NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  03-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rolstoel basked

  De deelnemers werden vastgezet met een riem over de benen zodat je enkel met je bovenlijf kon werken,het was een gzellige tijd en we hebben goed gelachen 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  1 december 2017

  OPENINGS REDE GOUVERNEUR CATHY BERX 2017

   

   

   MOBILITEIT 2030:INNOVATIEVE MOBILITEIT ALS MOTOR VAN EEN DUURZAME TOKOMST

  Op vrijdag 1 december sprak gouverneur Cathy Berx haar jaarlijkse “state of the province” uit voor de voltallige provincieraad.  Als steeds koos ze voor een thema dat haar nauw aan het hart ligt.  Dit jaar is dat mobiliteit, met bijzondere aandacht voor duurzamere mobiliteit, voor veiliger verkeer, en hoe innovatieve oplossingen daartoe kunnen bijdragen.  

   

   

  Gouverneur Cathy Berx: “De kansen en mogelijkheden die voorhanden zijn om onze mobiliteit duurzamer en ons verkeer veiliger te maken, zijn gigantisch.  De kennis, knowhow én voorbeelden van hoe het kan en hoe het zou moeten, zijn ruim beschikbaar.  Dit ook heel concreet aantonen en duidelijk maken, is de opzet van mijn openingsrede. Overheden, burgers, ondernemers, scholen, geëngageerde verenigingen ertoe bewegen om met deze ideeën en inspiratie ook effectief aan de slag te gaan om ons verkeer duurzamer en veiliger te maken, dat is mijn ambitie.”

   

   

  3 thema’s, 8 boeiende gastsprekers, 10 actiepunten.

  En vooral : ZERO slachtoffers.

   

  #gavoorzero ongevallen en verkeersslachtoffers 

   

  Gouverneur Cathy Berxstelt het ZERO-traject voor, een coaching- en begeleidingstraject dat samen met de provincie Antwerpen, de federale diensten van de gouverneur,  en Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde en Ouders van Verongelukte Kinderen vzw werd uitgewerkt.  Lokale besturen die verkeersknelpunten succesvol aanpakken en/of de veiligheid effectief verbeteren op gevaarlijke kruispunten komen vanaf 2018 in aanmerking voor het ZERO-label. Op 13 maart 2018 worden tijdens een groots kick-off moment in de Antwerpse Stadsschouwburg de eerste labels uitgereikt.

   

  Een lokaal bestuur dat zijn strepen al meer dan verdiende op vlak van veilig en duurzaam verkeer, is Bonheiden. Het verhaal van Burgemeester Guido Vaganée over hoe een smart-city oplossing op maat van een gemeente het verschil kan maken voor zowat de hele schoolgaande jeugd binnen de gemeente, is grandioos.

   

  Al even begeesterend presenteerde Dominique De Munckzijn grootste doel en droom: op de kortst mogelijke termijn, ‘nieuwe technologie in functie van burgerschap op de weg’ echt populair maken door middel van nudging, social pressure en aangepaste fiscaliteit.

   

  #gavoorzero emissie

   

  Duurzamere mobiliteit, een uitdaging en een opdracht die dringend om actie vraagt.  Uiteraard het wegvervoer, maar ook lucht -en scheepvaart zullen grote én snelle bijdragen moeten leveren.  Yannick Spillemaeckers toonde aan hoe hij met zijn technologische start-up Hakka innovatieve logistiek en een substantiële CO2-reductie uittekent en realiseert voor containertransportbedrijven. 

  Ook in eigen huis is er veel aandacht voor veilige en duurzame mobiliteit.  Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmenslegde uit waar en hoe de provincie daarop inzet.  In het bijzonder de fietsostrades en initiatieven als de fietsbarometer maken van de provincie Antwerpen een mobiliteitslaboratorium. 

   

  #gavoor innovatie

   

  Innovatieve technologieën en mobiliteitsoplossingen zullen, mede dankzij de digitalisering, het gebruik en delen van big data,  bijdragen tot veiliger verkeer en duurzamere mobiliteit. Tenminste, als alle beschikbare en toekomstige technologie en knowhow ook daadwerkelijk slim gebruikt en geïmplementeerd worden. Dat innovatie en regulering hand in hand moeten gaan, spreekt voor zich. 

  Van Quinten Passchiervan de Rotterdamse Mobiliteit Centrale kon u horen hoe bij onze noorderburen ‘Mobiliteit als Dienst’ er concreet vorm kreeg: Mobility als service dankzij digitale dienstverlening waarbij de klant centraal staat. 

  Dat digitaal onlosmakelijk verbonden is met onze toekomstige mobiliteit, was ook de boodschap Wim Michielsvan het bedrijf Anyways.  ‘Big data’ verzamelen én ook inzetten om zo data-gestuurd slimme mobiliteit en innovatieve routeplanning te realiseren, dat is zijn core-business.

  Voor Marc Kegelaersvan UniFLY zijn dat dan weer drones.  Van hem leerden we dat er best wel wat bij komt kijken om drones te laten vliegen, en dat er heuse verkeersmanagementsystemen nodig zijn om het droneverkeer in goede banen te leiden. Meer nog bleef ons bij hoeveel transport er van de baan kan als drones ook effectief en massaal ingezet kunnen worden om bijvoorbeeld pakketjes te leveren. 

  Actie. En wel nu. 

   

  Verkeersveiligheid, duurzaamheid en innovatie zullen, in zekere zin helaas, nog vele jaren zeer belangrijke thema’s blijven. De maatschappelijke verontwaardiging en roep om duurzame oplossingen worden terecht steeds groter. Ook de media besteedt er –terecht en zeer gewaardeerd- heel wat aandacht aan.

   

  Van Bart Wolput, projectmanager bij Smart Mobility, konden we horen hoe lokale overheden zelf aan de slag kunnen met al deze nieuwigheden, en hoe ze zich kunnen voorbereiden op en inschrijven in de mobiliteitstransitie.

  Om af te sluiten presenteerde gouverneur Cathy Berx 10 actiepunten.

   

   

  Online platform:    visionzerocathyberx.be

   

  Deze punten vindt u samen met nog heel wat meer achtergrond en info terug op het online platformdat speciaal voor deze openingsrede werd ontwikkeld.  Het creatieteam van de provincie Antwerpen zorgde voor een frisse lay-out en uitwerking van deze rede ‘nieuwe stijl’.

   

  Het resultaat kan u raadplegen op http://visionzerocathyberx.be/


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

                                   

  Bekijk de nieuwsbrief online
  Programma Wintervuur Spoor Oost
  website online

  De kop is er af! Terwijl de programmabrochures vandaag en morgen in de brievenbussen vallen, staat het volledige programma ook op onze gloednieuwe website! Check online wat Wintervuur op Spoor Oost te bieden heeft. Surf door 10 dagen festival via enkele clicks. Kies op genre, per dag, gratis of betalend en stel je persoonlijk programma samen!
  Lees meer

  Start Ticketverkoop!
  zaterdag 2 december om 10u

  Neem de tijd om de website of de programmabrochure door te pluizen en zet je schrap om vanaf zaterdag 2 december om 10u tickets te bestellen voor je favoriete voorstellingen!
  Lees meer

  U bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Antwerpen Kunstenstad.
  Uitschrijven | Uw voorkeuren aanpassen | Stuur dit bericht naar een vriend


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2017

  30 |11 | 17

   

  Heraanleg park Gravenhof


  Maandag is een aannemer gestart met de heraanleg van park Gravenhof. Deze werken kaderen in het masterplan Hoboken dat veel aandacht heeft voor groenaanleg. De werken zijn half februari afgerond.

   

  Het district laat nieuwe paden aanleggen in park Gravenhof die het hele park doorkruisen en er voor zorgen dat wandelen er aangenamer wordt. Er komen ook open grasvelden met ruimte voor recreatie. Tegen enkele achtergevels worden er sierstruiken geplant die 3 tot 4 meter hoog worden. Zo krijgen ook de muren een groene toets.

   

  Districtsschepen Kristof Waterschoot: “Door de heraanleg van dit parkje, onder meer met de sierstruiken, wordt er een echt parkgevoel gecreëerd. Mensen kunnen er verpozen, picknicken, en kinderen kunnen er spelen. Kortom, in park Gravenhof is voor elk wat wils.”

   

  Het park wordt optimaler verlicht, in het bijzonder aan het wandelpad. Districtsschepen Tom De Boeck: “Het park zal op een betere verlichting kunnen rekenen. Dit zal het veiligheidsgevoel verhogen.”

   

  Voor de heraanleg van het park Gravenhof trekt het district Hoboken 230.000 euro uit.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK 2017 Ju-Jitsu in Colombia

                                                                                                                          

  Goud, zilver en 2x brons voor Ippon Zwijndrecht op WK 2017 Ju-Jitsu in Colombia
   
   
  Het was even aanpassen in Bogota op 2600m hoogte en 6 uur tijdverschil.
  Door het gebrek aan zuurstof op deze hoogte en de snelle verzuring die optreed waren het fysiek zeer zware kampen.
   
  Fighter Tom Delange moest vrijdag kampen en won zijn wedstrijden tegen de Cubaan Abreu, de Kazach Otepbergenov en de Duitser Salmanow.
  In de finale was de Rus Beshenetc te sterk maar Tom mag zich een jaar lang vice-wereldkampioen in de categorie –69 kg noemen.
   
  Het duo Ben Cloostermans – Bjarne Lardon moest op zaterdag kampen tegen de duo’s uit Oostenrijk, Costa-Rica, Montenegro en Italië en behaalde de bronzen medaille.
  Op zondag was het dan de beurt aan het duo Ian Lodens – Charis Gravensteyn (Jigo Bazel) en deze kampten tegen de duo’s uit Oostenrijk, Colombia en Zwitserland, ook zij behaalden een bronzen medaille.
   
  Op zondag vond de landencompetitie plaats en ons land veroverde zowaar de wereldtitel.
  In die competitie moet ieder land 3 sporters ne-waza, 1 duo en 3 fighters afvaardigen.
  De leden van Ippon leverden hun bijdrage en in de halve finale versloeg ons land Duitsland.
  In de finale troffen de Belgen topfavoriet Polen, na een topprestatie van het Belgisch Team werd ons land zowaar wereldkampioen !
   

  Op de foto hieronder

   
  Bjarne Lardon-Ben Cloostermans-Tom Delange-Ian Lodens-Charis Gravensteyn(JJC Bazel)
   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  29 | 11 | 2017

  Provinciale Fietsbarometer gaat online


  In 2014 pakte de provincie Antwerpen uit met de opstart van de provinciale Fietsbarometer. Dat is een instrument dat objectieve informatie over fietsen en het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk (BFF) in de provincie Antwerpen verzamelt. De provincie Antwerpen stelt nu de informatie van die provinciale Fietsbarometer, meetfietsgegevens, fietstellingen en ongevalcijfers open en beschikbaar in een online platform.  De provinciale Fietsbarometer kwam er uit nood aan objectieve cijfers. De fiets won aan terrein, het besef naar het belang van gerichte investeringen groeide maar veel investeringen gebeurden vanuit het buikgevoel. "De provinciale Fietsbarometer is hiervoor dé ideale oplossing. Het brengt alle gegevens samen, zowel meetgegevens van de infrastructuur als fietstellingen en fietsongevallen, op kaart, tabel en grafiek. Het vergelijken, interpreteren en analyseren van die cijfers leidt tot objectieve informatie en gerichte aanbevelingen die we delen met de lokale en bovenlokale beleidsmakers. Op die manier hebben gemeentebesturen een basis voor de integratie van hun fietsbeleid bij het uittekenen van hun mobiliteitsbeleid " verduidelijkt Luk Lemmens, gedeputeerde voor mobiliteit. 

  De provincie Antwerpen stelt de informatie van de provinciale open en beschikbaar in een online platform.

   

  - Copyright: provincie Antwerpen

  Transparantie

  De afgelopen drie jaar verzamelde de provincie Antwerpen enorm veel cijfermateriaal. "Het binnenshuis houden van die gegevens zou zonde zijn. Medewerkers van de Fietsbarometer verduidelijken de metingen aan de hand van een rapport maar voortaan kunnen gemeentebesturen zelf hun rapport inkijken, cijfers raadplegen en vergelijken dankzij het online platform" vult Luk Lemmens aan. "Dit zorgt ervoor dat we een nog beter en completer overzicht zullen hebben over het fietsgebeuren en dat we de lokale overheden nog verder kunnen ondersteunen in de interpretatie van de verzamelde gegevens" aldus Lemmens.

   

  Uniek

  Uniek aan het platform van de fietsbarometer is dat de gegevens niet alleen toegankelijk zijn voor gemeente- of stadsbesturen. Iedere inwoner kan de informatie raadplegen. Benieuwd naar een BFF-route in je dorp? Of wil je een minder goede situatie op het BFF aankaarten bij je gemeente? Neem dan zeker de objectieve cijfers van het platform mee. Het platform werd zo ontwikkeld dat je in één oogopslag kunt zien waar de knelpunten in een gemeente zich bevinden, waar een BFF-route juist goed scoort of hoe het komt dat een bepaalde route in gemengd verkeer maar 5/10 haalt.
  Het platform is toegankelijk via de website van de provincie Antwerpen (via zoekfunctie 'Fietsbarometer').


  Samenwerking

  De provincie Antwerpen werkte voor het digitaal platform samen met Siggis, een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van geografische informatiesystemen (GIS). Dergelijke systemen zijn vaak ingewikkeld voor gebruikers zonder enige GIS-kennis. Siggis ontwikkelde een gebruiksvriendelijk platform samen met de provincie Antwerpen.
  Daarnaast is de Fietsersbond van bij de start van de provinciale Fietsbarometer betrokken partij. Zij voert de audits uit op de bovenlokale functionele fietsinfrastructuur. Hiervoor gebruiken ze een meetfiets en verzamelden tot nu toe data op meer dan 3000 km fietsroutes.

   

  Beleidsverantwoordelijke:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor mobilteit


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TATELJEEKE

  Op 16 december openen wij onze nieuwe lokalen in besloten kring met alle vrijwilligers en sponsors die ons hielpen. 

  We nodigen u hierbij graag uit om verslag uit te brengen van deze gebeurtenissen. 

  Op 17 december is iedereen dan welkom om onze nieuwe trots te bewonderen. 

  Tateljee(ke) opent Eskaljee

  Na meer dan 2 jaar zwoegen en zweten mag iedereen het weten: de nieuwe lokalen van jeugdbeweging Tateljeeke zijn klaar. De eerste steen werd gelegd op 20 maart 2016. Vanaf dan werd er hard gewerkt door vele vrijwilligers om het project te financieren en uit te voeren. Steen per steen, tegel per tegel, activiteit per activiteit werd de droom van de leiding van Tateljeeke werkelijkheid. Dit project wordt nu afgerond en zo biedt Tateljeeke een thuis aan 130 kinderen uit Wintam en omstreken.

  Op zondag 17 december tussen 12 en 17 uur zijn alle nieuwsgierigen welkom om een kijkje te nemen en voor een hapje en een drankje.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  WE ZOEKEN HOBOKENS SPORTKAMPIOENEN 2017

  Wie komt in aanmerking?

  • sportploegen (alle categorieën, voorbeeld jeugdploegen, veteranen,...)
   voorwaarde: op het grondgebied van het district Hoboken actief zijn én er de thuiswedstrijden in competitie betwisten
  • sportlui (m/v) (alle categorieën, voorbeeld jeugd, veteraan,...)
   voorwaarde: in het district Hoboken wonen en bij een erkende sportploeg of sportfederatie aangesloten zijn.

  Individuele sportlui die op het grondgebied van de stad Antwerpen (alle districten) wonen en die bij een Hobokense sportclub zijn aangesloten, komen eveneens in aanmerking.
  Voorwaarde: ze mogen niet in een ander district gevierd worden. Deze sporters komen niet in aanmerking voor de trofee talent, sportprestatie of master van het jaar.

  Welke prestaties komen in aanmerking?

  Voor ploegen:

  • Kampioen in een afdeling van een erkende sportfederatie in 2017
  • Bekerwinnaar in een afdeling van een erkende sportfederatie in 2017
  • spelers van een Hobokense ploeg, die in Hoboken wonen, en die een selectie of medaille behaalden op Wereldkampioenschappen of Europese Kampioenschappen in 2017 of die een bijzondere sportprestatie leverden.

  Voor individuele sporters die in Hoboken wonen of

  ploegsporters die in Hoboken wonen en aangesloten zijn bij een niet-Hobokense ploeg:

  • Kampioen of medaillewinnaar (goud-zilver-brons) in een afdeling van een erkende sportfederatie in 2017
  • Bekerwinnaar in een afdeling van een erkende sportfederatie in 2017
  • Medaillewinst bij een internationale wedstrijd van een erkende sportfederatie in 2017
  • Behalen van een selectie of medaille op Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen of Europese Kampioenschappen in 2017
  • Een bijzondere sportprestatie (duidelijke omschrijving) in 2017

  U mag ook melden indien uw club 25/50/75/… jaar bestond in 2017 of als er vrijwilligers in uw club zijn die bijvoorbeeld 25/50/… jaar actief zijn.

  Stuur volgende informatie naar sportantenne.hoboken@stad.antwerpen.be vóór vrijdag 29 december 2017.

  Voor een ploeg:

  Naam ploeg:
  Prestatie ploeg:
  Contactpersoon club, adres en mailadres.

  Voor een sporter/bestuurslid/trainer:

  Naam:
  Adres en mailadres:
  Leeftijd:
  Prestatie:
  Contactpersoon club, adres en mailadres.

  U mag meerdere ploegen of sporters opgeven, als ze in aanmerking komen voor een trofee. 

  We zoeken de Hobokense sportkampioenen van 2017

  Wie komt in aanmerking?

  • sportploegen (alle categorieën, voorbeeld jeugdploegen, veteranen,...)
   voorwaarde: op het grondgebied van het district Hoboken actief zijn én er de thuiswedstrijden in competitie betwisten
  • sportlui (m/v) (alle categorieën, voorbeeld jeugd, veteraan,...)
   voorwaarde: in het district Hoboken wonen en bij een erkende sportploeg of sportfederatie aangesloten zijn.

  Individuele sportlui die op het grondgebied van de stad Antwerpen (alle districten) wonen en die bij een Hobokense sportclub zijn aangesloten, komen eveneens in aanmerking.
  Voorwaarde: ze mogen niet in een ander district gevierd worden. Deze sporters komen niet in aanmerking voor de trofee talent, sportprestatie of master van het jaar.

  Welke prestaties komen in aanmerking?

  Voor ploegen:

  • Kampioen in een afdeling van een erkende sportfederatie in 2017
  • Bekerwinnaar in een afdeling van een erkende sportfederatie in 2017
  • spelers van een Hobokense ploeg, die in Hoboken wonen, en die een selectie of medaille behaalden op Wereldkampioenschappen of Europese Kampioenschappen in 2017 of die een bijzondere sportprestatie leverden.

  Voor individuele sporters die in Hoboken wonen of

  ploegsporters die in Hoboken wonen en aangesloten zijn bij een niet-Hobokense ploeg:

  • Kampioen of medaillewinnaar (goud-zilver-brons) in een afdeling van een erkende sportfederatie in 2017
  • Bekerwinnaar in een afdeling van een erkende sportfederatie in 2017
  • Medaillewinst bij een internationale wedstrijd van een erkende sportfederatie in 2017
  • Behalen van een selectie of medaille op Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen of Europese Kampioenschappen in 2017
  • Een bijzondere sportprestatie (duidelijke omschrijving) in 2017

  U mag ook melden indien uw club 25/50/75/… jaar bestond in 2017 of als er vrijwilligers in uw club zijn die bijvoorbeeld 25/50/… jaar actief zijn.

  Stuur volgende informatie naar sportantenne.hoboken@stad.antwerpen.be vóór vrijdag 29 december 2017.

  Voor een ploeg:

  Naam ploeg:
  Prestatie ploeg:
  Contactpersoon club, adres en mailadres.

  Voor een sporter/bestuurslid/trainer:

  Naam:
  Adres en mailadres:
  Leeftijd:
  Prestatie:
  Contactpersoon club, adres en mailadres.

  U mag meerdere ploegen of sporters opgeven, als ze in aanmerking komen voor een trofee. 

   

   ZOALS VOORBEELD FOTO'S

   

   

  Stefan Hameau | sportantenne district Hoboken

  Stad Antwerpen | Sporting A

  Marneflaan 3 | 2660 Hoboken               

  tel + 32 3 338 30 66 | gsm + 32 0474 69 33 54 | fax +32 3 338 30 09 stefan.hameau@stad.antwerpen.be | www.antwerpen.be

   

  Volg Sporting A op website, facebook en twitter.

   

   

   

  Stefan Hameau | sportantenne district Hoboken

  Stad Antwerpen | Sporting A

  Marneflaan 3 | 2660 Hoboken               

  tel + 32 3 338 30 66 | gsm + 32 0474 69 33 54 | fax +32 3 338 30 09 stefan.hameau@stad.antwerpen.be | www.antwerpen.be

   

  Volg Sporting A op website, facebook en twitter.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  80 jaar Koninklijke Vlaamse Dendrologische Vereniging
  zondag 19 november, feestelijke boomaanplant, 15 uur, Rivierenhof Deurne

  De Koninklijke Vlaamse Dendrologische Vereniging (KVDV) is opgericht op 22 mei 1937 in het Rivierenhof in Deurne. Daarmee is deze vereniging de oudste dendrologische vereniging van België. Dendrologen houden zich bezig met de bestudering van bomen en heesters. Het op naam brengen, het bekijken van bloem, blad, schors, groeiwijze... Van bij het ontstaan was de drijfveer het vergroten van de kennis, bij het publiek, over bomen en planten.

  De Koninklijke Vlaamse Dendrologische Vereniging heeft dus reeds van bij de oprichting een sterke band met Het provinciale domein Rivierenhof.  Sinds die tijd is de dendrologische vereniging regelmatig en op verschillende vlakken actief gebleven in het Rivierenhof. Ze organiseert wandelingen, brengt de bestaande collectie op naam en geeft regelmatig advies bij het beheer van de collecties of de keuze van boomsoorten voor een aanplanting of een nieuwe dreef.

  De laatste 10 jaar werden de botanische collecties van het Rivierenhof sterk uitgebreid en het beheer er van geprofessionaliseerd.  Naast de bestaande rozentuin werd het oude arboretum opgekuist en er werden een aantal nieuwe themaverzamelingen aangelegd (vb. Pinetum: verzameling naaldbomen, Keltische bomenhoroscoop: bomen uit de Keltische bomenkalender,  collectietuin van Albert De Raedt met Harde Gentse Azalea’s, Het Coryletum (een collectie met allemaal verschillende soorten hazelaars en andere notensoorten) enz.  Bij verschillende van deze thema’s werd de vereniging om advies gevraagd en dat zal in de toekomst niet anders zijn.

  Ter gelegenheid van haar 80-jarig bestaan plant de Koninklijke Vlaamse Dendrologische Vereniging dan ook terecht een boom aan in het Rivierenhof. Om de KVDV in de kijker te zetten planten we natuurlijk een speciale boom: de zwarte Tupeloboom, ook wel eens Nimfenboom genoemd.  De Latijnse naam van deze boom is Nyssa sylvatica en de soort komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika.  Het is  één van de mooiste parkbomen door zijn schitterende herfstverkleuring, hij wordt hier tot 15 meter hoog. 

  Gedeputeerde bevoegd voor Groendomeinen, Jan De Haes, zal hierbij aanwezig zijn.  De boomplanting wordt gevolgd door een kleine receptie
  .

  Info KVDV: http://www.kvdv.info/

   
  De KVDV organiseert elk jaar een aantal boeiende uitstappen naar parken, private tuinen, gespecialiseerde plantenkwekers en arboreta.  Daarnaast zijn er ook voordrachten over verschillende thema’s die verband houden met bomen, struiken of plantenverzamelingen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  Het verwijderen van de bomen naast de spoorweg in Hoboken mogelijke oorzaak veiligheid bij mogelijk omwaaien dat deze op de spoorweg zouden vallen en een ongeval veroorzaken met de trein,nu wel meer geluidshinder van de treinen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  20 | 11 | 17

  Winter in Antwerpen zorgt voor een schitterende eindejaarsperiode


  In Antwerpen start de winter dit jaar op zaterdag 9 december. Vier weken lang verwelkomt Antwerpen iedereen in een magisch winterwonderland. Omdat de stad al meer dan 500 jaar  het belangrijkste handelscentrum voor diamant ter wereld is, krijgen  de eindejaarsactiviteiten dit jaar ook een diamantsausje. Winkelen, genieten van lekker eten en drinken of gewoon ontspannen: tijdens Winter in Antwerpen kan het allemaal. Het volledige programma staat op www.winterinantwerpen.be.

   

  Wensen uitdelen op de interactieve wensenmuur
  Er zijn dit jaar een paar opvallende nieuwkomers in het programma van Winter in Antwerpen. Zo kan iedereen wensen voor familie, vrienden, buren en alle Antwerpenaren achter laten op de gloednieuwe interactieve wensenmuur aan de Suikerrui. De videoprojectie op de gevel van het stadhuis dompelt bezoekers dit jaar onder in een sfeer van schittering en diamant. Op de Grote Markt kan iedereen een kus stelen onder de maretak. Kunstenaar Jesse Agten maakt hier dit jaar een bijzondere plek van met een ontwerp gebaseerd op een sneeuwvlok en met de kleuren en schittering van een diamant.

   

  Op het Koningin Astridplein opent de Diamond Dome. In deze dome kunnen bezoekers van 10 tot en met 30 december genieten van een spectaculaire 360°-film over diamant die op maat gemaakt werd voor Winter in Antwerpen.

   

  Cadeautjes kopen op de kerstmarkt
  Daarnaast zijn er natuurlijk ook de vertrouwde activiteiten. Zo bieden bijna honderd kerstchalets ambachtelijke producten en originele hebbedingetjes aan op de kerstmarkt. De markt vormt een slinger van de Groenplaats over de Grote Markt naar het Steenplein. De kerstmarkt is ook dé plaats om iets te eten en te drinken.

   

  De ijspiste op de Groenplaats is met 1200 m² schaatsplezier één van de mooiste in de Benelux. Bezoekers schaatsen er  baantjes onder het waakzame oog van Rubens. De allerkleinsten kunnen leren schaatsen met een pinguïn als schaatshulp. Wie uitgeschaatst is, kan op het terras van de winterbar met zicht op de kathedraal op adem komen met een lekker drankje.

  En met een hoogte van 55 meter garandeert het reuzenrad op het Steenplein prachtige vergezichten over winters Antwerpen. Overdag of ‘s avonds, een ritje in het reuzenrad is altijd een bijzondere ervaring. Winterweer is daarbij geen spelbreker, want een deel van de gondels is afgesloten.

   

  Op citytrip in de stad
  Winter in Antwerpen is meer dan schaatsen en rondkuieren op de kerstmarkt. In december zijn de winkels ook alle zondagen open: kansen genoeg om eindejaarsaankopen te doen. Tijdens deze winkelzondagen kan iedereen naar hartenlust shoppen. Het aanbod is zeer breed: mode, design, antiek, delicatessen en vintage. Jong, creatief talent is bijvoorbeeld te vinden bij de Nieuwe Natie in de Stadsfeestzaal. Daarnaast kan je in Antwerpen genieten van  de talrijke restaurants, cafés, musea, bezienswaardigheden en verborgen plekjes. Zo wordt een dagje Winter in Antwerpen meer dan schaatsen en winkelen alleen.

   

  Trein, tram, bus en … fietstaxi
  Winter in Antwerpen is niet alleen te bereiken met de fiets, het openbaar vervoer of met de wagen. De fietstaxi brengt bezoekers in het weekend gratis van het Centraal Station naar de Groenplaats en weer terug.  Verder kan je ook de waterbus en de gratis veerdienst ‘Sint-Anna’ nemen om naar de Winter in Antwerpen te komen.

   

  Met de fiets of te voet

  • Extra fietsenstallingen op de Meir, de Groenplaats en het Steenplein.
  • Fietsknooppunten: Knooppunt 57 ligt het dichtstbij. Meer informatie op www.fietsnet.be.
  • Trein + huurfiets: De NMBS biedt deze formule aan in Antwerpen-Centraal. Meer info op www.nmbs.be.
  • Velo: handige kleine fietsen, verspreid over meer dan 150 Velo-stations in de Antwerpse binnenstad. Bestel een pas via www.velo-antwerpen.be (vanaf  4,00 euro).
  • Bluebike: Er wacht een fiets op jou in het station, 24/7. Alle info op www.blue-bike.be.

  Met het openbaar vervoer

  • Met de tram of de bus naar de Groenplaats. Bezoekers kunnen hun route plannen op www.delijn.be.

  Over het water

  • Met de gratis veerdienst ‘Sint-Anna’: van het Steenplein naar Linkeroever en terug. Meer info: www.portofantwerp, klik hier voor de rechtstreekse link.
  • Met de waterbus vanuit Hemiksem met een tussenstop in Kruibeke. Meer info en dienstregeling: www.dewaterbus.be

  Met de auto

  Park-and-rides

  • Gratis en snel parkeren aan de rand van de stad. Alle park-and-rides staan op www.antwerpen.be.
  • Verder met tram, bus of fiets naar de Winter in Antwerpen.

  Parkings

  Taxistandplaatsen

  • Groenplaats.
  • De standplaatsen van het Steenplein worden in december verplaatst naar de Ernest van Dijckkaai.

  Winter in Antwerpen praktisch

  Het volledige programma van Winter in Antwerpen staat op www.winterinantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

  De openingsuren zijn de volgende, tenzij anders vermeld op www.winterinantwerpen.be:​

  • van maandag tot donderdag: 12 tot 21 uur
  • vrijdag: 12 tot 23 uur
  • zaterdag: 11 tot 23 uur
  • zondag: 11 tot 21 uur

  Uitzonderingen:

  • 24 en 31 december: 11 tot 18 uur

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  Vurige Winteravond #GezelligBuiten
  Sfeerwandeling in een donker park, vrijdag 15 december, vanaf 19 uur, Vrijbroekpark in Mechelen

  De herfst is volop bezig, de winter staat voor de deur. Een heerlijke tijd van frisse neuzen en warme vuurtjes! Net als vorig jaar pakt de provincie Antwerpen uit met ‘Gezellig buiten’, een programma vol vuur, licht en sfeer. Kom gezellig buiten in het Vrijbroekpark tijdens de vurige winteravond. Je start de wandeling aan het bezoekerscentrum tussen 19 en 20.30uur en je volgt, al wandelend op eigen tempo, de kaarsen doorheen het donkere park. Net voor de vrieskou jouw tenen te pakken heeft, kom je aan het eindpunt, waar je je kunt verwarmen aan een groot kampvuur, passioneel en vurig cabaret van Moving Fire Arts en hapjes en drank. Onderweg geniet je van acts en installaties van Zazzu, Toverspel, en straattheater Gusta.

   

  Deelnemen is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven via www.gezelligbuiten.be of www.provincieantwerpen.be.

   

  Parkeren kan die avond niet in het park tenzij je in het bezit bent van een parkeerkaart voor personen met een handicap. Wij raden aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets te komen. Kom je toch met de auto, dan maak je gebruik van de extra parkings van Procter & Gamble en Kellogg's. Wie hier parkeert, komt het snelst binnen via de ingang Hombeeksesteenweg of Potaardestraat. Beide ingangen sluiten aan op de wandelroute.

   

  Moving Fire Arts met Variété Flambé


  Gezellig buiten

  Gezellig Buiten bundelt winterse activiteiten vol vuur en licht in de provincie Antwerpen. Provinciale domeinen en locaties dompelen zich onder in een gezellige, feeërieke sfeer. Kom Gezellig buiten in het Vrijbroekpark, De Schorre, de Hoge Rielen (georganiseerd door de Warande), het Suske en Wiske – Kindermuseum, het Rivierenhof, het Zilvermeer, Arboretum Kalmthout, De Lilse Bergen en Keiheuvel. Ook tijdens de wintermaanden is het warm en vurig in de provincie Antwerpen. Koud weer, heerlijk warme sfeer! www.gezelligbuiten.be

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  15 december, start wandeling tussen 19 uur en 20.30 uur

  Waar:
  Vrijbroekpark, start wandeling aan het bezoekerscentrum, ingang via Ridder Dessainlaan, Hombeeksesteenweg en Potaardestraat. Parking Kellogg’s en Procter & Gamble

  Deelnameprijs:
  Gratis

  Website:
  www.gezelligbuiten.be

  www.provincieantwerpen.be

  Social media:
  www.facebook.com/vrijbroekpark

  www.instagram.com/vrijbroekpark

  #GezelligBuiten
  #Tripfixer

  Meer info:
  Barbara Pardon, T 015 45 13 92 of T 015 45 13 80


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!