NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • provincie antwerpen
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  28-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

   feestelijke opening speelterrein in hoboken

   


  In de speeltuin aan de Coöperatielaan ter hoogte van huisnummer 589 wordt zaterdag 28 oktober een groot speeltoestel feestelijk ingehuldigd, in aanwezigheid van districtsschepen Omar Fathi. De pers is van harte welkom om 14 uur.

   

  De oude speeltoestellen werden vervangen door een grote, kleurrijke bespeelbare spiraal met

  toestellen voor verschillende leeftijden. Het lage deel van de spiraal is een zone voor kinderen tot 4 jaar om te klimmen, schommelen en glijden. Bovenaan is een speeltoren met glijbaan. Die is bereikbaar via een parcours van balken, stappalen en klimtouwen.

   

  Programma (gratis)

  • vanaf 13 uur: begeleide knutselactiviteit, spel en grime
  • 14 uur: inhuldiging speelterrein door districtsschepen voor jeugd Omar Fathi
  • 14.15 uur: drankje, warme wafel en een verrassing voor alle kinderen
  • 14.30 uur: optreden van ‘VanSlag, de trommelende vuilnismannen’

  En na de toespraak van schepenen werden de aanwezige getrakteerd op een lekkere warme wafel en een drankje 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  GROTE INZAMELING ACTIE

  Hey hallo ik ben Edith Lambo gemeenteraadslid in Hoboken en ben al vele jaren klant bij lingerie Fiëla in de Kapelstraat in Hoboken

  Op Donderdag 2 November mag ik het startschot geven van de jaarlijkse inzamelactie van  BH's.

  Tijdens de hele maand November gaat er bij Fiëla een inzamelactie van nog bruikbare BH's ten voordelen van Pink Panter en Oxfam.

  Zelfs werd ik 20 jaar geleden getroffen door borstkanker en ik weet-en veel dames in Hoboken en  elders met mij-wat je moet doorstaan.

  We kunnen niet genoeg actie ondernemen om al deze mensen die er met geconfronteerd worden met het beest zoals ik dit noem ,te steunen.

  Dus lieve mensen  duik in jullie kasten spring op je rijtuig en breng het naar de Fiëla inruil krijg je een waardebon van maar liefst 10 euro korting op de aankoop daar van een nieuwe BH.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANT'EGIDIO

  BERICHT- 24 oktober 2017

  Op Allerheiligen, woensdag 1 november 2017 om 15u, herdenkt de Gemeenschap van Sant'Egidio de vrienden van Kamiano die de afgelopen tijd overleden zijn, bij naam. In Kamiano zijn daklozen, armen en mensen in moeilijkheden welkom voor een gratis warme maaltijd en voor bijkomende dienstverlening op maat.
   
  De herdenkingsviering start om 15u in de Sint-Carolus Borromeuskerk, Conscienceplein te Antwerpen. Tijdens de suggestieve dienst worden de namen van de overledenen voorgelezen, en krijgt al wie de betrokkenen gekend heeft de kans een kaars aan te steken. Na afloop is er gelegenheid tot napraten op het plein voor de kerk.

  Daklozen, zwervers en verslaafden overlijden vaak op jonge leeftijd en in grote eenzaamheid. De vrijwilligers van Kamiano maken er een punt van eer van om hun ‘vrienden van de straat’ nabij te zijn bij hun levenseinde, hun een waardige begrafenis te bezorgen en hen ook na hun dood niet te vergeten.
   
  Aan velen wordt - vaak in samenwerking met het project 'De Eenzame uitvaart' - een waardige begrafenis geboden. De herdenkingsviering van Allerheiligen past in het streven geen enkel leven te vergeten.
   
  Contactpersoon: Pascale Bemelmans 0497 43 45 93


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

  kinderboeken

  18 cultureel diverse auteurs slaan bres in dijk van witte kinderboeken

   

  Kinderen met een kleurtje, een bijzondere eigenschap of een zorgbehoefte, herkennen zichzelf niet altijd in de helden van nu. Ook schrijvers en illustratoren met niet-westerse roots zijn schaars in Vlaanderen en Nederland. 18 auteurs, waarvan er 15 debuteren, brengen in samenwerking met Studio Sesam vzw 9 nieuwe kleurrijke verhalen uit voor ALLE kinderen over gevoelige thema's zoals autisme, vluchtelingen, integratie, rolpatronen, milieu, culturele rituelen, afscheid nemen ...

  Sesam 2.0  is een initiatief van Studio Sesam met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren,  provincie Antwerpen, Nationale Loterij en de Sesam-stuurgroep.

   

  Midden 2016 lanceerde Studio Sesam een oproep voor nieuwe, cultureel diverse talentvolle schrijvers en illustratoren. Meer dan 220 kandidaten uit België en Nederland stuurden hun werk door. Studio Sesam selecteerde 15 nieuwe schrijvers en illustratoren. Deze nieuwe auteurs werden een jaar gecoacht o.a. door ervaren auteurs zoals Leen van den Berg, Mylo Freeman, Steve Michiels, Fatinha Ramos, Alice van de Geest, Hannie Humme en Chris Sterkens.

   

  8 nieuwe verhalen in 4 prentenboeken

  De verhalen snijden actuele thema's aan. Schrijfster Sari Mar vertelt in 'Vleugels van papier' over de Afghaanse jongen Irfaan die in het vluchtelingencentrum zijn 'baba' mist. Sophia Honggokoesoemo kaart het thema 'integratie' aan in 'Bezoek op vier poten': een komodovaraan spoelt aan in de Antwerpse haven. Hij ontmoet Afif, die de exotische varaan wil integreren. In 'Het Wispelturig Windorkest' van Petra Beeckx, treurt Rizon om zijn moeder die, na een hevige storm in huis, plots verdwenen is.

   

  In 'Help! Ik heb de babyblues' vecht Lily om de aandacht van haar ouders sinds ze een babybroertje heeft. Auteur Tewatha Muller, van Surinaamse origine, neemt een cultureel ritueel  -het gebruik van blauwsel tegen het boze oog- op in haar verhaal. Ook Azmi Latif kleurt haar levendig verhaal over een straatfeest 'Mmmm, toch wel lekker ... ' met veel Pakistaanse invloeden. 

   

  In 'Ridder van karton' introduceert Humeyra Cetinel het dappere meisje Amina dat monsters wil verslaan  en dieven verjagen. Een atypisch ridderverhaal om de aandacht te vestigen op rolpatronen. In 'De vliegende soepkip' van Atilla Erdem bevrijden buurtkinderen een kip die gedoemd was om in de soep te belanden. Uiteindelijk overwint de liefde tussen mens en dier.

   

  In 'Stapelgek' wordt heel het dorp horendol van het gestapel van Max. 
  Floor Tinga schreef een hartverwarmend, toch humoristisch verhaal, over een autistisch jongetje dat zijn omgeving voor zich weet te winnen. Autisme is een ontwikkelingsstoornis die ook buiten de westerse wereld voorkomt, maar vaak miskend wordt.

   

  De 8 verhalen zijn prachtig geïllustreerd door de debuterende illustratoren Marie Van Paag, AnneMarthe Zomer, Anke De Potter, Soraya Namavar, Dieter De Schutter, Olivia van Trigt, Ilse Hermans en Anggita Soeryanto.

   

  Het allereerste Sesam-peuterboekje: Feest voor Ilyas!

   

  Khadija Timouzar schreef 'Feest voor Ilyas', een feestelijk optelverhaaltje voor de allerkleinsten

  ‘Sana hilwa ya Ilyas', zingt papa. Zoontje Ilyas wordt 2 jaar. Papa bakt de taart. Mama en broer Selim hangen slingers op. De gasten komen aan. Het is tijd om de kaarsjes uit te blazen. Maar ... waar is de taart? 

  Tal van woorden uit het verhaal zijn vertaald in het Arabisch, Turks, Frans, Pools, Sranantongo en in het Papiaments zodat ook anderstalige voorlezers en meertalige kinderen van dit boek kunnen genieten. 

   

  Mijke Coebergh zorgde voor prachtige illustraties met veel aandacht voor de eigenheid van het gezin.

   

   

  Boekenbeurs 2017  in Antwerpen
  De nieuwe Sesam-schrijvers en illustratoren zijn present op de Boekenbeurs in Antwerpen. Op donderdag 2 november (16u-17u) geven ze een workshop 'Aan de slag met de Sesam-kinderboeken' en op zondag 12 november (14u-15u) worden kinderen uitgedaagd voor een workshop 'Overal thuis'. Op 2 en 12 november houden Marie Van Praag, Anke De Potter, Atilla Erdem, Anggita Soeryanto, Dieter De Schutter, Floor Tinga, Sophia Honggokoesoemo en Soraya Namavar signeersessies.
  Meer info: www.boekenbeurs.be, www.studiosesam.be en bij de stand Epo.

   

   

  Sesam-festival in het Zuiderpershuis
  Op dinsdag 12 december 2017 opent het Zuiderpershuis in Antwerpen de deuren voor het Sesam-festival. Dit evenement stelt het superdiverse kinderboek in de kijker. Samen met kinderen stellen de auteurs de nieuwe Sesam-verhalen voor met als rode draad ‘Overal thuis’.

   

  De festivalbezoekers kunnen een panelgesprek, workshops, presentaties en ateliers volgen van o.a. Dalilla Hermans, Fatinha Ramos, Mylo Freeman, Fatma Arikoglu, Sanne Thijs, ... Of afspreken met een Sesam-auteur en snuisteren op het ‘marktplein’ in de gezellige foyer van het Zuiderpershuis.

  Inschrijvingen gaan van start op woensdag 25 oktober.

   

   

   

         

         

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Save the date!

  Een minuutje van je tijd voor twee belangrijke data.

  27 oktober 18 uur: Critical Mass Bike Ride, vanaf het Theaterplein

  Dit is een internationaal initiatief om de fiets en het fietsen te propageren als de evidente manier om je te verplaatsen in een stedelijke omgeving. Het wordt al sinds 2009 georganiseerd. Geleidelijk aan wint het aan bekendheid en belangstelling ook in Antwerpen.

  Aanvankelijk was de eigen gezondheid (critical mass) het vertrekpunt. Inmiddels is de thematiek natuurlijk verruimd en deel geworden van het denken rond stedelijk samenwonen, samen leven, gezond blijven, zelfs tot  overleven toe. In het thema van deze tocht wordt respectvol aandacht gevraagd voor de onaanvaardbare prijs die fietsers en andere zachte weggebruikers te vaak moeten betalen. Ook in Antwerpen.

  Op deze link vind je de aankondiging zoals geformuleerd door mede-organisator Fietsersbond Antwerpen.

  13 november 20 uur: onze 23ste (!) Horta info-avond


  Zoals je weet zitten we midden in het "tweede jaar van de leefbaarheidsintendant". En een half jaar na de aankondiging van het Toekomstverbond als een nieuwe manier van samenwerken. Zoals gepland gebeurt er nu heel veel, tegelijk. Hierbij zitten we zowel in de procedures rond de aanleg van de Oosterweel verbinding - projectMER - als in het leefbaarheidsprogramma rond de overkapping van de Ring - Ontwerpfase 1 - als dichtbij de startfase op Linkeroever en zwijndrecht. Begin november wordt hierover heel veel gerapporteerd en vergaderd. In de verschillende werkbanken, klankbordgroepen, enz.

  Wij willen zo snel mogelijk een Horta aan dit proces wijden. Dit wordt naar goede gewoonte een combinatie van informatieve presentaties en een gelegenheid tot vragen en debat. De eerste week van november krijg je details over sprekers en definitieve thema’s. Maar tot dan: vergeet je bijgeloof en hou maandag de dertiende november vrij.

  Zeer hartelijk

  Wim van Hees, van Ademloos
  Manu Claeys, van stRaten-generaal

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  ZO WERKT HET GAAT SUCCESVOL ON TOUR


  Provincie Antwerpen ervaart veel interesse voor intensieve persoonlijke coaching richting arbeidsmarkt

  Na drie edities van ‘Zo werkt het’ on tour blikt provincie Antwerpen tevreden terug op dit geslaagde initiatief. “De ruime interesse van zowel sollicitanten als gemeenten toont duidelijk dat er nood is aan een degelijke coaching en begeleiding van mensen richting arbeidsmarkt”, stelt gedeputeerde Ludwig Caluwé. Het initiatief wordt in ieder geval vervolgd.

  Na vijf succesvolle edities van het pop-up kantoor in de Antwerpse wijk Zurenborg begon het ‘Zo werkt het’ team begin dit jaar aan een tournee doorheen de provincie.

  Met intensieve persoonlijke coaching wil provincie Antwerpen mensen sterker maken richting arbeidsmarkt. Bezoekers worden een volledig uur begeleid door een attitude- en stijlcoach, een talentcoach, een cv-wizard en een professionele fotograaf.

  Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie: “Door cv's te optimaliseren en stijl- en attitude advies te geven, krikt het team van ‘Zo werkt het’ het zelfvertrouwen van sollicitanten op. Als provincie willen we deze gratis service aan zoveel mogelijk mensen bieden. Een rondtrekkend team past perfect in dat plan.” 

   

  Na Brasschaat en Kapellen was Schoten op 19 en 20 oktober de derde gemeente waar de tourkaravaan van ‘Zo werkt het’ halt hield. En met succes, want er kwamen zelfs extra mensen opdagen die niet ingeschreven waren. Wouter Rombouts, schepen van Tewerkstelling: "Ik apprecieer de praktijkgerichte en laagdrempelige aanpak van Zo werkt het. Een initiatief als dit verhoogt voor vele Schotenaren de kans op werk aanzienlijk.

  ‘Zo werkt het’ gaat succesvol on tour "

  Coach Nina Timmers en een deelnemer

  De omgeving van het Kasteel van Schoten, waar de ‘Zo werkt het’-karavaan halt hield, leende zich perfect voor deze coaching. Gedeputeerde Caluwé: “Coach Maxime De Winne heeft een aantal mensen al wandelend door het park van het kasteel gecoacht, wat een top idee bleek. Heel waarschijnlijk gaan we volgend jaar zelfde periode nog eens terug naar het Kasteel van Schoten, omdat het zo goed meeviel.”

  Op maandag 12 februari strijkt ‘Zo werkt het’ neer in Turnhout. Daarvoor kunnen alleen studenten van Thomas More zich inschrijven. Het team coacht er dan 16 studenten uit het derde jaar Office Management. Ook andere hogescholen kunnen steeds aankloppen.

   

  In het voorjaar staat er opnieuw een klassieke pop-up van ‘Zo werkt het’ op de agenda. Meer informatie over toekomstige sessies is te vinden op www.zowerkthet.be.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Economie


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  SYMBOLISCHE PLAATS IN HOBOKEN

  Vandaag liggen op drie plaatsen in Hoboken mozaiekbootjes ingang polderstad,Cockerillplaats en aan de overzet  naar Kruibeke dicht bij de vroegere scheepswerf.

  Ze leggen de link tussen de vroegere scheepswerf industrie in Hoboken.

  De voorbije weken hebben 210 leerlingen van onze scholen meer dan 15000 steentjes geplaatst maar wel onde het deskundige oog van Frederik  dat ze daarbij hun eigen inbreng,inzichten en fantasie mochten gebruiken is van groot belang,ze toverde deze polyestere schepen  tot een streling voor het oog maar je mag dit ook gebruiken als zitbank

  Waren aanwezig schepene Koen Raets,onze districts voorzitster Kathelijne Toen(Burgemeester),Frederik,schepene Omar Fathi en districts raadsleden

  De symbolische doop van de schepen werd een fles champagne tegen de romp gegooid wij hebben het maar gedaan met een glas champagne

  In het voorjaar 2018 nog een klein nevenproject samen met de Heemkundige Kring worden infozuilen geplaatst met oude foto's en uitleg rond de scheepswerf industrie 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!