NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Hoboken nieuws
 • PROVINCIE ANTWERPEN NIEUWS
 • Nieuws uit Hoboken
 • Wilrijk zoekt kandidaat-winnaars voor de Geitetrofee =
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  21-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CONCERT Hans Primusz

  Kan jij breien?

  Zoals de zes voorgaande keren was het weer drummen aan de ‘blauwe zaal’ van de Singel…

  Dat voor het zevende optreden onder de deskundige leiding van HANS PRIMUSZ.

  Pieter Embrechts en Eddy et les Vedettes stonden op 20 augustus 2016 in de Antwerpse deSingel voor een eenmalig liveconcert.

  Zaterdag Zondag was op zoek naar zangtalent om met deze artiesten het podium te delen. In Koor 2016 werd een unieke ervaring voor jong én oud! Een team van professionele coaches stoomde twee pop-upkoren klaar voor een bruisende performance in artistieke workshops.

  Zangtalent tot 39 jaar trad op met Pieter Embrechts. Zangers vanaf 40 jaar brachten met Eddy et les Vedettes de beste Franse chansons.

  Dat Embrechts van Borgerhout is wisten we al – dat hij er boeiend kan over vertellen is een feit.

  Het meezing ‘In Borgerhout’ rondde hij af met de ‘naar waarheid’ vertelde belevenis van de Marokkaan die zijn best deed een kindje te imponeren aan het fitnes toestel – waarop het kleintje vroeg : ‘en kunde gij breien?’…

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEEL TWEE
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEN ZUID DC.

   

  Een gezellige namiddag in DC.Zuid Groen met een koopjes namiddag pop up boetiek van winny


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

  Hobokense sportdagen 2016


  Van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 28 augustus vinden de Hobokense sportdagen 2016 plaats. Hobokenaars kunnen die dagen gratis verschillende sporten beoefenen of bekijken. Als extraatje is zwembad Sorghvliedt gratis open op zondag 28 augustus van 10 tot 18 uur.

   

  Met de Hobokense sportdagen wil Hoboken het rijke sportaanbod in het district in de kijker plaatsen. Zo’n 27 verenigingen nemen deel en zetten hun deuren open voor doe- of kijk-sporten. De deelnemers kunnen dus actief deelnemen aan initiaties of gaan kijken naar wedstrijden. 

   

  Deelnemen is gratis, maar voor sommige sporten moet er vooraf worden gereserveerd bij de sportclubs. Het volledige programma is te vinden op www.antwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  Als kers op de taart is zwembad Sorghvliedt gratis open op zondag 28 augustus tussen 10 en 18 uur. Kindjes die er gaan zwemmen, krijgen bovendien een leuke verrassing.  ENKELE SPORTEN IN HOBOKEN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  De Schorre betovert: klassieke concerten door topmusici in openlucht
  www.deschorrebetovert.be - zaterdag 3 september 2016 , 19 – 24 uur, Boom

  Il Novecento olv Robert Groslot

  Eliane Rodrigues

  koperkwintet O’Brass

  Houtbaaskwintet Houthandel

  Eline Groslot

  Musica Nova,

  Vivente Voce

  Lucas Van den Eynde


  Op zaterdag 3 september geniet je in openlucht van klassieke concerten door topmusici, met de mooie vijvers en natuur van De Schorre in Boom als decor. Je kan kiezen tussen diverse podia, van zeer intiem tot groot. Bij de ingang krijg je het programmaboekje en een handig vouwstoeltje zodat je zelf je avond kan samenstellen.


  Verwacht je aan o.a. de pianomuziek van Eliane Rodrigues, het koperkwintet O’Brass, het houtblaaskwintet Houthandel, een thuismatch van het koor Musica Nova, het koor Vivente Voce onder leiding van Jeroen Keymeulen en harpmuziek van Eline Groslot.

  Sluitstuk van de avond is Il Novecento o.l.v. Robert Groslot. Het orkest brengt A Midsummer Night’s Dream naar Felix Mendelssohn, gebaseerd op het werk van William Shakespeare. Speciaal voor ‘De Schorre Betovert’ werden enkele van zijn teksten vertaald door Frank Albers. Lucas Van den Eynde zal tussen de muziekstukken door vertellingen brengen van deze verhalen.

  Een ticket kost 25 euro in voorverkoop. In de ticketprijs zit een handig vouwstoeltje inbegrepen. Kinderen tot en met 12 jaar gratis!
  Een VIP ticket biedt je toegang tot een overdekte vip-ruimte met een zicht op het hoofdpodium, een walking dinner en de open bar.

  Meer info en tickets: www.deschorrebetovert.be

  Copy Richt Provincie antwerpen


  Il Novecento o.l.v. Robert Groslot

  Eliane Rodrigues speelt piano

  Vivente Voce

  Houtblaaskwintet Houthandel

  Eline Groslot  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

  Regionaal Landschap Rivierenland vzw
  provincie Antwerpen

  Heidefeesten brengen hulde aan uniek stukje Kesselse natuur
  28/08 Koken met wilde planten, Heideyoga, sporenzoektocht of een workshop landschapsfotografie

  Op zondag 28 augustus organiseren Regionaal Landschap Rivierenland en Bosgroep Antwerpen-Zuid in samenwerking met Natuurpunt De Wielewaal, de gemeente Nijlen en de provincie Antwerpen ‘De Heidefeesten’. Een natuurminnend en duurzaam festival dat plezier, avontuur, muziek, gemoedelijkheid en natuurschoon voor groot en klein belooft op de allerlaatste dag van de vakantie. Dit alles vindt plaats op het prachtige provinciaal domein van de Kesselse Heide in Nijlen.

  Er valt die dag heel wat te beleven. Je kan genieten van natuur- en boswandelingen, relaxen op het heideterras of met een gids het nabije Fort van Kessel ontdekken. Daarnaast kan je op het festival een kookworkshop met wilde planten bijwonen, het landschap leren fotograferen, tot rust komen met een sessie heideyoga en genieten van akoestische livemuziek. Kinderen kunnen zich uitleven in het speelbos, op zoek gaan naar dierensporen en allerlei knotsgekke landschapsspelletjes spelen.

  Beschermd Landschap
  De Kesselse Heide en de broekbossen van het Goor zijn beschermd als landschap. Samen met de brede stroken Europees beschermde habitat langs de Kleine Nete, maken ze deel uit van een set waardevolle natuurgebieden in de regio rond Kessel. Naast de grote inspanningen die Natuurpunt levert in het gebied, proberen het regionaal landschap en de bosgroep ook privé-eigenaars in deze beschermde gebieden te stimuleren om hun percelen op een juiste manier te beheren.

  Met dit evenement willen we streekbewoners enerzijds laten kennismaken met onze waardevolle natuur dichtbij huis en hen anderzijds laten beseffen dat deze open ruimte te midden van onze bijna volgebouwde regio van onschatbare waarde is om er aangenaam te leven, te wonen en te werken”, aldus Rik Röttger, gedeputeerde van de provincie Antwerpen voor natuur en landschap.

   

  Kesselse Heide eind augustus- Copyright: Regionaal Landschap Rivierenland vzw

  PRAKTISCHE INFO

  Afspraak op zondag 28 augustus 2016, van 11 tot 18 uur  aan het onthaalcentrum Doefopdhei, Vaerestraat 4, provinciaal domein Kesselse Heide. Alle activiteiten zijn gratis. Dit domein kan je met de fiets, te voet, met het openbaar vervoer of met de auto bereiken.
  www.rlrl.be/agenda/heidefeesten-2016

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Beleidsverantwoordelijke:
  Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu


            


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Wat zit er deze week in je pakket?
  18 augustus (week 33)


  Augustus doet zijn naam van oogstmaand alle eer aan! We zien de groenten bijna letterlijk groeien, en het aanbod dat we kunnen leveren, wordt steeds gevarieerder. Geniet dus ten volle van wat in je pakket zit, het zijn ook nu weer de groenten op hun allerbest!

  Deze week kunnen we je bijvoorbeeld de lekker knapperige radicchio van Wijngaardhof in Westmalle aanbieden. Jolien maakte er een quinoasalade mee, met gegrilde groenten en gemarineerde blaadjes radicchio. Je kan het recept donderdag op de website vinden. Wij geven je dan ook weer een reeks tips mee om met de andere groenten een heerlijke maaltijd te serveren. Wat er precies in je pakket zit, kan je hieronder lezen, en op de website.
  Deze week kan je ook weer terecht voor een fijn zomeravondje ontspanning in de Boerderij van Lizette: op vrijdagavond organiseren ze een afterwork apero en diner, vanaf 16u. Kom je dus lekker ontspannen na een zware werkweek, geniet van een lekker drankje met op de achtergrond de plaatjes van dj Fidel Gonzo en smul dan van een kraakvers avondmaal boordevol seizoensgroenten, recht van bij de boer! Meer info kan je hier vinden.


  De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
  • Radicchio van Wijngaardhof in Westmalle
  • Kerstomaten van Wijngaardhof in Westmalle
  • Zomerpostelein van Wijngaardhof in Westmalle
  • Spitskool van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem)
  • Courgette van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem) of van Seizoensmaak in Londerzeel
  • Wortelen van Herdershof in Nijlen
  • Prei van Herdershof in Nijlen

  In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen zomerpostelein en spitskool, maar wel patisson van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem) en selder van Wijngaadhof in Westmalle.

  In het kleine groentepakket* zit het volgende:
  • Radicchio van Wijngaardhof in Westmalle
  • Courgette van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem) of van Seizoensmaak in Londerzeel
  • Wortelen van Herdershof in Nijlen
  • Prei van Herdershof in Nijlen
  • Paksoi van De Wriemeling in Herent

  In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen paksoi en wortelen, maar wel bloemkool van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem) en kerstomaten van Wijngaardhof in Westmalle.


  Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (18 augustus 2016 - week 33). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

  Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
  Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

   

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.   

  www.stadsboerderijantwerpen.be


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  16 | 8 | 2015

  Zonnepanelen 26% goedkoper met groepsaankoop
  Recordaantal inschrijvingen en grootste korting

  Meer dan 14.000 gezinnen hebben zich ingeschreven voor de 3e groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen. De deelnemers kunnen nu gemiddeld 26,2% goedkoper zonnepanelen plaatsen. Hiermee overtreft de 3e editie van de groepsaankoop alle voorgaande.

  Inga Verhaert, gedeputeerde voor energie en initiatiefneemster reageert opgetogen: “Vorig jaar bereikten we al een grote groep mensen, zo’n 11.500. Dit jaar hebben nog meer nieuwe mensen zich ingeschreven. Een groot succes!  Ik ben uiteraard erg blij met deze resultaten. Een recordaantal inschrijvers en een record in bedongen korting tonen aan dat mensen veel vertrouwen hebben in onze groepsaankoop en in de dienstverlening van de provincie.”

  Op 10 augustus vond de veiling plaats. Verschillende gekwalificeerde leveranciers hebben hun beste bod uitgebracht. Dankzij het grote aantal deelnemers werd een prijs geboden die gemiddeld 26.2 % onder de gangbare prijzen op de markt ligt. Een gemiddeld zonnepanelensysteem van 16 zonnepanelen kost via de groepsaankoop zo 4.587 euro. Dat is meer dan 1.600 euro onder de marktprijs.

  De winnende leveranciers zijn IZEN uit Lille, KTI-WTI uit Zandhoven en Gutami Solar Projects uit Beringen. Zij hebben de laatste jaren brede ervaring opgebouwd binnen de groepsaankopen.

  Veranderde markt

  Inga Verhaert: “Het is nu meer dan ooit de moeite om deel te nemen aan de groepsaankoop. Want als je de rekening maakt, blijkt dat een gemiddeld gezin een zonnepanelensysteem ruim binnen de 10 jaar terugverdient. Met daarna nog minstens 15 jaar gratis stroom.“

  De 14.000 deelnemers die zich de afgelopen maanden hebben ingeschreven, ontvangen eind augustus een persoonlijk voorstel. Hierin staat een voorstel op maat, berekend op basis van de informatie die ze bij hun inschrijving doorgaven. Ook de garanties staan er uitgebreid in beschreven. Wie nog vragen heeft, kan altijd terecht bij de provincie en de leveranciers op een informatieavond in hun buurt. Deelnemers hebben tot en met 3 oktober de tijd om te beslissen of ze hun persoonlijk voorstel accepteren.

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info:
  www.samengaanwegroener.be

  Beleidsverantwoordelijke:
  Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor energie


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!