NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  06-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Vrijwilligers gezocht als buddy voor personen met jongdementie
  ‘Samendrie’: innovatief project met steun van provincie Antwerpen

  Thuiszorgcentrum Antwerpen vzw werkt met steun van de provincie Antwerpen het innovatieve project ‘Samendrie’ uit.  Het project linkt vrijwilligers aan een persoon met jongdementie om samen op regelmatige basis ontspannende en interessante activiteiten te doen. ‘Samendrie’  biedt hierin ondersteuning, vorming en begeleiding en verwijst naar het samenspel tussen de persoon met dementie, zijn mantelzorger en de vrijwilliger. Personen met jongdementie en vrijwilligers die interesse hebben kunnen zich aanmelden.  


  In Vlaanderen zijn er ruw geschat 5000 personen met jongdementie, waarvan we mogen aannemen dat er zo’n 1000 in de provincie Antwerpen wonen. Als personen jonger dan 65 jaar met dementie te maken krijgen, spreken we van jongdementie. Meer dan 90% van de personen met jongdementie wonen in de eigen omgeving. Deze aandoening is bijzonder zwaar voor de mantelzorger, die naast de zorg voor de persoon met jongdementie dikwijls  ook de gezinslasten moet dragen. Met het project worden de mantelzorgers een beetje ontzien, terwijl de persoon met dementie een aangename activiteit beleeft. De vrijwilliger ondersteunt de persoon met jongdementie én daarmee de mantelzorger. Vandaar is er bewust gekozen voor de naam ‘Samendrie’.


  Match

  Het project ‘Samendrie’ wordt uitgewerkt door Thuiszorgcentrum Antwerpen vzw. “Er wordt telkens gezocht naar een goeie match, zodat er een vrijwillige 1 op 1-relatie kan ontstaan met gemeenschappelijke interesses en mogelijkheden. Sommige vrijwilligers en personen met dementie zijn sportief, anderen houden van cultuur, anderen maken graag een lange wandeling of genieten van een winkeluitstap…  Beide partijen kunnen kiezen of ze elkaar wel of niet accepteren.Met een buddy komen personen met jongdementie uit een mogelijk sociaal isolement en winnen ze aan bewegingsvrijheid.”, aldus coördinator Eric Du Meunier.

   

  Van links naar rechts: Rik Stockmans (persoon met jongdementie), Peter Bellens (gedeputeerde), Marc Marschang (samendrie-buddy)

   

  Opstartfase

  Het project zit momenteel in een opstartfase. Alle inhoudelijke aspecten werden uitgewerkt en samengebundeld in een overzichtelijke welkombrochure die zowel de vrijwilliger en de persoon met jongdementie en de mantelzorger toegelicht krijgen tijdens een kennismakingsgesprek met de coördinator van het project. 8 personen met jongdementie en 8 vrijwilligers hebben zich ondertussen aangemeld. 5 vrijwilligers volgen weldra een cursus en zullen effectief starten.  

   

  In het voorjaar wordt de eerste vormingsreeks rond dementie en jongdementie aan vrijwilligers aangeboden. Zo krijgen zij van het Thuiszorgcentrum Antwerpen vzw een professionele omkadering, vorming, intervisie, begeleiding en feedback.  Om de drie maanden komen ze samen op intervisie of vorming zodat zij successen en leerpunten kunnen uitwisselen. Jaarlijks worden alle contacten geëvalueerd, zowel door de vrijwilligers als door de personen met jongdementie en hun mantelzorger.

   

  Dementievriendelijke samenleving

  De provincie gelooft sterk in dit project en investeert 60.000 euro, gespreid over drie werkingsjaren,  om dit waar te kunnen maken.

  “Jongdementie is een speerpunt in ons provinciaal welzijnsbeleid. Innovatieve projecten zoals het buddyproject helpen om het taboe rond dit thema te doorbreken. De bedoeling is om de resultaten van het project te verspreiden naar andere organisaties. De provincie heeft ook een expertengroep dementie opgericht waarmee we kennis en ervaringen uitwisselen. Binnen de schoot van deze groep, die nog maar een goed jaar actief is, zijn al enkele waardevolle samenwerkingen en initiatieven gegroeid.”, stelt Peter Bellens, gedeputeerde voor Welzijn en Gezondheid.

   

  Buddy’s gezocht

  Thuiszorgcentrum Antwerpen vzw wil het project verder promoten en zoekt zowel personen met jongdementie als vrijwilligers om met elkaar te matchen. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Samendrie via mail naar eric.dumeunier@cm.beof hugo.goedeme@cm.be, of telefonisch op 0474 312 483.
  copy richt provincie antwerpen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  Zaterdag 5 Maart 2016 prijsuitreikinng'eindejaarsactie'voor de handelaars

  Proficiat Fons

  Beenhouwer De Keersmaecker wint de 'eindjaarsactie'van de VLD Hoboken

  1/Beenhouwer:Fons en Martine De Keersmaecker

      Steynstraat 89

  2/Dagbladhandel De Witte:Kelly van Tongerloo

      Draaiboomstraat 2

  3/Ambertree Concept Store: Sabine Valcke

      Kioskplaats 2

  Inderdaad is dit een jaarlijkse terugkerend gegeerd evenement zegt Edith Lambo voorzitter van open VLD Hoboken

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRIJSUITREIKING VOOR HANDELAARS

  HOBOKEN

  Inderdaad is dit een jaarlijks terugkerend gegeerd evenement zegt Edith Lampo voorzittervan open vld hoboken

  Fons De Keersmaecker wint de 'eindejaarsactie'van de VLD-Hoboken

   1/Beenhouwer: Fons en Martine De Keersmaecker

          steynstraat 89

  2/Dagbladhandel de Witte:Kelly van Tongerloo

  3/Ambertree Concept Store:

   

   

  Groetjes, 

   

  Edith Lampo 

  / Beenhouwer Fons en Martine De Keersmaecker      Steynstraat 89 2/ Dagbladhandel De Witte (Kelly Van Tongerloo)      Draaiboomstraat 2 3/ Ambertree Concept Store ( Sabine Valcke)     Kioskplaats 20

  Proficiat Fons!

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZVC-GS-HOBOKEN

   

                                                                                              

               1-10

  Kon GS Beobank Hoboken de smadelijke nederlaag uit de heenronde naar de vergeethoek voetballen of zou de huidige competitieleider opnieuw bevestigen?

   

  Het talrijke publiek keek in sportcentrum Sorghvliedt nieuwsgierig uit naar het antwoord op deze prangende vraag.

   

  Een erg gretig Argos Ruitenboer Hamme (zonder haar titularissen Mirko Gajanovic en Bilal Achenteh) nam Olivier Verhanneman aanstonds flink op de korrel. Daar plaatste de thuisploeg een vrijschop van Imad Amazou tegenover, in de rebound trapte Mustapha Aabbassi over de dwarsligger; Steven Dillien besloot een mooie actie met een krachtige uithaal in de grijpgrage armen van Kenny Sergeant.

   

  De wervelende vertoning ging aanhoudendover-en-weer. Yassin Laaraj schotelde de bal voor de voeten van de vrijstaande Angelo De Brandt, Olivier Verhanneman reageerde met een wonderlijke reflex. Aan de overzijde bood Hicham Channouf een dito mogelijkheid aan Antoine Lemaire, de Carolo knalde op de staak.  

   

  In de 22’ kwamen de bezoekers fortuinlijk op voorsprong: een voorzetschot van Mohamed El Moussaoui verdween via de ledematen van Hicham Channouf jammerlijk in de netten (0-1). Vier minuten later voorkwam laatstgenoemde een quasi gemaakt doelpunt van Soufian El Fakiri om vervolgens een reële kans op de gelijkmaker iets te onbesuisd naar de bliksem te helpen.

   

  Tot tweemaal toe maakten de Oost-Vlamingen gebruik van een mistasten in de Hobokense verdediging om via Yassin Laaraj en Mohamed El Moussaoui met een riante marge naar de kleedkamers terug te keren (0-3).

   

  Vlak na de kampwisseling leken de Beobankers op weg naar een spectaculaire remonte. Een treffer van Steven Dillien werd onterecht afgekeurd door het arbitrale duo Maurice Bouharmont-Régis Bawin. Het lokale protest was amper voorbij toen Yassin Laaraj bij de eerstvolgende tegenstoot genadeloos toesloeg (0-4). Een nieuwe dodelijke omschakeling, afgerond door Soufian El Fakiri, deed de forfaitcijfers op het scorebord flikkeren (0-5). 

   

  Niettemin bleven de Hobokenaars aanklampen, Kenny Sergeant gaf echter geen krimp. Bij het ingaan van het laatste kwartier schoten Ahmed El Hammouchi en Soufian El Fakiri de ontredderde goudzwarte defensie in de prak (0-7).

   

  Nadat Mustapha Aabbassi een knap steekpasje van Khaled Oulichki op de contouren van de ARB-sluitpost mikte, wierpen Mohamed El Moussaoui en Soufian El Fakiri er nog een bijzonder pijnlijk schepje bovenop (0-9).

   

  Tweede doelman Maxim De Beule mocht van zijn gerustgestelde coach de resterende speelminuten invullen, niet zonder door de knieën te gaan voor de eerredder van Steven Dillien (1-9) - zie foto als bijlage. Mohamed El Moussaoui maakte het debacle evenwel compleet (1-10).

   

  Met deze historische opdoffer komt onze club weer met beide benen op de grond terecht, terwijl de vlot combinerende en oersterke Hammenaars hun titelambities nadrukkelijk onderstrepen. Vergeten we echter niet dat de prijzen aan het eind van de play-offs worden uitgedeeld, zoals we vorig seizoen op heuglijke wijze ervoeren. Het moge een troost zijn voor wat ons in de toekomst nog te wachten staat… 

   

  Een integraal beeldverslag en een samenvatting van deze topontmoeting kan u respectievelijk vanaf zondag en woensdag bekijken op de website van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) – www.fwbb.be - onder de rubriek “video’s”.

   

  Aanstaande vrijdag ondernemen we de verre reis naar Boussu waar de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Beker van België op een ontiegelijk tijdstip (22:10 uur!) zal aangevat worden tegen AC Colfontaine-Hornu, momenteel lijstaanvoerder in derde nationale afdeling C.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire, Hicham Channouf, Imad Amazou, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi,Safouane Channouf, Steven Dillien (1),coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

   

  samenstelling ARB Hamme: Kenny Sergeant (d+kpt), Maxim De Beule (d), Bilal Chantah, Ahmed El Hammouchi (1), Soufian El Fakiri (3), Yassin Laaraj (2), Angelo De Brandt, Mohamed El Moussaoui (4), coach Kristof Vermeir en assistent-coaches Davy Willaert en Thierry Rousseau .

   

  In de vooravond won GS Beobank Hoboken B de stevig betwiste districtsderby tegen Prishtina Hoboken (5-4).

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

  4 | 3 | 2016

  1000ste jongere ontdekt energie van de toekomst
  Houden we ons binnenkort warm met aardwarmte? Resultaten eerste boring op Balmatt proefboorsite in Mol zijn alvast veelbelovend.

  Vanochtend bracht een klas van 21 leerlingen uit het 2de jaar STEM (science, technology, engineering, mathematics) van het Heilig Graf Turnhout een bezoek aan de Balmatt-site in Mol. Eén van deze studenten was de 1000ste  leerling die op de proefboorsite diepe geothermie een rondleiding kreeg.

   


  De lat ligt hoog

   

  Eind november 2015 startten Voka, GoodPlanet en VITO met de belevingsmomenten voor studenten. Duizend bezoekers vergaapten zich de afgelopen maanden aan de boring op de Balmatt-site. VITO startte na de positieve resultaten van de eerste boring zopas met een tweede boring. Uit die resultaten blijkt dat het Vlaamse energielandschap voor een grote doorbraak staat en dat de Kempen hierin een pioniersrol zullen spelen. Wanneer de beide putten in productie zijn, kunnen meer dan 20.000 gezinnen en heel wat bedrijven van warmte voorzien worden. Een volledige geothermiecentrale op de Balmatt-site (gebaseerd op 6 putten) kan de vierde grootste geothermiecentrale uit Europa worden en ook elektriciteit leveren. Jongeren bewust maken van het potentieel van deze energievorm is dus een zeer belangrijke taak.

   

   

  Unieke kennismaking

  Op de Balmatt-site krijgen studenten van alle leeftijden via een unieke tentoonstelling en attractieve demonstraties inzicht in de kracht van diepe geothermie. De leerlingen en directie van het Heilig Graf Turnhout waren in ieder geval enthousiast. ‘We zijn heel blij met dit initiatief’, vertelt Hilde Robrechts, algemeen directeur van het Heilig Graf Turnhout. ‘De leerlingen van onze STEM (science, technology, engineering, mathematics) maken hier op een unieke manier kennis met technieken voor de toekomst.’

   

  Gedeputeerde Caluwé (derde van links) met de 1000ste bezoeker van de Balmatt-site en zijn klasgenootjes

  Mooi verhaal

  Gedeputeerde van Economie en Innovatie Ludwig Caluwé – die ook aanwezig was om de klas met de 1000ste student in de bloemetjes te zetten - is heel blij met de interesse van de jongeren. ‘Diepe geothermie zal een belangrijke rol spelen in de economische ontwikkeling van onze provincie’, zegt Caluwé. ‘De proefboringen zijn de start van een mooi verhaal. Een verhaal dat grotendeels geschreven zal worden door de jongeren die vandaag een bezoek brengen aan de site.’ Op dit moment hebben al meer dan 50 klassen een leerrijk bezoek aan de site gebracht. Scholen die interesse hebben om deze prachtige energievorm te ontdekken, kunnen zich inschrijven voor een bezoek op: www.goodplanet.be/geothermie-voor-stem.

   


  #YouLoveTech

  Door studenten in contact te brengen met de energiewinning van de toekomst, maken VITO, Voka Kempen, GoodPlanet en de provincie Antwerpen jongeren warm voor techniek. De provincie Antwerpen wil dit voorjaar met de campagne YouLoveTech zoveel mogelijk jongeren fascineren voor wetenschap en techniek.

   

  PRAKTISCHE INFO BEZOEKEN BALMATT-SITE

  Wanneer:
  nog tot het einde van het schooljaar 2015 – 2016

   

  Wie:

  Lager en secundair onderwijs. De bezoeken worden aangepast aan de leeftijd.

  Waar:
  wetenschapshal VITO,  Balmatt proefboorsite, ingang via poort Balmattsite vanuit Boeretang, Mol

  Meer info:
  www.youlovetech.be
  www.goodplanet.be/geothermie-voor-stem 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  NIEUWE VERLICHTING


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw    2 maart 2016

  In deze flits:

  • Week van de vrijwilliger
  • Vogels kijken in de achterhaven van Zeebrugge en de Uitkerkse Polder
  • Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder
  • Vogeltrektellen op de trektelpost Hobokense Polder
  • Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Inheemse plantenmarkt
  • Paddenoverzetacties
  • Noteer reeds in je agenda

  www.hobokensepolder.be

  Is deze mail niet goed weergegeven
  of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

  Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

  Week van de vrijwilliger

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  1 | 3 | 2016

  1.000 jonge ondernemers in spe aan de slag op de Verkoopdag @Wijnegem Shopping Center

  In Wijnegem Shopping Center kwamen dit weekend 1.000 jonge en toekomstige ondernemers samen om hun producten van hun mini-onderneming aan te prijzen aan het grote publiek. De jongeren testten zo hun ondernemers- en verkoopstechnieken uit op de winkelaars. Gedeputeerde Ludwig Caluwé reikte op het einde van de dag vier prijzen uit. Provinciaal Instituut Sint-Godelieve uit Antwerpen, Karel de Grote Hogeschool, Berkenbeek Wuustwezel en PXL Diepenbeek mochten zich de winnaars van de dag noemen.

  Vlajo organiseerde op zaterdag 27 februari met de steun van de provincie Antwerpen een verkoopdag in Wijnegem Shopping Center. Voor 1.000 jonge ondernemers was dit het hoogtepunt van een schooljaar dat in het teken staat van “ondernemen” en “ondernemerschap”. De nadruk ligt op DOEN: eerst denken, en dan effectief durven doen! 95 Vlajo mini-ondernemingen en Vlajo small business projects (uit de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West- Vlaanderen) stelden zich voor aan het grote publiek.

  Wijnegem, een uitstekend forum
  Op de Vlajo verkoopdag in de overweldigende omgeving van Wijnegem Shopping Center brachten de Vlajo Mini-ondernemingen en Small Business Projects hun producten aan de man: jonge zaakvoerders en hun medewerkers konden dan het grote publiek uittesten. Zo leerden ze om onbekende personen te durven aanspreken, meer samen te werken en er voluit voor te gaan. Ze hebben hun verkoopskills uitgetest en konden er netwerken met elkaar. Dankzij deze projecten verwerven de studenten ondernemende competenties voor een vlotte overgang naar de arbeidsmarkt

  De jury en het publiek belonen

  De jury beloonde de Vlajo Mini-ondernemingen/SBP’s die uitblinken met standpresentatie, hun product of verkooptechnieken. Ook de leerlingen konden hun stem uitbrengen. PXL Diepenbeek won met Trash it (interactieve assenbakken) de prijs voor Beste junior onderneming algemeen. De Studentenprijs ging naar het team van de Karel de Grote Hogeschool met hun MoBi, gepersonaliseerde smartphone gadgets. De stand van Berk & Bizz, van Berkenbeek Wuustwezel, werd tot beste stand gekroond dankzij hun zelfgemaakte vlaggenlijnen, magneten en decoratie. De prijs voor beste verkooptechnieken werd tenslotte weggekaapt door het Provinciaal Instituut Sint-Godelieve. Zij brachten met Multi-Kitchen zelfgemaakte theebloemen en een multicultureel kookboekje mee.  De winnaars kregenhun prijs in ontvangst van gedeputeerde Ludwig Caluwé Copy richt provincie antwerpen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

   

  Schaarste, vasten en
  een lekkere quiche!
  3 maart (week 9)  We schreven het vorige week al: we zitten in de moeilijkste oogstmaanden van het jaar. Wanneer je naar de seizoenskalender kijkt, zie je dat februari en maart de maanden met het kleinste aanbod zijn. Wij helpen je zeker op weg om dat kleine aanbod lekker te blijven verwerken, maar willen je graag ook nog een woordje uitleg geven bij de inhoud van de groentepakketten, en het aanbod dat we je nu kunnen bieden.

  De topoogstmaanden augustus en september liggen al ver achter ons, en iedereen begint die wintersmaken zo langzaamaan wel beu te worden. Steeds weer kool en pompoen, stoofpotjes en geroosterde groenten. Hoe lekker ze ook zijn, we verlangen naar wat meer frisse smaken, net zoals we ook weer naar de zon beginnen verlangen. De groentepakketten lijken steeds weer dezelfde inhoud te hebben, en de groenten die erin zitten, vallen ook vaak wat magertjes uit, zo hoorden we van een aantal klanten. En dat willen we graag even in een groter perspectief plaatsen. Wanneer je als klant intekent op een jaar lang verse, lokale groenten, schrijf je je in voor een pakket dat meegaat op het ritme van de seizoenen. Dat houdt in dat je op je bord ook die seizoenen zal terugvinden: van verse, knapperige sla, tomaat en komkommer in de zomer, tot "aardige" rode biet en knolselder in de winter.
  En dat betekent ook dat het volume van je pakket zal variëren. Waar er in de oogstmaanden augustus en september echt sprake is van overvloed, zal het in februari en maart meer en meer lijken op een schaarse oogst. Er staat ook echt niet veel meer op de velden en de groenten die er wel nog zijn, zijn niet groot meer. Dat alles samen creëert een "hongerkloof", waar we nu eenmaal niet omheen kunnen. Seizoensgebonden eten, is ook minder eten in deze tijd van het jaar (de traditie van de vasten vindt niet voor niets plaats in deze periode). Maar geen nood: de volumes gaan weer beginnen groeien, en in de zomer zal je koelkast weer boordevol zitten!
  Daarbij komt ook nog eens het feit dat het aanbod - dat in de winter toch nog wel iets groter kan zijn, met onder andere rammenas, schorseneren, raapjes, pastinaak,... - dat we bij de boeren in de omgeving kunnen vinden, erg beperkt blijft. Kurt Nevejans van De Voldoening zei al drie weken geleden dat zijn volledige oogst op is. Hij krijgt veel vraag, maar zijn aanbod kan niet volgen. Dat blijkt een grotere tendens in Vlaanderen te zijn; boeren die op agro-ecologische wijze te werk gaan, hebben tot nu toe een grotere afzetmarkt gehad bij handelaars dan bij particulieren, maar nu lijkt dat te keren (hoera!). De vraag bij particulieren wordt groter en groter, en we kunnen dat alleen maar stimuleren, door af te blijven nemen bij de boeren, en door aan die boeren blijven te kennen geven dat we meer willen, dat we ook schorseneren, rapen en rammenas willen kopen, en dat ze de volgende jaren meer moeten voorzien voor de particuliere markt. Zo maken we samen werk van een betere landbouw, eerlijker, lokaler en lekkerder!

  Tot slot nog een lichtpuntje: we zijn momenteel met een aantal nieuwe boeren in contact, en leveren deze week bijvoorbeeld al pastinaak van Puur Natuur uit Melsele. En bovendien hebben we binnenkort ook groot nieuws - je komt er gauw meer over te weten, maar we geven alvast mee dat het onze eigen productie een serieuze duurzame boost zal geven voor de komende jaren!

  Verder krijg je zoals elke week komende donderdag extra tips voor de groenten die deze week in je pakket zitten en vandaag sturen we ook nog een lekker recept van Jolien, die aan de slag ging met de spruitjes.


  De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:

  - Spruitjes van Patrick Robeyns of van Wijngaardhof
  - Pijplook van Wijngaardhof
  - Boerenkool van Wijngaardhof

  - Pastinaak van Puur Natuur
  - Wortelen van de Baarbeekhoeve
  - Prei van De Baarbeekhoeve

  - Knolselder van De Baarbeekhoeve

  In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen knolselder, maar wel rode biet van de Baarbeekhoeve.

  In
  het kleine groentepakket* zit het volgende:
  - Spruitjes van Patrick Robeyns of van Wijngaardhof
  - Pijplook van Wijngaardhof
  -
  Pastinaak van Puur Natuur
  - Wortelen van de Baarbeekhoeve
  - Prei van De Baarbeekhoeve


  In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen prei, maar wel rode biet van de Baarbeekhoeve.

  Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (3 maart 2016 - week 9). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

  Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 2 maart 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

  Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
  Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

  Genieten van het laatste Provinciale koortornooi
  Zondag 6 en 13 maart, van 10.30 tot 18.00 uur, Ekeren

  Vijftien koren schitteren op het concertpodium van het 63ste provinciaal koortornooi, gedurende. Twee zondagen in maart vullen ze het podium van de Stedelijke academie voor muziek en woordkunst ‘Jozef Pauly’ te Ekeren . Je kunt de concerten gratis bijwonen. Geen betere manier om van je zondag een muzikaal feest te maken. Iedereen welkom!

  Op zondag 6 maart vanaf 10.30 uur op het podium: de KAATers (Malle), Kamerkoor Vialta (Hoogstraten) en Kamerkoor De BeKooring (Mortsel). Vanaf 14.30 uur: Cantecleer(Niel),

  Koninklijk Sint-Franciscuskoor (Herentals), ItTakes4 (Nijlen), Muzikaal Ensemble Alegrίa (Wijnegem) en Carmina (Ekeren).

  Op zondag 13 maart op het podium vanaf 10.30 uur: Klankjorum, (Antwerpen-Linkeroever), Chant’Ami (Ravels) en Continuo (Schoten). Vanaf 14.30 uur: Kinderkoor Kolor (O.-L.-Vrouwkoor Mechelen), Mannenkoor ZWK (Antwerpen) en Kwaya Move (Mortsel).

   

   

  Het provinciale koortornooi

   

  De provincie Antwerpen stimuleert en bevordert amateurkunsten. Het jaarlijks koortornooi in het voorjaar is daar een voorbeeld van. In 2016 gaat het koortornooi haar 63ste editie in.

  Met de tornooien krijgen koren een podium.  Tegelijkertijd hebben de koorleden en dirigenten alle kansen om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

  Een professionele jury beoordeelt de concerten en bezorgt de groepen waardevolle persoonlijke feedback en adviezen voor de toekomst. Bij de beoordeling door de jury worden de koren in een bepaalde afdeling plaatst. Aan elke afdeling is een subsidiebedrag verbonden voor maximaal vier jaar.

  De zes afdelingen zijn: derde afdeling, tweede afdeling, eerste afdeling, afdeling uitmuntendheid, ereafdeling en superieure afdeling.

  Met de bevoegdheidswijzigingen voor de provincies verdwijnt ook het provinciale koortornooi uit het takenpakket van de provincie Antwerpen. 2016 is dan ook je laatste kans om het mee te beleven!

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Zondag 6 en 13 maart, van 10.30 tot 18.00 uur

  Waar:
  Stedelijke academie voor muziek en woordkunst ‘Jozef Pauly’,
  Ferdinand Pauwelsstraat 102, 2180 Ekeren

  Deelnameprijs:
  Gratis

  Website:
  www.provincieantwerpen.be (koortornooien)

  Social media:
  https://www.facebook.com/provincie.Antwerpen/

  Meer info:
  Christel Baeten,
  christel.baeten@provincieantwerpen.be, T 03 240 64 31

  copy richt provincie antwerpen  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!