Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    13-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

      

    1. RESULTATEN PROVINCIALE WODCA-NACHT 7-8 mei 2022

    3,1%van de gecontroleerde chauffeurs blies positief (3,5% in maart 2021)

    4,4%van de gecontroleerde chauffeurs reed te snel (19% in maart 2021)

    4positieve speekseltesten

    23rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken

    Afgelopen weekend namen zowat alle politiezones van de provincie Antwerpen en de federale politie deel aan een provinciale WODCA-actie.   In de nacht van zaterdag 07/05 op zondag 08/05 controleerden politieagenten tussen 22u en 6u ’s nachts in de hele provincie Antwerpen op alcohol en drugs achter het stuur en op overdreven snelheid.

    Gouverneur Cathy Berx: “Ik dank en feliciteer alle politiezones, de Federale Wegpolitie, de medewerkers van de dienst Operationele Coördinatie en Steun van de Coördinatie- en Steundirectie, de lucht- en hondensteun van de Federale Politie, de Scheepvaartpolitie en de aspiranten van de politieschool ‘Campus Vesta’ extra hartelijk voor hun grote inzet. De professionele en gedreven inzet van de politie draagt immers substantieel bij tot een grotere pakkans én tot het onder controle houden en terugdringen van de weekendongevallen in de provincie Antwerpen. Niet enkel afgelopen weekend, maar alle weekends van het jaar.“

    Resultaten WODCA-snelheidscontroles nacht 07-08 mei 2022

    8.437 bestuurders werden op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er371 te snel (4,4%)(19% in maart 2021).

    Let wel: omwille van de corona-maatregelen in maart 2021  (nachtklok, horeca gesloten) waren er beduidend minder controles op snelheid (502) en waren de WODCA-uren aangepast. 

     Resultaten WODCA-alcoholcontroles

    4.953 bestuurders werden aan een alcoholcontrole onderworpen, waarvan 152 bestuurders een positieve ademtest aflegden (3,1%) (1.665 bestuurders in maart 2021 oftewel 3,5% in maart 2021).  Van de 152 bestuurders die meer dan de toegelaten 0,5 promille alcohol in het bloed hadden, hadden 89 bestuurders zelfs meer dan 0,8 promille in het bloed (58%)(58% in maart 2021).

    Resultaten WODCA-drugscontroles

    Bij 6chauffeurs werd een speekseltest afgenomen.4 chauffeurs testten positief op de speekseltest en moesten een bloedproef ondergaan (66%)(44% in maart 2021).

    Ingetrokken rijbewijzen

    23 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

    Toelichting bij de cijfers van de controlenacht van 7 op 8 mei 2022:

    Gouverneur Cathy Berx: “Tijdens de nacht van zaterdag op zondag reed 4.4%van de gecontroleerde bestuurders te snel. Al is dit een daling ten opzichte van het gemiddelde percentage van het hele jaar 2021 (7.6% in totaal, een daling van 3.2 %), het aantal snelheidsduivels op de baan blijft te hoog.

    Verder reed 3.1%van de gecontroleerde bestuurders afgelopen zaterdag onder invloed van alcohol. In vergelijking met de resultaten van het volledige jaar 2021 (3,0%) en van de provinciale WODCA-nacht in maart 2021 (3.5%) is er helaas amper of geen verbetering. Bovendien blijkt opnieuw dat van de bestuurders die een positieve ademtest aflegden, het ruime merendeel (58%) méér dan 0.8 promille in het bloed heeft.  Opvallend is dat dit cijfer al gedurende enkele jaren buitengewoon hoog ligt (volledig jaar 2021 = 61%, maart 2021 = 58%). Voor velen betekent drinken blijkbaar doordrinken. Het bewijst opnieuw dat ‘glazen tellen’ écht niet lukt, wat erg verontrust.

    2. WODCA-RESULTATEN 2021

    Stijging van21%van het aantal nachtelijke weekendongevallen (335 in 2021/277 in 2020) 

    3dodelijk verkeerslachtoffer tijdens weekendavonden– en nachten (2020 = 7)

    59zwaargewonden tijdens weekendavonden – en nachten  (2020 = 41)         

    7,8%van de gecontroleerde chauffeurs reed te snel (2020 = 9,9%)

    3,8%van de gecontroleerde bestuurders dronk te veel (2020 = 3%)

    272bestuurders legden positieve speekseltest af (2020 = 298)

    46% van wie een speekseltest onderging, was onder invloed van drugs (2020 = 61%)

     

    Toelichting bij de WODCA-cijfers van 2021 door gouverneur Cathy Berx:

    “De twee voorbije jaren waren door de uitbraak van de pandemie op heel wat vlakken uitzonderlijk.  Ook voor de wekelijkse en de provinciale grootschalige WODCA-controles waren de gevolgen groot. Door maatregelen zoals de avond- en nachtklok en de volledige sluiting of aangepaste sluitingsuren van de horeca in 2020 en/of in 2021 waren er tijdens de nachtelijke WODCA-uren (vrijdag- en zaterdagnacht tussen 22u en 8u en zondagnacht tussen 22u en 6u) beduidend minder bestuurders op de baan.

    Jammer genoeg stellen we wel vast dat het aantal nachtelijke ongevallen in 2021 aanzienlijk steeg (21%).  Gelukkig daalde ook het aantal dodelijke verkeersslachtoffers –eindelijk- aanzienlijk.  In 2020 lieten maar liefst 7 personen het leven door nachtelijke weekendongevallen in onze provincie. In 2021 betreuren we 3 dodelijke slachtoffers door een nachtelijk weekendongeval. De cijfers zijn allicht mede te verklaren door de corona-maatregelen. Tot 8 mei 2021 gold een nachtklok en was de horeca gesloten.  Nachtclubs en discotheken moesten hun deuren gedurende de volledige periode januari-september gesloten houden. Pas vanaf 1 oktober 2021 mochten ze weer feestvierders ontvangen.  Door dit alles waren er veel minder bestuurders op de baan tijdens de (weekend)nachten. 

    Helaas kon die daling niet verhinderen dat er in 2021 maar liefst 59 mensen zwaargewond raakten in het nachtelijke weekendverkeer, 18 meer dan het jaar voordien. De cijfers voor overdreven snelheid en rijden onder invloed blijven even hoog als zorgwekkend. Dat het aantal bestuurders die positief bliezen opnieuw stijgt tot 3.8% van de gecontroleerde bestuurders, is niet alleen teleurstellend maar ook erg onrustwekkend. De cijfers tonen weer maar eens aan dat de WODCA-acties helaas noodzakelijk blijven. De boodschap is en blijft daarom: rijd altijd nuchter, rijd nooit te snel en laat je niet afleiden.

    Dat onze politie- en hulpdiensten ondanks die vele extra taken en opdrachten toch nog steeds ruime aandacht en inzet voor de WODCA-controles toonden, voor veiliger verkeer tijdens de weekendnachten, geeft aan dat verkeersveiligheid een absolute prioriteit is en blijft. Veel dank daarvoor.”


    Sara Claes
    Senior kabinetsadviseur – communicatieverantwoordelijke gouverneur Cathy Berx

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen vernietigen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering. Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en crisisbeheer.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Agendatip
    Arboretum Kalmthout

    Vlinderpoppenkast – Familietip!
    VOLG LIVE de geboorte van tientallen koninginnenpages, t/m 22 mei 2022, Kalmthout

    Ooit al eens een vlinder geboren zien worden? Dit is je kans! Kom deze week naar Arboretum Kalmthout en neem een kijkje in de vlindertuin. Daar staat een heuse vlinderpoppenkast. Je vindt er een verzameling poppen van de koninginnenpage, de grootste, en eerder zeldzaam geworden, dagvlinder uit onze streken. De pop-fase is die tussen rups en vlinder.

    Eind april werden er 72 koninginnenpage-poppen in de kleine serrekast tentoongesteld, waarvan er ondertussen ruim dertig vlinders geboren en uitgevlogen zijn. Als alles goed gaat en wanneer de temperaturen warm en constant blijven, zullen er in Arboretum Kalmthout de komende dagen nog tientallen koninginnenpages uitvliegen. Je kunt het allemaal van dichtbij zien gebeuren aan de vlinderpoppenkast, die beschut staat onder het paviljoen in de vlindertuin. Eénmaal per dag worden de pas geboren vlinders vrijgelaten in de natuur. Door het aanhoudende zonnige weer, volgen de vlindergeboortes elkaar in sneltempo op. Je hebt nog even de kans om er verschillende uit hun winterjas te zien kruipen, maar wacht zeker niet te lang om dit wonderlijke natuurfenomeen mee te maken.

     

    Arboretum Kalmthout is elke dag open van 10 tot 17 uur. Info & tickets www.arboretumkalmthout.be

      De vlinderpoppenkast is een creatie van Kalmthouts kunstenaar en natuurliefhebber Gilbert Uitdenhouwen, die zich al meer dan 20 jaar passioneel inzet om de koninginnenpage te helpen overleven. Je vindt hem elke dag bij de vlinderpoppenkast, waar hij bezoekers graag een woordje uitleg geeft bij zijn kraamkliniek.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

      Een pas geboren koninginnenpage in de vlinderpoppenkast van Arboretum Kalmthout.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    Weetje: Van eitje tot vlinder. Het leven van een koninginnenpage in 7 stappen

     

    1. Mama koninginnenpage legt eitjes op een plant die haar baby’s lekker zullen vinden.
    2. Uit een eitje kruipt een rups.
    3. De rups eet zich lekker dik en groeit, en groeit. Hij vervelt wel vier keer. Zijn te kleine vel eet hij op.
    4. De rups kruipt in een donker hoekje op een stokje of een plant. Hij spint enkele draadjes waarmee hij zichzelf stevig vastbindt: één draadje aan zijn onderkant en enkele draadjes rond zijn hoofd aan de bovenkant. Zo wordt hij pop en is het tijd voor een stevige dut: weken- of maandenlang zit de pop schijnbaar onbeweeglijk, maar binnenin verandert de rups in een vlinder.
    5. Wanneer het precies warm genoeg is, ontpopt de vlinder zich. Zoals een kuikentje uit het ei kruipt, zo kruipt een vlinder uit zijn cocon. Eerst maakt hij een klein gaatje, en daarna komt hij stukje bij beetje tevoorschijn.
    6. Daarna kruipt de vlinder zo hoog mogelijk en rust hij enkele uren in de zon terwijl hij zijn vleugels openvouwt en oppompt tot ze stevig genoeg zijn. Pas dan vliegt hij de wijde wereld in! 
    7. De koninginnenpages die in de vlinderpoppenkast van Arboretum Kalmthout geboren worden, leven enkele weken. In die tijd planten ze zich voort en leggen ze eitjes.

     

     

    Bezoek deze link en volg in detail hoe het leven van een koninginnenpage verloopt.

     

    Doorgaans vind je koninginnenpages in ecologische tuinen. Ze zijn verlekkerd op het loof van onbespoten groenten en kruiden zoals venkel, pastinaak of dille. Maar ook waardplanten zoals paardenbloemen en nectarrijke bloemen zoals seringen kunnen hen bekoren.

      Zoals een kuikentje uit het ei kruipt, zo kruipt een vlinder uit de pop. Eerst maakt hij een klein gaatje, daarna komt hij stukje bij beetje tevoorschijn. De vlinder rust enkele uren en droogt zijn vleugels in de zon, totdat ze stevig genoeg zijn. En dan vliegt hij de wijde wereld

    in!


      Copyright: Arboretum Kalmthout

    PRAKTISCHE INFO

    Vlinderpoppenkast

    Nog tot en met 22 mei 2022, elke dag van 10 tot 17 uur

     

    Contact- & bezoekadres
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
    T +32 (0)3 666 67 41
    E info@arboretumkalmthout.be

    Toegangsprijzen tuin (bezoek aan de vlinderpoppenkast inbegrepen)
    volwassenen € 7, senioren € 6, studenten € 5
    jaarkaart- en museumpashouders, RHS-leden en kinderen -12 jaar gratis

     

    Tickets zijn online te koop in de ticket-webshop of aan de balie.


    Plantencentrum, cadeau- & boekenshop en cafetaria
    Het plantencentrum, de cadeau- & boekenshop en de cafetaria zijn vrij toegankelijk en elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen.

     

    Website
    www.arboretumkalmthout.be


    Social media
    www.facebook.com/arboretumkalmthout
    twitter.com/arboretumkalmt

    www.instagram.com/arboretumkalmthout

    #arboretumkalmthout

    Bereikbaarheid
    Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
    De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.
    Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.
    Meer informatie over bereikbaarheid vind je op de website.

     

    Contact materiaal
    Eva D’haenens, T +32 (0)3 666 67 41, E eva.dhaenens@arboretumkalmthout.be

    Leen Creve, T +32 (0)3 666 67 41, E leen.creve@arboretumkalmthout.be


           










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Provincie Antwerpen

    8 | 5 | 2022

    Stapplezier, stilte en straffe verhalen
    Nóg meer natuur op vernieuwd en uitgebreid wandelnetwerk Kempense Kolonies

    Weelderig groen. Fascinerende verhalen. Een officieel stiltegebied en Unesco werelderfgoedsite. Plus talloze sfeervolle plekjes en paadjes…

    Het vernieuwde wandelnetwerk Kempense Kolonies in het grensgebied met Nederland serveert onvervalst wandelplezier.

    De update door Toerisme Provincie Antwerpen vertaalt zich in extra routes, natuur, beleving en comfort.

    Een oase van rust en verhalen, dat grensgebied met Nederland. Wandelnetwerk Kempense Kolonies verbindt alle blikvangers. Zoals de fotogenieke valleien van de riviertjes Mark en Merkske. De verlaten kleiputten langs het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten, vandaag fraaie natuurgebieden. Of de Dodendraad in grensdorp Zondereigen, een wat vergeten episode uit de Eerste Wereldoorlog.

    Absolute aanraders? De voormalige landloperskolonies in Wortel en Merksplas! Een unieke mix van sociale geschiedenis, erfgoed en natuur. In Bezoekerscentrum 5-7 in Merkplas-Kolonie krijgen de landlopers - anoniem begraven op het stemmige kerkhof - plots een gezicht. Wortel-Kolonie is trots op zijn dubbele erkenning als stiltegebied en Unesco werelderfgoed. In Bezoekerscentrum De Klapekster sprokkel je boeiende weetjes over de natuur in de Kolonies.

    Wandelplezier in Wortel-Kolonie - Copyright: Mie De Backer voor Toerisme Provincie Antwerpen

    Uitbreiding en optimalisering

    Toerisme Provincie Antwerpen realiseerde 13 kilometer nieuwe trajecten, waaronder routes in Wortel-Kolonie en een verbinding tussen Beerse en het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Met o.a. Den Rooy (Meerle) en Abtsheide-De Pomp-Poelberg (Beerse) kwam er heel wat natuur bij.

    De gloednieuwe wandelkaart biedt een overzicht van alle routes en knooppunten.

    Op de kaart ook vier suggestielussen voor evenveel types wandelaar: Stoer stappen in Zondereigen (11,7 km), Drempelvrij in Merksplas-Kolonie (5 km), Wortel-Kolonie (8,8 km) en Met de kinderen naar Blakheide Beerse (2,8 km).

    Gedeputeerde voor Toerisme Mireille Colson: “Bij de update van een wandelnetwerk draait het niet alleen om uitbreiding. Bovenal primeert het stapplezier. In overleg met de betrokken gemeenten en natuurverenigingen optimaliseren we de trajecten. Concreet betekent dat: de integratie van meer onverharde paden en landweggetjes en de ontsluiting van extra natuurgebieden. Samen met de vele opmerkelijke verhalen maakt dat van wandelnetwerk Kempense Kolonies een onbetwiste topper.”

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    Wandelnetwerk Kempense Kolonies omvat 428 kilometer routes langs knooppunten in Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel en Turnhout.

     

    De bewegwijzering gebeurt met rechthoekige rood-witte borden met nummers.

     

    De kaart van het wandelnetwerk Kempense Kolonies kost 8 euro.

    Je koopt ze bij de toeristische diensten van bovenvermelde gemeenten en bij Standaard Boekhandel.

     

    Meer details, suggestielussen en bestelmodule kaart op Kempen.be.

    Link met landingspagina:

    https://www.kempen.be/wandelnetwerk-kempense-kolonies-een-oase-van-rust-en-verhalen

     

    Op diezelfde website vind je extra wandel-, bezoek- en logeertips.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Mireille Colson, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme


    Dienst:
    Mariel Rosier, persmedewerker Toerisme Provincie Antwerpen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    09 | 05 | 2022

    Provinciaal overstromingsgebied Gompels Broek ingehuldigd
    200 buurtbewoners uit Mol en omstreken woonden gisteren de feestelijke opening bij

    Vorig jaar legde de provincie de laatste hand aan een nieuw natuurlijk overstromingsgebied, het Gompels Broek, langs de Scheppelijke Nete in Mol. Op zondag 8 mei kwamen een 200-tal bewoners samen om het gebied op eigen houtje te ontdekken. Op het wandelparcours gaven de provincie, Natuurpunt en gemeente Mol uitleg om iets bij te leren over de achtergrond van het gebied. Kinderen konden zich uitleven in en rond het water. Elke bezoeker kreeg een gratis consumptie.

    De Scheppelijke Nete stroomt regelmatig over in het gebied tussen de Zuiderring, Toemaathoek, Gompeldijk en Gompelbaan in Mol. Dat water vloeide dan naar de vlakbij gelegen Burgemeesterloop. Stroomde er veel water naar de Burgemeesterloop, dan liepen de tuinen onder water en kwamen de woningen in gevaar.

     

    De provincie liet eerder al de Burgemeesterloop verleggen onder de spoorweg door. Vorig jaar werd de laatste hand gelegd aan een nieuw natuurlijk overstromingsgebied, het Gompels Broek, langs de Scheppelijke Nete. Om dit te realiseren, kocht de provincie een gebied van 8,3 ha aan.


    De provincie doet gerichte inspanningen naar een duurzamer ruimtegebruik waarin een open ruimte veerkrachtig reageert op overstromingen, droogte of andere watergerelateerde problemen”, stelt gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor Waterbeleid.  “De provincie is beheerder van de Scheppelijke Nete en de Burgemeesterloop. De ingrepen moet extra ruimte voor water en een robuust watersysteem creëren.”

    Ruimte voor natte natuur

    Dankzij dit drassig gebied met broekbos en rietland kan 10.000 kubieke meter overtollig water opgevangen worden. Voor het beheer werkt de provincie samen met Natuurpunt. In een broekbos wordt de vegetatie sterk bepaald door nagenoeg permanent hoge grondwaterstanden. Zwarte els komt er veelvuldig voor. En ook de bijzondere dotterbloem voelt er zich goed thuis.

     

    Het overstromingsgebied is publiek toegankelijk: je kan er langs het water heerlijk fietsen of wandelen.

    MEER INFO

    Kostprijs:
    De provincie investeerde 1.360.000 euro voor de verlegging van de Burgemeesterloop en de aanleg van Gompels Broek. Europa beschouwt het overstromingsgebied als voorbeeldproject en steunt de ingreep via het Interreg 2 zeeën-project PROWATER.


    Meer info:
    https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dlm/dienst-integraal-waterbeleid/projecten/overstromingsgebieden1/aanleg-overstromingsgebied-aan-de-scheppelijke-nete-in-mol.html

     

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, gedeputeerde bevoegd voor Waterbeleid


    Dienst Integraal Waterbeleid:
    Bart Aubroeck, projectverantwoordelijke

    Aan de slag met Plan Vandaag

    Met meer dan 200 klimaatacties werkt de provincie aan een leefbare en klimaatveilige toekomst. Alle acties samen vormen een ambitieus klimaatplanom de klimaatdoelstellingen van 2030 te behalen: Plan Vandaag. Voor het veilige klimaat van morgen.  










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!