NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • ONZE FRANK
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  21-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

  21 Juli viering stadspark stond in het teken van vrede maar dit lijkt een utopie te zijn door het aanhoudend geweld in de wereld de terroristische aanslagen hier bij ons en in Frankrijk en problemen in Turkey het vluchtelinge probleem in Europa en ons landje toch mogen we de moed niet opgeven en zeker geen angst laten blijken en gewoon blijven voortdoen met naar buiten te komen  de regering heeft   fase 3 uitgroepen en zal er alles aandoen om ons te beschermen zo ook ons stadsbestuur van Antwerpen heeft veiligheids maatregels al getroffen, de bloemenkransen in Antwerpen werden aan het standbeeld Koning Albert 1 monument der gesneuvelden 1914-1918 en 1940-1945  en Leopold plaats  het standbeeld van Leopold 1 de eerste koning der Belgen van 1831-1865 gelegd.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

  Schepen voor sport Ludo Van Campenhout opende het sportopia park spoor noord en ging enkele attracties uitproberen.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  19_JULI_2016

  INGA VERHAERT

  Algemene bevoegdheden:
  Onderwijs
  Jeugd
  Communicatie
  Energie
  ICT


  Specifieke bevoegdheden:
  Arboretum Kalmthout
  Mobiliteitsvisie Noorderkempen
  Covoorzitter Kempens Landschap

  PROVICIE PIONIERT MET NIEUWE FORMULE GROEPSAANKOOP

  NOG MAAR 1X INSCHRIJVEN AUTOMATISCH VERZEKERD VAN VOORDELIG ENERGIECONTRACT


  De Provincie Antwerpen lanceert de toekomst van de groepsaankopen groene stroom. Op vraag van heel wat deelnemers automatiseert ze het inschrijvingssysteem. Wie zich nu inschrijft voor de groepsaankoop krijgt de volgende jaren vanzelf het winnende bod toegestuurd. Zo vermijdt de provincie dat je uit vergetelheid eindigt met een te duur verlengingscontract.  De Provincie Antwerpen vervult hiermee opnieuw een pioniersrol, nadat ze eerder in 2010 de groepsaankopen in de markt zette.

   

  De inschrijvingen voor de  succesvolle groepsaankoop groene stroom van de Provincie Antwerpen zijn weer gestart. Een van de grote troeven is het feit dat deelnemers volledig 'ontzorgd' worden. Ze moeten zich enkel inschrijven en de veiling afwachten. Als ze het bod van de winnende leverancier accepteren zorgt de provincie voor hun overstap. Na 6 edities en 287.000 deelnemers gaat de Provincie Antwerpen als eerste nog verder in die dienstverlening. Met de nieuwe formule schrijven deelnemers zich nu nog 1 keer in en zijn vanaf dan verzekerd van een voordelig contract.

   

  63% gezinnen zit in top 10 duurste energiecontract

  Inga Verhaert, initiatiefneemster van de groepsaankopen: "Maar liefst 63% van de Vlaamse gezinnen heeft vandaag nog een contract lopen voor de 10 duurste energieproducten op de markt. Dat is een enorme groep mensen. We willen ook deze mensen bereiken en aan een goedkoop energiecontract helpen. Bovendien merkten we dat heel wat groepsaankopers zich bij een volgende editie opnieuw vergaten in te schrijven. En zo eindigen ze wel eens met een duurder verlengingscontract, zonder het te beseffen. Daarom gaan we nu nog een stap verder in onze dienstverlening. Je energiefactuur hou je best minstens een keer per jaar kritisch tegen het licht. Dat is zoals een tandartsbezoek. Een keer per jaar moet je gaan. Vergeet je dat, krijg je tegenwoordig bij het volgende tandartsbezoek een gepeperde rekening. Met de energiefactuur kan het net zo lopen. Daarom gaan we je tarief voortaan elk jaar automatisch controleren. Een verzekering tegen vergeetachtigheid en te hoge facturen zeg maar. "

   

  Inschrijven voor de 7e groepsaankoop kan via www.samengaanwegroener.be tot en met 11 oktober 2016.

   

  Inga Verhaert: "Het succes van de vorige edities heeft het ruimschoots bewezen. De groepsaankopen werken! Hoe groter de groep mensen die zich verenigen in de groepsaankoop, hoe groter de kortingen die we kunnen bedingen. In de voorbije jaren hebben 287.000 mensen heel wat geld bespaard. En wie weet, zal de groep met deze extra service de komende jaren nóg sterker groeien. Portemonnee en milieu zullen er wel bij varen."

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info:
  www.samengaanwegroener.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Wat zit er deze week in je pakket?
  20 juli (week 29)


  Nationale feestdag deze week, en dus leveren we een dagje vroeger. Je kan je pakket al op woensdag gaan ophalen in je trefpunt, en zo op je vrije dag lekker koken met groenten recht van 't veld!

  Deze week zal je je pakket al van ver kunnen ruiken, want er zit heerlijke basilicum in, van Wijngaardhof in Westmalle. De bussel in je pakket is zo groot, dat je er met gemak een aantal keer pesto mee kan maken, en er dan nóg van kan genieten. We geven je daarom woensdag extra tips mee over hoe je de basilicum kan verwerken, en ook bewaren. Verder zal je ook een prachtige venkelknol mét loof vinden, die je kan gebruiken in het recept dat Jolien voor ons schreef: venkel-komkommertorentjes met granaatappelpitjes, besprenkeld met een look-gember-citroendressing. We zetten het recept morgen online!
  Verder kan je deze week ook nog kersen kopen: zowel de Bigarreau- als de Kordiakersen zijn beschikbaar, en wel in onze webshop via deze link, voor levering deze woensdag! Ze zijn nog te bestellen tot 20u vanavond maandag 18 juli, dus haast je naar de webshop!


  De seizoensgroenten (en uitzonderlijk fruit!) die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:

  - Venkel van De Voldoening in Wachtebeke
  - Ijsbergsla of andijvie van De Voldoening in Wachetebeke
  - Rode ui van De Wriemeling in Herent
  - Koolraap van De Wriemeling in Herent
  - Wortelen van De Wriemeling in Herent
  - Warmoes van Wijngaardhof in Westmalle
  - Basilicum van Wijngaardhof in Westmalle

  In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen koolraap, wortelen, andijvie of ijsbergsla, maar wel patisson en courgette van De Wriemeling en Kordiakersen van Gilissen in Riemst.

  In het kleine groentepakket* zit het volgende:
  - Venkel van De Voldoening in Wachtebeke
  - Warmoes van Wijngaardhof in Westmalle
  - Basilicum van Wijngaardhof in Westmalle
  - Ijspegeltjes van Wijngaardhof in Westmalle
  - Koolraap van De Wriemeling in Herent

  In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen koolraap en geen warmoes, maar wel courgette van De Wriemeling en Kordiakersen van Gilissen in Riemst.


  Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (20 juli 2016 - week 29). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

  Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
  Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

   

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.   

  www.stadsboerderijantwerpen.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  18 |07 | 15

  Bereikbaarheid stadsdiensten op 21 en 22 juli

   

  Op feestdag donderdag 21 juli (Nationale feestdag) en brugdag vrijdag 22 juli geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten en OCMW. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad Antwerpen gesloten. Tijdens brugdagen zijn een aantal diensten geopend. Een brugdag is een verlofdag die aansluit op een bestaande feestdag.

   

  Zo zijn bv. de bibliotheken, de stadswinkel,overdekte zwembaden, sportinstellingen en het Maagdenhuismuseum op 22 juli geopend. De stedelijke musea, openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg zijn zelfs open op zowel 21 als 22 juli. Ook de bezoekerscentra van Visit zijn die twee dagen open.

   

  Op www.antwerpen.bestaan de openingsuren vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.

   

  Geen afvalophaling omwille van feestdagen

  Op woensdagavond 20 en donderdag 21 juli overdag wijzigt de afvalophaling. Antwerpenaars uit die ophaalzone mogen uitzonderlijk hun huisvuil aanbieden tussen donderdagavond 20 uur en vrijdagmorgen 7 uur. Het afval wordt dan vrijdag opgehaald. Bij twijfel kijken Antwerpenaars het best hun ophaalkalender goed na. U vindt de kalender ook op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. Op 21 juli zijn de containerparken gesloten.

   

  Wie twijfelt, kan het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie, op het telefoonnummer 03 22 11 333. Op woensdag 20 juli en vrijdag 22 juli is het stedelijk contactcenter geopend van 9 tot 17 uur. Op donderdag 21 juli is het stedelijk contactcenter gesloten.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  18 | 07 | 2016

  Provincie Antwerpen leert 70.000 kinderen zich veilig bewegen in het verkeer
  10op10 zet zich in voor een evenwichtige verkeerseducatie

  Al sinds 2001 organiseert de provincie Antwerpen het 10op10-project, een initiatief om een evenwichtige verkeerseducatie uit te bouwen in basisscholen. Naast een begeleidingsproject op maat voor elke school, kent 10op10 ook deellabels toe voor de verkeerseducatie van de scholen. Dankzij dit initiatief genoten maar liefst 70.000 kinderen dit jaar van een evenwichtige verkeerseducatie. 247 scholen van het basisonderwijs namen deel aan het 10op10-project.

  “Jong geleerd is oud gedaan, daarom ondersteunt de provincie Antwerpen met het 10op10-project de actieve verkeerswerking op school. Geen passieve aanpak, maar praktijklessen verkeer op de speelplaats en achteraf ook op straat. Want leren is doen! Voor een goede verkeerseducatie volstaat de theorie niet, er zijn praktijklessen op de speelplaats en in de schoolomgeving nodig.”, zegt gedeputeerde Luk Lemmens. Een persoonlijke begeleiding, bruikbare lesfiches, vormingen op maat, een mascotte die verkeersacties mee ondersteunt, … Dit zijn maar enkele van de 10op10-producten die het project kleur geven. Voor verkeersveilige initiatieven van scholen en gemeenten, kende de provincie Antwerpen daar bovenop ook €76.767 aan subsidies toe, bijvoorbeeld voor de aankoop van fluovestjes of lesmateriaal.

  De provincie Antwerpen draagt via het 10op10-project bij aan slimme kinderen, een veilige schoolomgeving en een hoge ouderbetrokkenheid. De samenwerking tussen leerkrachten, gemeenten en lokale politie draagt bij tot een succesvolle actie. Maar liefst 141 leerkrachten namen deel aan de gratis 10op10-vorming. Met meer dan 8.000 downloads zijn de handige lesfiches een populair product. Mascotte Milo bracht 165 bezoeken aan verschillende scholen. 10op10 kan tevreden terugblikken op een verkeerseducatief schooljaar 2015-2016.

  10op10 leert 70.000 kinderen zichzelf bewegen in het verkeer - copyright: provincie Antwerpen

  Ook volgend schooljaar 10op10 weer in de praktijk

  Ook volgend schooljaar zet de provincie Antwerpen haar 10op10-team opnieuw in om een evenwichtige verkeerseducatie uit te bouwen. Scholen die willen deelnemen aan het project kunnen zich inschrijven op www.provincieantwerpen.be.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!