NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  19-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  .

  Provincie Antwerpen


  Slimme chatbot #Tripfixer fikst 10 000ste trip
  Provincie Antwerpen schakelt nieuw technologisch snufje in om vakantie dichtbij huis te promoten

  Drie juli lanceerde de provincie Antwerpen een chatbot, een grappige, virtuele chatvriend die aan de hand van je interesses en wensen een trip op maat fikst. Op 9 augustus 2017 raakte de 10 000e dagtripper aan de praat met de Tripfixer. Hannah Schelhaas uit Hoboken leerde dankzij de Tripfixer een zoektocht in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof kennen.

  Van 3 juli tot 31 augustus helpt de Tripfixer van de provincie Antwerpen jou aan een leuk uitje dat past bij je interesses, leeftijd, regio, enzovoort. Deze virtuele chatvriend vraagt je wanneer je weg wil, waar en met wie. Met die info duikt hij in het zomeraanbod met 14 000 activiteiten en diept voor jou de ideale activiteiten op. Praten met de Tripfixer kan via Facebook Messenger: www.facebook.com/Tripfixer of www.provincieantwerpen.be.

   

  Hannah Schelhaas uit Hoboken knoopte onlangs ook een babbeltje aan met de Tripfixer en was enthousiast. “De Tripfixer raadde me de zoektocht ‘In het spoor van de eekhoorn’ aan in het Rivierenhof. Die gaan we deze zomervakantie eens uittesten met onze kindjes van 5 en bijna 7. Een speurtocht met doeopdrachten, dat is op hun lijf geschreven. De Tripfixer is zelfs grappig, dat vind ik best briljant voor een chatbot! Als de verveling deze zomer toeslaat, ga ik zeker nog eens te rade bij de Tripfixer.”

   

  Hannah Schelhaas maakt een virtueel praatje met de Tripfixer


  Samenwerking met Uit in Vlaanderen

  De Tripfixer is een robot waarmee je kan chatten. Hij stelt enkele eenvoudige vragen en op basis van de antwoorden, vist de Tripfixer enkele voorstellen uit het gigantische aanbod en stelt die voor aan de chatter.Voor de Tripfixer gebruikt de provincie het databestand van Uit in Vlaanderen. De provinciale website is achter de schermen al jaren gekoppeld aan Uit in Vlaanderen waardoor het aanbod van de provincie Antwerpen automatisch ook op hun website staat. Dit betekent dat de chatbot niet enkel suggesties geeft van provinciale activiteiten, maar van alle activiteiten in de regio. De provincie riep ook de lokale besturen op om hun aanbod in Uit in Vlaanderen aan te bieden. Op dit moment telt het zomeraanbod meer dan 14.000 activiteiten voor de provincie Antwerpen. Gedeputeerde Inga Verhaert: “Een uniek vrijetijdsaanbod op een intelligente en vraaggestuurde manier ontsluiten, dat is de sterkte van onze bot, die duidelijk op volle toeren draait. Vervelen dichtbij huis is deze zomer geen optie voor wie een gesprekje met hem aangaat. Nog tot en met donderdag 31 augustus 2017 fikst hij zeven dagen op zeven, 24 uur op 24 uur tripjes allerhande in de provincie Antwerpen.”De Tripfixer is de zomercampagne van de provincie Antwerpen.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor communicatie


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  Natuurfotografie op de hei
  zondag 27 augustus 2017 van 10u tot 17u – provinciaal groendomein Kesselse Heide (2560 Nijlen)

  Ben je een beginnend fotograaf die de schoonheid van de natuur wil leren vastleggen met een digitale camera? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Leer bij over de technische mogelijkheden van je toestel, het vinden van fotogenieke onderwerpen en het maken van goede composities. Je krijgt uitgebreid de kans om, samen met een ervaren natuurfotograaf die niet alleen de beste kneepjes maar ook de interessantste plekjes met je deelt, te oefenen. Breng je picknick mee!

   

  Domeinwachter Bart Moons verwacht je op zondag 27 augustus 2017 om 10u aan de parking van de Kesselse Heide, Lindekensbaan in Nijlen. Om 17u zit de workshop er op. Deelnemen is gratis maar vooraf telefonisch inschrijven is verplicht. Inschrijven kan bij de domeinwachters op T 03 360 52 18. 

  Hoe leg je best de schoonheid van de natuur vast? - Copyright: provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:

  Zondag 27 augustus 2017 van 10 uur tot 17 uur.

   

  Waar

  Afspraak aan de parking Kesselse Heide, Lindekensbaan in 2560 Nijlen.

  Deelname:

  Gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan bij de domeinwachters op het nummer T 03 360 52 18

  Website:

  www.provincieantwerpen.be > Kalender Kesselse Heide

  Social media:

  www.facebook.com  > Kesselse Heide

  Beleidsverantwoordelijke:

  Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor groendomeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

  DE KOERS VAN WILRIJK JAARMARKT

  DOOR DE TEVEELHEID AAN FOTO'S KLIK HIERONDER STAAT EEN VOLLEDIGE FOTO REPORTAGE VAN ME

  http://sportindekijker.be/2017/augustus2017/Jaarmarktprijs_Wilrijk_dames/

      http://sportindekijker.be/2017/augustus2017/derny's_wilrijk_2017/

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

  JAARMARKT WEEKEND 

  WILRIJK

  126e jaarmarkt doet Wilrijk weekend lang bruisen
  Feestweekend vol optredens, wielerwedstrijden en andere activiteiten


  Wilrijk beleeft zijn 126e jaarmarkt op maandag 14 augustus. In het centrum van het district vinden die dag onder meer veetentoonstellingen, twee wielerwedstrijden, een vuurwerk en tal van optredens plaats. Ook tijdens het voorafgaande weekend valt er heel wat te beleven op en rond de Bist.

   

  De jaarmarkt is het traditionele hoogtepunt op de Wilrijkse feestkalender. De feestelijkheden spreiden zich uit over het volledige weekend van 11 tot en met 14 augustus, met de jaarmarktdag op maandag 14 augustus als apotheose.

   

  Goedgevuld weekend als aanloop

  Tijdens het jaarmarktweekend zijn er tal van tentoonstellingen in het centrum van Wilrijk van onder andere schildersverenigingen, aquariumhouders en oldtimerclubs. In het districtshuis wordt werk getoond van de Koninklijke Sint-Lukasgilde en Nest Onzea, die vorig jaar de wedstrijd van het Schildersateljee won.

   

  Wilrijk verwelkomt op zondag 13 augustus om 18.15 uur Willy Sommers. Daarna mag het publiek zelf volop meezingen met ‘Swinging Bist’. Ondertussen draaien de attracties van de zomerkermis, die al vanaf 4 augustus open is, een weekend lang op volle toeren.

   

  Wie het meer heeft voor stevige rock en hiphop, kan even verderop in het Steytelinckpark terecht. Daar vindt op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus het gratis festival Willrock plaats met onder meer Woodie Smalls en Steak Number Eight.

   

  Veetentoonstellingen

  De veetentoonstellingen blijven het kloppende hart van de jaarmarkt. Op maandagochtend, tussen 9.30 en 12 uur, wordt het centrum van Wilrijk bevolkt door honderden landbouwpaarden, runderen, geiten en tal van andere diersoorten. Vooral voor kinderen blijft de ontmoeting met deze dieren een onvergetelijke ervaring.

   

  Trottinettenkoers: nostalgie op twee wielen

  De Trottinettenkoers stamt uit de jaren 1930 en is dus een brok nostalgie. Ook dit jaar kunnen kinderen én volwassenen het op maandagmiddag om 12.30 uur tegen elkaar opnemen op steps (trottinetten) op een gesloten parcours op de Bist, om een mooie prijs te winnen. Inschrijven voor dit gratis spektakel kan nu al op www.wilrijk.be , klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  Wielerwedstrijden met onder meer Belgisch kampioen Oliver Naesen

  Na enkele edities op vrijdag verhuist het traditionele dernyfestival terug naar de jaarmarktdag. Op maandag 14 augustus bekampen wielertoppers uit binnen- en buitenland elkaar vanaf 19 uur in een spectaculaire race van 100 kilometer achter dernymotoren. Belgisch kampioen Oliver Naesen is dit jaar de absolute blikvanger. Een andere grote naam is de Deen Jakob Fuglsang, die zilver behaalde  in de Olympische wegrit van Rio 2016 en won dit jaar de rittenwedstrijd Critérium du Dauphiné. De rest van het deelnemersveld wordt in de dagen voor de wedstrijd bekendgemaakt. Eerder op de dag, om 15 uur, vindt een internationale wielerwedstrijd plaats voor Dames Elite uit binnen- en buitenland.

   

  2Fabiola en vuurwerk zetten kroon op het werk

  2Fabiola is de muzikale headliner van de 126ste Wilrijkse jaarmarkt. De hitmachine van Pat Crimson zet de Bist aan het dansen om 19 uur. Daarna zorgen de Queen-coverband Sons of Queen en het traditionele jaarmarktvuurwerk voor het slotakkoord.

   

  Praktisch

  • 126ste Wilrijkse jaarmarkt op maandag 14 augustus met onder meer kermis, veemarkten, trottinettenkoers, dernyfestival en dameswielerwedstrijd, optredens en vuurwerk.
  • voorafgaand feestweekend op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 augustus met onder andere kermis, rommelmarkten, tentoonstellingen en optredens.
  • centrum Wilrijk (Bist, Kern, Heistraat, Jules Moretuslei en omgeving).
  • volledig programma en inschrijven voor de gratis Trottinettenkoers op www.wilrijk.be, klik door naar jaarmarkt.

  De jaarlijkse trottinettenkoers in Wilrijkse editie 2017

  Tradities zijn er om in ere te houden, zo is er nu de jaarlijkse trottinettenkoers, naast wedstrijden op de fiets, kermis, lekker eten en drinken was het ook druk op dit sportonderdeel.

  Volgens onze gegevens waren de eerste koersen in 1935 en terug boven water gehaald in 2013. Daarna was er een jaarlijkse terugzien op de trottinet. In aparte categorieën kunnen kinderen (vanaf 8 jaar), jongeren, volwassenen en 55-plussers het tegen elkaar opnemen op steps (trottinetten) op een gesloten parcours op de Bist. Mooie prijzen voor de winnaars in verschillende categorieën.

  Kijk voor de foto's trottinetten hieronder:

  http://sportindekijker.be/2017/augustus2017/trottinnetenkoers_2017/

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  EN WAT IS EEN JAARMARKT ZONDER DIEREN

  En er waren paarden bij die aan minder bekende sporten doen ganzen rijden:koets rijden :kracht trekken enz....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  29 STE GEITENRALLY OLDTIMERS

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  rosaceus vereniging van aquarium en terrarium liefhebbers 

  is reeds de 35 ste tentoonstelling

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHILDEREN TENTOONSTELLING
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!