NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  12-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expo Sluitertijd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Expo Sluitertijd

  Expo eindejaarswerken atelier Fotokunst

  17 juni om 19u: Opening

  18 - 19 juni: van 10u tot 19u Expo

   

   

  'SLUITERTIJD'

  Vijf studenten fotokunst hebben de foto’s van hun afstudeerproject verzameld onder de noemer Sluitertijd. Deze term uit de fotografie is natuurlijk een onderdeel van iedere opname maar knipoogt hier naar de afsluiting van vijf jaar Fotokunst aan de Academie van Hoboken.
  Inhoudelijk ging ieder zijn eigen weg en dat kan al bij de eerste blik vastgesteld worden op deze tentoonstelling.

  Karin Thiers Het klein gemis
  Haar foto’s zijn samengestelde beelden met een nadrukkelijke aanwezigheid van de materie. De composities zijn bewerkingen van foto’s met toegevoegde materialen om het vlakke beeld enigszins voelbaar te maken.

  Wim Vodderie gewoon ongewoon 
  Onze omgeving heeft dikwijls visuele verrassingen in petto maar ze zijn niet vanzelfsprekend. Deze beelden tonen wat de fotograaf registreert bij zijn omzwervingen, maar hij kiest precies die omkadering waarbij het gewone ongewoon wordt.

  Bruno Pollefeys Léon (1894-1974) 
  Kleinzoon Bruno onderzoekt een sfeer van herinneringen aan Léon die vier jaar aan het IJzerfront vertoefde. In deze foto’s komen de essenties van deze zoektocht aan de oppervlakte.

  Marina Op de Beeck Oude mensen en dingen die voorbijgaan. 
  Krasse bejaarden poseren op statiefoto’s bij een stoel uit hun woning, een element uit hun habitat, en tonen de kijker de band met hun omgeving. Het uiteindelijke afscheid van het huis is een grote stap in hun leven. In een aanvullend boekje toont de fotografe impressies van de woning die verlaten wordt door haar eigen moeder: verre herinneringen worden geprojecteerd op die verhuis.

  Bart Bylois
  Wanneer men abstracte kunst wil creëren via fotografie, verlaat men een beetje “Fotografie". Desondanks creëert de fotograaf via deze fotografie een impressie in een ruimte eindeloos en vooral puur. Ontdaan van enige realiteit, opende deze vorm van fotografische kunst, voor hem althans, een ultieme expressie.

  wanneer 18 juni - 19 juni 2016
  van 10u tot 19u
  vernissage 17 juni om 19u
  waar Zuiderpershuis
  Timmerwerfstraat 40 - Antwerpen

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

  .

  OPLEIDING VAN STADSGISTEN

  Een beetje achtergrond. 
  CVO Provincie Antwerpen, gelegen in de Meistraat 5 (gebouw AP), richt opleidingen in tot stadsgids en reisleider, heel populair! Deze periode is de examenperiode voor de gidsen in spe die het basisjaar afronden. De examenopdracht bestaat uit een traject tussen de Groenplaats en het Centraal station, waarvan elke aspirant gids een deel krijgt toegewezen. Er wordt vooral geoefend op ‘modern’ gidsen, dus met veel interactie. De bezoeker zelf de stad laten ontdekken, daar draait het om! 
  De opleiding bestaat naast de praktijkoefeningen ook uit theorievakken. In het eerste semester kwamen ‘kunst- en cultuurgeschiedenis’ en ’Natuur- en landschapslezen’ aan bod. Ook volgden de studenten van het basisjaar zelf een heel aantal gidsbeurten, als voorbeelden uit de praktijk. Het tweede semester was het naast het gidsen in de Praktijk ook tijd voor het vak ‘Algemene en politiek geschiedenis’. Het gidsen kent veel uitdagingen, maar ook de theorievakken zijn niet te onderschatten, maar noodzakelijk voor een gids die een brede algemene kennis in de praktijk zeker kan gebruiken.
  Als de gidsen van het basisjaar slagen, wacht hen een moeilijke keuze. Verschillende opties dienen zich aan: ze kunne verderstuderen voor Stadsgids Antwerpen, Stadgids Mechelen, Museumgids of reisleider. Pas na de specialisatie kunnen de leerlingen zich volleerd gids noemen. 

  Iedereen leert op zijn manier C.K. had vrienden en kennissen uitgenodigd om eens te komen luisteren naar haar kennis over de Leystraat met zijn prachtige gebouwen en twee standbeelden En wij met zijn allen toch nog bijzonderheden te weten gekomen van onze gids in spe  zoals een goede Antwerpenaar gingen we achteraf een drankje nuttigen in het Antwerpse torengebouw Keizerlei
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

  Wat zit er deze week in je pakket?
  9 juni (week 23)


  We hebben weer leuk nieuws voor jullie: een tweetal weken geleden zijn we begonnen met de eerste aanplantingen op ons veld in Wommelgem. De eerste bloemkool-, spitskool-, courgette- en pompoenplantjes staan er al (en overleefden de overvloedige regen van de afgelopen dagen) en staan hun best te doen om jullie heerlijke groenten te bezorgen!

  Eind juli zullen we waarschijnlijk onze eerste eigen groenten kunnen leveren, en wij kijken daar net zo reikhalzend naar uit als jullie. Want groenten van planten die je zelf in de grond stak, die je me liefde en zorg ziet groeien, die eet je toch eigenlijk het liefst... We houden jullie graag op de hoogte van de vorderingen in Wommelgem, en zullen binnenkort ook meer foto's hebben van het veld en de plantjes. Wordt vervolgd, dus!
  Deze week kunnen we dankzij onze samenwerking met andere boeren gelukkig ook weer veel lekkers in jullie pakket steken. Zo kan je deze donderdag je eerste bloemkool van het jaar verwachten, waarmee Jolien een heerlijke bloemkoolpizza maakte. Je kan hieronder lezen wat er verder nog in je pakket zit.
  En ten slotte willen we ook nog meegeven dat er weer een hele reeks activiteiten op stapel staan! Deze vrijdag is het de cd-release van The subTITLES op de Stadsboerderij, zaterdag en zondag gaat de gezelligste zandbak van het land open en kan je naar de familie voorstelling Zand gaan kijken, maandag kan je komen supporteren voor de Rode Duivels, en volgend weekend vieren we Midzomer met een barbecue, een bluegrassbandje en nog een voetbalmatch! Druk druk druk dus! Je kan meer informatie over de evenementen op onze website terugvinden.

  De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
  - Bloemkool van Wijngaardhof in Westmalle
  - Selder van Wijngaardhof in Westmalle
  - Rode biet van Wijngaardhof in Westmalle
  - Warmoes van Wijngaardhof in Westmalle
  - Paksoi van Wijngaardhof in Westmalle
  - Rode eikenbladsla van De Voldoening in Wachtebeke


  In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen warmoes of paksoi, maar wel spitskool en radijsjes van Wijngaardhof.

  In het kleine groentepakket* zit het volgende:
  - Bloemkool van Wijngaardhof in Westmalle
  - Selder van Wijngaardhof in Westmalle
  - Rode biet van Wijngaardhof in Westmalle
  - Rode eikenbladsla van De Voldoening in Wachtebeke

  In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen rode eikenbladsla, maar wel spitskool van Wijngaardhof.


  Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (9 juni 2016 - week 23). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

  Deze week geen asperges, maar volgende week weer wel, én dan zijn het de laatste van het seizoen... Bedenk nu dus al maar wat je volgende week zal eten ;)

  Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
  Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.   

  www.stadsboerderijantwerpen.be
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  07 |06 | 16

  Antwerpenaars kunnen met afval door stormschade terecht op containerpark


  Tijdens de nacht van 29 en 30 mei trok een zware storm over Antwerpen. Antwerpenaars die getroffen werden door het stormweer en daardoor met grof afval zitten kunnen terecht in de stedelijke containerparken.

   

  Antwerpenaars kunnen zoals steeds met hun grofvuil en ander afval terecht in de containerparken. De toegang tot de containerparken en het binnenbrengen van de meeste fracties blijft gratis. Sinds 1 januari 2015 betalen inwoners wel om steenpuin en grofvuil binnen te brengen bij een containerpark. Grofvuil (brandbaar en niet-brandbaar) kan met een maximum 5m³/dag binnengebracht worden in de Antwerpse containerparken.

   

  Openingsuren containerparken

  De stedelijke containerparken zijn geopend op:

  • maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 17 uur
  • woensdag van 12 tot 20 uur
  • zaterdag van 8 tot 16 uur

  Ze zijn gesloten op zon- en feestdagen.

   

  Het containerpark van Zandvliet heeft andere openingsuren. Het is open op maandag van 13 tot 17 uur, op woensdag van 12 tot 20 uur, op vrijdag van 9 tot 17 uur  en op zaterdag van 8 tot 16 uur. Het containerpark van Borgerhout is tijdelijk gesloten.

   

  Ophaling aan huis

  Ophaling aan huis blijft mogelijk, maar enkel voor brandbaar grofvuil en tegen betaling.

  Inwoners van de stad Antwerpen kunnen een afspraak maken voor ophaling aan huis. Schadegevallen zullen prioritair worden behandeld, hiervoor voorziet de stad in extra mankracht.

   

  Bewoners bellen daarvoor naar het stedelijk contactcenter op het nummer 03 22 11 333.

  Op de aangevraagde adressen wordt dit afval dan zo snel mogelijk opgehaald.

  Afval dat klein genoeg is voor een restafvalzak, mag worden aangeboden in een witte restafvalzak van de stad Antwerpen.

   

  Erkenning als ramp

  De stad Antwerpen stuurt alle nodige informatie naar de provinciegouverneur om de storm te laten erkennen als ramp. Pas na publicatie van een Koninklijk Besluit dat de storm officieel als ramp erkent, kunnen inwoners een financiële tussenkomst aanvragen. Hiervoor dient men dan een officieel dossier in. Meer informatie staat op de website van Binnenlandse zaken: www.rampen.be (of www.calamites.be). Opgelet: dit kan pas als de storm erkend is als ramp.

   

  Het is belangrijk om alvast voldoende bewijsmateriaal verzamelen. Dat betekent:

  • een inventaris opmaken van de schade;
  • foto’s nemen als bewijsmateriaal;
  • de verzekeringsmakelaar inlichten en aan hem de nodige attesten vragen (ook als de verzekering niet tussenkomt, moet u van de makelaar een attest van niet-tussenkomst krijgen);
  • de verzekering op de hoogte brengen (en de facturen van de gemaakte kosten bijhouden).

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  08 |06 | 16

  Gezocht: uitbater mobiele zomerbar in Park van Eden Wilrijk


  De stad Antwerpen zoekt een uitbater voor een mobiele zomerbar met terras in het nieuw aangelegde Park van Eden in Wilrijk. De uitbater kan aan de slag van juli tot midden september 2016.

   

  Het nieuw aangelegde Park van Eden heeft nood aan een plek waar bezoekers rustig kunnen genieten van de omgeving met een hapje en drankje. Daarom is de stad op zoek naar een uitbater van een mobiele snackbar of foodtruck met terras. De snackbar wordt uitgebaat in de zomer van 2016, van juli tot en met half september. Bij succes kan de exploitatie verlengd worden voor een nieuw seizoen.

   

  Wie interesse heeft, kan terecht op www.antwerpen.be/zomerbarparkvaneden voor meer informatie. Op de website staat ook het digitale biedingsformulier dat ten laatste op 22 juni 2016 om 14 uur ingevuld opgestuurd moet worden naar bieding.parkeden@stad.antwerpen.be.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUROPEES KAMPIONSCHAP JU-JITSU

  Ps:de atleten werden vandaag ontvangen bij de Minister van Sport.

   

  De Broers Michielsen konden niet aanwezig zijn voor de foto.

  Louis Cloots werd 5de,ook Stefanie Wouters 5de,en Sami Loussif nog 7de.

  Er was nog 1 xGoud voor Amjahid Amal in Ne-Waza -62kg dames,en Brons in de-55kg voor Scheldeman Tine.

   

   

   

  Duo’s presteren ijzersterk op het Europees kampioenschap Ju-jitsu

   

   

  Op 4 en 5 juni namen in Gent 20 landen deel aan het European Open Championship Ju-jitsu.

   

  Vlaanderen vaardigde 3 topduo’s af, allen bereikten de finale.

   

  Op zaterdag was het eerst de beurt aan de duo’s Ben Cloostermans en Bjarne Lardon (Ippon Zwijndrecht) en de broers Michielsen (Bushido Zandvliet) in de reeks Duo Men.

   

  Op hun weg naar de finale wonnen Ben en Bjarne achtereenvolgens van de Zweden (83-77), de Nederlanders (87-81,5) en de sterke Duitsers (89,5-85,5).

  De broers Michielsen wonnen van de Italianen (84,5-83,5) en van de Montenegrijnen (86-85,5) en bereikten ook de finale.

  Het Belgisch onderonsje in de finale werd afgesloten met een zege van het duo Cloostermans-Lardon (96,5-90), ze kroonden zich tot Europees kampioen 2016.

  Door deze zege komen ze op de eerste plaats van de Wereldranking algemeen en op de eerste plaats op de ranking van de World Games 2017 in Polen te staan.

   

  Op zondag was het aan het duo Ian Lodens (Ippon Zwijndrecht) en Charis Gravensteyn (Jigo Bazel) in de reeks Duo Mixed, ook zij bereikten de finale.

  Na zege’s tegen de Duitsers (83-82,5), de Italianen (81-79) en de Zwitsers (124,5-123,5) verloren ze nipt de finale tegen de Italiaanse nr. 1 op de Wereldranking met (91-90,5).

   

   

  Een knappe prestatie van alle duo’s onder leiding van duo bondscoach Leon Verbraeken en assistent coach Johny Paelinck.

   

   

  In bijlage foto met v.l.n.r: coach Leon Verbraeken, Ben Cloostermans, Bjarne Lardon, Ian Lodens, Charis Gravensteyn en assistent coach Johny Paelinck


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

  6 | 06 | 2016

  Kim, Ludgaard en Johan lanceren groepsaankoop zonnepanelen
  200 mensen maken zich sterk voor 3e groepsaankoop met grootschalige campagne

  copy richt prrovincie antwerpen  Er beweegt iets duurzaam in de provincie Antwerpen. 200 mensen werpen zich op als ambassadeur voor de nieuwe groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen. Ze hebben niet gewacht op maatregelen van de regering, maar bespaarden al met de groepsaankoop. Je herkent hen aan het bord aan de gevel van hun huis. Zo willen ze hun buren aansporen om ook deel te nemen. En dat lijkt goed te lukken. Er zijn nu al meer dan 2000 inschrijvingen. Vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop kan nog t.e.m. 9 augustus. Op 10 augustus volgt de online veiling waar leveranciers hun beste bod kunnen doen. www.samengaanwegroener.be

  Minister Tommelein wil mensen opnieuw warm maken om zonnepanelen te plaatsen. De provincie Antwerpen weet hoe je burgers motiveert om dat ook echt te doen. De succesvolle groepsaankopen bewijzen het.

  Deelnemers maken zich bekend in buurt

  Vandaag geven 200 deelnemers van de vorige groepsaankopen de aftrap van de 3e editie. Het wordt een campagne op ruime schaal. In heel de provincie Antwerpen hangen er grote gevelborden aan de huizen waar er zonnepanelen liggen dankzij de provincie. De borden hangen er nog maar net, maar voorbijgangers en buren bellen nu al aan bij de ambassadeurs met vragen over hun deelname aan de groepsaankoop.


  Inga Verhaert, gedeputeerde voor energie en initiatiefneemster: “Kim, Ludgaard en Johan (zie foto’s) zijn enthousiast. En samen met hen zijn er zo nog meer dan 4.600 huishoudens die zich samen al hebben sterk gemaakt voor duurzame energie. Ze hebben de voorbije  twee jaren in groep panelen aangeschaft en zo op hun eigen daken 20 voetbalvelden vol gelegd. Goed voor 17.624 MWh of een CO2 reductie van 3684 ton. Omdat ze de krachten bundelden, bespaarden ze samen ook al meer dan 4 miljoen euro op hun elektriciteitsrekening”

  Het is voor veel mensen nog steeds niet duidelijk dat zonnepanelen een interessante investering zijn. Inga Verhaert: “In het laatste jaar is er veel veranderd, waardoor de energierekening fors is gestegen. Het is nu dus meer dan ooit de moeite om deel te nemen aan de groepsaankoop. Want als je de rekening maakt, blijkt dat een gemiddeld gezin een zonnepanelensysteem ruim binnen de 10 jaar terugverdient. Met daarna nog minstens 15 jaar gratis stroom.“

  PRAKTISCHE INFO


  Vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop kan nog t.e.m. 9 augustus. Op 10 augustus volgt de online veiling waar leveranciers hun beste bod kunnen doen.

  www.samengaanwegroener.be
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NATUURPUNT

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw    6 juni 2016  

   

  In deze flits:

  • Daguitstap naar de Viroin
  • Natuur in de duisternis: thema: glimwormen
  • Kunstenroute in de Hobokense Polder
  • Wandeling van het jaar: stem op de Hobokense Polder!
  • Hydepark: een nieuw stukje groen in Hoboken
  • Op stap met Whoppie: een getuigenis
  • Karel Matthijs: veel meer dan verdienstelijk in Edegem
  • Noteer reeds in je agenda

  www.hobokensepolder.be

  Is deze mail niet goed weergegeven
  of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

  Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

  Zondag 12 juni: Daguitstap naar de Viroin

  Poppenorchis - Marnix Lefranc

  Gids en leiding: Marnix Lefranc, 0499/23 01 91

  Op weinig plaatsen in België is er zo'n grote verscheidenheid aan merkwaardige planten te vinden dan in de vallei van de Viroin en omgeving.
  De dagzomende kalkhellingen bieden een interessant biotoop voor plantensoorten die elders niet te vinden zijn. Vooral op de droge en warme zuidzijde van de "tiennes" of heuvels zijn nogal wat zeldzame planten te vinden, met name wilde orchideeën. Elders op vochtiger en schaduwrijke plaatsen komen we dan weer andere merkwaardige planten tegen.
  De regio is ook een waar vlinderparadijs. Hier komen veel soorten voor die elders in ons land niet of moeilijk te vinden zijn.
  Tijdens deze daguitstap genieten we volop van al het fraais dat de natuur ons te bieden heeft.

  Praktisch:

  • Verplicht om op voorhand in te schrijven. Zo kunnen kandidaat deelnemers met vervoersproblemen zeker mee.
  • Kostendelend vervoer aan 7 eurocent/km (te betalen aan de chauffeur).
  • Vertrek om 7u30 aan de viaduct tegenover 't Spant, Boomsesteenweg 335 in Wilrijk
  • Meebrengen: stevige wandelschoenen, verrekijker, plantenloupe, fototoestel en lunchpakket.
  • Terug om 19 u aan 't Spant in Wilrijk

  Vrijdag 17 juni: Natuur in de duisternis: thema: glimwormen

  Gids: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27

  Gezien het succes van de avondlijke wandeling vorig jaar, herhalen we deze themawandeling. We gaan de glimwormen vandaag ook nog eens trachten te ontdekken.

  De glimworm is een fabelachtig diertje ... nog niet zolang geleden zagen we dwaallichtjes geregeld door de bomen dansen. Met hun merkwaardige eigenschap om licht te produceren, gaven ze vroeger aanleiding tot tal van verhalen over elfjes, geesten en trollen...

  Helaas gaat het niet zo goed met hen, en behoren ze binnenkort echt tot de fabeldiertjes. Glimwormpjes danken hun naam aan hun vermogen om licht te produceren. Dat licht maken ze aan in de gespecialiseerde cellen van hun lichtorgaan, waar een bijzondere biochemische reactie plaatsvindt. Tijdens deze reactie wordt energie afgegeven onder de vorm van fotonen, licht dus. Vooral 's nachts demonsteren glimwormen hun lichtkunsten. Je hebt de grote en de kleine glimworm, de mannetjes van de kleine glimworm staan ook bekend als vuurvliegjes. Een derde slecht gekende soort is de kortschildglimworm.
  Volwassen exemplaren van alle drie de soorten kan je vanaf juni vinden en in sommige jaren al van vanaf half mei. Sommigen houden dit zelfs vol tot midden juli.

  De meeste glimmen maar voor een uurtje: tussen 22.30 u en 23.30 u. De mannetjes van de kortschildglimworm zijn ook overdag actief.

  Praktisch: we komen om 21.30 u samen op de parking op de Schroeilaan nabij station Hobokense Polder en gaan vandaar een wandeling maken. Wat nemen we niet mee: een zaklamp. Wel een muggenwerend middel en een warme pull of jas.

  Zondag 19 juni: Kunstenroute in de Hobokense Polder

  Een aantal studenten van In Situ atelier beeldhouwen van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst Hoboken stellen een tiental werken ten toon in de Hobokense Polder.

  Het thema waar zij dit schooljaar rond gewerkt hebben = EXPO EXPOTEN. Expoten is een onbestaand woord, maar verwijst naar expo en exoten.
  Een exoot is de status van een organisme dat zich heeft gevestigd in een land waar het oorspronkelijk niet vandaan komt. Dit zal een onderliggend thema vormen, verborgen, subtiel en poëtisch weliswaar.

  De beelden en installaties zullen opgesteld staan langs de oude spoorweg tussen United Caps en de Aciérie.

  Op zondag 19 juni: Begeleide wandeling langs de tentoonstelling EXPO EXPOTEN

  • Tijdens de wandeling zullen leerkracht-projectverantwoordelijke Erik Van In en zijn studenten uitleg geven over de geplaatste beelden.
  • Gedichten, voorgedragen door Chris Verwaest, Danielle Van Nieuwenhuyse, Josée De Ridder en Nicole Gielman
  • Muziek door Mclarsj
  • Receptie aangeboden door de Kunstacademie met logistieke ondersteuning door Natuurpunt (aan de Aciérie).

  Praktisch:
  Afspraak om 14 u op de parking van United Caps (voorheen Procap), Schroeilaan Hoboken. De wandeling + receptie zal ongeveer een tweetal uren in beslag nemen. We vragen onze Natuurpuntleden ivm de receptie in te schrijven voor deze wandeling bij Ria Thys.
  Stevige wandelschoenen na vochtig weer, muggenmelk.

  Doorlopend van zondag 19 juni tot en met woensdag 29 juni

  De Kunstenroute kan tot en met 29 juni vrij bezocht worden (Oude spoorweg en omgeving Aciérie)

  Wandeling van het jaar: stem op de Hobokense Polder!

  Vlonderpad - Marnix Lefranc

  Jaarlijks organiseert de provincie een wedstrijd "Wandeling van het jaar".

  We kregen pas goed nieuw. De wandeling Hobokense Polder' staat momenteel op nummer 1 in het lijstje van 5 genomineerde wandelingen. Dat willen we uiteraard zo houden. Elk emailadres kan 1 maal stemmen. Heb je dit nog niet gedaan, aarzel dan niet langer.

  Met het vlonderpad, de nieuwe kijkwand, de Galloways en het volgehouden onderhoud van de wandelwegen biedt onze Hobokense Polder een prachtig wandelgebied.

  Stem op ons op www.wandelingvanhetjaar.be en ga uiteraard ook eens op wandel in ons natuurgebied.

  Bekijk ons promotiefilmpje

  Verspreid deze oproep bij familie en vrienden.

  Hydepark: een nieuw stukje groen in Hoboken

  Ardea en ledenwervingsstand

  Op 29 mei, de Dag van het Park, werd een nieuw groen plekje door het district officieel geopend: het buurtpark Hydepark. Natuurlijk spelen voor kinderen, rust en ontspanning staan centraal in dit nieuwe park.

  Het district zorgde voor picknicktafels en tentjes. Verschillende verenigingen waren present, ook Natuurpunt Hobokense Polder en onze vogelwerkgroep Ardea. Onze mensen konden 8 bezoekers overtuigen lid te worden.

  De bezoekers werden door het district getracteerd op een heerlijk ijsje en een eerlijk drankje.

  Op stap met Whoppie: een getuigenis

  Foto: Petra Sell

  Via onze Facebookpagina vanwege Petra Sell

  "Gisteren van een schitterende wandeling genoten door de Hobokense Polder. De doe-rukzak is een super initiatief! Dankjewel hiervoor."

  Trek er ook eens op uit met je (klein)kinderen. Haal een Whoppie-doe-rugzakje af in taverne De Schorren.

  Meer info op onze website

   

  Karel: veel meer dan verdienstelijk in Edegem

  De gemeente Edegem eert verdienstelijke inwoners. Nu kwam Karel Matthijs aan de beurt. En terecht, Karel verdient dit.

  Maar ook buiten Edegem is Karel een voorvechter voor de natuur. Wij kennen Karel reeds vele jaren. Hij was lang de nestor van onze Goudklompjes, onze onvolprezen beheerploeg die elke woensdag in de Hobokense Polder op post is. Zijn natuurkennis is fenomenaal, zijn werklust enorm.

  Wegens zijn leeftijd (87) en de gezondheidstoestand van zijn Mariette kan hij niet meer naar Hoboken komen. Maar zijn ideeën blijven bij ons leven.

  Voor je jarenlange inzet voor de Hobokense Polder, dank je, Karel!

  Noteer ook in je agenda

  We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda

  • za 25 juni: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • zo 3 juli: Slow! Vogelexcursie nr 2 - Kallo, wat ruischt er in het riet? Inschrijven
  • zo 3 juli: Natuurbeheer in de Hollebeekvallei
  • zo 3 juli: Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder
  • vr 8 juli: Er groeit iets in Meise ...! Inschrijven

  Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

  Natuurbeheer:

  Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur. (verzamelen aan container Procap)

  Paarden en runderen:
    André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Beheerplanning en schoolcontacten:
    Danny Jonckheere, 0478 33 24 27

  Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

  Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
  Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
  Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!