NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  15-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZVC-GS-HOBOKEN

           5----0                                                                                                                                                                   

   

   

   

  Op deze onheilspellende vrijdag de dertiende kon GS Beobank Hoboken slechts kortstondig de hoop op een mirakel koesteren…

   

  De talrijke toeschouwers in het sportcentrum van Thulin zagen beide ploegen een evenwichtige start nemen waarbij de doelverdedigers zich onderscheidden met enkele fraaie reddingen.

   

  Orazio Valenti maakte dankbaar gebruik van een Hobokense defensieve blunder om de score makkelijk te openen (1-0).

   

  De goudzwarten wierpen al hun gewicht in de weegschaal. Zij stuitten op een stugge Henegouwse gordel die de harde contacten niet schuwde: in de 18’ noteerden we reeds de vijfde blauwe kaart op het conto van de lokalen toen de doorgebroken Steven Dillien brutaal van de sokken werd gelopen. Even later verscheen Hicham Channouf op een diepe voorzet van de Wilrijkenaar oog in oog met Roberto Apareicido Gozi, de jonge talentrijke ST-doelman liet zich niet vermurwen.

   

  In de 23’ sloeg het noodlot nogmaals toe: een forse trap van Steven Dillien werd gestopt, tijdens de daaropvolgende tegenaanval reet een striemend onderonsje tussen Jonnatha Goncalves Mendes en Bruno Barboza de Hobokense afweer aan flarden (2-0).

   

  Afstandsschoten van Karim Akajoua en Hicham Channouf wijzigden niets aan het feit dat de rust met een bedenkelijke stand werd ingegaan.

   

  Onmiddellijk na de hervatting liep de schade nog hoger op. Marcelo Gonçalves Padilha glipte langs de rechterflank voorbij zijn bewaker en vond de goedgevolgde André Pereira de Campos (3-0).

   

  Nadat Steven Dillien zonder succes alleen voor de alweer onverschrokken Roberto Apareicido Gozi opdook, vroeg GS-coach Rudy Smet een time-out en besliste om Antoine Lemaire als meespelende doelman te bezigen. Met een gapende doelmond in de achtergrond zochten de Hobokenaars naar een opening maar in de zone van de waarheid liep het al te vaak mis. Selaklean Thulin bewees ook op verdedigend vlak stevig in de schoenen te staan.

   

  Tot overmaat van ramp verloor GS Beobank Hoboken nu ook haar kapitein: Karim Akajoua zag zich verplicht om een quasi gemaakt doelpunt met de hand te voorkomen en werd met een geel karton van het terrein verwezen.

   

  Mustapha Aabbassi vond eindelijk een gaatje, bediende de aanstormende Hicham Channouf, diens volley zoefde over de dwarsligger. Een vrijschop van deze laatste tot bij de vrijstaande Imad Amazou bracht evenmin zoden aan de dijk.

   

  De Hobokense blauwe foutenlast bereikte het fatale maximum en een mopperende Imad Amazou mocht op zijn beurt met een gele sanctie opkrassen. De malaise greep helemaal om zich heen.

   

  In de 52’ was het zover: André Pereira de Campos mocht vanop negen meter aanleggen, Olivier Verhanneman kwam voor die gelegenheid opnieuw onder de deklat postvatten en pareerde schitterend. Het mocht echter niet baten. Drie minuten later benutte Marcelo Gonçalves Padilha bezoekend balverlies om het projectiel in de lege tent te lepelen (4-0).

   

  Hoezeer onze jongens zich ook inspanden, zelfs een troostende eerredder werd hen niet gegund. De paal en een voetveeg van Roberto Apareicido Gozi staken er een stokje voor.

   

  Erger nog, een nieuwe negenmeter, deze keer wel omgezet door Marcelo Gonçalves Padilha, maakte de afgang compleet (5-0). Het laatste fluitsignaal van het arbitrale duo Juan Ortega-Régis Bawin klonk als een verlossing.

   

  Een integraal beeldverslag en een samenvatting van deze terugwedstrijd in de halve finale van de play-offs kan u eerstdaags bekijken op de website van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) onder de rubriek “video’s” www.fwbb.be/nl.

   

  Geen verlenging van de landstitel voor GS Beobank Hoboken. ARB Hamme en Selaklean Thulin zullen onder elkaar uitvechten wie zich tot kampioen in de hoogste afdeling van de huidige nationale competitie mag kronen. Toch krijgt onze club nog de kans om dit seizoen een mooie prijs te pakken wanneer op zaterdag 4 juni a.s. om 21:00 uur in het Eurovolleycenter in Vilvoorde de finale van de Beker van België tegen Anneessens 25 Bruxelles wordt aangevat. Dan zal er wel uit een ander vaatje moeten getapt worden en rekenen we op de onvoorwaardelijke steun van alle GS-supporters en -sympathisanten. Tot dan!

   

  samenstelling Selaklean Thulin:Roberto Apareicido Gozi (d), Stefano De Carolis(d), Jonnatha Goncalves Mendes, André Pereira de Campos (1), Michel Souza Moraes, Orazio Valenti (1), Bruno Barboza (kpt) (1), Adam Zriwil, Lucas Diniz Pinheiro, Marcelo Gonçalves Padilha (2), coach Abdellak Ouafik en assistent-coach Nourredinne Boumediane.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire, Hicham Channouf, Imad Amazou, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi,Safouane Channouf, Steven Dillien,Xavier Potvin, coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

   

  Voor onze beloften zit de campagne 2015-2016 er definitief op. In de halve finale van de Beker van Antwerpen bleek Africa United een maatje te sterk voor de discipelen van coach Youssef Achbari (3-6).

   Met sportieve groeten

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25 - 0497 43 56

   

  _______________________________________________

   

  G

   

   

   

   

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen stad

  DE SINKSENFOOR 2016

  We zijn weer een jaartje verder te Antwerpen de sinksenfoor is weer een feit.

  We verzamelde in het stadhuis en kregen een toespraak van schepenen Ludo Van Campenhout over de werken die al gedaan zijn om het terrein van spoor oost  te vervraaien en hoe we ernaar  toe komen met de fiets en openbaar vervoer en parkings in de buurt kijk eens op www.slimnaarantwerpen.be

  Een vertegenwoordiger van de foor kwam ons al vertellen over de nieuwe attracties

  En dan met zijn allen naar de tram en zo naar de foor die plechtig werd ingehuldigd door onze burgemeester

  Het is werkelijk een bezoekje waard en honger moet je er niet lijden verschillende eetkramen met diverse artikels zijn er aanwezig plezier voor groot en klein en bibberen met de speciaale molens met ongelooflijke snelheden 

   

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.polderflits

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw    13 mei 2016:: foto's copy richt natuurpunt

  In deze flits:

  • Slow! Vogelexcursie nr 1 - KBR, op een mooie Pinksterdag
  • Kunstenroute in de Hobokense Polder
  • Academie Hoboken: De Kunst van nu?
  • Wandeling van het jaar: stem op de Hobokense Polder!
  • Noteer reeds in je agenda

  www.hobokensepolder.be

  Is deze mail niet goed weergegeven
  of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

  Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

  Ma 16 mei: Slow! Vogelexcursie nr 1 - KBR, op een mooie Pinksterdag

  Leiding: Joris Van Reusel

  Op deze mooie 2de Pinksterdag, wanneer de natuur volop tot bloei komt en de vogels druk bezig zijn met hun gebroed, kan je niet thuis blijven zitten en moéten we er samen op uit. En daarvoor hoeven we niet zo ver te gaan, want aan de overkant van de Schelde ligt een stuk prachtige (nieuwe) natuur op amper een boogscheut van ons werkingsgebied: de polders van Kruibeke, Bazel en Rupelmonde.

  We introduceren vandaag het SLOW!-concept om deze vogelexcursie te organiseren. SLOW! staat voor 'rustig aan, tijd nemen om de vogels te laten komen en ze uitvoerig bekijken'.

  Je kan deelnemen aan het voor- en/of namiddagdeel. Zie meer info in onze agenda.

  Aanmelden gewenst voor 14 mei, via ardea@hobokensepolder.be of bel Joris

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Joris via 0486/83 62 34

  Zondag 19 juni: Kunstenroute in de Hobokense Polder

  Op zondag 19 juni:

  • Begeleide wandeling langs de tentoonstelling EXPO EXPOTEN
  • Gedichten, voorgedragen door Chris Verwaest, Danielle Van Nieuwenhuyse, Josée De Ridder en Nicole Gielman
  • Muziek door Mclarsj
  • Receptie aangeboden door de Kunstacademie met logistieke ondersteuning door Natuurpunt.

  Inschrijven: Ria Thys, 0476/33 79 36

  Van zondag 19 juni tot en met woensdag 29 juni stellen een aantal studenten van In Situ atelier beeldhouwen van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst Hoboken een tiental werken ten toon in de Hobokense Polder.
  Het thema waar zij dit schooljaar rond gewerkt hebben = EXPO EXPOTEN. Expoten is een onbestaand woord, maar verwijst naar expo en exoten.
  Een exoot is de status van een organisme dat zich heeft gevestigd in een land waar het oorspronkelijk niet vandaan komt. Dit zal een onderliggend thema vormen, verborgen, subtiel en poëtisch weliswaar.

  De beelden en installaties zullen opgesteld staan langs de oude spoorweg tussen United Caps en de Aciérie, waar ook de receptie zal doorgaan.
  Tijdens de wandeling zullen leerkracht-projectverantwoordelijke Erik Van In en zijn studenten uitleg geven over de geplaatste beelden.

  Praktisch:
  Afspraak om 14 u op de parking van United Caps (voorheen Procap), Schroeilaan Hoboken. De wandeling + receptie zal ongeveer een tweetal uren in beslag nemen. We vragen onze Natuurpuntleden ivm de receptie in te schrijven voor deze wandeling bij Ria.
  Stevige wandelschoenen na vochtig weer, muggenmelk.
  De Kunstenroute kan tot en met 29 juni vrij bezocht worden (Oude spoorweg en omgeving Aciérie)

  Academie Hoboken: De Kunst van nu?

  Wandeling van het jaar: stem op de Hobokense Polder!

  Jaarlijks organiseert de provincie een wedstrijd "Wandeling van het jaar".

  Met het vlonderpad, de nieuwe kijkwand, de Galloways en het volgehouden onderhoud van de wandelwegen biedt onze Hobokense Polder een prachtig wandelgebied.

  Stem op ons op www.wandelingvanhetjaar.be

  Verspreid deze oproep bij familie en vrienden.

  Noteer ook in je agenda

  We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda

  • zo 5 juni: Zwerfvuilopruimactie
  • zo 12 juni: Daguitstap naar de Viroin
  • vr 17 juni: Natuur in de duisternis: Thema: glimwormen
  • za 25 juni: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

  Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

  Natuurbeheer:

  Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur. (verzamelen aan container Procap)

  Paarden en runderen:
    André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Beheerplanning en schoolcontacten:
    Danny Jonckheere, 0478 33 24 27

  Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  |05 | 16

  Hoboken district:  TalentWerkt@Gravenhof - Jongeren uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel focussen op hun talent en maken kennis met potentiële werkgevers


  Woensdag 18 mei kunnen 18 tot 25-jarige jongeren uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel die werk zoeken of de juiste studiekeuze willen maken terecht in het Gravenhof te Hoboken. Ze maken er kennis met bedrijven waarvan werkgevers de tijd nemen om hun bedrijfsactiviteiten en de verschillende vereiste jobprofielen toe te lichten. Daarnaast worden er workshops aangeboden om bewuster te solliciteren door eigen talenten te erkennen en proefondervindelijk te voelen welke beroepen en economische sectoren bij hen persoonlijk passen.

   

  Uit recente werkloosheidscijfers blijkt dat in Wilrijk het aantal niet-werkende werkzoekenden jonger dan 25 jaar het afgelopen jaar met 2,6% gedaald is.In absolute aantallen gaat het echter slechts om 8 jonge werkzoekenden minder. Op het Kiel is het aantal jonge werkzoekenden met 9% gestegen en in Hoboken zelfs met 14,5%.*

   

  Daarom werd deze zeer toegankelijke job- en talentbeurs op maat van de jongeren, uitgewerkt. Er wordt afgestapt van een klassieke jobbeurs door vooral de focus te leggen op de talenten van de jongeren.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen


  Introductielessen islam en islamisme voor politie
  Campus Vesta brengt politiediensten en islamkenners samen

  Op vraag van politiekorpsen van de provincie Antwerpen start Campus Vesta met opleidingen voor operationele politie en burgerpersoneel rond islam en islamisering.

  Moeilijke vragen omtrent islam en islamisme, zo heet de nieuwe opleiding van Campus Vesta voor politie. De bedoeling is dat cursisten na de opleiding een betere basiskennis hebben van deze religie en van stromingen binnen de islam, zoalsbijvoorbeeld de politieke islam waarbij aanhangers streven naar een maatschappij gebaseerd op hun interpretatie van de koran. Moeilijke vragen worden niet uit de weg gegaan. De islamkenners die lesgeven benadrukken dat er geen taboes mogen zijn.

   

  De opleiding gaat dieper in op onderwerpen zoals: basiskennis islam, migratiegeschiedenis van 1960 tot op heden, overzicht verschillende aanwezige moslimgemeenschappen verschil tussen religie en cultuur, inleiding tot het stappenplan voor preventie en interventie, enz.

  Hoofdgebouw Campus Vesta - Copyright: Ian Segal

  Aanvulling op de CoPPRa-cursus
  De deelnemers hebben voordien al een cursus CoPPRa, ofwel gemeenschapsgerichte politiezorg om radicalisering en terrorisme te voorkomen, gevolgd. Het CoPPRa-project is een samenwerkingsverband tussen elf EU-lidstaten en wordt gefinancierd door de Europese Commissie. Tijdens de opleiding CoPPRa verdiep je je in het radicaliseringsproces, radicale en terroristische groeperingen en het plan radicalisme van Binnenlandse Zaken. Pas nadat je deze opleiding volgde, kun je je inschrijven voor een opleiding islam en islamisering.

  Voor deze opbouw is er volgens gedeputeerde Bruno Peeters die instaat voor veiligheidsonderwijs in de provincie Antwerpen een logische verklaring: “Terrorisme is een overkoepelende term en gaat veel breder dan religieus terrorisme. De CoPPRa opleiding gaat evengoed dieper in op extreemrechtse, extreemlinkse, anarchistische en tal van andere organisaties met een terroristisch karakter. Maar om islamisering en de strijd om een samenleving te creëren die gebaseerd is op een starre interpretatie van de koran, moet je wel basiskennis hebben van islam en de stromingen binnen islam. In denieuwe opleiding wordt er door islamkenners heel respectvol informatie gegeven over de islam, dat spreekt voor zich.”

  Werk van lange adem
  Campus Vesta begon meer dan een jaar geleden al met het zoeken naar relevante gastsprekers en docenten voor deze opleiding. “De juiste mensen samenbrengen en een opleiding inhoudelijk vorm geven, dat vergt veel research en sectoroverleg.”, vertelt Bruno Peeters. “De vraag kwam vanuit de politiezones en Campus Vesta ging ermee aan de slag. Nu kunnen we een relevante en sterke opleiding aanbieden. Wie bij de politie aan de slag gaat, kiest sowieso voor levenslang leren. Je volgt op regelmatige momenten in je carrière bijscholingen of specialiseert je gaandeweg in een specifieke materie. Onze maatschappij is multicultureel en heel divers, Campus Vesta als opleidingscentrum speelt hier al langer op in met heel uiteenlopende opleidingen rond diversiteit en maatschappelijke uitdagingen.”

  Studenten basisopleiding politie bezoeken moskee en synagoge
  De vernieuwde basisopleiding politie legt de klemtoon op werkplekleren. Je leert pas echt bij door je theoretische kennis te koppelen aan praktijktrainingen zoals rollenspelen, stages op het terrein en door werkbezoeken. Zo zal de nieuwe generatie politie sowieso al hebben kennisgemaakt met de islam voor ze het terrein opgaan. “De politiestudenten van de provincie Antwerpen krijgen onder andere een begeleide rondleiding in een synagoge en moskee. Ze gaan ook een dag meedraaien in de gevangenis, bezoeken de rechtbank en gaan naar Kazerne Dossin waar het thema mensenrechten ruim aan bod komt. Onze taak is politieprofessionals afleveren die met twee benen in onze maatschappij staan en over een ruime algemene kennis beschikken. Het is een positief signaal dat er vanuit de politie zoveel interesse is in bijleren over islam en islamisering.”

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  De opleiding start in mei en loopt tot het einde van het jaar.

  Waar:
  Campus Vesta, Oostmalsesteenweg 75, 2520 Ranst


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  2016

  Provincie Antwerpen op zoek naar relatiegeschenk
  Open oproep voor nieuw internationaal en representatief relatiegeschenk

  De provincie Antwerpen gaat via een open oproep op zoek naar een geschikt relatiegeschenk. De gouverneur en gedeputeerden zullen dit in de toekomst gebruiken om aan belangrijke contacten en buitenlandse afgevaardigden te schenken. Geïnteresseerde ontwerpers kunnen uiterlijk 20 mei een dossier met conceptvoorstel indienen.

  Voor officiële bezoeken en ontvangsten heeft de provincie Antwerpen regelmatig behoefte aan relatiegeschenken. Ontwerpers en creatievelingen van allerlei leest worden via deze oproep uitgenodigd een voorstel voor dergelijk geschenk in te dienen.

   

  Gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie en voorzitter POM Antwerpen: “Zorgen voor een gepast geschenk dat bovendien representatief is voor onze provincie, is niet altijd een eenvoudige opdracht. Daarom is het provinciebestuur op zoek naar een gepersonaliseerd relatiegeschenk van eigen bodem, dat door de gouverneur of gedeputeerden aan belangrijke contacten tijdens internationale bezoeken of bij het ontvangen van buitenlandse afgevaardigden kan geschonken worden.”

   

  Concreet zoekt provincie Antwerpen een relatiegeschenk dat representatief is voor of geïnspireerd door provincie Antwerpen en aan enkele voorwaarden voldoet. Het geschenk kan zowel aan mannen als vrouwen geschonken worden, of er worden twee versies voorzien, één voor mannen en één voor vrouwen. Gezien het geschenk meegenomen zal worden tijdens internationale reizen, of geschonken wordt aan bezoekers uit het buitenland, dient het compact te zijn in omvang, handig in transport en toegestaan als handbagage. Het geschenk moet een internationaal karakter hebben, aangezien het zowel aan contacten uit de buurlanden, als aan contacten in bijvoorbeeld Rusland, China of Zuid-Afrika wordt geschonken.

   

  Selectie met jury

  Deze open oproep betreft een opdracht voor ontwerp en productie van een relatiegeschenk. Een jury, bestaande uit minimaal vijf afgevaardigden van onder andere POM Antwerpen, provincie Antwerpen, Mode Museum en DIVA (museum voor edelsmeedkunst, juwelen en diamant), zal de inzendingen beoordelen.

  De procedure omvat twee selectierondes: in de eerste ronde wordt gevraagd een ontwerpconcept met bijkomende schets voor te leggen. De 3 tot 5 best scorende inschrijvers zullen toegelaten worden tot de tweede ronde, waarin het ontwerpconcept verder uitgewerkt wordt. Geïnteresseerden kunnen tot en met vrijdag 20 mei 2016 een dossier indienen, via e-mail of per post naar POM Antwerpen.

  PRAKTISCHE INFO

  Timing:
  20 mei: Deadline indienen dossier met conceptvoorstel

  27 mei: Bekendmaking selectie 3 tot 5 beste inschrijvers

  17 juni: Deadline indienen uitwerking voorontwerp en prototype

  27 juni: Bekendmaking finaal gekozen ontwerp

  1 september: Deadline levering min. 5 exemplaren

  Meer info:
  Website of Sara Landuydt, POM Antwerpen       


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  Geniet van het natuurfeest provincie Antwerpen en ontdek biodiversiteit van dichtbij
  28 mei, 18.30 > 0.30 uur, zondag 29 mei 2016, 7 > 18 uur, Ranst

  Biodiversiteit is gelukkig dichtbij: kom op 28 en 29 mei de fauna en flora in provinciaal groendomein Vrieselhof, Ranst, ontdekken. Zondag vieren we ‘Dag van het Park’ met een heus provinciaalnatuurfeest. Laat je onderdompelen in de soortenrijkdom van dit uniek gebied en ontdek samen met je vrienden of gezin wat groendomein Vrieselhof te bieden heeft.

  Je kan diverse excursies, workshops, lezingen en demo’s bijwonen. Op zaterdagavond kan je bijvoorbeeld al deelnemen aan een vleermuizenexcursie of ’s nachts nachtvlinders zoeken. Op zondag plannen we onder andere een bomenwandeling en een insectenexcursie (bij droog weer). Verder ontdekken we ook het waterleven en staan er natuurvertelling en lezingen over de biodiversiteit gepland.

  Op de bezoekersmarkt zondag krijg je meer informatie over de fauna en flora die de regio rijk is en we houden open-deur in het Kasteel waar diverse natuurverenigingen gehuisvest zijn. Verder is randanimatie voorzien voor jong en oud. Zo kan je op de (tweedehands)boekenmarkt ‘Bos, Natuur en Landschap’ boeken (ver)kopen of ruilen.

  Deelname is gratis, inschrijven voor de activiteiten kan vooraf via de website. Het volledige programma kan je lezen in het programma overzicht (pdf bijlage). Benieuwd naar wat de natuur allemaal te bieden heeft? Kom op 28 en 29 mei mee genieten van een waar natuurfeest!

  Natuurfeest Provincie Antwerpen brengt biodiversiteit dichtbij - Copyright: provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Zaterdag 28 mei van 18.30 tot 0.30 uur en zondag 29 mei 2016 van 7 tot 18 uur

  Waar:
  Provinciaal Groendomein Vrieselhof, Schildesteenweg 95, Oelegem (Ranst)

  Deelnameprijs:
  gratis

  Website:
  www.provincieantwerpen.be > Natuurfeest


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  | 2016

  80.000 euro voor mondiale festivals in de provincie Antwerpen

  Zeven mondiale festivals in de provincie Antwerpen ontvangen steun van de provincie, goed voor een totaalbedrag van 80.000 euro. Rik Röttger, gedeputeerde bevoegd voor Noord-Zuidbeleid en duurzame ontwikkeling, licht toe: “Mondiale festivals zijn niet alleen erg in trek en erg fijn, ze vergroten ook het draagvlak voor eerlijke Noord-Zuidverhoudingen bij onze inwoners. Daarom investeren we hier graag in.  Specifiek gaan onze middelen naar de versterking van het educatief aanbod en de bijhorende communicatie van de festivals.”

  Bovenlokaal & mondiaal
  In het kader van haar Noord-Zuidbeleid ondersteunt de provincie Antwerpen bovenlokale mondiale festivals op haar grondgebied, goed voor een bedrag van 80.000 euro. De festivals die subsidies ontvangen zijn: Sfinks Mundial en Sfinks Mixed (Boechout), Ezperando (Bornem) Ubuntu Festival (Boom), Ottertrotter (Mechelen), Reggae Geel (Geel) en Fiesta Mundial (Balen).

  Het zijn allemaal festivals die actief werk maken van ontwikkelingseducatie en duurzaamheid. Tegelijk hebben ze een zekere uitstraling en publieksbereik voorbij de gemeentegrenzen. Deze festivals delen hun visie op een rechtvaardige en leefbare wereld voor iedereen, noord én zuid, nu én in de toekomst. Met een eigenzinnig mondiaal programma zetten de organisatoren mensen aan tot actief wereldburgerschap.

  Elk festival zet sterk in op duurzaamheid en op zijn eigen manier. Die initiatieven zijn uiteenlopend. Van herbruikbare bekers of doorgedreven recyclage tot bijzondere aandacht voor vegetarische maaltijden. Op Ezperando worden voortaan alle maaltijden op echt porselein geserveerd, bij Sfinks is vegetarisch de standaard en vlees het alternatief, Ottertrotter biedt gratis kraantjeswater aan.

  6 vaste waarden & 1 nieuwkomer
  Zes van de zeven festivals kregen in 2015 reeds een subsidie. Het Reggae Geelfestival vraagt voor de eerste keer een subsidie en is dus een nieuw project. De subsidies worden uitbetaald als een 100%-voorschot. Een festival kent immers heel wat kosten die direct erna betaald moeten worden en de organisaties kunnen dit niet volledig pre-financieren.

  Beeld: Stand Provincie Antwerpen – Welk type wereldburger ben jij?

  Provinciale ondersteuning
  De provincie ondersteunt de festivals inhoudelijk met advies, kennisuitwisselingsmomenten en bij hun communicatie. Daarnaast biedt de provincie ook logistieke ondersteuning én staat op elk van de festivals een eigen provinciale stand. In die stand kom je te weten welk type wereldburger jij bent! Neem plaats in de strandstoelen en laat je kijk verruimen door grappige videospots. Maak kennis met 6 stripfiguren die elk een ander aspect van wereldburgerschap in de kijker zetten. En na een korte doe-opdracht krijg je een festivalbandje voor jouw type.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuid


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    

  Provincie Antwerpen

  Belgisch viskampioenschap voor andersvaliden / G-sport

  Zaterdag 21 mei, 12 uur, Vrijbroekpark Mechelen

  Op zaterdag 21 mei gaat in het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark het Belgisch viskampioenschap voor andersvaliden door. Het provinciaal Groendomein is verheugd dat het viskampioenschap hier plaatsvindt. Als provinciale dienst moedigen we G-sport aan.

   

  De provincie Antwerpen motiveert sportclubs om te starten met een G-werking. Ze kunnen subsidies krijgen om G-sporters te verwelkomen. Zo wil de provincie ook personen met een handicap laten sporten en bewegen.

   

  De wedstrijd start om 12 uur aan de parkvijver in het Vrijbroekpark. Deelnemers kunnen hun plaatsnummer afhalen aan taverne Vrijbroekhof vanaf 9 uur.

   

  Meer informatie vind je op http://hengelen.be. Voor inlichtingen kun je terecht bij Eddy Schelkens. Hij is te bereiken op het nummer 015 41 51 10  of via mail naar schelkenseddy@skynet.be.

   

  Visplaats voor gehandicapten - Copyright: Ronny Dejonghe

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:

  Zaterdag 21 mei van 12 uur tot 16 uur

  Waar:

  Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

  Ridder Dessainlaan 65

  2800 Mechelen

  Website:

  http://hengelen.be

  Social media:

  http://facebook.com/vrijbroekpark

  Meer info:

  Eddy Schelkens

  015 41 51 10

  schelkenseddy@skynet.be

  Organisatie:

  Antwerps Lijnvissers Verbond (ALV)


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal

                             0--2    

   

  0-2

   

  Elfde deelname van GS Beobank Hoboken aan de play-offs in dertien seizoenen eerste klasse! We raken het stilaan gewend maar het blijft nog steeds een bijzondere belevenis…

   

  Niet zonder fierheid betraden onze strijders de arena van een flink gevuld en sfeervol sportcentrum Sorghvliedt. Op weg naar een nieuwe titel? Als eerste hindernis stond de Braziliaans gekleurde gigant Selaklean Thulin voor hun neus…

   

  De symbolische aftrap werd gegeven door niemand minder dan Urbain Spaenhoven, voormalig coach van onder meer KFCO Beerschot Wilrijk en grondlegger van het succes van deze bevriende voetbalclub.

   

  Luidruchtig gesteund door een buslading meegereisde supporters, trok de tegenstander meteen de offensieve kaart. Het leverde niet meer op dan een vertwijfelde trap van Marcelo Goncalves Padilha die over de dwarsligger suisde. Het eerste echte doelgevaar kwam uit de voet van Mustapha Aabbassi die Roberto Aparaceido Gozi tot een verbluffende reactie dwong, het zou niet het laatste huzarenstukje van de ST-goalie zijn. Kort daarop werd een uitstekende kans voor Imad Amazou in laatste instantie afgeblokt en waagde Karim Akajoua twee schoten vanop afstand. Hicham Channouf kon net niet profiteren van een slordigheid in de Henegouwse defensie.

   

  Juist halfweg de eerste speelhelft en volkomen in strijd met de heersende verhoudingen, lukte Bruno Barboza de openingstreffer na een afgeweken kogel van André Pereira de Campos (0-1).

  Vijf minuten later moest Olivier Verhanneman de mouwen stropen om een wippertje van Orazio Valenti onschadelijk te maken.

   

  In de 22’ hielden we de adem in: Imad Amazou zonderde Steven Dillien met een knappe diepe bal alleen voor de muit af, de bezoekende doelman kwam gepast uit zijn kooi gelopen. Bruno Barboza ontving slechts een verwittiging voor een lelijke overtreding op Hicham Channouf, de daaruit voortvloeiende vrijschop van Karim Akajoua strandde op het muurtje. Op een zwiepvoorzet van Steven Dillien kwam Hicham Channouf in botsing met Roberto Apareicido Gozi.

   

  Een erg genietbare eerste hoofdstuk werd afgesloten met een geflatteerde voorsprong voor de troepen van coach Abdelhak Ouafik.

   

  Ook bij de aanvang van de tweede akte namen de gasten het initiatief, maar opnieuw waren het de Hobokenaars die voor reële mogelijkheden zorgden. Een afgeweerde poging uit de draai van Steven Dillien belandde tot bij Mustapha Aabbassi, de gelijkmaker spatte op de deklat uit elkaar. We grepen nogmaals naar de haren toen Imad Amazou een perfecte assist van Antoine Lemaire niet voorbij de onverstoorbare Braziliaanse sluitpost kreeg.

   

  Het duel barstte nu in alle hevigheid los, het talrijke publiek genoot zicht- en hoorbaar van de hoogstaande en boeiende vertoning.

   

  De gevreesde linker van Orazio Valenti deed het Hobokense dwarshout daveren en verplichtte Olivier Verhanneman tot een fraaie redding. In de 43’ leek het juichen nabij: op een hoekschop van Hicham Channouf kon Karim Akajoua loodzwaar uithalen, de doelverdediger zweefde de poeier warempel in hoekschop!

   

  Hard tegen onzacht, zo verliep het suspensrijke laatste kwartier. Een krachtige balrecuperatie van Khaled Oulichki bracht Hicham Channouf in gunstige positie, de Schaarbekenaar werd echter net voor de strafschopzone neergelegd. Een ingestudeerde vrije trap van Orazio Valenti  en een doorbaak van Michel Souza Mendes vergden een puike tussenkomst van Olivier Verhanneman.

   

  Zes minuten voor tijd scheen gerechtigheid dan toch te geschieden: een loepzuivere boogbal van Antoine Lemaire lanceerde Steven Dillien naar het vijandelijke hok, de Wilrijkenaar miste helaas de goede richting en kon even later een volley evenmin kaderen.

   

  Toen een vrijschop van Orazio Valenti opnieuw de vingertoppen van Olivier Verhanneman verschroeide en Mustapha Aabbassi een allerlaatste inspanning onbenut zag, bestond er bij velen  weinig twijfel over de eindcijfers.

   

  Het venijn zat echter in de staart: bij een stevige balbetwisting in de buurt van het Hobokense doelgebied kwam het ronde ding plots en fortuinlijk terecht bij de vrijstaande Lucas Diniz Pinheiro

  die genadeloos toesloeg (0-2). Een te zwaar verdict voor de moegestreden goudzwarten.

   

  Bij het ultieme fluitsignaal van het arbitrale duo Christophe Blairon-Marc Nihoul was de ontgoocheling enorm groot in het lokale kamp, de vreugde zeer uitbundig bij Selaklean Thulin, de neutrale toeschouwer kon terugblikken op een heerlijke zaalvoetbalavond…    

   

  Een integraal beeldverslag en een samenvatting van deze topper kan u respectievelijk vanaf donderdag en zondag bekijken op de website van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) onder de rubriek “video’s” www.fwbb.be/nl.

   

  Aanstaande vrijdag volgt de return waarbij GS Beobank Hoboken de heikele opdracht wacht om een en ander recht te zetten. “Nil Volentibus Arduum” (niets is onmogelijk voor hen die willen) is een Latijnse zinspreuk die ook in de sport onverkort blijft gelden…

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire, Hicham Channouf, Imad Amazou, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi,Safouane Channouf, Steven Dillien,Xavier Potvin, coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

   

  samenstelling Selaklean Thulin:Roberto Apareicido Gozi (d), Stefano De Carolis, Jonnatha Goncalves Mendes, André Pereira de Campos, Michel Souza Moraes, Orazio Valenti, Bruno Barboza (kpt) (1) , Adam Zriwil, Lucas Diniz Pinheiro (1), Marcelo Gonçalves Padilha, coach Abdelhak Ouafik en assistent-coach Nourredinne Boumediane.

   

  Op maandag 2 mei jl. won GS Beobank Hoboken B van ZVC Transport Joosen in de kwartfinale van de Beker van Antwerpen (4-1). Fatih Essfia (2), Kenzo Carvers (1) en Mehdi Siyahya (1) scoorden de doelpunten van de kwalificatie. De halve finale wordt op vrijdag 13 mei a.s. om 21:00 uur betwist tegen Africa United (kampioen in derde provinciale A) in sporthal “De Ploan” te Mechelen.

   Met sportieve groeten

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25 - 0497 43 56

   

  _______________________________________________

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persmoment op 11 mei

   


  Van zaterdag 14 mei tot en met zondag 19 juni komt de sinksefoor naar Spoor Oost

  Met meer dan 150 attracties zelfs een van 90 meter hoog waar een bespreking met de luchthaven aan te pas kwam.

  Ook dit jaar iets nieuw een evenement zone,met animatie en optredens van artiesten voor jong en oud.

  Ook aan de voetbal liefhebbers is gedacht alle matchen EK.worden uitgezonden op een reuzescherm.

  De openings uren van de foor

  Maandag,dinsdag,en vrijdag vanaf 15 uur

  woensdag,zaterdag,en zondag vanaf 14 uur

  Open tot en met aanpassing van het geluid.

  zondag tot donderdag tot 00 uur 

  op vrijdag,zaterdag en pinksterzondag tot 1.00 uur

  Het betalend parkeren rond de woonwijk Spoor Oost en pothoekstraat worden dan uitgebreid tot 22uur ook op zon en feestdagen.

  Er zullen wel wegwijzers worden geplaatst naar de parkings,en er is plaats voorzien voor de fietsersparkings.

  Door werkzaamheden aan de noorder singel  buurdspoorweglei is er een verkeers verbod 

  Op mijn vraag waar mensen met een handicap terecht konden met de wagen daar het dichtsbijzijnde parking nogal ver is voor deze mensen wilden men er een oplossing voor vinden.

  Op alle vragen kan men parkeer informatie verkrijgen op wwwantwerpen.be en op www.slimnaarantwerpen.be.

  De veiligheid word gewaarborgd door politie in uniform en in burger om het zo veilig mogelijk te houden op alle gebied.

  Meer info www.antwerpen.be/sinksenfoor

  Op 14 mei de grote opening foto's volgen


  foto's copy richt peeters georges


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Wat zit er deze week in je pakket?
  12 mei (week 19)


  Je kan weer een resem frisse lentegroenten verwachten: koolrabi, regenboogradijsjes, rucola,... Meer dan voldoende om de zon te proeven! Maar we hebben nog veel meer voor jou in petto!  Sinds een paar weken hebben we onze eigen melkgeiten, en zijn we druk in de weer met zuivel: wat kunnen we er allemaal mee maken, welke heerlijke kazen zullen we jullie aanbieden, wat voor soorten yoghurt, of misschien zelfs ijs... Het belooft een heerlijke zomer te worden als onze zuivelproductie eenmaal volledig op punt staat!
  Maar daar blijft het niet bij: we zijn ook vast van plan meer en nieuwe producten aan te bieden. Een eerste stap in die richting is gezet met de asperges van Het Vaarthof. Boer Patrick Robeyns uit Schoten levert 3 soorten asperges (onderverdeeld in categorieën) die je via de webshop kan bestellen: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/ Graag bestellen voor woensdag 11 mei 12u.
   Je kan dus alvast smullen van asperges, maar er volgt zeker meer: fruit, hoeveproducten en op termijn ook vlees staan op onze planning!

  En natuurlijk leveren we jullie graag elke week een mooi gevuld groentepakket, met enkele smakelijke receptentips. Deze week kan je een heerlijke, vegetarische carpaccio maken met de koolrabi en de regenboogradijsjes: Jolien deed het ons alvast voor. En wat je verder nog kan smullen, lees je hieronder.


  De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
  – Koolrabi van Wijngaardhof in Westmalle
  – Selder van Wijngaardhof in Westmalle
  – Warmoes van Wijngaardhof in Westmalle
  – Romeinse sla van Wijngaardhof in Westmalle
  – Spinazie van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver
  – Rucola van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver
  – Regenboogradijsjes van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver


  In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen warmoes, maar wel ijspegeltjes van Wijngaardhof in Westmalle.

  In het kleine groentepakket* zit het volgende:
  - Koolrabi van Wijngaardhof in Westmalle
  – Koriander van Wijngaardhof in Westmalle
  – Spinazie van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver
  – Rucola van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver
  – Regenboogradijsjes van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver


  In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit hetzelfde.

  Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (12 mei 2016 - week 19). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

  De aardappelen van De Wriemeling zijn te bestellen aan 1,80 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 11 mei 11u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

  Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
  Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  11 | 05 | 2016

  1140 leerlingen in parkloop Rivierenhof en Antwerps stadspark #YouLoveTech
  Leerkrachten LO maken leerlingen bewust van gezond bewegen

  Het Provinciaal Instituut Sint-Godelieve draagt sinds 2012 de titel van hartveilige school. De leerkrachten lichamelijke opvoeding zetten zich dan ook graag extra in om hun leerlingen ervan bewust te maken dat een gezond hart in een gezond lichaam belangrijk is. Daarom houden ze op woensdag 11 mei een groots opgezette parkloop in het Antwerpse Stadspark én in het park Rivierenhof.

  ‘We weten intussen allemaal dat lichamelijke opvoeding een absolute noodzaak is voor de schoolgaande jeugd. De huidige samenleving nodigt echter jammer genoeg steeds minder uit tot bewegen, met een gebrekkige fysieke conditie tot gevolg. Ook het aantal gevallen van overgewicht bij jongeren blijft stijgen.
  Met de Sint-Godelieve Loop willen wij onze leerlingen bewust maken van hun hartspier en het goed functioneren ervan. Daarnaast hebben wij als leerkrachten L.O. de maatschappelijke taak jongeren te stimuleren om ook in hun vrije tijd te bewegen. We hopen dat de leerlingen door hun deelname aan onze parkloop zin krijgen om verder te blijven sporten, bijvoorbeeld door te joggen, op eigen houtje of als lid van een atletiekvereniging’, aldus de sportleerkrachten.

  1140 leerlingen

  Op woensdag 11 mei komen alle 1140 leerlingen van de Sint-Godelieve-campussen in actie voor reeksen van 1500, 2250 of 3000 meter. Na elke reeks volgt een prijsuitreiking waar de snelste leerling een medaille krijgt.

  Leerlingen zetten hun beste beentje voor (parkloop 2015) - Copyright: Wim De Decker

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  woensdag 11 mei, 8.40 tot 12 uur

  Waar:
  Rivierenhof , Turnhoutsebaan 232, Deurne – Stadspark, Antwerpen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen stad en Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  9 | 5 | 2016

  Antwerpen boetseert 3040 beeldjes voor de vrede
  Coming World Remember Me verhuist nog naar Lier en Turnhout

  Tussen 13 april en 8 mei hebben Antwerpse vrijwilligers in HETSTEEN 3040 beeldjes voor Coming World Remember Me geboetseerd. Het kunstproject gaat uit van de provincie West-Vlaanderen in het kader van de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. Dankzij de provincie Antwerpen en het Vredescentrum zetten vrijwilligers in Antwerpen, Lier en Turnhout mee hun schouders onder het project. Dat heeft op een maand tijd maar liefst 3040 kleien beeldjes opgeleverd.

  Coming World Remember Me wil de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog in ons land herdenken. Voor elk van de 600.000 slachtoffers wordt tussen 2014 en 2018 een kleien beeldje geboetseerd (zie foto). In 2018 zullen alle beeldjes worden opgesteld in provinciaal domein Palingbeek nabij Ieper. De provincie West-Vlaanderen werkt voor het project samen met kunstenaar Koen Vanmechelen.

  In de provincie Antwerpen zette gedeputeerde Luk Lemmens zijn schouders onder het project: “Coming World Remember Me is een uniek eerbetoon aan de slachtoffers van de Groote Oorlog en aan het belang van vrede. Via het Vredescentrum hebben we Antwerpen, Lier en Turnhout overtuigd om mee te doen. Coming World Remember Me kon in Antwerpen alvast op veel enthousiasme rekenen, op 3 weken tijd werden maar liefst 3040 beeldjes geboetseerd. Ik wil in naam van de provincie Antwerpen iedereen bedanken die een beeldje is komen maken, in het bijzonder de vele vrijwilligers die alles in goede banen hebben geleid! Ik wil ook iedereen oproepen om vanaf morgen in Lier mee te komen helpen om nog meer beeldjes te maken!”

                                            De teller van Coming World Remember Me geeft het eindtotaal weer

                                                  copy richt provincie antwerpen

  Scholen en snorren

  De mensen die kwamen boetseren waren heel divers. Naast vele lagere en middelbare scholen uit het Antwerpse (o.a. Sint-Lutgardis, Cadix Lyceum, de Schatkist, Parcival,…) waagden verschillende woon-zorgcentra zich aan een beeldje. Onder meer een 93-jarige dame uit Sint Gabriel boetseerde twee beeldjes. Ook veel gezinnen met jonge kinderen, al dan niet vergezeld door oma en opa, kwamen langs in HETSTEEN. Vele mensen droegen hun beeldje op aan een familielid dat betrokken was in de Eerste Wereldoorlog.


  Luk Lemmens is onder de indruk van de opkomst: “Ik vind dat vooral de aanwezigheid van vele jongeren belangrijk is. Via Coming World Remember Me hebben we hen hopelijk iets bijgeleerd over de Eerste Wereldoorlog en het belang van Vrede. Een boodschap die vandaag nog steeds heel actueel is.”

   

  Ook de Antwerpse en Europese snorrenclubs kwamen op bezoek (met hun vrouw). Verder waren er beeldjes van Amerika, Groot-Brittannië, Zuid-Afrika, Nederland, Canada, Frankrijk, Armenië, Afghanistan, Rusland, Servië en Spanje.

   

  Gedeputeerde Luk Lemmens en burgemeester Bart De Wever boetseerden de eerste twee beeldjes in Antwerpen

   copy richt provincie antwerpen

   

  Volgende halte: Lier en Turnhout

   

  Vanaf morgen 10 mei tot zondag 22 mei houdt het atelier van Coming World Remember Me halte in Lier. In de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten kunnen opnieuw beeldjes geboetseerd worden. In Turnhout loopt Coming World Remember Me van 9 tot 24 oktober in De Warande.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Van 10 mei tot zondag 22 mei 2016


  Waar:
  Stedelijke Academie Schone Kunsten Lier, Koepoortstraat 1, 2500 Lier

  Meer info:
  Alle info vind je op www.uitinlier.be/cultuur/coming-world-remember-me  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FORT 5 EDEGEM

  Exclusieve vooruitblik Fortengordel 2016
  Preview met proevertjes, maandag 9 mei Fort 5 Edegem  We Ontdekten op maandag 9 mei het programma voor de Fortengordel 2016.  Gedeputeerde Luk Lemmens presenteerde de hoogtepunten uit het programma en de nieuwe fietsbrochure ‘Herover de Forten’.

  Voor de Fortengordel wordt ook dit jaar samengewerkt met het project Fort Art van Orfeo Productions. Beeldend kunstenaar Jan De Cock lichtte alvast een tipje van de sluier en toonde het atelier waar hij samen met de studenten van ‘zijn’ Brussels Art Institute aan het werk is. Ook coworkingorganisatie Het Bolwerk en Edegems schepen Guy Van Sande lichtten hun plannen voor Fort 5 toe. Er werd afgesloten met een proevertje van streekproducten.

  Het programma :

  Welkom door Guy Van Sande, schepen voor Cultuur van Edegem

   

  Voorstelling van de Fortengordel 2016 door Luk Lemmens, gedeputeerde voor Cultuur en Erfgoed

   

   

   

  Jan De Cock leidde ons rond in het kunstatelier Fort Art

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  Zoveel meer Hoboken

  Video: Matsuri 2016

  Posted: 09 May 2016 02:11 AM PDT

  In het park Gravenhof in Hoboken ging gisteren 8 mei een Matsuri door, een Japans volksfeest, als start van de Japanse week in het Zuiddistrict. Het was het tweede jaar dat dit feest werd georganiseerd door het district in samenwerking met het Nello's Droomgenootschap. Deze vereniging wil het verhaal van A Dog of Flanders over Nello en Patrasche, en de waarden die erin vervat liggen, bekend maken bij een groot publiek,  Het in Japan immens bekende tweetal Nello en Patrasche vormden de rode draad in de festiviteiten.
  De dag werd afgesloten met de officiële ontvangst van de Japanse ambassadeur in België, de heer Masafumi Ishii en zijn echtgenote.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!