Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    24-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    22 | 02 | 21

     

    Digitaal platform 2600redenen.be bundelt lokale ondernemersuit Berchem

     

    De Berchemse handelaarsverenigingen lanceren een online platform waarop lokale, Berchemse ondernemers zichzelf in de kijker zetten. Op de website 2600redenen.be krijg je in enkele klikken een handig overzicht van de handelaars die je in Berchem vindt. Naast iedereen die in Berchem wilt komen shoppen, doen de initiatiefnemers ook een warme oproep naar Berchemse ondernemers om zich ook te registreren en aan te sluiten bij één van de handelaarsverenigingen, die met de financiële steun van het district dit initiatief namen.

     

    Digitaal, maar lokaal

    “Veel winkels waren al langer bezig met online verkoop. De coronacrisis heeft die digitale plannen van lokale ondernemers een boost gegeven,” vertelt cafébaas Jelle Henneman die meewerkt aan het platform. “Via een webshop bereik je een groter publiek, maar het is niet altijd een garantie dat je er veel klanten uithaalt. Daarom hebben enkele Berchemse ondernemers samen met het district het initiatief genomen om onze krachten te bundelen. Dat deden we al via de handelaarsverenigingen ‘Groenenhoek Wonderneemt - Diksmuidelaan en Gitschotellei’, ‘Fruithoflaan - Strijdhoflaan’ en ‘Hart voor Berchem’ en nu dus ook digitaal met deze portaalsite.”

     

    Aandacht voor lokaal shoppen

    “Het was steeds mijn betrachting om alle handelaars uit Berchem met elkaar te verenigen,” vertelt Janick Doré, districtsschepen voor middenstand. “Met dit platform zetten we alvast een grote stap voorwaarts. We plaatsen onze lokale winkels extra in de kijker op een moment dat door corona meer verbondenheid leeft én de aandacht voor het belang van lokaal winkelen groeit.”

     

    Berchem ‘branden’

    “Met 2600redenen.be willen we Berchem nog bekender maken als een leuke plek om te shoppen”, gaat Jelle verder. “Iedereen kent de Kloosterstraat en weet ongeveer wat je daar kan vinden. Als lokale ondernemers doen wij ook aan ‘branding’ door duidelijk te maken wie je waar in Berchem vindt. We hopen dat er nog ondernemers zich registreren én aansluiten bij een handelaarsvereniging. In een buurt waar lokale handelaars zich actief verenigen, is het sowieso goed om te vertoeven. Berchem is een divers district. Dat merk je niet alleen aan de vele nationaliteiten die hier samenleven, maar ook aan de verspreiding van de handelaars. Je hebt de buurt rond de Driekoningen- en Statiestraat, maar ook de volkse wijk Groenenhoek. In en rond de Fruithoflaan vind je dan weer heel andere zaken die een ander publiek aantrekken. Zelfs voor iemand die al lang in Berchem woont, is het niet altijd duidelijk of bekend welke winkels in hun buurt zitten. Ook daarvoor hebben we deze website opgestart.”

      


    Verantwoordelijke districtsschepen: Janick Doré, districtsschepen voor middenstand 

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen



    Provincie Antwerpen

    23 | 02 | 2021

    Studenten krijgen unieke blik achter de schermen van havenbedrijven tijdens virtueel bezoek
    Digitaal alternatief in coronatijd

    Ook in deze coronatijd kunnen studenten en werkzoekenden een bezoek op maat brengen aan de haven van Antwerpen dankzij een nieuwe virtuele tour van het Havencentrum. Dit digitale alternatief reikt hen zowel een theoretisch kader aan als een unieke inkijk in relevante havenbedrijven in de industriële, maritieme en logistieke sector.

    De virtuele haventour duurt 2 uur en start met een grondige inleiding over de haven, haar geschiedenis, werking, sectoren en activiteiten, de impact op de tewerkstelling en het thema duurzaamheid. Daarna begeven de gebruikers zich virtueel op het terrein; ze bezoeken bedrijven aan de hand van uniek beeldmateriaal.

    Met deze digitale excursie wil het Havencentrum studenten uit het hoger onderwijs en werkzoekenden de haven van Antwerpen laten ontdekken, ook nu fysieke uitstappen niet mogelijk zijn. Havencentrumvoorzitter Ludwig Caluwé: “Iedereen moet creatief zijn in coronatijden, ook het Havencentrum. Vanuit het hoger onderwijs en aanbieders van opleidingen voor werkzoekenden kregen we de vraag om een digitaal alternatief voor onze gepersonaliseerde havenexcursies met bedrijfsbezoeken. Daarop hebben we de handen in elkaar geslagen met een aantal partnerbedrijven waarmee we al lang samenwerken. Na enkele succesvolle pilootsessies en lovende reacties van docenten, studenten en partners kunnen we vandaag dit nieuwe initiatief aan iedereen aanbieden.”

    Jongere beantwoordt een poll tijdens de virtuele haventour (© Havencentrum)

    Interactieve ervaring op maat
    Om de excursie zo veel mogelijk af te stemmen op het profiel en de opleiding van de deelnemers kan de docent mee de inhoud bepalen en zet de gids die de virtuele tour begeleidt sterk in op interactie. “In samenspraak bepalen we de klemtonen van de theoretische inleiding en de bedrijven die de groep wenst te bespreken,” vertelt projectverantwoordelijke Bert Pichal. “Zo kunnen we het perfect hebben over de logistieke kant van een industrieel bedrijf voor studenten logistiek, maar evengoed over de technische kant van een logistiek bedrijf voor technici. Ook industrie, voedingstoffen of duurzaamheid kunnen de kapstok zijn voor een virtuele sessie. Daarbij blijft de waardevolle dialoog tussen gids en deelnemer behouden. We doen dat met interactieve polls en open vragen en blijven ook na de sessie paraat om vragen te beantwoorden.”

    De haven zoals je haar nog nooit hebt gezien
    Het indrukwekkende video- en fotomateriaal dat bedrijven ter beschikking stellen, maakt van de virtuele excursie een ervaring die niet onderdoet voor de klassieke rondrit. Sterker nog, de studenten komen nu zelfs op plaatsen die je tijdens een fysiek bezoek nooit te zien zou krijgen. Zo zie je bijvoorbeeld hoe een container door de grote kraan wordt opgetild en in het ruim van een containerschip wordt geplaatst op de terminal van DP World. Via dronebeelden kan je deze operatie volgen vanuit een uniek vogelperspectief.

    Coronaveilig en efficiënt alternatief
    Een digitaal bezoek heeft niet alleen als voordeel dat studenten coronaveilig van een levensechte havenbeleving kunnen genieten met theoretische én veldkennis, maar ook dat heel wat verplaatsingstijd en -kosten worden vermeden en dat meerdere studenten tegelijk kunnen deelnemen. Het is dus een duurzaam en efficiënt alternatief om tijd en middelen te besparen.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Elke werkdag tussen 9.30 en 16 uur (uiterste starttijdstip), met maximaal 298 deelnemers
    Te reserveren via de website van het Havencentrum

    Meer info:
    Surf naar http://bit.ly/virtuele-haventour voor meer informatie.
    Foto in hoge resolutie: https://we.tl/t-emJG8WyRkG.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Economie, Logistiek en Innovatie, voorzitter van het Havencentrum






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    24 | 02 | 2021

     

    Borgerhoutse videoboodschap bedankt jongeren voor hun inzet

     

     

    De coronacrisis treft iedereen. Borgerhoutse inwoners en jeugdwerkers merken dat dit ook voor jongeren het geval is. Voor de eindejaarsperiode was het af en toe onrustig op enkele plekken in Antwerpen en zo ook in Borgerhout. Na een video waarin jongeren elkaar aanspoorden om vol te houden en overlast in de buurt te vermijden, keerde de rust weer terug. Inwoners en jeugdwerkers van Borgerhout willen de jongeren daarom bedanken voor hun inzet met een nieuwe video.

     

    Merci!

    ‘Merci!’ en ‘chapeau!’. Dat is de essentie van de boodschap die enkele Borgerhoutse inwoners en jeugdwerkers verkondigen via een video op de socialmediakanalen van het district. Het is niet vanzelfsprekend om studies, een studentenjob, vrijwilligerswerk en bijvoorbeeld zorgen voor broers of zussen te combineren. Laat staan tijdens een pandemie. Het Borgerhouts jeugdwerk wil jongeren erkenning geven. De boodschap is een steun aan jongeren die volhouden in een periode die eigenlijk de tijd van hun leven zou moeten zijn. Vol nieuwe ervaringen en ontdekkingen. De Borgerhoutse jeugddienst, Samen op Straat, De Pleinpatrons, JES jeugdwerk en KRAS Borgerhout zeggen nu samen: merci!

     

    Districtsschepen voor jeugd Omar Al Jattari voegt toe: “Met onze video willen wij samen met de borgerhoutenaars onze jongeren bedanken voor hun inzet en engagement in de strijd tegen deze pandemie die een grote impact heeft gehad op hun welzijn en welbevinden. Ondanks alle beperkingen: afstandsonderwijs, beperkte bubbels,... mogen we trots zijn op de bijdrage en de hoop op perspectief die ook zij hebben geleverd. Het is mede dankzij de jongeren dat wij mogen uitkijken naar meer vrijheid en de nodige versoepelingen waar we allemaal naar verlangen. Laat ons samen deze video verspreiden en zo onze jongeren bedanken en hen een hart onder de riem steken”. 

     

    Schepen voor onderwijs en jeugd, Jinnih Beels, vult aan: “Onze Antwerpse jongeren hebben deze voorbije maanden eens te meer bewezen dat ze teamplayers zijn. Ondanks zware tijden doen ze hun uiterste best om het coronavirus mee te bestrijden. Niet alleen om zichzelf, maar vooral ook om anderen te beschermen. Als het gaat over de stem en bijdrage van jongeren, kan dat engagement echt wel tellen. Hoewel we stilaan kunnen uitkijken naar betere tijden, zijn we nog niet aan de finish. En zoals steeds wegen ook nu de laatste loodjes het zwaarst, in het bijzonder voor jongeren. Een portie positiviteit en dankbaarheid is voor hen dus meer dan welkom én verdiend. Ook onze jeugd(welzijns)werkers blijven elke dag paraat staan om hen te motiveren en te ondersteunen."

     

     

    Vervolgvideo

    In augustus 2020 postte het district Borgerhout een eerste video gericht aan jongeren. In deze video namen jongeren samen met jeugdwerkers het woord. Ze riepen elkaar op om de buurt overlastvrij te houden en de coronaregels te respecteren. In november 2020 riepen jongeren en jeugdwerkers via video burgers op om mét de jongeren te praten en niet enkel óver de jongeren. De video werd intussen bijna 11.000 keer bekeken. Met deze nieuwe boodschap willen de inwoners en jeugdwerkers van Borgerhout dan ook een vervolg geven aan de eerdere videoboodschappen. De nieuwe videoboodschap is te bekijken op www.facebook.com/district.borgerhout en de Instagrampagina van het district www.instagram.com/district_borgerhout.

     

     

     

    n: districtsschepen voor jeugd, Omar Al Jattari, 0478 77 96 75, omar.aljattari@antwerpen.be en stedelijke schepen voor jeugd, Jinnih Beels, jinnih.beels@antwerpen.be

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    23 | 02 | 21

     

    Geitestoet verhuist extra jaar naar 25 september 2022

     

    De achtste editie van de Geitestoet schuift met een jaar op en wordt uitgesteld naar zondag 25 september 2022. De oorzaak is de coronapandemie, die de voorbereiding en het evenement blijft hypothekeren.

     

    De Geitestoet is een van de grootste historisch-folkloristische stoeten van Vlaanderen. Meer dan duizend figuranten vertellen de ontstaansgeschiedenis van het geitendorp Wilrijk via tal van taferelen en praalwagens. Sluitstuk is steeds de reus Lange Wapper. De vorige edities van de Geitestoet lokten steevast tienduizenden bezoekers naar Wilrijk.

     

    Oorspronkelijk zou de achtste editie van de Geitestoet plaatsvinden op 20 september 2020. Maar al snel na het uitbreken van de coronapandemie beslisten de organiserende vzw Geitestoet en het Wilrijkse districtscollege om het evenement met een jaar op te schuiven. Er werd gemikt op zondag 19 september 2021.

     

    Nieuwe afspraak op 25 september 2022 

    Na rijp beraad besliste de vzw Geitestoet om de organisatie van de Geitestoet met een extra jaar op te schuiven naar zondag 25 september 2022. Door corona blijkt het praktisch onmogelijk voor de talrijke vrijwilligers om te vergaderen, te repeteren en andere voorbereidingen te treffen voor het evenement. Het Wilrijkse districtscollege schaart zich achter deze beslissing en ook de stad Antwerpen engageert zich om ook volgend jaar de Geitestoet mee te ondersteunen.

    “Een Geitestoet organiseer je niet zomaar. Het is een evenement dat draait op de inzet van heel wat vrijwilligers. Die kunnen tot nu nog steeds niet bijeenkomen door corona om te vergaderen of praalwagens te bouwen”, vertelt Raymond Van de Weyer, voorzitter van de vzw Geitestoet. “Daarnaast werken we nauw samen met scholen, maar ook daar steekt het virus een stokje voor. Ten slotte kan niemand op dit moment zeggen wat de omstandigheden zullen zijn in september, wanneer de stoet uitgaat. Dit alles heeft ons doen beslissen om de Geitestoet met een jaar op te schuiven.”

     

    “Als districtscollege kunnen we het volste begrip opbrengen voor deze beslissing”, zegt Werner Theuns, Wilrijks districtsschepen bevoegd voor de Geitestoet. “We waarderen de tomeloze inzet van deze vrijwilligers en zijn ervan overtuigd dat zij alles in het werk zullen stellen om - in uitgesteld relais - een onvergetelijke stoet af te leveren”, aldus Theuns.

     

    “Beter een volwaardige Geitestoet in 2022 dan een halfbakken, door corona aangetaste editie in 2021”, stelt districtsburgemeester Kristof Bossuyt. “Onze hoop en focus gaat nu naar eenieders gezondheid en het terugdringen van dit virus, waarbij iedereen met gezond verstand de coronamaatregelen moet blijven volgen. Laat het vooruitzicht op een onvergetelijke Geitestoet daarbij een extra stimulans vormen voor alle Wilrijkenaren.”

     

     

    Verantwoordelijke: Werner Theuns, districtsschepen voor Geitestoet,– Kristof Bossuyt, districtsburgemeester en bevoegd voor o.a. communicatie,

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie antwerpen

    24 februari 2021

     

    Ambitiefase van het oostelijke traject van het Haventracé van start

    Op 23 februari zat voorzitter gouverneur Cathy Berx een eerste keer samen met de leden van de overkoepelende werkbank Haventracé over het complex project ‘Oostelijke Verbinding’. Dit was meteen de start van de ambitiefase waarin een verdere verkenning van doelstellingen en ambities centraal staan. Het complex project heeft als algemene doelstelling om het oostelijke traject van het Haventracé te realiseren.

    Samen vooruit   

    Doorgaand verkeer en havengerelateerd verkeer zo veel mogelijk via een noordelijk alternatief rond de stad leiden met oog voor de leefbaarheid, ruimtelijke kwaliteit en bereikbaarheid van de omgeving. Dat is het opzet van het Haventracé. Hieraan werken alle betrokken maatschappelijke actoren samen in de werkbanken.

     

    Het Haventracé maakt deel uit van het Antwerpse Toekomstverbond, samen met de Oosterweelverbinding, de overkapping van de R1 en het nastreven van een modal split van 50% duurzame verplaatsingen. Dit verbond werd in 2017 gesloten tussen de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen, het Havenbedrijf Antwerpen en de burgerbewegingen stRaten-generaal, Ademloos en Ringland. Samen willen de partners een bereikbare en leefbare Antwerpse regio realiseren.

     

    Prioritair realiseren we de optimalisatie van de E34-West en een tweede Tijsmanstunnel. Hiervoor is het programma al grotendeels uitgewerkt. Voor het oostelijke traject van het Haventracé is verder onderzoek en afstemming met andere projecten nodig. Voor alle deelprojecten zetten we de brede en gewaardeerde samenwerking met alle betrokken maatschappelijke actoren verder in de werkbanksessies.

     

    Op voorstel van minister Lydia Peeters en minister Zuhal Demir nam de Vlaamse regering op vrijdag 11 december 2020 de startbeslissing voor het complex project ‘Oostelijke Verbinding’. Dit opent het proces om op een geïntegreerde manier te komen tot het voorkeursbesluit over het oostelijke traject van het Haventracé.

     

     

    Complex project ‘Oostelijke Verbinding’

    Het complex project heeft als algemene doelstelling het oostelijke traject van het Haventracé te realiseren. De startbeslissing verankert de verschillende doelstellingen rond infrastructuur, leefbaarheid, omgevingskwaliteit, klimaatrobuustheid en maximale co-creatie.

    Het onderzoek zal alle opties nagaan om deze weginfrastructuur te integreren met de infrastructuur voor duurzame modi, waaronder spoor- en tramlijnen, leidingstraten en fietsnetwerken. Het complex project ‘Oostelijke Verbinding’ beoogt daarnaast een pakket aan maatregelen en ingrepen die de omgevingskwaliteit in de brede regio moet verbeteren.

     

    Start van het participatief overleg

    Tijdens de Haventracé-werkbank van dinsdag 23 februari 2021, onder leiding van voorzitter Cathy Berx,  is het participatief overleg voor het complex project ‘Oostelijke Verbinding’ van start gegaan. De brede kijk van dit project, vraagt een verdere verkenning van doelstellingen en ambities. In de eerste helft van 2021 worden wensen, randvoorwaarden en mogelijkheden ten aanzien van de brede doelstellingen verder uitgediept en besproken in gebiedsgerichte workshops met de werkbankleden en lokale besturen.

    Meer info: https://www.departement-mow.vlaanderen.be/nl/news/verdere-stappen-voor-het-haventrac%C3%A9

     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    24 | 02 | 2021

     

    Borgerhoutse videoboodschap bedankt jongeren voor hun inzet

     

     

    De coronacrisis treft iedereen. Borgerhoutse inwoners en jeugdwerkers merken dat dit ook voor jongeren het geval is. Voor de eindejaarsperiode was het af en toe onrustig op enkele plekken in Antwerpen en zo ook in Borgerhout. Na een video waarin jongeren elkaar aanspoorden om vol te houden en overlast in de buurt te vermijden, keerde de rust weer terug. Inwoners en jeugdwerkers van Borgerhout willen de jongeren daarom bedanken voor hun inzet met een nieuwe video.

     

    Merci!

    ‘Merci!’ en ‘chapeau!’. Dat is de essentie van de boodschap die enkele Borgerhoutse inwoners en jeugdwerkers verkondigen via een video op de socialmediakanalen van het district. Het is niet vanzelfsprekend om studies, een studentenjob, vrijwilligerswerk en bijvoorbeeld zorgen voor broers of zussen te combineren. Laat staan tijdens een pandemie. Het Borgerhouts jeugdwerk wil jongeren erkenning geven. De boodschap is een steun aan jongeren die volhouden in een periode die eigenlijk de tijd van hun leven zou moeten zijn. Vol nieuwe ervaringen en ontdekkingen. De Borgerhoutse jeugddienst, Samen op Straat, De Pleinpatrons, JES jeugdwerk en KRAS Borgerhout zeggen nu samen: merci!

     

    Districtsschepen voor jeugd Omar Al Jattari voegt toe: “Met onze video willen wij samen met de borgerhoutenaars onze jongeren bedanken voor hun inzet en engagement in de strijd tegen deze pandemie die een grote impact heeft gehad op hun welzijn en welbevinden. Ondanks alle beperkingen: afstandsonderwijs, beperkte bubbels,... mogen we trots zijn op de bijdrage en de hoop op perspectief die ook zij hebben geleverd. Het is mede dankzij de jongeren dat wij mogen uitkijken naar meer vrijheid en de nodige versoepelingen waar we allemaal naar verlangen. Laat ons samen deze video verspreiden en zo onze jongeren bedanken en hen een hart onder de riem steken”. 

     

    Schepen voor onderwijs en jeugd, Jinnih Beels, vult aan: “Onze Antwerpse jongeren hebben deze voorbije maanden eens te meer bewezen dat ze teamplayers zijn. Ondanks zware tijden doen ze hun uiterste best om het coronavirus mee te bestrijden. Niet alleen om zichzelf, maar vooral ook om anderen te beschermen. Als het gaat over de stem en bijdrage van jongeren, kan dat engagement echt wel tellen. Hoewel we stilaan kunnen uitkijken naar betere tijden, zijn we nog niet aan de finish. En zoals steeds wegen ook nu de laatste loodjes het zwaarst, in het bijzonder voor jongeren. Een portie positiviteit en dankbaarheid is voor hen dus meer dan welkom én verdiend. Ook onze jeugd(welzijns)werkers blijven elke dag paraat staan om hen te motiveren en te ondersteunen."

     

     

    Vervolgvideo

    In augustus 2020 postte het district Borgerhout een eerste video gericht aan jongeren. In deze video namen jongeren samen met jeugdwerkers het woord. Ze riepen elkaar op om de buurt overlastvrij te houden en de coronaregels te respecteren. In november 2020 riepen jongeren en jeugdwerkers via video burgers op om mét de jongeren te praten en niet enkel óver de jongeren. De video werd intussen bijna 11.000 keer bekeken. Met deze nieuwe boodschap willen de inwoners en jeugdwerkers van Borgerhout dan ook een vervolg geven aan de eerdere videoboodschappen. De nieuwe videoboodschap is te bekijken op www.facebook.com/district.borgerhout en de Instagrampagina van het district www.instagram.com/district_borgerhout.

     

     

     

    Verantwoordelijke schepenen: districtsschepen voor jeugd, Omar Al Jattari

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    22 | 02 | 2021

    Bouwsector datet met creatieve ondernemers in uniek innovatietraject

     

    Kamp C (het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw) en ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. (een verbindingsplatform voor de creatieve economie in provincie Antwerpen) starten samen een nieuw innovatietraject waarin de bouwsector wordt uitgenodigd om met creatieve ondernemers aan de slag te gaan. In maart gaat het traject van start met een matchmaking die deelnemers uit beide sectoren op maat aan elkaar koppelt om een optimaal resultaat te krijgen. Kandidaten hiervoor kunnen zich nog aanmelden.

     

    Persvoorstelling bij Ooms Woonrealisaties in Rijkevorsel / VLNR Luc Broos (POM Antwerpen), Sofie Torfs (Kamp C), Kathleen Helsen (gedeputeerde) en Ben Ooms (Ooms Woonrealisaties) © provincie Antwerpen

     

    “Build. Create. Innovate.” heet het nieuwe traject, dat de creativiteit en innovatiedrang bij bouwbedrijven wil stimuleren. Nieuwe technologieën, materialen en behoeften in de bouwsector roepen immers om innovatie. Spontaan komt die traag op gang omdat nog te weinig ondernemers weten hoe ze deze uitdaging aanpakken.

    Door een brug te slaan naar de Antwerpse creatieve sector en een cross-sectoraal ecosysteem te bouwen, wordt vernieuwing gestimuleerd. Bedrijven die deelnemen aan het innovatietraject krijgen de kans om hun innovatiepotentieel, nieuwe ondernemerschapsvormen en businessmodellen te ontdekken en in de praktijk te brengen. Thema’s als efficiëntie, optimalisatie, duurzaamheid, circulariteit, nieuwe materialen en uniek vakmanschap staan centraal.

     

    Ondernemingen uit de zeer diverse bouwsector die nood hebben aan zo’n transformatie en de mogelijkheden van intrapreneurship en nieuwe vormen van ondernemerschap nog niet onderzocht hebben zijn zeer welkom om deel te nemen. Zowel startende ondernemers als groeiers en gevestigde waarden kunnen deelnemen. De focus ligt op de Antwerpse Kempen, maar bij uitbreiding de hele provincie en Vlaanderen.

     

    Creatieve experts zorgen voor een nieuwe kijk

    De creatieve expertise in het traject kan bouwondernemingen een positieve boost geven. Ze leren zich te onderscheiden van hun concurrenten en competitiever te worden in een globaliserende context. Ook voor ondernemers uit de creatieve sector is het traject zeer verrijkend; ze ontdekken een nieuwe markt met specifieke behoeftes.

     

    “Met dit traject ondersteunen we ondernemingen uit beide sectoren om nieuwe opportuniteiten te grijpen. Want net in tijden van crisis is het belangrijk om te investeren in vernieuwing en volop in te zetten op een stabiele bedrijfstoekomst. De creatieve sector heeft zich in het verleden al bewezen als een hefboom voor innovatie in andere sectoren. Op dat succes bouwen we nu verder,” stelt gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Antwerpen, Ludwig Caluwé.


    Gedeputeerde Kathleen Helsen, voorzitter van Kamp C, vervolgt: “Door kennis, expertise en talent te bundelen creëren we een win-win voor iedereen. Net als op een datingplatform zullen we de meest geschikte kandidaten aan elkaar voorstellen. Welke bouwfirma matcht het best met welk innovatiebureau, welke architect komt met welke digitale media expert tot een virtuele betovering, welk interieurbedrijf maakt een verbluffende nieuwe showroom door met een strategische designer in zee te gaan, … ? Ik ben nu al benieuwd naar de resultaten.”

     

    Eerste trajecten gaan volgende maand van start

    Kamp C en ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. nodigen ondernemers uit de bouwsector uit om deel te nemen aan dit innovatietraject. De eerste sessies starten in maart en zullen afgerond zijn in juni 2021. De deelnemers krijgen een traject op maat en worden individueel begeleid. Procesfacilitator is de Antwerp Management School.

     

    In het voorjaar van 2022 start een nieuwe reeks. Inschrijven voor één van deze twee trajecten kan door te mailen naar sarah.verbeeck@kampc.be.

     

    Build. Create. Innovate. krijgt financiële ondersteuning van de provincie Antwerpen en de Vlaamse en de Europese overheid. Daardoor kost het traject slechts 2.400 euro. Dat is een rechtstreeks vergoeding voor de creatieve ondernemer waarmee de bouwfirma samenwerkt.

     

    De firma Ooms Woonrealisaties uit Rijkevorsel nam eerder deel aan een soortgelijk traject en is alvast vol lof. “Het co-creatietraject van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. bracht ons in 2018 in contact met Absintt Innovation Agency, een creatief bureau uit Antwerpen. We wilden benadrukkendat Ooms niet enkel nieuwbouwprojecten realiseert, maar ook renovaties en interieurmaatwerk en dat we de klant in het hele proces ontzorgen. Met Absintt vertaalden we dit naar de naam Ooms Woonrealisaties en een nieuwe merkidentiteit. Het was een verhelderende samenwerking doordat we heel open minded konden brainstormen en elkaar vanuit onze eigen expertises versterken,” getuigt gedelegeerd bestuurder Ben Ooms.  

     

    Meer info

    Meer info:

    Inschrijven voor het innovatietraject via sarah.verbeeck@kampc.be

    Project: https://www.kampc.be/innovatie/projecten/build-create-innovate

     

    Project Build. Create. Innovate. krijgt een ondersteuning van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ten bedrage van 107.489 euro. Daarnaast ontvangt Kamp C van de provincie Antwerpen hiervoor 23.535 euro cofinanciering. Het project loopt van 1 oktober 2020 tot en met 30 september 2022.

    Beleidsverantwoordelijken:
    Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en Innovatie, voorzitter van POM Antwerpen

    Kathleen Helsen, CD&V, gedeputeerde voor Wonen en Europese Samenwerking, voorzitter van Kamp C

     

     





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    22 | 02 | 21

     

    Digitaal platform 2600redenen.be bundelt lokale ondernemers uit Berchem

     

    De Berchemse handelaarsverenigingen lanceren een online platform waarop lokale, Berchemse ondernemers zichzelf in de kijker zetten. Op de website 2600redenen.be krijg je in enkele klikken een handig overzicht van de handelaars die je in Berchem vindt. Naast iedereen die in Berchem wilt komen shoppen, doen de initiatiefnemers ook een warme oproep naar Berchemse ondernemers om zich ook te registreren en aan te sluiten bij één van de handelaarsverenigingen, die met de financiële steun van het district dit initiatief namen.

     

    Digitaal, maar lokaal

    “Veel winkels waren al langer bezig met online verkoop. De coronacrisis heeft die digitale plannen van lokale ondernemers een boost gegeven,” vertelt cafébaas Jelle Henneman die meewerkt aan het platform. “Via een webshop bereik je een groter publiek, maar het is niet altijd een garantie dat je er veel klanten uithaalt. Daarom hebben enkele Berchemse ondernemers samen met het district het initiatief genomen om onze krachten te bundelen. Dat deden we al via de handelaarsverenigingen ‘Groenenhoek Wonderneemt - Diksmuidelaan en Gitschotellei’, ‘Fruithoflaan - Strijdhoflaan’ en ‘Hart voor Berchem’ en nu dus ook digitaal met deze portaalsite.”

     

    Aandacht voor lokaal shoppen

    “Het was steeds mijn betrachting om alle handelaars uit Berchem met elkaar te verenigen,” vertelt Janick Doré, districtsschepen voor middenstand. “Met dit platform zetten we alvast een grote stap voorwaarts. We plaatsen onze lokale winkels extra in de kijker op een moment dat door corona meer verbondenheid leeft én de aandacht voor het belang van lokaal winkelen groeit.”

     

    Berchem ‘branden’

    “Met 2600redenen.be willen we Berchem nog bekender maken als een leuke plek om te shoppen”, gaat Jelle verder. “Iedereen kent de Kloosterstraat en weet ongeveer wat je daar kan vinden. Als lokale ondernemers doen wij ook aan ‘branding’ door duidelijk te maken wie je waar in Berchem vindt. We hopen dat er nog ondernemers zich registreren én aansluiten bij een handelaarsvereniging. In een buurt waar lokale handelaars zich actief verenigen, is het sowieso goed om te vertoeven. Berchem is een divers district. Dat merk je niet alleen aan de vele nationaliteiten die hier samenleven, maar ook aan de verspreiding van de handelaars. Je hebt de buurt rond de Driekoningen- en Statiestraat, maar ook de volkse wijk Groenenhoek. In en rond de Fruithoflaan vind je dan weer heel andere zaken die een ander publiek aantrekken. Zelfs voor iemand die al lang in Berchem woont, is het niet altijd duidelijk of bekend welke winkels in hun buurt zitten. Ook daarvoor hebben we deze website opgestart.”

      

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!