NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  22-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ten Zuiden Van Het Zuid

  22-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ten Zuiden van het Zuid...

  Ten Zuiden van het Zuid eindigt met de paraplu…

   

  De immer enthousiaste Kurt Van Eeghem wist de toehoorders een boeiende avond voor te schotelen…

   

  En of Karl Eriksson nu voor of achter de spoorweg woont : ‘Het hangt er vanaf aan welke kant je staat…’

   

  Ten Zuiden van het Zuid, een gratis lichtklassiek concert in het park


  Zaterdag 21 mei om 20 uur kon iedereen genieten van het gratis concert Ten Zuiden van het Zuid in park Sorghvliedt in Hoboken.

   

  Op 21 mei organiseerde het district Hoboken opnieuw Ten Zuiden van het Zuid. Casco Phil kwam met veertig strijkers en blazers naar park Sorghvliedt voor het lichtklassieke concert.Presentator Kurt Van Eeghem nodigt zijn muzikale vrienden uit: banjospeler Karl Eriksson van The Broken Circle Bluegrass Band, fagottist Bert Helsen en zangeres Iris van Straten.

   

  Kurt Van Eeghem: “Het thema van de avond is 'optimisme’. Dat is nodig in deze tijden. Liefdesverklaringen, serenades, vrolijke muziek en als afsluiter ‘Always Look on the Bright Side of Life’. Kijk naar de goede kant van het leven. Na vorige editie, nu twee jaar terug, kwamen mensen me bedanken op de markt voor hun ‘kippenvelmoment’. Daarvoor doe ik het!”

   

  Voor sfeerbeelden : heel even geduld tot maandag - kom dan nog eens langs door op de 'link' te klikken...


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  De Schorre

  Provincie Antwerpen

  Tandartsen strikken Milk Inc. voor het goede doel
  4 juni 2016, 15.00 uur – 1.00 uur, De Schorre

  Het geluid van de boormachine bij de tandarts geeft je misschien kippenvel, maar in de Filipijnen klinkt het als muziek in de oren. De VZW Dental Seminars & Missions trekt al een paar jaar naar de Filipijnen en wil er nu een dentaal hospitaal opbouwen. Daarom organiseert het op 4 juni het muziekfestival Dental Mission @ De Schorre. Niemand minder dan Milk Inc. sluit de benefiet af!

  Een groep tandartsen trekt onder de naam ‘VZW Dental Seminars & Missions’  al een paar jaar als vrijwilligers naar de Filipijnen om daar de nodige tandheelkundige bijstand te verlenen. En dit is ook broodnodig, aangezien er veel regio’s zijn waar de bevolking dit niet kan betalen. Met de volgende missie willen ze de hulpverlening naar een duurzamer niveau tillen. Ze willen namelijk een dentaal hospitaal bouwen op het eiland Talicud. Om dit te financieren organiseren ze op 4 juni het muziekfestival Dental Mission @ De Schorre. Met een indrukwekkende affiche nemen ze je mee op sleeptouw om er een fantastische dag van te maken.

  Indrukwekkende line-up


  Wie denkt om op het zoveelste festivalletje te stuiten, heeft het mis. Er is nl. een indrukwekkende line-up samengebracht. Om 15.00 uur bijt Nunki de spits af. Met hun warme, elektronisch getinte muziek doet deze band een beetje denken aan Björk. ‘De zingende tandarts’ Inge Stassen, die de ‘Dental Mission song’ inzong, komt haar zangtalent eveneens tonen. Crazy Sir-G zorgt op zijn beurt dan weer voor de nodige gekheid en vrolijke beats. Maar grote blikvanger is uiteraard Milk Inc. Dit dance duo heeft zich al meermaals bewezen, en zal ook deze keer alles van zichzelf geven. Meezingen (of brullen) is uiteraard toegestaan. De volledige line-up vind je op www.dentalmission.be.

  De VZW Dental Seminars & Missions trekt al een paar jaar naar de Filipijnen en wil er nu een dentaal hospitaal opbouwen - Copyright: vzw Dental Seminars & Missions

  15.000 patiënten

  De groep tandartsen is erg gedreven. Ze organiseerden al drie missies en behandelden in totaal bijna 15.000 patiënten. De jongste editie telde 51 tandartsen, en verschillende logistieke ondersteuners. Samen zetten zij -naast de acute behandelingen- grootschalige sensibilisatiecampagnes over tandpreventie op. Gezien de erbarmelijke toestand in de Filipijnen zijn deze acties onontbeerlijk.

   

  Voorzitter en tandarts Rik Claes: “Op het eiland Talicud is er geen tandarts en de levensstandaard is er erg pover. Alle mensen op dit eiland een gezonde en stralende glimlach bezorgen is dan ook onze droom. Met het dentaal hospitaal willen we niet alleen een breed opgezette tandartsenpraktijk opzetten, maar ook studenten ondersteunen die hun studies niet kunnen betalen en later in ruil voor onze steun vrijwilligerswerk zullen doen op Talicud. Op die manier zal ons project ook gedragen worden door de mensen van daar en op termijn helemaal aan hen overgelaten kunnen worden.”

   

  Early birds

   

  Draag jij ook je steentje bij? Koop dan snel je ticket via www.dentalmission.be. Dental Mission @ De Schorre gaat door op 4 juni 2016 in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en begint om 15.00 uur. ticket 20 euro in voorverkoop. Aan de kassa betaal je 25 euro. Je kan het project ook steunen door een VIP-arrangement te kopen (200 euro). In een luxe tent beleef je dan de concerten van dichtbij met o.a. een walking dinner en gin- & champagnebar. Voor bedrijven zijn er speciale sponsorformules uitgewerkt.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  zaterdag 4 juni 2016

  15.00 uur – 1.00 uur


  Waar:
  Provinciaal Recreatiedomein De Schorre

  Schommelei 1 | 2850 Boom

   

   

  Sociale media:
  Dental Mission
  Dentalmission@deschorre


  Meer info:

  www.dentalmission.be

  Onthaalbalie De Schorre: onthaal@deschorre.be, T 03 880 76 00

  www.deschorre.be


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Wat zit er deze week in je pakket?
  19 mei (week 20)


  De lente brengt niet alleen frisse, knapperige groenten, maar ook heel jonge groenten, die extra veel smaak hebben. Bovendien kan je ze helemaal opeten, want ook hun loof is licht verteerbaar en smaakvol. Zo kan je deze week aan de slag met de jonge rode bietjes van boer Godfried van Wijngaardhof uit Westmalle.

  Ze zijn lekker zoet, ze zijn stevig, ze zijn knapperig en ze zijn overheerlijk: de bietjes zijn er weer! Jolien ging ermee aan de slag voor overheerlijke brownies, maar je kan er nog meer mee bereiden! Rode bietjes met loof hebben zoveel troeven dat wij enthousiast in onze handen klapten toen de boer ons zijn aanbod voor deze week bezorgde.
  "Bietjes, ja, in een slaatje met geitenkaas en munt!"
  "Of in een smoothie met sinaasappelsap en gember!"
  "Nee, gebakken in de oven, met wat anijszaad en tijm!"
  Wij kijken alvast reikhalzend uit naar donderdag, wanneer we aan de slag kunnen met die dieprode knolletjes! Uiteraard bezorgen we je dan weer een reeks receptentips zodat je zelf ook naar hartenlust zal kunnen smullen.

  Maar er zit nog veel meer lekkers in het pakket deze week - ontdek het zelf hieronder!

  De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
  - Koolrabi van Wijngaardhof in Westmalle
  - Jonge rode bietjes met loof van Wijngaardhof in Westmalle
  - Selder van Wijngaardhof in Westmalle
  - Eikenbladsla van Wijngaardhof in Westmalle
  - Lente-ui van Wijngaardhof in Westmalle
  - Rucola van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver
  - Radijsjes van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver


  In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit hetzelfde.

  In het kleine groentepakket* zit het volgende:
  - Koolrabi van Wijngaardhof in Westmalle
  - Jonge rode bietjes met loof van Wijngaardhof in Westmalle
  - Romeinse sla van Wijngaardhof in Westmalle
  - Selder van Wijngaardhof in Westmalle
  - Radijsjes van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver


  In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen selder, maar wel rucola van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver.

  Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (19 mei 2016 - week 20). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

  De aardappelen van De Wriemeling zijn te bestellen aan 1,80 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 18 mei 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/. Ook de asperges van Patrick Robeyns uit Schoten zijn nog te bestellen via onze webshop, maar haast je, want op = op!

  Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
  Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.   

  www.stadsboerderijantwerpen.be
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  TalentWerkt@Gravenhof - Jongeren uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel focussen zich op hun talent en maken kennis met potentiële werkgevers


  Woensdag 18 mei nemen laatstejaars uit het middelbaar, jongeren en werkzoekenden tot 25 jaar deel aan TalentWerkt@Gravenhof. De leerlingen ontdekten deze voormiddag welke studiekeuze het beste aansluit bij hun interesses en hoe ze zich beter kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt. Werkzoekenden volgen deze namiddag nog workshops om zich beter te profileren tijdens het solliciteren. Ze praten er met managers van veertien bedrijven met een locatie in het Antwerpse, die hun bedrijf voorstellen en toelichten welke functies bij hen kunnen ingevuld worden.

   

  Jongeren uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel

  “Uit recente werkloosheidscijfers blijkt dat in Wilrijk het aantal niet-werkende werkzoekenden jonger dan 25 jaar het afgelopen jaar met 2,6% gedaald is. In absolute aantallen gaat het echter slechts om 8 jonge werkzoekenden minder. Op het Kiel is het aantal jonge werkzoekenden met 9% gestegen en in Hoboken zelfs met 14,5%.* Daarom richt deze (job- en) talentenbeurs zich tot laatstejaars uit het middelbaar, jongeren en werkzoekenden van 18 tot 25 jaar uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel. Deze jongeren staan immers op het punt een studiekeuze te maken of zijn op zoek naar een job die bij hen past”, licht schepen voor werk Marc Van Peel toe. “Op dit event krijgen ze een beter inzicht in hun talenten en competenties, de basis voor een goeie studiekeuze of de zoektocht naar werk. Bewust worden van wat ze willen en wat ze kunnen, sterkt deze jongeren bij het maken van een keuze of tijdens een sollicitatiegesprek.”

   

  Lokale bedrijven stellen zich voor

  Om studiekeuze en werk voor deze jongeren concreter te maken, werd afgestapt van een klassieke jobbeurs. Veertien bedrijven met een locatie in het Antwerpse (De Lijn, IKEA, VINCI Energies, De Blauwe Hond, Lux Lummen, PromoPlan, HRrail spoorwegen, Stegmann, ISS schoonmaakbedrijf, BPost, Hilaire Van Der Haeghe, Defensie, Sherlock SEO Agency en Lokale Politie Antwerpen) vulden de jobvloer.

   

  “Wij zijn al een tijdje op zoek naar jonge werknemers met een technische achtergrond. We hopen hier werkzoekenden te vinden met dit profiel die in de buurt van onze onderneming wonen. Dit heeft immers een voordeel voor beide partijen”, Fokke Minnesma, De Blauwe Hond.

   

  De invulling van vacatures was echter niet het hoofddoel, wel de toelichting over en de vereiste competenties voor jobs in hun onderneming. De jongeren kunnen de hele dag vlot met werkgevers spreken en vragen stellen over werken in deze bedrijven.

   

  “Wij zijn een familiebedrijf, dus geen grote organisatie en ook niet de bekendste. Technische profielen zijn moeilijk te vinden. Wij willen een beter netwerk uitbouwen met jongeren uit de buurt die techniek interessant vinden, en dat niet alleen voor jobs maar ook als stageplaats. De merken die we verdelen zijn bekend, maar wij willen onszelf ook beter bekendmaken als werkgever en dit sluit helemaal aan bij de opzet van deze job- en talentenbeurs”, Sara Crooymans, Hilaire Van Der Haeghe.

   

  Formaat nodigde scholen in de buurt uit om in de voormiddag met 150 laatstejaars middelbaar de talentenbeurs te bezoeken. VDAB nodigde voor de namiddag 669 werkzoekenden uit voor de talentenbeurs. Dat is het aantal laag- en middengeschoolde werkzoekenden van 18 tot en met 25 jaar uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel dat momenteel ingeschreven is bij VDAB. In de namiddag is de job- en talentenbeurs ook vrij toegankelijk voor alle jongeren uit de buurt, die een studiekeuze willen maken of op zoek zijn naar werk.

   

  “Wij zijn een uitzendbureau dat in regio Zuid-Antwerpen met lokale bedrijven samenwerkt. We zijn voor hen op zoek naar jonge werkzoekenden uit de buurt, want die beschikken nog niet altijd over een wagen en zoeken werk op de lokale arbeidsmarkt. We hebben technische vacatures die perfect aansluiten bij de workshops die hier vandaag gegeven worden”, Tom Maes, Stegmann.

   

  Workshops rond studie- en beroepskeuze en solliciteren

  Laatstejaars uit het middelbaar ontdekten deze voormiddag studie- en knelpuntberoepen in economische sectoren als techniek, chemie en logistiek en internationale handel en kwamen dus te weten dat deze richtingen veel kans op werk bieden. Ze zochten zelf uit welke beroepen bij hen passen en waar ze veel kans maken op werk.

   

  “We moesten meedoen, creatief zijn en flink opletten om zelf uit te zoeken welk beroep we echt willen doen. Daarvoor kregen we verschillende opdrachten. Ze hebben ons wakker geschud om in te zien dat dit belangrijk is”, Kyana Van Tongerloo (18 jaar).

   

  “We hebben heel actief nagedacht over de job waarvoor je wil solliciteren. Je moet je focussen op vacatures die je echt wil doen, waarvoor je gemotiveerd bent, want dan kan je beter jezelf zijn, en trots en fier dat je die job wil doen. Dan ben je ook geloofwaardiger. Ook heb ik bijgeleerd dat ik in mijn cv en brief mijn ervaring en stage zeker moet vermelden, want dat telt mee”, Oumaima Azzouz (19 jaar).

   

  Werkzoekenden volgen ook deze namiddag nog workshops die hen bewust maakten van hun sterke kanten zodat ze ook zelfbewuster kunnen solliciteren.

   

  TalentWerkt@Gravenhof, het resultaat van samenwerking

  Het opzet van deze eerste TalentWerkt@Gravenhof om iets te doen aan de jongerenwerkloosheid in Hoboken, werd uitgewerkt door het district Hoboken in nauwe samenwerking met de stad Antwerpen – Business en Innovatie, VDAB en jongerenorganisatie Formaat.

   

  Het concept van deze (job-) en talentenbeurs, op maat van de jongeren uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel, groeide uit de overtuiging dat het event laagdrempelig moest zijn – iedereen moest heel aanspreekbaar zijn – en vertrekkende vanuit de talenten van de jongeren.

   

  De organisatoren brachten bedrijven en jongeren samen. Lokale bedrijven, die deze jongeren willen ontmoeten, nemen de tijd om ze hun bedrijfsactiviteiten toe te lichten. De workshops zijn gericht op het sterker maken van de jongeren in hun zoektocht naar werk.

   

  Scholen werden aangeschreven om TalentWerkt te bezoeken in de voormiddag, jongeren en werkzoekenden bezoeken de job- en talentenbeurs in de namiddag.

   

  De workshops worden georganiseerd door Talentenstroom, Talentenfabriek, Levanto, Kavka en VDAB; organisaties die werken met jongeren en gespecialiseerd zijn in alternatieve opleidingen en begeleiden naar werk. Formaat en WIJ-partners, lokale organisaties die jongeren intensief begeleiden naar werk zijn ook aanwezig.

   

  “Jongeren kunnen bij ons ervaren wat knelpuntberoepen inhouden. Ze moeten een flenzenconstructie perfect in elkaar steken en dat geeft aan wat een pijpfitter moet doen. Als onderhoudstechnicus leren ze een plan lezen en samenwerken tijdens het monteren van een sleutelopdracht. Voor de job van PLC programmeur is er een oefening waaruit ze kunnen testen of ze logisch en in logaritmes kunnen denken”, Pascale Segers, Talentenfabriek.

   

  “In een bevoorradingsspel moeten de jongeren zowel in de productie als in het logistieke proces telkens keuzes maken in functie van duurzaamheid, tijd en kostprijs. Door deze beslissingen leren ze de logistieke keten kennen. Als planner krijgen ze de opdracht vier havens aan te doen en mogen ze de containers maar één keer laden en lossen; goed leren plannen dus. Daarnaast helpen wij ze met het ontdekken van de competenties, nodig in de verschillende logistieke beroepen in de maritieme sector”, Mieke Coppieters, Talentenstroom.

   

   

  Deze actie maakt deel uit van JongerenAanBod. In Antwerpen bundelen de stad, VDAB, OCMW en het middenveld hun acties tegen jeugdwerkloosheid. Samen informeren, inspireren en begeleiden ze jongeren naar de juiste job. Ze betrekken jongeren en stimuleren hen om zelf innovatief aan de slag te gaan.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

  Ontmoet de ketnethelden Sieg en Maureen op #YouLoveTech op PITO Stabroek
  Zondag 22 mei, van 10 tot 17 uur, Stabroek #YouLoveTech

  14 uur: Bekendmaking winnaars Clics Challenge door Sieg en Mareen

  Met You Love Tech beleef je de opendeurdag van PITO Stabroek helemaal in festivalstijl. Ketnethelden Sieg en Maureen komen langs en maken de winnaar bekend van de Clics Challenge, een wedstrijd die kinderen en jongeren uitdaagt om het voertuig van de toekomst te ontwerpen. Heb je een hart voor dieren? Van geiten melken, roofvogelshow tot doggy dance: op de opendeurdag op zondag 22 mei beleef je het allemaal! Van Elektromechanica tot Landbouw, van Industriële Wetenschappen tot Plant, Dier en Milieu,… Geïnteresseerden vinden op PITO alvast hun ding. Iedereen is welkom in Stabroek van 10 tot 17 uur.

  Creatieve en technisch ingestelde jongeren kijken al lang uit naar de opendeurdag van PITO Stabroek. De provinciale school organiseert samen met Clics en de Ketnethelden Sieg en Maureen een uitvinderswedstrijd. Ze dagen de kinderen uit een voertuig van de toekomst te ontwerpen. Wie wil deelnemen kan zijn of haar voertuig binnenbrengen vanaf woensdag 18 mei van 14 tot 16 uur, zaterdag 21 mei van 10 tot 12 uur en ten laatste op zondag 22 mei van 10 tot 12 uur. Deelnemen kan je individueel of samen met vrienden of klasgenoten.
  Het maakt niet uit of het voertuig kan rijden, vliegen, duiken of zich verplaatsen in de tijd, de jonge bedenkers kunnen volledig hun ding doen. Met deze wedstrijd wil PITO jongeren uitdagen om hun STEM-talenten te ontdekken..

  Tijdens de opendeurdag van PITO Strabroek op 22 mei kiezen Sieg en Maureen vakkundig het knapste ontwerp uit en maken de winnaar om 14 uur bekend. Die krijgt een meet & greet met de twee helden van Ketnet en een verrassingspakket.

  De leerlingen van de Vrije basisschool Sint-Jozef in Kalmthout aan het werk voor de Clics Challenge

  copy richt Provincie Antwerpen

  Een druk programma  

  De leerkrachten en leerlingen van PITO Stabroek zorgen ervoor dat er heel wat te beleven valt tijdens de opendeurdag. Een greep uit het programma: 

  Voel je een echte havenarbeider en bouw in de rol van 'pijpfitter' je eigen waterdichte leiding. Wij brengen buizen, flenzen, bouten en sleutels mee. Jij bevestigt ze correct aan elkaar. Houdt je constructie stand als we een druktest doen?

  Gek op dieren? Op de opendeurdag kom je ze in alle maten en gewichten tegen: van toiletteren van koeien, Natural horsemanship en demo paardrijden, geiten melken, doggy dance en toiletteren van honden tot op de foto gaan met een halsbandparkiet! Er is een stand van levend erfgoed en je kan zelfs een kip kopen!

  Bij de afdeling tuinbouw kan je plantjes en groenten kopen zoals tomatenplantjes. Zo kan je meteen zelf beginnen met je groententuin en je krijgt er tips bij van de leerlingen. Ook de oogst van bio-groenten kan je bewonderen en wie durft kan een hapje met insecten eten.

  #YouLoveTech

  #YouLoveTech is de komende maanden dé slogan om techniek en wetenschap hip te maken bij jongeren. In de sfeer van een festival wil de provincie Antwerpen de komende maanden kinderen en jongeren uit de bol laten gaan met wetenschap en techniek op talloze activiteiten en opendeurdagen. Doel? Ervoor zorgen dat zij met volle goesting kiezen voor een technische studierichting want bedrijven schreeuwen om technisch talent. www.youlovetech.be

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:

  Binnenbrengen ontwerpen voor Clics Challenge:
  Woensdag 18 mei van 14 tot 16 uur, zaterdag 21 mei van 10 tot 12 uur, zondag 22 mei van 10 tot 12 uur.

  Opendeurdag: zondag 22 mei 2016, van 10 tot 17 uur

  Prijsuitreiking tijdens opendeurdag
  14 uur: Prijsuitreiking Clics Challenge met Sieg en Maureen en gedeputeerde Inga Verhaert

  Waar:
  PITO Stabroek , Laageind 19, Stabroek

  Website:
  http://www.youlovetech.be/home/scholen/pito/opendeurdag/
  Clics Challenge (filmpje)
  Ontdek hier alle richtingen op PITO Stabroek (filmpje)

  Social media:
  Evenementspagina Facebook
  Facebookpagina PITO Stabroek

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sant'egidio

  2016

  OUD OF THE BOX - 10 JAAR SIMEON EN HANNA

  zaterdag 21 mei 2016 14u – 17u

  Antwerpen, Kammenstraat 51

  Weinigen zullen het weten, maar temidden van de hippe winkels van de Antwerpse Kammenstraat, ligt ook het kleinste en fijnste rusthuis van België verscholen.

  In Simeon en Hanna wonen acht vaak hulpbehoevende ouderen samen in een kleinschalige en familiale formule. Ieder beschikt over een eigen kamer, een koppel over een tweepersoonskamer. Woonkamer en  keuken zijn gemeenschappelijk, maar er is extra ruimte om bezoekers te ontvangen. Er is een prachtige binnentuin aan verbonden.

  Het geheim van Simeon en Hanna zit niet zozeer in de infrastructuur. Wel in de sfeer: directeur Filip Wieërs en verpleegster Veronique Wetzels zorgen, geholpen  door enkele professionelen en tientallen vrijwilligers, voor een menselijk en familiaal klimaat. Zoals in ‘Winter in Gloster Huis’, de recente succesvolle roman van de Nederlandse schrijfster Vonne Van der Meer, worden oudere mannen en vrouwen hier extra in de watten gelegd. Uur van opstaan en slapengaan zijn vrij, inspraak in de keuze van het menu is groot. Wie kan en wil, kan zelf een handje helpen in de tuin of in de keuken.

  Ook uniek is het feit dat hier tientallen vrijwilligers gratis een handje komen toesteken. Een kinderhoek zorgt ervoor dat ook de allerkleinsten hier thuis zijn. Velen van de vrijwilligers zijn van uitheemse afkomst. Zo werd Simeon en Hanna niet alleen een brug tussen generaties, maar ook tussen culturen. Het maakt de vreugde in Simeon en Hanna alleen maar groter, zowel voor wie geholpen wordt als voor wie komt helpen.

  Simeon en Hanna bestaat nu tien jaar. Nu zaterdag, 21 mei 2016 staat een feestelijke namiddag op stapel, met als titel ‘Oud of the Box – Uw grijsaards zullen visioenen zien’. Sprekers zijn vice-premier Kris Peeters, die als Vlaams minister-president tien jaar geleden het idee om een kleinschalig en familiaal WZC op te starten, een warm hart toedroeg; de Nederlandse successchrijfster Vonne van der Meer die behartigenswaardige dingen schrijft over de waarde van het leven van hoogbejaarden; Carla Molenberghs, directeur van ‘Huis Perrekes’, een referentie in Vlaanderen voor de omgang met dementerende ouderen en bekend van onder meer het zangkoor ‘De Betties’. En Hilde Kieboom, verantwoordelijke van de Gemeenschap van Sant’Egidio in België en vice-voorzitter van de beweging wereldwijd.

  Sant’Egidio, die Simeon en Hanna runt, wil met dit initiatief aantonen dat een warm, menselijk en betaalbaar alternatief mogelijk is voor de schipbreuk die het leven  van veel ouderen in onze samenleving vaak is, zeker voor wie hulpbehoevend wordt. Solidariteit, vriendschap en gratis inzet maken het verschil.

  De media zijn vriendelijk uitgenodigd om een impressie te geven van dit goed bewaard geheim op deze feestdag van Simeon en Hanna, zeker het kleinste en wellicht ook het fijnste huis voor ouderen van het land.

  Voor meer info: Jan De Volder 0495 79 50 91 of 03 229 04 10

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!