NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  24-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIERENMISHANDELING

  Eindelijk waren we op onze bestemming. De laadbak van de vrachtwagen ging open en schreeuwend joegen ze ons naar buiten. We werden keihard geslagen met de zweep. Tot bloedens toe. Nu sta ik al dagen zonder beschutting in de brandende zon. Ik heb honger en dorst. De open wonden aan mijn benen etteren... Plots drijven ze me een donkere gang in. Ik kan geen kant meer op! IK BEN ZO BANG! Ineens een harde klap op mijn hoofd. En dan is er alleen nog duisternis...” (Diego † 20/06/2017)

   

  Vlees van mishandelde paarden in Belgische supermarkten


  Beste mensen

  Kookt uw bloed ook bij het lezen van Diego’s verhaal? Een prachtig dier, dat op zo’n weerzinwekkende manier afgeslacht werd... Dit is helaas nog altijd het schrijnende lot van paarden in de Argentijnse vleesindustrie. Tot de laatste seconde voor hun dood moeten ze de vreselijkste folteringen ondergaan. En hun vlees? Dat is nog altijd te koop in sommige Belgische supermarkten.

  STEUN DEZE PAARDEN

  Paarden als Diego zijn urenlang onderweg in stinkende, vuile, overvolle vrachtwagens. Het is snikheet in de laadbak, maar de uitgedroogde dieren krijgen niets te drinken. Wrede dierenbeulen folteren de dieren met zweep- of stokslagen en pijnlijke stroomstoten.

  Kunt u zich voorstellen welke doodsangsten deze prachtige dieren doorstaan? De pijn die hen kwelt in hun laatste uren is ondraaglijk. In de verzamelplaats van het slachthuis is geen voedsel, geen water en geen beschutting tegen de hitte. Veel paarden zijn ziek, graatmager en uitgeput. Gebroken benen of ontstoken wonden worden niet verzorgd. Argentijns paardenvlees is een schande voor het dierenwelzijn!

  Ik vraag u vandaag om uw steun  zodat we die toestanden een halt kunnen toeroepen.

  STEUN DE ARGENTIJNSE PAARDEN

  Met de steun van dierenliefhebbers zoals u overtuigden we Makro, Colruyt, Cora, Aldi en Delhaize om niet langer Argentijns paardenvlees te verkopen. Lidl verkoopt zelfs helemaal geen paardenvlees meer. Maar sommige ketens als Renmans, Intermarché en Carrefour weigeren koppig om op onze vraag in te gaan.

  Schiet NU in actie  Hoe luider uw en mijn protest klinkt, hoe meer druk we op deze supermarkten uitoefenen. Zij moeten dit gruwelvlees uit hun winkels bannen. U hebt de mogelijkheid om hen daartoe te dwingen!

  Met dankbare, diervriendelijke groeten,

  Michel Vandenbosch
  Voorzitter van GAIA

  PS: Eis dat alle Belgische supermarkten de verkoop van Argentijns paardenvlees ONMIDDELLIJK stopzetten. Uw gift redt paardenlevens!

  PPS: Als u vlees eet, koop dan nooit Argentijns paardenvlees in de supermarkt of bij de slager!  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw    21 juni 2017

  In deze flits:

  • Nachtzwaluwtocht Grenspark De Zoom
  • Vlinderwandeling in Middelheimpark
  • Sponsoractie: de laatste dagen!
  • Noteer reeds in je agenda

  www.hobokensepolder.be

  Is deze mail niet goed weergegeven
  of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

  Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

  Za 24 juni: Nachtzwaluwtocht Grenspark De Zoom

  Gids: Luc Van Schoor - 0494/33 63 09
  Leiding: Rudy Vansevenant 0475/49 03 68

  Vandaag wagen we ons aan een excursie in het avonduur en gaan we op zoek naar de nachtzwaluw, één van de meest mysterieuze ornithologische wezens in onze contreien. De nachtzwaluw is zeker geen zwaluw, maar wat dan wel? In de volksmond ook wel geitenmelker genoemd, maar waarom? Pas laat in het voorjaar komt hij terug uit diep Afrika en nestelt zich dan in het halfopen heidelandschap. Geruisloos vliegend, stil zittend op de grond, uitstekend gecamoufleerd. Niet of nauwelijks te ontdekken. Totdat hij zijn bevreemdende zang laat horen. Het monotone ratelende geluid dat ze produceren, is met weinig andere vogelgezangen te vergelijken. Het maakt wel hun aanwezigheid meteen duidelijk.

  Voor deze boeiende vogel trekken we zoals twee jaar geleden nog eens naar Grenspark De Zoom- Kalmthoutse Heide. De prachtige Kriekelaarsduinen die we doorkruisen, bieden een heerlijke afwisseling van bossen, heide, stuifzand waar jaarlijks meerdere koppels nachtzwaluw tot broeden komen, ook nu weer. EEN DIKKE AANRADER!!

  Garanties zijn er nooit met vogels, maar als het weer meezit (droog en niet te veel wind), bestaat zeker ook de kans dat we enkele exemplaren in het laatste schemerlicht in het vizier krijgen. Met wat geluk treffen we nog enkele andere schemer- en nachtdieren.

  PS. Zondag werden er tijdens de voorbereiding 6 (!) zingende nachtzwaluwen waargenomen, sommigen dichtbij te zien. Daarnaast ook nog jagende boomvalk, roepende bosuil en juv. ransuil (ja, die van de rode lijst NL)

  Voor deze bijzondere excursie vervangt Luc Van Schoor, onze eigenste ARDEA vogelgids, Ignace Ledegen van het Grenspark die onbeschikbaar was op deze avond.

  Afspraak: vertrek met eigen wagens (kostendelend vervoer!) om 19.30 u. aan 't Spant op de Boomsesteenweg te Wilrijk. Het einde is voorzien omstreeks 23.45 u. ter plaatse. De te wandelen afstand bedraagt ongeveer 6 km. Contacteer bij slechte weersvoorspellingen best op voorhand de gids of leiding om na te gaan of de tocht wel door gaat.

  Mee te brengen: verrekijker, fototoestel, aangepaste kledij en muggenmelk.

  Zo 9 juli: Vlinderwandeling in Middelheimpark

  Gidsen: Wim Mertens en Toon Verbruggen
  Inschrijven bij Ria Thys

  Ook verzot op vlinders? Kom dan naar het Middelheimpark en ontdek verschillende soorten dagvlinders. Dagpauwoog, atalanta, bont zandoogje... Het zijn maar enkele soorten die tussen de beelden in het park rond fladderen.

  Icarusblauwtje
  Foto: Toon Verbruggen

  Samen met Wim en Toon loop je langs de wilde stukjes van het park en ga je op zoek naar dagvlinders. Of je alle soorten gaat zien, kunnen we niet garanderen. Maar wel verwondering en ontspanning!

  Deze wandelingen kaderen in de samenwerking tussen het Middelheimmuseum en Natuurpunt: een samenwerking die al zeker een volledig jaar zal lopen. Meer over deze samenwerking in het komende Polder.blad.

  Praktisch:
  Afspraak aan het kasteel (onthaal/shop), Middelheimlaan 6, 2020 Antwerpen
  De wandeling is gratis, maar inschrijven is nodig.
  Stuur een mail naar ria.thys@telenet.be of telefoneer naar 0476/33 79 36.
  Maximum 25 deelnemers per gids. Einde om 16 u.
  Opgelet! Bij regenweer of felle wind gaat de wandeling niet door. Dan houden vlinders zich verscholen.

  Laatste kans: sponsors gezocht voor ons team Nello en Patrasche

  Koen - Wim - Raf - Marnix - Luk

  Wel heel spannend voor onze sponsoractie!
  Gisteren stonden we terug op de eerste plaats. Maar het is haasje-over spelen. Vandaag zijn we weer tweede!
  Help ons de eerste plaats behalen! Je kan tot vrijdagavond nog een gift doen.

  Ga naar de teampagina. Moedig de ploeg aan en steun hen met een gulle gift. Klein of groot, alles is welkom

  Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  19 | 06 | 2017

  Provincie Antwerpen lanceert ‘De Grote Fietsenquête’
  Grootschalig onderzoek naar recreatief én functioneel fietsen in de provincie Antwerpen

  Wie fietst langs het knooppuntennetwerk in onze provincie? Hoe evalueert de fietser de recreatieve en functionele routes? Wat is aantrekkelijk? Wat kan beter? De provincie Antwerpen organiseert De Grote Fietsenquête om het fietsbeleid beter te kunnen afstemmen op de fietsers. Gedeputeerden Luk Lemmens en Bruno Peeters deelden de voorbije dagen flyers uit op twee populaire locaties om fietsers te overtuigen de enquête in te vullen.

  De provincie Antwerpen is niet aan haar proefstuk toe met deze enquête. De dienst mobiliteit peilde in 2013 al bij de fietsers op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen naar de ervaringen. Toerisme Provincie Antwerpen onderzocht in 2002, 2007 en 2012 de economische impact van het fietstoerisme in de provincie. Door de vele raakpunten tussen functioneel fietsen en het vrijetijdsfietsen organiseert de provincie Antwerpen voor het eerst een grootschalig onderzoek vanuit de beide invalshoeken.

   

  De provincie Antwerpen wil weten wie kiest voor de fiets, wanneer, waarom en hoe ze dat doen. Het fietsonderzoek biedt fietsers een unieke kans om direct invloed uit te oefenen op het provinciale fietsbeleid. Zo willen we beter ontdekken wie de fietsers in onze provincie zijn en hoe we ons beleid beter op hen kunnen afstemmen. Naast vragen over de kwaliteit van fietspaden en het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer, onderzoeken we via de activiteiten en de bestedingen van de recreatieve fietser ook de economische impact van het fietstoerisme”, vertelt Luk Lemmens, gedeputeerde voor mobiliteit bij de provincie Antwerpen.

  Gedeputeerde Luk Lemmens deelde deze ochtend flyers van de Grote Fietsenquête uit. 
  - Copyright: provincie Antwerpen

  Infopanelen, flyeracties, prijzen en een panelgesprek

  Infopanelen en flyeracties op 24 locaties langs toeristische en functionele fietsroutes sporen fietsers aan om deel te nemen aan het onderzoek dat loopt tot en met september 2017.

  Wie de enquête op www.antwerpenfietsprovincie.be invult, maakt bovendien kans op leuke prijzen, waaronder een elektrische fiets en een fietsweekend voor twee personen. Aanvullend peilt onderzoeksbureau IVOX tijdens een panelgesprek bij een representatieve groep Vlamingen naar hun verplaatsingsgedrag. Begin 2018 maakt de provincie Antwerpen de resultaten bekend.

   

  Fietsbeleid voor en door fietsers

   

  De provincie Antwerpen wil de ervaringen en wensen van de fietsers vertalen naar een beter fietsbeleid, dat op zijn beurt zorgt voor nog meer fietsplezier.

  Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters: “Meer dan 1.500 fietsers vulden de enquête al in. Een goed begin, maar we mikken toch nog op enkele duizenden antwoorden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Het advies helpt ons om goede keuzes te maken in ons fietsbeleid. Welke types fietser onderscheiden we anno 2017 en wat zijn hun specifieke wensen? En vooral: hoe kunnen we nog meer inwoners van de provincie Antwerpen op de fiets krijgen?

  PRAKTISCHE INFO

  Fietsers kunnen de enquête invullen op www.antwerpenfietsprovincie.be en dit tot eind september 2017.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor mobiliteit

  Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor toerisme


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saint'Egidio

  Sant'Egidio bereikt vredesakkoord in Centraal-Afrikaanse Republiek

  Na dagen van intense onderhandelingen in Rome hebben de strijdende partijen en de regering van de Centraal-Afrikaanse Republiek vandaag een vredesakkoord ondertekend

  De aankondiging: “In de komende dagen ontmoetingen in Rome om de vrede in Centraal-Afrikaanse Republiek te bevorderen.”

  De president van de Gemeenschap van Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, sprak vanochtend in New York bij de VN-Veiligheidsraad. De uitnodiging was het resultaat van de jarenlange ervaring van Sant’Egidio in de internationale arena op het domein van vredesbemiddeling in verschillende gebieden van de wereld, te beginnen met het vredesakkoord voor Mozambique in oktober 1992.

  Impagliazzo sprak over de benarde situatie van de Centraal-Afrikaanse Republiek en over de mogelijkheden om te komen tot een einde aan de crisis en de spanningen die alleen maar sterker worden in sommige gebieden van het land. Nadat hij het werk van de Gemeenschap voor de bevordering en begeleiding van de democratische verkiezingen in het land uitgelegd had, kondigde de president van Sant’Egidio aan dat in de komende dagen in Rome, dankzij de contacten die al enige tijd bestaan met de verschillende facties in het gebied, een ontmoeting zal plaatsvinden van de vertegenwoordigers van de veertien bestaande gewapende groepen samen met afgezanten van president Touadéra om te praten over ontwapening, reïntegratie van voormalige strijders en de politieke dialoog. Ook aanwezig zal zijn de speciale gezant van de VN-secretaris-generaal voor de Centraal-Afrikaanse Republiek Onanga-Anyanga.

  Het doel is om een “klimaat van vertrouwen” onder de burgers van de Centraal-Afrikaanse Republiek te creëren, overeenkomstig de bekwaamheid van Sant’Egidio, die “neutraal terrein biedt voor dialoog en onderhandelingen.”

   

  De Verenigde Naties, vertegenwoordigd door de onder-secretaris van Politieke Zaken Jeffrey Feltman, tekende vrijdag een samenwerkingsovereenkomst met Sant’Egidio op het gebied van vrede en conflictpreventie, die de rol van de Gemeenschap in de wereld officieel erkent. 

   

  Clicca qui per il testo integrale dell'intervento di Marco Impagliazzo

  Heb geen Nederlandse vertaling

  18 Juin 2017 | ROME, ITALIE

  Le pape François salue les délégations de Centrafrique présentes à Rome avec Sant'Egidio pour rechercher des voies de paix

  Paix, L'Afrique, Pape Français,

   version imprimable

  « J'adresse mes salutations spéciales à la représentation qualifiée de la République centrafricaine et des Nations unies, qui se trouve à Rome ces jours-ci pour une rencontre organisée par la Communauté de Sant’Egidio. Je garde dans mon cœur la visite que j'ai faite en novembre 2015 dans ce pays et je souhaite que, avec l'aide de Dieu et la bonne volonté de tous, soit pleinement relancé et renforcé le processus de paix, condition nécessaire pour le développement » Voir le texte complet

  C'est avec ces mots que le pape François a salué, à la fin de l'Angelus, les représentants centrafricains — tant ceux du gouvernement, représenté par le ministre des affaires étrangères et par le conseiller politique du président de la République que les délégués de treize groupes politiques et militaires ex-seleka et antibalaka, des partis politiques et de l'assemblée nationale — réunis à Rome avec la Communauté de Sant'Egidio et l'envoyé spécial de l'ONU pour la RCA, Parfait Onanga Anyanga, afin de chercher de nouvelles voies de paix pour leur pays. 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!