wereld in te sturen.

   

  De interactieve wensenmuur op de Suikerrui is een van de nieuwigheden tijdens deze editie van Winter in Antwerpen. Iedere passant kan er een eindejaarswens invoeren aan een van de vier kleine schermen met klavier. Om het bericht te versturen leggen ze hun hand naast het scherm, waarna er een vallende ster op het grote scherm verschijnt, met een bijpassend geluidseffect. Men kan de wens richten naar zichzelf of iemand anders, en ervoor kiezen om hem te laten doormailen. Er is een vrijwilliger aanwezig om een helpende hand te bieden aan wie dat nodig heeft.

   

  10.000ste wens in zicht
  Momenteel staat de teller al op meer dan 4000 verstuurde wensen: 4456 om precies te zijn, op woensdagmiddag vlak voor de opening van de Wintersite. Dat is gemiddeld een wens om de anderhalve minuut. De beste dag tot nu toe was zaterdag 9 december, de dag van het openingsfeest van Winter in Antwerpen.

   

  Ongeveer een derde van de bezoekers wenst zichzelf het beste, twee derde doet dat voor iemand anders. De wensen die het meest terugkomen zijn de klassiekers zoals een goede gezondheid, geluk en liefde, en goede resultaten op school of in de sport.

   

  Aan het huidige tempo en met de kerstvakantie die eraan komt zal de kaap van 10.000 wensen vermoedelijk al eind volgende week, dus nog net in 2017, gerond worden. Iedereen is tijdens de openingsuren van Winter in Antwerpen nog tot en met 7 januari welkom om zijn of haar wens te komen uitsturen.

   

  Alle info over Winter in Antwerpen is te vinden op www.winterinantwerpen.be.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANT'EGIDIO

  BERICHT- 19 december 2017


  Met Kerstmis geeft de Gemeenschap van Sant'Egidio de ereplaats aan daklozen, eenzame ouderen, kansarme kinderen, mensen met een beperking, vluchtelingen, gevangenen en mensen in nood allerhande. Kerstmis is bij Sant’Egidio een jaarlijks hoogtepunt van de dagelijkse vriendschap met de armen. In totaal zullen over heel België meer dan drieduizend armen en mensen in nood aan de feesttafels zitten. Ongeveer 1.500 vrijwilligers zijn in de weer om dat mogelijk te maken.
   
  Acht kerstfeesten vinden plaats in een kerk, als teken dat de kerk in de eerste plaats een huis voor de armen wil zijn. Des te meer met de geboorte van Jezus die als een arm kind ter wereld kwam en voor wie geen plaats was in de herberg.
   
  Daklozen van Kamiano
   
  Bekend zijn de kerstfeesten van Kamiano – de Sant’Egidio restaurants voor daklozen in Antwerpen, Brussel en Luik – die traditioneel plaatsvinden in een monumentale kerk.
   
  In Antwerpen vindt het kerstfeest plaats op kerstavond, zondag 24 december 2017,vanaf 18u in de Sint-Carolus Borromeuskerk aan het Conscienceplein. Aansluitend om 22u vindt in de Sint-Carolus Borromeuskerk de viering van kerstavond plaats.
   
  In Luik vindt het kerstfeest van Kamiano plaats op zondagavond 24 december 2017 in de Eglise Saint-Barthélemy (Place Saint-Barthélemy).
   
  In Brussel vindt het kerstdiner van Kamiano plaats op maandag 25 december 2017 vanaf 13u in de Onze-Lieve-Vrouw ter Rijkeklarenkerk, Rijkeklarenstraat, Brussel.
   
  Vluchtelingen, ouderen, kinderen en gevangenen
   
  Maar hier houdt het niet op. Dankzij de gulle medewerking van velen worden op kerstavond en kerstdag ook vele andere kerstfeesten ingericht in kansarme wijken, in vluchtelingencentra, ouderlingentehuizen en gevangenissen.
   
  In Antwerpen vragen wij uw aandacht voor de feesten die in kansarme buurten plaatsvinden op zaterdag 24 december vanaf 12u30 in volgende wijken: in Hoboken (Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk), in Linkeroever (Sint-Lucaskerk). En op zondag 25 december vinden de kerstfeesten van de wijken Merksem (Sint-Bartholomeuskerk) en Antwerpen-Noord (Sint-Willibrorduskerk) plaats.
   
  In Mechelen vindt het kerstfeest met de armen voor het eerst ook plaats in een kerk namelijk op kerstavond 24 december vanaf 17u in de Sint-Pieter-en-Pauluskerk.
   
  In Leuven vragen wij uw aandacht voor het feest dat plaatsvindt met de bewoners van het Woonzorgcentrum Remy (Andreas Vesaliuslaan 10) op zondag 24 december vanaf 16u.
   
  Feesten met vluchtelingen gaan onder meer door in de asielzoekerscentra van Antwerpen-Linkeroever, Broechem, Lint en Sint-Niklaas en in de gevangenissen van Antwerpen en Merksplas.
   
  Op al deze kerstfeesten worden de gasten verwelkomd met een gratis driegangenmenu en een gepersonaliseerd geschenk. De vrijwilligers staan in voor het goede verloop.
   
  Cijfers
   
  In totaal zullen in ons land meer dan 3.000 armen en mensen in nood aan de feesttafels aanzitten. Ongeveer 1.500 vrijwilligers zijn op een of andere manier in de weer om hen een onvergetelijke kerst te bezorgen.
   
  Sant’Egidio organiseert deze kerstfeesten in meer dan zeventig landen van Europa, Afrika, Azië en Amerika. Voor meer dan 200.000 armen wordt de feestdis gedekt. Dit aantal groeit jaar na jaar, ook dankzij de toenemende uitstraling van deze kerstfeesten, die in 1984 begonnen met een bescheiden feestmaal voor een tachtigtal armen in de Basiliek van Santa Maria in Trastevere in Rome.
   
  Media
   
  Pers en andere media zijn welkom op deze feesten. Graag op voorhand aanmelden.
   
  Aanwezigheid van beeldmedia is evenwel niet evident in asielzoekerscentra en gevangenissen. Gelieve daarom tijdig op voorhand contact op te nemen en te overleggen.
   
  Vredeswandeling op nieuwjaarsdag
   
  Op nieuwjaarsdag, maandag 1 januari 2018 organiseert de Gemeenschap van Sant’Egidio in Antwerpen een fakkeltocht voor de vrede in de stad en in de wereld. De deelnemers dragen bordjes mee met daarop alle landen waar vandaag een gewapend conflict woedt.
   
  In Antwerpen begint de wandeling om 15u aan het Oorlogsmonument in het Stadspark (Hoek Rubenslei/ Van Eycklei) en eindigt met enkele toespraken en vredeswensen aan het huis van Sant’Egidio (Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen).
   
  Voor meer informatie: Jan De Volder 0495 79 50 91
   
  Voor een volledig overzicht van de kerstfeesten: http://www.santegidio.be/kerstmis-kerstfeesten/

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  Rechercheurs specialiseren zich in online speurwerk
  Woensdag 20 december – van 8:15 tot 16:25 uur – Campus Vesta Ranst

  Criminelen verschuiven steeds vaker hun actieterrein naar de digitale wereld. Dat betekent dat rechercheurs de dag van vandaag ook heel actief moeten zijn achter hun computerscherm. Campus Vesta start met een opleiding internetrecherche. In een eerste fase werden cybercrime opleidingen gegeven rond hoe politie aangiftes verwerken, bewijsmateriaal verzamelen en een onderzoek starten. In een tweede fase wordt nu gefocust op het actief opsporen en identificeren van verdachten via het internet en sociale media. Daarbij worden ook de valkuilen aangehaald. Op woensdag 20 december start de opleiding internetrecherche.

  Volgens directeur politieopleidingen commissaris Linda Ernon is er bij de lokale politie veel vraag naar opleidingen cybercrime. “Oplichting via internet, voorschotfraude bij het huren van een woning of de aankoop van een tweedehands wagen, hacking, afpersing via sexting,… het zijn criminele feiten die steeds vaker voorkomen. Wij zorgen er op Campus Vesta voor dat specialisten cybercrime hun kennis delen met rechercheurs van de lokale politie. Zo investeerden we een online platform waarop we relevante informatie delen. In de opleiding internetrecherche ontdekken de cursisten hoe ze binnen de open bronnen naar verdachten kunnen sporen.”


  Directeur politieopleidingen commissaris Linda Ernon

  Wat doe je zelf als je slachtoffer wordt?

  “Wij leren rechercheurs aan de slag gaan met specifieke tools en leggen uit hoe ze gericht bewijsmateriaal verzamelen, ook over een langere periode. Wat het ene moment online staat, is er zo weer af. De politie raadt slachtoffers dan ook aan om zelf printscreens te verzamelen, dat kun je zowel met je gsm als met je computer maken.”
  Sexting is een maatschappelijk fenomeen waar we niet meer onderuit kunnen. Ouders met kinderen die heel actief zijn op sociale media, maken zich vaak zorgen. Komt er op Campus Vesta ook voor hen een opleiding? “We hebben momenteel de capaciteit niet om ook aan burgers cybercrime opleidingen te geven. Child Focus heeft veel expertise rond cyberpesten, op hun website vind je veel informatie. Zij raden aan dat je als ouders toch vooral interesse moet tonen in het online leven van je kind. Wordt je kind online slachtoffer, bespreek het dan met de school in geval het over cyberpesten gaat en stap op tijd naar de lokale politie om aangifte te doen.”

  Copyright: Tim Kempenaers

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  woensdag 20 december van 8:15 tot 16:25 uur

  Waar:
  Campus Vesta, Oostmalsesteenweg 75, 2520 Ranst

  Meer info:
  www.campusvesta.be

  Beleidsverantwoordelijke:
  Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor veiligheid
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dansen

  KERSTFEEST BIJ BORN4 DANCE

  Het jaar loopt zachtjes naar zijn einde toe de jeugd van  Born4dance gaf een demonstratie voor hun ouders en kregen een geschenkje op het laatste het zou geen dans gebeuren zijn als er niet gedanst werd dus de al oude stoelendans werd het dan maar,het werd een gezelige dans nammidag het dansen zit in hun bloed als er een melodie werd gespeelt begonnen de benen te kriebellen en spontaan gingen ze in beweging. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  KERSTFEEST BIJ BORN4 DANCE

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

   

  Nieuw verkeersbord waarschuwt rechts afslaand verkeer voor fietsers


  De stad Antwerpen lanceert een proefproject om dodehoekongevallen tegen te gaan: een verkeersbord dat rechts afslaand verkeer waarschuwt wanneer er fietsers in aantocht zijn. Vandaag werd een eerste verkeersbord onthuld op het kruispunt van de Kernenergiestraat en de Krijgslaan in Wilrijk. Als de resultaten na evaluatie positief zijn, komen er meer van dergelijke borden.

   

  Op een paal voor het kruispunt van de Kernenergiestraat met de Krijgslaan is een richtingsgevoelige infrarood verkeerscamera gemonteerd. Deze detecteert wanneer er een fietser nadert. Als dat gebeurt, licht het verkeersbord op. Zo kunnen bestuurders hier rekening mee houden. Het verkeersbord werd geplaatst op een niet-lichtengeregeld kruispunt om daar de veiligheid te verhogen. Op kruispunten met lichten kiest de stad zo veel mogelijk voor een conflictvrije regeling.

   

  Schepen voor mobiliteit Koen Kennis verduidelijkt: “Dit proefproject met lichtseininstallatie is een primeur. Het kruispunt is gelegen aan een bedrijventerrein waar veel vrachtverkeer komt, dus een goede locatie om dit te testen. Het is één van de vele maatregelen die genomen worden om de verkeersveiligheid in onze stad te verbeteren.”

   

  Het project is een initiatief van de werkgroep ‘dodehoek maatregelen’ die sinds februari 2016 actief is en manieren onderzoekt om de kans op dodehoekongevallen te minimaliseren. De werkgroep bestaat uit een aantal overkoepelende diensten: de stad Antwerpen, de Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid en de verkeerspolitie.

   

  Het nieuwe verkeersbord is dus slechts één maatregel die kadert in een groter geheel van initiatieven en aanbevelingen van de werkgroep om het aantal dodehoekongevallen tot nul te herleiden. Daarnaast worden er ook extra opleidingen voorzien op scholen om jonge verkeersdeelnemers de vaardigheden bij te brengen om dodehoeksituaties te herkennen en ongevallen te voorkomen. De stadsdiensten zelf werken al langer op het thema, zo besliste het college bijvoorbeeld al op 8 april 2011 om de eigen vrachtwagens van het stedelijke voertuigencentrum uit te rusten met de nodige dodehoekspiegels, -camera’s en waarschuwingsstickers.

   

  Andere aanbevelingen van de werkgroep op het niveau van de weginrichting, zoals fietsopstelstroken en fiets-o-strades, moeten bekeken worden in het kader van de (her)aanleg van het openbaar domein.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eyes For The World

   

  Eyes For The World sensibiliseert met pakkende campagne

   

  Antwerpen - "To see the problem you don't need glasses" Een sensibiliseringscampagne die ook personen aanspreekt die geen hinder ondervinden vanwege een slecht zicht. Eyes For The World zet zich in voor gelijke kansen door het zicht van mensen in alle continenten te verbeteren d.m.v. een aanpasbare bril. Door een samenwerking tussen Koen Van Pottelbergh, de oprichter van de vzw, en vier studenten kwam deze campagne tot stand. De campagne start begin december voornamelijk in regio Antwerpen. De opbrengst gaat via De Warmste Week van Music For Life naar de projecten van de vzw.

   

  To see the problem you don't need glasses −Een campagne die iedereen aanspreekt met of zonder bril. Iedere persoon kan zich inbeelden wat de gevolgen zijn zonder een goed zicht. Het probleem ontkennen is volgens Eyes For The World geen optie. Dat is het achterliggende idee van de driedelige sensibiliseringscampagne opgezet door Linney Brouwers, Babs van Oijen, Silke Debie en Eleni Bosschaerts.

   

  Promotie video

   

  In de promotie video ervaart het publiek hoe het is om slecht te zien. Zo speelt de campagne in op het gevoel. Cinema Cartoon's vertoonde een film in slechte kwaliteit. Het publiek reageerde verontwaardigd. Met deze beelden legt Eyes For The World de link met meer dan een miljard mensen die geen toegang hebben tot oogzorg. Zij kunnen m.a.w. niets aan hun situatie veranderen.

   

  Posters

   

  In de reeks posters worden verschillende dagdagelijkse situaties uit twee perspectieven getoond. Het perspectief van een persoon met een slecht zicht en van een persoon met goed zicht. M.a.w. de poster is voor de helft wazig en voor de helft scherp van kwaliteit. Met deze insteek wijst de vzw op eenvoudige zaken die zonder goed zicht een moeilijke opgave worden.

   

  Wenskaarten

   

  Steunen van de campagne kan door een pakket zelf ontworpen wenskaarten te kopen. Met een inhoud van twee kaartjes aan 3,50€ of een wenskaart met een daarbij horende pin om op kleding te spelden aan € 5,- verkrijgbaar bij Vlaamsekaai 29, 2000 Antwerpen. Zowel wenskaarten en pin kunnen verzender als ontvanger sharen met #sharetheeye. Een hashtag om de boodschap verder te verspreiden. De opbrengst gaat via De Warmste Week van Music For Life naar de projecten van de vzw.

   

  Eyes For The World

   

  EFTW gelooft dat 'iedereen over de hele wereld het recht heeft op goed zicht'. Daarom delen ze aanpasbare brillen (FocusSpecs) uit aan zij die geen toegang hebben tot oogzorg. Ze zorgen er persoonlijk voor dat de bril goed terechtkomt. Voor het buitenland gaat dit over een kostprijs van 20 euro. In België werken zij samen met ocmw's en ziekenfondsen.

   

  De kost van deze methode ligt lager. Het werkt minder omslachtig dan de juiste persoon voor de juiste bril te vinden zoals bij brilleninzamelacties.

  De volledige campagne is te zien op de website: www.eftw.jimdo.com

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Beste

   

  Omwille van de huidige weersomstandigheden zal de timing uit onderstaand bericht niet kunnen worden aangehouden en kan de Fodderiestraat niet vanaf 15 december worden opengesteld. De sneeuwval maakt dat enkele zaken zoals de parking niet helemaal kunnen worden afgewerkt. Verhardingen kunnen pas worden aangebracht wanneer de dooi is ingetreden.

  De Fodderiestraat blijft dus nog even langer een doodlopende straat.

                 

  We houden u op de hoogte wanneer de Fodderiestraat wel zal opengesteld worden. Voorlopig kan er nog geen exacte timing gegeven worden.

   

  Met vriendelijke groeten

  de redactie

  12 | 12 | 17

  Fodderiestraat vanaf 15 december geen doodlopende straat meer


  De Fodderiestraat is vanaf vrijdag 15 december niet langer een doodlopende straat. De straat wordt opnieuw enkelrichting komende van de Berkenrodelei.

   

  Vanuit de Fodderiestraat kunnen autobestuurders de wijk Groen Zuid binnenrijden via Catherina Lundenhof. Zo wordt er een lus gevormd om terug de Berkenrodelei te bereiken.

   

  De knip tussen de Fodderiestraat en de Hertoglei blijft wel bestaan. Er is dus geen doorgaand verkeer tussen deze straten mogelijk zodat fietsers veilig kunnen doorsteken.

   

  Door het openstellen van de Fodderiestraat richting Groen Zuid wordt de nieuw aangelegde parking wel bereikbaar.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!