Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    20-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sant’Egidio

    20 juli 2021

     

    WELK LAND WILLEN WE ZIJN? ALLEEN KUN JE JE NIET REDDEN!
    VERKLARING TGV DAG VAN ROUW EN NATIONALE FEESTDAG 20-21 JULI 2021


    Op deze nationale dag van rouw wil de Gemeenschap van Sant’Egidio haar nabijheid uitdrukken met alle slachtoffers van de ongeziene overstromingen in ons land. Tegelijkertijd verheugen we ons over de hulpverlening en de grote golf van solidariteit die zeer snel op gang kwam.

    Deze dag van rouw, samen met de nationale feestdag van morgen, moet ons doen nadenken over welk land en welke samenleving we willen zijn en welke richting we willen uitgaan in de 21ste eeuw.

    Dit drama vindt plaats temidden van andere tragedies: de grote pandemie die al anderhalf jaar het sociale leven zeer heeft verstoord en ook het drama van vele vluchtelingen en migranten. Hoe verschillend ook, deze uitdagingen waarmee onze samenleving geconfronteerd wordt, vertonen een gelijkaardig patroon. Alle hebben een grensoverschrijdend karakter; alle treffen ze potentieel iedereen, maar de meest kwetsbaren het eerst; en het antwoord op alle drie is te vinden in solidariteit en creatieve innovatie.

    Tegenover de klimaatopwarming, de wereldwijde gezondheidscrisis, de planetaire ongelijkheden op  sociaal-economisch vlak, en de vele oorlogen en crisissituaties, kan ons land niet alleen opereren. Europese en andere internationale samenwerkingsverbanden zijn meer dan ooit op hun plaats om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. 

    De overstromingen troffen iedereen in het rampgebied, maar het meest van al arme en kwetsbare mensen die in slechte huizen wonen en geen reserves hebben. De Coronapandemie trof iedereen, maar het meest van al de ouderen, de mensen met een handicap en alle bewoners van collectieve voorzieningen, waar de dood en het isolement hard hebben toegeslagen. En ieder migratieverhaal is anders, maar dat van de meest kwetsbaren is het meest tragisch. De wanhoopsactie van de mensen zonder papieren in Brussel vestigt de aandacht op de moeilijke situatie van diegenen die geen toekomst mogen opbouwen in ons land en die geen gehoor vinden.

    Het antwoord op al deze uitdagingen kan alleen liggen in meer solidariteit. Als België een land is waar het goed leven is voor velen, heeft dat niet alleen te maken met de collectieve rijkdom en vrijheden die we hier genieten, maar ook met de sterke solidariteitsnetwerken, die we hebben opgebouwd en die ervoor zorgen dat we niemand achterlaten. Het is deze traditie van open staan in de wereld en van solidariteit en creatieve innovatie die we opnieuw moeten uitvinden en actualiseren in deze 21ste eeuw: in de aanpassing aan de veranderende klimatologische omstandigheden, in nieuwe vormen van ouderenzorg, en ook in nieuwe wegen voor legale migraties. Kwetsbare vluchtelingen hebben naast hervestigingsprogramma’s nood aan bijkomende legale routes zoals humanitaire corridors; daarnaast is er nood aan circulaire arbeidsmigratie en hebben ook regularisaties van geïntegreerde mensen zonder papieren een rol te spelen.

    De ecologische crisis, de gezondheidscrisis en de migratiecrisis tonen aan: jezelf kun je nooit alleen redden, een betere toekomst moeten we allen samen bouwen, waarbij we niemand uit het oog verliezen, de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen, en waarbij we de zwaksten onder ons het meest ondersteunen. Voor zo’n land en voor zo’n Europa wil Sant’Egidio zich blijven inzetten.

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Stichting Kempens Landschap


    Gemeente Laakdal

    19 | 07 | 2021
    Ontdek de Merode per fiets
    Vanaf 21 juli ook fietsverhuur op de site van de voormalige stoomzagerij
    Door de inspanningen van het gemeentebestuur van Laakdal en de Stichting Kempens Landschap wordt de voormalige stoomzagerij in Laakdal een bruisende site. Deze parel van industrieel erfgoed wordt omgetoverd tot een toeristische onthaalpoort. Naast de 7 eTuktuks kan je vanaf 21 juli vanuit de stoomzagerij het platteland van de Merode nu ook per fiets verkennen.

    Copyright: Stichting Kempens Landschap

    De oude stoomzagerij van Laakdal
    De 19de eeuwse Stoomzagerij Beyens ligt pal in een woonwijk ten westen van het centrum van de Laakdalse deelgemeente Klein Vorst. Sinds eind jaren zestig is de tijd er blijven stilstaan. Dit industrieel erfgoed werd in 1993 als monument beschermd en in 2001 kocht de gemeente Laakdal de zagerij grotendeels aan. Na een jarenlange leegstand heeft de gemeente het gebouw in eer hersteld en een nieuwe functie gegeven. Om dit proces in goede banen te leiden deed de gemeente beroep op Kempens Landschap. Kathleen Helsen, covoorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde van de provincie Antwerpen licht toe: “Met Kempens Landschap hebben we – vanuit onze expertise met andere erfgoeddossiers – steeds mee geijverd voor een goede oplossing voor de stoomzagerij. Het monument moet niet alleen hersteld maar ook ingebed worden in de ruimere regio van de Zuiderkempen en de Merode. Om dat te bereiken, zal er een belevingscentrum komen en worden er naast onze eTuktuks nu ook fietsen verhuurd. Samen met de gemeente Laakdal en IN-Z, een partner uit de sociale economie die de uitbating op zich neemt, geloven we in deze recreatieve uitbreiding!”

    Verhuur fietsen
    Na de restauratiewerken en de inrichting ervan als verhuurpunt van eTuktuks, worden er nu ook dames- en herenfietsen, kinderfietsen, en elektrische fietsen verhuurd. Je kan ze reeds boeken vanaf woensdag 21 juli. Een ideaal tochtje met familie, vrienden of collega’s. Wie de natuurpracht, erfgoed en stilte van de Merode wil beleven kan zich door het landschap laten leiden met behulp van het fietsknooppuntennetwerk.

    Vakantie in eigen land
    Tine Gielis, burgemeester van Laakdal, is verheugd: “De samenwerking met Kempens Landschap is opnieuw een schot in de roos. Samen realiseren we een zinvolle herbestemming en waardevolle toeristische ontsluiting voor de streek. De coronacrisis heeft ons weer naar buiten, de natuur en de stilte in, gebracht. Een fietstocht is de ideale mogelijkheid om van onze nieuwe vrijheid te profiteren.”

    “Deze fietsen komen als geroepen” zegt Jan De Haes, covoorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde van de provincie Antwerpen. “Ook deze zomer staat in het teken van ‘Vakantie in eigen land’. Naast het wandelen is fietsen een uitgelezen manier om dit te beleven. Onderweg kan je ondertussen weer iets bezoeken of een terrasje doen. Wij zorgen er alvast voor dat de verhuur coronaproof verloopt.”

    Interesse?
    Ook zin om deze zomer het platteland van de Merode te ontdekken en beleven? Op www.merodefietsen.be vind je meer info en kan je meteen een fiets boeken. De verhuur start op woensdag 21 juli.

    Beleidsverantwoordelijken:

    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap
    perscontact: Helke Verdick, M 0484 090 597

    Kathleen Helsen, CD&V, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap
    perscontact: Johny Geerinckx , M 0485 997 297

    Tine Gielis, burgemeester gemeente Laakdal
    M 0477 87 17 94
    E tine.gielis@skynet.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    19 | 07 | 2021

    Provincie Antwerpen stelt haar recreatie- en groendomeinen open voor getroffen jeugdbewegingen


    Naar aanleiding van het noodweer in ons land stelt de Provincie Antwerpen een aantal  provinciale recreatie- en groendomeinen ter beschikking van de getroffen jeugdbewegingen. Het gaat om de recreatiedomeinen Zilvermeer en Lilse Bergen en de groendomeinen Rivierenhof, Vrieselhof, Vrijbroekpark, Averegten, Kasteel d’Ursel en enkele domeinen van Kempens Landschap.

    Vorige week werd ons land net zoals onze buurlanden zwaar getroffen door noodweer. Bij het zien van de ravage die de wateroverlast heeft veroorzaakt in de provincies Luik en Limburg, zijn er talloze solidariteitsbetuigingen op touw gezet voor de slachtoffers.

    Traditiegetrouw organiseren de jeugdbewegingen hun kampen in de getroffen provincies. Vele jongeren keken uit naar hun kamp, wellicht de eerste sinds de start van de pandemie. Onze jeugd, die al zoveel activiteiten en uitstappen heeft moeten missen de afgelopen maanden, wordt nogmaals getroffen door deze extreme watersnood. Sommige kinderen hebben hun kamp zien inkorten, werden geëvacueerd of kregen de melding dat het kamp niet kon doorgaan wegens overstroming.

     

    Onder leiding van gedeputeerde Jan De Haes, N-VA, bekeek het departement Vrije Tijd, waaronder de recreatie- en groendomeinen vallen, hoe ze de jeugdbewegingen op hun terreinen konden helpen.

    Kampeerplaats Zilvermeer - Copyright: Ian Segal

    Alternatieve kampeerplaatsen in de domeinen
    Ondanks de reeds volgeboekte bivakzones en groepskampeerplaatsen in het Zilvermeer en De Lilse Bergen, zochten de betrokken domeinen toch naar mogelijkheden om jeugdbewegingen een plekje te geven.

     

    Voor het Zilvermeer neem je best contact op met Inneke Holtzer 0497 97 70 42

    Adres: Zilvermeerlaan 2 2400 Mol

     

    In de Lilse Bergen is het jeugdkampterrein naast het domein nog vrij van 11 tot 22 augustus. Er is geen water en elektriciteit op het terrein zelf.

    Contact 014 55 79 01 of E-mail: info@lilsebergen.be

    Adres: Strandweg 6, 2275 Lille

     

    De domeinen Kempens Landschap bekijken met pachters welke de mogelijkheden er bestaan.

    Contactpersoon Philippe De Backer: 015 22 82 30

    Ook de groendomeinen stellen weiden en gronden ter beschikking.

    In het Rivierenhof staat het stuk grasland over de zij ingang van het kasteel Sterckshof ter beschikking. De ridders van De Quae Werelt kamperen ook op deze plek. 

    Contactpersoon: Patrick Van Riel 0479438485

    Adres: Turnhoutsebaan 232 2100 Deurne

     

    In het Vrieselhof kan men het weiland aan de Goorstraat ter beschikking stellen.  Er zijn geen faciliteiten zoals water en elektriciteit beschikbaar.

    Contactpersonen: Patrick Van Riel 0479438485

    Adres:Schildesteenweg 95 2520 Ranst

     

    De Averegten heeft 1 ha aan evenementen weide ter beschikking. Er is op de weide geen elektriciteit en geen water aanwezig.

    Contactpersoon: Els Goyvaerts, 0497 23 15 23

    Adres: Langendijk 17, Heist op den Berg

     

    In het Vrijbroekpark is er een perceel van 4000 m² dat een kleine scoutsgroep kan bergen. Het terrein zelf heeft wel geen faciliteiten zoals water en elektriciteit. Het is goed bereikbaar via de Uilmolenweg, maar vrachtwagens worden niet toegelaten op het terrein omwille van de kleiige grond.

    Contactpersoon: domeinwachters 015 45 13 83

    Adres:Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

     

    Kasteel D’Ursel

    Op het grasveld links naast het kasteel is er plaats voor een kamp met maximaal 30 deelnemers. De jongeren kunnen gebruik maken van twee toiletten in het poortgebouw (gelegen op 200 meter afstand). Er zal water ter plekke beschikbaar zijn via een tuinslang.

    Van 30 juli tot en met 15 augustus kunnen ze ook gebruik maken van douches en toiletten in het Laathof, het centrum voor jeugdtoerisme in het park.

    Contactpersoon: Koen De Vlieger, 0486 06 48 08.

    Adres: Wolfgang d'Urselstraat 9, 2880 Bornem

     

    PRAKTISCHE INFO


    Meer info:
    We vragen aan de jeugdbewegingen zelf contact op te nemen met de contactpersoon van het domein van hun keuze en daar verdere afspraken mee te maken.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Provincie Antwerpen

    19 | 07 | 2021

    Provincie Antwerpen stelt haar recreatie- en groendomeinen open voor getroffen jeugdbewegingen


    Naar aanleiding van het noodweer in ons land stelt de Provincie Antwerpen een aantal  provinciale recreatie- en groendomeinen ter beschikking van de getroffen jeugdbewegingen. Het gaat om de recreatiedomeinen Zilvermeer en Lilse Bergen en de groendomeinen Rivierenhof, Vrieselhof, Vrijbroekpark, Averegten, Kasteel d’Ursel en enkele domeinen van Kempens Landschap.

    Vorige week werd ons land net zoals onze buurlanden zwaar getroffen door noodweer. Bij het zien van de ravage die de wateroverlast heeft veroorzaakt in de provincies Luik en Limburg, zijn er talloze solidariteitsbetuigingen op touw gezet voor de slachtoffers.

    Traditiegetrouw organiseren de jeugdbewegingen hun kampen in de getroffen provincies. Vele jongeren keken uit naar hun kamp, wellicht de eerste sinds de start van de pandemie. Onze jeugd, die al zoveel activiteiten en uitstappen heeft moeten missen de afgelopen maanden, wordt nogmaals getroffen door deze extreme watersnood. Sommige kinderen hebben hun kamp zien inkorten, werden geëvacueerd of kregen de melding dat het kamp niet kon doorgaan wegens overstroming.

     

    Onder leiding van gedeputeerde Jan De Haes, N-VA, bekeek het departement Vrije Tijd, waaronder de recreatie- en groendomeinen vallen, hoe ze de jeugdbewegingen op hun terreinen konden helpen.

    Kampeerplaats Zilvermeer - Copyright: Ian Segal

    Alternatieve kampeerplaatsen in de domeinen
    Ondanks de reeds volgeboekte bivakzones en groepskampeerplaatsen in het Zilvermeer en De Lilse Bergen, zochten de betrokken domeinen toch naar mogelijkheden om jeugdbewegingen een plekje te geven.

     

    Voor het Zilvermeer neem je best contact op met Inneke Holtzer 0497 97 70 42

    Adres: Zilvermeerlaan 2 2400 Mol

     

    In de Lilse Bergen is het jeugdkampterrein naast het domein nog vrij van 11 tot 22 augustus. Er is geen water en elektriciteit op het terrein zelf.

    Contact 014 55 79 01 of E-mail: info@lilsebergen.be

    Adres: Strandweg 6, 2275 Lille

     

    De domeinen Kempens Landschap bekijken met pachters welke de mogelijkheden er bestaan.

    Contactpersoon Philippe De Backer: 015 22 82 30

    Ook de groendomeinen stellen weiden en gronden ter beschikking.

    In het Rivierenhof staat het stuk grasland over de zij ingang van het kasteel Sterckshof ter beschikking. De ridders van De Quae Werelt kamperen ook op deze plek. 

    Contactpersoon: Patrick Van Riel 0479438485

    Adres: Turnhoutsebaan 232 2100 Deurne

     

    In het Vrieselhof kan men het weiland aan de Goorstraat ter beschikking stellen.  Er zijn geen faciliteiten zoals water en elektriciteit beschikbaar.

    Contactpersonen: Patrick Van Riel 0479438485

    Adres:Schildesteenweg 95 2520 Ranst

     

    De Averegten heeft 1 ha aan evenementen weide ter beschikking. Er is op de weide geen elektriciteit en geen water aanwezig.

    Contactpersoon: Els Goyvaerts, 0497 23 15 23

    Adres: Langendijk 17, Heist op den Berg

     

    In het Vrijbroekpark is er een perceel van 4000 m² dat een kleine scoutsgroep kan bergen. Het terrein zelf heeft wel geen faciliteiten zoals water en elektriciteit. Het is goed bereikbaar via de Uilmolenweg, maar vrachtwagens worden niet toegelaten op het terrein omwille van de kleiige grond.

    Contactpersoon: domeinwachters 015 45 13 83

    Adres:Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

     

    Kasteel D’Ursel

    Op het grasveld links naast het kasteel is er plaats voor een kamp met maximaal 30 deelnemers. De jongeren kunnen gebruik maken van twee toiletten in het poortgebouw (gelegen op 200 meter afstand). Er zal water ter plekke beschikbaar zijn via een tuinslang.

    Van 30 juli tot en met 15 augustus kunnen ze ook gebruik maken van douches en toiletten in het Laathof, het centrum voor jeugdtoerisme in het park.

    Contactpersoon: Koen De Vlieger, 0486 06 48 08.

    Adres: Wolfgang d'Urselstraat 9, 2880 Bornem

     

    PRAKTISCHE INFO


    Meer info:
    We vragen aan de jeugdbewegingen zelf contact op te nemen met de contactpersoon van het domein van hun keuze en daar verdere afspraken mee te maken.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERCHEM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BREEDBEELD zet kunst op openbare plekken in de kijker

     

    Tijdens de maanden juli en augustus zet Berchem kunst in de openbare ruimte in de kijker. Het district vroeg vier Berchemse kunstenaars wat zij zouden doen om beeldende kunst dichterbij de Berchemnaar te brengen en gaven hen carte blanche. Deze inspirerende werken kan je een hele zomer lang ontdekken tijdens BREEDBEELD in Berchem. 

     

    Fia Cielen

    Fia Cielen maakt tekeningen, sculpturen, installaties en monumentale digitale prints. Een belangrijk terugkerend aspect in haar werk is de metamorfose. Fia Cielen’s werk werd reeds tentoongesteld in het SMAK museum, het Armitage museum in Amsterdam en op internationaal tentoonstellingen in New York, Tokyo, Parijs, Londen en Berlijn. Fia Cielen stak de vlaggenmasten van cultuurcentrum Berchem in een nieuw jasje. Deze zijn de hele zomer lang te bewonderen.

     

    Bart Van Dijck

    Bart Van Dijck is een interdisciplinair kunstenaar wiens praktijk zich richt op het onbekende in de psyche en het collectieve bewustzijn. Bart werkte met een groep jongeren aan een participatief kunstwerk rond rituelen. De hele zomer lang zijn de vruchten hiervan te bewonderen in de bomen van Park Brialmont in Berchem.

     

    Ives Maes

    Ives Maes is een multidisciplinair kunstenaar die werkt en woont in Antwerpen. Ives werkte voor Breedbeeld aan een nieuwe serie gebaseerd op pre-fotografische en camera-obscura paviljoenen en laat er zelfs één verrijzen in Park Brialmont. Je kan het paviljoen bezoeken onder de fietsersbrug in het Brilschanspark, die bevindt zich ter hoogte van de ingang van het park aan de Marcel Auburtinlaan 93.

     

    Alexandra Crouwers

    Alexandra Crouwers is een Nederlandse kunstenaar die al een aantal jaar in Berchem woont en werkt. Al 20 jaar werkt ze vooral met digitale middelen, waarbij haar animaties verwant zijn aan de wereld van science-fiction. Alexandra brengt de hele zomer lang overal in Berchem mysterieuze patronen aan, daarnaast installeerde ze 5 informatieborden in Park Brialmont met QR-codes die leiden naar meer informatie, of juist tot grotere verwarring...

     

    Ontdek het werk van de Academie Berchem

    In juli en augustus kan je ook gaan loeren naar werk van noeste leerlingen van de Academie, en wel in de vensters van de school in de Onze-Lieve-Vrouwstraat én de etalage van TOKO in de Statiestraat 139. Krijg je zelf goesting om aan de slag te gaan? De Academie organiseert op 28 augustus onder meer workshops grafiek, beeldhouwen en schilderkunst op het Kunstenplein en de campus in de Onze-Lieve-Vrouwstraat.

     

    Expo in lokale winkels

    Denisa Teglas is een kunstenaar van 22 jaar met haar eigen atelier in hartje Antwerpen. Tijdens de lockdown wist ze met haar creativiteit geen blijf en de nood om te creëren en exposeren bracht haar aan het denken: “hoe breng ik kunst tot bij de mensen?”. De enige publiek toegankelijke plekken waren de supermarkten en dat bracht haar op een lumineus idee.  Ze vroeg enkele winkels of ze haar werken mocht tentoonstellen tussen de rekken en dit bleek een overweldigend succes. Tijdens BREEDBEELD exposeren 9 kunstenaars in verschillende winkels in Berchem, zo brengt ze beeldende kunst op een toegankelijke manier tot bij de Berchemnaar.

     

    Geïnteresseerden vinden meer uitleg over de kunstenaars, kunstwerken of de activiteiten op www.breedbeeldberchem.be.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    BREEDBEELD zet kunst op openbare plekken in de kijker

     

    Tijdens de maanden juli en augustus zet Berchem kunst in de openbare ruimte in de kijker. Het district vroeg vier Berchemse kunstenaars wat zij zouden doen om beeldende kunst dichterbij de Berchemnaar te brengen en gaven hen carte blanche. Deze inspirerende werken kan je een hele zomer lang ontdekken tijdens BREEDBEELD in Berchem. 

     

    Fia Cielen

    Fia Cielen maakt tekeningen, sculpturen, installaties en monumentale digitale prints. Een belangrijk terugkerend aspect in haar werk is de metamorfose. Fia Cielen’s werk werd reeds tentoongesteld in het SMAK museum, het Armitage museum in Amsterdam en op internationaal tentoonstellingen in New York, Tokyo, Parijs, Londen en Berlijn. Fia Cielen stak de vlaggenmasten van cultuurcentrum Berchem in een nieuw jasje. Deze zijn de hele zomer lang te bewonderen.

     

    Bart Van Dijck

    Bart Van Dijck is een interdisciplinair kunstenaar wiens praktijk zich richt op het onbekende in de psyche en het collectieve bewustzijn. Bart werkte met een groep jongeren aan een participatief kunstwerk rond rituelen. De hele zomer lang zijn de vruchten hiervan te bewonderen in de bomen van Park Brialmont in Berchem.

     

    Ives Maes

    Ives Maes is een multidisciplinair kunstenaar die werkt en woont in Antwerpen. Ives werkte voor Breedbeeld aan een nieuwe serie gebaseerd op pre-fotografische en camera-obscura paviljoenen en laat er zelfs één verrijzen in Park Brialmont. Je kan het paviljoen bezoeken onder de fietsersbrug in het Brilschanspark, die bevindt zich ter hoogte van de ingang van het park aan de Marcel Auburtinlaan 93.

     

    Alexandra Crouwers

    Alexandra Crouwers is een Nederlandse kunstenaar die al een aantal jaar in Berchem woont en werkt. Al 20 jaar werkt ze vooral met digitale middelen, waarbij haar animaties verwant zijn aan de wereld van science-fiction. Alexandra brengt de hele zomer lang overal in Berchem mysterieuze patronen aan, daarnaast installeerde ze 5 informatieborden in Park Brialmont met QR-codes die leiden naar meer informatie, of juist tot grotere verwarring...

     

    Ontdek het werk van de Academie Berchem

    In juli en augustus kan je ook gaan loeren naar werk van noeste leerlingen van de Academie, en wel in de vensters van de school in de Onze-Lieve-Vrouwstraat én de etalage van TOKO in de Statiestraat 139. Krijg je zelf goesting om aan de slag te gaan? De Academie organiseert op 28 augustus onder meer workshops grafiek, beeldhouwen en schilderkunst op het Kunstenplein en de campus in de Onze-Lieve-Vrouwstraat.

     

    Expo in lokale winkels

    Denisa Teglas is een kunstenaar van 22 jaar met haar eigen atelier in hartje Antwerpen. Tijdens de lockdown wist ze met haar creativiteit geen blijf en de nood om te creëren en exposeren bracht haar aan het denken: “hoe breng ik kunst tot bij de mensen?”. De enige publiek toegankelijke plekken waren de supermarkten en dat bracht haar op een lumineus idee.  Ze vroeg enkele winkels of ze haar werken mocht tentoonstellen tussen de rekken en dit bleek een overweldigend succes. Tijdens BREEDBEELD exposeren 9 kunstenaars in verschillende winkels in Berchem, zo brengt ze beeldende kunst op een toegankelijke manier tot bij de Berchemnaar.

     

    Geïnteresseerden vinden meer uitleg over de kunstenaars, kunstwerken of de activiteiten op www.breedbeeldberchem.be.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!