NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • ONZE FRANK
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  13-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eyes For The World

   

  Eyes For The World sensibiliseert met pakkende campagne

   

  Antwerpen - "To see the problem you don't need glasses" Een sensibiliseringscampagne die ook personen aanspreekt die geen hinder ondervinden vanwege een slecht zicht. Eyes For The World zet zich in voor gelijke kansen door het zicht van mensen in alle continenten te verbeteren d.m.v. een aanpasbare bril. Door een samenwerking tussen Koen Van Pottelbergh, de oprichter van de vzw, en vier studenten kwam deze campagne tot stand. De campagne start begin december voornamelijk in regio Antwerpen. De opbrengst gaat via De Warmste Week van Music For Life naar de projecten van de vzw.

   

  To see the problem you don't need glasses −Een campagne die iedereen aanspreekt met of zonder bril. Iedere persoon kan zich inbeelden wat de gevolgen zijn zonder een goed zicht. Het probleem ontkennen is volgens Eyes For The World geen optie. Dat is het achterliggende idee van de driedelige sensibiliseringscampagne opgezet door Linney Brouwers, Babs van Oijen, Silke Debie en Eleni Bosschaerts.

   

  Promotie video

   

  In de promotie video ervaart het publiek hoe het is om slecht te zien. Zo speelt de campagne in op het gevoel. Cinema Cartoon's vertoonde een film in slechte kwaliteit. Het publiek reageerde verontwaardigd. Met deze beelden legt Eyes For The World de link met meer dan een miljard mensen die geen toegang hebben tot oogzorg. Zij kunnen m.a.w. niets aan hun situatie veranderen.

   

  Posters

   

  In de reeks posters worden verschillende dagdagelijkse situaties uit twee perspectieven getoond. Het perspectief van een persoon met een slecht zicht en van een persoon met goed zicht. M.a.w. de poster is voor de helft wazig en voor de helft scherp van kwaliteit. Met deze insteek wijst de vzw op eenvoudige zaken die zonder goed zicht een moeilijke opgave worden.

   

  Wenskaarten

   

  Steunen van de campagne kan door een pakket zelf ontworpen wenskaarten te kopen. Met een inhoud van twee kaartjes aan 3,50€ of een wenskaart met een daarbij horende pin om op kleding te spelden aan € 5,- verkrijgbaar bij Vlaamsekaai 29, 2000 Antwerpen. Zowel wenskaarten en pin kunnen verzender als ontvanger sharen met #sharetheeye. Een hashtag om de boodschap verder te verspreiden. De opbrengst gaat via De Warmste Week van Music For Life naar de projecten van de vzw.

   

  Eyes For The World

   

  EFTW gelooft dat 'iedereen over de hele wereld het recht heeft op goed zicht'. Daarom delen ze aanpasbare brillen (FocusSpecs) uit aan zij die geen toegang hebben tot oogzorg. Ze zorgen er persoonlijk voor dat de bril goed terechtkomt. Voor het buitenland gaat dit over een kostprijs van 20 euro. In België werken zij samen met ocmw's en ziekenfondsen.

   

  De kost van deze methode ligt lager. Het werkt minder omslachtig dan de juiste persoon voor de juiste bril te vinden zoals bij brilleninzamelacties.

  De volledige campagne is te zien op de website: www.eftw.jimdo.com

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Beste

   

  Omwille van de huidige weersomstandigheden zal de timing uit onderstaand bericht niet kunnen worden aangehouden en kan de Fodderiestraat niet vanaf 15 december worden opengesteld. De sneeuwval maakt dat enkele zaken zoals de parking niet helemaal kunnen worden afgewerkt. Verhardingen kunnen pas worden aangebracht wanneer de dooi is ingetreden.

  De Fodderiestraat blijft dus nog even langer een doodlopende straat.

                 

  We houden u op de hoogte wanneer de Fodderiestraat wel zal opengesteld worden. Voorlopig kan er nog geen exacte timing gegeven worden.

   

  Met vriendelijke groeten

  de redactie

  12 | 12 | 17

  Fodderiestraat vanaf 15 december geen doodlopende straat meer


  De Fodderiestraat is vanaf vrijdag 15 december niet langer een doodlopende straat. De straat wordt opnieuw enkelrichting komende van de Berkenrodelei.

   

  Vanuit de Fodderiestraat kunnen autobestuurders de wijk Groen Zuid binnenrijden via Catherina Lundenhof. Zo wordt er een lus gevormd om terug de Berkenrodelei te bereiken.

   

  De knip tussen de Fodderiestraat en de Hertoglei blijft wel bestaan. Er is dus geen doorgaand verkeer tussen deze straten mogelijk zodat fietsers veilig kunnen doorsteken.

   

  Door het openstellen van de Fodderiestraat richting Groen Zuid wordt de nieuw aangelegde parking wel bereikbaar.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Antwerpen nieuws

  Nieuwsbrief Antwerpen Kunstenstad
  Bekijk de nieuwsbrief online
  Internationale pottenbrekers op Wintervuur
  ontdek ze op het Wintervuurplein op spoor oost

  Sinds 2006 brengt Wintervuur naast theater en muziek voornamelijk circus onder de aandacht van het grote publiek. Echter geen dansende poedels of clowns met rode neuzen, maar magische circusvoorstellingen die dagenlang nazinderen. Denk terug aan 'Le Grand C' van Cie XY, 'Extrêmités' van Cirque Inextremiste of 'Circences' van Circus Ronaldo. 
  Circus is een vernieuwende en spannende podiumkunstenvorm die de grenzen opzoekt, die imperfectie verbindt met vakmanschap, kwetsbaarheid met durf, gevaar met poëzie, dans met theater en muziek met performance. Ook op Spoor Oost pakken we uit met internationaal gelauwerde pareltjes!  Hieronder alvast een greep uit het omvangrijke programma.

  Le Vide
  fragan gehlker & alexis auffray

  Le Vide is een beklijvende en tegelijk spannende benadering van de mythe van Sisyphus die door de goden werd veroordeeld om tot in de eeuwigheid een rotsblok op een berg te duwen. De acrobaat blijft maniakaal klimmen en dalen, zich rond het touw worstelen, omhoog en weer omlaag... en dit alles boven een gapend gat van 15 meter diep. 
  Info & Tickets

  Effet Bekkrell - Belgische première
  groupe bekkrell

  Vier vurige atleten wringen brengen explosief circustheater en wringen zich in alle mogelijke bochten om het publiek mee te nemen in hun bizarre trip. Ze bespelen de volledige scène, palmen de tent in met hun energie. Deze voorstelling heeft een hoog rock-'n-roll gehalte en entertaint tegelijk de moeilijkste puber tot de oudste tante en alles daartussen! Komt dat zien!
  Info & Tickets

  Masse Critique - Belgische première
  Lonely circus

  Vier mannen bundelen hun fascinatie voor stenen in een ritmisch spektakel. Wat begint met een keurig gestapeld muurtje van kalksteen, ontaardt al snel in een hilarisch spel van stapelen en afbreken. Deze cocktail van ritmiek en fysiek theater is er eentje om niet te vergeten.
  Info & Tickets

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Burende boeren of boerende buren?

  Aan de slag met lokaal voedsel in gemeenten.
  Woensdag 13 december ‘17, 9u30 – 13u, Domein Roosendael, Lange Zandstraat 133, Sint-Katelijne-Waver.

   

   

  Lokale producten
  De consumptie van lokale producten zit de lift. Korte keten, lokale voedselproducenten, voedselstrategieën, duurzaam consumeren, …. Heel wat gemeenten worden hiermee geconfronteerd en zijn op zoek naar de juiste aanpak om lokale voeding op te waarderen.

  Op 13 december bezorgen we schepenen, diensthoofden en ambtenaren uit de provincie Antwerpen een bom aan inspiratie, een klankbord voor hun (toekomstige) plannen en een sterk netwerk rond het thema lokaal voedsel.

   

  Burende boeren

  We sluiten het inspiratiemoment af met het project Burende Boeren. De deelnemende gemeenten ontvangen dan hun actieplan ‘land- en tuinbouw en korte keten’ waarmee het project de eindmeet bereikt.

  Land- en tuinbouwers raken hoe langer hoe meer vervreemd van hun omgeving. Het project gaf nieuwe impulsen aan land- en tuinbouw in arrondissement Mechelen. Burende Boeren verbond de boer terug met zijn buurt en werkte aan een breder draagvlak voor de sector in een sterk verstedelijkt gebied. De actieplannen kunnen een springplank zijn naar een lokale voedselstrategie.

   

  RURANT, Steunpunt Hoeveproducten en VVSG nodigen u graag uit op het inspiratiemoment met als thema lokaal voedsel. In het bijzonder voor de overhandiging van de actieplannen voor lokale voedselproductie, om 11u45.

   

   

   

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  woensdag 13 december 2017
  start om 09u30 (onthaal vanaf 9u00)

  Waar:
  Domein Roosendael, Lange Zandstraat 133, Sint-Katelijne-Waver.
  Parkeergelegenheid ter plaatse.

  Programma:

  09u: Onthaal

  09u30: Welkom en inleiding

  09u45: Keynote spreker Katrien Verbeke over Gent en Garde en het belang van lokale producten en een voedselstrategie

  10u15: inleiding van cases, gevolgd door tafelgesprekken

  • Case 1: Lokale producten en lokale economie – Wim Van den Bruel (Schepen Landbouw, Heist-o/d-Berg)
  • Case2: Lokale producten en toerisme door Vincent Koolen (Schepen Toerisme, Balen)
  • Case 3: Starten met een voedselstrategie door Judith Schrijvers (Duurzaamheidsambtenaar, Hoogstraten)
  • Case 4: Uitwerken van een voedselstrategie door Melanie Ryckaert (Beleidsadviseur Economie en Werk, Turnhout)

  11u45: Boerende Buren als sluitstuk van de voormiddag. De resultaten van het project leren ons waarom land- en tuinbouw een belangrijke rol kunnen spelen in het ontwikkelen van een lokale voedselstrategie.

  12u15: Netwerkmoment met receptie


  Beleidsverantwoordelijken:

  Peter Bellens,  gedeputeerde bevoegd voorPlattelandsbeleid, voorzitter RURANT vzw,T 03 240 52 82
  Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Landbouw, T 03 240 52 48


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  AFGELAST

   

  De witte sneeuw is mooi, maar jammer genoeg niet ideaal om een aftrap voor onze Music for Life actie te geven in openlucht op de Meir.

  Ook morgen voorspellen ze buien. Daarom kan onze ludieke aftrap niet plaatsvinden.

  Maar het Antwerpse provinciebestuur gaat wel door met haar Music for life actie.  Morgen zullen we deze aankondigen met een persbericht.

   

  En één voordeel: de 650.000 gezinnen van onze provincie kunnen vanuit hun warme, knusse zetel deelnemen …

  Mijn excuses voor de afgelasting,

   

  Hilde Verhelst

  Gsm 0473 70 78 10

     Provincie Antwerpen

  AFGELAST

  Aftrap grootschalige Music For Life actie van de provincie Antwerpen  #MFL17
  12 december, 13 > 14 uur – kruispunt Wapper / Meir, Antwerpen

  Hoe passen belastingen, efficiëntie en geld geven aan goede doelen samen in één zin? 

  Kom het op 12 december te weten bij de aftrap van de Music For Life actie van de provincie Antwerpen! 

  Het provinciebestuur roept de 650.000 gezinnen/huishoudens op haar grondgebied op om 3 minuten tijd te maken voor deze actie.  In ruil daarvoor gaat de provincie maar liefst 25 goede doelen steunen!

   

  Tijdens de aftrap zullen de ambtenaren van de diensten fiscaliteit en communicatie de voorbijgangers op een ludieke manier een vraag stellen: willen ze geld – dat ze sowieso moeten uitgeven – liefst weggooien of schenken ze het liever aan Music For Life?

  Gedeputeerde bevoegd voor Financiën Ludwig Caluwé zal het engagement van het Antwerpse provinciebestuur toelichten.

  PRAKTISCHE INFO PERSMOMENT

  Wanneer:
  dinsdag 12 december 2017, van 13 tot 14 uur

  Waar:
  Kruispunt Meir / Wapper, Antwerpen

  Beleidsverantwoordelijke:
  Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Financiën


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Wintersfeer op het Zilvermeer
  Vrijdag 15 december, vanaf 18u, Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

  De deputatie van de provincie Antwerpen en het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer nodigen u graag uit op Wintersfeer op het Zilvermeer.Tussen 20u en 22u ontvangen wij u aan het eindpunt van de wandeling met een spectaculaire slotshow.

  Deze feeërieke winterwandeling neemt je mee langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer. Sfeervolle verlichting met lampjes, kaarsen, klank- en lichtspelen luisteren het parcours op. Laat je verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, verwarmende winterse drankjes en nog veel meer. Op het strand kan je genieten van een spectaculaire flyboard lasershow gebracht door het Flyboard Team om 21 uur en 22.30 uur. Of wie weet ontmoet je op je tocht de Ron Jaluai met ‘lots of love in the air’.  Op het einde van de wandeling bieden wij u als genodigden een gratis drankje aan ter hoogte van de centrale ronde toog op het strand.

  Gelieve uw aanwezigheid tijdig te bevestigen via de links onderaan. Bij bevestiging krijgt u een toegangsticket (e-ticket) doorgestuurd waarmee u zich aanmeldt aan de kassa aan de Zilvermeerlaan. Het eindpunt van de wandeling bevindt zich op het strand waar u ook via een verkorte route vlak bij de ingang rechtstreeks naartoe kan. Wenst u de hele route te bewandelen, dan raden wij u aan om tijdig aan de wandeling te beginnen (rond 19 uur). Doe zeker warme kledij en stevig schoeisel aan! De wandeling is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Meer info vindt u op www.zilvermeer.be.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Vrijdag 15 december 2017, vanaf 18u tot 23u

  Waar:
  Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol
  Bij bevestiging voor 15 december staat u op de genodigdenlijst. Na aanmelden aan de kassa, krijgt u toegang met uw toegestuurd e-ticket.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde voor provinciale groen- en recreatiedomeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!