Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    30-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arboretum Kalmthout


    Agendatip
    Arboretum Kalmthout

    Tomatenfestival
    Vrijdag 4 tot en met maandag 7 september 2020 - 10-17 uur, Kalmthout

    Arboretum Kalmthout zwaait de zomer uit met een kleurrijke buitententoonstelling over de tomaat. In deze editie van het tomatenfestival kun je zelfs een Belgisch tintje waarnemen. Niet omwille van de vele rode, gele en zelfs zwarte tomaten, maar door de historisch belangrijke rol die onze eigen tomatentelers hadden, en nog steeds hebben, in de veredeling van deze smakelijke vrucht. Inkomtickets met tijdslot zijn vanaf nu te boeken via de website van het arboretum.

     

    De échte smaak van tomaten

     

    In de loop van decennia zijn vele tomatenrassen hun oorspronkelijke, rijke smaak verloren van zodra ze in het commerciële circuit belandden. Maar dat tij is ondertussen gekeerd. Niet alleen topchefs, maar ook consumenten stellen hoge eisen aan de kwaliteit die op hun bord belandt. Heirloomtomaten bieden een uitweg voor wie op zoek is naar de échte smaak van tomaat. Kies je voor tomaten uit eigen land, dan kom je uit bij klinkende namen als 'Ancienne Belge', 'Belgische Gele' en 'Wilrijkse Schone'. Tijdens het tomatenfestival kun je ruim 300 tomatenrassen bewonderen.

     

    Zadenverkoop van bijzondere tomatenrassen

     

    Moestuinliefhebbers mogen zich in de handen wrijven en zich helemaal laten gaan aan de zadenstand bij de tomatententoonstelling. De tomatenzaden zijn afkomstig uit de eigen zadenbank van Arboretum Kalmthout, die door de vrijwilligers jarenlang uitgebouwd is tot een collectie van ruim 400 verschillende tomatenrassen. Bezoekers kunnen aan de stand praktisch advies en tips krijgen bij de keuze van de juiste rassen voor hun moestuin, serre of vensterbank.

      Bezoekers ontdekken honderden verschillende tomatenrassen, vooral oude heirloom-rassen maar ook de nieuwste creaties uit gespecialiseerde tomatenkwekerijen. (archiefbeeld 2019)
      

     

    Gepassioneerde verzamelaars en professionele (bio-)kwekers leveren een belangrijke bijdrage aan de tentoonstelling, met ruim 300 rassen die je doorgaans niet in de winkel ziet. (archiefbeeld 2019)
       

     

    Coronaproof, zelfde tomaten andere presentatie

     Copyright: Arboretum Kalmthout







    Copyright: Arboretum Kalmthout

    Deze editie van het tomatenfestival is anders dan gebruikelijk. Meest opvallende is de verhuis van de tentoonstelling naar een plek buiten in de tuin. Daar is er veel plaats om afstand te houden en éénrichtingsbezoek te organiseren. 

    Het aantal bezoekers blijft beperkt, iedereen moet vooraf via de website een ticket met tijdslot boeken, ook jaarkaart- en museumpashouders. Om iedereen dit het wil de kans te geven de tomaten te bewonderen, zijn er twee dagen aan het evenement toegevoegd: vrijdag en maandag. Op die manier zijn er meer tijdsloten ter beschikking en blijft het steeds rustig. 

     

    De coronamaatregelen verbieden het aanbieden van proevertjes. Dit jaar zijn er dus géén tomaten te proeven. Ook de kookdemonstraties en groepsbezoeken zijn van het programma geschrapt.

     

    Gespecialiseerde tomatenteelt

    Voor het samenstellen van de tentoonstelling wordt zoals steeds beroep gedaan op gepassioneerde liefhebber-telers en op het gespecialiseerde biobedrijf van Philip Vermeulen, die met hart en ziel topkwaliteit oogst van bijzondere tomatenrassen. Stoffels Tomaten, één van de grotere Belgische onafhankelijke vertegenwoordigers uit het commerciële circuit, zorgt voor heerlijk ongewone tomaten en Belgische klassiekers. Aan de verkoopstand koop je je tomaten om thuis de lekkerste gerechten klaar te maken.

     

    Aan de verkoopstand van Stoffels Tomaten zijn de snoeptomaatjes moeilijk te weerstaan. Foto genomen tijdens de tomatenfestivaleditie van 2019.
       

     

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Vrijdag 4 tot en met maandag 7 september 2020

    • 10.00 – 17.00 uur tentoonstelling en zadenverkoop

    Waar 
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België

    Prijs
    € 8,5 – toegang tot de tuin inbegrepen
    Jaarkaarthouders, Museumpas en kinderen -12 jaar gratis
    tickets met tijdslot te koop via de website: https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=206077&event=88596%20

    Website
    www.arboretumkalmthout.be 

    Social media
    www.facebook.com/arboretumkalmthout
    https://twitter.com/arboretumkalmt @arboretumkalmt #arboretumkalmthout

    Meer info
    Arboretum Kalmthout, T +32(0)3 666 67 41, E info@arboretumkalmthout.be

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen



    Provincie Antwerpen

    27| 08 | 2020

    Ook ASStrid gaat op vakantie
    Toerisme Provincie Antwerpen presenteert 20 autismevriendelijke logies en praktische gids voor logiesuitbaters

    Een autismevriendelijke vakantie? Het kan voortaan in de provincie Antwerpen.

    Na een twintigtal attracties beschikken nu ook twintig logies over een visueel stappenplan, een garantie voor een ontspannend verblijf voor de persoon met autisme en diens reisgenoten.

    De praktische gids ‘ASStrid op vakantie’ stimuleert andere ondernemers om hun logies autismevriendelijk(er) te maken.

    Een nieuwe realisatie in het actieplan ‘Drempelvrij Toerisme’ van Toerisme Provincie Antwerpen.  

    Gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes: “Met de lancering van autismevriendelijke attracties zorgden we twee jaar geleden voor een primeur in Vlaanderen. Bij vakantie hoort uiteraard ook een fijne slaapplek. Daarom riep Toerisme Provincie Antwerpen vorig jaar logiesuitbaters op om mee te werken aan het project ‘Autismevriendelijk logeren’.”

    Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen

    Minder stress, meer plezier

    Twintig logies in de provincie Antwerpen lieten zich screenen door experte Sien Depoortere van Toerisme voor Autisme. Dat resulteerde telkens in een visueel stappenplan. Elk plan zoomt in op de heen-en terugreis, het onthaal, de kamers en de activiteiten in en rond het logies. Kleurenfoto’s, kaartjes, pictogrammen en korte beschrijvingen zorgen voor meer verduidelijking.

    Het stappenplan reduceert stress en biedt een handige houvast voor, tijdens en na de trip. Niet alleen voor de gast met autisme maar ook voor diens reisgenoten.

    Daarbovenop bieden sommige logeerplekken extra service aan, zoals prikkelarme ruimtes of attributen die je helpen ontspannen tijdens je verblijf.

    Gids voor logiesuitbaters

    De vakantieganger kiest uit een breed en gevarieerd aanbod. Bij de deelnemende logies zijn alle toeristische bestemmingen (Kempen, Scheldeland, Antwerpen, Mechelen en Zuidrand) en alle logeerformules (van hostel en jeugdherberg over campings tot B&B, vakantiewoning of hotel) vertegenwoordigd.

    Dat aanbod zal ongetwijfeld verder groeien. Met de gids ‘ASStrid op vakantie. Geef gasten met autisme een warm welkom’ moedigt Toerisme Provincie Antwerpen andere ondernemers aan om hun logies autismevriendelijk(er) te maken. Van kleine ingrepen in de accommodatie tot een doordachte communicatie: de handleiding bevat tientallen - vaak verrassend eenvoudige - tips voor een gastvrij onthaal. Wie de tips ‘ASS+’ in de praktijk brengt, maakt ASStrid helemaal happy…

    Blijvend engagement

    De combinatie van attracties en logies maakt voortaan echte autismevriendelijke vakanties mogelijk. Een nieuwe primeur voor Vlaanderen!

    Toerisme Provincie Antwerpen realiseert daarmee ook een van de doelstellingen uit haar actieplan ‘Drempelvrij Toerisme’.

    Gedeputeerde Jan De Haes: “De voorbije maanden drukten ons met de neus op de feiten: de coronacrisis maakt heel wat Vlamingen extra kwetsbaar. Daarom nemen we nieuwe initiatieven die drempels wegwerken en de vakantieparticipatie verhogen. Volgend jaar focussen we op drempelvrije fietsvakanties en zorglogies.” 

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    Autismevriendelijk logies:

    Hampton by Hilton Antwerp Central Station en vakantiewoning Monnikenhoeve in Antwerpen - B&B De Frimethe in Boechout - vakantiewoning Atelier van Antonine in Bornem - Jeugdverblijf Bielebale en vakantiewoning Casa Ametza in Brasschaat - Hotel Roosendaelhof in Geel - vakantiewoning Kalmthoutse Hoeve - vakantiewoning De Drieshoeve, Camping Houtum, Camping Floreal Kempen en Hostel Wadi/De Hoge Rielen in Kasterlee - Camping De Lilse Bergen in Lille - B&B Alegria, Hostel De Zandpoort en Sportverblijf De Nekker in Mechelen - vakantiewoning Kromven in Merksplas - B&B Maarle in Ravels - B&B De Plukboerderij van Schelle - Best Western Plus Turnhout City Hotel - jeugdherberg Boswachtershuis in Westerlo

    (PS: stappenplannen Roosendaelhof, Floreal Kempen en De Lilse Bergen nog in voorbereiding)

    Je downloadt de stappenplannen van de autismevriendelijke logies en attracties op www.provincieantwerpen.be (zoekterm: autismevriendelijke vakanties).

     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen





    27 | 08 | 2020

    Zilvermeer zomerde: Uit ons kot, maar niet té zot.
    Een vakantie in eigen land werd deze zomer voor heel wat landgenoten een feit.

    Dat weerspiegelde zich dan ook op viersterrencamping Zilvermeer.

    Op vakantie gaan en genieten binnen je eigen bubbel.

    Als vakantiemaker benadrukte Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer bij de heropening in juni dat gezondheid en veiligheid voorop staan. Toch kon er mét respect voor de maatregelen en de nodige inspanningen, genoten worden van een dagbezoek of verblijf aan het Molse witte zandstrand.
    Dank aan alle bezoekers die de maatregelen respecteerden.

    Kamperen in eigen land
    De coronacrisis bracht uiteraard gevolgen voor de toeristische sector met zich mee. Het aantal toeristische overnachtingen op de camping daalde met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.
    Toch heeft corona ook een positief effect met zich mee gebracht. De Belg boekte meer vakantie in eigen land en (her)ontdekte de Kempense gastvrijheid. Waar bezoekers annuleerden die niet op vakantie durfden gaan, werd dit ingevuld door klanten die hun buitenlandse reis hebben vervangen door een ‘staycation’. Gasten kozen ervoor in hun bubbel te genieten dichtbij huis.
    De verstrenging van de maatregelen had zeker een effect op de dalende trend van het aantal groepsreservaties in de accommodaties en op de grote kampeerterreinen.

    Onder meer de nieuwe overnachtingsvormen zoals het luxe vlotkamperen en cocoonen gaf gezinnen de kans om in eigen bubbel een unieke beleving van hun bucketlist te schrappen.

     

    45.000 daguitstapjes met oog voor social distancing

    De dagrecreatie werkte met een reservatiesysteem via de webshop waarvoor een maximum capaciteit werd ingesteld. Deze capaciteit werd op de warmere zomerdagen steeds gehaald. Zilvermeer bleef de situatie dagelijks monitoren en deed aanpassingen waar nodig.
    Wat tot slot resulteerde in creativiteit en inzet van zowel personeel als bezoeker.

    Staycation - Copyright: Provincie Anwerpen

    Combinatie van veiligheid, gastvrijheid en kwaliteit
    Vanaf 8 juni pikten we de draad van het gewone leven weer een beetje op.
    Daguitstapjes en vakantie in eigen land kregen weer een plekje op onze kalender.


    “Het zomerseizoen zag er dit jaar wat anders uit voor het Zilvermeer, maar toch ging het recreatiedomein de uitdaging niet uit de weg om de veiligheidsmaatregelen te verzoenen met het vakantiegevoel”, aldus gedeputeerde Jan De Haes.
    Aanpassingen waren nodig om bezoekers maximaal te spreiden.

    We kijken positief terug. Dankzij de inzet van alle kampeerders en het opvolgen van de Covid-maatregelen bleef een mooie kampeervakantie mogelijk.
    Uiteraard was het anders dan gewoonlijk, maar de vakantiesfeer zat er voor alle dagjestoeristen en kampeerders toch in. Het is gelukt een aangepast recreatieaanbod te garanderen, zonder COVID verspreiding.

     

    “Het is geweldig om te ervaren hoe medewerkers én gasten zich willen inspannen om het  Zilvermeer een veilige en fijne vakantiebestemming te laten zijn”, vertelt Ineke Holtzer, waarnemend directeur Zilvermeer.

    Ook voor de toekomst en het najaar liggen er tal van plannen klaar om een kwalitatief, toegankelijk en veilig aanbod te garanderen.

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

    Meer info:
    www.zilvermeer.be

       






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stad antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    27 | 08 | 20

     

    Programma bekend voor tweede editie van DAKkan, ‘het hoogste festival van ’t stad’

     

    Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september 2020 organiseert de stad Antwerpen de tweede editie van het dakenfestival DAKkan. Geïnteresseerden kunnen dat weekend een 35-tal daken van zowel publieke als private eigenaars ontdekken. Op vrijdag is er een kennisluik voor professionelen, op zaterdag en zondag zijn er inspirerende dakbezoeken en boeiende culturele activiteiten. De ticketverkoop voor de tweede editie van DAKkan gaat vanaf 1 september van start via www.DAKkan.be.

     

    DAKkan, het hoogste festival van Antwerpen

    Antwerpen telt 3000 voetbalvelden of 1,5 miljoen vierkante meter aan onbenutte platte daken. In tijden van klimaatopwarming bieden ze nieuwe opportuniteiten. Ook tijdens de coronacrisis ontdekten heel wat Antwerpenaars de meerwaarde van een groene buitenruimte op het dak. Wereldwijd gaan steden aan de slag met hun daken omdat ze bijdragen tot klimaatrobuustheid (vergroening, wateropvang, alternatieve energie of voedselproductie), of omdat ze nieuwe kwalitatieve publieke ruimte bieden aan een stijgende bevolking.

     

    Antwerpen blijft daarbij niet achter en onderzoekt ook de mogelijkheden. Om dit alles in de kijker te zetten vindt voor de tweede keer het dakenfestival DAKkan plaats op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september. Voor de realisatie van ‘het hoogste festival van ’t stad’ werken de districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Hoboken, Merksem en Wilrijk samen met het EcoHuis en tal van partners.

     

    Schepen voor leefmilieu Tom Meeuws: “Het DAKkan festival kan niet op een beter moment plaatsvinden. Heel wat Antwerpenaars hebben de afgelopen maanden eigen groene buitenruimte gemist. Velen gingen op zoek naar creatieve oplossingen, maar wisten niet goed naar waar te kijken. Duizenden Antwerpse daken zijn vandaag letterlijk braakliggend terrein en hebben een ongelofelijk groen potentieel. Kleine slimme ingrepen kunnen soms al een wereld van verschil maken. Laat deze editie daarom extra inspirerend zijn!”

     

    Programma en tickets

    Het driedaagse festival DAKkan pakt uit met een uitgebreid en veilig programma. Op ongeveer 35 daken kunnen bezoekers coronaproof genieten van ongeziene skylines en vergezichten. Op grote hoogtes kunnen ze een brede waaier aan cultuur beleven. Het programma biedt een mix van betalende en gratis activiteiten, voor jong en oud. De meeste activiteiten zijn op reservatie, sommige zijn vrij toegankelijk. De online-ticketverkoop voor betalende en te reserveren activiteiten start op 1 september.

     

    Een greep uit het aanbod: groendakbezoeken, theater van Johan Petit, Pianomarathon, een luisterperformance van Maud Vanhauwaert, muziek van Thomas de Prins en orkest, MC battle met stadsdichter Seckou, hedendaagse dans, gegidste tours, optreden van Virago vrouwenorkest, cocktailbars, kinderworkshops, kindertheater, brunch, workshops voor volwassenen, migratieverhalen …

     

    “De Covid-19 pandemie zorgde ervoor dat heel wat kunstenaars hun podiumkansen de laatste maanden in rook zagen opgaan. Ook onze inwoners konden lang niet genieten van het prachtige aanbod dat Antwerpen rijk is. Met dit stadsfestival gebruiken we de vaak onbenutte oppervlaktes om cultuur opnieuw dicht bij onze inwoners te brengen. In de openlucht en met een prachtig uitzicht kunnen onze inwoners op een veilige manier opnieuw samen genieten van theater, concerten, kinderactiviteiten of andere culturele initiatieven”, verduidelijkt schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud.

     

    Het volledige programma en ticketverkoop zijn terug te vinden op www.DAKkan.be. Er zijn steeds wijzigingen mogelijk omwille van eventuele nieuwe coronamaatregelen.

     

    Vrijdag: kennisdag voor professionals

    Tijdens DAKkan is er op vrijdagmiddag de jaarlijkse kennisdag klimaatrobuuste daken voor professionals, beleidsmakers en ondernemers uit de groensector. Daken hebben een enorm potentieel om de stad klimaatrobuust en toekomstbestendig te maken. Zo kunnen ze aangewend worden voor vergroening, slimme watersystemen, zonnepanelen, of een combinatie hiervan. Door dit op grotere schaal te voorzien in de stad, kan er gewerkt worden aan overstromingsveiligheid, hittecomfort of droogte. De voorbije twee jaar werd in Antwerpen een Stadslab2050-traject opgezet om nieuwe kennis op te bouwen op maat van diverse types gebouwen.

     

    Voorbeeldcases, zoals het gloednieuwe klimaatrobuuste dak van basis- en secundaire school Hibernia, worden uitgebreid besproken tijdens de kennisdag. Verder bezoeken de deelnemers interessante groendaken in de stad. Ook deelt Laura Gatti, huisarboriste van Stefano Boeri, haar ervaring met het ambitieus beplanten van daken en gevels op gebouwen en toont ze aan hoe ze die ervaring voor het Antwerpse Palazzo Verde op Nieuw Zuid aanwendt.

     

    Zaterdag: buiten de Leien het dak op

    Op zaterdag stellen alvast volgende locaties verspreid over zeven districten hun daken open:

    • Antwerpen: Bib Elsschot (Linkeroever), Torens Kielpark, Venezuelatorens Luchtbal;
    • Berchem: basisschool De kRing;
    • Borgerhout: districtshuis Borgerhout, EcoHuis, Mundo-a, Scoutshuis, Trix;
    • Deurne: Arena sporthal, Fedasil opvangcentrum, Werkhuizen MIN;
    • Hoboken: Blikfabriek;
    • Merksem: bedrijfspand Deurnesebaan;
    • Wilrijk: Campus Middelheim.

     

    Zondag: binnen de Leien het dak op

    Op zondag zijn minstens volgende locaties in de Antwerpse binnenstad aan de beurt: AP Hogeschool, Beweging.net, De Waterpoort, hetpaleis, Hibernia middelbare school, Jeugdherberg Pulcinella, Keymusic, Kinderdagverblijf Bobijn, M HKA, MAS, Opera Ballet Vlaanderen, PAKT, Red Star Line Museum, SD Worx, Stadsschouwburg, Thomas More Campus Sint-Andries, Tomorrowland hoofdkwartier, Universiteit Antwerpen Campus Meerminne, Watt-toren en Woonzorgcentrum Essenhof.

     

    “District Antwerpen staat in voor de helft van het culturele en artistieke DAKkan-programma: op zondag kunnen mensen genieten van topacts op verrassende locaties binnen de Leien. Hierdoor kunnen we enerzijds de noodlijdende cultuursector speelkansen bieden, en anderzijds de architecturale en ruimtelijke gelaagdheid van ons district in de kijker zetten”, vertelt districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen.

     

    Op zondag 20 september is de binnenstad trouwens autovrij tussen 10 en 18 uur. Het ideale moment om te voet, per fiets of met het openbaar vervoer de opengestelde daken binnen de Leien te ontdekken.

     

    Coronaproof festival in de openlucht

    Het driedaagse festival DAKkan is een locatieproject waarvan alle activiteiten plaatsvinden in de openlucht. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen ouder dan twaalf jaar. Voor zowel voorstellingen op reservatie als vrij toegankelijke bezoeken dienen contactformulieren te worden ingevuld. Op elke deelnemende locatie zijn geldispensers ter beschikking.

     

    Europees netwerk

    De stad Antwerpen maakt met onder andere het DAKkan-festival voor vier jaar deel uit van het R-EU-FTOP, European Creative Rooftop network. R-EU-FTOP stelt als doel stadsdaken meer in te zetten voor cultureel, sociaal en klimaatrobuust gebruik. Tot dit netwerk behoren ook Amsterdam, Barcelona, Belfast, Chemnitz, Faro, Gotenborg, Nicosia en Rotterdam.

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen




    27 | 08 | 2020

    Deputatie steunt Antwerpse ondernemers met opvallende #tuurlijkda campagne

    Deputatie provincie Antwerpen werkt samen met UNIZO Provincie Antwerpen, NSZ, Horeca Vlaanderen, AHA, Comeos en Toerisme Provincie Antwerpen aan positieve economische beeldvorming.

    De deputatie van de provincie Antwerpen blijft bezorgd over de sociaal-economische gevolgen die de extra coronamaatregelen in de provincie veroorzaken. De zwaar getroffen ondernemers in de horeca en de toeristische sector, én onze winkeliers krijgen een duwtje in de rug met deze campagne.

     

    De gezondheid en veiligheid van alle inwoners blijven belangrijk. Maar ook de economische gezondheid van bedrijven mag niet uit het oog verloren worden. Met de campagne #tuurlijkda moedigt de deputatie de inwoners en bezoekers aan om te genieten waar het kan. Een pintje drinken op café, op restaurant gaan met 1,5 meter afstand of in een hotel op beide oren slapen? #tuurlijkda, het kan nog allemaal. De sociale mediacampagne loopt 6 weken en is een samenwerking met UNIZOProvincie Antwerpen (Unie van Zelfstandige Ondernemers), NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen), Horeca Vlaanderen (beroepsfederatie van café- en restauranthouders en hoteliers), AHA (Antwerp Hotel Association), Comeos (Belgische federatie van de handel en diensten) en Toerisme Provincie Antwerpen (de provinciale reisbestemmingsorganisatie voor o.a. Kempen en Scheldeland).

    “De strenge coronamaatregelen in de provincie maakten het heel lastig voor de handelaars en voor de HORECA. Er was dringend nood aan een positieve campagne om de imagoschade op te halen. Met deze #tuurlijkda campagne proberen we ook mensen van buiten de provincie terug naar hier te halen om zich te ontspannen.” vertelt gedeputeerde Luk Lemmens, woordvoerder van de deputatie.

     

     

     

    De Antwerpse deputatie overlegde ook met de Vlaamse Regering. Samen bespraken ze de economische impact voor de provincie Antwerpen. De deputatie is alvast tevreden dat de Vlaamse regering is ingegaan op de vraag om de steunmaatregelen te versterken en te verlengen tot eind 2020. Zo krijgen alle getroffen bedrijven meer ademruimte.

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Namens de voltallige deputatie:

    Luk Lemmens, N-VA

    Kathleen Helsen, CD&V

    Jan De Haes, N-VA

    Ludwig Caluwé, CD&V

     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

       


    Provincie Antwerpen

    28 | 8 | 2020

    Gevonden: de kleurrijkste (na)zomerwandeling
    Toerisme Provincie Antwerpen vernieuwt wandelnetwerk en wandelkaart Kempense Heide

    Purperen heidebloempjes? Natuurlijk! Maar ook kasteelparken, loopgraven en échte stilte.

    Na een update door Toerisme Provincie Antwerpen charmeert wandelnetwerk Kempense Heide meer dan ooit. Daarvoor zorgen nieuwe trajecten in Brasschaat, Brecht, Essen en Stabroek en extra aandacht voor heidenatuur. De gloednieuwe wandelkaart biedt een volledig overzicht, inclusief suggestielussen.

    En goed om weten: in de (na)zomer oogt Grenspark Kalmthoutse Heide extra mooi…

    Copyright: Mie De Backer voor Toerisme Provincie Antwerpen

    Paars en groen

    Idyllische plaatjes te over in Grenspark Kalmthoutse Heide, één van de meest tot de verbeelding sprekende Kempense landschappen. Naast heide ontdek je er uitgestrekte vennen, imposante zandduinen, grazende schapen en een driesterrenstiltegebied. Mooi om naar te kijken maar vooral plezant om te voet te verkennen. Zeker als je de nieuwe uitkijktoren bij het Stappersven beklimt. Vooraf een dierenkoffer met spelletjes oppikt bij De Vroente. En een lekkere lunch - inclusief geheime code! - bestelt bij de Piknikfabrik.

    Wandelnetwerk Kempense Heide telt meer fraaie heidegebieden (PS: let op het paarse bloempje op de kaart). Op het einde van de zomer kleuren die dieppurper. Daarnaast ook veel groen op je wandeling: van het Klein Schietveld - inderdaad een voormalig militair oefenterrein - tot de Antitankgracht, het langste beschermde landschap van Vlaanderen.

    Wandelplezier op maat

    Verder veel variatie op dit netwerk. Het ene moment doorkruis je kasteelparken vol eindeloze dreven en sfeervolle hoekjes. Elders bots je op forten, bunkers en zelfs loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog.

    Onderweg geniet je van fijne extraatjes, zoals een wereldberoemde bomentuin, ijsjes van superverse hoevemelk of originele cadeautjes in een abdijwinkel.

    Benieuwd? De drie suggestielussen (in Kalmthout, in Brasschaat en een grensoverschrijdende route vanuit Stabroek) vormen evenveel aanraders.

    Gedeputeerde voor toerisme Jan De Haes: “Van een wandeling met je familiebubbel op zondagnamiddag tot een uitdagende trip voor de geoefende wandelaar: het netwerk Kempense Heide serveert wandelplezier op maat van elke stapper. En dat allemaal in een aantrekkelijk en vooral kleurrijk decor.”

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    Wandelnetwerk Kempense Heide (575 km) strekt zich uit over de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel.

    De trajecten sluiten naadloos aan op die van de netwerken Kempense Kolonies  en Kempense Hoven (B) en Brabantse Wal en Baronie Biesbosch (NL).

    De rood-witte borden met knooppuntennummers houden je op het juiste pad.

     

    De vernieuwde kaart van wandelnetwerk Kempense Heide (8 euro) is te koop bij de toeristische infokantoren bovenvermelde gemeenten.

    Je bestelt ze online op www.kempen.be.

    Op dezelfde website vind je ook extra wandelinfo en logeertips.

     

    Gedetailleerd overzicht van de trajectwijzigingen op www.routedokter.be.

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme
    Perscontact: Helke Verdick
    T 03 240 58 95, M 0484 09 05 97
    E helke.verdick@provincieantwerpen.be


       

     

     

     

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borgerhout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    28 | 08 | 20

     

    Officiële heropening recyclagepark Borgerhout

     

    De pers is welkom op vrijdag 4 september om 13 uur, op het nieuwe recyclagepark van Borgerhout, Noordersingel, 2140 Borgerhout. Dan vindt de officiële opening plaats in aanwezigheid van schepen voor stads- en buurtonderhoud Fons Duchateau, schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud en districtsschepen van Borgerhout Luc Moerkerke. Ook wordt het nieuwe stadsgedicht van stadsdichter Seckou voorgesteld. We vragen u om de social distancing te respecteren en naargelang de omstandigheden een mondmasker te dragen.

     

     

    Verantwoordelijken: Fons Duchateau, schepen voor stads- en buurtonderhoud en voorzitter AG VESPA - Nabilla Ait Daoud, schepen voor cultuur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!