Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    19-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CVO Vitant

     


    Persbericht
    CVO Vitant

    18 | 03 | 2021

    Cursisten renoveren hun eigen school
    Bij gebrek aan plaatsen voor werkplekleren voeren Elektromecaniciens in opleiding werken uit op de CVO Vitant campus De Masten in Kapellen – 20/22/23 maart

    Het lukte dit schooljaar door de coronamaatregelen niet om een bedrijf te vinden voor werkplekleren voor de zes cursisten tussen 20 jaar en 54 jaar van de opleiding Elektromecanicien bij het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Vitant. Als oplossing zet CVO Vitant de cursisten aan het werk in eigen school: een win-winsituatie.

    “Het inzetten van cursisten in de uitbreiding van de campus past perfect in de onderwijsvisie van de provincie: kwaliteitsvol onderwijs met een stevige voet in de praktijk. Daarnaast investeert de provincie sterk in kwaliteitsvolle infrastructuur. Het is een goede zaak dat we kwalitatief onderwijs hiermee kunnen verbinden’’, beaamt gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Onderwijs.

    CVO Vitant organiseert sinds schooljaar 2018-2019 de opleiding Elektromecanicien op Campus De Masten in Kapellen. “Deze campus is nog gedeeltelijk in opbouw’’, zegt Paul Buyens, campusdirecteur bij CVO Vitant – De Masten. “En toen we door corona dit schooljaar geen bedrijf voor werkplekleren vonden voor onze cursisten, kwamen we tot deze oplossing: een win-winsituatie want de cursisten doen een nuttige ervaring op en de campus wordt beter uitgerust.’’

    Onder begeleiding van de leerkrachten doen de cursisten werkervaring op.  Ze voorzien elektriciteit en verlichting in praktijkruimten, installeren een rolpoort op maat, lassen een rek voor het magazijn…

    De cursisten elektromecanicien lassen onder andere een rek voor buizen - Copyright: CVO Vitant

    Stevig stukje elektromechanica

    Tijdens het werkplekleren kunnen de cursisten meteen laten zien wat ze tijdens de lessen hebben geleerd. Om de verlichting aan te leggen, werken ze bijvoorbeeld met een hoogwerker. En de rolpoort is een stevig stukje elektromechanica.

    ‘‘Ik vind het heel interessant om te doen’’, zegt cursist Abdelkarim Loukili (23). “Het is toch moeilijker dan ik dacht en heb al veel gezien wat ik nog niet wist.’’

    Praktijkgerichte opleiding

    Bij CVO Vitant kunnen volwassenen vanaf 18 jaar een opleiding volgen om een (nieuw) beroep te leren, hun diploma secundair onderwijs te behalen of zich bij te scholen. Meer dan 6.300 volwassenen volgen les op een van de zes campussen in Kapellen, Antwerpen, Stabroek en Hoboken. www.cvovitant.be

    Wanneer:
    De cursisten werken nog tot einde maart aan de uitbreidingswerken tijdens de praktijklessen op zaterdag 20 maart, maandag 22 maart en dinsdag 23 maart, telkens in de voormiddag van 8.30tot 12 uur. Pers die wenst, kan een kijkje gaan nemen. Gelieve vooraf contact op te nemen met Paul Buyens.

    Waar:
    CVO Vitant – Campus De Masten, Kapelsestraat 222A, 2950 Kapellen.
    www.cvovitant.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs


     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    18 | 3 | 2021

     

    Verwelkom de zomer in je straat tijdens de Zomerpoets

     

    De Zomerpoets is een schoonmaakactie, waarbij Hobokenaren met hun buren op dezelfde dag de straat, stoep of straatmeubilair proper maken. Dit fijne initiatief vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 juni. De inschrijvingen hiervoor starten vandaag.

     

    Een initiatiefnemer gaat hiervoor op zoek naar minimum acht buren uit dezelfde straat die willen meedoen. Om de buren op de hoogte te brengen, kan deze Hobokenaar flyers afhalen bij Stadsmakers Hoboken om in zijn straat te bussen. Samen engageren ze zich dan voor deze gezellige actie voor een mooiere buurt. Elk deelnemend gezin krijgt bovendien in ruil voor hun inzet een bloembak met zomerbloemetjes dat ze op een vast tijdstip kunnen afhalen in een verdeelpunt.

     

    De Zomerpoets vindt plaats op zaterdag 26 juni 2021. Hobokenaren kunnen hiervoor inschrijven van maandag 22 maart tot en met vrijdag 7 mei 2021.

     

    Districtsschepen Tom De Boeck: “Door corona werd de gebruikelijke Lentepoets vorig jaar een Herfstpoets en dit jaar een Zomerpoets. Het concept blijft hetzelfde. Door samen te poetsen leer je elkaar beter kennen en dat schept een band. Stadsmakers Hoboken zet in op kleinschalige projecten om de buurt te versterken en de zomerpoets is daar een mooi voorbeeld van.”

     

    Deze info staat op www.hoboken.be. Klik hier voor rechtstreekse link.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.District Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    16 | 03| 21

     

    District Antwerpen steunt amateurkunsten met een coronanoodfonds

     

    District Antwerpen ondersteunt verenigingen die amateurkunsten beoefenen en individuele amateurkunstenaars uit district Antwerpen die schade ondervonden door de coronacrisis. Er is een noodfonds opgestart met verschillende ondersteuningsmaatregelen waar een culturele vereniging of kunstenaar aanspraak op kan maken. Een aanvraag indienen kan tot en met 30 maart 2021.

    Cultureel compensatiefonds

    “Op basis van de noden die naar boven kwamen uit een onderzoek van Fameus over de impact van corona, hebben we ondersteuningsmaatregelen uitgewerkt waarvoor je als vereniging of kunstenaar in aanmerking kan komen”, zegt Femke Meeusen (districtsschepen voor cultuur). “Denk bijvoorbeeld  aan huurondersteuning, compensatie voor het verlies aan lidgeld of een tegemoetkoming voor al het materiaal dat aangekocht werd om te voldoen aan de strenge hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. Het noodfonds is dus een compensatiefonds met tal van ondersteuningsmaatregelen. We hopen onze lokale kunstensector, die een belangrijk deel is van ons district, zo een hart onder de riem te steken.”

     
    Het noodfonds is er voor alle vrijetijdskunstenaars en verenigingen actief in de amateurkunsten die:

     

    • geen werkingsmiddelen ontvangen op stedelijk of bovenlokaal niveau;
    • én een zetel of adres hebben in district Antwerpen (postcode 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 of 2060) of een duidelijke werking hebben in district Antwerpen. 

     

    Hoe en hoeveel aanvragen?

    Aanvragers kunnen de verschillende ondersteuningsmaatregelen cumulatief gebruiken, maar er is een maximumbedrag van 150 euro per aanvraag voor individuele vrijetijdskunstenaars en een maximumbedrag van 1.000 euro voor verenigingen actief in de amateurkunsten.

     

    Als amateurkunstenvereniging of individueel vrijetijdskunstenaar kan je een aanvraag doen tot en met dinsdag 30 maart 2021. Op basis van de bewijsstukken wordt er een inhoudelijke inschatting gemaakt of de ingediende kosten een rechtsreeks gevolg zijn van de impact van de coronacrisis.

     

    Klik hier voor meer info over het coronanoodfonds en de aanvraagprocedure.

      Verantwoordelijke districtsschepen: Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WODCA-RESULTATEN 2020

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen schorsen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering.  Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en rampenmanagement.



    16 maart 2021

    Resultaten provinciale WODCA-controle Antwerpen

    van 13-14 maart 2021 : 1 op 5 rijdt te snel

     

    + bekendmaking WODCA-resultaten 2020

    1. RESULTATEN PROVINCIALE WODCA-NACHT 13-14 maart 2021

    19% van de gecontroleerde bestuurders reed te snel (9,9% in 2020)

    3.5% van de gecontroleerde chauffeurs blies positief (3,0% in 2020)

    7 positieve speekseltesten

    11 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken

     

    Afgelopen weekend namen zowat alle politiezones van de provincie Antwerpen, de federale politie en de federale wegpolitie deel aan een provinciale WODCA-actie.   In de nacht van zaterdag 13/03 op zondag 14/03 controleerden politieagenten tussen 22u en 2u ’s nachts in de hele provincie Antwerpen op alcohol en drugs achter het stuur en op overdreven snelheid.  Omwille van de geldende coronamaatregelen, waaronder de nachtklok die ingaat vanaf middernacht tot 5u ’s ochtends, werden de gebruikelijke WODCA-uren (vrijdag- en zaterdagnacht tussen 22u en 8u en zondagnacht tussen 22u en 6u) aangepast. Hierdoor is het niet mogelijk om de cijfers correct te vergelijken met eerdere provinciale WODCA-acties. In 2020 vonden er wel elk weekend WODCA-controleacties plaats, maar werd er uitzonderlijk geen grootschalige provinciale WODCA-actie georganiseerd.  Om de cijfers toch te kunnen vergelijken, delen we waar mogelijk het resultaat van het volledige jaar 2020 mee.

    Resultaten WODCA-snelheidscontroles

    502 bestuurders werden op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 95 te snel (19%).

    Resultaten WODCA-alcoholcontroles

    1 665 bestuurders werden aan een alcoholcontrole onderworpen,waarvan59 bestuurders een positieve ademtest aflegden (3,5%).  Van de 59 bestuurders die meer dan de toegelaten 0,5 promille alcohol in het bloed hadden, hadden 34 bestuurders zelfs meer dan 0,8 promille in het bloed (58 %) ( 58% in het jaar 2020).

    Resultaten WODCA-drugscontroles

    Bij 16chauffeurs werd een speekseltest afgenomen.7chauffeurs testten positief op de speekseltest en moesten een bloedproef ondergaan (44%) (61% in het jaar 2020).

    Ingetrokken rijbewijzen

    11 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

    Toelichting bij de cijfers van de controlenacht van 13 op 14 maart 2021:

    Gouverneur Cathy Berx: “Tijdens de nacht van zaterdag op zondag reed maar liefst 1 op de 5 gecontroleerde bestuurders te snel  Dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar 2020 en ook de jaren ervoor. Een zeer onrustwekkende evolutie, zeker ook omdat uit de analyse van de weekendnachtelijke ongevallen met dodelijke afloop in 2020 blijkt dat er elke keer overdreven snelheid mee aan de basis lag.

     

    Verder werd 3,5% van de gecontroleerde bestuurders betrapt op rijden onder invloed bij grootschalige  van controleacties in de provincie. In vergelijking met de resultaten van het jaar 2020 (3.0 %) gaat het om een lichte stijging.  Helaas blijkt ook deze keer weer dat van de bestuurders die een positieve ademtest aflegden, het ruime merendeel (58%) méér dan 0.8 promille in het bloed heeft.  Opvallend is dat dit cijfer al gedurende enkele jaren buiten gewoon hoog ligt. Voor velen betekent drinken blijkbaar doordrinken. Het bewijst opnieuw dat ‘glazen tellen’ écht niet lukt.

    2. WODCA-RESULTATEN 2020

     

    Daling van 29% van het aantal nachtelijke weekendongevallen (277 in 2020/392 in 2019) 

     

    7 dodelijke verkeerslachtoffers  tijdens weekendavonden – en nachten (2019 = 7)

     

    9,9% van de gecontroleerde chauffeurs reed te snel (2019 = 9,4%)

     

    3,0% van de gecontroleerde bestuurders dronk te veel (2019 = 3.0%)

     

    298 bestuurders speekselden positief (2019 = 423)

     

    61% van wie een speekseltest onderging, was onder invloed van drugs (2019 = 48%)

     

    2020 was door de uitbraak van de covid-19-pandemie op heel wat vlakken een uitzonderlijk jaar. De coronacrisis alsook de verschillende coronamaatregelen die sinds half maart 2020 in ons land en in onze provincie van kracht waren en zijn, hadden ook gevolgen voor de wekelijkse WODCA-controles, en voor de grootschalige provinciale WODCA-acties.

     

    Maatregelen zoals het verbod op niet-essentiële verplaatsingen tijdens de eerste golf in maart en april 2020, het invoeren van een nachtklok en avondklok in provincie Antwerpen in de periode 29/07-26/08, én de nationale nachtklok die vanaf 17 oktober werd ingesteld en nog steeds van toepassing is, zorgden ervoor dat er tijdens de nachtelijke WODCA-uren (vrijdag- en zaterdagnacht tussen 22u en 8u en zondagnacht tussen 22u en 6u) heel wat minder bestuurders op de baan waren.  Omwille van deze maatregelen konden er ook minder controles uitgevoerd worden in 2020 t.o.v. voorgaande jaren. 

    In bijlage vindt u een volledig overzicht van de WODCA-resultaten 2020.

    Gouverneur Cathy Berx: “Helaas, zelfs een coronapandemie maakte de weekendnachten in onze provincie niet veiliger.  Ondanks de beperkende maatregelen voor verplaatsingen tijdens de weekendnachten, stellen we vast dat bestuurders nog steeds veel te snel rijden en dat er nog steeds heel wat bestuurders onder invloed van alcohol rijden.  Bovendien testten er procentueel gezien aanzienlijk meer mensen die een drugstest moesten ondergaan, positief op drugs (61% in 2020 t.o.v. 48% in 2019).

     

    Ondanks het feit dat het aantal ongevallen wel substantieel daalde (-29%), kon die daling niet verhinderen dat ook in 2020 7 mensen –onder wie 3 motorrijders- het leven lieten in het avondlijke/nachtelijke weekendverkeer in provincie Antwerpen (eveneens 7 in 2019). Initiatieven als de Dag van de Motorrijder (Vlaamse Stichting Verkeerskunde), waarbij motorrijders hun motorrijvaardigheden kunnen opfrissen en hun motor technisch kunnen laten nakijken, blijven dan ook meer dan waardevol en nodig. Helaas moesten de edities van 2020 en 2021 omwille van de coronamaatregelen geannuleerd worden.

     

    Verder waren de ongevallen waarbij er een dodelijk slachtoffer te betreuren viel, in hoofdzaak eenzijdige ongevallen.  In minstens twee gevallen was er duidelijk sprake van rijden onder invloed.. Algemeen stelden we vast dat het weinige of minder drukke verkeer op onze wegen voor velen jammer genoeg een aanleiding is tot sneller en roekelozer rijden.  Dat rijgedrag deed de ernst van de ongevallen toenemen. Zo reed er bij de ongevallen met dodelijke afloop steeds minstens één van de betrokkenen te snel.  

     

    Ook na al die jaren blijven de WODCA-acties helaas hun noodzaak bewijzen.

     

    Ik dank de politiezones meest hartelijk dat ze de enorme inzet volhielden in deze complexe tijden die niet enkel van de zorgverleners, maar ook van de politiediensten buitengewoon veel inspanning vergen. Overigens, elk verkeersslachtoffer vergroot de druk op de medewerkers van onze ziekenhuizen en zorg die de handen al meer dan vol hebben met de vele covid-19-patiënten. Deze cijfers tonen ook het immense belang van de (goede naleving van de) covid-maatregelen aan. Zonder deze maatregelen en de naleving ervan zouden er zelfs geen bedden meer beschikbaar zijn op ICU om zwaargewonde verkeersslachtoffers te verzorgen en levens te redden.

     

    De cijfers zijn duidelijk: al ervaren we een ongeziene gezondheidscrisis met een enorme impact op zowat alle aspecten van ons dagelijks leven. Overdreven snelheid, alcohol en drugs achter het stuur verdwijnen er niet door.  De boodschap is en blijft dan ook rijd altijd en overal voorzichtig. Voor de overheid betekent het: hard werken, veel controleren, de pakkans blijven verhogen. Dat zullen we ook in 2021 samen met onze partners met veel overtuiging en inzet blijven doen.”

             

    Kabinet gouverneur Cathy Berx:
    Sara Claes

     




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen



    Provincie Antwerpen

    15 | 03 | 2021

    De digitale biotoopstudie van het PIME:

    Digi-Heide-eXPerts
    Het PIME lanceert de Digi-Heide-eXPerts: 4 leerpaden over de biotopen op de Kesselse Heide in Nijlen

    Heel wat leerlingen en leerkrachten hebben dit schooljaar hun vaste jaarlijkse afspraak met de Kesselse Heide in Nijlen gemist. Aangezien daguitstappen een tijd lang niet werden toegestaan, was het PIME genoodzaakt om zich van haar meest creatieve kant te laten zien.  Daarom lanceert het educatief centrum voor milieu en natuur nu de Digi-Heide-eXPerts, een gratis virtuele heide-excursie om leerlingen uit de 2de graad secundair onderwijs toch kennis te laten maken met de verschillende biotopen op de Kesselse Heide.

    Digi-Heide-eXPerts bestaat uit een verzameling van vier digitale leerpaden die elk de wondere wereld van een ander biotoop (een specifieke levensgemeenschap van dieren en planten) aan leerlingen ontsluiten (het bos, de poel, de droge heide en de zandvlakte). Enkele PIME-gidsen werden ingezet om de virtuele rondleiding met de nodige schwung en expertise aan elkaar te praten. Tussen de filmpjes door zorgen quizjes en opdrachten ervoor dat leerlingen meteen verwerken wat ze geleerd hebben. Aan het einde van elk leerpad ontvangt elke leerling een verslag met een neerslag van eigen antwoorden en corrigerende feedback. Handig om achteraf te bespreken in de klas.

    Begeleider Goedele geeft de leerlingen meer uitleg over het biotoop droge heide, hier legt ze uit wat een korstmos is 

    Online tool Xerte

    De leerpaden werden uitgewerkt op het gratis en gebruiksvriendelijk platform Xerte en kunnen heel eenvoudig door leerkrachten gedeeld worden met hun leerlingen. Het doorlopen van alle vier de leerpaden neemt ongeveer twee lesuren in beslag.

     

    Een voorbeeld van het leerpad zandvlakte: de leerlingen sorteren de verschillende stappen van het successieproces

     

    Probeer het zelf eens uit

     

    Zelf ook eens proberen? Hier kan jede leerpaden terugvinden. Je steekt er vast zelf nog het één en ander van op!

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Vanaf 15 maart 2021 onbeperkt beschikbaar.

    Meer info:
    www.provincieantwerpen.be L Digi-Heide-eXPerts

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!