NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • ONZE FRANK
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  18-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sjoelen

  SJOEL WEDSTRIJD TUSSEN DE VROLIJKE SCHUIVERS EN HUIZE BERCHEM

  DC KLEIN HEIDE MET DE VROLIJKE SCHUIVERS 

  OP 06-06-2017:3709

  OP 15-06-2017:2488

  HUIZE BERCHEM

  OP 06-06-2017: 3722

  OP 15-06-2017: 2678

  HUIZE BERCHEM Windt WEDSTRIJD MET 209 PUNTEN


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOBOKEN BLOEDONDERZOEK

  de medische werkgroep Hoboken die bestaat uit: Universiteit Antwerpen, Stad Antwerpen, PIH –Provinciaal Instituut voor de Hygiëne, Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, Vlaamse milieumaatschappij, Umicore, school en centra voor leerlingenbegeleiding, Kind en Gezin, huisartsen van Hoboken, districtsraad Hoboken, lokaal gezondheidsoverleg Antwerpen. De medische werkgroep geeft advies in verband met de gezondheidssituatie in de wijk Moretusburg/Hertogvelden.


  Bevolkingsonderzoek lood in bloed bij kinderen van Moretusburg/Hertogvelden voorjaar 2017
  Infomarkt voor bewoners op 21 juni

  In het voorjaar 2017 werd opnieuw het halfjaarlijks bloedonderzoek bij kinderen van 1 tot 12 jaar uit de wijk Moretusburg/Hertogvelden in Hoboken uitgevoerd, in opdracht van de Vlaamse overheid. Er namen 217 kinderen deel aan het bloedonderzoek, dat is meer dan 50% van de kinderen die in de betrokken wijk wonen.

  Stabiele gemiddelden

  De algemene trend van de loodwaarden in het bloed blijft stabiel de laatste 5 jaar. In het najaar 2016 lag het gemiddelde op 5,32 µg/dl. In het huidige onderzoek voorjaar 2017 is dat gemiddelde 5,07 µg/dl. De verhoogde blootstelling bij peuters die werd vastgesteld in 2016 is verdwenen. Dit is een positieve vaststelling.
  De stabiele algemene trend, die ook wordt vastgesteld in de zones vanaf 150m zien we niet in de dichtstbij gelegen zone, daar zien we een stijging.

  Nieuw actieplan

  Een Vlaams actieplan zware metalen, met input van verschillende overheden en Umicore, dat in opmaak is als gevolg van overschrijding van de Europese grenswaarde voor lood in lucht door een incident bij Umicore eind 2015 begin 2016, bevat bovenop reeds genomen maatregelen, nog bijkomende nieuwe actiepunten. Dit actieplan gaat in september en oktober van dit jaar in openbaar onderzoek en moet ervoor zorgen dat de concentraties aan zware metalen in de lucht nog verder dalen.

  Tips bij verbouwingen

  In het bloedonderzoek zitten 3 uitschieters met loodwaarden in het bloed van meer dan 20 µg/dl. Alle kinderen met een loodgehalte boven 10 µg/dl worden opgevolgd om te zoeken naar de bronnen van blootstelling. Loden waterleidingen, nagelbijten of duimzuigen zijn soms verklaringen. Ook verbouwingen, waarbij onvermijdelijk oud loodstof in omloop komt, vormen een belangrijk risico voor kinderen.

  Bovendien kunnen deze gezinnen rekenen op hulp en tips op maat ter preventie van dergelijke verhoogde meting. Zo wordt er bijvoorbeeld voorzien in een individuele begeleiding en een professionele ontstoffing van de woning.

  De medische werkgroep gaat nu samen met de stedelijke en Vlaamse instanties zoeken naar mogelijkheden om de bewoners opnieuw duidelijk te informeren en tips te geven aan mensen die in Moretusburg of Hertogvelden oude huizen willen verbouwen. Hierbij worden bijvoorbeeld de reeds bestaande folders opnieuw onder de aandacht gebracht. Daarnaast staat Logo (Lokaal Gezondheidsoverleg) ter beschikking voor preventietips voor  mensen die hun woning willen verbouwen. Er wordt in de toekomst een extra persoon voorzien in de wijk als aanspreekpunt voor preventie en opvolging.

  Infomoment

  Op woensdag 21 juni a.s. wordt er ook voor de bewoners van de wijk Moretusburg/Hertogvelden een infomoment georganiseerd. Vanaf 13 uur tot 18 uur kunnen de bewoners aan een informatiestand ter hoogte van de Sint-Jozefkerk op Moretusburg (Baron Sadoinestraat) terecht met al hun vragen en zullen zij geïnformeerd worden over de resultaten van het onderzoek. De vertegenwoordigers van de betrokken partners, het Provinciaal Instituut voor Hygiëne, Logo (Lokaal Gezondheidsoverleg), stad Antwerpen, en Umicore zullen de vragen van de buurtbewoners beantwoorden.

  ____________________________________________________________
   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode schow

  DONELLIS KLEDING

  “20€ voor de rok en

  25€ voor de top!”

  Of was het omgekeerd…

   

  In ieder geval was het Carine die de ‘rokjes en de topjes’ aaneen praatte tijdens de modeshow in Klein Heide.

   

  “Betaalbare mode in alle maten – kleding DONELLIS zegt haar kaartje.

   

  “Inderdaad verzorgen wij de presentatie in verschillende Diensten Centra – en bovendien vind je ons ook nog op de woensdagmarkt aan de Gitschotellei in Borgerhout en de vrijdag in Wommelgem…zegt ze kordaat.

  Bovendien kan je mij ook steeds bereiken op telefoon 03-3225415 en gsm 0475962722…

  En een e-mailadres hebben we ook zegt Carine nog : namelijk ‘carine.theus@pandora.be’…

   

  En weet je wat?

  ‘Nodig jullie lezers ineens uit op 26 augustus van 10 tot 18 uur en de 27ste van 10 tot 16 uur.

  Dan kunnen zij de ‘nieuwe collectie’ bekijken bij een hapje en een drankje bij mij thuis aan de Grapheusstraat 42 in Deurne…

   

   

  Ik ben curieus…  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bk

   

  15 |06 | 17

  Antwerpen telt af naar pittige wielertweedaagse
  Voorstelling BK Wielrennen & Belgian Cycling Championship Happening


  Op zaterdag 24 en zondag 25 juni is Antwerpen het epicentrum van de Belgische wielerwereld. Op 25 juni strijden de Belgische profs – mannen en vrouwen – voor de nationale driekleur op het BK, met start op de Grote Markt en aankomst op de Desguinlei. Daags voordien is het aan de wielertoeristen. Zij hebben aan het nieuwe Havenhuis rendez-vous met de Belgian Cycling Championship Happening. Zowel de profs als de wielertoeristen wacht een prachtig en verrassend pittig parcours.

   

  Antwerpen zet zijn imago als echte wielerstad nog kracht bij. Begin april mocht de Scheldestad met de start van de Ronde van Vlaanderen al Vlaanderens Mooiste verwelkomen, maar volgend weekend is Antwerpen het strijdtoneel voor het Belgische kampioenschap. Zowel de elite heren als elite dames zullen alles geven om op Antwerpse bodem de nationale titel en bijhorende driekleur mee te graaien.

   

  11 jaar na het memorabele BK van 2006 is Sporting A bijzonder verheugd dat Antwerpen opnieuw gaststad is voor de Belgische titelstrijd. In echt hondenweer verraste Niko Eeckhout toen in een sprintje met 3 op de Amerikalei de jonge Philippe Gilbert en Tom Boonen. Eeckhout en Boonen zijn inmiddels gestopt met koersen, Gilbert is titelverdediger en één van de topfavorieten om zichzelf op te volgen op 25 juni.

   

  Volgende week zondag mag het parcours er dan wel helemaal anders uitzien dan in 2006, simpel zal het ook deze keer niet zijn. Een vlak stadsparcours wordt meestal onderschat. De combinatie van hoge snelheid en veel bochten is echter een grote uitdaging voor de renners. Een massasprint is altijd een mogelijkheid, maar is verre van evident.

   

  De start van het Belgische kampioenschap ligt net zoals bij de Ronde op de Grote Markt. Vanuit dit historische decor beginnen de dames omstreeks 8 uur ’s morgens al aan hun tocht van 6x17 km die hen doorheen de districten Antwerpen, Hoboken en Wilrijk zal leiden. De mannen starten om 11.45 uur en rijden 14 rondes, goed voor in totaal 238 pittige kilometers. De finish ligt in Antwerpen-Zuid op de Desguinlei ter hoogte van PIVA. Verwacht wordt dat de Belgische kampioene omstreeks 11 uur gekend zal zijn en de Belgische kampioen rond 17.30 uur als eerste over de meet zal rijden.

   

  Biljartvlak parcours met twee kasseizones in de zuidrand van de stad

  Van aan de officieuze start aan de Grote Markt decor gaat het via de Scheldekaaien en het vlinderpaleis naar de officiële startplaats aan de Desguinlei ter hoogte van PIVA. Van daaruit fietsen de renners via voornamelijk brede wegen op een biljartvlak parcours door Wilrijk en Hoboken terug naar Antwerpen. Goed voor een rondje van om en bij de 17 km.  Er zijn verschillende ijkpunten op het parcours. De renners rijden langs bekende ‘landmarks’ als het Olympisch Zwemcentrum Wezenberg, het Schoonselhof en het vlinderpaleis. Bepalende bergjes zijn er niet in Antwerpen, maar kasseien wel. De d'Herbouvillekaai is de eerste van 2 kasseizones en is exact een kilometer lang. De tweede portie kasseien volgt een eindje verderop op de Waalsekaai en is ongeveer half zo lang. Van daaruit is het met draaien en keren langs het vlinderpaleis nog hooguit 2 à 3 km tot de finish, waar een laatste rechte lijn van 500 meter lang en 8 à 10 meter breed wacht op de renners.

   

  Wielertoeristen verkennen het ‘Hoge Noorden’

  Sporting A plaatst het hele weekend van het BK in het teken van de fiets. Op zaterdag 24 juni wordt elke fietsliefhebber verwacht aan de start van de Belgian Cycling Championship Happening aan het gloednieuwe Havenhuis, een van die andere schitterende Antwerpse landmarks. Wielertoeristen mogen hun fiets opblinken voor een tocht van 55, 90 of 120 km richting ‘hoge noorden’ op een vlak parcours, maar in een verrassend decor.

   

  Van aan de start vertrekken de deelnemers over brede fietspaden langs de Schelde en door de haven met als mikpunt de statige koeltorens van de kerncentrale van Doel. Aan het uiterste punt van de haven in de buurt van Zandvliet, splitsen de routes. De deelnemers van de langste route rijden na de Antwerpse haven de Nederlandse grens over, waar ze een gevecht met de wind aangaan op de epische Oesterdam tussen Oosterschelde en Schelde-Rijnkanaal. Via de polders passeert het parcours het maritieme Tholen richting Huijbergen om nadien – opnieuw op Belgische bodem – langsheen de zandduinen de Kalmthoutse Heide in te rijden. Via Stabroek komen de wielertoeristen opnieuw de Antwerpse haven binnen, waar ze tussen de containers en kranen een onontgonnen gebied verkennen. Tijdens de week is het hier een komen en gaan van vrachtwagens, maar in het weekend kunnen de deelnemers in alle rust genieten van het aparte decor. Na 120 km duikt in de verte duikt opnieuw het blinkende Havenhuis op, waar de finish is.

   

  Online inschrijven voor deze cyclotocht kan nog tot en met vrijdag 23 juni. Op zaterdag 24 juni is het ook mogelijk om ter plaatse aan het Havenhuis nog in te schrijven.

   

  Kom supporteren in één van de 5 fanzones

  Het BK is een unieke wielerwedstrijd. Net als bij een criterium rijden de renners rondjes, wat de attractiviteit verhoogt. In totaal kunnen de toeschouwers 20 keer de koers zien passeren… en op het einde wint er sowieso een Belg. Ideaal dus om te komen supporteren. Dat kan in 1 van de 5 fanzones die Sporting A in samenwerking met de districten Antwerpen, Wilrijk en Hoboken heeft voorzien op een aantal strategische plaatsen op het parcours. Hier zien de supporters niet alleen de koers passeren, maar kunnen ze ook de tv-uitzending volgen op groot scherm en nog genieten van tal van animatie, allemaal gratis.     

   

  1. Aankomstzone aan de Desguinlei

  Aan de aankomstzone op de Desguinlei worden er een grote vipzone én publiekszone ingericht. De aanwezigen kunnen dankzij 2 grote videowalls het koersverloop op de voet volgen. Heel de dag door is er animatie. Supporters kunnen een ritje maken op de spacebikes, kinderen mogen zich uitleven op de springkastelen en een fanfare zorgt voor een muzikale noot. 

   

  1. Rik Van Linden-fandorp in Wilrijk

  In Wilrijk kunnen supporters terecht in het Rik Van Linden-fandorp in de Valaardreef, aan de sporterreinen van voetbalclub Valaarhof en basketteam Red Vic. Ze kunnen er de wedstrijd volgen op groot scherm, maar genieten er ook van kinderanimatie en kunnen tussen het supporteren door terecht bij verschillende drank- en snackkraampjes. “Maar er is meer”, vertelt Wilrijks districtsschepen voor sport Robert Moens. “In de cafetaria van sporthal Red Vic staat die dag een bijzondere tentoonstelling over de geschiedenis van de wielersport in Wilrijk. We blikken uiteraard terug op onze grote jaarmarktprijs met de legendarische passages van Coppi in 1959 en Eddy Merckx in 1973, waar vele Wilrijkenaars nu nog over praten. Maar ook Wilrijkse toppers als Rik Van Linden, Frans Aerenhouts en de wielerfamilie Druyts komen er aan bod. Deze tentoonstelling werd mogelijk gemaakt door Jef Verstappen, die de Wilrijkse sportgeschiedenis archiveerde, en het indrukwekkende beeldarchief van Willy Bellemans.”

   

  Een belangrijk deel van de tentoonstelling is dus gewijd aan Rik Van Linden. Deze inwoner van het Valaar won talrijke massasprints in de grote rondes en behaalde zelfs de groene trui in de Tour. Rik Van Linden zal ook zelf aanwezig zijn in het fandorp. Op het grote podium wordt hij geïnterviewd over zijn carrière. Ook andere wielertoppers zullen aanwezig zijn, zoals de laatste Belgische Giro-winnaar Johan De Muynck, Parijs-Roubaixwinnaar Roger Rosiers, Olympisch pistekampioen Roger Ilegems en René Dillen, de Wilrijkse meesterknecht van Lucien Van Impe. Ook zij worden gehuldigd in het Wilrijkse supportersdorp aan de Valaardreef.

   

  Praktisch

  - zondag 25 juni van 10 tot 19 uur

  - tentoonstelling in de kantine van Red Vic

  - alle info op www.wilrijk.be  (Klik hier voor de rechtstreekse link.)

   

  1. Kioskplaats in Hoboken

  In het centrum van Hoboken wordt de Kioskplaats omgetoverd toteen gezellig fandorp. Met medewerking van de plaatselijke horeca en middenstand zullen er tal van standjes te bezoeken zijn. Het district zorgt voor een nostalgische draaimolen en een klimparcours voor de kleintjes. De supporters van de plaatselijke renner Victor Campenaerts kunnen op rollen fietsen en daarbij een wielertrui winnen van Victors ploeg. Vanaf 12 uur is er muzikale animatie met een streetband en de groep The Moonlovers. Het publiek kan de renners uiteraard 20 keer live de scherpe bocht vanuit de Kapelstraat naar de Kioskplaats zien nemen en kan de live-uitzending van de koers volgen op maar liefst 2 grote schermen.

   

  Praktisch

  - zondag 25 juni van 10 tot 19 uur

  - Alle info staat binnenkort online op www.hoboken.be.

   

  1. Lotto Village aan de Gedempte Zuiderdokken

  Het BK in Antwerpen wordt meer dan ooit het BK voor de fans. Zo komt er een Lotto fanzone op de Gedempte Zuiderdokken. Deze grootste fanzone op het parcours ligt ter hoogte van de Waalsekaai. Alle wielerfans zijn er van harte welkom, bovendien is de inkom gratis. Lotto is gastheer van deze fanzone en zal er wielerclubs en de ‘Captains of Cycling’ ontvangen. De organisatie voorziet in een videowall met live-uitzending en de nodige cateringfaciliteiten. 

   

  1. WTC Twintigachttien met ondersteuning van district Antwerpen aan de Pacificatiestraat

  In de Pacificatiestraat (tussen Gijzelaarstraat en Emiel Banningstraat) richt de plaatselijke wielertoeristenclub ‘WTC twintigachttien’ met ondersteuning van district Antwerpen een animatiezone in tijdens het BK wielrennen. Van 12 tot 20 uur valt er heel wat te beleven. Zo kunnen bezoekers koers kijken op een groot scherm, maar ook zelf een wedstrijdje gaan fietsen op de rollen. Wie zijn fiets wil laten graveren of een technisch onderhoud wil laten doen kan terecht bij de fietsenstand. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel en met de reuzenspelen en kunnen zich laten schminken aan de schminkstand. Wie van al dat supporteren honger heeft gekregen, kan aanschuiven bij de buurtbarbecue. Met de organisatie van deze fanzone, wil de wielertoeristenclub naast het puur sportieve, ook en vooral het sociale en maatschappelijke aspect van samen sporten promoten.

   

  Praktisch

  - zondag 25 juni van 12 tot 20 uur

  - Alle info is te vinden op www.wtc2018.be.

   

  Slim naar het BK wielrennen

  Tijdens de wedstrijd zullen de straten die deel uitmaken van het parcours of daar op uit komen parkeervrij en afgesloten zijn voor het verkeer. Bovendien zijn in op verschillende plaatsen wegenwerken aan de gang. Toeschouwers wordt ten zeerste afgeraden om met de auto naar het evenement te komen, maar wel met de fiets of het openbaar vervoer. Wie toch met de auto komt, kan best zijn wagen parkeren op één van de park-and-rides aan de rand van de stad en verder gaan met het openbaar vervoer. Een volledig overzicht van de mobiliteitsinfo is te vinden op op www.slimnaarantwerpen.be/nl/bk-wielrennen.

   

  Praktisch

  • zaterdag 24 juni 2017: Belgian Cycling Championship Happening

  o   start en aankomst: Zaha Hadidplein (aan het Havenhuis), Antwerpen

  o   afstanden: 55, 90 en 120 kilometer

  o   Inschrijven kan nog online en ter plaatse op 24 juni.

   

  • zondag 25 juni 2017: Belgisch kampioenschap wielrennen

  o   start: Grote Markt

  • dames: 8 uur
  • heren: 11.45 uur

  o   aankomst: Desguinlei

  • dames: 11 uur
  • heren: 17.30 uur

   


  -

   

      
  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  Foto ©-Georges-Peeters

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN EN HOBOKEN

     

  Volwassenen leren wiskunde met brandjes en plasticine
  Toekomstonderwijs Antwerpen gooit handboeken buiten en kiest voor praktijkgerichte wiskundelessen

  Toekomstonderwijs Antwerpen biedt volwassenen de kans om hun diploma secundair onderwijs te behalen. Met ongeveer 500 cursisten per semester is het centrum het grootste tweedekansonderwijs in de regio. Cursisten vanaf 18 jaar behalen op eigen tempo hun diploma secundair onderwijs. Nadat de onderwijsinspectie de lessen wiskunde te theoretisch vond, gooide wiskundeleerkracht Koen Ferny de handboeken buiten. Nu leren zijn cursisten aan de hand van praktische opdrachten met plasticine of zelfs brandjes. Elke woensdagmorgen staat Koen voor de klas met zijn nieuwe aanpak zowel hij als zijn leerlingen zijn nu super gemotiveerd voor de lessen wiskunde!

  Onderwijsvernieuwing

  Toekomstonderwijs Antwerpen is sinds 1981 actief en is een van de grondleggers van het tweedekansonderwijs in Vlaanderen. Het centrum hecht veel waarde aan onderwijsvernieuwing en moedigt zijn leerkrachten aan om voortdurend de eigen competenties te verdiepen.  Twee jaar geleden kreeg Toekomstonderwijs de onderwijsinspectie op bezoek. ‘Mijn lessen bleken “te theoretisch” volgens de inspectie,’ zegt Koen. Hij besloot het roer om te gooien. Nu bijten zijn cursisten zich vast in zijn opdrachten.

  Motiverend voor cursisten

  ‘Ik geef ze zoveel mogelijk vrijheid binnen afgelijnde grenzen’, zegt Koen. Zo kiezen ze zelf met welke opdracht ze starten, of ze die alleen of in groepjes maken, hoe lang ze eraan bezig zijn… ‘Ik merk dat mijn cursisten minder snel een les missen.’ Koen probeert de opdrachten zo zinvol te maken. De cursisten mogen bijvoorbeeld een les uitwerken over vlakke figuren. Het lesmateriaal dat ze daarvoor ontwikkelen, deelt Koen op het lerarenplatform Klascement. ‘We wonnen onlangs nog een prijs van Klascement hiervoor’, zegt Koen. ‘Dat motiveert mijn cursisten natuurlijk enorm.’

  Weg met klassiek doceren

  De overgang van klassiek doceren naar gedifferentieerd lesgeven, was voor Koen niet gemakkelijk. ‘Een jaar lang was ik erg onzeker als ik voor de klas stond’, zegt hij. ‘De onverwachte situaties en vragen van cursisten bezorgden me veel stress. Nu sta ik met veel meer zelfvertrouwen voor de klas.’ Het is ook een kwestie van durven proberen. ‘Gelukkig kreeg ik steun van de directie om deze manier van lesgeven uit te testen’, zegt Koen. ‘Het procesmatige aspect met veel aandacht voor de individuele cursist past heel goed binnen het pedagogisch project van de school.’

  Handboeken buiten

  Ondertussen is Koen samen met parallelleerkracht Anke bezig met de hervorming van de volgende wiskundemodule. ‘We hebben de handboeken al weggegooid en zijn op zoek naar een veel praktischere invulling.’

      

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  Schaapscheren!
  zondag 18 juni 2017 van 13u tot 16u – provinciaal groendomein Kesselse Heide (2560 Nijlen)

  Een herder met z’n kudde is geen dagdagelijks beeld meer. Op de Kesselse Heide grazen er nu en dan zo’n tweehonderd Kempische heideschapen. Ze begrazen het provinciaal groendomein om het landschap in stand te houden.

   

  Op zondagnamiddag 18 juni 2017 krijg je uitleg over deze vorm van natuurbeheer en worden de dieren uit hun wintervacht geholpen. Doorlopend tussen 13u en 16u: demonstraties van het scheren en het verwerken van wol, info over bijen, verkoop van honing en wie dorst heeft kan terecht aan de heidebar. Om 14u30 neemt een natuurgids alle geïnteresseerden mee voor een wandeling op de heide. De toegang is gratis, inschrijven is niet nodig. Kom dus zeker langs!

   

  Het schaapscheren is een gezinsvriendelijk evenement van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA) i.s.m. met vzw Kemp, Natuurpunt afdeling De Wielewaal en verschillende vrijwilligers.

   

  Kempische heideschapen op de Kesselse Heide - Copyright: provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  zondag 18 juni 2017 van 13u tot 16u. Met om14u30 een gratis gegidste heidewandeling.

  Waar:
  Provinciaal groendomein Kesselse Heide in 2560 Nijlen. Afspraak aan onthaalgebouw Doefopdhei (op 100m van Parking Lindekensbaan).

  Deelnameprijs:
  Gratis! Vooraf inschrijven is niet nodig.

  Meer info:
  www.facebook.com > Kesselse Heide

  www.provincieantwerpen.be > Kalender Kesselse Heide
  Domeinwachters T 03 360 52 18

  PERSINFO & BEELDMATERIAAL

  Beleidsverantwoordelijke:

  Bruno Peeters | N-VA | bevoegd voor provinciale groendomeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  14 | 06 | 2017

  Omwonenden geven mening over locaties schietclub en nieuw bedrijventerrein
  Provincie Antwerpen neemt mening buurtbewoners mee in opmaak PRUP

  Een nieuw bedrijventerrein langs de A12 in Puurs en een betere inplanting van de Klein-Brabantse Schietclub. Dat zijn de ambities van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Ooievaarsnest. Gisteren stelde de provincie Antwerpen die ideeën voor, een 50-tal omwonenden kwam kijken. De verzamelde suggesties en opmerkingen worden meegenomen in de verdere uitwerking van het PRUP. 

  Het PRUP Ooievaarsnest in Puurs situeert zich in het gebied tussen de snelweg A12, de oude spoorweg en de straten Ooievaarsnest en Gansbroekstraat. Daar bevinden zich momenteel Inkart (in het zuidoosten) en de Klein-Brabantse Shooting Club (in het noordoosten), alsook een voormalig gipsstort (aan de westzijde) met daarop enkele windmolens. Er is ook een wachtbekken voor mogelijke wateroverlast uit de Ziel- en Appeldonkbeek (in het noordwesten). “Met het PRUP willen we de geluidshinder van de schietclub verminderen door de schietrichting te verplaatsen en extra milderende maatregelen op te leggen. Op het gipsstort willen we een bedrijventerrein mogelijk maken. Dat moet ontsloten worden via het nieuwe op- en afrittencomplex naar de A12” legt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening uit.

  Luchtfoto van het gebied PRUP Ooievaarsnest in Puurs - Copyright: Provincie Antwerpen

  Minder last van geweerschoten
  De Klein-Brabantse Shooting Club is één van slechts 2 clubs voor kleiduifschieten in Vlaanderen. In het verleden uitten omwonenden echter klachten over het geluid van de geweerschoten. “Het PRUP verschuift de schietclub naar het noorden en wijzigt de schietrichting naar het noorden-noordoosten (nu naar het zuiden). De bestaande groenbuffer, de nieuwe groenaanleg en de verplichte inkapseling van de schietplaats beperken de geluidshinder bij de inwoners van Ruisbroek sterk” legt Luk Lemmens uit.

  Werner Ceulemans, uitbater van de Klein-Brabantse Shooting Club, bevestigt zijn engagement: “Uiteraard nemen we alle mogelijke maatregelen om eventuele hinder te beperken. Zo gaan we, ook al is dit niet wettelijk verplicht, het terrein omgeven met een hoge natuurlijke aarden wal. Daardoor wordt het geluid niet alleen maximaal gedempt, maar ook het ganse terrein natuurlijk ingebed. Bovendien zullen onze sportschutters verplicht worden te schieten met aangepaste sportpatronen.

   

  Nieuw bedrijventerrein
  De provincies kregen van de Vlaamse overheid de taak om meer ruimte voor regionale bedrijventerreinen te voorzien. “In de provincie Antwerpen selecteerden we het gipsstort als locatie voor een nieuw bedrijventerrein. Het gebied is via de snelweg A12 goed bereikbaar en ligt op voldoende afstand van woningen. Bovendien situeert het zich in een economisch interessante locatie, namelijk rond de Rupel en het zeekanaal Brussel-Schelde” aldus Luk Lemmens.

  Sfeerbeeld buurtmoment 13 juni 2017 - Copyright: Provincie Antwerpen

  Mening buurtbewoners belangrijk
  Alle omwonenden waren gisteravond welkom in het plaatselijke dienstencentrum om hun mening, bedenkingen en suggesties te geven. Een 50-tal geïnteresseerden ging op die uitnodiging in. Hun suggesties en opmerkingen worden mee verwerkt in de besluitvorming van het PRUP. Een eerste versie van dat PRUP legt de provincie Antwerpen in het najaar via een openbaar onderzoek aan de buurt voor.

  Provincie Antwerpen:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Ruimtelijke ordening
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Onthulling nieuw kunstwerk Vrijbroekpark
  Met de rozenfeesten in het vooruitzicht verwelkomt het Vrijbroekpark het kunstwerk Groot Boeket van Ludwig Vandevelde

  Na heel wat omzwervingen heeft het beeldhouwwerk Groot Boeket van beeldend kunstenaar Ludwig Vandevelde een thuis gevonden in de nabijheid van de Franse rozentuin van Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark. Het massieve bronzen boeket rozen krijgt een plaats tussen de weymouthden, de rododendrons, herfsttijloos en de kievitsbloemen. Vanop de zitbanken kan de parkbezoeker optimaal genieten van de sculptuur die Ludwig Vandevelde in 1998 creëerde.

  Gedeputeerde Bruno Peeters onthulde op maandag 12 juni het beeldhouwwerk in aanwezigheid van Ludwig Vandevelde, France Lejeune, de parkmedewerkers en kunstliefhebbers. Hans Martens, directeur van de Mechelse Academie, vertelde het bijzondere verhaal van het kunstwerk.


  Ludwig Vandevelde werd in 1957 geboren in Antwerpen en woont momenteel ook in Antwerpen. De provincie kocht in het verleden voor haar kunstverzameling al twee werken van Vandevelde aan. Ludwig creëerde de sculptuur oorspronkelijk voor een expo in Berlijn, maar stelde het uiteindelijk tentoon op zijn eerste museale solotentoonstelling in het MuHKA in 2000. Nadien stond het even in de tuin van het Rockoxhuis in Antwerpen, later kwam het in handen van France Lejeune.

   

  France Lejeune werkte als galerijhoudster samen met Ludwig Vandevelde en geeft het beeldhouwwerk in bruikleen aan Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark. Zij is tevreden met de gekozen plaats voor het kunstwerk omdat het een link heeft met de rozentuin en er nu veel meer mensen van kunnen genieten.

   Verwelkoming kunstwerk Groot Boeket van Ludwig Vandevelde - Copyright: Tine Van Leemput-Bogaerts
  Van links naar rechts: France Lejeune, Ludwig Vandevelde, Barbara Pardon, gedeputeerde Bruno Peeters, directeur Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark Lieve Stoops en Hans Martens

  “Net als voor rust- en sportbeleving, zal er in de provinciale domeinen altijd ruimte zijn voor kunstbeleving,” zegt gedeputeerde Bruno Peeters. “In 1999 kocht de provincie voor het Vrijbroekpark ook al het kunstwerk Torso’s van Philip Van Isacker aan. Deze beelden sieren de Franse Rozentuin.”

   

  “Het bijzondere aan deze bloemensculptuur is dat het statische en monumentale karakter van dit kunstwerk mooi in contrast staat met de bloeiende, woekerende, vergankelijke natuur van het park. In dit kunstwerk zinderen de sporen van het traject van het maken nog na,” zegt Hans Martens. Ludwig Vandevelde beaamt dat dit één van zijn meest fysieke werken is.  

  De Franse rozentuin stelt tentoon tijdens de rozenfeesten

  Nu zondag 18 juni kun je naast het kunstwerk ook genieten van de rozenfeesten in het Vrijbroekpark. Tussen duizend bloeiende rozen kun je een rozenwandeling volgen, luisteren naar het seniorenorkest, harpspeelster Aurélie Viegas, het Koen Nys Jazztrio, Accordeoniste Tine Vandenbussche, kijken naar straattheater Boecherie Bacul. Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende creatieve workshops en wie graag een hapje eet kan genieten van een high tea arrangement, een pannenkoek of een rozenijsje. Op het evenemententerrein is er een plantenmarkt. Studio Belle Epoque zorgt voor een mooi omkadering in aangepaste kostuums. De rozenfeesten vinden plaats tussen 10 en 17 uur in en om de rozentuinen van het Vrijbroekpark.

  PRAKTISCHE INFO ROZENFEESTEN VRIJBROEKPARK

  Wanneer:
  Zondag 18 juni vanaf 10 uur

  Waar:
  Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark , Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

  Meer info:
  www.provincieantwerpen.be of www.facebook.com/vrijbroekpark

  Beleidsverantwoordelijke:
  Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor groen- en recreatiedomeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Agendatip
  Provincie Antwerpen

  All aboard: Station M. opent de deuren
  woensdag 21 juni, vanaf 9.30 uur, Station M.

  Op woensdag 21 juni opent Station M. officieel de deuren. Vanaf dan kunnen jonge starters en artistiekelingen (16 tot 30 jaar) hun project (tijdelijk) in realiteit omzetten. Ook flexwerkers kunnen er terecht. Een DJ komt de opening opluisteren, alle mogelijkheden binnen Station M. worden getoond en we komen ook de programmatie van de Open-M.-Dagen te weten. Ook donderdag 22 en vrijdag 23 juni kan je de opening komen vieren.

  Station M. is een van de vijf pop-ups die steun krijgen van Provincie Antwerpen via Naft on Tour. Andere pop-up-projecten waar Naft on Tour halt houdt: BROEIHAARD in Lier was in april de eerste pop-up, STATION M in Mol (organisatie door jeugdhuis Tydeeh) luidt de volgende ronde in, gevolgd door Pelouze in Merksplas (organisatie door De Manne vzw), GAST in Antwerpen (organisatie door Fameus, Co.Labs en KOP vzw) en T.B.D. in Kalmthout (organisatie door jeugdhuis Govio).

  Logo Station M. - Copyright: Debby van Keulen

  Station Watte?

  Sinds 2014 zet Jeugdhuis Tydeeh uit Mol via de lokale projecten M.art en M.ond in op de ontwikkeling en ondersteuning van artistieke en ondernemende jongeren in de regio. In Station M. komen beide projecten op hetzelfde spoor terecht en gaan ze een halte verder in hun werking. M.art en M.ond merkten dat jonge starters (zowel artistiekelingen als ondernemers) met veel drempels te maken krijgen, zoals hoge huurprijzen, dure winkelinrichting, langlopende winkelcontracten,… Station M. werkt deze hindernissen weg. Jonge kunstenaars kunnen aan goedkope huurprijzen (vanaf €75 per maand) in een atelierruimte terecht. Startende ondernemers krijgen voor enkele honderden euro’s per maand de kans om hun winkel in te richten en uit te baten. Alles verloopt met een flexibel huurcontract.
  Bovendien krijgen de startende ondernemers ook coaching vanuit M.ond zodat ze van hun pop-up ook een economisch succes kunnen maken. Hopelijk vormt dit het opstapje naar een permanente winkel of vestiging in het handelscentrum.

  Daarnaast vult Station M. ook de vraag in naar flexdesks. Vele startende ondernemers zonder personeel – denk aan softwareontwikkelaars, websitebouwers, copywriters, … - beschikken over een thuiskantoor. Een flexkantoor biedt hen de mogelijkheid om te werken in een gemeenschappelijke ruimte, waar ze interessante contacten kunnen leggen met andere ondernemers.

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Woensdag 21 juni, vanaf 9.30 tot 19.00 uur

  Waar:
  Station M., Voogdijstraat 9, 2400 Mol

  Website:
  http://www.stationm.tydeeh.be/
  http://www.ikwilnaft.be/naft/ontour/

  Social media:
  https://www.facebook.com/Station-M-1239094922810831/
  https://www.facebook.com/ikwilnaft/

  Meer info:
  Jan Kestens, T 014 32 12 83, M 0496 29 09 63, E info@tydeeh.be


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IPPON Zwijndrecht

  Ippon Zwijndrecht is goed vertegenwoordigd op de World Games in Polen


  Op de foto v.l.n.r.:

  Wereld A scheidsrechter Benny van Campenhout, het Duo Men Ben Cloostermans
  en Bjarne Lardon (zilver op het Grand Slam tornooi van Parijs), het Duo
  Mixed Ian Lodens en Charis Gravensteyn (brons op het EK in Bosnië) en coach
  Leon Verbraeken.

  Deze 5 leden van Ippon Zwijndrecht en Charis van JJC Bazel zijn een deel van
  het Belgisch Ju-Jitsu Team dat in juli deelneemt aan de World Games in
  Wroclaw (Polen).
  Momenteel zijn ze hiervoor hard aan het trainen en allen hopen op een
  medaille.
  Dit is haalbaar gezien hun resultaten van het afgelopen jaar en hun plaats
  op de Wereldranking: Ben-Bjarne op de 1e plaats Duo Men en Ian-Charis op
  plaats drie Duo Mixed.
  De spelen worden gehouden van 20 tot 30 juli en liefst 4000 atleten uit 111
  landen nemen deel in 31 verschillende sportdisciplines.

  Ben en Leon wonen in Melsele, Bjarne in Haasdonk,Benny en Charis in Zwijndrecht en Ian in Heist a Zee.
  Sportieve Groeten.

  Onderwerp: Deelnemers World-games Polen

  Ippon Zwijndrecht is goed vertegenwoordigd op de World Games in Polen  Op de foto v.l.n.r.:

  Wereld A scheidsrechter Benny van Campenhout, het Duo Men Ben Cloostermans en Bjarne Lardon (zilver op het Grand Slam tornooi van Parijs), het DuoMixed Ian Lodens en Charis Gravensteyn (brons op het EK in Bosnië) en coach Leon Verbraeken.

  Deze 5 leden van Ippon Zwijndrecht en Charis van JJC Bazel zijn een deel van het Belgisch Ju-Jitsu Team dat in juli deelneemt aan de World Games in Wroclaw (Polen).
  Momenteel zijn ze hiervoor hard aan het trainen en allen hopen op een medaille.
  Dit is haalbaar gezien hun resultaten van het afgelopen jaar en hun plaats op de Wereldranking: Ben-Bjarne op de 1e plaats Duo Men en Ian-Charis op plaats drie Duo Mixed.
  De spelen worden gehouden van 20 tot 30 juli en liefst 4000 atleten uit 111 landen nemen deel in 31 verschillende sportdisciplines.
  Van: "Franky Lardon" <franky.lardon@telenet.be>
  Datum: 14 juni 2017 13:09:40 CEST
  Aan: "Leon Verbraeken" <leonsan@skynet.be>  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADS ANTWERPEN Bericht

  12 |06 | 17

  Antwerpse lezers kunnen in elkaars boekenkast kijken en elkaars boeken lenen dankzij Bookmine


  De stad Antwerpen start met het experiment Bookmine, een digitaal platform waarop mensen boeken kunnen lenen bij elkaar. Zo wordt de stad één grote bibliotheek.

   

  De Antwerpse bibliotheken bieden een uitgebreide en diverse collectie aan boeken. Maar er staan nog veel meer boeken bij alle Antwerpenaars thuis. Kan die collectie toegankelijk gemaakt worden voor een groter publiek? Die vraag stelde Bastien Lauwers (26, bedenker van Bookmine) zich. “Er zijn al manieren om boeken te ruilen, zoals ruilkasten waar je gratis een boek kan uithalen en een ander in plaatsen. Dat spreekt aan, maar ik wou een nog breder doelpubliek aanspreken. Met Bookmine willen we nagaan of mensen bereid zijn om onderling boeken uit te lenen.” De Antwerpse bibliotheken vonden het idee van Bastien interessant, maakten middelen vrij en werkten Bookmine samen met hem verder uit.  

   

  Boeken lenen én een community opbouwen

  Naast een platform voor het uitwisselen van literatuur, biedt Bookmine ook de mogelijkheid om in contact te komen met mensen met gelijkaardige literaire interesses. Zo ontstaat een community van experts, die elkaar tips en boekenadvies kunnen geven.

   

  Waardevolle aanvulling op bibliotheken

  De Antwerpse bibliotheken vinden Bookmine een waardevol experiment als aanvulling op hun collectie. “Met een project als Bookmine krijgt de bibliotheek van de toekomst een concrete vorm. De stad wordt één grote bibliotheek waar mensen elkaar ontmoeten, boeken ontlenen en inspireren”, stelt schepen voor cultuur, Caroline Bastiaens.

   

  Hoe werkt het?

  Geïnteresseerden kunneneen profiel aanmaken op bookmine.be en één of meerdere boeken ingeven die ze willen uitlenen of ruilen met een ander boek. Hoe meer boeken mensen ingeven, hoe rijker de peer-to-peerbibliotheek wordt. Ze kunnen kijkje nemen tussen de boeken van andere lezers in hun omgeving, zich laten adviseren en een boek aanvragen dat ze willen lenen. Via een chat regelen leden onderling enkele praktische afspraken rond het uitlenen van de boeken. De Antwerpse bibliotheken zetten hun schouders mee onder dit project en hopen dat het aantal gebruikers snel zal stijgen.

   

  Voorlopig kan enkel wie in Antwerpen woont zich registreren. Het experiment wordt na een aantal maanden geëvalueerd.

   

  Meer info en inschrijven: www.bookmine.be  


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!