Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    12-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen





    11 | 02 | 2021

    Tot 16% meer vogels en wilde dieren in Antwerpse vogelopvangcentra vorig jaar

     

    Ook tijdens deze winterprik zorgen de twee opvangcentra voor vogels en wilde dieren in de provincie Antwerpen voor dieren die verzwakt en ziek zijn. Vorig jaar verzorgden ze samen meer dan 11.000 vogels en wilde dieren. Met een jaarlijkse subsidie en een corona-noodbudget ondersteunt de provincie deze organisaties.


    Jan De Haes, gedeputeerde van Milieu en Natuur, verklaart de ondersteuning: “De opvangcentra staan in voor de opvang en verzorging van vogels en wilde dieren. In 2020 verzorgden het opvangcentrum Neteland in Herenthout en het centrum in Brasschaat-Kapellen samen 11.801 vogels en wilde dieren, dat is een stijging van zo’n 16% tegenover het jaar ervoor. Ook beschermde en zeldzame inheemse soorten worden er binnengebracht. Zoals de boommarter, een prioritaire soort voor de provincie Antwerpen. De vogelopvangcentra houden mee onze biodiversiteit in stand en daarvoor ondersteunen we hen graag.” 

     Provincie Antwerpen

    Foto links: Een egeltje krijgt voeding bij VOC Neteland - Copyright: VOC Neteland

    Foto rechts: VOC Brasschaat-Kapellen kreeg vorig jaar 84 reeën binnen, waarbij vier jongen - Copyright: VOC Brasschaat-Kapellen

    Zieke egels en zeldzame soorten

     

    In het opvangcentrum Brasschaat-Kapellen telden ze vorig jaar 6677 vogels en wilde dieren. Het ging dan vooral om nestjongen van houtduiven en kauwen, en om egels. Marcel Peeters, voorzitter van het vogelopvangcentrum (kortweg VOC), vertelt: “Onder de egels zien we al een tijdje een nieuwe, ongekende ziekte. We staan dan ook in nauw contact met de Universiteit Gent die hier onderzoek naar voert. Vorig jaar mochten we ook drie bedreigde boommarters opvangen, de opkomst van deze soort toont aan dat het opnieuw de goede richting uitgaat met onze biodiversiteit.

     

    Ook bij het VOC Neteland in Herenthout zagen ze vorig jaar een sterke stijging in het aantal verzorgde dieren. Voorzitter Eddy Vercammen: “In 2020 hebben we opnieuw een recordaantal slachtoffers opgevangen. Bijna 900 dieren meer dan in 2019, of een stijging van 20%. We klopten af op 5124 slachtoffers.” Opmerkelijk was de opvang van 249 merels, een stijging met 54% in vergelijking met vorige jaren. Toen kende de merel een sterke terugval nadat een virus voor een ravage zorgde in het merelbestand. Eddy Vercammen: “Naast de 86 roofvogels en de 85 uilen konden we ook dit jaar enkele zeldzame soorten zoals een kleine zwaan en een ooievaar na verzorging vrij laten. Dat geeft een geweldig gevoel en is meteen een mooie winst voor de biodiversiteit.” 

     

    De erkende opvangcentra voor vogels en wilde dieren Neteland in Herenthout en Brasschaat-Kapellen staan in voor de opvang, verzorging en revalidatie van vogels en wilde dieren. Ze hebben een educatief programma voor verenigingen en scholen en sensibiliseren burgers over het behoud en de verbetering van de leefomgeving voor vogels en dieren die in het wild leven. Hiervoor doen ze beroep op enkele vaste medewerkers en een uitgebreid team van vrijwilligers. Door de coronacrisis moest het aantal vrijwilligers teruggeschroefd worden en konden beide VOC’s minder inkomsten ophalen. Door de financiële ondersteuning van de provincie Antwerpen kregen ze  meer ademruimte en kunnen ze hun werking op langere termijn garanderen. 

    ZO HELP JIJ DE DIEREN IN JOUW TUIN

    • Geef vogels wat extra voedsel in deze koude dagen en bied verschillende soorten voer aan (goed verspreid over de tuin). Denk aan vetbollen, fruit, nootjes, zaden en granen.
    • Stel snoeiwerken zolang mogelijk uit. In de lente hebben vele vogels jongen. Deze worden vaak verstoord door het snoeien van hagen en struiken. Ook een eekhoorn zijn nest wordt verstoord door snoeiwerken.  
    • Creëer natuurlijke plekken in je tuin: Voorzie hoge bomen en struiken waar vogels kunnen schuilen en broeden. Ook een takkenhoop is een ideale schuil- of broedplaats. Afgevallen fruit en wilde bloemen vormen dan weer een bron van voedsel.
    • Vond je een jong dier? Let dan op dat je het niet te snel binnenbrengt, meestal zijn de ouders wel nog in de buurt. Als je twijfelt, kan je steeds een VOC contacteren. 

     

    Of help het VOC in je buurt door vrijwilliger te worden of een gift te doen. 

     

    Meer weten?

    http://www.vocneteland.be/

    https://www.vocbrasschaatkapellen.be/

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Milieu en Natuur










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arboretum Kalmthout


    Agendatip
    Arboretum Kalmthout

    Sneeuwklokjesdagen
    Winterwandelen langs duizenden bloempjes
    13 t/m 21 februari 2021, 10-17 uur, Kalmthout

    Elk jaar, en elk jaar méér en méér, bloeien de sneeuwklokjes van Arboretum Kalmthout uitbundig. Dit jaar mogen sneeuwklokjesliefhebbers corona-veilig genieten van dit winters hoogtepunt langs een uitgestrekt buitenparcours. Wie de arboretumtuin wil bezoeken, moet vooraf een ticket met tijdslot reserveren via de website.

     

    Vanaf het Valentijnsweekend kunnen bezoekers zich helemaal laten betoveren door bloeiende sneeuwklokjestapijten in de tuin van Arboretum Kalmthout. Op een uitgestippelde wandeling langs hagelwitte bloemkopjes, komen ze heel wat botanische en historische feiten te weten over de verschillende soorten Galanthus. Kinderen maken op hetzelfde parcours zijsprongetjes met hun speurkaart in de hand. Zij krijgen opdrachten én een beloning voor hun speurwerk achteraf.

     

    De route- en informatiebordjes staan ondertussen uit en ook de sneeuwklokjes komen vastberaden tevoorschijn, al zijn ze dit weekend nog even bedekt onder een laag ijs en sneeuw. Met de zachtere temperaturen op komst, kunnen ze vanaf zondag hun Franse naam perce-neige alle eer aandoen en zich een weg doorheen de smeltende sneeuw zoeken.

      Elk jaar komen duizenden sneeuwklokjes vrolijk tevoorschijn in de arboretumtuin, waar de uitgebreide collectie van botanische soorten en hun vele cultuurvariëteiten de grote diversiteit van dit winterbloeiertje tonen.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    Zwevende mosbollen en antieke sneeuwklokpotten

    Anders dan de vorige edities van het Sneeuwklokjesweekend, is er nu géén sneeuwklokjesverkoop voorzien, noch een tentoonstelling binnen. Maar het sneeuwklokjesparcours houdt verrassingen in, met 150 hangende sneeuwklokjes-kokedama’s bijvoorbeeld. Deze gebonden Japanse kunstwerkjes zien er uit als zwevende mosbollen waaruit sneeuwklokjes bloeien. Stuk voor stuk zijn ze met de hand gemaakt door de vrijwilligers van het arboretum.

    Niet enkel in de lucht of te midden van borders, maar ook in potten voelen sneeuwklokjes zich thuis in het arboretum. Bezoekers krijgen enkele wondermooie antieke sneeuwklokpotten te zien in de vitrines van de Gloriëtte, het witte tuinprieel. En aan de Oude Loods, op een boogscheut van het tuinpad, kun je binnenkijken in etalages gevuld met sneeuwklokjes-curiosa en bijzondere sneeuwklokjes uit de arboretumcollectie.

      Er hangen sneeuwklokjes in de lucht -en dat mag je letterlijk nemen- tijdens de Sneeuwklokjesdagen van Arboretum Kalmthout.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    Tussen botanie en fantasie
    Zou het toeval zijn dat precies in de periode van de Romantiek eind 18de  en in de volledige 19de eeuw de eerste sneeuwklokjesfans of galanthofielen opdoken? Het mysterie en de kracht van het schijnbaar fragiele witte bloempje in de winterkoude, de eenvoud en de natuurlijkheid … inspireerden verzamelaars om collecties met bijzondere sneeuwklokjes aan te leggen in hun eigen tuin. Sneeuwklokjes bestaan er in honderden variëteiten, met soms bijzonder subtiele verschillen. Wie zich even verdiept in de wereld van de sneeuwklok, ontdekt dat determineren van planten niet supermoeilijk hoeft te zijn, maar dat het wél goed kijken en opletten is. Bezoekers krijgen op hun wandeling enkele determinatietips voor beginners om er alvast mee van start te gaan.

    Nobelprijs

    Het kleine bolgewasje, dat kan bloeien van december tot eind februari, inspireerde niet alleen botanici, wetenschappers en kwekers, maar ook romantische en artistieke zielen van alle tijden. Louise Glück, de Amerikaanse dichteres en laureaat van de Nobelprijs voor de Literatuur van 2020, schreef een gedicht dat Snowdrops heet. Bezoekers kunnen er op hun wandeling van meegenieten en wegdromen bij andere fantasievolle gedachten, gevoelens en verbeeldingen over de sneeuwklok uit de kunstwereld.

      Sneeuwklokjes duiken op in schilderijen, in talloze volksliedjes, kindergedichtjes en sprookjes. Het kleine bolgewasje blijft romantische zielen in alle tijden inspireren.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    Speurkaart

    Krokusvakantie? Het ideale moment om met de kinderen geen krokussen, maar wel sneeuwklokjes te ontdekken. Via een uitgestippelde wandeling – volg de sneeuwklokjespijlen - kom je enkele spannende, sportieve of fotogenieke uitdagingen voor kinderen tegen. Die hebben te maken met het fragiele winterbloeiertje. Kunnen de kinderen alle vragen beantwoorden? Dan slepen ze een leuk cadeautje in de wacht waaraan ze thuis nog meer sneeuwklokjesplezier beleven. De speurkaart kost € 2,5 en is aan de balie te koop. Voor kinderen -12 jaar is de toegang tot de tuin gratis.

    PRAKTISCHE INFO

    Sneeuwklokjesdagen 2021
    13 tot en met 21 februari, elke dag van 10 tot 17 uur

    Contact- & bezoekadres
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
    T +32 (0)3 666 67 41
    E info@arboretumkalmthout.be

    Toegangsprijzen tuin
    volwassenen € 7, senioren € 6, studenten € 5
    jaarkaart- en museumpashouders en kinderen -12 jaar gratis

    COVID-19 maatregelen: toegang tuin enkel met vooraf gereserveerde tickets en tijdslot

     

    Speurkaart

    Een speurkaart kost € 2,5 en is aan de balie te koop.


    Plantencentrum en cadeau- & boekenshop
    Het plantencentrum en de cadeau- & boekenshop zijn vrij toegankelijk en elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen. De cafetaria is tijdelijk gesloten maar de bezoekerstoiletten blijven wel beschikbaar.

    Website
    www.arboretumkalmthout.be


    Social media
    www.facebook.com/arboretumkalmthout
    twitter.com/arboretumkalmt

    www.instagram.com/arboretumkalmthout

    #arboretumkalmthout #sneeuwklokjes

    Bereikbaarheid
    Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
    De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.
    Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.
    Meer informatie bereikbaarheid op de website

     

     










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

    11 | 02 | 21

     

     

    Aanbod fiets- en wandelroutes stevig uitgebreid in de routeplanner van Slim naar Antwerpen

     

    Fietsers en wandelaars in Antwerpen kunnen in de routeplanner van Slim naar Antwerpen nu ook kiezen voor onder andere autoluwe, comfortabele en recreatieve routes. Daarnaast krijgt de gebruiker bij alle routes voortaan een schatting van prijs, calorieverbruik en aantal stappen te zien. Zo hoopt de stad nog meer mensen te motiveren om zich op een actieve manier te verplaatsen.

     

    De multimodale routeplanner van Slim naar Antwerpen hield - zoals de naam al aangeeft - altijd al rekening met heel wat vervoersmogelijkheden en -combinaties. Nu komen daar een aantal opties specifiek op maat van fietsers en wandelaars bij, zoals autoluwe, comfortabele en recreatieve routes.

     

    Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Antwerpen wordt steeds fiets- en wandelvriendelijker, en met deze uitbreiding van de routeplanner van Slim naar Antwerpen brengen we dat op een gebruiksvriendelijke manier tot bij de fietsers en wandelaars. Al die infrastructuur is er immers om gebruikt te worden.”

     

    De routes worden achterliggend berekend door het Vlaamse bedrijf ANYWAYS, gespecialiseerd in routeplanning en tools voor mobiliteitsanalyses. Ben Abelshausen, CTO van ANYWAYS: "De integratie van onze routeplanning in Slim naar Antwerpen is de ideale manier om fietsers en wandelaars extra in de watten te leggen. Iets wat momenteel online nog weinig aan bod komt."

     

    Wandelroutes

    Als gebruikers bij de filters enkel ‘wandelen’ aanvinken, kunnen ze kiezen uit de kortste route en een autoluwe route. De kortste route stelt altijd afstand voorop. De autoluwe route stuurt wandelaars maximaal langs parken, woonerven en wegen zonder gemotoriseerd verkeer.

     

    De routes maken onder andere gebruik van het tragewegennetwerk dat de stad vorig jaar in kaart bracht. Daardoor zijn ze ook interessant voor de recreatieve wandelaars of pendelaars die een rustige wandelweg boven een snelle verbinding verkiezen.

     

    Fietsroutes

    Wie enkel ‘fietsen’ aanduidt, kan zelfs kiezen uit 4 verschillende routes: de kortste, de vlotste, de comfortabelste en een recreatieve route.

     

    De kortste fietsroute zet ook hier afstand voorop. De vlotste fietsroute houdt rekening met het fietsnetwerk van de stad en de provincies, dat gekenmerkt wordt door vrijliggende fietspaden, fietsstraten en fietsostrades. De comfortroute vermijdt kasseien, onverharde fietspaden, gemengd verkeer en wegen waar gemotoriseerd verkeer sneller rijdt. De recreatieve fietsroute ten slotte stuurt fietsers langs het officiële fietsknooppuntennetwerk van Vlaanderen en zelfs Nederland. De laatste 2 routeadviezen maken soms een omweg om toch een comfortabelere of aangenamere route te kunnen voorstellen.

     

    De routeplanner geeft deze wandel- en fietsroutes weer voor heel Vlaanderen. Zo kunnen pendelaars en bezoekers ook voor lange afstanden interessant routeadvies krijgen. In de loop van dit jaar lanceert Slim naar Antwerpen turn-by-turn routenavigatie (zoals bij een GPS-systeem in de auto) om de app nog gebruiksvriendelijker te maken.

     

    Bereikbaarheid van de regio

    Eind 2017 lanceerde de stad de website www.slimnaarantwerpen.be met een multimodale routeplanner en een slimme mobiliteitskaart. In 2018 werden deze ook via app beschikbaar gemaakt. Met de website zetten de stad en haar mobiliteitspartners in op de bereikbaarheid van de regio. Slim naar Antwerpen helpt bewoners, bezoekers en pendelaars om het juiste vervoersmiddel te vinden, rekening houdend met afstand, wegenwerken en het gewenste vertrek- of aankomstuur.

     

    Je kan die routeplanner vinden op www.slimnaarantwerpen.be/routeplanner of in de app store.

     

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer



    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

    10 | 02 | 2021

    Pennenzakkenrock heeft scenario klaar om snel te schakelen bij groen licht

    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer bereidt een coronaveilige 27e editie voor leerlingen van de lagere school voor.

    Voor het eerst in de Pennenzakkenrock-geschiedenis zal Pennenzakkenrock plaatsvinden van maandag 21 juni tot en met donderdag 24 juni, gespreid over 3, mogelijks 4 dagen in de week.
    De provincie Antwerpen zal per dag het aantal inschrijvingen beperken.
    “Alles hangt natuurlijk af of evenementen van deze grootteorde al kunnen doorgaan. Maar ook al krijgen we groen licht van de overheid, dan nog zetten we alles in het werk om de strengste normen te halen. Op die manier wil de provincie immers veiligheid, kwaliteit en plezier ten volle garanderen, zodat leerlingen én leerkrachten het einde van het schooljaar op een aangename en vooral coronaveilige manier kunnen vieren.”, duidt gedeputeerde Jan De Haes.



    Op 22 februari start de voorinschrijving voor de scholen. Iedereen kan al inschrijven.
    Bij de afhandeling van de inschrijving verwerken we eerst de aanvragen van de zesde leerjaren, daarna die van de andere lagere schoolklassen.
    Zo bieden we maximaal de kans aan de leerlingen in het 6e leerjaar om alsnog in hun laatste jaar lager onderwijs Pennenzakkenrock te beleven. De oudste leerlingen van de school kunnen op deze manier toch hun laatste jaar op de lagere school feestelijk afsluiten, indien de coronamaatregelen dit toelaten. Hopelijk kunnen de kinderen dit unieke moment in hun leven uitbundig vieren.

    De school kan kiezen of ze wil komen op maandag, dinsdag of donderdag.
    Zijn deze dagen volzet dan wordt woensdag ook nog opengezet. Inschrijven zal verlopen zoals de voorbije edities via www.pennenzakkenrock.be. Dagtickets zijn voor de editie van 2021 niet verkrijgbaar. Ook het campingfestival zal dit jaar niet plaatsvinden.

    Pennenzakkenrock 2021

    De organisatie rept zich om opnieuw een editie klaar te stomen om van achterover te tuimelen, de randanimatie wordt weer bangelijk straf, de educatieve zone nog leuker en het weer (laten we hopen) op-en-top zomers. Op naar een coronaproof top-editie van Pennenzakkenrock!

    Attracties in overvloed

    Geen zin in muziek? Ook dit jaar wordt voor Pennenzakkenrock het Zilvermeer omgetoverd tot een heus coronaproof attractiepark met een heleboel avontuurlijke verrassingen voor de leerlingen die niet alleen op het strand willen vertoeven. Hou onze website en facebookpagina zeker in het oog voor de laatste corona-updates en nieuwtjes!

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    21, 22 en 24 juni (23 juni - als andere dagen volzet zijn)
    Van 8.30 uur tot 16.30 uur

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

    Meer info:
    www.pennenzakkenrock.be
    www.facebook.be/Pennenzakkenrock
    www.twitter.com/ZilvermeerMol
    www.instagram.com/zilvermeer

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Provincie Antwerpen

    Grote stofbubbel in Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen
    Herverlichtingswerken, 10 februari 2021, vanaf 10.30 in drie tijdssloten tot 12 uur

    In 2020 gingen de werken voor de herbelichting van het interieur van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van start. Om de brandveiligheid van de kathedraal te verhogen en om wisselende museale opstellingen in de toekomst te faciliteren, wordt de energieverslindende belichting vervangen door LED-verlichting. Daartoe moeten de vloeren opengelegd worden om nieuwe sleuven aan te leggen. Omheen deze stoffige werf is aan de rechterkant van het schip een grote stofbubbel opgetrokken. Aan de linkerkant zijn de werken reeds voltooid.

    “De verlichting in de kathedraal was dringend aan vernieuwing toe. In 2014 werd de kooromgang volledig gerestaureerd en opnieuw uitgelicht, maar de rest van het interieur werd tot nu verlicht met energieverslindende halogeenlampen en klassieke spots. Om de brandveiligheid te maximaliseren en de verlichting energiezuiniger en homogener te maken, wordt LED-verlichting voorzien in het schip, de zijbeuken, de transepten, het hoogkoor en het triforium”, licht gedeputeerde Luk Lemmens toe.

     

    “Dit jaar zal de kathedraal 500 kaarsjes uitblazen. Om dit te vieren zal de kerkfabriek een nieuwe museale invulling voorzien. Om dit mogelijk te maken maar ook in de toekomst wisselende opstellingen mogelijk te maken, worden er ook vloerdozen met data-aansluitingen en stopcontacten aangelegd”, vult Christian Devos aan, directeur van De Kathedraal. De vloerdozen kunnen ook worden gebruikt bij grote concerten of vieringen. Zo kunnen er extra schermen geplaatst worden zonder dat er met losse bekabeling moet gewerkt worden.

     

    Deze bekabeling wordt immers in de vloer aangelegd. Op deze manier wordt vermeden dat binnen afzienbare tijd nieuwe werken zich aandienen in de kathedraal. Gezien de kathedraalvloeren hiervoor moeten worden opengelegd, betreft het ingrijpende werken.

     

    Het openleggen van de vloeren gaat gepaard met een grote stofontwikkeling. Om de impact ervan te beperken worden de werken daarom gefaseerd uitgevoerd. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan de werfinrichting. Rond de werkzones wordt daarom een grote,

    stofdichte afscherming geplaatst zodat bezoekers, maar vooral ook de kostbare kunstwerken gevrijwaard blijven. Langs de linkerzijde van het schip zijn de werken reeds voltooid en is het eindresultaat reeds te zien. Nu is de rechterkant aan de beurt.

     

    De kostenraming van deze werken bedraagt € 1 257 265. De kerkfabriek draagt zelf
    € 100 000 bij voor deze werken.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen



    9 | 2 | 2021

    Veilig en voor iedereen
    10 x autismevriendelijk én coronaproof logeren

    Autismevriendelijk, coronaproof maar vooral plezant! In de provincie Antwerpen beleeft iedereen een aangename vakantie.

    Tien autismevriendelijke logies verduidelijken in een video hoe je verblijf verloopt. Met aandacht voor veiligheid maar ook voor ontspanning, in het logies zelf en in de buurt.

    Een nieuw initiatief van Toerisme Provincie Antwerpen om de vakantieparticipatie te verhogen. En een fijne lastminutetip voor de krokusvakantie…

    Twintig logies in de provincie Antwerpen kozen vorig jaar bewust voor een autismevriendelijke aanpak. Een visueel stappenplan, een gericht onthaal en vaak ook extra service garanderen voortaan een ontspannen verblijf.

    Gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes: “Door de coronacrisis stellen personen met autisme zich misschien vragen over veilig logeren. Begrijpelijk maar onnodig. Logiesuitbaters spannen zich extra in om je vakantie coronaproof te laten verlopen. Geen betere manier om de laatste twijfels weg te nemen dan met een video.”

    Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen

    Van schildersatelier tot pipowagen

    Tien B&B’s, vakantiewoningen, jeugdherbergen en campings gingen in op het voorstel van Toerisme Provincie Antwerpen om samen een video te realiseren.

    Elk filmpje zoomt in op de diverse facetten van je verblijf. Hoe verloopt de check-in? Wat met sanitair of catering? Welke extra service voorziet de gastheer of -vrouw? 

    De logeeradressen ogen sowieso bijzonder: van een knusse pipowagen over een designhostel in het bos tot een voormalig schildersatelier van een hertogin.

    Net als de activiteiten: de dieren op de boerderij mee verzorgen of met de kinderen toffe speelkoffers uitproberen. Stuk voor stuk coronaproof op voorwaarde dat ook de gast alle veiligheidsmaatregelen respecteert.

    Minder drempels, meer vakantieparticipatie

    De video’s kaderen in het provinciale actieplan ‘Drempelvrij toerisme’. Door drempels - o.a. fysiek, sociocultureel, financieel of mentaal - weg te werken, bouwt Toerisme Provincie Antwerpen aan een sociaal en warm toerisme.

    Een heel bewuste keuze, onderstreept gedeputeerde Jan De Haes: “De coronacrisis vormt een extra reden om kwetsbare vakantiegangers te ondersteunen. Daarom plannen we dit jaar weer twee nieuwe initiatieven: drempelvrije fietsvakanties en zorglogies. Met steeds hetzelfde doel: de vakantieparticipatie in onze provincie verhogen.”

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    Je bekijkt de video’s en downloadt de bijbehorende stappenplannen op www.provincieantwerpen.be (zoekterm: autismevriendelijk logeren). Rechtstreekse link naar reeks video’s.

     

    Deelnemende logies: Monnikenhoeve in Antwerpen (Berendrecht), Atelier van Antonine in Bornem (Hingene), Casa Ametza in Brasschaat, Kalmthoutse Hoeve in Kalmthout, Camping Floreal Kempen, Camping Houtum, De Drieshoeve en Hostel Wadi in Kasterlee, B&B Kromven in Merksplas en B&B Maarle in Ravels.

     

    Nog meer autismevriendelijke logeerplekken én attracties op bovenvermelde website.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme

       

     

     

     

     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen



    Provincie Antwerpen

    Suske en Wiske Museum

    08 |02 | 2021

    Suske en Wiske Museum in geen tijd volzet!

    Nu er niet veel mogelijk is, zijn gezinnen harder dan ooit opzoek naar leuke uitjes voor tijdens de krokusvakantie. Dat ervaart ook het Suske en Wiske Museum in Kalmthout dat binnen een week volledig volzet was. 

     

    Het Suske en Wiske Museum heeft nog maar net terug zijn deuren geopend, of de inschrijvingen stromen al binnen. Sinds 16 januari heropende het museum zijn deuren in navolging van de andere musea. Zolang de scholen nog in code oranje zitten en niet mogen komen, is het museum nu elk weekend en iedere woensdagnamiddag geopend. Al snel vonden de gezinnen de weg terug naar het museum.

     

    Ook tijdens de krokusvakantie blijven gezinnen op zoek naar leuke én veilige uitjes. De reservaties stroomden binnen en na een week was het museum al volzet. Daarnaast kan het museum door de corona-maatregelen slechts een derde van het normaal aantal bezoekers ontvangen. “We zijn tevreden dat we met ons aanbod de mensen een leuke, veilige uitstap kunnen aanbieden, ook al blijft het natuurlijk jammer dat we nog lang niet op volle capaciteit kunnen draaien. We proberen niettemin om er het beste van te maken en dat doen we door te focussen op de ontwikkeling van een kwalitatief, educatief en tegelijk speels aanbod, aldus gedeputeerde Luk Lemmens.

     

    Wie tijdens de krokusvakantie naast een bezoek grijpt, kan nu al reserveren voor de weekenden erop volgend of voor de paasvakantie.

    Schanulleke

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    Suske en Wiske Museum, Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout

    Website:
    www.suskeenwiskemuseum.be

    Social media:
    www.facebook.com/SWKindermuseum

    www.instagram.com/suskeenwiskemuseum


    Meer info:
    T 03 666 64 85

    E suskeenwiske@provincieantwerpen.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Gedeputeerde Luk Lemmens, N-VA, bevoegd voor Onderwijs en Educatie

     

     

     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!