Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    14-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    gouverneur Cathy Berx



    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen vernietigen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering. Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en crisisbeheer.

    BERICHT

    13 | 12 | 2022

    Resultaten provinciale WODCA-controle Antwerpen van 10-11 december 2022: lichte daling in overtredingen


    + bekendmaking WODCA-resultaten 2022

    1. RESULTATEN PROVINCIALE WODCA-NACHT 10-11 december 2022

    4,8% van de gecontroleerde bestuurders reed te snel (7,3% in 2021)

    2,5% van de gecontroleerde chauffeurs blies positief (3,6% in 2021)

    12 positieve speekseltesten (11 in 2021)

    30 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken (33 in 2021)

    Afgelopen weekend namen zowat alle politiezones van de provincie Antwerpen, de Federale Politie en de Federale Wegpolitie deel aan een provinciale WODCA-actie. In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 december controleerden politieagenten in de hele provincie Antwerpen op alcohol en drugs achter het stuur en op overdreven snelheid.  Hieronder vindt u een overzicht van de resultaten, vergeleken met de resultaten van de provinciale WODCA-actie in oktober 2021.

    Resultaten WODCA-snelheidscontroles

    4065 bestuurders werden op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 196 te snel (4,8%).

    Resultaten WODCA-alcoholcontroles

    3517 bestuurders werden aan een alcoholcontrole onderworpen,waarvan88 bestuurders een positieve ademtest aflegden (2,5%).  Van de 88 bestuurders die meer dan de toegelaten 0,5 promille alcohol in het bloed hadden, hadden 46 bestuurders zelfs meer dan 0,8 promille in het bloed (52%) (55% in 2021).

    Resultaten WODCA-drugscontroles

    Bij 18chauffeurs werd een speekseltest afgenomen.12chauffeurs testten positief op de speekseltest
    (67%) (48% in 2021).

    Ingetrokken rijbewijzen

    30 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

    Toelichting bij de cijfers van de controlenacht van 10 op 11 december 2022:

    Gouverneur Cathy Berx: “Afgelopen weekend reed nog steeds 1 op de 20 of 5% van de gecontroleerde bestuurders te snel. 95 % van de gecontroleerde bestuurders hield zich wel correct aan de aangegeven snelheid. Dat zijn er alvast meer dan bij de grote WODCA-controle van 2021, toen nog 7,3 % van de gecontroleerde chauffeurs te snel reed. Het zou een evidentie moeten zijn, niettemin dank ik de 3869 gecontroleerde chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet hielden, in de hoop en verwachting dat ze zich altijd zo verantwoordelijk gedragen in het verkeer. Hopelijk houdt deze trend aan, en rijdt voortaan iedereen niet sneller dan toegelaten. Te snel rijden verhoogt immers het risico op ongevallen. Overdreven snelheid betekent helaas ook dat de impact van een ongeval, en dus het risico op veel menselijk leed aanzienlijk toeneemt. In 2022 vielen meer doden en (zwaar)gewonden door nachtelijke weekendongevallen dan het jaar ervoor. Snelheidslimieten respecteren blijft dus cruciaal.

     

    Ook rijden onder invloed van alcohol of drugs blijft een belangrijk aandachtspunt. Hoopvol is dat ook het aantal chauffeurs dat een positieve ademtest aflegde, licht is gedaald (van 3,6 % naar 2,5%). Zeer slecht nieuws is dat ongeveer de helft daarvan (52%) met meer dan 0,8 promille alcohol in het bloed achter het stuur zat, en zo een immens risico betekent voor zichzelf en alle medeweggebruikers. Dit asociaal gedrag moet gewoon stoppen, mede in het belang van de 97,5% van de gecontroleerde chauffeurs die bewijzen dat het perfect kan: rijden zonder over de limiet te gaan, al moet die limiet zo snel mogelijk op nul, omdat alleen wie nuchter rijdt – wat dat betreft – zeker is.

     

    Dat het aantal positieve speekseltesten steeg, blijft zorgwekkend. Ook die trend moet dringend worden gekeerd.

     

    Tot slot dank ik alle deelnemers aan deze provinciale WODCA-actie (politie, studenten politieopleiding Campus Vesta) voor de zeer gewaardeerde inzet ondanks de barre koude. Hun volgehouden inspanningen dragen fundamenteel bij tot een veiliger nachtelijk weekendverkeer. Pas als iedereen zich te allen tijde aan alle regels houdt, kunnen zij hun focus verleggen.”

    Provinciale WODCA-actie 2022 – Kontich

    2. WODCA-RESULTATEN 2022 (september-januari)

     

    Stijging van 51% van het aantal nachtelijke weekendongevallen (217 in 2021/327 in 2022) 

     

    5 dodelijke verkeerslachtoffers tijdens weekendavonden en -nachten (2021 = 1)

     

    6,8% van de gecontroleerde chauffeurs reed te snel (2021 = 7,8%)

     

    3,1% van de gecontroleerde bestuurders dronk te veel (2021 = 3,5%)

     

    201 bestuurders speekselden positief (2021 = 205)

     

    42% van wie een speekseltest onderging, was onder invloed van drugs (2021 = 44%)

    Gouverneur Cathy Berx: “Na de op vlak van verkeersveiligheid rustigere coronajaren hoopten we dat de trend naar minder ongevallen, minder doden en zwaargewonden in het verkeer zich zou doorzetten. De werkelijkheid is helaas anders. Jammer genoeg steeg het aantal verkeersongevallen dit jaar opnieuw fors. Er gebeurden helaas weer evenveel ongevallen als voor de pandemie. Ook het aantal doden en (zwaar)gewonden in en door het nachtelijk weekendverkeer steeg opnieuw. In 2022 lieten 5 mensen het leven in een nachtelijk weekendongeval. Dat zijn er 5 te veel. Het ging in hoofdzaak om eenzijdige ongevallen, waarvan er minstens een o.m. te wijten is overdreven snelheid, m.n. het vreselijke ongeval in Lier waar de ouders van 2 jonge kinderen het leven lieten.

     

    Middelengebruik en overdreven snelheid eisen nog steeds te veel slachtoffers. Verkeersveiligheid: minder doden en zwaargewonden in en door het verkeer, blijft een absolute prioriteit. Het zou eenieders ambitie moeten zijn.

     

    Met het oog op veiliger verkeer tijdens de weekendnachten, voerden de politiediensten in Antwerpen de WODCA-controles terug op. Met resultaat: onze politiediensten voerden in 2022 drie keer zoveel snelheidscontroles uit dan het jaar voordien en ook aanzienlijk meer alcoholcontroles. Ik ben hen daar zeer dankbaar en erkentelijk voor. Het toenemend aantal rijbewijzen dat onmiddellijk moest worden ingetrokken, bewijst helaas de noodzaak van de doorgedreven controles.”

     

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     


    Persbericht
    Bosgroep Kempen Noord

    12 | 12 | 2022

    Jeugdbewegingen en buurtbewoners uit Malle toveren voormalige schapenweide om tot bos



    Dit weekend zakten leden van KLJ Oostmalle en KSA Westmalle samen met buurtbewoners af naar de Leemstraat. Ze plantten er 1300 boompjes voor een nieuw bos van een halve hectare. Later komt er een wandelpad doorheen het bosje, zodat de buurtbewoners volop kunnen genieten van hun nieuwe groene achtertuin.

    Onder begeleiding van Bosgroep Kempen Noord gingen vooral Meidoorn, Europese vogelkers, Gelderse Roos, Gele Kornoelje, Kardinaalsmuts, Zomereik, Winterlinde … de grond in. De aanplant kadert in het bosuitbreidingsplan van Vlaanderen en de klimaatdoelstellingen van de gemeente.

     

    Milieuschepen Wouter Patho (N-VA): ”Malle is een groene gemeente. Het gaat om enkele grote bossen met hoge natuurwaarde. Het gemeentebestuur ziet daarnaast het belang van kleine bossen en groene buffers in of op wandelafstand van onze dorpscentra. In de strijd tegen de klimaatverandering spelen ze een belangrijke rol. Kleine bossen slaan verhoudingsgewijs meer koolstof op, hebben een koelend effect tijdens warme dagen en verminderen het risico op wateroverlast door regenwater te laten infiltreren of bij te houden. Kleine bossen spelen een grote bijdrage aan onze biodiversiteit en zijn eenvoudigweg ook gewoon mooi. Het dorpsbos in de Leemstraat planten we voor onze kinderen en kleinkinderen. Zij zullen er ooit spelen, wandelen, letterlijk en figuurlijk de vruchten plukken. We willen bossen en natuurgebieden maximaal toegankelijk maken. Ook het dorpsbos in de leemstraat zal dus een publiek karakter krijgen.”

    Foto boven: Leden van KLJ Oostmalle en KSA Westmalle helpen bij de aanplant.

    Foto onder: 120.183, het aantal boompjes dat de Antwerpse Bosgroepen samen aanplantten sinds 2019.

    Copyright: Robin Fasseur voor provincie Antwerpen

     

    Als provincie werken we aan een leefbare, klimaatneutrale en -veilige toekomst”, licht gedeputeerde voor Milieu en Natuur Jan De Haes toe. “We zorgen voor meer groen in onze steden en gemeenten, versterken de open ruimte als klimaatbuffer en verbinden groene elementen zoals bossen en houtkanten. Elke aanplanting, hoe klein ook, vormt een meerwaarde.”

     

    Bebossen? Denk aan je Bosgroep

    Voor de voorbereiding van de aanplant en de organisatie van de plantactie, ging gemeente Malle te rade bij hun Bosgroep. “Heel wat steden en gemeenten hebben vragen of ideeën rond bosuitbreiding”, vertelt Jordan Rodriguez Milis, projectmedewerker bosuitbreiding bij Bosgroep Kempen Noord. “Samen met hen doorlopen we verschillende stappen. We staan hen bij van het zoeken naar financiering over de opmaak van een bebossingsplan tot de nazorg van het jonge bos. Een aanplantactie is de kers op de taart van dit traject, indien mogelijk betrekken we ook scholen en lokale verenigingen. Ook burgers die interesse hebben om te bebossen, helpen we graag verder met hun vragen.”

    WERK MEE AAN MEER BOS

    Plant mee aan tijdens één van de publieksaanplantingen in onze provincie.

    Of bekijk de mogelijkheden en subsidies om je eigen perceel te bebossen.

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Milieu en Natuur






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    Vurige winteravond in Vrijbroekpark
    Vrijdag 16 december, 19 uur, Mechelen

    Water, aarde, lucht, VUUR

    Je denkt er waarschijnlijk niet elke dag aan, maar de vier elementen spelen een belangrijke rol in ons leven. Zonder aarde hebben we geen huizen en geen voedsel. Zonder water zouden wij en het leven rondom ons uitdrogen. Vuur hebben we nodig voor licht en warmte. En lucht is natuurlijk ook een essentieel element, beeld je maar eens in dat je zonder zit!

    We hebben ze dus nodig, daar zijn we het mee eens. Maar wist je dat de elementen ook nog eens allemaal afhankelijk zijn van elkaar? Volg het verlichte pad en ontdek de vier elementen in het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark tijdens een gezellige winteravond.

     

    De Vurige winteravond gaat door op vrijdag 16 december. Je bent welkom vanaf 19 uur, aan het bezoekerscentrum. Tot 20.30 uur kun je daar starten om het parcours af te leggen. Deelnemen is volledig gratis. We werken deze keer niet met tijdsloten, dus je hoeft je niet in te schrijven. Wél zullen er dit jaar opnieuw drank en hapjes aan democratische prijzen te verkrijgen zijn op het einde van de wandeling, op ons evenementenplein. Door iets te eten of te drinken steun je meteen één van de goede doelen. Op hetzelfde plein kun je genieten van een vuurshow met Peter Gusta om 20 uur en om 21 uur.

    De wandeling is ongeveer 2 km lang en duurt een uur. Het pad is toegankelijk voor buggy’s en rolwagens. Meer informatie vind je op onze website, www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark.

    Vurige winteravond in Vrijbroekpark - Copyright: Provincie Antwerpen

    Praktische informatie

    Trek zeker warme kledij en stevige stapschoenen aan. Voorzie regenkledij indien nodig.

     

    Dit evenement is afvalarm, daarom worden de dranken geserveerd in herbruikbare bekers. De waarborg voor zo’n beker bedraagt € 1. Breng dus zeker kleingeld mee.

     

    We raden je aan om met de fiets te komen. Er zijn extra fietsparkings aan de hoofdingang. Kom je toch met de auto? De parkings in het park zijn niet beschikbaar. Maar je kan wel parkeren op parking Eekhoorn. Een plannetje vind je op https://www.provincieantwerpen.be > Vrijbroekpark ‘Parking Eekhoorn’. Voor een plan van het park, kijk je onder ‘Plattegrond Vrijbroekpark’.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Vrijdag 16 december, start tussen 19 en 20.30 uur,
    einde is voorzien om 23 uur

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark,
    Ridder Dessainlaan 65,
    2800 Mechelen

    Deelnameprijs:
    gratis, inschrijven is niet nodig

    Website:
    https://www.provincieantwerpen.be > Vrijbroekpark kalender

    Social media:
    https://www.facebook.com/events/546838037266426

    Meer info:
    Onthaal Vrijbroekpark
    015 45 13 80

    vrijbroekpark@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!